17/2/10

Ο χαραχτηρισμός "οθωμανολαγνεία " είναι λάθος!


Σχόλιο του Σπύρου Δανάλη στην ανάρτηση "Πατριωτισμός και ...Οθωμανολαγνία":

Ο χαραχτηρισμός "οθωμανολαγνεία " είναι λάθος και δεν έχει ιστορικό νόημα και περιεχόμενο. Απλώς είναι ένας εγωϊστικός χαραχτηρισμός απο ανθρώπους που δεν έζησαν και δεν καταλαβαίνουν την τότε ιστορική πραγματικότητα. Δεν υπήρχε άλλη λύση για τους Ρωμαίους πολίτες, και τους Ελληνες, χριστιανούς ορθόδοξους από την ένταξη στην Οθωμανική Αυτοκρατορία η οποία είχε γίνει πανίσχυρη. Η Δύση δεν μπορούσε να κάνει τίποτε, άλλωστε με την κατάκτηση της Πόλης απο τους Σταυροφόρους το 1204 είχε δείξει στους λαούς της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ότι είναι χειρότερος κατακτητής.
Οι Φαναριώτες απο τους οποίους διόριζε ο Σουλτάνος τους πατριάρχες, με το ανώτερω πολιτιστικό τους επίπεδο κατώρθωσαν να συγκυβερνούν την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η οποία ήταν μιά πολυεθνική Αυτοκρατορία στην οποία ίσχυε η ανεξιθρησκεία. Οι χριστιανοί δεν ήταν δούλοι, ήταν πολίτες 2ας κατηγορίας διότι δεν μπορούσαν να διορισθούν στην δημόσια διοίκηση και αξιωματικοί στον στρατό. Εκτός απο τους φαναριώτες, οι Ελληνες, οι Εβραίοι και οι Αρμένιοι είχαν στα χέρια τους όλο το εμπόριο, τις βιοτεχνίες και τέχνες, και την δανειοδότηση της οικονομίας. Ήταν Η ΜΕΣΑΊΑ ΤΆΞΗ (Αστική τάξη ) και ευημερούσε στις μεγάλες πόλεις, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη κ.λ.π. Και πρέπει να σημειώσουμε ότι μέχρι την Αναγέννηση (1400μ.χ) η Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν ανώτερη οικονομικά και πολιτιστικά απο την Ευρωπαϊκή Δύση.
Το πώς διατηρήθηκε ο Ελληνισμός, νομίζω οτι είναι υπερβολικός ο ισχυρισμός ότι οφείλεται μόνον στην Ορθοδοξία. Οι Έλληνες ήταν ένας λαός της διασποράς, σαν τους Εβραίους, και τον ένωνε η Ελληνική γλώσσα που ομιλούσαν και η συνείδηση ότι είναι απόγονοι ενός μεγάλου πολιτισμού. Υπήρχαν πληθυσμοί που μιλούσαν την Ελληνική γλώσσα στην Μ. Ασία, στα Επτάνησα, στην Πελοπόνησο, στην Σικελία και σε όλα τα παράλια της Μεσογείου. Η Αναγέννηση και ο θαυμασμός των Ευρωπαίων στον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό έφεραν στο προσκήνιο την Αθήνα, τους Δελφούς, την Σπάρτη και όλη την αρχαία Ελλάδα. Αυτό άναψε την σπίθα του Εληνισμού ακόμη εντονώτερα στους Ελληνόφωνους λαούς.
Μετά την Γαλλική Επανάσταση άρχισε η διαδικασία δημιουργίας των εθνικών κρατών. Η δημιουργία Ελληνικού κράτους ήλθε σε πρώτη προτεραιότητα απο τους Ελληνόφωνες πληθυσμούς η οποίοι ήταν πολύ ανεπτυγμένοι και είχαν επίπεδο των δυτικο-ευρωπαίων. Εδώ σημειώνω ότι Ελληνικά μιλάγανε και μιλάνε ακόμη οι Πόντιοι οι συμπατριώτες σας κε Σάββα. Στην δημιουργία του Ελληνικού Εθνικού κράτους βοήθησε πάρα πολύ η τεράστια συμπάθεια της Ευρωπαϊκής κοινής γνώμης και η στρατιωτική οικονομική και πολιτιστική υπεροχή της Ευρώπης σε σχέση με την Μωαμεθανική αυτοκρατορία. Μια σχέση που είχε ανατραπεί υπέρ της Ευρώπης απο τα μέσα του 17ου αιώνα.

59 σχόλια:

  1. Ναι αλλά ένα λογικό σχήμα εθνικής ταυτότητας που ξεκινάει και καταλήγει στην γλώσσα δεν μπορεί να συμπεριλάβει τους πληθυσμούς που άκουγαν τα ελληνικά στην εκκλησία και μόνο. Αυτοί που χρησιμοποιούσαν τα τουρκικά για την καθημερινή τους ζωή πως χαρακτηρίζονται εθνικά; Προέρχομαι από ένα τέτοιο κομμάτι του ελληνισμού και θεωρώ πως είναι τιμή μου. Δεν είναι λοιπόν το γλωσσικό κριτήριο εκείνο που διαχώριζε τους έλληνες απ’ τους τούρκους. Είναι το πολιτισμικό. Και αυτό συμπεριλαμβάνει κυρίως την θρησκεία με τον καθοριστικό ρόλο της στον κύκλο της ζωής των ανθρώπων από την γέννησή τους μέχρι τον θάνατό τους. Αν κάποιος έβλεπε τον τρόπο ζωής και την ευλάβεια αυτών των τουρκόφωνων ελλήνων θα καταλάβαινε για τι μιλάω και θα καταλάβαινε επίσης τον λόγο για τον οποίο προτίμησαν τον δύσκολο δρόμο της προσφυγιάς ενώ απλά θα μπορούσαν να δηλώσουν άλλη πίστη… Πόσο ποιο εύκολη θα ήταν μια τέτοια επιλογή σήμερα;
    Όσο για την συμβολή της Ευρώπης (όχι μόνο της Δυτικής). Συμφωνώ ότι ήταν μέγιστος αν και πολλές φορές τα κίνητρα δεν ήταν εντελώς καθαρά όσο τα αγνά κίνητρα τόσων και τόσων φιλελλήνων που έπεσαν στα πεδία των μαχών υπέρ της δικής μας πατρίδας. Αλλά σε τελική ανάλυση δεν μετράνε τώρα πλέον οι προθέσεις αλλά το αποτέλεσμα.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβάστε Σπύρο Βρυώνη να δείτε για τους Οθωμανούς και τον πολιτισμό τους μέχρι το 1400. Έχετε δίκιο, έπρεπε να πω Τουρκολαγνία ξεκάθαρα, από ντροπή το έκανα Οθωμανολαγνία.
    Το παραπάνω άρθρο είναι ανιστόρητο και δεν αναφέρει τίποτα για τα εκκατομύρια των εξαθλιομένων δούλων ραγιάδων. Το παραπάνω είναι ξεκάθαρα Τουρκική προπαγάνδα. Ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδη, κυριε Δαναλη, αν ο ιστορικος του μελλοντος αναφερθει στην αντιστοιχη "ταση" μερικων συγχρονων μας σφουγγοκωλαριων των Βρυξελλων ως "Ευρωλαγνεια", θα εχει αδικο, μονο και μονο επειδη και για εμας η ενταξη στην ΕΕ το '80 φανταζε ως η μοναδικη λυση για τα εξωτερικα μας προβληματα. Ακομα και αν ειναι αληθεια το τελευταιο, που το αμφισβητω, χρειαζεται λογικο αλμα για να φτασετε να αντικρουσετε την βασιμοτητα του ορου "λαγνεια". Πως αλλιως θα χαρακτηριζαμε σημερα, για παραδειγμα, την εμμονη μερικων με την "Ελληνο-Τουρκικη φιλια" και την Ευρωπαικη προοπτικη της Τουρκιας, αν οχι "Οθωμανολαγνεια";

    Αυτο το στρογγυλεμα ειναι που δεν μας αφηνει να συνειδητοποιησουμε την πραγματικοτητα και να στοχευσουμε σε κατι καλυτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια τεράστια διαφορά ανάμεσα στους Ευρωπαίους και τους Τούρκους ήταν ότι η καταπίεση και η βαναυσότητα των φαιουδαρχών Ευρωπαίων ως κατακτητών περιοριζόταν στην βίαιη "οικειοποίηση" του πλούτου τον οποίο όμως μπορούσαν να διαχειριστούν.

    Η πλήρης αδυναμία των Τούρκων να διαχειριστούν αυτόν ακριβώς τον πλούτο και τον πολιτισμό του χώρου και των πληθυσμών τους οποίους κατέκτησαν τους ωθούσαν σε πολιτικές εξόντωσης και γενοκτονίας προκειμένου να διατηρήσουν τον έλεγχο.

    Οι Τούρκοι ή πιο σωστά οι Οθωμανοί δεν αποτελούσαν μια εννιαία φυλετική ομάδα, αφού μιλούσαν αρχικά Περσικά και αργότερα Αραβικά, αλλά μια ακραία τάση που υπερκέρασε τους Άραβες στον Ισλαμικό κόσμο χάρη στην στρατιωτική ισχύ η οποία βασιζόταν στην σκληρότητα.

    Χαρακτηριστικά, μόλις τον 18ο αιώνα γράφεται το πρώτο φιρμάνι του Σουλτάνου στα Τουρκικά (ή πιο σωστά στα Αραβικά).

    Το σχόλιο του κου Δανάλη, κατά τη γνώμη μου, αναφέρεται μάλλον στην άρχουσα τάξη των υποτελών πληθυσμών, με κύριο φορέα την Εκκλησία, η οποία διαχειριζόταν όλον αυτόν τον πλούτο και τον πολιτισμό και ακροβατούσε ανάμεσα στη διαχείριση της εξουσίας και την εξόντωση από τους κατακτητές των πληθυσμών στους οποίους βασιζόταν.

