4/2/10

"Για την Ελλάδα ρε γαμώτο"!


Πολύ καλά τα είπε ο κ. Παπανδρέου. Στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και έκανε εκείνο που θα έπρεπε να κάνει ένας ηγέτης στις δύσκολες ώρες που περνάμε. Το ερώτημα είναι αν τα είπε στο σωστό ακροατήριο. Πόσο διατεθειμένοι, δηλαδή, είμαστε να κάνουμε κι εμείς αυτό που πρέπει. Το θέμα δεν είναι μόνο τι κάνει η πατρίδα μας για μας, αλλά τι κάνουμε κι εμείς για την πατρίδα μας.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια έχουμε γαλουχηθεί σε μία αντίληψη ατομισμού. Δεν μας ενδιαφέρει τι γίνεται έξω από την πόρτα μας και πολλές φορές έξω από εμάς και μόνο. Καταλαβαίνουμε ότι θα πρέπει να γίνουν θυσίες για να μπορέσει η πατρίδα μας να ορθοποδήσει κι είμαστε ενθουσιώδεις στο άκουσμα μέτρων, αρκεί αυτά να αφορούν τους άλλους και όχι εμάς.

Με άλλα λόγια, «κάντε την επανάσταση χωρίς εμένα» ή αλλιώς «μαζευτείτε εσείς να φυλάξετε το οχυρό για να φύγω εγώ». Αυτό συμβαίνει σήμερα και το βλέπουμε παντού γύρω μας, σε ό,τι έχει να κάνει κυρίως με διεκδικήσεις κοινωνικών ομάδων που ήσαν μέχρι σήμερα κι οι πλέον προνομιούχες.

Λένε: «Να πληρώσει την κρίση η ολιγαρχία». Ας πούμε, λοιπόν, ότι φορολογούμε με 100% τα κέρδη όλων των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων. Πέρα από το εύλογο ερώτημα γιατί ο άλλος να συνεχίσει να επιχειρεί με τα κέρδη να χαρίζονται στους άλλους και τις ζημιές δικές του, υπάρχει ένα ακόμη: Θα σωθούμε; Μάλλον όχι! Αναλογούν από 1.000 ευρώ στον καθένα μας με βάση τα κέρδη του 2007 και με τίμημα την εν ψυχρώ εκτέλεση της επιχειρηματικότητας.

Ποιος άλλος μένει για να πληρώσει; Ο ιδιοκτήτης ακινήτων! Μα, αυτός έχει ήδη πληρώσει το ακίνητο χρυσό. Δεκάδες φόροι και φόροι επί των φόρων. Πόσο ακόμη; Είναι κοινωνικά δίκαιο κατά την άποψή τους;

Να πληρώσουν εκείνοι που θα έπρεπε να πληρώσουν φόρους και δεν τους πληρώνουν. Συμφωνούμε. Αλλά εδώ θα πρέπει να συμβούν δύο πράγματα. Να αφαιρεθεί το επιχείρημα αυτών των «έξυπνων» ότι δεν πληρώνουν φόρους επειδή το κράτος είναι σπάταλο και δεύτερον να υπάρξει ένας αποτελεσματικός μηχανισμός που θα τους αναγκάσει να φτάσουν μέχρι το γκισέ της εφορίας.

Αποτελεσματικός μηχανισμός; Από ποιόν; Από τους εφοριακούς που απεργούν επειδή τους κόβουν ένα μικρό μέρος από ένα μεγάλο επίδομα που παίρνουν ως κίνητρο για... να κάνουν την δουλειά τους και για να είναι αδιάφθοροι; Από τους τελωνειακούς που φτάνει να παίρνουν όσα παίρνει ένα στέλεχος πολυεθνικής;

Κι αν αυτά συμβαίνουν, ο νέος των 700 ευρώ, των 1.000 ευρώ, τι πρέπει να κάνει; Να βάλει τα στήθη του μπροστά για να σώσει την πατρίδα;

Είναι το πιο μεγάλο εμπόδιο που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση Παπανδρέου. Να αποδείξει σε όλους ότι η υπόθεση της σωτηρίας της χώρας είναι πραγματικά υπόθεση όλων μας, δίχως εξαιρέσεις. Ένα βήμα πίσω να κάνει σε κάποιον που μπορεί να φωνάξει δυνατότερα από τους άλλους, θα είναι σαν να γυρίζει την χώρα στην λίθινη εποχή. Ο κόσμος είναι διατεθειμένος να θυσιάσει πολλά, με την προϋπόθεση ότι η ιστορία αυτή θα αφορά όλους μας, δίχως εξαιρέσεις.

