18/2/10

H γλώσσα του θαύματος...

«Ανάγκα τε και θεοί πείθονται», έλεγαν οι αρχαίοι. Κι ακόμη πως «την προαίρεση των ανθρώπων ούτε ο Δίας δεν μπορεί να την αλλάξει». Όμως…

Στο χριστιανισμό ισχύει το αντίστροφο. Αφού το καθετί και ο καθένας-και η ανάγκη και η προαίρεση- υπακούουν στη θέληση του Θεού. Αλλά και στη μεσιτεία των αγίων:

Ιούλιος 1944. Οι αντάρτες στήνουν ενέδρα κοντά στα Φιλιατρά της Μεσσηνίας και σκοτώνουν μερικούς Γερμανούς.

Οι Γερμανοί -σύμφωνα με τα ναζιστικά αντίποινα- αποφασίζουν να τουφεκιστούν 100 (εκατό) κάτοικοι των Φιλιατρών και να καεί η μισή η πόλη.

Η εκτέλεση αποφασίστηκε να γίνει στις 19 Ιουλίου.

Το βράδυ παρουσιάζεται στον ύπνο του τοπικού Γερμανού διοικητή Κοντάου, αλλά και του Γερμανού στρατηγού στην Τρίπολη ένας γέροντας ασκητής, που απαιτεί να μην πραγματοποιηθεί η εκτέλεση.

Οι Γερμανοί βέβαια είναι σκληροί και αγέρωχοι. Αλλά και ο ασκητής, επιβλητικός και απαιτητικός, δεν εννοεί να τους αφήσει να ησυχάσουν, αν δεν τους μεταπείσει να ματαιώσουν το κακούργημα, που έχουν αποφασίσει.

Υποσχόμενος ότι, εφόσον ικανοποιήσουν το αίτημά του, θα τους βοηθήσει να επιστρέψουν αυτοί και οι άνδρες τους σώοι και αβλαβείς στην πατρίδα τους.

Την επόμενη ο Γερμανός διοικητής Κοντάου συγκεντρώνει τους ιερείς της πόλης. Κι αφού διαπιστώνει ότι ο καλόγερος δεν ήταν μετααξύ τους, περιέρχεται τους ναούς προκειμένου να διαπιστώσει ποιος ήταν, που τους αναστάτωσε όλη τη νύχτα και τους έκαμε να αλλάξουν τη σκληρή τους απόφαση.

Και να, που τον αναγνωρίζει στην εικόνα του πολιούχου της πόλης Αγίου Χαραλάμπου. Μπροστά στην οποία γονατίζει και προσεύχεται. Παρότι ως διαμαρτυρόμενος δεν πίστευε, ως τότε, στη μεσιτεία, όχι μόνο των αγίων, αλλά ούτε και της Παναγίας…

Ύστερα από ένα χρόνο, όταν πια ο Κοντάου είχε γυρίσει στην πατρίδα του, ο Άγιος Χαράλαμπος και πάλι παρουσιάζεται στο όνειρό του και του ζητάει να τον επισκεφτεί στη γιορτή του (10 Φεβρουαρίου).

Επίσκεψη και προσκύνημα, που γινόταν κάθε χρόνο, ενόσω ο Κοντάου, που στο μεταξύ έγινε ορθόδοξος, ζούσε, και, όπως λέγεται, συνεχίζεται να γίνεται από τους απογόνους του, που κι αυτοί έγιναν ορθόδοξοι…

Το θαύμα αυτό δεν κυκλοφορήθηκε από κάποιες θρησκόληπτες γριούλες ούτε επινοήθκε από κάποιους επαγγελμαίες κληρικούς ούτε ανήκει σε κάποιο αβέβαιο και μακρινό παρελθόν.

Είναι τωρινό πασίγνωστο και πανθομολογούμενο. Και βεβαιωμένο από αλλοεθνείς και αλλόδοξους, που θα είχαν κάθε λόγο να το αμφισβητήσουν και να το απορρίψουν. Και γι’ αυτό είναι πομπός πολλαπλών μηνυμάτων:

Πρώτα-πράτα της ακατανίκητης δύναμης της προσευχής. Που ασφαλώς τη νύχτα εκείνη μέσα στο καμίνι του ανείπωτου πόνου οι κάτοικοι των Φιλιατρών ομοθυμαδόν και ολονύκτια και διάπυρη είχαν κάνει.

Κι ακόμη της αθανασίας των αγίων και πολλών άλλων κεκοιμημένων. Που είναι πολύ περισσότερο ζωντανοί και ισχυροί από εμάς τους θεωρητικά ζωντανούς, που μπορεί να είμαστε ουσιαστικά νεκροί και ανίσχυροι.

Αφού, και όταν ζουν και μετά το βιολογικό τους τέλος, γνωρίζουν να μιλούν την πειστικότερη απ’ όλες τις γλώσσες, που είναι η γλώσσα του θαύματος. Στην οποία υπακούουν και υποτάσσονται και τα βουνά και οι θάλασσες και τα ουράνια σώματα και τα ζώα. Ακόμη και οι κακούργοι…

Και αυτήν ακριβώς μίλησε και ο Άγιος Χαράλαμπος στους Γερμανούς…

Παπα-Ηλίας
http://papailiasyfantis.blogspot.com/2010/02/blog-post_09.html

37 σχόλια:

  1. μόνον μιά 'μικρή' διόρθωσις,άν μού επιτρέπεται.Στό 'θαύμα' πίστευαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι μέ τόν ίδιο ακριβώς τρόπο πού πιστεύουμε καί σήμερα ως Χριστιανοί.Αναζητήστε αυτό πού σάς γράφω στόν ΟΜΗΡΟΝ καί στούς Φιλοσόφους.Όσο γιά τούς 'αγίους',υπήρχαν καί στήν αρχαία Ελλάδα μέ τούς ίδιους,πάνω κάτω,τρόπους πού τούς δεχόμαστε καί σήμερα.Η θεμελιώδης διαφορά έγκειται στήν παραδοχή τού Χριστού,τό οποίον όμως δέν αποτελεί αφορμή γιά διαχωρισμόν αλλά υποδεικνύει καί αποδεικνύει μιά ΣΥΝΕΧΕΙΑ.αυτά τά γραφικά.

    γραφικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...Τώρα θα γίνω κακός εγώ πάλι, και θα μου λένε ότι είμαι αντίχριστος κτλπ (τα παίρνω στο σκάλπ με κάτι τέτοια).

    Και για να`χουμε το καλό ρώτημα Παπα-Λιά να πούμε, ο ¨Αγιος Χαράλαμπος έσωσε τους Φιλιατρηνούς απο τη Βέρμαχτ, αλλά τόσοι και τόσοι Ελληνόφωνοι ¨Αγιοι δεν μπορούσαν να σώσουν την Κωνσταντινούπολη απο τα σκυλιά τους Τούρκους έτσι Παπά μου;

    Γιατί `ήτανε θέλημα θεού η Πόλη να τουρκέψει` και μας τιμωρούσε `Ο Θεός για τις αμαρτίες μας`...