    Η μεσαία τάξη η οποία συγκέντρωνε κατά κύριο λόγο τους Χριστιανικούς πληθυσμούς ζούσε υπό καθεστώς συνεχούς τρομοκρατίας και συχνών διωγμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολυ δοκιμος ο ορος οθωμανολαγνεια που δειχνει μια φιληδονια προς τους οθωμανους.Προσπαθειες να αμβλυνουμε το πραγματικο νοημα και σημασια του ορου με δικαιολογιες δεν γινοταν αλλιως και οχι σκλαβοι αλλα πολιτες β'κατηγοριες μονο μειδιαμα προκαλει.Ο ρολος του φαναριου εναντια στον Ελληνισμο ειναι γνωστος. Οι συγχρονοι οθωμανολαγνοι αν ντρεπονται για τον ρολο τους ας παρουν την Τουρκικη υπηκοοτητα και ας υμνουν τον μεγαλο οθωμανικο πολιτισμο απο τη θεση που τους αρμοζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμείς οι Μανιάτες φίλτατε αρθρογράφε πώς βρήκαμε λύση επί 400 χρόνια; Προτιμήσαμε όμως να κλέβουμε το χώμα για να φυτεύουμε στα βουνά της Μάνης από το να ζήσουμε ανελεύθεροι ως υποταγμένα εμποράκια-γιουσουφάκια). Θέλει Αρτεή και Τόλμη η Ελευθερία.
    Και μη μου πεις ότι οι Οθωμανοί δεν ενδιαφέρονταν για τη Μάνη γιατί με τα πλοία τους οι Μανιάτες κούρσευαν μέχρι και τις ακτές της Ιταλίας και της Ισπανίας ενώ πουλούσαν ως δούλους τους Τούρκους στους Ευρωπαίους.
    Από άτομα με τη νοοτροπία του κυρίου Δανάλη (που η νοοτροπία του δείχνει καταγωγή Μικρασιάτη και εμπόρου-μη Πόντιου μάλιστα) πέσαμε στους Τούρκους. Κλάψα, αδυναμία και απελπισία ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.
    Ο ορισμός Οθωμανολαγνεία ίσως να είναι λάθος. Οθωμανολάγνοι πάντως υπάρχουν σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσπαθώ να καταλάβω. Προς τι οι τόσες πολλές αναρτήσεις με θέμα την "Οθωμανολαγνεία"; Είναι άραγε εξαιτίας της αποχρώσας νεο-οθωμανικής πολιτικής Νταβούτογλου για τον περιφερειακό ρόλο της Τουρκίας στον 21ο αιώνα; Ή πρόκειται απλά για μια συνέπεια των κειμένων του Γιανναρά, που έφερε στο φως, την σε λανθάνουσα μορφή, μακραίωνη διχαστική παθογένεια των Ελλήνων; Υπάρχει φυσικά και η εύκολη εξήγηση, που λέει, πως όλος αυτός ο διάλογος τροφοδοτείται από την εμμονή κάποιων όπως ο κ. Σιδηρούντιος να επαναφέρουν διαρκώς το ζήτημα. Και φυσικά να λαμβάνουν νέες απαντήσεις και ούτω καθεξής.
    Τείνω να πιστέψω πως και οι τρεις εξηγήσεις ευσταθούν.
    Η πρώτη μας διαβεβαιώνει πως ο πόθος της Οθωμανολαγνείας, οσονούπω θα ικανοποιηθεί. Η δεύτερη μας επιβεβαιώνει πως οι Έλληνες είναι για μια ακόμη φορά χωρισμένοι, όπως ήταν λίγο πριν από την άλωση με το φιλοδυτικό και με το φιλοτουρκικό (στην πραγματικότητα αντιδυτικό)ιδεολογικό ρεύμα, με το Αγγλικό, Γαλλικό ή Ρωσικό κόμμα στα μεταεπαναστατικά χρόνια (ούτε ένα ελληνικό!), με το φιλομοναρχικό ή το φιλελεύθερο κόμμα στις αρχές του 20ου (διάκριση βάσει των συμμαχιών που επεδίωκαν για τη στάση της Ελλάδας στη δίνη του Α΄Παγκόσμιου πολέμου), έπειτα ο εμφύλιος σπαραγμός και η διαχωριστική γραμμή της δεξιάς και της αριστερής παράταξης, μέχρι τις μέρες μας ανάμεσα σε κάθε είδους εθνιστές ή διεθνιστές ο διχασμός συνεχίζεται. Και κάθε διχασμό ακολουθεί μια εθνική καταστροφή.
    Η τρίτη εξήγηση λέει, πως ο κ. Σιδηρούντιος έχει άφθονο ελεύθερο χρόνο και μια ελαφρά διάθεση προς τον παγανισμό, που βεβαίως επιστεγάζεται και από την απαραίτητη αρνητική κριτική προς την Ορθοδοξία=Οθωμανολαγνεία, ως μιας ιστορικά ξεπερασμένης θρησκευτικής ιδεολογίας.
    Νομίζω πως διαφωνώ σε περισσότερα από όσα θα μπορούσα να συμφωνήσω. Θα επανέρθω με νέο σχόλιο για την πολυθρυλούμενη Αναγέννηση και τον απαστράπτοντα Διαφωτισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ενίσταμαι στην εκπόρνευση της Ελληνικής γλώσσας, (την οποίαν και υπηρετώ) και εξηγούμαι.

    Ο ορθός όρος είναι "χαραΚτηρισμός", και όχι "χαραΧτηρισμός", εκτός και αν ετυμολογικώς προέρχεται εκ του "χαρά" + "σιχτιρισμός", δηλ "χαίρω σιχτιριζόμενος", αν και δεν το νομίζω.

    Αυτό που πιστεύω είναι πως η σκόπιμη παραποίηση της γλώσσας συνιστά αχαραΧτήριστη ασέβεια που χαραΧτηρίζει το επίπεδο και την "ιδεολογική" στράτευση του γράφοντος.

    Άρα, διαμαρτυρόμενος, μένω στον τίτλο, και αρνούμαι να αναγνώσω το περιεχόμενο της εισήγησης. Έτσι, από ινάτι ρωμαίικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ κατάλαβα πως ο κύριος Δανάλης είναι οθωμανολάγνος και θελει αυτή την προτίμηση να την κρατάμε μυστική σαν να μην υπάρχει. Με γειά του και χαρά του. Δημοκρατία έχουμε...
    Αλλά γιατί παρουσιάζει ενδιαφέρον το πόνημά του να γίνει ανάρτηση αφού άλλοι λένε τα ίδια ντρέτα δεν κατάλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ερε δουλεύει η προπαγάνδα... Αίντε και το επόμενο θα είναι τι καλά που ζούσαμε επί τουρκοκρατίας και βρεθήκαν κάτι ξεβράκωτοι να κάνουν επανάσταση το 21.
    Ε και μιας και είμαστε χάλια οικονομικά και σύντομα οι Έλληνες θα είμαστε μειοψηφία στην Ελλάδα και μιας και η αστυνομία του Κοεν-τζόγλου υπάρχει για να προστατεύει τους λαθροεισβολείς και όχι εμάς, ε ας αναζητήσουμε τη προστασία της νεοοθωμανικής αυτοκρατορίας του Νταβούτογλου. θα είμαστε βέβαια σε καθεστώς dhimmitude αλλά σίγουρα θα έχουμε ασφάλεια.

    Θα συμφωνήσω με τον παραπάνω σχολιαστή. Ο συγγραφέας μόνο μικρασιάτης μπορεί να είναι, αν και εγώ υποπτεύομαι και χειρότερα.... Αυτή η δουλική συμπεριφορά υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων σε αυτό το κομμάτι του ελληνισμού (και συγκρατιέμαι να μη βάλω εισαγωγικά στη λέξη ελληνισμού). Η μικρασιατική καταστροφή ήταν διπλή καταστροφή τελικά. Μια επειδή χάθηκαν τα παράλια και μία επειδή κουβαληθήκανε στην Ελλάδα οι μικρασιάτες με τα χασίσια τους, τη κλάψα τους, τα ρεμπέτικα τους και γενικά την ανατολίτικη ραγιαδική κουλτούρα τους.

    Λοιπόν κ. Δάναλη οθωμανολαγνία υπάρχει όσο υπάρχουν οθωμανολάγνοί, όπως και η προδοσία υπάρχει όσο υπάρχουν προδότες.

    Και καλά αυτά τα άρθρα τα διαβάζουμε στον επίσημο κατοχικό τύπο ("ελευθερο"τυπία, Νεα", Βήμα, καθημερινή), είναι ανάγκη να τα διαβάζουμε και εδώ; Λυπηθείτε μας κ. Καλεντερίδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΙΕΝΤΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ...ΝΑ ΔΙΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ 7 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗΣ Η ΕΛΛΑΣ.
    Η ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΛΗΝΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΟ 1940 ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΧΙΛΙΑΔΑ ΚΑΡΑΘΟΔΩΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΩΝΑΣΗ!!!ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΑΝΕΒΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ
    ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΠΑΝΩ ΤΗΣ..
    ΕΠΙΜΕΝΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ κ Δανάλη, μετά το Τανζιμάτ πράγματι υπήρξε μια βελτίωση στην χρήση των δούλων Ελλήνων από τους Τούρκους. Τις μεταρρυθμίσεις άρχισαν οι Τούρκοι μετά την επανάσταση του 1821, φοβούμενοι την γενίκευση της επανάστασης. Δηλαδή με το αίμα των επαναστατημένων ήρθαν καλύτερες μέρες.
    Το Βυζάντιο κατέρρευσε από τις ελληνοχριστιανικές έριδες και τους εμφυλίους. Υπήρχαν λοιπόν χριστιανοί που συμμαχούσαν με τους Τούρκους για πολύ καιρό και επανειλημμένα. Χριστιανοί έφεραν τον Τούρκο στην Μικρά Ασία επί Ηρακλείου (δες Χρονικό του Θεοφάνη), χριστιανοί τους έφεραν και στην Ευρώπη, χριστιανοί τους έβαλαν και στην Πόλη. Η ανιστορικότητά μας είναι τεράστια. Όσο για την διατήρηση της γλώσσας από την εκκλησία, λέμε και ξαναλέμε παραμύθια. Ποτέ δεν σκεφθήκαμε ότι υπάρχουν πολλοί λαοί που κράτησαν γλώσσες για αιώνες, χωρίς καν να έχουν αλφάβητο. Όπως είναι γνωστό, στην Ελλάδα βρίσκονται Τσιγγάνοι για πάνω από χίλια χρόνια, και μάλιστα ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ήρθαν στα ελληνιστικά χρόνια. Ποιός τους κρατάει την γλώσσα τους ακόμα ζωντανή; Τα βιβλία τους; Η πίστη τους; Έχουν κλήρο δικό τους; Μήπως μας αρέσει να φτιάχνουμε μύθους; Τα παρακάτω ίσως μας αλλάξουν την ζωή, αν τα δούμε όλα τα κλιπς με προσοχή:
http://amfipolis.blogspot.com/2009/11/blog-post_3669.html
    Τέλος πάντων, προς αποφυγή βαρειών χαρακτηρίσεων, ας μην χρησιμοποιούμε ούτε τις λέξεις Οθωμανολαγνεία, ούτε Τουρκολαγνεία, αλλά Οθωμανολαγνία και Τουρκολαγνία, διότι κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι πράγματι η σεξουαλική έλξη είναι αυτή που ουσιαστικά τραβάει κάποιους κοντά στην Ανατολή, εκτός και εαν υπάρχει λαϊκή απαίτηση για να χαρακτηριστούν ως πραγματικοί λάγνοι αυτοί που δέχθηκαν την Τουρκική υπηκοότητα. Να διαβάσουμε επίσης και τον Μάνο Ηλιάδη για το πως κάποιοι μετα χαράς θα πλήρωναν για να γράφονται και να δημοσιεύονται άρθρα σαν του κ. Δανάλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ena neo fenomeno stin america ine i diafimisi ton mauron americanon os apogonon arxaion ellinon.
    Ellines xipnate i NWO den theli ellinismo alla .........
    http://www.youtube.com/watch?v=Gfef_rCuqak&feature=grec
    deste, psakste kai tha katalabete

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ειναι ποτε δυνατον να πιστευουν μερικοι ακομα οτι οι χριστιανοι “ητανε 2ας κατηγοριας πολιτες” και οχι σκλαβοι / δουλοι του ισλαμικου “death-cult” στην Οθωμανικη Αυτοκρατορια;

    Η πως δεν ανηκουμε πολιτισμικα στον διαφωτισμο της δυσης;

    Εκπλησσομαι ακομα πιο πολυ με οσους ονειροπολουν πως θα μπορουσε να υπαρξει εναλλακτικα οποιαδηποτε Νεο-Οθωμανικη προσεγγιση τυπου Γιανναρα/Νταβουτογλου με την γενοκτονο Τουρκια!

    - http://www.americanthinker.com/2005/10/turkey_back_to_the_future.html
    - http://www.americanthinker.com/2005/10/ottoman_dhimmitude.html
    - Fethullah Gülen's Grand Ambition, Turkey's Islamist Danger
    - Το όραμα Νταβούτογλου (ομιλία του Τούρκου Υπ.Εξ. τον Ιανουάριο 2010) http://neo.antibaro.gr/node/1200
    - Φάνης Μαλκίδης. Οι λάτρεις του Μουσταφά Κεμάλ στην Ελλάδα ξαναχτυπούν
    http://malkidis.info/gr/?p=17

    Καλο ξημερωμα!