Κι η αρχή θα πρέπει ίσως να γίνει από τους ίδιους τους βουλευτές. Να ανακοινώσουν μείωση στον μισθό τους. Κι έπειτα από τους δικαστικούς, οι οποίοι πήραν τις αυξήσεις τους με δικαστική απόφαση στηριζόμενοι στις αυξήσεις που έδωσαν νωρίτερα οι βουλευτές στους εαυτούς τους με απόφαση της Βουλής. Κι έπειτα από τους υπαλλήλους της Βουλής που διορίστηκαν από τους βουλευτές, οι οποίοι -οι βουλευτές- αποφάσισαν να μην περικόψουν τον 15ο και τον 16ο μισθό που κατ΄ εξαίρεση παίρνουν οι προστατευόμενοι τους.

Κι έπειτα από τα ρετιρέ των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν μεν ένα μισθολόγιο αλλά και πολλά επιδόματα που είναι περισσότερα σε πολλές περιπτώσεις από τον βασικό τους μισθό. Κι έπειτα από ορισμένες ΔΕΚΟ, όπως ο ΟΣΕ, που υπάρχουν μηχανοδηγοί με αμοιβές 100.000 ευρώ το χρόνο, την ώρα που το σύνολο των μισθών του Οργανισμού ξεπερνά ως δαπάνη τα έσοδά του.

Κι ύστερα, κύριοι της κυβέρνησης, να είστε σίγουροι ότι και ο νέος των 700 και των 1.000 ευρώ θα ντραπεί να μην βάλει τα στήθια του μπροστά για να πει: «Για την Ελλάδα ρε γαμώτο»!

Θανάσης Μαυρίδης

37 σχόλια:

  1. Ξέχασες τα 4 ΔΙΣ για την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων.
    4 ΔΙΣ !!! χαρίζονται σε επιχειρήσεις.. σήμερα που δεν υπάρχει σάλιο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μονο που το ΠΑΣΟΚ ξεκινησε απο τα 700 ευρα και ουτε λεξη για την εκκλησιαστικη περιουσια.Δεν μπορει να καλουμαστε εμεις που ειμαστε ενταξει στις φορολογικες μας υποχρεωσεις να πληρωνουμε μεχρι και τους κρατικοδιαιτους παπαδες που αποτελουν μαζι με τα πολιτικα λαμογια την πηγη των δεινων του Ελληνικου λαου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καὶ μείωση τοῦ ἀριθμοῦ τῶν βουλευτῶν ἀπὸ 300 σὲ 200.
    Κοιτάξετε πόσους βουλευτὲς ὡς πρὸς τὴν ἀναλογία πληθυσμοῦ ἔχουν οἱ πλούσιες εὐρωπαϊκὲς χῶρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και γιατί είναι καλά τα μέτρα που μας επέβαλε η Δύση;

    http://www.vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χωρισμος εκκλησιας κρατους εδω και τωρα. Η εκκλησια δεν χρειαζεται περιουσια, φορο στους κηφηνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι παπάδες πληρώνονται από το κράτος μετά από συμφωνία με την παραχώρηση στο Δημόσιο μεγάλου τμήματος της Εκκλησιαστικής περιουσίας. Μακάρι να μην είχε γίνει ποτέ αυτή η συμφωνία. Αλλά νομίζω ότι καλώς η εκκλησία παραχώρησε ότι παρεχώρησε και κακώς συμφώνησε να πληρώνονται από το κράτος οι ιερείς.
    Οι ιερείς θα έπρεπε να συντηρούνται από τον λαό ώστε να φαίνεται το φιλότιμο των πιστών και όχι τα πράγματα να είναι απρόσωπα όπως σήμερα.
    Νομίζω ότι θα ήταν συμφερότερο για την ορθοδοξία να μισθοδοτούνταν ο κλήρος από τους πιστούς απευθείας. Ο λαός μας πάντοτε ήταν ευαίσθητος και φιλότιμος και έδινε στην εκκλησία από το υστέρημά του.

