19/2/10

"Το ΠΑΣΟΚ πάσχει από το σύνδρομο του Τιτανικού"

Μετωπική επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση
"Το ΠΑΣΟΚ πάσχει από το σύνδρομο του Τιτανικού" τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι "η κυβέρνηση διασπά το εσωτερικό μέτωπο με τις εξεταστικές επιτροπές και μετατρέπει μία συγκυρία όπου επιβάλλεται η μεγαλύτερη ενότητα σε περίοδο έντονων παραταξιακών συγκρούσεων".

Μετωπική επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς για τα πεπραγμένα του στην οικονομία από 1981 μέχρι σήμερα, κυρίως με αφορμή την πρόθεσή του να προχωρήσει στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

"Το ΠΑΣΟΚ πάσχει από το σύνδρομο του Τιτανικού" τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι "η κυβέρνηση διασπά το εσωτερικό μέτωπο με τις εξεταστικές επιτροπές και μετατρέπει μία συγκυρία όπου επιβάλλεται η μεγαλύτερη ενότητα σε περίοδο έντονων παραταξιακών συγκρούσεων".

Ο κ. Σαμαράς μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματος που σήμερα εκλέγει νέο γραμματέα τον κ. Τασούλα, έκανε κριτική και στον τρόπο που η χώρα μπήκε στην ΟΝΕ λέγοντας ότι "μπήκαμε στο ευρώ με ισοτιμία υψηλότερη από εκείνη που θα διατηρούσε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας".

Από την ομιλία του πάντως δεν υπήρχε ούτε μία φράση για την οικονομική πολιτική της πενταετίας Καραμανλή.

Επίθεση στον κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε και για τη δήλωσή του ότι "η χώρα μας απώλεσε μέρος της εθνικής της κυριαρχίας". Πολλές χώρες έφθασαν σε σημείο χειρότερο από την Ελλάδα, ανέφερε ο κ. Σαμαράς, αλλά καμία δεν διακήρυξε ότι έχασε μέρος της εθνικής της κυριαρχίας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε κριτική στην κυβέρνηση και για το νομοσχέδιο για την απόδοση ιθαγένειας, λέγοντας ότι κινδυνεύει να μετατρέψει την Ελλάδα σε μαγνήτη για την παράνομη μετανάστευση. "Προειδοποιώ ότι πυροδοτούν εκρήξεις μέσα στην Ελλάδα", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Αναφερόμενος στην αντιπολιτευτική του τακτική δήλωσε ότι "δεν κάνουμε καταστροφική αντιπολίτευση γκρεμίζοντας τα πάντα για να έρθουμε μετά να κυβερνήσουμε σε ερείπια, ούτε κάνουμε παθητική αντιπολίτευση περιμένοντας να πέσει η εξουσία ως ώριμο φρούτο. Ασκούμε ριζοσπαστική αντιπολίτευση, αντιμετωπίζουμε την κατάσταση ως η μελλοντική κυβέρνηση". Διευκρίνισε πάντως ότι "άλλο συναίνεση ευθύνης και άλλο συμπόρευση στο σφάλμα, άλλο υπευθυνότητα πολιτικής και άλλο συνυπευθυνότητα στη λάθος. Κάνουμε ότι είναι καλό για την πατρίδα μας, αλλά δεν συγκυβερνούμε".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

9 σχόλια:

  1. Με μία πρωτοφανή ενέργεια το υπουργείο Εξωτερικών επιβάλει την ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων που οργανώνονται στις ελληνικές πρεσβείες και προξενεία ανά τον κόσμο, για λόγους… οικονομίας!
    Σύμφωνα με εγκύκλιο η οποία στάλθηκε σε όλες τις ελληνικές διπλωματικές αρχές του εξωτερικού, με θέμα «Εορτασμός Εθνικής Επετείου από Αρχές Εξωτερικής Υπηρεσίας υπό παρούσα δυσχερή οικονομική συγκυρία», δίδεται εντολή να μην παρατεθούν οι καθιερωμένες δεξιώσεις για την 25η Μαρτίου…!
    Όπως αναφέρεται, μάλιστα, η ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων της εθνικής επετείου «κρίνεται σκόπιμη προς εξοικονόμηση πόρων, αλλά και για λόγους… συμβολισμού»!!! Τι μπορεί να συμβολίζει άραγε η επέτειος της επανάστασης των Ελλήνων και της απελευθέρωσής τους από τον τουρκικό ζυγό; Μήπως εκεί στο υπουργείο Εξωτερικών δεν θέλουν να θυμίζουν στον κύριο Ερντογάν και τον «πολύ» Νταβούτογλου πως οι έλληνες είμαστε ελεύθεροι και διώξαμε τους προγόνους τους «κακήν-κακώς» από τα εδάφη μας; Μήπως στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχουν χάσει την αίσθηση του μέτρου και απλά επιδίδονται στο γνωστό σπορ της κυβέρνησης Παπανδρέου που δεν είναι άλλο από την κατάργηση οτιδήποτε εθνικού;
    Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών (η εγκύκλιος υπογράφεται από τον γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη Ι. Αλ. Ζέπο), έτσι δεν αφήνει περιθώρια ούτε και για πρωτοβουλίες χρηματοδότησης εκ των ενόντων ή από κατά τόπους ομογενείς, της καθιερωμένης δεξίωσης για την εθνική επέτειο, καθώς επισημαίνεται το στοιχείο του… «συμβολισμού».
    Να σημειωθεί πως τα χρήματα δεν πρόκειται καν να εξοικονομηθούν, καθώς όπως αναφέρεται στην ίδια εγκύκλιο, θα διατεθούν για κάλυψη άλλων… συναφών εκδηλώσεων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν ειναι και ο σαμαρας ανακατεμενος αμεσα τοτε μαλλον τριβει τα χεριατου απο τη χαρα του σε σχεση με την εξεταστικη που ουτως η΄αλλως κανενα αποτελεμα εχει.Δηλ για την καταληστευση του λαου συναινει ενω για δηθεν αποδοση ευθυνων οχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τον μη εορτασμο της εθνικης επετειου να μην ανησυχουμε γιατι τα χρηματα θα δοθουν σε υψιστης σημασιας εκδηλωσεις ητοι για τον εκτουρκισμο των Ελληνων μεσω της κ.δραγωνα,περιφορα γαιδαρου στις πλατειες των χωριων,βλαχοτσιφτεντελια,κ.λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα στο ίδιο τσουβάλι!!!! Δυστυχώς ο Ελληνικός Λαός έκανε φοβερό λάθος, χωρίς να είμαι σίγουρος αν είχε άλλη επιλογή σε εκείνη την περίοδο, με το να εκλέξει τον λίγο, τον μέτριο, το καλό «παιδί», τον ΓΑΠ λεγόμενο! Εύχομαι να βρεθεί γρήγορα λύση, γιατί είναι 100% αμερικανάκι στην συμπεριφορά του!!!!!!!!! Αν θέλαμε ξένο Κυβερνήτη δεν υπήρχε λόγος να σκοτωθούν και να καταστραφούν οι πρόγονοι μας για να ζήσουμε ελεύθεροι!!!!!!!!!! Εμπρός... επιτέλους να αποκτήσουμε Έλληνες Πολιτικούς μια μέρα στην Ελλάδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα βέβαια να μιλάει η Ν.Δ για "Τιτανικό"
    Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα!

    "Κοινός Νούς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ Αυτός που κάνει για την ώρα αντιπολίτευση στηνκυβέρνηση είναι...το ΠΑΣΟΚ-το "βαθύ", το Σημιτικό, το κάποιο ΠΑΣΟΚ τέλος πάντων. Θυμάστε τις έγινε επί Γιανίτση; Η ΝΔ είχε αποφασίσει πολτική ανοχής...έως το Συ΄νέδριο; Εως πότε, άγνωστον. Ο κ Παπανδρέου σπάει τη συναίνεση με τη ΝΔ (που διστάζει να κάνει σκληρή αντιπολίτευση για΄τι έχει προσφατες ευθύνες ως κυβέρνηση)για να σταματήσουν οι εσωκομματικές διαμαρτυρίες, έτσι ελπίζει. Όλα αυτά τα παιχνίδια θα σαρωθούν όταν καταλάβουν όλοι στην τσέπη τους (καιόχι μ ελόγια από την τηελόραση)τι ακριβώς σημαίνουν τα μέτρα. Αν ο Σαμαράς θέλει να καβαλήσει το επερχόμενο κύμα θαπρέπει κι αυτός να πάρει τα μέτρα του από τώρα και στα οικονομικά και στα εθνικά όπου για την ώρα η φωνή του είναι απλός ψίθυρος μη ακουόμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 19 Φεβρουαρίου 2010 1:41 μ.μ.

    Aκριβώς. Βγάζει κόρακας κοράκου μάτι; Ο Σαμαράς ανεδείχθη μέσα από το σύστημα, που εδώ και 35 χρόνια κυβερνά την Ελλάδα και την κατέστρεψε. Είναι το περιβάλλον, η οικογένειά του.
    Ουδέποτε δούλεψε στην ζωή του (το χαρακτηριστικό όλων αυτών των επαγγελματιών της πολιτικής). Πώς ζούσε τόσα χρόνια εκτός Βουλής;
    Αν είχε ανάστημα πολιτικού, γιατί δεν διαχώρισε την θέση του από το διεφθαρμένο περιβάλλον του Καραμανλή, αλλά και την ραγιάδικη πολιτική του;
    α) Είναι υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ
    β) Με κάποιες διαφορές, ουσιαστικά συμφωνεί στην απόδοση ιθαγένειας και ψήφου στους λαθρομετανάστες.
    γ) Συναίνεσε στην ένταξη της Αλβανίας στις ευρωατλαντικές δομές.
    δ) Αρνήθηκε το δημοψήφισμα στον Έλληνα πολίτη, άρα θέλει να τον κρατά εκτός αποφάσεων.

    Όλοι οι χοίροι μια γενιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.