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:ΣΤΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΡΟΜΑ
    ''ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ'' ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

    Δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» για πιλοτικά προγράμματα διδασκαλίας και προετοιμασία σχετικών εγχειριδίων
    Στη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας αλλοδαπών μαθητών σε σχολεία με μεγάλο ποσοστό παιδιών μεταναστών και στη δημιουργία ζωνών εκπαιδευτικής προτεραιότητας σε σχολεία με μεγάλη ετερογένεια (αλλοδαποί, Ρομά, μειονοτικές ομάδες) προχωρά από την επόμενη σχολική χρονιά το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με την Καθημερινή τα προγράμματα διδασκαλίας μητρικής γλώσσας θα είναι αρχικά πιλοτικά, ενώ ήδη έχουν αρχίσει τις εργασίες τους οι ομάδες που θα συντάξουν τα σχετικά εγχειρίδια.
    Η υπουργός Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου μίλησε στο διεθνές συνέδριο για τη Μετανάστευση, της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδας, για την αδήριτη ανάγκη να προσαρμοσθεί η Ελλάδα στο σύγχρονο εκπαιδευτικό και κοινωνικό αίτημα της πολυ-πολιτισμικότητας. Ετσι τα αναλυτικά προγράμματα αλλάζουν άρδην από την 1η Δημοτικού έως και την 3η Λυκείου ώστε η συνείδηση της εθνικής ταυτότητας να αναπτύσσεται παράλληλα με τη συνείδηση της διαπολιτισμικότητας.
    Σε ό,τι αφορά τους ενηλίκους αλλοδαπούς, τα υπ. Παιδείας και Εσωτερικών θα προχωρήσουν, μετά την ψήφιση του νόμου για την ιθαγένεια, στην αλλαγή του τρόπου πιστοποίησης της ελληνομάθειας. Πλέον θα παρέχεται απ’ όποιο πανεπιστημιακό ή άλλο ίδρυμα παρέχει εχέγγυα για αδιάβλητες διαδικασίες. Ετσι θα ξεπερασθούν τεχνικά εμπόδια που έχουν στερήσει πολλούς αλλοδαπούς από την πιστοποίηση ελληνομάθειας.

    http://www.stoxos.gr/2010/02/blog-post_17.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καταπτυστο αρθρο ενος Ρωμ"ελληνα". Ειμαι σιγουρος οτι μετα χαρας οι Τουρκοι θα σου δινανε υπηκοοτητα κ.Δαναλη. Αντε στη Μικρασια σου και φευγοντας παρε και τα τσιφτετελια μαζι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κάποτε δεν τολμούσε κανένας Δανάλης να γράψει τέτοιες μπούρδες γιατί η επιστημονική κοινότητα ήταν όντως φωτισμένη και θα τον γελοιοποιούσαν.

    Τώρα στην εποχή της ημιμάθειας ήρθε ο Δανάλης, η Ρεπούση και η Δραγώνα για να μας πουλήσουν την προπαγάνδα τους.

    Δεν ξεχνάμε τα παιδομαζώματα, τις σφαγές και την δουλεία Δανάλη.

    Άξια υπερασπίζεσαι τον μισθό σου από την Τουρκία αλλά τράβα σε κανέναν που δεν ξέρει. Εδώ ξέρουμε οπότε στην τρύπα σου. ΟΥΣΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Διαβάζω με έκπληξη ότι:
    "Η Οθωμανική Αυτοκρατορία [...] ήταν μια πολυεθνική Αυτοκρατορία στην οποία ίσχυε η ανεξιθρησκεία".
    Καταρχήν, πολυ-εθνικές ήταν όλες οι επεκτατικές κρατικές οντότητες. Κατακτώντας ξένα εδάφη- εδάφη που δε σου ανήκουν- αναγκαστικά δε μπορείς να σκοτώσεις όλους τους ντόπιους!!! Οπότε προς τί ο όρος "πολυ-εθνική";;;
    Όσο για το θέμα της "ανεξιθρησκείας", ούτε ο Bernard Lewis (λέγε με τουρκική χορηγία) δεν τα έχει πει τόσο ωραιοποιημένα.
    Καταρχήν, συμφωνώ, ότι οι Χριστιανοί και οι Εβραίοι, δηλαδή οι μονοθεϊστές, οι αποκαλούμενοι από τους μουσουλμάνους ως "άνθρωποι της Βίβλου" δεν ήταν σκλάβοι, με την έννοια που είχε τότε ο όρος.
    Με τη σημερινή όμως έννοια του όρου, τί άλλο μπορεί να είναι κάποιος που θεωρείται κατώτερος πολίτης, υποχρεωμένος να καταβάλλει κεφαλικό φόρο (jizya) και κάθε άλλον φόρο που του ζητείται από τις αρχές, που η μαρτυρία του δεν έχει αξία στα μουσουλμανικά δικαστήρια, που δεν του επιτρέπεται να κατέχει όπλα ούτε για να υπερασπίσει τη ζωή του, που είναι υποχρεωμένος να φοράει ειδικά ενδύματα και διακριτικά για να δηλώνει την θρησκευτική ταυτότητά του, που του απαγορεύεται η βλασφημία με την ισλαμική έννοια, που κατά περιπτώσεις του επιβάλλεται ο βίαιος προσηλυτισμός, που πρέπει να πάρει άδεια για να χτίσει τόπο λατρείας. Κάποιος που του επιτρέπουν "μεγαλόθυμα" να ζει, μόνο και μόνο επειδή αναγνωρίζει την κυριαρχία και την ανωτερότητα του Ισλάμ.

    Οπότε με τη σύγχρονη έννοια του όρου, μόνο ως "ανεξιθρησκεία" δε νοείται ένα τέτοιο στυγνό καθεστώς υποτέλειας.

    Αλλά, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Υπομονή, και μετά από το νομοσχέδιο για την απόδοση της ιθαγένειας, σύντομα θα το ξανα-ζήσετε το νεο-Οθωμανικό. Που κάποιοι νοσταλγείτε.
    Διότι, τελικά, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Υπάρχει Πασοκολαγνεία οπως επίσης και το γνωστό Πασοκολητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό που ένωνε τους Έλληνες κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, ήταν η θρησκεία.
    Οι Οθωμανοί επέβαλλαν σκοπίμως βαρύτατους φόρους και μετεχειρίζοντο σαν κατώτερους τους Έλληνες Ορθοδόξους για να τους αναγκάσουν να γίνουν μουσουλμάνοι. Όσοι άλλαζαν θρησκεία, αυτομάτως απαλλάσσονταν από κάθε επιβάρυνση και καταπίεση και αντιμετωπίζονταν ως υπήκοοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
    Το κείμενο του "κυρίου" είναι μονομερές και κατά συνέπεια, αυθαίρετο και προσπαθεί να διαστρεβλώσει την ιστορική πραγματικότητα.
    Ο Οθωμανικός ζυγός ήταν σκληρός κι εκτός αυτού, επέτρεπε στους δυτικούς "διαννοούμενους" ληστές να έρχονται στην Πατρίδα μας, να αρπάζουν τον πολιτιστικό θησαυρό μας και να τον μεταφέρουν στην χώρα τους μ' αποτέλεσμα την αποψίλωση πολλών αρχαιολογικών χώρων από καθετί αξιόλογο, καλλιτεχνικό και ιστορικής σημασίας αντικείμενο.

    Παναγιώτης Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. και μία επειδή κουβαληθήκανε στην ''επειδή κουβαληθήκανε στην Ελλάδα οι μικρασιάτες με τα χασίσια τους, τη κλάψα τους, τα ρεμπέτικα τους και γενικά την ανατολίτικη ραγιαδική κουλτούρα τους.
    17 Φεβρουαρίου 2010 10:19 μ.μ. '




    ΕΥΓΕ! 1000+

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ Μια δυο παρατηρήσεις. Ποιες περιοχές ακριβώς θεωρεί ο σχολιαστής Ελληνικές με παληκαράδες Ελληνες αφού οι Μικρασιάτες είναι όπως τους περιγράφει; Η κοινωνική συνεισφορά των βλακών στην πρόοδο της ανθρωπότητας είναι ανάρτηση του ιστολογίου την οποία μπορεί να διαβάσει.
    Οι κλειστές κοινωνίες (όπως οι Τσιγγάνοι αλλά και οι Πόντιοι)διατηρουν γλώσσα θρησκεία έθιμα και ήθη είτε έχουν είτε δεν έχουν βιβλία. Λειτουργεί η προφορική παράδοση και η απουσία ξένων επιρροών.
    Δεν μπορούμε να βάζουμε σημερινά κριτήρια για να κρίνουμε άλλες εποχές. Είναι ανιστόρητο. Οι μη Οθωμανικοί πληθυσμοί δεν ήταν λοιπόν "σκλάβοι". Ηταν βεβαίως υπόδουλοι, κατά τον αντίστοιχο τρόπο που ήταν οι ευρωπαϊκοί λαοί επί γερμανικής κατοχής.Η βίαιη καταστολή δεν ήταν ειδικό τουρκικό γνώρισμα. Χαρακτηρίζει όλους τους κυρίαρχους. Βλέπε στους νεότερους χρόνους τι γινόταν στις αποικίες.
    Ειδικά για τη θρησκεία ήταν όντως το σημείο διαχωρισμού /ενότητας των υπηκόων της αυτοκρατορίας. Επομένως ήταν και το επίκεντρο της καταπίεσης ενώ ταυτοχρονα ο Σουλτάνος διατηρούσε ως διέξοδο και τις ηγεσίες των εκκλησιών.
    Θα πρέπει να ήταν πολυ σκληρή η πολιτική των Βυζαντινών ώστε να διχαστούν οι μη Οθωμανικοί πληθυσμοί, άλλοι με το Οθωμανικό φακιόλι και άλλοι με τη δυτκή τιάρα. Έτσι πχ εξισλαμίστηκε πανεύκολα η Αίγυπτος κλπ, από τον κυνήγι των "αιρετικών" (μονοφυσιτώνκλπ)ελληνόφωνων και μη χριαστιανών.
    Τέλος, με τουςχαρακτηρισμούς δεν κάνουμε τίποτα. Καλό είναι να αναπτύσσονται όλες οι απόψεις. Για να τις κρίνουμε. Και με οξύτητα αν χρειάζεεται. Αλλά να μην απαιτούμε να μην υπάρχουν ιδίως όταν αυτό που αντιτάσουμε είναι ανοησίες όπως αυτές για τους Μικρασιάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ζητώ συγνώμη απο τον κο Ακρίτα ,και απο όλους για τα ορθογραφικά λάθη ,έχει δίκηο . Υπάρχουν στα σχόλια πάρα πολλές απόψεις σωστές που διορθώνουν το κείμενο . Δεν είμαι ειδικός ιστορικός και πιθανόν πολλά απο όσα γράφω να είναι λάθος . Δεν είμαι όμως πληρωμένος απο τους Τούρκους . Ούτε Μικρασιάτης άν και θα ήταν τιμή μου να ήμουν . Ευχαριστώ το Ιστιολόγιο και τον κο Σάβα για την δημοσίευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί για τους Μικρασιάτες, δεν είναι απλώς άδικοι, είναι νομίζω επαίσχυντοι και φυσικά προκαλούν την αγανάκτηση όλων των Ελλήνων. Τέτοιοι χαρακτηρισμοί μόνο τους οπαδούς του "ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ" χαροποιούν.Τελικά, φαίνεται πως
    είμαστε "μανούλες" στο να βγάζουμε μόνοι τα μάτια μας.
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η εικόνα των σχολίων είναι η εικόνα της ελληνικής κοινωνίας.
    Ένα μόνοέχω να πώ, για εκείνους που θέλουν να μονοπωλήσουν τον πατριωτισμό και θεωρούν τους μικρασιάτες ως μειωμένης πατριωτικής συνείδησης.
    Η Σμύρνη, τα Βουρλά, ο Τσεσμές, το Σεβντίκιοι και αρκετά ελληνικά χωριά της Προύσας, κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα είχαν εποικιστεί από ελλαδίτες που ήταν στην πλειοψηφία τους Μανιάτες και Μεσσήνιοι.
    Για όσους λοιπόν κατηγορούν ανοήτως τους Μικρασιάτες για έλλειμμα πατριωτισμού, στην ουσία κατηγορούν τους εαυτούς τους.
    Λίγη αιδώς!