    Όσο για την φορολογία της ακίνητης περιουσίας γενικά, νομίζω ότι είναι φάουλ και ίσως μπορεί να πολεμηθεί στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Η ακίνητη περιουσία όταν αποδίδει φορολογείται ανάλογα. Με ποιά λογική λοιπόν να φορολογηθεί επιπλέον; Αν δεν αποδίδει, τότε τί πρέπει να γίνει; να δημευθεί και να πουληθεί στους ξένους; Προστατεύεται τελικά η ιδιοκτησία από το σύνταγμα ή όχι; Δεν αναφέρομαι μόνον στην εκκλησιαστική περιουσία αλλά και στην ιδιωτική. Ας αφήσουμε την δημαγωγική καραμέλα 'να πληρώσουν οι κατέχοντες'. Αυτό πουθενά στο σύνταγμα δεν αναφέρεται.

    ΑΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν κατανοώ γιατί υπάρχει η απαίτηση από τον Γιωργάκη να συστρατευθούμε όλοι στην αντιμετώπιση της κρίσης. Εμένα προσωπικά ως Έλληνα εθνικιστή αυτό το κράτος και ειδικά αυτή η κυβέρνηση δε με εκπροσωπεί πλέον. Δεν είναι δυνατόν να συστρατευθεί κάποιος με αυτούς που θέλουν τον βιολογικό και πνευματικό του θάνατο. Δεν είναι δυνατόν να μιλάει ο Γιωργάκης για ελληνισμό και να μας βάζει τη Δραγώνα να διδάξει τα ελληνόπουλα.
    Εάν δε περάσει και το λαθρονομοσχέδιο μάλιστα θα θεωρώ το κράτος αυτό πλήρως εχθρικό προς τον ελληνισμό και θα τίθεται και ζήτημα εάν πρέπει να πληρώνουμε και φόρους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τους παπάδες με 3000 ευρώ μισθό ? μα είναι το αγαπημένο τους παιδί !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς τον μανιακό αντι-Ορθόδοξο:

    Το "ΑΦ" προκύπτει από το "Αφιονισμένος";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οταν (ευτυχως) σβησαν το θρησκευμα απο τις ταυτοτητες οι ρασοφοροι βγαλανε ολο τον κοσμο εξω να διαδηλωνει. Τωρα που γεμισαμε παρανομους μεταναστες γιατι δεν βγαζουν τον κοσμο εξω αν τους ενδιαφερει η Ελλαδα? Αλλα τα ειπαμε, πρωτα χριστιανος μετα Ελληνας, κι ετσι παμε κατα διαολου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να συγκροτήσουν οι αγρότες συμβούλια να δημιουργήσουν κοινοβούλιο των εκπροσώπων να καταλάβουν την εξουσία να δημιουργήσουν κυβέρνηση η οποία θα εκτελεί εντολές από την Γερουσία η οποία θα αποτελείται από υπερήλικους Ιερείς, το κράτος να αναλάβει τον έλεγχο της οικονομίας, και η Ελλάδα να ενωθεί με την Ρωσία και να γίνει Παγκόσμιο Κέντρο Ορθοδοξίας.

    Η αγροτική τάξη είναι η ΜΟΝΗ που παράγει!

    http://www.vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O Γωργακης να συστρατευθει με τους λαθρομεταναστες και σωσουν την χωρα, εμεις οι ιθαγενεις γιατι να αγωνιστουμε???και μην μου πει η ππαπαρηγα οτι για τους εργατες δεν υπαρχουν συνορα και πατριδες για θα το πω στον πλανηταρχη που μας εσπασε τα ουμπαλα με το αμερικανικο του εθνος που τους μονους που δεν περιλαμβανει ειναι οι ιθαγενεις ινδιανοι που φυσικα εχουν εξοντωθει οπως ακριβως θα γινει και εδω με τους ελληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 'Η εκκλησια δεν χρειαζεται περιουσια, φορο στους κηφηνες.'

