18/2/10

Υπόθεση «Ακρόπολις»: Ελεύθερος αφέθηκε ο Σ. Πρινιωτάκης


Ελεύθερος μετά από διαφωνία ανακριτή και Εισαγγελέα ως προς την προφυλάκισή του ή μη, αφέθηκε μετά την απολογία του για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ, ο κ. Σοφοκλής Πρινιωτάκης, πρόεδρος της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις».
Ο κ. Πρινιωτάκης κατηγορείται για απάτη, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Οι κατηγορίες αφορούν στη ζημιογόνα αγοραπωλησία δομημένου κρατικού ομολόγου, με τη μεσολάβηση της «Ακρόπολις» σε τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία το 2007.
Μετά από την απολογία του κ. Πρινιωτάκη, ο εφέτης ανακριτής έκρινε ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματικής εγγύησης 500 χιλιάδων ευρώ, ενώ ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Αντώνης Λιόγας έκρινε πως πρέπει να προφυλακιστεί.
Τη διαφωνία θα κληθεί να λύσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο ήδη καλείται να αποφανθεί και για τη διαφωνία ανακριτή και Εισαγγελέα για την προφυλάκιση ή μη του κ. Γ. Αποστολίδη.
Την Παρασκευή έχει κληθεί σε απολογία ο τρίτος υπεύθυνος της «Ακρόπολις». κ. Θεόδ. Πρινιωτάκης.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Nαυτεμπορική

5 σχόλια:

  1. Λέτε να καταλήξουν πουθενά οι ερευνες;ΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταλάβαμε....ο ένας τα πήρε, ο άλλος όχι!!!Μιλάω για τον εισαγγελέα και τον ανακριτή!!!Να απο που θα προέλθουν τα έσοδα κύριοι..!!Δήμευση της περιουσίας του και των τραπεζικω΄ν λογαριασμών στην Ελβετία, μέχρι το ποσό που καταχράστηκε..!!!Είχε 500.000 μετρητά για να πληρώσει την εγγύηση...απο πού τα έβγαλε???Άντε πια με τους καραγκιόζηδες...πλεόν μόνο αηδία νιώθω..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είπα και γω είναι ποτέ δυνατόν να μπει κανείς στην φυλακή όταν έχει κλέψει καταχραστεί πάνω απο 100.000ευρώ ...Ανησύχησα
    Απορία : Οι εξεταστικές πληρώνονται με το μήνα ή με την ώρα ενασχόλισης ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ετσι είναι. Στην Ελλάδα λέει, αν κλέψεις ένα κουτί τσιγάρα πάς φυλακή, αν όμως κλέψεις όλο το εργοστάσιο τσιγάρων, μπορεί να γίνεις και διάσημος. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.