2/4/09

One Minute…

To ιστορικό "One minute" του Ερντογάν στον Περές (Νταβός)

του Γκιουνάι Ασλάν
O κουρδικός λαός, στις 29 Μαρτίου έδωσε έναν ηρωικό αγώνα δημοκρατίας απέναντι στο αντιδημορκατικό σύστημα της Τουρκίας και την κυβέρνηση Ερντογάν, που βρίσκεται σε απόλυτη συνεργασία μ' αυτό.
Ο λαός έδωσε μαι επίμονη μάχη για να διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματά του.
Οι εκλογές έδειξαν ότι στο Κουρδιστάν η εθνική συνείδηση των Κούρδων και η συνείδηση του αγώνα για την ελευθερία είναι σε υψηλό επίπεδο και ο λαός έδειξε σε όλους, εχθρούς και φίλους, ότι δεν είναι δυνατό και δεν είναι διατεθειμένος να θαφτεί ξανά στο σκοτάδι της καταπίεσης.
Το DTP κέρδισε τις εκλογές σε 99 πόλεις, μεταξύ των οποίων οι πρωτεύουσες των νομών Ντιγιαρμπακίρ, Μπάτμαν, Χακιάρι, Σίρνακ, Σίιρτ, Βαν, Ιγντιρ και Ντέρσιμ και οι πόλεις με πληθυσμό μεγαλύτερο από μερικές πρωτεύουσες νομών, όπως το Τάτβαν, το Μάλαζγκριτ, το Ντογούμπεγιαζίτ, και η Γιουκσέκοβα.
Από την άλλη πλευρά, αν και αύξησε τα ποσοστά του σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, έχασε με διαφορά λίγων ψήφων τις πρωτεύουσες των νομών Μπίτλις, Μους, Μάρντιν, Μπίνγκιολ και Αραράτ.
Μπορούμε δε από σήμερα να πούμε ότι στις επόμενες δημοτικές εκλογές και οι πρωτεύουσες των νομών αυτών θα προστεθούν στο καραβάνι των δήμων που ελέγχει το DTP.
Όσον αφορά στις πόλεις εκτός Κουρδιστάν, το DTP έπεσε κάτω από τους στόχους του και δεν κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, τα Άδανα, τη Μερσίνα κλπ, κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει τους υπευθύνους.
Ένα DTP που είναι ισχυρό μόνο στο Κουρδιστάν και δεν κατορθώνει να δείξει τη δύναμή του σε ολόκληρη την Τουρκία, δεν μπορεί να παίξει τον ιστορικό του ρόλο. Θα πρέπει να εξεταστούν όλα τα δεδομένα και να βρεθούν λύσεις.
Πάντως, ο κουρδικός λαός, με αφορμή τις δημοτικές εκλογές, έδειξε ότι στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις το DTP. Ο λαός περιμένει να δει ότι το DTP, που αντιπροσωπεύει τη δημοκρατιή θέληση του λαού, εκλαμβάνεται πλέον από το τουρκικό κράτος και κυβέρνηση ως ο βασικός συνομιλητής για τα θέματα που τον απασχολούν.
Ο κουρδικός λαός έδειξε ξεκάθαρα την πολιτική του βούληση και επιλογή ότι δεν θα δεχτεί και δεν θα επιτρέψει τον αποκλεισμό του DTP από τις διαδικασίες επίλυσης του Κουρδικού και τη δημιουργία άλλων συνομιλητών από τον χώρο των Κούρδων.
Ο κουρδικός λαός έχει βάλει ένα ανυπέρβλητο φράγμα στα σχέδια διάλυσης του ΡΚΚ. Δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια ειρηνική και δημοκρατική λύση του Κουρδικού και υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να γίνει σεβαστή η δημοκρατική βούληση του λαού.
Ο λαός, που είχε δώσει στο AKP, στις εκλογές της 22 Ιουλίου 2007, μια "ευκαιρία" για να δουλέψει για τη λύση του Κουρδικού μέσω δημοκρατικού διαλόγου, στις εκλογές της 29ης Μαρτίου το τιμώρησε, γιατί έκανε ακριβώς τα αντίθετα.
Αντί να επιδιώξει την επίλυση του προβλήματος με το διάλογο, η κυβέρνηση του ΑΚΡ προτίμησε τις αεροπορικές επιθέσεις και τις επιχειρήσεις από ξηράς, γι' αυτό πήρε ένα μάθημα από τους Κούρδους ψηφοφόρους που δεν πρόκειται να το ξεχάσει.
Ο Κούρδος ψηφορόρος στις 29 Μαρτίου είπε το δικό του 'One Minute' στον Ερντογάν και τους συντρόφους του,
-που δεν έλαβαν υπόψη τους τη βούληση του λαού,
-που έπαιξαν με την τιμή και την υπόληψή του,
-που επιχείρησαν να εξαγοράσουν τους αγώνες του για δικαιοσύνη και δημοκρατία και να αιχμαλωτίσουν τον κουρδικό λαό με μερικούς σάκους μακαρόνια και κάρβουνο, με ψυγεία και πλυντήρια..
Ο κουρδικός λαός έδωσε το μάθημα που του άξιζε και είπε ‘One minute’ στον Ερντογάν, που δήλωσε στο Ντιγιαρμπακίρ ότι "οι δυνάμεις ασφαλείας μας θα πράξουν αυτό που πρέπει εναντίον των διαδηλωτών, άσχετα αν είναι γυναίκες και παιδιά", που δήλωσε στο Χακιάρι "όποιος δεν είναι ευχαριστημένος στην Τουρκία, να τσακιστεί να φύγει", που προσπάθησε να πουλήσει για προοδευτισμό το σκοταδισμό της ισλαμικής πολιτικής ιδεολογίας στον κουρδικό λαό.
Πηγή: rojaciwan