    Ενώ οι Τούρκοι, αυτές οι αθώες περιστερές Παπά μου δεν είχανε αμαρτήματα, αμαρτήματα είχε μόνον ο ταλαίπωρος ο Ρωμιός που πολεμούσε υπερ Βωμών και Εστιών και υπέρ Πίστεως και Πατρίδος έτσι;

    Οι Ρωμιοί πάλι που σφάξανε οι σκυλοΤουρκοι το 1922 είχανε ανομήματα και αμαρτίες έτσι παπά μου, ενώ ο γιός της πόρνης ο σκύλος ο Κεμάλ, σκατά στη ψυχή του του κίναιδου, που βιάζε τα παιδάκια δεν είχε ανομήματα και ήταν αγαπημένος του Θεού έτσι;

    Θα`λεγα τώρα καμμιά Χριστοπαναγία (είπα δυο τρέις εδώ που κάθομαι) αλλά άσε να μην το κάνουμε θέμα.

    Εγώ δεν δέχομαι τα θαύματα και τα λοιπά παραμύθια της χαλιμάς.

    Για να σας πιστέψει έστω και άνθρωπος με IQ κάτω του 90, μάθετε να παραθέτετε πηγές και να αναφέρεστε σε μαρτυρίες γράφοντας το όνομα, το επίθετο, το βαθμό, το σώμα ή το όπλο του κάθε αξ/κού στον οποίο αναφέρεστε, και επίσης να παρέχετε σύνδεσμο σε ενυπόγραφη κατάθεση του συγκεκριμένου ή και άλλων οι οποίοι επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα σας.

    ¨Αμα το δείτε και σείς και γώ να μη με λένε Νικόλα.

    Συγνώμη κύριε Σάββα, αλλά δεν τους αντέχω τους θεομπαίχτες, με πνίγει το δίκιο μου και με πιάνει το παράπονο για τους τόσους και τόσους εθνομάρτυρες της πατρίδας που τους λέγανε τα τομάρια και αμαρτωλούς απο πάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάγια πρακτική, δεν περιμένουμε τίποτα περισσότερο, από άνδρες με φουστάνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ερωτημα που τιθεται ειναι σε τι γλωσσα μιλησε ο Αγιος Γερμανικα η΄ Ελληνικα καθως επισης αν ο Γερμανος εκανε χρηση παραισθησιογονων ουσιων; η΄μηπως ο γραφων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμάς ποιος άγιος θα μας σώσει απ' αυτούς που μας κυβερνούν; Ποιον άγιο θα δουν στον ύπνο τους να τούς προστάξει να γυρίσουν τα κλεμμένα πίσω και να μην κλέψουν ξανά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και που ηταν ο αγιος πριν τουφεκισουν ολο τον αρσενικο πληθυσμο των Καλαβρυτων? 14-χρονα παιδακια (τα ονοματα τους γραμμενα στις πλακες των εκτελεσθεντων) ηταν θελημα του Γιαχβε να τουφεκιστουν? Αν ναι, τοτε σκατα στη μουρη του Γιαχβε.

    Μπελιαλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λέει ο Άγγελος Γαβριήλ.....

    Mάντρα και χάπια!

    H μάντρα:

    "Εγώ Δεν είμαι ο Θεός......Εγώ Χρειάζομαι τον Θεό"

    *Επαναλάβετε τη μάντρα αρκετές φορές, μέχρι να αρρωστήσετε από αυτό.....

    Και όταν αρρωστήσετε.....

    Τα χάπια:

    "Τα ζώα δεν χρειάζονται τον Θεό.....μόνο ο άνθρωπος"

    *Επαναλάβετε δύο φορές την ημέρα και δύο τη νύχτα....

    Με αυτό......θα θεραπεύσει όλα τα κακά "μας"!

    Πρώτη Γραμμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ρε παιδιά...'Συν Αθηνά καί χείρα κίνει'.Κανένας θεός καί κανένας άγιος δέν θά μάς σώσουν άν δέν προσπαθήσουμε.Αυτό ΔΕΝ αναιρεί τήν ύπαρξιν τής άνωθεν βοηθείας.Πώς νά σάς τό πώ μέ απλό τρόπο;λοιπόν,έστω ένας άνθρωπος στριμωγμένος από 3 ανθρώπους.έχει γιά άμυνα ένα κοντάρι καί οι επιτιθέμενοι 3 κοντάρια.άν δέν αμυνθεί θά φάει τό κεφάλι του ΣΙΓΟΥΡΑ(πιθανότης 100%).άν αμυνθεί έχει,έστω καί μικρές,πιθανότητες νά τήν 'βγάλει καθαρή'.'Κάνε αυτό πού πρέπει καί άς γίνει ό,τι αποφασίσει ο θεός,αλλά ΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ'.Τό δίδαγμα αυτό θά τό βρείτε σέ πολλά κείμενα τής αρχαίας γραμματείας.Προτείνω γιά σιγουριά καί αμεσότητα τόν Θείον Όμηρον.Ειδικώς στήν Ιλιάδα θά βρείτε πολλά τέτοια 'αξιώματα'. Βεβαίως δικαίωμά σας νά μήν πιστεύετε στά μή ορατά.Επιτρέψτε καί σέ εμάς τούς ταπεινούς καί ελαχίστους νά πιστεύουμε,μέ τον ίδιον τρόπο πού άπαντες οι διαχρονικοί μας πρόγονοι πίστευαν. Άλλωστε,κατά ΣΩΚΡΑΤΗ(καί όχι μόνον φυσικά.Καί κατά Όμηρον,γιά παράδειγμα)όστις δέν πείθεται περί τού ΘΕΙΟΥ λογίζεται ώς ΠΑΡΑΦΡΩΝ. Η αθεΐα ΔΕΝ ανήκει στήν Ελληνικήν Κοσμοθέασιν.Η Θεοσέβεια,αντιθέτως, είναι αναπόσπαστον τμήμα αυτής. αυτά τά γραφικά.

    γραφικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σάββα συγχαρητήρια αφού παρέχεις βήμα σε αυτούς που βρίζουνε την μητέρα σου την εκκλησία, τους αγίους της, και τον Θεό μας...

    Λίγη ντροπή δεν βλάπτει.

    Αλλά και πάλι αυτό δείχνει την αντίληψη που έχεις περί της πολυφωνίας και της ελευθερίας έκφρασης. Το blog έχει καταντήσει ναός αισχρότητας. Καιρός να το σκεφτείτε πιό σοβαρά το θέμα οι διαχειριστές.

    ΑΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σου, να σε χαρώ παπα-Ηλία, την ευχή σου να έχουμε και την ευλογία του Κυρίου.

    Πονώ, μα θα σε διορθώσω σε μια λεπτομέρεια, και να με συμπαθάς:
    Η ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ είναι απολύτως ελέυθερη, δεν υπόκειται ούτε σε ανθρώπινο, ούτε σε θείο εξαναγκασμό. Και αυτό είναι που δίνει αξία στις πράξεις και την πολιτεία μας.
    Και μάλιστα η προαίρεση είναι το μόνο που μας ανήκει απόλυτα, πάνω και από το σώμα και από τον νού μας.

    Με συγχωρείς παπα-Ηλία που σου κάνω δημοσίως τον δάσκαλο, εγώ ο επι σειράν ετών μαθητής σου.