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ό κάθε ένας μπορεί να αρθρογραφεί και να ενημερώνει το κόσμο κατά την άποψή του για πολλά .
    Το ζήτημα δεν είναι τι λέγετε αλλά αν αυτό που λέγετε έχει απήχηση.
    Τι και αν όλοι με μια φωνή ουρλιάξουμε για το λανθασμένο κείμενο, είτε ιστορικά είτε γιατί είναι κατάπτυστο για τον Ελληνισμό.
    Εκ των πραγμάτων εμείς ως Έλληνες τι κάνουμε για να το αλλάξουμε ως γνώση στις επόμενες γενιές.
    Ψηφίζουμε κυβερνήσεις που καταστρέφουν την Ελλάδα παντοιοτρόπως
    Απέχουμε από την ψήφο για να δείξουμε την αγανάκτησή μας .
    Ουρλιάζουμε την αντίθεση μας
    και όπως λέει ο φτωχός λαός
    ''και από τηγανίτα τίποτα''.
    Είναι εύκολο να υπερασπιζόμαστε την ιστορία μας την πατρίδα μας το έθνος μας τον πολιτισμό μας λεκτικά επί της ουσίας όμως δεν κάνουμε το απλό.
    1. Δεν μαθαίνουμε τα παιδιά μας ιστορία.
    2. Δεν μαθαίνουμε την επόμενη γενιά την Ελληνική γλώσσα και όχι αυτή που θέλουν ''οι άλλοι΄΄ να τους μάθουμε
    3. Έχουμε ξεχάσει τον Ελληνισμό εκτός συνόρων και τους πολέμους που έκαναν
    ΄
    Και οι περισσότεροι μετά το πέρας της πληκτρολόγησης συνεχίζουμε το ζυγό της εργατοδουλείας μας περιμένοντας να χιονίσει για να δούμε άσπρη μέρα , καθότι μάθαμε ότι ''τι μπορώ να κάνω εγώ μόνος μου είναι τόσοι πολλοί''.

    Σαν Ελληνίδα (ανεξαρτήτως καταγωγής διότι με θίγει πολύ να μιλάνε έτσι για τους Μικρασιάτες) θα πω ότι αντί να ενοχλούμαστε γι αυτά που λέγονται να φροντίζουμε να μην δημιουργούμαι το υπόβαθρο εμείς οι Ελληναράδες για να λεχθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ένα σχετικό κείμενο είχα δημοσιεύσει το Νοέμβριο '09.
    Επειδή είναι μεγάλο για να το στείλω εδώ για ανάρτηση παραθέτω μόνον τίτλο και link.

    «Οθωμανικό» Vs «Βυζαντινορθόδοξο Στρατηγικό Βάθος»

    Γεωστρατηγικές Ανιχνεύσεις του «Παραδόξου»

    Τι θα προκαλούσε άραγε μια πιθανή «ανακλαστική κι αιφνίδια» «Ελληνοτουρκική Ομοσπονδία Καντονίων»;

    http://egersis.blogspot.com/2009/11/vs.html

    ΥΓ: Κάποιες αλήθειες πρέπει να λέγονται. Οι Πόντιοι πολέμησαν, πάλεψαν σαν θηρία ανήμερα για την ελευθερία τους από τον Τούρκο. Οι Ίωνες όχι. Το 1919 -22 οι Ίωνες είχαν την ευκαιρία τους να ξεσηκωθούν, να στρατιωτικοποιηθούν και να στηρίξουν με τα όπλα τη λευτεριά τους. Κι όχι να κρύβονται πίσω απο τον καταταλαιπωρημένο μετά απο 10 χρόνια πολέμου Ελλαδίτικο Στρατό. Μέγα λάθος που δεν στρατολογήθηκαν δια της βίας απο τις Ελλαδίτικες Αρχές. Αντί να βολευτούν απο αυτή την "τραγική Ελληνική Στρατηγική παράλλειψη" θα έπρεπε να απαιτήσουν οι Ίωνες να στρατολογηθούν άπαντες και να πολεμήσουν υπερ βωμών και εστιών. Αντ' αυτού, σημειώθηκαν περί τις 11,000 λιποταξίες Ιώνων απο την σχετική - έστω και υποτυπώδη - τοπική Στρατολόγηση. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. 2,500,000 πρόσφυγες που προτίμησαν να φύγουν "συνωστιζόμενοι" (βλ. πυροβολημένοι στην πλάτη ως φυγόμαχοι) αντί να σταθούν πεισματικά και να πολεμήσουν όπως έκαναν 100 χρόνια νωρίτερα οι Ελλαδίτες. Η αλήθεια μπορεί να πονάει αλλά με το να την κρύβουμε ή να την "φτιασιδώνουμε" δεν διδασκόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αυτά παθαίνει όποιος ζει με κλεμμένη ταυτότητα, έχει πρόβλημα με την προσωπικοτητά του. Κύριοι αποφασίστε ποιοι ήταν οι προγονοί σας ο Δευκαλίων και η πύρρα η ο Αδάμ και η Έυα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. κ. Δανάλη είναι πολύ αστείο στο άρθρο να μιλάτε ως ειδήμων ιστορικός ειδικευμένος στις διακοινοτικές σχέσεις των θρησκευτικών ομάδων εντός της οθωμανικής αυτοκρατορίας και στο σχόλιο σας εδώ, αλλά έπειτα από τη μαζική χλαπάτσα να δικαιολογήστε ότι δεν είστε ιστορικός.
    Αυτή η συμπεριφορά θυμίζει Δραγώνα.
    Τι μια γράφετε με ύφος χιλίων καρδιναλίων:

    "Απλώς είναι ένας εγωϊστικός χαραχτηρισμός απο ανθρώπους που δεν έζησαν και δεν καταλαβαίνουν την τότε ιστορική πραγματικότητα."

    Δηλαδή εσείς τη ζήσατε; και από την άλλη (μετά τη χλαπάτσα) γράφετε:

    "Δεν είμαι ειδικός ιστορικός και πιθανόν πολλά απο όσα γράφω να είναι λάθος"


    Τέλος πάντων, πριν ξαναγράψετε ρεπουσιανά κειμενάκια με ιστοριοδιφικό περιτύλιγμα καθήστε διαβάστε κανένα βιβλίο σχετιζόμενο με τη περίοδο (όχι του Ηρακλειδή βέβαια...) ή ψάξτε στο youtube για κάνα βιντεάκι του Ν.Σαρρή επί του θέματος.


    Περί μικρασιατών (και αναφέρομαι αποκλειστικά στους κατοίκους των μικρασιατικών παραλίων, κάτι που θα έπρεπε να διευκρινίσω)

    Καταλαβαίνω την ενόχληση πολλών για την αναφορά μου στη μικρασιατική κουλτούρα και αντίληψη ζωής, αλλά είναι ένα φαινόμενο που δεν το πρωτοπαρατήρησα εγώ. Η θέση και άποψη αυτή υπάρχει διάχυτη σε πολλούς ιστοριοδίφες και ιστορικούς από την αρχαιότητα μέχρι και τον 20ο αιώνα. Είτε μιλάμε για την υιοθέτηση βαρβαρικών ηθών (σκουλαρίκια κλπ) στην αρχαιότητα είτε την πρακτικά ανύπαρκτη συμμετοχή τους στη μικρασιατική εκστρατεία και τη πολιτιστική τους προσφορά στη σύγχρονη Ελλάδα. Κατανοώ ότι ενοχλεί αλλά ίσως θα πρέπει να δούμε και τα στραβά μας ως έθνος.

    κ. Καλεντερίδη

    Αναφέρεται για εποικισμό συγκεκριμένων περιοχών της μικράς Ασίας από Ελλαδίτες τον 19ο αιώνα και μάλιστα από Μανιάτες και Μεσσήνιους. Αυτό έγινε προ επαναστάσεως ή μετά; Διότι αν είναι μετά δε βγάζει νόημα, αν είναι επίσης πριν και αναφερόμαστε συγκεκριμένα σε Μανιάτες επίσης δε βγάζει νόημα λόγω του ιδιαίτερου καθεστώτος της Μάνης επί τουρκοκρατίας.
    Δεν είμαι ειδικός βέβαια στην ιστορία της Μάνης και ούτε από εκείνα τα μέρη αλλά μια βιβλιογραφία επί του θέματος θα ήταν επιθυμιτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Bio
    όπως και να το δις το θέμα έχεις λάθος.
    Μεθοδολογικά κάνεις λάθος και ό,τι δεδομένα και να βάλεις, η σκέψη σου θα σε οδηγήσει σε λάθος αποτέλεσμα.
    Η Σμύρνη το 1800 είχε μερικές χιλιάδες Έλληνες κατοίκους.
    Το 1900 είχε 200.000 Έλληνες κατοίκους.
    Η συντριπτική πλειοψηφία ήταν ελλαδίτες.
    Το Αϊβαλί, συμμετείχε σύσσωμο στην επανάσταση του 1821 και καταστράφηκε ολοσχερώς, για να ξαναχτιστεί στη συνέχεια από ελλαδίτες.
    Η Αμισός (Σασμούντα) του Πόντου, μέχρι το 1800 είχε 4.000 Έλληνες κατοίκους και το 1900 είχε 30.000 Έλληνες, πολλοί από τους οποίους ήταν ελλαδίτες.
    Το Αϊδίνι, πριν να πάει εκεί η σιδηροδρομική γραμμή (1880) είχε 3.000 Έλληνες και το 1900 είχε 40.000 Έλληνες, στην πλειοψηφία τους ελλαδίτες.
    Η Κνωσταντινούπολη, όταν έγινε η ανταλλαγή των πληθυσμών, είχε 30.000 Έλληνες υπηκόους, τους λεγόμενους εταμπλί (ETABLI). Οι άνθρωποι αυτοί ήταν ελλαδίτες που είχαν τις δουλειές τους και καθόντουσαν μόνιμα με άδεια παραμονής στην Κωνσταντινούπολη.
    Εξαιέθηκαν της Ανταλλαγής και έμειναν στην Πόλη, για να τους απελάσουν οι Τούρκοι το 1964.
    Όλοι οι παραπάνω ήταν ελλαδίτες που έμειναν για 3-4 γεννιές στην Ανατολή, για να γίνουν "μικρασιάτες" και να τους υβρίζουμε εμείς οι αμαθείς τώρα.
    Η προσέγγιση και η αναφορά που γίνεται στους μικρασιάτες έλληνες δεν είναι απλά τραγική, είναι προβοκατόρικη και βαθειά ανθελληνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. κ.Καλεντερίδη

