13/2/10

Ο πρωθυπουργός Μπορίσοφ τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής στην αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής της χώρας του στην αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα αν έχει τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

"Ως μέλος του ΝΑΤΟ λαμβάνουμε υπόψη ο,τιδήποτε αφορά την ασφάλεια της Ευρώπης και παίρνουμε τα μέτρα" που είναι αναγκαία για τον σκοπό αυτό, είπε ο βούλγαρος πρωθυπουργός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η συμμετοχή της Βουλγαρίας στην αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα για προστασία έναντι ενδεχόμενης επίθεσης του Ιράν, θα αποφασισθεί από το βουλγαρικό κοινοβούλιο και μόνον αν η Ευρωπαϊκή Ενωση δώσει το πράσινο φως, τόνισε.

"Οταν είσαι μέλος του ΝΑΤΟ, πρέπει να εργάζεσαι για τη συλλογική ασφάλεια", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον αμερικανό πρεσβευτή στη Σόφια Τζέιμς Ουόρλικ, άτυπες συνομιλίες για το θέμα αυτό είναι σε εξέλιξη, αλλά βρίσκονται ακόμα "στο πρώτο στάδιο".

Η Βουλγαρία δεν μετείχε στο προηγούμενο σύστημνα αντιπυραυλικής προστασίας της κυβέρνησης Μπους. Το νέο σύστημα, το οποίο απορρέει από μία επανεκτίμηση της βαλλιστικής απειλής εκ μέρους του Ιράν, προορίζεται για την απόκρουση πυραύλων μικρού και μέσου βεληνεκούς.

iKypros
12/02/2010

7 σχόλια:

  1. Κρυφές συμφωνίες μέ τούς Ρώσους γιά τήν περίπτωση πολέμου, καί ἄς μᾶς κάνουν φανερά κούκου ἀναιρώντας τήν θέση τους γιά τά Σκόπια.
    Ἄς χάσει γιά ἄλλη μιά φορά ἡ Βουλγαρία ἀπό τίς ἀτυχεῖς ἐπιλογές της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειδηση θα ηταν να ειχε ταχθει ΚΑΤΑ της συμμετοχης στην αντιπυραυλικη "ασπιδα"!Αλλα με Αμερικανικες βασεις στο εδαφος του, τι αλλο θα περιμενε κανεις να ακουσει απο αυτον;Το κωμικοτραγικο στοιχειο της ιστοριας ειναι οτι οι χωρες του τεως "υπαρκτου" εχουν γινει "βασιλικοτερες του βασιλεως"(οπου "βασιλευς" διαβαζε ΗΠΑ)και οσες απο αυτες συμμετεχουν στο "σωματειο" που λεγεται ΕΕ,αποτελουν το "αυτι" και το "ματι" των υπερατλαντικων μας αφενταδων και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ψηφιζουν "Αμερικανικα", οσες φορες τεθει καποιο θεμα στα Ευρωπαϊκα fora!Ας προσεχαν οι Ευρωπαιοι(και αναφερομαι στις χωρες του "σκληρου πηρυνα" της ενωσης)που τους δεχτηκαν(μαλλον κατοπιν αφορητων πιεσεων)!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετα τους Ρουμανους κι αλλοι ομοδοξοι με τους γιανκηδες? τι λε ρε παιδι μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΑΙΤΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ἂς δοῦμε πρῶτα τί θὰ κάνουμε ἐμεῖς καὶ μετὰ κρίνουμε τοὺς βουλγάρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Borisov:

    Πόλη εξω από το Μινσκ της Λευκορρωσίας με ανθούσα κοινότητα "περιουσίων". Το 1870 μετά από τη δολοφονία του Τσάρου άρχισε το αναμενόμενο πογρομ. Κάποιοι φαίνεται ήρθαν μεχρι τη Βουλγαρία και τώρα είναι στα πράγματα....

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. KALOS AZOR! AS TOU DOSOUN OI AMERIKANOI ENA KOKKALAKI (ARKEI NA MIN EINAI DIKO MAS)
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.