    Θα με συγχωρέσεις ίσως ευκολότερα αν γνωρίζεις πόση παρηγοριά μας δίνει ο καθαρός και καρδιακός σου λόγος. Να σε φυλάει ο Κύριος εις έτη πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @"ΑΝΩΝΥΜΟΣ" 5:32 ...7:29
    Ντροπή σας ρε!
    Βρήκατε άνθρωπο να του την πείτε. Άντε να χύσετε αλλού το δηλητήριό σας, οχιές, έ οχιές!!!

    Και ο παπα-ηλίας μπορεί να φορά "φουστάνια" (όπως ΟΛΟΙ οι ένδοξοι πρόγονοί μας) αλλά από κάτω έχει κάτι π@π@ρια king-size!!!!! Όχι σαν τους φραγκοφορεμένους ευρωλιγούρηδες που τους προσκυνάτε.

    άντε ρε παπα-Ηλία, κάνε κουράγιο, "αν μίσησαν εμένα, θα μισήσουν κι εσάς" είπε το Αφεντικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΤΣΙ, ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΕΔΩΝΕΝΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΚΡΗΜΝΙΣΗΣ ΚΑΘΕ ΙΕΡΟΥ ΚΑΙ ΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΩΣ.
    ΤΟ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ, ΤΟ ΑΠΑΤΡΙΔΟ, ΤΟ ΑΜΟΡΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΤΟ ΑΝΤΙΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!
    ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ Κ. ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΤΟΥ, Η ΑΡΧΙΜΑΣΩΝΑΡΙΑ, Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ Η ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ.
    ΜΠΛΕΚΕΤΕ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΟ.
    ΤΟΣΟ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΣΟ ΛΕΤΕ!
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΟΥΔΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπράβο Γραφικέ!



    Το να νομίζει, να τιμά δηλαδή κανείς τον θεό ή τους θεούς—ο Πλάτων αποκαλεί θεούς αυτούς που οι νεο-Αβρααμιστές αποκαλούν αγγέλους—είναι ένα χρήσιμο εργαλείο γιά κοινωνική συνοχή. Το κακό όμως είναι ότι γίνεται ένα άγριο εργαλείο κοινωνικού ελέγχου.

    —Και τι θα κάνουμε γιά την ηθική χωρίς θρησκεία?, ίσως να ρωτήσει κάποιος. Να θυμάστε όμως πως ο Αριστοτέλης θέλει την ηθική μέσα στην πολιτική.

    Μας λεέι δηλαδή ο Αριστοτέλης πως η θρησκεία, σαν ένα σύνολο διδακταίων αξιών, είναι ένα καθαρά πολιτικό θέμα. Οι Αβρααμιστές δεν μπορούν να κατανοήσουν τον Αριστοτέλη διότι θέτουν ένα σύστημα συναισθημάτων, π.χ., αγάπη, πάνω από το αξιακό σύστημα που έχει στον νου του ο Αριστοτέλης.

    Αυτό είναι το αξιακό σύστημα με το οποίο ζούσαν οι Έλληνες, μερικοί ακόμη και μέχρι τον Χ αιώνα μ.Χ.. Το συναίσθημα μπορεί να βοηθά στην νόηση ενός διδακταίου συστήματος αξιών, όπως αυτό που εκπροσωπούν οι 12 θεοί των Ελλήνων.

    Αλλά όταν μένει κανείς στο επίπεδο του συναισθήματος, όπως μας έχουν επιβάλλει να κάνουμε οι νεο-Αβρααμιστές μέσω του χριστιανίζοντος ελληνικού κλήρου, τότε οι Έλληνες της νεοτερικότητας ζούμε ατομιστικά, χωρίς ένα διδακταίο σύστημα αξιών γιά κοινωνική συνοχή.

    Ναι, η ΣΥΝΕΧΕΙΑ υπάρχει, αλλά ο Παύλος ποτέ δεν διανοήθηκε να καταργήσει το διδακταίο σύστημα αξιών των Ελλήνων. Γι’αυτό ακριβώς και ποτέ ο Παύλος δεν μιλά γιά ιστορικό Ιησού Χριστό.

    Γιά τον Παύλο, ο οποίος γνωρίζει πάρα πολύ καλά τον Ορφισμό, ο Ιησούς Χριστός είναι ο θεός μέσα μας. Διαβάστε τις επιστολές του Παύλου.

    Είναι η αρχή της Καινής (Κενής γιά μερικούς) Διαθήκης. Μην ακούτε τους χριστιανίζοντες νεο-Αβρααμιστές που κάναν τον Ιησού Χριστό ιστορικό πρόσωπο γιά λόγους κοινωνικού ελέγχου.



    Ελευθερία! Drive out fear!
    ΜοΣ
    PS: Διαβάστε και την τετραφάρμακο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΜΕ ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΑ ΓΕΡΑ ΓΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ. ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΘΕ ΘΕΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗ ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΝΔΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!!!!
    ΤΟ ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΟ ΤΟ ΤΡΩΜΕ ΗΔΗ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟ, ΚΙ ΑΛΛΟ ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΒΑΘΥ ΚΩΜΑ.
    ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΜΠΗΓΟΥΝ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ
    ΜΠΟΡΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΑΛΛΑ
    ΣΑΝ ΡΕΝΤΙΚΟΛΑ.
    ΟΠΩΣ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ ΕΠΕΦΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ.
    ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΝΟΥΣΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΑΦΙΟΝΙΣΤΙΚΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ
    ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ. ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΒΑΘΜΟ ΑΡΙΘΜΟ ΚΛΠ ΘΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΩΝ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΤΗΣ ΒΕΡΜΑΧΤ, ΤΩΝ SS ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ,ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ, ΑΝ ΗΣΑΝ ΓΥΝΑΙΚΑΔΕΣ Η ΓΚΕΪ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΓΑΤΕΣ ΚΛΠ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ.
    ΔΕΝ ΜΑΣ Χ.....ΕΙΣ;
    ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ.
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΖΩΣΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΧΕ....ΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
    ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΝΤΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΠΑΓΛΑΝ
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
    ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΟΤΙ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΟΛΟΕΘΡΟΣ.
    ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΒΑΘΟΣ ΔΕΝ ΞΑΝΑΕΙΔΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ Ο ΛΑΟΣ ΑΥΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για τα υβριστικά σχόλια δεν έχω να πω τπτ, το θαύμα αυτό το ξέρω, προσωπικά έχω κάνει τάμα στον Άγιο Χαραλάμπη για ένα θέμα υγείας, τα υπόλοιπα τα κρατάω για μένα, τπτ δεν είναι τυχαίο στη ζωή..
    Ανδρέας Κοζάνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θέλω να συμπληρώσω ότι υπάρχουν αμέτρητες μαρτυρίες για βοήθεια από την Παναγία και τους Αγίους και το 1944 και άλλοτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. To 1942 Γερμανικό απόσπασμα πλησίασε την μικρή κωμόπολη όπως μαρτυρούν πηγές αλλά και κάτοικοι η Παναγία εμπόδισε τον Γερμανό αξιωματικό να προβεί στο ανοσιούργημα του. Συνέχισε την πορεία του λοιπόν στο μικρό διπλανό χωριό όπου έκαψε δεκάδες σπίτια. Από τα λίγα που σεβάστηκε ήταν ενός φαμελιάρη με 4 κορίτσια, το μικρότερο ήταν αβάπτιστο. Πήραν όμως το άλογο του που για αυτόν και την οικογένεια του σήμαινε και επιβίωση. Δεν άκουσε την φωνή της λογικής «του κάτσε στα αυγά σου» ακολούθησε λοιπόν το γερμανικό απόσπασμα από απόσταση μην τυχόν και κείνοι το αφήσουν και έτσι το πάρει πίσω. Σε 15 χιλιόμετρα σε μια ορεινή τοποθεσία οι Γερμανοί τον αντελήφθησαν και τον εκτέλεσαν.
    Ήταν ο παππούς μου και το μωρό στα σπάργανα η μητέρα μου.