    Το ποιός χρειάζεται και ποιός όχι περιουσία και ποιός κάνει σωστότερη διαχείριση άστο, θέλει συζήτηση. Η διαχείριση του κράτους πάντως δεν μας έχει πείσει καθόλου. Αν σκεφτόμουν να χαρίσω κάποιο περιουσιακό στοιχείο, δεν θα διάλεγα ποτέ το κράτος αφού σίγουρα θα σπαταλιότανε (θα το τρώγανε δηλ οι επιτήδειοι). Θα προτιμούσα να το χαρίσω στην εκκλησία ή απευθείας σε κάποιον που το έχει ανάγκη και προοπτική να μην το σπαταλήσει.
    Νομίζω ότι έτσι σκέφτεται το μεγαλύτερο ποσοστό του λαού μας, παρά την πλύση εγκεφάλου που του γίνεται από την εποχή του Όθωνα, ες πείσμα των φωταδιστών.

    ΑΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ 11:30 π.μ.

    Πού είδες τα 3000 ευρώ μισθό των παπάδων;

    @ bio

    Προσυπογράφω. Άλλωστε, συστράτευση είχε ζητήσει και ο Καραμανλής και του την αρνήθηκε ο Γιωργάκης.

    @ ΑΦ

    Την συμφωνία αυτή έκανε ο μακαριστός Ιερώνυμος Α' με την κυβέρνηση το 1970, για να σταματήσει η φαγωμάρα μεταξύ των ιερέων για πλούσιες και φτωχές ενορίες. Καλώς το έκανε και καλώς απαγόρευσε δια ροπάλου τα "τυχηρά", ασχέτως του αν μετά τον θάνατό του επανήλθαν σιγά-σιγά.

    _______________________________________

    Μου κάνει εντύπωση που όλοι μιλάτε για την εκκλησιαστική περιουσία και κανείς δεν λέει κουβέντα για τους βουλευτές, τους υπεράριθμους ΔΥ, τους υπάλλήλους της Βουλής που παίρνουν 16 μηνιάτικα τον χρόνο και βεβαίως-βεβαίως για μία στρατιά "golden boys" με μισθούς από € 150.000 - 800.000 τον χρόνο (ο τελευταίος είναι του Διοικητή της ΤτΕ) και αδρότατα αμειβομένων τηλεοπτικών αστέρων της κρατικής τηλεόρασης (τα είχε καταγγείλει ο Καρατζαφέρης στην Βουλή στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό) και τόσα άλλα, που δεν αλλάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αρπακόλα,

    Ο μεγαλύτερος εισφοροφυγάς είναι το ίδιο το κράτος. Ας ξεπληρώσει αυτό πρώτα τα ταμεία, τα οποία το ίδιο έχει χρεοκοπήσει και μετά ας κυνηγήσει και επιχειρήσεις. Ελεεινό και τρισάθλιο είναι αυτό που έγινε, αλλά να μην τα βλέπουμε όλα από την αριστερή μπάντα, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Πρωθυπουργός σε λίγο θα μας πει πως θα κόψει και τις επιδοτήσεις στις ΜΚΟ!

    ΕΛΕΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σαν Εθνικιστής-Πατριώτης γιατί δεν συστρατεύεσαι με ομοίους σου και να κάνεις την επαναάστασή σου; Γιατί οργανώνονται δηλαδή οι κομμουνιστές και οι αριστεροί και οι πραγαμτικοί έλληνες μένουν στα λόγια και στην κλαψούρα για το μέλλον της Ελλάδας αντί να κάνουν κάτι.
    Και εγώ μαζί σου είμαι και μόνο να κλαψουρίζω ξέρω , αλλά δεν έχω την όρεξη να κάνω κάτι πέρα από κουβέντα. Το ίδιο και οι εθνικιστές φίλοι μου. Μιλάνε αόριστα να εχθρούς του έθνους να την μεγάλη ελληνική ψυχή αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι οι ίδιοι αποτελούν συμβιβασμένα ανθρωπάκια που κάθε άλλο παρά ψυχή έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος είπε...

    Και γιατί είναι καλά τα μέτρα που μας επέβαλε η Δύση;

    http://www.vimeo.com/8150226

    ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ!!! ΑΝΤΕ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΞΕΒΡΑΚΟΤΕΣ ΟΙ ΡΩΣΙΔΕΣ ΚΙ ΑΣΕ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΝΤΗΛΕΣ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και η υπολοιη ευρωπη λογω του χριστιανισμου εμινε πισω τεχνολογικα και πολιτισμικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @12.09 μ.μ.
    Πόσα ακριβώς είναι ?χωρίς τα τυχερά ! Τυχερούλη .! Τυχερούλη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ!!! ΑΝΤΕ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΞΕΒΡΑΚΟΤΕΣ ΟΙ ΡΩΣΙΔΕΣ ΚΙ ΑΣΕ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΝΤΗΛΕΣ ΣΟΥ."