    ευχαριστώ για το πρόγγιγμα και την απάντηση. Τα γράφω αυτά έχοντας διαβάσει και τα πίο αιχμηρά κομμάτια του μηνύματος σας (που αργότερα αφαιρέθηκαν).
    Το πρόβλημα με το ζήτημα των μικρασιατών είναι πολύπλευρο.
    Σχετικά με τη καταγωγή των μικρασιατών που γράφεται: Η συμπεριφορά μας δεν είναι μόνο ζήτημα καταγωγής (nature) αλλά και περιβάλλοντος,κουλτούρας, διαπαιδαγώγησης (nurture). Αυτό πιθανόν εξηγεί και τη πιθανή πολιτισμική αφομείωση των Ελλαδιτών που πήγαν στη Μικρά Ασία.
    Τέλος πάντων, καθαρά πρακτικά ο κ. Ανεστόπουλος παραπάνω δίνει στοιχεία για την στρατιωτική δράση των μικρασιατών το 1919-22 η οποία βέβαια είναι λίγο πολύ γνωστή.
    Για την μικρασιάτικη κουλτούρα και το τι προσέφερε στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του ελληνισμού ο καθένας έχει επίσης την άποψη του.
    Εμένα προσωπικά το "τρίπτυχο" κλάψα-μπουζούκι-χασίς μου ανακατεύει το στομάχι, για άλλους τα ρεμπέτικα απότελούν το απαγαυσμα της ελληνικής μουσικής.
    Το θέμα ασφαλώς είναι "καυτή πατάτα" οπότε προσωπικά το προσπερνώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αγαπητέ φίλε ΒΙΟ, όπως βλέπεις και εσύ, την ξαναπατήσαμε. Από που ξεκίνησε ο διάλογος και κοίτα που έφτασε. Να κατηγορούν οι Έλληνες τους Έλληνες ότι είναι λιγότερο ή περισσότερο Έλληνες. Για μένα είσαι κάπως υπερβολικός για τους Μικρασιάτες, αν και ο ίδιος δεν κατάγομαι από την Ιωνία. Οι μικρασιάτες ήταν πάντα ο "ανατολικός πνεύμονας" του Ελληνισμού και δεν περίμεναν αυτούς οι Ελλαδίτες για να μάθουν το χασίς. Όπως όμως γνωρίζω, οι Ελλαδίτες έμαθαν για παράδειγμα πως είναι δυνατόν να έχουν την τουαλέτα μέσα στο σπίτι αντί να βγαίνουν έξω στην αυλή με κρύο και με χιόνι για να πάνε στο καμπινέ.
    Η διαφωνία μου ισχύει τόσο για το κείμενο του κ. Δανάλη, όσο και για εκείνα του κ. Σιδηρούντιου.
    Και γενικά αρρωσταίνω όταν βλέπω πόσο εύκολα αρπάζουμε την ευκαιρία για να επιδοθούμε στο εθνικό μας σπορ που είναι ο διχασμός.
    Για αυτό πάντα θα το φωνάζω, πως πέρα από τις θεμιτές μας διαφωνίες, αυτό που θα έπρεπε να υπερασπιζόμαστε με νύχια και με δόντια είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ!
    Ο χρόνος κάνει κύκλους και αυτό πρέπει να μας κρατά σε εγρήγορση. Εξηγούμαι:
    1821-Εθνική Επανάσταση
    1921-Εθνική Καταστροφή
    2021-Τι;;
    Θα μου πείτε πως είναι ολίγον μεταφυσική η θεωρία μου των κύκλων των 100 χρόνων. Ας είναι. Το σίγουρο είναι πως μέχρι το 2021 θα γίνουν πολλά, ίσως ένα σημείο καμπής στην νεότερη ιστορία μας. Ας ελπίσουμε πως θα είναι για κάτι καλό και όχι για μια νέα πανωλεθρία. Για να αντιμετωπίσουμε τις επερχόμενες προκλήσεις ένας μόνο τρόπος υπάρχει το ξαναλέω: Η ΕΝΟΤΗΤΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ORA EINAI NA MAS PEI KAPOIS "EKSYPNOS" OTI EPI OTHOMANON PERNOUSAME KALITERA! OPISMENOI THA EPREPE NA NTREPONTAI GIA TO SIGONTO POU DINOUN STOUS TOURKOUS!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Είναι απογοητευτικό αυτό το Εθνικό Βήμα να μετατρέπεται σε πεδίο διχαστικών αντεγκλήσεων !!!
    Πότε, επί τέλους, θα αποφασίσουμε να συνειδητοποιήσουμε τις καταστροφικές για την πατρίδα μας συνέπειες του διχασμού ;

    Υ.Γ. Από πότε και για ποιό λόγο οι τούρκοι πράκτορες δρουν με φαρδιά - πλατιά ονοματεπώνυμα ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Εγώ πάντως υποψιάζομαι πως το πραγματικό όνομα του αρθρογράφου είναι Νταν Αλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δύο είν' τα ζητήματα. Το ένα παραμένει αναπάντητο και το άλλο ανέκυψε απ'τα σχόλια και λυπεί βαθύτατα. Οι μικρασιάτες και ειδικά οι πόντιοι είναι άξιοι σεβασμού απ' όλους τους έλληνες και δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογούμε γι αυτό. Γενικώς είναι ηλίθιο να δημιουργούμε αντιθέσεις εκεί που δεν υπάρχουν και να τσακωνόμαστε...
    Το ζήτημα που σ'εμένα έμεινε αναπάντητο είναι το γιατί να αναρτηθεί ένα τέτοιο ανθελληνικό κείμενο, από μη ειδικό επί των θεμάτων που προπαγανδίζει,όπως ο ίδιος ομολογεί εκ των υστέρων και ιδίως που δεν περιλαμβάνει κάποια πρωτότυπη σκέψη, ή θεωρία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αγαπητοί κύριοι δεν την πατήσαμε καθόλου.
    Όλοι οι Μικρασιάτες δεν είναι ίδιοι.
    Όπως όλοι οι Πελ/νήσιοι δεν είναι ίδιοι.
    Εγώ τυγχάνει να είμαι και τα δύο.
    Ναι, μεγάλο μέρος των Μικρασιατών έφεραν ΚΑΙ σαβούρα μαζί τους. Όπως τη χασικλοθωμανική κουλτούρα, τα μπουζούκια, τα τσιφτετέλια, την κλάψα, το ενδιαφέρον μόνο για το χρήμα.
    Όπως και μέρος των Πελ/νησίων παρουσίαζαν φαινόμενα ρουφιανιάς και κουτοπονηρίας.
    Δεν είναι ούτε κακό, ούτε αντεθνικό να τα λέμε. Να τα βλέπουμε πρέπει και να τα αποφεύγουμε. Μη σας πιάνει τρόμος.
    Το χειρότερο όμως απο όλα και πέρα απο τα μπουζούκια και την κουτοπονηρία είναι ο ραγιαδισμός και προφανώς η νοσταλγία για τη "μητέρα Τουρκία" κάποιων έμμισθων ή ιδεολογικών Οθωμανολάγνων, γιουσουφακίων.
    Τέτοια λύσσα δεν έχω δει ούτε απο Μουσουλμάνους της Ελλάδας.
    Τέλος καλά κάνατε και δημοσιεύσατε το άρθρο για να ξέρουμε τι γίνεται γύρω μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Όντως ο κύριος Δάναλης δεν είναι Μικρασιάτης. Είναι απο τα βάθη της Ασίας(danali).
    Εξάλλου και οι Χάζαροι, Οθωμανολάγνοι είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Μένω άναυδη από αυτά που διαβάζω. Δεν έφθανε το άρθρο που λίγο έλειψε να μας πει ότι καλά περνάγαμε με τους "φίλους μας τους Τούρκους", ακολουθούν και τα σχόλια με χαρακτηρισμούς για τους μικρασιάτες.
    Ως απόγονη μικρασιατών (που δεν ήταν ούτε χασισολάγνοι, ούτε κλάψες και δεν ξέρω τι άλλο) αισθάνομαι αηδία που 88 χρόνια μετά την καταστροφή και τον ξεριζωμό των Μικρασιατών Ελλήνων υπάρχουν Ελλαδίτες που σκέπτονται με αυτό τον τρόπο. Παρότι άκουγα από τους μεγαλύτερους για τους χαρακτηρισμούς που δέχονταν τα πρώτα χρόνια (τουρκόσποροι και παστρικές ήταν κάποιοι από αυτοί) ποτέ μου δεν είχα αντιμετωπίσει εγώ η ίδια τέτοιες προσβολές, και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να το ζήσω και αυτό.
    Είμαι τόσο πικραμένη και τόσο οργισμένη που δεν θα πώ τίποτε άλλο παρά μονάχα αυτό: Δεν σας πέρασε από το μυαλό ότι αυτοί που έφυγαν διωγμένοι (οι περισσότεροι τουλάχιστον) ήταν αυτοί που στα φανερά πήγαν με το μέρος των Ελλαδιτών με αποτέλεσμα να μην τους χωράει πια ο τόπος;
    Και κλείνω με αυτό: το '40 η οικογένεια μου μόνο, πλήρωσε βαρύ τίμημα: 3 γιούς έχασαν οι προπαππούδες μου στον πόλεμο (ένας από αυτούς ήταν και ο παππούς μου) και τον μόλις 18 χρονών στερνοπαίδι τους στην Μάχη της Κρήτης, τους απόμεινε ένας γιός μονάχα. Δεν το έκαναν φυσικά για να αποδείξουν στους Ελλαδίτες ότι ήταν Έλληνες και όχι τουρκόσποροι, το έκαναν γιατί είχαν ορκισθεί ότι δεν θα τους έδιωχνε κανείς ποτέ ξανά. Με τις ίδιες ιδέες μας μεγάλωσαν και εμάς. Θα υπερασπισθούμε την πατρίδα μας μέχρι θανάτου, δεν θα μας εκδιώξει ποτέ κανείς. Αυτά από μία απόγονο "μικρασιατών με τα χασίσια τους, τη κλάψα τους, τα ρεμπέτικα τους και γενικά την ανατολίτικη ραγιαδική κουλτούρα τους"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ Ειχα συστήσει στον bio να βρει στο ιστολόγιο την ανάρτηση περί της συμβολης των βλακων στην πρόοδο της ανθρωπότητας. Προφανώς δεν τη βρηκε και συνεχίζει τα ίδια. Μπορεί επίσης να ψάξει την απάντηση του Θεοδωράκη στην κ. Δραγώνα όπου αναφέρεται στην ιστορική συνέχεια της ελληνικής μουσικής με το ρεμπέτικο να αποτελεί ένα σταθμό-κ, Καλεντερίδη βοηθήστε τον γιατί φαίνεται του είναι δύσκολο και να βρει καινα αντιληφθεί. Η ίδια η μουσική του Θεοδωράκη και του Χατζιδάκι βασίζεται και αναβαθμίζει το ρεμπέτικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Εντάξει βρε Ελευθερία Αγωνιζομένη.
    Εδώ δεν μιλάμε για DNA και Τουρκόσπορους ή παστρικές. Μιλάμε για νοοτροπία, ήθη, έθιμα. Και σε μεγάλο ποσοστό οι Έλληνες των παραλίων Μ. Ασίας είχαν αυτή τη νοοτροπία. Και αρνήσου του όσο θες αλλά έτσι ήταν.
    Και δεν συνέβη με τους Τούρκους ή την Οθωμανική αυτοκρατορία.
    Ήδη από Προ Χριστού ο Μικρασιάτης φιλόσοφος Ηράκλειτος έλεγε πως είχαν αποκτήσει ανατολίτικη νοοτροπία, βαρβαρικά έθιμα και καυτηρίαζε τη στάση τους. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΗΤΑΝ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΗΣ;
    Και εύχομαι να υπερασπιστείτε την πατρίδα σας, αλλά όχι στα λόγια γιατί από λόγια χορτάσαμε.
    Γιατί αν την υπερασπιστείτε όπως από προ Χριστού και Αγησιλάου έως τη Μικρασιατική εκστρατεία την κάτσαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Επειδή υπάρχουν αρκετοί ηλίθιοι θρασύδειλοι ποδοσφαιροφασίστες που ούτε διάβασαν ούτε κατάλαβαν τι διάβασαν . Είπα ότι δεν είμαι ειδικός και δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για το πόσον εκτός της ορθοδοξίας άλλοι παράγοντες διαμόρφωσαν τον σύγχρονο Ελληνισμό . Δεν ζήτησα συγνώμη απο κανέναν " ποδοσφαιροφασίστα" . Για τα υπόλοιπα περι Οθωμανικής αυτοκρατορίας είναι ακριβώς όπως τα έγραψα ,τα ίδια δικαιώματα είχαν και οι φτωχοί Οθωμανοί όπως οι Ελληνες . Δεν υπήρχαν την εποχή εκείνη τα σημερινά ανθρώπινα δικαιώματα . Και όλοι αυτοί οι ανώνυμοι "ποδοσφαιροφασίστες " ο οποίοι σαν θρασύδειλα υποκείμενα κάθωνται σε μία καρέκλα και βρίζουν και λένε οτι κατάγωμαι απο την Ανατολή είναι άξιοι απόγονοι των ραγιάδων . Εγώ κατάγομαι απο την Κεφαλωνιά ακαι οι απόγονοι μου ήταν ελεύθεροι άνθρωποι. Γι αυτό δεν χρησιμοποιώ την ανωνυμία για να βρίζω και να αισθάνωμε σαν ήρωας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @Αpellis