    Ποτέ δεν σκέφτηκα το γιατί , δεν χωράνε γιατί κι’ ας είναι εύλογα

    Είμαι περήφανος που είμαι χριστιανός Ορθόδοξος και άλλο τόσο περήφανος που οι Θεοί με έκαναν Έλληνα όπως έλεγε και ο Μέγας Αλέξανδρος.

    Δεν γράφουμε για να ξεχωρίσουμε από τον κόσμο γράφουμε για να σμίξουμε τον κόσμο, (παράφραση στίχου του Γ.Ρίτσου).

    Αξίζει την εκτίμηση μας ο παπά Ηλίας
    να είμαστε δίκαιοι, είναι τιμή για τον Ελληνισμό να έχει τέτοιους κληρικούς.

    Για αποφυγή παρεξηγήσεων μου είναι άγνωστος ο Παπά Ηλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Διάβασα με λύπη τα παραπάνω θλιβερά σχόλια και για μια ακόμη φορά συνειδητοποίησα πως η κρίση που μαστίζει την Ελλάδα είναι δυστυχώς πολυεπίπεδη. Η αρρώστεια, πριν εμφανίσει τα εξωτερικά της συμπτώματα και γίνει αντιληπτή δια γυμνού οφθαλμού, έχει προσβάλλει πρώτα τον οργανισμό εσωτερικά, αθέατα και ύπουλα. Έχει διαλύσει τους εσωτερικούς ιστούς και τα όργανα. Στο τέλος η τραγική κατάληξη είναι πως χτυπάει και τας φρένας, η δε αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά εμφανίζει πια την ασθένεια σε κοινή θέα. Συνέπεια όλων αυτών είναι και η κρίση η οικονομική, η εθνική, η κατάπτωση της ηθικής και των αξιών.
    Ο Έλληνας ήταν ανέκαθεν θρησκευόμενο ον. Θεοσεβής απεκαλείτο από τους αρχαίους προγόνους ο αποδίδων τιμάς εις τους θεούς και Θεοσέβεια αποκαλούσαν τον ύψιστο σεβασμό προς το θείο.
    Όπως σήμερα, που σε ολόκληρη την ύπαιθρο χώρα, στα χωριά και στις πόλεις υπάρχουν εξωκλήσια, ερημοκλήσια, μικροί και μεγάλοι ναοί του ορθόδοξου χριστιανισμού, έτσι και τότε στην αρχαία Ελλάδα υπήρχαν παντού βωμοί, μικροί ή μεγάλοι ναοί αφιερωμένοι στους θεούς του δωδεκάθεου.
    Ο Έλληνας παραμένει όπως τότε θρησκευόμενος, έμπλεος σεβασμού για κάθε θρησκεία, όχι μόνο για τη δική του αλλά και των άλλων. Και αυτό επειδή συνειδητοποιεί βιωματικά την τεράστια αξία του θρησκευτικού συναισθήματος ως ενός θεμελιώδους μεγέθους, ικανού να προσδιορίζει, αν όχι και την ίδια την πνευματική ύπαρξη του ανθρώπου, τη συμπεριφορά του, τις επιλογές του και εν τέλει την υγεία του την ψυχική και κατά συνέπεια και τη σωματική του ευεξία.
    Η τόση ασθένεια που εμφανίστηκε εδώ μέσα, οφείλεται απλά στην απώλεια αυτής της θρησκευτικότητας. Γιατί μη μου πει κανείς στα σοβαρά, ότι άνθρωποι που λοιδωρούν έναν ιερέα-έστω και μιας θρησκείας που δε την δέχονται-ακόμη και αν δεν πιστεύουν στο θαύμα που αφηγείται, μπορούν να είναι άνθρωποι θεοσεβείς με την αρχαία έννοια του όρου. Το πιο πιθανό είναι πως δεν πιστεύουν σε τίποτα, ούτε σε δώδεκα θεούς ούτε σε εικοσιτέσσερεις. Αυτά είναι τα προσχήματα τους.
    Ο άλλος υπογράφει σαν "Βελιάλ" τρομάρα του. Ένας άλλος μιλάει για ηθική και Αριστοτέλη, διπλή τρομάρα του, που τον ξεφτίλισε τον φιλόσοφο του "αεί κινούντος". Η Ηθική του Αριστοτέλη δεν αποστρέφεται το θρησκευτικό στοιχείο. Ο ίδιος γράφει πως: «Ποτέ δεν πρέπει να δείχνουμε υπερβολικό σεβασμό, παρά μόνο, όταν πρόκειται για τους Θεούς». «Περί Φιλοσοφίας -Αποσπ. 14).
    Δυστυχώς η ανοησία (οι καμμένες φρένες που λέγαμε) ζει και βασιλεύει στους παραμορφωμένους μέχρι ημιμάθειας εγκεφάλους ορισμένων. Ούτε μπαίνουν στον κόπο να αναρωτηθούν καν, για τον λόγο που ο Αριστοτέλης έγινε το λάβαρο των σχολαστικών καθολικών λογίων.
    Η Αγάπη και το σύστημα των αξιών λέει και υποννοεί πως οι αξίες χωρίζονται σε συναισθηματικές και ορθολογικές. Είναι λοιπόν η Αγάπη μια παράλογη συναισθηματική αξία, ώστε να μην της αποδίδεται ισάξια, αν όχι και μεγαλύτερη αξία από τον ορθολογισμό;
    Η απάντηση σε αυτό ας δοθεί από τον καθένα σας φίλοι μου. Προσωπικά έχω βαρεθεί πλέον τις σοφιστείες, τις ύβρεις και τις κακεντρέχειες ορισμένων.
    Παραπέμπω στις βιωματικές εμπειρίες, εκεί όπου η αλήθεια αποκαλύπτεται τόσο στην καρδιά όσο και στο νου του καθενός. Ή μήπως και η καρδιά δε θα πρέπει να υπολογίζεται ως αξιακό μέγεθος στο σύστημα των αξιών μας;
    Πάτερ Ηλία, ανεξάρτητα από το θαύμα που μας περιέγραψες, σέβομαι το σχήμα σου και τιμώ πρώτιστα τον Θεό και έπειτα τον Άγιο σου. Γιατί είμαι Έλληνας και σαν τέτοιος έχω την παράδοση να τιμώ την θεοσέβεια και τους λειτουργούς της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ακρίτα,

    "αλλά από κάτω έχει κάτι π@π@ρια king-size!!!!!"