    Ε, αφού σου αρέσουν αυτά εσένα, γιατί είσαι τόσο μανιακός κατά της Ρωσίας; Μήπως σε "έφτυσε" καμιά Ρωσίδα και σου μείναν απωθημένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Την είδηση αυτή την είδε ο φιλοδυτικός Καλεντερίδης;

    http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1102574&lngDtrID=244

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "Το θέμα δεν είναι μόνο τι κάνει η πατρίδα μας για μας, αλλά τι κάνουμε κι εμείς για την πατρίδα μας."

    Πλάκα μας κάνεις; Τόσες φορές που οι κυβερνήσεις τις πατρίδας έχουν εξαπατήσει και κατακλέψει τον λαό ποιός να εμπιστευτεί τώρα τον ΓΑΠ;
    Και ελικρινής να είναι αυτή η κυβέρνηση έχει καταδικαστεί να φωνάζει σαν το βοσκό που έκανε πλάκα με τον λύκο και τώρα που ο λύκος ήρθε κανείς δεν του δίνει σημασία.
    Το πρόβλημα αξιοπιστίας της Ελλάδας δεν είναι στο εξωτερικό τόσο όσο στο εσωτερικό γιατί αν βλέπαμε και ξέραμε ότι αυτά που στερούμαστε και πληρώνουμε πιάνουν τόπο να είσαι σίγουρος ότι όλοι με μεγάλη προθυμία θα συνεισφέρανε.

    ΓΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 1:57 ευχαριστούμε για την ενημέρωση .

    Εγω ξέρω έναν Ελληνα με το Ε κεφαλαίο Σάββα Καλεντερίδη.

    Μπορείς να έχεις όποια άποψη εσύ θέλεις, Δημοκρατία έχουμε, ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει και να γράφει ότι του κατεβάσει η κεφαλή του και να βγάζει το πόνο του, το καημό του και τα εσώψυχα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τελικά, σ΄αυτό το ποστ πέρασε η προπαγάνδα των γυφτοπασόκων. Κρύφτηκαν οι παλιοκουφάλες πίσω απ' τις Βρυξέλλες για να γλυτώσουν από τις κρεμάλες, όπου θα οδηγούνταν σε άλλες εποχές, έχοντας φυσικά τη συναίνεση όλων των λαμογίων του τόπου. Αφού ξεπούλησαν την Ελλάδα επί 30 τόσα χρόνια, την παρέδωσαν στο ασώματο Διευθυντήριο των Βρυξελλών για να γλυτώσουν τα τομάρια τους. Κορόϊδαα, ε κορόϊδαααα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΠΡΟΣ 04 Φεβρουαρίου 2010 12:35 μ.μ.