    Κάθε κομμάτι του ελληνισμού σίγουρα έχει προσφέρει και θετικά και αρνητικά. Το προς τα που γέρνει η ζυγαριά είναι ένα σοβαρό ζήτημα και ο καθένας κρίνει ανάλογα.
    Αυτό για τις εντός σπιτιού τουαλέτες δεν το γνώριζα. Ειλικρινά βέβαια δυσκολεύομαι να πιστεψω πως η ελληνική αστική τάξη του 1920 έβγαινε εκτός σπιτιού για την ανάγκη της και αυτό άλλαξε με τους μικρασιάτες που έμαθαν στους Ελλαδίτες να χτίζουν τις τουαλέτες εντός σπιτιού...
    Τέλος πάντων δεν είχα καμία διάθεση να προκαλέσω διχόνοιες.




    @Ελευθερία Αγωνιζομένη

    Γράφεις: "το έκαναν γιατί είχαν ορκισθεί ότι δεν θα τους έδιωχνε κανείς ποτέ ξανά... Θα υπερασπισθούμε την πατρίδα μας μέχρι θανάτου, δεν θα μας εκδιώξει ποτέ κανείς"

    Χαίρομαι...Διότι σε λίγα χρόνια έρχεται νέος ενδοκρατικός πόλεμος και θα αρχίσει με τη γενικευμένη εθνοκάθαρση των Ελλήνων από τις γειτονιές τους από τις ορδές των πακιστανομουσουλμάνων, αφρικανών κανιβάλων και με την άγαστη συνεργασία του εκάστοτε Κοεν-τζόγλου και ασφαλώς του διαχρονικού εσωτερικού εχθρού (αναρχικοί, αριστερά κλπ). Τότε είναι που θα κληθείτε εσείς οι μικρασιάτες να κάνετε πράξη τα όσα ορκιστήκατε...και εμείς οι υπόλοιποι ασφαλώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Υπάρχει κάτι στο κείμενο της Ελευθερίας Αγωνιζομένης που μου ξέφυγε και τώρα που τσέκαρα για απαντήσεις και ξαναδιάβασα το μηνυμα της μου τράβηξε τη προσοχή.

    Γράφει:

    "Δεν σας πέρασε από το μυαλό ότι αυτοί που έφυγαν διωγμένοι (οι περισσότεροι τουλάχιστον) ήταν αυτοί που στα φανερά πήγαν με το μέρος των Ελλαδιτών με αποτέλεσμα να μην τους χωράει πια ο τόπος;"


    Καταρχάς, όχι δε μου πέρασε ποτέ από το μυαλό διότι οι Τούρκοι όταν σφάζανε δε ρωτάγαν ποιος πήρε το μέρος των Ελλαδιτών και ποιος όχι. Σας σφάζανε επειδή είσασταν Ρωμιοί και τους ήταν παντελώς αδιάφορο το τι είχε κάνει ο καθένας από σας. Εάν ήταν φιλότουρκος ή στρατευμένος στον ελληνικό στρατό.
    Όμως δεν είναι εκεί το ουσιώδες.
    Το ουσιώδες είναι στο τρόπο σκέψης σου όπως αυτός διαφαίνεται σε αυτή τη πρόταση. Είναι αυτή ακριβώς η αντίληψη και στάση ζωής που μου κινεί το ενδιαφέρον στους μικρασιάτες.
    Η αντίληψη δηλαδή πως έτσι και δεν συμμετάσχεις ενεργά κατά του αντιπάλου σου θα σε λυπηθεί, θα σε αφήσει να ζήσεις. Ειδικά δε όταν ο αντίπαλος σου είναι οι Τούρκοι τότε πραγματικά αυτή η αντίληψη είναι ακατανόητη.
    Στη συγκεκριμένη περίπτωση (μικρασιατική καταστροφή) μεταφράζεται σε μια παθητική στάση με την ελπίδα πως όταν ο Τούρκος μπει στο Ρωμείκο χωριό θα υπολογίσει ποιός έδρασε εναντίον του και ποιός όχι. Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο πως ζήσατε τόσους αιώνες με τους Τούρκους και παρόλα αυτά δε καταλάβατε τίποτα για αυτούς.
    Η άρνηση του μεγαλύτερου κομματιού των μικρασιατών να πολεμήσει ενεργά στο πλευρό του ελληνικού στρατού το 1919-22 ίσως να ωφείλεται και σε αυτή ακριβώς την αντίληψη.

    Και τώρα θα μου επιτρέψετε ξεκινάει η σύγχρονη Deutsche Welle (Δελτίο των 11)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Kύριε Δανάλη εμείς οι ελληνόφωνοι πληθυσμοί (όπως αποκαλείται τους προγόνους μας) της χερσονήσου του Αίμου σας προτείνουμε να μεταναστεύσετε στη Τουρκία μόνιμα και αν υπάρχει οικονομικό ζήτημα τη στολή της χανούμισας και τα εισιτήρια μπορούμε να σας τα χαρίσουμε εμείς. Είμαι πεπεισμένος πως και εσείς θα είστε ευτυχής που επιστρέφετε στο φυσικό σας χώρο (σε κάνα χαρέμι νεοοθωμανού του κόμματος της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης) και εμείς και οι Τούρκοι.
    Και δε χρειάζεται να μας γράφετε, ούτε να μας στέλνετε αντίστοιχα "ιστορικά" κειμενάκια, σας υποσχόμαστε να διατηρήσουμε καλά στη μνήμη μας το είδος σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Μπράβο σκαλ για το άψογο σχόλιο. Ένα τέτοιο άρθο; Περισσότερο Μικρά Ασία, Πόντο, Πόλη, Μαύρη Θάλασσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. k. Δανάλη (ή όπως αλλιώς σας λένε ή όπου πραγματικά τονίζεται το αληθινό σας όνομα) η ομοιότητα σας στη συμπεριφορά με τη Δραγώνα καταντά κωμικοτραγική.
    Το όλο "θέατρο" εδώ ακολουθεί τις τρεις χαραΧτηριστικές (sic) θεατρικές πράξεις της φαρσοκομωδίας που παίζεται και στις μέρες μας με όλο αυτό το συρφετό ανθελλήνων που μας εχει κάτσει στο σβερκο.



    Πράξη πρώτη: "Ιδού ο εθνικιστοφάγος έρχεται"

    Εμφανίζεσθε εδώ με ύφος χιλίων καρδιναλίων χαραΧτηρίζοντας (sic)τους πάντες αμόρφωτους και μιλώντας για ελληνόφωνους πληθυσμούς και εγωιστικά εθνικά μυθεύματα. Όλοι δηλαδή έχουν παρασυρθεί από τη "κατασκευασμένη εθνικιστική ιστορία" και εσείς ως μορφωμένος εμφανίζεσθε να μας αποδομήσετε (λέξη κλειδί) τους μύθους. Ο κ.Καλεντερίδης μάλλον από μαύρο χιούμορ αποφασίζει να δημοσιεύσει το σχόλιο σας και φυσικά το διαβάζουν αρκετοί οι οποίοι και εξοργίζονται με τις απύθμενες ανοησίες σας.



    Πράξη δεύτερη: "Η χλαπάτσα"

    Πέφτει η χλαπάτσα από πάμπολλες μερίες. Μέσα στο πανικό αναγκάζεσθε να ομολογήσετε πως παρά το ύφος χιλίων καρδιναλίων που χαραΧτηρίζει (sic) το κείμενο σας, ούτε ιστορικός είστε, ούτε ξέρετε και τόσα για τη περίοδο και στη πράξη μάλλον δε ξέρετε τι σας γίνεται και γιατί γράψατε τις εθνομηδενιστικές ανοησίες που γράψατε κλπ κλπ



    πράξη τρίτη: "Οι μάσκες πέφτουν"

    Οι αντιδράσεις στο εθνομηδενιστικό οχετό του κειμένου σας συνεχίζονται και επιστρέφεται δρυμύτερος και χωρίς μάσκα πλέον. Λόγω έλλειψης επιχειρημάτων καταφεύγεται στη πάγια τακτική του Ρεπουσοδραγώνιου συρφετού: όποιος διαφωνεί μαζί σας είναι φασίστας!
    Για να πρωτοτυπίσετε λιγάκι προσθέτετε και το συνθετικό "ποδοσφαιρό".
    Και φυσικά η συζήτηση από εσάς έχει λήξει, αφού οι αντίπαλοι σας είναι (ποδοσφαιρο)φασίστες τότε λογικό είναι να μην χρειάζεται να τους απαντήσετε και ούτε να υπερασπιστείτε τις αρλούμπες που γράφεται.

    Λοιπόν είναι πολύ γνώριμα όλα αυτά και κουραστικά. Κοιτάξτε να σοβαρευτείτε διότι η ελληνική κοινωνία παραδοσιακά κινείται μεταξύ άκρων. Σήμερα το εκκρεμές βρίσκεται στη δική σας πλευρά (εθνομηδενισμός, αριστερά, μίσος για οτιδήποτε ελληνικό), σύντομα θα περάσει στην άλλη και με βίαιο τρόπο. Όπως λοιπόν η πλευρά σας σήμερα προσπαθεί να ακυρώσει εμάς λέγοντας μας "φασίστες", έτσι και η δική μας πλευρά ενδέχεται όταν επικρατήσει να αρχίσει να ακυρώνει εσάς και τους ιδεολογικούς σας συντρόφους.