    Γεννάς περίεργα ερωτηματικά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. SIGNOMI ALLA OPOS OSOI PROSVALOUN TIN ARXAIOTITA PRSOVALLOYN TIN ARXAIOTITA PROSVALLOUN TOUS PROGONOUS TOUS ETSI KAI OSOI PROSVALLOUN TIN ORTHODOXIA PROSVALOUN TOUS GONEIS TOUS! EITE ARESI SE MERIKOUS EITE OXI O SYXRONOS ELLINISMOS DEN NOEITAI XORIS OTHODOXIA(FISIKA AUTO DEN SIMAINEI OTI KASTHOLOKOI KTL DEN EINAI GNISIOI ELLINES) APLOS I STORIKI EMPEIRIA TOY ELLINISMOU EINAI DEMENI ME TIN ORHODOXIA.I THEISKIA EINAI ENA APO TA VASIKA STOIXEIA TOU POLITISMOU KAI OPOU AUTI EKSOSTRKIZONTAI DIMOIURGOUNTAI KOINONIKES PATHOGENIES. (GIAS OPOION TO DEN PISTEUEI MIA MATIA STO LONDINO YPOTHETO OTI THA TON PEISEI)KAI THA ITHELA EPISIS S' AUTO TO THEMA NA ANAFERTHO S'ENA RITO TOU JOHN LOCKE ( LETTERA PRO TOLERENTIA= GRAMMA REI ANEKSARTISIAS PARAGRAFOS 81): KAI EKSAIROUME APO TIN ANEKSITHRISKIA AUTOUS OI OPOIOI DILONOUN ATHEOI GIATI O LOGOA TOUS DEN EXEI KANENA IHIKO YPOVATHRO"
    EPISIS DEN THA IMOUN TOSO APOLITOS STO NA APORIPSO TIN ISTORIA TOU ARTHOU AAN EINAI DIASTAUROMENO! EPISIS GIAS POLOSTI FORA KAI ME MEGALI THLIPSI VLEPO TOUSC SYMPATRITES MOU NA TROGONTAI METAKSY T0US LES KAI DEN EXOUME ARKETOUS EXTHROUS OLOGYRA MAS. AN KAI AS MOU EPITRAPEI NA PARATIRISO OTI ORISMENOI APO TOUS LEGOMENOUS "DODEKATHEISTES" EINAI KATA KANONA AUTOI OI OPOIOI XRISIMOPOUN APARADEKTO YFOS KAI EKFRASEIS ENANTOIN TON "ANTIPALON" TOUS....GIA ALLI MAI FORA THLIVOMAI VATHITATA!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τρομαρα σου εσενα 'κεντροαριστερε ανθρωπιστη' APELLIS που μου χεσ....ατε ολοι επειδη εναντιωνομαστε στη δικτατορια του Γιαχβε.

    Μπελιαλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ''Ανώνυμος είπε...

    Σάββα συγχαρητήρια αφού παρέχεις βήμα σε αυτούς που βρίζουνε την μητέρα σου την εκκλησία, τους αγίους της, και τον Θεό μας...

    Λίγη ντροπή δεν βλάπτει.

    Αλλά και πάλι αυτό δείχνει την αντίληψη που έχεις περί της πολυφωνίας και της ελευθερίας έκφρασης. Το blog έχει καταντήσει ναός αισχρότητας. Καιρός να το σκεφτείτε πιό σοβαρά το θέμα οι διαχειριστές.''


    Ειναι καλυτερα σιγουρα για πολλους ''θεοσεβεις'' εδω μεσα να υπαρχει μονον η φωνη των ρασοφορων και των διαφορων κιτσ βασιλοχουντικων αλλα και κεντροαριστερων ανθρωπιστων. Οποιαδηποτε αλλη φωνη που απορριπτει τα παραμυθια της ''αγιας'' γραφης και του τραγελαφου της ελληνορθοδοξιας καταδικαζεται αμεσως εις το πυρ το εξωτερον ως πρακτοριστικη, ανθελληνικη, σιωνιστικη, μασωνικη, νεοταξιτικη, διασπαστικη κλπ κλπ
    Αντιθετως συγχαρητηρια στον κ. Καλεντεριδη που επιτρεπει και σε αλλες φωνες να ακουστουν οσο κι αν αυτο δεν αρεσει σε διαφορους αγιορειτες και εικονολατρες.

    Μπελιαλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οποιος θελει πιστευει!
    Δεν σε υποχρεωνει κανεις να πιστεψεις στα θαυματα αν δεν εχεις εσυ τετοια διαθεση. Και αν δεν σε αρεσει η αληθεια που ειναι καταγεγραμμενη ιστορικα, οπως και την Παναγια μας την οποια βλεπανε οι Ελληνες στο επος του 40 να τους εμψυχωνει στα Αλβανικα βουνα και το καταγραφουν οι Ιταλοι ιστορικοι, τοτε να μην τα διαβαζεις αυτα και να παραμεινεις στον πνευματικο σου ληθαργο. Μεχρι να σου χρειαστει στη ζωη σου να παρακαλεσεις γονατιστος για ενα θαυμα σε καποιο προβλημα υγειας. Εμεις ειμαστε Ελληνες και Ορθοδοξοι κατα το 95% μεχρι σημερα. Εσυ επιλεγεις ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αντε μωρε κοπελια του Ρασσια, του Βερέττα, του Αναστασάκη και οοοοοολων των αλλων "παγαναρχών-παγανοπατέρων" να κανετε μια μεσημεριατικη σπονδή στην Αφροδίτη!Αποδεδειγμένα ξελαμπικάρει το μυαλό!


    ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΧ ΔΙΑ!
    ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΧ ΑΦΡΟΔΊΤΑ!


    ΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥ!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ώπα, αυτό "είμαστε το 95% Έλληνες και Ορθόδοξοι" είναι από ακραίο εως φαιδρό.Καταρχήν η Ελλάδα κατοικείται από πολύ κόσμο που ούτε Έλληνες είναι, πολύ δε περισσότερο Χ.Ο.
    Το ότι οι περισότεροι βαφτιστήκαΜΕ(βρέφη και φυσικά χωρίς τη θέλησή μας) ως Χ.Ο. δεν μας καθιστά αυτομάτως και εσαεί πρόβατα του Ορθόδοξου μαντριού.Σαφώς η πλειονότητα των Ελλήνων είναι Ορθόδοξοι, όχι όμως στα ποσοστά που αναφέρεις και σίγουρα οι περισσότεροι είναι Ορθόδοξοι με πολλούς αστερίσκους και ερωτηματικά.
    Τέτοια ακραία νούμερα (95% κτλ)λέγανε και με το θέμα των ταυτοτήτων και τελικά ούτε οι μισοί Έλληνες δεν καταδέχθηκαν να συνυπογράψουν περί δημοψηφίσματος.
    Και 2 λόγια για την ταμπακιέρα, προσωπικά σέβομαι την Ορθόδοξη Θρησκεία,απεχθάνομαι κυριολεκτικά την Θρησκοληπτική εκδοχή της Ορθόδοξης Εκκλησίας -δηλ κάτι Άνθιμους και το υπόλοιπο ρατσιστοχαδιεφοτσουρμο- και τους φερόμενους ως εκπροσώπούς της στο Βατοπέδι) και είμαι κάθετα αντίθετως σε κάθε απόπειρα να ερμηνεύονται ΟΛΑ τα γεγονότα της καθημερινότητας με αποκλειστικό γνώμονα τα όνειρα, τα οράματα και τις παραισθήσεις....
    Απο κει και πέρα, είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά ότι η πίστη (έστω και σε απατηλά ιδεολογήματα και είδωλα) ενδυναμώνει την ανθρώπινη θέληση και βοηθάει τον απλό άνθρωπο να υπερβάλλει τον εαυτό του.Σε καμία περίπτωση όμως η πίστη από μόνη της δεν επαρκεί για να κρίνει πολέμους ή γενικότερες κοινωνικές κρίσεις.