    ΡΕ ΦΙΛΕ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;
    ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΧΩΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΚΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ;
    Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΥΝΗΓΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΞΟΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΣΚΥΨΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
    ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΠΑΠΑΡΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ. ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ "ΗΓΕΤΕΣ" ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΔΕΝΕΤΕ ΚΟΜΠΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΤΕ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΝΑ ΛΑΣΠΟΛΟΓΕΙΤΕ. ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟ ΠΕΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ.
    ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΒΡΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΓΟΙ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ, ΜΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ, ΦΤΑΙΕΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
    Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΡΕ ΧΑΖΕ, ΣΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
    ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΡΡΩΤΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΞΕΣΠΙΤΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ;
    ΗΛΙΘΙΕ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ;
    ΜΕΙΝΕ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΙ ΑΣΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΕΣΥ, ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εγώ πάλι εντελώς εκτός πνεύματος των άλλων σχολίων αλλά θεωρώντας ότι το σχόλιό μου πρέπει να είναι σχετικό με το άρθρο έχω να παρατηρήσω το εξής:
    Όταν «σφίγγουν οι κ….οι» τότε ακόμα και οι ποιο «άνετοι» θυμούνται τις κοινές αναφορές σε στοιχεία που ενώνουν όπως είναι το «έθνος» και η «πατρίδα»… Αλήθεια μόνο αν θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα εμφανίζονται πολιτικοί που θα κάνουν αναφορές σε τέτοιες έννοιες τις οποίες θα ξεχάσουν όταν μειωθεί το spread; Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η χώρα μας είναι πολύ μικρή για να αισθάνεται «χαλαρή» σε θέματα ταυτότητας και να έχουμε ατέρμονες φιλονικίες «περί όνου σκιάς» μεταξύ ανοήτως «αντιεθνικιστών» και «εθνικιστών»; Δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση ύπαρξης για ένα μικρό λαό όπως εμείς οι αναφορές στα κοινά των ελλήνων ακόμα και σε καιρούς ήρεμους; Αλήθεια όλες αυτές οι λυπημένες φάτσες πολιτικών που βγαίνουν και μιλούν για την σοβαρότητα της κατάστασης που βρίσκεται η οικονομία της «πατρίδας» που ήταν και τι πρέσβευαν πριν από ένα ακριβώς χρόνο; Τι θα ισχυρίζονται μετά από ένα χρόνο; Αφού οι αναφορές στα κοινά είναι αυτές με τις οποίες θέλουν να εφαρμόσουν τις πολιτικές τους γιατί έχουν τέτοια πρεμούρα στην νομιμοποίηση ανθρώπων που παρανόμως βρίσκονται στην Ελλάδα παρέχοντάς τους πολιτικά δικαιώματα; Θα ξυπνήσουμε ποτέ εμείς σαν λαός για να τους ζητήσουμε τα ρέστα για την ανεύθυνη στάση τους; Ή θα τους συγχωρούμε πάντα διότι και εμείς είμαστε το ίδιο ανόητοι;

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Λέει ο άγγελος Γαβριήλ......

    Εκείνοι που δίνουν χρήματα για την εκκλησία.....έχει τη θέση του στον παράδεισο!

    Όσο περισσότερο ευρώ δίνετε καλύτερη θέση στον παράδεισο θα έχετε.....

    Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να εξαλείψει αυτούς που σκέφτονται διαφορετικά......Και υπάρχουν άλλοι, όπως ο Σωκράτης.......που του άρεσε να κάθεται στο τραπέζι και να συζητήσει φιλικά με αυτούς τους τύπους.....

    Ο Νόμος είναι για όλους!!!

    Ο νόμος της βαρύτητας, για παράδειγμα, επηρεάζει όλα τα “όργανα”......Αλλά ο άνθρωπος εφευρίσκει τρόπους να παρακάμψουν τους νόμους. 

    Ο κ. Νόμπελ καταδικάστηκε σε θάνατο.....επειδή παραβιάσει το νόμο της βαρύτητας.

    Μην προσπαθήσετε να “εφεύρει” τίποτα, γιατί κάθε καλή εφεύρεση......σκοτώνει τον εφευρέτη. Αν δεν σκοτώνει.......δεν είναι καλό!

    Δεν κατάλαβα άγγελο Γαβριήλ;;;

    Δεν υπάρχει η αγάπη της ζούγκλας. Υπάρχει ο νόμος της ζούγκλας. Όταν υπάρχει αγάπη δεν υπάρχει νόμος!

    Καταλαβαίνεις μαλάκας;......

    Τώρα ναι!

    Πρώτη Γραμμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κάθε 5 υπαλληλους που θα φεύγουν από το Δημόσιο θα προσλαμβάνεται ένας! Δηλαδή κάθε 5 παπάδες που θα φεύγουν με σύνταξη θα χειροτονείται ένας ? Τότε γιατί οι Μητροπόλεις συνεχίζουν να διχοτομούνται και να αυξάνει το πλήθος των Μητροπολιτών? Πρίν 20 χρόνια περίπου ήταν κάπου 55 Μητροπόλεις και αισίως φθάσαμε στις 75 ? Για κάντε ένα λογαριασμό , 30.000 μισθωτοί ιερωμένοι με 2000 Ευρώ μηνιαίο κόστος ο κάθε ένας σημαίνει ετήσια δαπάνη για το κράτος 840.000.000 Ευρώ !!! Τό έργο που προσφέρουν είναι καθαρά πνευματικό και θα μπορούσαν να το επωμισθούν οικειοθελώς οι έχοντες ανάγκην χριστιανοί . Δεν είναι μια σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων που τόσο ανάγκη έχει η οικονομία μας σήμερα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @04 Φεβρουαρίου 2010 11:42 π.μ.