    ΥΓ Ήξερα ότι οι επτανήσιοι (ειδικά οι Κεφαλλήνες) είναι έξυπνοι άνθρωποι, φαίνεται ότι εσείς αποτελείται εξαίρεση. Αν δηλαδή είστε όντως από τα επτάνησα και η απώτερη καταγωγή σας δεν είναι από κανένα νεοκτισθέν παραθαλάσσιο οικόπεδο της μέσης ανατολής...το 'πιασες το υποννοούμενο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Απευθύνομαι στον" Bio " και ερωτώ ποιός είσαι εσυ που με κατατάσεις στους εθνικούς μειοδότες ,και επιπλέον θεωρείς ότι εγώ δεν είμαι έξυπνος σαν τους λοιπούς Κεφαλλήνες . Εχεις πάει στρατιώτης ? τι έχεις προσφέρει σε αυτή την χώρα .Ποιά είναι η μόρφωση σου ? Μήπως είσαι αντιπρόσωπος του Εθνους επι γής και σε έχει χρήσει ο θεός ? Στείλε μας το βιογραφικό σου . Εγώ θα σου πώ ποιός είσαι "είσαι μία λουλού του καναπέ" και το "ποδοσφαιροφασίστας " πολύ σου πάει . Δεν έχεις πάει στρατιώτης το πολυ με ψεύτικα χαρτιά να ήσουν Ι4 . Εάν έχεις βγάλει κάποια βοηδοσχολή πληρώνοντας έρποντας και γλύφοντας , δεν έχεις δουλέψει ποτέ στην ζωή σου και σε θρέφει η μαμά σου . Γκόμενα βλέπεις μόνο από το computer στα πορνό και μετα κάνεις και κάτι άλλο γι αυτό είσαι πολύ έξυπνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Μπήκες σε πολύ βαθιά νερά. Η ιστορική αλήθεια είναι ένα πολύ δύσκολο θέμα . Η απόλυτη ιστορική αλήθεια προσκρούει σε πολιτικά ,ιδεολογικά ,θρησκευτικά , και κάθε λογής συμφέροντα.

    Ακόμη και η περιγραφή των καταστάσεων και γεγονότων από τους σύγχρονους που τα έζησαν , είναι στρεβλή από κάθε λογής σκοπιμότητες . ( παράδειγμα η ιστορία της κατοχής 41-44).

    Ενα ακόμα πιο χτυπητό παράδειγμα είναι η ιστορική στρέβλωση που επιχειρείται από τους Σκολιανούς γείτονές μας ,προκειμένου να δημιουργήσουν ένα κοινό πιστεύω που θα αποτελεί την συνδετική ύλη του υπό δημιουργία τεχνητού Έθνους.

    Άρα το να εκφράσεις μια ιστορική άποψη είναι πάντα σίγουρο ότι κάποιοι δεν θα συμφωνούν και και πάντα κάποιοι από αυτούς δεν θα σε αντικρούσουν με επιχειρήματα άλλα με αυθαίρετες κατηγορίες .

    Ακόμα πρέπει να έχουμε υπ΄ όψιν μας ότι κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια. Δηλαδή κρίνουμε τις πράξεις που έγιναν μιαν άλλη εποχή με τις γνώσεις και τα πιστεύω του σήμερα και αποδίδουμε αυθαίρετους χαρακτηρισμούς και κρίσεις σε πράξεις που σήμερα φαίνονται αδιανόητες αλλά τότε ήταν φυσιολογικές και λογικές.

    Και τώρα για την πέτρα του σκανδάλου . Ο καινοφανής όρος οθωμανολαγνεία χαρακτηρίζει

    κάποιες απόψεις που αφίστανται από την επικρατούσα σήμερα στην Ελλάδα άποψη και αναγνωρίζει και κάποια άλλη όψη της Ελληνικής ιστορίας μετά την άλωση. Καλό είναι να αποφύγουμε τους χαρακτηρισμούς τουρκολαγνεία ή οθωμανολαγνεία και να αντικρούσουμε με επιχειρήματα και όχι με κατηγορίες . Στο κάτω κάτω το σύνθημα “καλύτερα τούρκικο σαρίκι παρά Πάπικη Τιάρα “ και αυτό είναι ιστορικό και αναντίρρητο παράδειγμα οθωμανολαγνείας .


    H έλλειψη σεβασμού σε μια άλλη άποψη , εκεί οδηγεί στην ανταλλαγή ύβρεων αντί επιχειρημάτων. Καλή η βρισιοθεραπεία και δη εκ του μακρόθεν και ασφαλούς άλλα ελάχιστα προάγει μια συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Μπήκες σε πολύ βαθιά νερά. Η ιστορική αλήθεια είναι ένα πολύ δύσκολο θέμα . Η απόλυτη ιστορική αλήθεια προσκρούει σε πολιτικά ,ιδεολογικά ,θρησκευτικά , και κάθε λογής συμφέροντα.

    Ακόμη και η περιγραφή των καταστάσεων και γεγονότων από τους σύγχρονους που τα έζησαν , είναι στρεβλή από κάθε λογής σκοπιμότητες . ( παράδειγμα η ιστορία της κατοχής 41-44).

    Ενα ακόμα πιο χτυπητό παράδειγμα είναι η ιστορική στρέβλωση που επιχειρείται από τους Σκολιανούς γείτονές μας ,προκειμένου να δημιουργήσουν ένα κοινό πιστεύω που θα αποτελεί την συνδετική ύλη του υπό δημιουργία τεχνητού Έθνους.

    Άρα το να εκφράσεις μια ιστορική άποψη είναι πάντα σίγουρο ότι κάποιοι δεν θα συμφωνούν και και πάντα κάποιοι από αυτούς δεν θα σε αντικρούσουν με επιχειρήματα άλλα με αυθαίρετες κατηγορίες .

    Ακόμα πρέπει να έχουμε υπ΄ όψιν μας ότι κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια. Δηλαδή κρίνουμε τις πράξεις που έγιναν μιαν άλλη εποχή με τις γνώσεις και τα πιστεύω του σήμερα και αποδίδουμε αυθαίρετους χαρακτηρισμούς και κρίσεις σε πράξεις που σήμερα φαίνονται αδιανόητες αλλά τότε ήταν φυσιολογικές και λογικές.

    Και τώρα για την πέτρα του σκανδάλου . Ο καινοφανής όρος οθωμανολαγνεία χαρακτηρίζει

    κάποιες απόψεις που αφίστανται από την επικρατούσα σήμερα στην Ελλάδα άποψη και αναγνωρίζει και κάποια άλλη όψη της Ελληνικής ιστορίας μετά την άλωση. Καλό είναι να αποφύγουμε τους χαρακτηρισμούς τουρκολαγνεία ή οθωμανολαγνεία και να αντικρούσουμε με επιχειρήματα και όχι με κατηγορίες . Στο κάτω κάτω το σύνθημα “καλύτερα τούρκικο σαρίκι παρά Πάπικη Τιάρα “ και αυτό είναι ιστορικό και αναντίρρητο παράδειγμα οθωμανολαγνείας .


    H έλλειψη σεβασμού σε μια άλλη άποψη , εκεί οδηγεί στην ανταλλαγή ύβρεων αντί επιχειρημάτων. Καλή η βρισιοθεραπεία και δη εκ του μακρόθεν και ασφαλούς άλλα ελάχιστα προάγει μια συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Κλασσική τακτική νεοταξίτη ημιμαθή κ.Δανάλη. Αφού πρώτα μας τροφοδοτείτε με στυγνή και ψευδή προπαγάνδα έπειτα χάνετε την ψυχραιμία σας και χαρακτηρίζετε άπαντες φασίστες. Να σας απαντήσω εγώ λοιπόν ως Ι1(ένοπλος) στρατιώτης του Πυροβολικού με πανεπιστημιακή μόρφωση από το Μαθηματικό Αθηνών και με μεγάλη αγάπη για την Ιστορία και την Φιλοσοφία. Επίσης να σας μιλήσω ως άνθρωπος που εργάζεται σκληρά σε 2 εργασίες και έχει και κοπέλα :)

    Ένας σοβαρός άνθρωπος όταν κάνει λάθος ζητά συγνώμη. Ένας καραγκιόζης επιμένει στο λάθος του και αρχίζει και βρίζει όλους τους άλλους που έχουν δίκιο. Εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε; Μην μου πείτε. Αποδείξτε το. Γιατί το πόσο ανιστόρητο είναι το κείμενο σας μπορώ να το αποδώσω μόνο σε 2 πιθανές αιτίες.
    1) Αναμεταδώσατε ψευδείς πληροφορίες που ακούσατε από άλλους με ύποπτες προθέσεις ή σοβαρές ελλείψεις γνώσεων και δεν τις διασταυρώσατε (έστω από ένα σχολικό εγχειρίδιο μη-Ρεπουσιακό)
    2) Είστε όντως εντεταλμένος και πιθανών έμμισθος στο να κάνετε ψευδή προπαγάνδα, εις την οποία περίπτωση το λάθος σας είναι ότι διαλέξατε λάθος κοινό.

    Και στις δύο περιπτώσεις έχετε σφάλει και οφείλετε την συγνώμη σας σε αυτούς που εκνευρίσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Κύριε Δανάλη

    Ό,τι δίκιο κι αν είχατε στις απαράδεκτες (για εμένα) κατηγορίες του εθνικού μειοδότη που σας προσάπτει μερίδα σχολιαστών, το χάσατε. Οι αλλοπροσαλες ad hominem επιθέσεις σε ένα δημόσιο διάλογο καταλήγουν να στραφούν εναντίον αυτού που τις εξαπολύει.

    Ίσως θα ήταν προτιμότερο να σβήσετε το 19 Φεβρουαρίου 2010 3:05 μ.μ. μήνυμα σας. Δεν τιμά κανέναν...Απορώ κιόλας που ο Σάββας δε σας προστάτεψε κρύβοντας το....

    Η θέση σας ότι φτωχοί ορθόδοξοι και μουσουλμάνοι είχαν την ίδια μοίρα επί οθωμανικής αυτοκρατορίας αντικρούει ότι ξέρουμε για το θέμα. Φοβάμαι πως έχετε επηρεαστεί από ψευδομαρξιστικές αναλύσεις της συγκεκριμένης ιστορικής περιόδου που απέχουν μίλια από τη πραγματικότητα. Αν μελετήσετε σοβαρούς ιστορικούς (σας έχουν προτείνει ήδη κάποιους) θα δείτε πως η διαστρωμάτωση των προνομίων επι οθωμανικής αυτοκρατορίας ήταν ανάλογη της θρησκευτικής κοινότητας στην οποία άνοικε κάποιος υπήκοος της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Προς τον ΚΑ ,αφού είσαι ένοπλος του πυροβολικού πως κάνεις και δύο δουλειές έχεις μέσον τον λοχαγό σου ? καταλαβαίνω πόσο δουλεύεις ,θα κουράζεσαι πολύ !.
    Όσον αφορά την αγάπη σου για την ιστορία και την φιλοσοφία φαίνεται απο αυτά που γράφεις .Εσύ πήρες το δίπλωμα στα 35 χρόνια σου και βοηθήθηκες απο τους αναρχικούς φοιτητοπατέρες που λυμαίνονται τα πανεπιστήμια .Βοηθούν στην εκλογή πρυτάνεων και μετά λυμαίνονται τις προμήθειες και δίνουν διπλώματα σε όλους τους αμόρφωτους βοηθόντας τους να αντιγράφουν . Ένας απο αυτούς είσαι και εσύ . Εχεις μάθει απο τις γενικές συνελεύσεις ,που εφαρμόζετε φασιστικές μεθόδους για να εκμαιέυετε ψέφτικες αποφάσεις και την ίδια φασιστική τακτική ακολουθείς στα κείμενα σου και στην νοοτροπία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Προς Σπύρο Δανάλη

    Κλείσε σε παρακαλώ τον βόθρο τον οποίο άνοιξες με αυτες τις εμετικές επιθέσεις. Επιτέλους σεβάσου το χώρο που σε φιλοξενεί και σε τίμησε κιόλας δημοσιεύοντας το ανιστόρητο άρθρο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Τελειώνοντας για να δείτε ότι το ΙΣΛΑΜ στην επέκταση του σε όλη την Μεσόγειο στα εδάφη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας τους χριστιανούς τους ανεχόταν σαν πολίτες δευτέρας κατηγορίας .Και είχε ανεξιθρησκεία διότι έτσι διατάζει το "κοράνι" .Το ίδιο και η Οθωμανική Αυτοκρατορία η οποία είναι ουσιαστικά Ισλαμική Ατοκρατορία .Σας παραθέτω να διαβάσετε το βιβλίο του Γάλλου καθηγητή Πανεπιστημίου Συλβαίν Γκουγκενέμ " Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΣΑΙΝ ΜΙΣΕΛ" άκρως φιλλεληνικό και καθόλου φιλοαραβικό που έχει κάνει πάταγο στην ΓΑΛΛΙΑ και ήταν πρώτο σε πωλήσεις στην Ελλάδα. Και το βιβλίο του ALBERT HOURANI " η ιστορια του Αραβικού κόσμου" ο συγραφέας είναι Λιβανέζος καθηγητής του Πανεπιστημίου της ΟΞΦΟΡΔΗΣ. Μετάφραση στα Ελληνικά εκδόσεις Ψυχογιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Το παιδομάζωμα παραβιάζει τον ισλαμικό νόμο, όμως εφαρμόστηκε, ακριβώς με την νομική αιτιολογία ότι οι μη χριστιανοί ήταν Αιχμάλωτοικαι όχι πολίτες του κράτους.