    Ένας απλός Έλληνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. "Απλέ Ελληνα", σε παραπέμπω στην ανάρτηση της 19 Φεβρουαρίου 2010 4:00 μ.μ. Σου ταιριάζει "γαντι", παρόλες τις φιοριτούρες και τις "σαλτσες" που χρησιμοποιεις για "καλυψη και απόκρυψη", όπως λεγαμε "τω καιρω εκεινω" στον στρατό!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Προς Βελιάλ:


    Από τον Βάαλ-Βήλο (απίθανο μου φαίνεται να τον ξέρεις), με ΒΗΤΑ, Β-Ε-Λ-Ι-Α-Λ.!!
    Όχι Μπελιάλ, με ΜΠ όπως λέμε μπέεεε!! Κατάλαβες;
    Άρα πριν υιοθετήσεις ένα ψευδώνυμο φρόντισε να μάθεις τουλάχιστον πως προφέρεται, αν όχι και σε ποιον ανήκει ή τι σημαίνει.

    Τώρα, για το χαιρέκακο κατ΄εσέ:
    "κεντροαριστερε ανθρωπιστη APELLIS", που μου απηύθυνες ελλείψει άλλων επιχειρημάτων, τι εννοεί ο ποιητής; Μήπως νομίζεις ότι με αυτό με έθιξες; Αντίθετα. Το θεωρώ τιμή να είμαι ανθρωπιστής-αν και αυτό δεν αποτελεί προνόμιο μόνο της κεντροαριστεράς, αλλά είναι χαρακτηριστικό κάθε έντιμου και φιλότιμου ανθρώπου.
    Όσοι θυμούνται (και εσύ θυμάσαι από ότι φαίνεται) από την αρχή έχω πει καθαρά ότι είμαι ΠΑΣΟΚ για να ξέρουν οι φίλοι με ποιον έχουν να κάνουν. Και σε πολλά, είμαι πιο αντιΠΑΣΟΚ από πολλούς. Είμαι από τους πιο ειλικρινείς εδώ μέσα, ενώ εσύ τι καπνό φουμάρεις; Άσε, θα σου πω!
    Το προτιμώ, λοιπόν, χιλιάδες φορές να είμαι χριστιανός ανθρωπιστής από το να είμαι ένα δωδεκαθεϊστικό, νεοναζιστικό και DNAλάγνο ανθρωποειδές, όπως εσύ. Η εμπειρία μου έχει δείξει ότι το 95% των δωδεκαθεϊστών, είναι και νεοναζί της πατριδοκαπηλικής "καθαρότητος", που φυσικά αρνούνται τον Εβραίο Χριστό και ρίχνουν και καμία χρισ...γία στους χριστιανούς πατριώτες.
    Που σου χεσ...με όλοι μπαγλαμά ακούρδιστε, (σου μιλάω όπως μιλάς), ενόσω δεν είσαστε παρά μια θλιβερή μειοψηφία εδώ μέσα, 2-3 άνθρωποι. Αν και δεν αποκλείεται να είσαι μόνο εσύ, που γράφεις πότε ανώνυμα και πότε με καλλιτεχνικά ψευδώνυμα.

    Κοίτα τώρα Μίνωα, πως θα "τσιμπήσει" και θα αρχίσει να τα λέει από μόνος του.

    -------------------
    ΥΓ. Για τον φίλο "Ένας απλός Έλληνας":
    "Απο κει και πέρα, είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά ότι η πίστη...."

    Άσε φίλε μου, μόλις το έχασες! Η πίστη δεν εξηγείται με όρους επιστημονικούς. Για την ακρίβεια η πίστη και η επιστήμη είναι δύο όροι παράλληλοι και ετεροβαρείς. Διάβασε και λίγο Γιούνγκ μιας και σου αρέσει η Ψυχολογία.

    "απεχθάνομαι κυριολεκτικά την Θρησκοληπτική εκδοχή της Ορθόδοξης Εκκλησίας-δηλ κάτι Άνθιμους και το υπόλοιπο ρατσιστοχαδιεφοτσουρμο"

    Το "θρησκοληπτική" είναι λίγο δύσκολο να προσδιοριστεί μιας και μιλάμε για θρησκεία. Για την ιεραρχία, μπορεί και να συμφωνήσω μερικώς μαζί σου, αν και υπάρχουν λαμπρές εξαιρέσεις. Όμως εσύ προφανώς εννοείς τον Εκκλησιαστικό Χριστιανισμό και όχι την Ορθοδοξία ως πνεύμα πατερικής μύησης στην χριστιανική φιλοσοφία και θεολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. όποιος πιστεύει,πιστεύει,
    κι όποιος δεν πιστεύει ,δικαίωμα του.Αλλά μην βρίζετε.


    όσο για τον Άνθιμο, άσχετο το σχόλιο κάποιου σχολιαστή περί θρησκοληψίας, καθώς ο Άνθιμος είναι γνωστός για τα σχόλια του περί εθνικών και κοινωνικών ζητημάτων,πού κολλάει η θρησκοληψία;

    Επίσης πριν χαρακτηρίσεις κάποιον ρατσιστή,απλώς ξαναδιάβασε τα δικά σου σχόλια.Ο μεγαλύτερος ρατσισμός σήμερα δεν είναι ο φυλετικός, αλλά ο κοινωνικός!Το να ειρωνεύεσαι, να κατηγορείς και να επιτίθεσαι σε ανθρώπους επειδή αυτοί πιστεύουν στον Θεό,ενώ εσύ όχι, είναι ρατσισμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @Μίνως.
    Ξαναδιάβασε προσεκτικά το τι έχω γράψει και τι μου ανταπαντάς και εαν σέβεσαι καταρχήν τον εαυτό σου και μετά όλους τους υπόλοιπους αναγνώστες του ιστολογίου, κάνε δημόσια την αυτοκριτική σου για το προηγούμενο σχόλιο σου.Ούτε σε έβρισα, ούτε σε χλεύασα, ....
    Περιμένω...

    Τσουβαλιάζεις,γενικεύεις, διαστρέφεις ότι δεν μπορείς να απαντήσεις με λογικά επιχειρήματα, αφορίζεις και λοιδωρείς...Εύγε..
    Ποιος σου είπε ότι έχω σχέση με τους 12θειστές και τις ιστοριούλες τους?