3 σχόλια:

  1. "Απευθύνω έκκληση στο λαό μας"Απευθύνω έκκληση στο λαό μας. Το ΑΚΡ έκανε εναντίον μας αυτόν τον βρώμικο πόλεμο από το 2002 που πήρε την εξουσία μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2007. Αυτή η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση ανορθοδόξου πολέμου. Σε καμμία περίπτωση οι Κούρδοι να μην δώσουν την ψήφο τους στα κόμματα του ανορθοδόξου πολέμου. Να τιμωρήσουν με την ψήφο τους τα κόμματα που συμμετείχαν στο βρώμικο πόλεμο εναντίον των Κούρδων. Το DTP, όλοι οι Κούρδοι, όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να εργαστούν μεθοδικά και με πάθος. Να βελτιώσουν τους εαυτούς τους. Δεν μπόρεσαν να πάρουν, να εκπορθήσουν το Ντιγιαρμπακίρ, δεν θα μπορέσουν να το καταλάβουν, να το αποσπάσουν από μένα.Γιατί δεν μπόρεσαν να το πετύχουν αυτό;Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι πολύ σημαντική. Το γεγονός αυτό δεν είναι αποτέλεσμα δικής μου συστηματικής δουλειάς ή προπαγάνδας. Η αγάπη και η πίστη του λαού στο πρόσωπό μου και στο κίνημά μας έχει βαθειές ρίζες. Εύχομαι σε όλο το λαό μας Καλό Νεβρόζ.Ας στείλουμε σε όλο τον κόσμο το μήνυμα του δημοκρατικού έθνους και της δημοκρατικής κουρδικής συνομοσπονδίας."

    ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΗΓΕΤΕΣ
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/03/blog-post_6897.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πολύ καλά έκαναν οι Κούρδοι και απέδειξαν πως όταν κάποιος θέλει μπορεί να δώσει μάθημα αρκεί να νιώθει την ανάγκη το ΕΜΕΙΣ και όχι μόνιμα του ΕΓΩ..Αν ποτέ στην Ελλάδα ως γονείς μεγαλώναμε παιδιά που δεν θεωρούν ότι τους ''χρωστάνε'' και όλοι είναι υποχρεωμένοι και δεν έχουν απλά δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις.Σαν υπάλληλοι δεν κοιτάγαμε να μπούμε στο δημόσιο είτε εμείς είτε να βολέψουμε τα καμάρια μας για να μπορέσουμε να ξυστούμε καλύτερα. Σαν πατριώτες αγαπούσαμε την πατρίδας και μαθαίναμε και την ΙΣτορία όπως είναι και όχι όπως μας την σερβίρουν.Σαν Χριστιανοί είμασταν θρήσκοι και όχι θρσηκόληπτοι..και τέλος δεν χαρακτηρίζαμε αυτούς που θεωρούν τα σύνορα μας αδιαπραγμάτευτα δογματικούς ρατσιστές και εθνικιστές.Τότε και μόνο τότε πιθανόν να μπορούσαμε να κάνουμε κάτι ανάλογο με αυτό που ο ΚΟυρδικός λαός χρόνια προσπαθεί με αντίξοες συνθήκες , και να είμασταν υπερήφανοι με επιχειρήματα που λεγόμαστε Ελληνες και όχι γιατί απλά έτυχε να γεννηθούμε στην χώρα που γεννήθηκαν οι μεγαλύτεροι πατριώτες ...
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ είπε: Επιτρέψτε μου να είμαι λίγο επιφυλακτικός. Το ότι οι ΚΟυρδοι κέρδισαν σημαντικό έδαφος σε δημοτικές εκλογές δεν σημαίνει, αυτομάτως, ότι καθίστανται υποχρεωτικά συνομιλητές για μια επίλυση του ΚΟυρδικού. Πχ η Χαμάς δεν έγινε (ως τώρα) συνομιλητής αν και αντιστάθηκε με σχετική αποτελεσματικότητα στο Ισραήλ και παρά το γεγονός ότι πολλοί διεθνείς παράγοντες υποδεικνύουν ότι χωρίς συμμετοχή της σε ειρηνευτικές συνομιλίες, λύση δεν είναι δυνατή. Επίσης ο Γκιουνάϊ Ασλάν επισημαίνει ότι οι Κούρδοι δεν έχουν ευρύτερη επιρροή στο εκλογικό σώμα καιότι αυτό είναι σοβαρό μειονέκτημα. Δηλαδή η κυβέρνηση έχει ακόμα περιθώρια να κινηθεί πολιτικά-δεν είναι ασήμαντο το ότι το 30% των Κούρδων ψήφισε Ερντογάν. Θα δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.