    Το πόσο ανέχτηκε το Ισλάμ τους χριστιανούς και τους αλλοδόξους εν γένει μη το πιάνετε καλύτερα.
    Μια και αναφέρεστε στον Χουράνι, θα πρέπει να προσέξετε, διότι στρογγυλεύει συχνα πολλά πράγματα χάριν μιάς προσεγγίσεως με το Ισλάμ, δηλ. για πολιτικούς λόγους.
    Η ευνοϊκή παρουσίαση του Ισλάμ οφείλεται εν πολλοίς στις ευρωπαϊκές σκοπιμότητες και ιδίως στους Γερμανούς δες την wall street Journalhttp://online.wsj.com/public/article_print/SB120008793352784631.html.

    Η ανεκτικότητα των Μουσουλμάνων είναι ένας μύθος. Ανέχονταν τους χριστιανούς όσο τους είχαν ανάγκη. Και κατά την αραβική κατάκτηση εξοντώθηκαν όσοι βυζαντινοί στρατιώτς αιχμαλωτίστηκαν (δες Byzant. Zeitschrift). Αλλά δες και στο λήμμα για την Κρήτη στην εγκυκλοπαίδεια του Ισλάμ, να δεις με τι σφαγές αντέδρασν στην είδηση της ανακατάληψης της Κρήτης από τον Νικηφόρο Φωκά. Δεν θα αναφερθώ στην χαλιφεία του αλ-Χακίμ στην Αίγυπτο που οργίασε (μέχρι τον Ναό της Αναστάσεως έκαψε), αλλά θα σου υπενθυμίσω ότι απαγορεύεται η ανοικοδόμηση νέων ναών και επιτρέπεται μόνο η επισκευή παλαιών (εάν και εφ' όσον κλπ. μπαξίσια κλπ).
    Διάβασε και το βιβλίο του Βρυώνη για την Παρακμή του Μεσαιωνικού Ελληνισμού, να δεις τί εστί τουρκική κατάκτηση ΒΑΣΕΙ ΠΗΓΩΝ και όχι νομικών θεωριών της α ή β ισλαμικής νομικής σχολής..
    Σου υπενθυμίζω ότι στην Βαγδάτη έδρασε ισλαμική Ιερά Εξέταση, που αφορούσε τους μουσουλμάνους βέβαια(μίχνα), οι αιρετικοί διώκονταν και εξοντώνονταν με παραδειγματικό τρόπο (ιδίως οι Μανιχαίοι), ενώ χριστιανοί και αλλόθρησκοι εκδιώχθηκαν απότα ιερά εδάφη της Μέκκας και της Μεδίνας όπου και σήμερα ακόμη απαγορεύεται η πρόσβαση με πολύ σοβαρές ποινές (αλλά και παλαιότερα θάνατος).
    Η αρπαγή πόσων ναών πρέπει να καταγραφεί για να πούμε ότι δεν ήταν ανεκτικοί;
    Το ότι είχαν οι χαλίφες κλπ. στο περιβάλλον τους χριστιανούς δεν σημαίνει τίποτε. Τεχνοκράτες ήσαν δηλ. γιατροί και μεταφραστές τεχνικών εγχειριδίων.
    Στην επικράτησή του στην Αραβική χερσόνησο έχετε υπ΄ όψιν πόσο κόσμο έσφαξαν; Ιδίως στην περιοχή της Γιαμάμα, όπου κύρηττε το δικό του κοράνι άλλος άραβας προφήτης (ο Μουσάιλαμα).
    Και πλείστα όσα άλλα που δεν χωρούν εδώ, διότι αν πάμε στον αραβικό Μεσαίωνα θα πρέπει να καταμετρήσουμε εκατόμβες (ιδίως μεταξύ των Κοπτών ή στις επιδρομές στην Μ. Ασία).
    Ένα τελευταίο: Έχετε αναρωτηθεί για ποιό λόγο δεν υπάρχει κριτική έκδοση του ;κειμένου του Κορανίου (δηλ. σύγκριση των σωζομένων χειρογράφων ώστε να καταλήξει η φιλολογική έρευνα σε ακριβέστερο κείμενο);;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Σε μερικούς πρέπει να τα εξηγείς όλα, γιατί δεν έχουν κρίση δική τους. Συγνώμη κύριε Δανάλη το είχα ξεχάσει. Εννοούσα ότι έχω πάει στρατό και έχω απολυθεί φυσικά εδώ και χρόνια. Πάντως είναι άκρως διασκεδαστικό να βλέπω ένα υποκείμενο σαν εσένα να χάνεις τα λόγια σου. Άλλωστε επιχειρήματα μηδέν. Δεν πειράζει. Τουλάχιστον χρησιμεύεις για την διασκέδαση μας. Keep walking.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Προς Emmanouil ευχαριστώ για το σχόλιο δεν έχω να προσθέσω τίποτα ,διότι 'εχεις διαβάσει και γνωρίζεις ,θα διαβάσω το βιβλίο του Βρυώνη που προτείνεις .Εχω μία πολύ μεγάλη απορία και εάν μπορείς μου λές την γνώμη σου. Διάβασα στο βιβλίο του Συλβαίν Γκουγκενέμ " Ο Αριστοτέλης στο όρος Σεν Μισέλ" ότι όταν οι Αραβες κατάλαβαν την Συρία Αίγυπτο κ.λ.π χώρες ,οι Μωαμεθανοί ήταν το 20% του και οι χριστιανοί το 80 % του πληθυσμού , σε εκατο χρόνια η αναλογία είχε αντιστραφεί δηλαδη το 80% ήταν Μωαμεθανοί και το 20% ηταν χριστιανοί .Στα διακόσια χρόνια οι χριστιανοί που παρέμειναν ήταν ελάχιστοι. Αντίθετα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία συνέβη το αντίθετο . Στις αρχές του 20ου αιώνα ,έπειτα από 450 χρόνια κατάκτησης οι χριστιανικοί πληθυσμοί ήταν περισσότεροι από τους μωαμεθανικούς ,ακόμη και στην Μ .Ασία πριν απο την γενοκτονία των Αρμενίων ,οι οποίοι ήταν ο πολυπληθέστερος λαός της Μ. Ασίας . Δηλαδή σε 450 χρόνια κατάκτησης όχι μόνο δεν μειώθηκαν δημογραφικά οι χριστιανικοί πληθυσμοί αλλά αντίθετα αυξήθηκαν. Ποια εξηγηση δίνετε σε αυτήν την αντίφαση ανάμεσα στην Αραβική και την Οθωμανική κατάκτηση ?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Bρε τι έγινε εδώ; Δεν είχα μπει για κάποιες μέρες στο συγκεκριμένο ποστ και βλέπω ξεκαρδιστικά πράγματα!

    Ο οθωμανολάγνος Δανάλης ξεσπάθωσε και παρατηρώ πως έφτασε σε σημείο παροξυσμού!

    Ήμουν ανέκαθεν βαθύτατα πεπεισμένος πως τα εκάστοτε γιουσουφάκια της Άγκυρας (έμμισθα και μη) πέρα από τον ανθελληνισμό πάσχουν και από συγκεκριμένες ψυχικές νόσους, τα αποτελέσματα των οποίων τα είδαμε εδώ στο ξεκαρδιστικό (για εμάς) και συνάμα τραγικό (για αυτόν) ξέσπασμα βλακωδών ad hominem επιθέσεων.


    Λοιπον!

    κ Δανάλη

    Το κορυφαίο της όλης υποθέσεως είναι πως συνεχίζεται την ακατάσχετη αρλουμπολογία.

    Για να δικαιολογήσετε ότι οι Έλληνες είχαν τα ίδια δικαιώματα με τους οθωμανούς επί τουρκοκρατίας λέτε ότι ο χριστιανικός πληθυσμός της αυτοκρατορίας αυξήθηκε μέσα σε 450 χρόνια δουλείας.
    Ασφαλώς πρόκειται περί βλακώδους επιχειρήματος (αντίστοιχου της Ρεπουσοδραγώνιας σχολής).

    Ας το δουμε αναλυτικά
    1. Πρώτον δε παρουσιάζεται κανενός είδους πηγή για τα στατιστικά σας στοιχεία
    2. Ακόμα κι αν τα δεχθούμε, υπάρχει μια φυσιολογική αύξηση του πληθυσμού ανά τους αιώνες που δικαιολογεί αύξηση σε απόλυτους αριθμούς
    3. Η σύγκριση Αιγύπτου και οθωμανικής αυτοκρατορίας και των χριστιανικών τους πληθυσμών είναι εσφαλμένη καθώς οι χριστιανοί της Αιγύπτου ήταν κόπτες και με ευκολία ασπάσθηκαν το Ισλάμ σε αντίθεση με τους ορθόδοξους Έλληνες.
    4. Το κυριότερο ασφαλώς είναι πως η άυξηση σε απόλυτους αριθμούς του πληθυσμού μιας θρησκευτικής ομάδας δε λέει πολλά για το καθεστώς το οποίο βιούν. Η προσπάθεια συσχέτισης αυτών των δύο αποτελεί logical fallacy κορυφαίων διαστάσεων! Με αντίστοιχο σκεπτικό ο αφρικανικός πληθυσμός του προ-εμφυλιακού Νότου στις ΗΠΑ που αυξανόταν διαρκώς (ενώ είχε απαγορευθεί η εισδοχή νέων σκλάβων) είναι επιχείρημα για το πόσο καλοπερνούσαν και ότι είχαν ίσα δικαιώματα με τους λευκούς Νότιους(!).


    Υπάρχουν και άλλα ξεκαρδιστικά στο μήνυμα σας πχ το βιβλίο του γάλλου συγγραφέα που έκανε πάταγο! Στοιχείο (και αυτό ελεγχόμενο βέβαια) που παρουσιάζεται από εσάς ως δείγμα εγκυρότητας του συγγραφέα. Είναι σα να λέμε δηλαδή πως τα φλιπαρισμένα ασυνάρτητα κείμενα της Σώτης Τριανταφύλου επειδή διαβάζονται μετά μανίας από μερίδα ηλιθίων (υποθέτω ανοίκετε και εσείς σε αυτή) πάει να πει πως είναι και αξιόλογα.

    Ρε τι άλλο θα ακούσουμε.



    Κοιτάξτε πάντως αν η πρεσβεία σας πληρώνει σε δολλάρια σας πιάσανε κότσο:) Αν πάλι δε σας πληρώνει και το κάνετε τσάμπα τότε πραγματικά λυπάμαι....

    Και μια τελική φιλική παραίνεση. Για ψάξτε λίγο τις λέξεις dhimmitude, κεφαλικός φόρος και χαράτσι. Τα δύο τελευταία θα έπρεπε να τα είχατε μάθει και από το σχολείο:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.