    Εκτός εαν έτσι αντιλαμβάνεσαι την έννοια του διαλόγο, (ρίξε, ρίξε ρίξε λάσπη, κάτι θα μείνει στο τέλος) οπότε πάω πάσο...
    Έχεις την αίσθηση ότι δεν μπορεί ο καθένας μας να κάνει το ίδιο? π.χ. να σε παραπέμψει εδω:

    http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=133878

    Θεωρώ όμως ότι είναι καλό να διατηρούμε κάποιο επίπεδο και να μην αναγκάζουμε τους διαχειριστές του ιστολογίου να επεμβάνουν κάθε λίγο και λιγάκι για να σβήνουν υβριστικά σχόλια και χωρίζουν τα ενήλικες που μαλώνουν μέσω των πληκτρολογίων τους σαν μικρά παιδάκια.
    Λυπούμαι που το λέω αλλά με τέτοιες συμπεριφορές, αποδιώχνονται από δω μέσα άνθρωποι που και να συμβάλλουν σε γόνιμους διαλόγους επιθυμούν αλλά και καταδείξουν αυταπόδεικτες αντιφάσεις της νεοελληνικής πραγματικότητας.
    Εαν ο στόχος του παρόντος ιστολογίου είναι να διαμορφώσει ομοιόμορφο και καθοδηγούμενο λόγο, τότε σχόλια σαν το προηγούμενο, πετυχαίνουν απόλυτα το σκοπό αυτό και καλό θα είναι να το γνωρίζουμε εξαρχής ώστε να "σιωπούμε" και να μην σας "κουράζουμε" με τις απόψεις μας.

    Απλός Έλληνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Φόλοι, συγνώμην

    Δεν είχα πάρει είδηση για τον πολεμο, που άναψε σ' αυτή τη γωνιά του ιντερνετ.

    Ύστερα απ' τα όσα ειπώθηκαν είναι πολύ δύσκολο να απαντήσω σε όλους.

    Πιστεύω ότιτο ίδιο το περιστατικό δίνει σε όσους θέλουν τις δέουσες απαντήσεις.

    Σε όσους δεν θέλουν; "Ου με πείσεις καν με πείσεις".

    Μόνο ένα για τους υβριστές: Τους έχω μελετήσει πολύ. Είναι-σε μεγάλο ποσοστό- καλοπληρωμένοι επαγγελματίες ανθελληνικών συμφερόντων.

    Για να απαξιώνουν με τον οχετό τους όσα βλάπτουν τα συμέροντα των πατρώνων τους...

    Ας βγάλουν την κουκούλα της ανωνυμίας και τα...φουστάνια, που φοράνε. για να αποδειχθεί ποιος είναι ποιoς...

    Για περισσοέρες πληροφορίες, για όσους θέλουν;

    ΥΠΕΡΒΑΣΗ (http://papailiasyfantis.blogspot.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Για τον φίλο Apellis,και αποκλειστικά προς χαριν του διαλόγου και χωρίς διάθεση κατοχής του Αλάθητου από μέρους μου.

    Μόνο μια διευκρίνηση περί του όρου "πίστη".Η επιστήμη μελετά το φαινόμενο ΠΙΣΤΗ (όπως άλλωστε είναι υποχρεωμένη ως φορέας ορθολογισμού, δηλ να μελετά -και στο βαθμό που μπορεί να εξηγεί- όλες τις μορφές φαινομένων) μόνο που δίδει διαφορετική έννοια στο φαινόμενο από αυτήν που αποδίδει ο ίδιος ο "πιστός".Για τον πιστό η ΠΙΣΤΗ είναι μια απαράβατη,ανέλεγκτη, αψεγάδιαστη, αλάθητη και απόλυτη διαδικασία (πορεία) προς τον επεδιωκόμενο στόχο.ΔΕΝ ΡΩΤΩ, ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ, ΔΕΝ ΨΑΧΝΩ , ΑΠΛΑ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΤΥΦΛΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΤΑ ΔΙΟΤΙ ΕΧΩ ΠΕΙΣΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΥ.
    Για τον επιστήμονα το φαινόμενο ΠΙΣΤΗ του ατόμου, είναι κάτι το διαφορετικό.Είναι περισσότερο μια ενσυνείδητη (ίσως κάποιες φορές και ασυνείδητη) προσπάθεια του ατόμου να υπερβεί τα όρια του, θεωρώντας ότι έτσι προσεγγίζει καλύτερα τον ανώτερο στόχο που έχει θέσει πχ προσέγγιση του Θείου,επίτευξη υλικών στόχων μιας φιλοσοφικής-πολιτικής ιδεολογίας κτλ
    Ο επιστήμονας όμως δικαιούται να αμφισβητήσει το Αλάθητο της Πίστης ή των διαδικασιών που αυτή επιβάλλει,ο Πιστός όχι, διότι τότε παύει να είναι πιστός και γίνεται ερευνητής.

    Ανέφερα παραπάνω ότι η επιστήμη έχει αποδεχθεί την συμμετοχή του παράγοντα ΠΙΣΤΗ στο αποτέλεσμα μιας ανθρώπινης ενέργειας πχ υπάρχουν βουδιστές μοναχοί που έχουν αποδεδειγμένα κατορθώσει να ελαχιστοποιήσουν τους χτύπους της καρδιάς τους (οι ίδιοι το ερμηνεύουν ως ένδειξη αναβάθμισης πνευματικού πεδίου δια της οδού της βουδιστικής πίστης.Λογικά,και με βάση τους όρους της φυσικής, της βιολογίας κτλ αυτό δεν θα έπρεπε να είναι εφικτό.Κι όμως συμβαίνει.Ο πιστός λέει "η πίστη μου το πέτυχε", ενώ ο επιστήμονας πάει ένα βήμα παρακάτω και εξακολουθεί να αναζητεί το "πως" και το "γιατί". Σε κάποια ερωτήματα η επιστήμη έχει κατορθώσει να δώσει πειστικότατες απαντήσεις και να ξεμπροστιάσει τους άφρονες πιστούς.Σε κάποια άλλα θέματα, ακόμη το ψάχνει....

    Να σου υπενθυμίσω ότι ομοίως, πολλές φορές έχουν υπάρξει ιστορικά καταγεγραμμένα παραδείγματα αυτών που ονομάζουμε "υπεράνθρωπων" ενεργειών και οι δράστες των οποίων αποδίδουν τους "άθλους" τους στην δύναμη της ΠΙΣΤΗΣ.πχ αυτομαστιγώσεις πιστών, παρατεταμένες νηστείες ή και ασιτίες,κατασκευή έργων φαραωικών διαστάσεων από μια χούφτα "πιστών".
    Μπορούν άπαντα να εξηγηθούν σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε σήμερα δια μέσω των επιστημών?Προφανώς όχι...Υπάρχει λοιπόν κάτι που κάνει τους ανθρώπους πιο δυνατούς ορισμένες φορές.Ο πιστός θεωρεί ότι αντλεί αυτήν την υπερδύναμη δια της πίστης του και από μια εξωτερική ανώτερη πηγή, ο επιστήμονας αντιθέτως εξηγεί το τελικό "περίεργο" συμβάν περισσότερο ως αποτέλεσμα εσωτερικής (έστω και ακούσιας) ψυχολογικής διεργασίας του ατόμου χωρίς παρέμβαση εξωτερικής ανώτερης δύναμης.
    Και από τι στιγμή που ουδείς από τους 2 μπορεί να μας πείσει για την απόλυτη ορθότητα των όσων υποστηρίζει, δικαιούται να ισχυρίζεται τα δικά του βολικά επιχειρήματα.

