4/2/10

Διάσκεψη του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη


Στην Κωνσταντινούπολη θα συναντηθούν στις 4 και 5 Φεβρουαρίου οι υπουργοί Άμυνας των χωρών του ΝΑΤΟ.Κύρια θέματα της διάσκεψης θα είναι η παρουσία των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και το Κόσοβο, αλλά απί τάπητος θα βρεθούν και όλα τα θέματα που απασχολούν τη Βορειοατλαντική συμμαχία.

Το θέμα του Αφγανιστάν θα τεθεί επί τάπητος την Παρασκευή, οπότε στη διάσκεψη θα βρεθούν και μέλη της ISAF, της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης στο Αφγανιστάν.

Σε συνέντευξη Τύπου ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, επεσήμανε ότι το Αφγανιστάν χρειάζεται περισσότερες ομάδες κατάρτισης τόσο για τον αφγανικό στρατό όσο και την αστυνομία. Είπε μάλιστα, ότι οι ομάδες κατάρτισης είναι μέσο για τη μετάβαση της εξουσίας "και θα επιμείνουμε σε αυτό".

Στη διάσκεψη θα λάβουν μέρος επίσης οι αφγανοί υπουργοί Άμυνας και Εσωτερικών, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον και ο ύπατος εκπρόσωπος του ΟΗΕ Κάι Έιντε. ΣΚΑΙ

Στην Τουρκία για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Ευ. Βενιζέλος
Στην Κωνσταντινούπολη έχει μεταβεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να συμμετάσχει στην άτυπη σύνοδο υπουργών Άμυνας των χωρών του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Βενιζέλος θα έχει διμερείς επαφές με ομολόγους του, ενώ θα συνομιλήσει και με Τούρκους αξιωματούχους στη δεξίωση που οργανώνεται προς τιμήν των μελών της συνάντησης.

Τις εργασίες της Συνόδου θα εγκαινιάσει αύριο ο Τούρκος υπουργός, Άμυνας, Βετζντί Γκιονούλ. Η Σύνοδος θα κλήσει με συνέντευξη Τύπου του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ρασμούσεν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.