    δεν πας καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καυκάσιε νομίζω ότι ο 1.57 δεν είπε κάτι κακό, αλλά μια αλήθεια, που και ο ίδιος ο Σ.Καλεντερίδης ομολογεί: ότι δηλαδή είναι οπαδός της θεωρίας ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι με την Δύση (ΕΕ-ΝΑΤΟ κτλ). Βέβαια επειδή βλέπει ότι η Δύση μας φτύνει λέει κατά καιρούς να κάνουμε σχέσεις και με την Ρωσία, αλλά για μια χώρα σαν την Ελλάδα, αυτό θα καταλήξει στο να φάμε φάπες από όλους στο τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Για το τελευταίο μην είσαι σίγουρος. Τώρα για τα άλλα: Πέρα των Βουλευτών, Δικαστικών,Γενικών Γραμματέων, γενικών Διευθυντών,Προέδρων και Διευθύνοντων Συμβούλων των ΝΠΔΔ και των ΙΔ με μοναδική μετοχή που ανήκει σο κράτος, υπάρχει μία μεγάλη λίστα με συμβούλους της Κυβέρνησης , των Υπουργείων, των Υπουργών "άλλοι αυτοί" , καθώς και των μη κερδοσκοπικών οργανισμών που χρηματοδοτούνται απο το Κράτος. Είναι εμπαιγμός να επικαλούνται την "ελευθερη αγορά" σε κρατικοδίαιτους οργανισμούς τύπου ΕΡΤ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ και τόσους άλλους για να αμοίβουν τα κομματικά τους στελέχη με μισθούς της τάξεως των 500.000€ το χρόνο και να βγαίνει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πεταλωτής και να λέει ότι τους έκαναν μείωση 30%. Ε και; Αντί 500.000€ θα πάρουν 350.000€. Είναι σοβαρή εντιμετώπιση αυτή;
    Αλήθεια οι υπουργοί τι επίσημο μισθό πέρνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ρωτησε και ξαναρωτησε μεσα στη βουλη ο κ.πρωθυπουργος κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ που ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ-ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!αλλα απαντησει δεν πηρε..μονο μερικα γελακια ακουστηκαν απο τη μερια τις ΝΔ!!!(αυτοι τα μπαουλα τα εχουν γεματα με τα κλεψιμεικα τι αναγκη εχουν)απο το 2007 μεχρι το 2009 οι δημοσιες δαπανες αυξηθηκαν 20 δις ευρω!!!!!!!!!που πηγαν τα λεφτα;αλλαξε κατι προς το καλυτερο στο κρατος;οχι!!!απλα εγινε ποιο σπαταλο!!!που πραγματικα πηγαν;ρουσφετια,κουμπαροι,επιτροπες των επιτροπων,αγροφυλακες,σταγκε,ημετεροιδωρακια σε δημοσιογραφους για να μας υποστηριζουνε κτλ..κτλ!!!με 20 δισ ευρω..θα μπορουσαμε να ειχαμε δυμιουργησει νεες θεσεις εργασιας,θα μπορουσαμε να μειωναμε πολλα ελλειματα,θα αγοραζαμε επιτελους τα πυρομαχικα για τα περιφημα ασφαιρα λεοπαρτ 2,θα παραλαμβαναμε επιτελους τα υποβρυχια παπανικολης,θα αγοραζαμε επιτελους τα 40 ευρομαχητικα..που τοσο αναγκη εχει η πολεμικη αεροπορια!!και θα περισσευαν αλλα τοσα λεφτα!!!!ο ΒΙΟ θεωρει οτι ειναι εθνικηστης!!!αλλα δεν θα βοηθησει οπως λεει την ελλαδα!!!!η στιγμες που ζουμε ειναι ιστορικες!!!η θα τα καταφερουμε ολοι μαζι!!!η θα φανουμε μικροτεροι τον περιστασεων!!!αυτα περι υθαγενειας ειναι απλα δικαιολογιες...ΒΙΟ!!αν ολοι οι πατριωτες,εθνικηστες δεν συμφωνουσαν με ολες τις αποφασεις τον ηγετων οταν πολεμουσαν τους ναζι,τουρκους,ιταλους...και κατεθεταν τα οπλα...σημερα δεν θα υπηρχε κρατος για να σωσουμε!!!η θα φανουμε ανταξιοι τον προγονων μας...η ας μη μιλαμε αλλο για πατριωτισμο!!!!ο κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ απολογητε σε ολοι την ευρωπη για λαθη αλλων!!!ποσο αδικη ειστε πραγματικα απεναντι του;ποσο λιγοψυχη;φοβαστε μην χασουμε την εθνικη ταυτοτητα μας;με την ιθαγενεια καποιον ανθρωπων που πραγματικα τη δικαιουντε;εχουν γεννηθει εδω,εχουν παρει την ελληνικη παιδια,μπορει να ειναι και ποιο ελληνες απο μας!!!το εχετε σκεφτη;φοβαστε μην μας παρουν την κουλτουρα;ποια κουλτουρα;αυτοι που ανοιγουμε το παραθυρο του αυτοκινητου για να πεταξουμε τα σκουπιδια;αυτοι που βλεπουμε μια εγκυο και δεν τις δινουμε τι θεση μας στο μετρο;που δεν σηκονωμαστε να δωσουμε τη θεση μας σε ενα ηλικιωμενο;ισως ακομα και αυτοι, που τους αποκαλουμε τριτοκοσμικους!!πραγματικα να μην θελουν να μας παρουν αυτοι τη κουλτουρα!!!!GREVENA IQ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @ Grevena iq