    Δεκτός κάθε αντίλογος...

    Απλός Έλληνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Χαιρομαι που ενας νεος ανθρωπος οπως ο APELLIS κατανόησε τι εστι Ορθοδοξία."Πνεύμα πατερικής μύησης στην χριστιανική φιλοσοφία και θεολογία".Κατι που δεν προκειται να καταλαβουν ποτε οι κεραυνοβολημενοι οπαδοί των αλαφροϊσκιωτων "παγαναρχών"!Το "θολωμένο τους μυαλό" αδυνατει να ξεχωρίσει την θρησκεια απο τους λειτουργούς της, κατα τον ιδιο ακριβώς τροπο που καποιος καταριέται την επιστήμη της ιατρικής, επειδη ενας γιατρος του εκανε λαθος διάγνωση!Αν ειχαν λιγο "τσιμίδ"(αυτο ειναι Ποντιακό)και παρακολουθούσαν την πορεια των "παγανοπατέρων" τα τελευταια 30 χρονια(κατι που εκανε ο γραφων),θα διαπίστωναν οτι οι περισσότεροι απο αυτούς ανήκαν σε καποια "γκρουπούσκουλα" της αριστεράς("που δεν τα γνώριζε ουτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους", απο "αναρχοαυτόνομους" και πιο περα)οι οποίοι εμειναν "άστεγοι" μετα την καταρρευση του διπολισμού!Μενοντας λοιπόν "άστεγοι" και "μετεωροι", αποφασισαν(στις αρχες της δεκαετιας του 90)να ιδρύσουν όλες αυτες τις δηθεν "Ελληνοπρεπεις" οργανώσεις και σωματεία με απωτερο σκοπό να εξακολουθούν να χτυπουν αυτο που ως γνησιοι Μαρξιστο-Λενινιστο-Τροτσκιστο-Μπουχαρινο-Μαοϊκοί συχαινόντουσαν πιο πολυ.ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ(ποτε ανακαλυψαν, ρε κουφιοκεφαλακηδες που τους ακολουθειτε,οι αναρχοαυτόνομοι Ρασσιας και Βερεττας την Ελλάδα;Μηπως μολις επεσε το "τειχος του αίσχους";Αυτοι και οι υπολοιποι ομοσταυλοι τους "αναρχοαυτονομοι", την δεκαετια του 70 στα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων, μας αποκαλουσαν "φασίστες" ετσι και τολμουσαμε να κανουμε εστω και την παραμικρη αναφορα σε Ελλαδα και Ελληνισμό!ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕ! ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ!)!Υπαρχει βεβαια και μια αλλη κατηγορία τετοιων ατομων που ίδρυσαν "Ελληνοπρεπή" σωματεια, αλλα αυτοί το εκαναν επειδή επλητταν αφόρητα "εν τω κλεινώ άστυ" και δεν ήξεραν πως να διασκεδασουν την πληξη τους!Και αναφερομαι στους "μπουρζουάδες" του "χωρου"(τα "γνησια Ελληνόπουλα" που μας διαβάζουν ξερουν σε ποιούς αναφέρομαι)!
    Κατι παρόμοιο συνεβη και με τους λεγόμενους "οικολόγους"!Ολοι τους ειναι "αποτυχημένοι" αριστεροί οι οποίοι μη μπορώντας να χτυπήσουν το "κεφαλαιο" ως τετοιοι, το χτυπουν τωρα δια της πλαγίας οδού!Παρακολουθήστε τον "βιο και την πολιτεια" τους και θα το διαπιστώσετε!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. "Απλέ Ελληνα", μαλλον σε μπέρδεψα με καποιον αλλο!Αλλα με τοσους χαλαζοχτυπημένους "γνησιους Ελληνες" που μπλέξαμε, επόμενο ήταν!Λαθος!"Yagnis oldu"!Ελπίζω να μην το ξανακάνω!Αλλα και το δημισίευμα της "Γελοιοτυπίας"...τι να σου πω!Θαυμα!Εψαξες πολύ να το βρεις;


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @Μίνως

    Χωρίς να είμαι ειδικός, νομίζω ότι είναι επικίνδυνο να διαχωρίζουμε την εκκλησία και τους λειτουργούς της από την ορθοδοξία. Η ορθοδοξία δεν είναι θρησκεία ούτε ιδεολογία ούτε γνώση ούτε φιλοσοφία. Είναι βίωμα μέσα στην εκκλησία με την συμμετοχή όλων, με όλες τις αδυναμίες όλων. Ιατροί και ασθενείς είμαστε όλοι ασθενείς με κοινό ιατρό τον Χριστό. Δεν νομίζω ότι μπορεί να βρεί κανείς την ορθοδοξία έξω από την εκκλησία.
    Ας μας πεί τη γνώμη του και ο παπα-Ηλίας.

    ΑΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΑΦ, οντως Ορθοδοξια σημαινει κοινωνία και η Ορθοδοξια μας συντιθεται απο τον ΚΛΗΡΟ και τον ΛΑΟ!Ομως "ανθρωποι εσμεν"και επειδη ο κληρος αποτελειται απο ανθρωπους(με ολα τα ελαττωματα των ανθρωπων), για αυτο και θεωρησα πρεπον να επικεντρωθουμε στην ουσια της πιστεως μας και να αφησουμε κατα μερος το ανθρωπινο στοιχειο, το οποιο εν προκειμενω αποτελει αφορμή για τους πασης φυσεως αγυρτες-σαλτιμπαγκους(οπως οι προαναφερθεντες)να λοιδωρουν την πίστη μας.Ελπίζω να εγινα κατανοητός!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μίνως, όλα κατανοητά αυτά που λες και συμφωνώ. Απλά βλέπω σε διάφορα blog και συζητήσεις τα τελευταία χρόνια, ότι οι άσχετοι με την ορθοδοξία κυρίως δημοσιογράφοι καταφέρονται εναντίον της ορθοδοξίας και της εκκλησίας, διαχωρίζοντάς και απομονώνοντας τον κλήρο και επισημαίνοντας τις αδυναμίες μερικών κληρικών. Έτσι νομίζουν ότι αφού απορρίψουν το ιερατείο, τότε έχουν απορρίψει και ολόκληρο το οικοδόμημα της εκκλησίας ως διεφθαρμένο. Γιαυτό επιμένω να βλέπουμε την εκκλησία σαν ένα νοσοκομείο όπου ιατροί και άρρωστοι είναι όλοι ασθενείς με κοινό ιατρό τον Χριστό.

    Αν τώρα οι έξω από την εκκλησία νομίζουν ότι είναι υγιείς, τόσο το χειρότερο γιαυτούς.

    ΑΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Συγχαρητήρια στον Παπα-Ηλία!

    Ντροπή στο ιστολόγιο να επιτρέπει ύβρεις κατά της Ορθοδοξίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.