4/2/10

Συγχαρητήρια Βαρθολομαίου προς Παπούλια από το βήμα της Ακαδημίας Αθηνών

Αθήνα: Στην επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην αρχή της ομιλίας στην Ακαδημία Αθηνών το βράδυ της Τετάρτης.

Στην κατάμεστη αίθουσα τελετών της Ακαδημίας ήταν παρόντες , εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, πλήθος αρχιερέων της Ιεράς Συνόδου, καθηγητών Πανεπιστημίων και Ακαδημαϊκών, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου της χώρας, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων.

Ο κ. Βαρθολομαίος συνεχάρη τον κ. Παπούλια «για την πανηγυρική επανεκλογή του» όπως είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε τονίζοντας ότι η επανεκλογή του «μαρτυρεί περιτράνως την εμπιστοσύνη του πολιτικού κόσμου στο πρόσωπο σας, τον σεβασμό την αγάπη και, γιατί όχι, την ευγνωμοσύνη του ελληνικού λαού». Και ο κ. Βαρθολομαίος κατέληξε ευχόμενος «καρποφόρα θητεία όπως και η προηγουμένη».

Στην ομιλία του, που αναφερόταν στις οικολογικές πρωτοβουλίες και ανησυχίες του Οικουμενικού θρόνου, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας τόνισε μεταξύ άλλων, αφού προηγουμένως μετέφερε στον ελληνικό λαό την αγάπη και την ευλογία της Μητέρας Εκκλησίας του «ιερού αιωνόβιου θεσμού του Γένους, του ιστορικού και μαρτυρικού Οικουμενικού Πατριαρχείου»:

«Οι πάντες αναγνωρίζομεν πλέον την κρισιμότητα του οικολογικού προβλήματος, αν και, ακόμη και την στιγμήν αυτήν, ολίγοι και ολίγα πράττομεν δια την αντιμετώπισίν του».

«Το Οικουμενικόν Πατριαρχείον δύναται εν ταπεινώσει να καταθέση ότι ήδη εις χρόνον γενικής αδιαφορίας διείδε τον επερχόμενον κίνδυνον και προσεπάθησε να υψώση την φωνήν του ποιούμενον έκκλησιν εις συνεργασίαν όλων των πνευματικών δυνάμεων πρός αντιμετώπισιν της επερχομένης κρίσεως».


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

5 σχόλια:

  1. Ειναι φανερο οτι η εκκλησια καθοριζει τα παντα στην Ελλαδα απο την εξωτερικη πολιτικη μεχρι και την αφαιμαξη του Ελληνικου λαου.Θα ειναι δε πιο ανελεητοι στα μετρα εναντιον μας καθοτι γνωριζουν οτι δεν θα αντιδρασουμε αφου απο το 21 δεν καταφεραμε να τους διωξουμε απο πανωμας που ως παρασιτα απομυζουν οτι παραγει ο ελληνικος λαος.Παω στοιχημα οτι εκει θα ηταν και η κ.Δραγωνα.Ως ποτε θα ειμαστε ραγιαδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηταν εκει πληθος ιερεων,ο σημιτης,η αννα,και πανεπιστημιακοι ολοι αυτοι που ευθυνονται για την κατασταση του εθνους μας.Καποιος πνευματικος ανθρωπος ηταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΕΙΧΑΝ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΚΑΛΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΥΑΛΟ? Δεν καταλαβαινουν οτι θα τους τελειώσουν και αυτούς, αφου τουσ χρησιμοποιησουν βέβαια. ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ Η ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗς ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΔΙΕΘΝΙΣΤΑΙ ΓΑΡ...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι φανερο οτι η εκκλησια καθοριζει τα παντα στην Ελλαδα απο την εξωτερικη πολιτικη μεχρι και την αφαιμαξη του Ελληνικου λαου.Θα ειναι δε πιο ανελεητοι στα μετρα εναντιον μας καθοτι γνωριζουν οτι δεν θα αντιδρασουμε αφου απο το 21 δεν καταφεραμε να τους διωξουμε απο πανωμας που ως παρασιτα απομυζουν οτι παραγει ο ελληνικος λαος.Παω στοιχημα οτι εκει θα ηταν και η κ.Δραγωνα.Ως ποτε θα ειμαστε ραγιαδες;
    SEVSMOS STON PATRIARXI FOLLA STIN DRAGONA!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρήστο Βούλγαρη μάλλον κάνεις λάθος,προσπάθησε να δεις τα πράγματα πιο ήπια χωρίς θρησκευτικές-πολιτικές προκαταλείψεις εγώ θα πω μόνο τι είπε ο Μακρυγιάννης ότι ένας στους τέσσερις νεκρούς της επανάστασης ήταν παπάς ή καλόγερος το ίδιο ισχύει και για τον Μακεδονικό Αγώνα...μην ξεχνάς επίσης πόση προπαγάνδα έπεσε από την αριστερα και σια προς την κατεύθυνση που ασπάζεσαι!ειδικά για το θέμα του Γρηγορίου του Ε' μιας και μιλάς για την Επανάσταση!υπάρχουν δε ακλώνητα στοιχεία που δείχνουν ότι τα όσα λένε κάποιοι για το θέμα αυτό είναι μπαρούφες που προέρχονται από ιδεολογικά καθαρά κολλήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.