    Κινδυνεύει και η Βλαχία ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΠΟ ΠΟΙΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΧΩΡΑ;
    ΓΙΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑ;
    ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΒΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ;
    ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΡΙΞΕΙ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.
    ΕΙΣΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;
    ΤΑΚΙΜΙΑΣΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΘΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΑΣΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΣ.
    ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ.
    ΕΙΣΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΟΥΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΣΑΙ ΣΤΟ ΛΑΟ. ΟΧΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ.
    ΠΕΣΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣΑΝΕ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Διαβάζοντας προσεκτικά το άρθρο και τα σχόλια ένα ερώτημα μου ήρθε στο μυαλό και όπως μου ρθε θα μου φύγει γιατί απάντηση δεν τηα πάρω το ξέρω :
    1. κανεις δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση (μα εμείς την ψηφίζουμε)
    2. το κράτος είναι σπάταλο (και γιατί δεν το δείχνουμε με τον αντικαταναλωτικό μας τρόπο)
    3. οι δημόσιοι πληρώνονται και δεν το αξίζουν
    4. να πάρουμε πρώτα τα λεφτά που κλάπησαν και μετά εμείς να πληρώσουμε το μάρμαρο
    5. να πληρώσει η κυβέρνηση τα χρωστούμενα και μετά εμείς
    6. να πληρώσει η εκκλησία.
    Ερώτημα
    Αν δεν γίνουν όλα αυτά και δεν κάνουμε και εμείς τίποτα για να βοηθήσουμε που θα καταλήξουμε ;
    \θα μου πείτε καλά ρε Χριστίνα και τόσο καιρό που τα κάναμε τι είδαμε ;
    Απάντηση: τίποτα και πιθανόν και τώρα απλά να γίνει κάτι περισσότερο από το τίποτα
    Αλλά η διαφορά είναι μια
    Τότε είχαμε χρόνο τώρα δεν έχουμε
    και αυτό είναι δεδομένο.
    Αρα ή κάνουμε κάτι με μια πιθανότητα στο εκατομμύριο να δούμε μια μικρή χαραμάδα ή δεν κάνουμε τίποτα οπότε όπως λέει και η παροιμία μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα τι ξέρετε καλύτερα να πετάτε ή να κολυμπάτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΠΟΥΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ;ΚΑΙ ΠΑΛΙΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 74 ΚΑΙ ΜΕΤΑ,ΠΟΣΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΩΤΟΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ;Ο ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΥ;ΤΟ ΞΕΠΑΣΤΡΕΜΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 35 ΕΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ-ΧΡΥΣΩΜΕΝΟ ΧΑΠΙ;ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ,Η ΑΙΣΧΡΗ ΕΒΡΑΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑ,Η,Η,Η,..ΑΙΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ Η ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ 35 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΧΤΗΚΕ ΣΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΤΟΙΜΗ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΞΕΝΟ ΕΠΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΣΥΡΦΕΤΟ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ.ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ.ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.