15/7/10

Απόπειρα ανατροπής του εθνάρχου Μακαρίου στις 15 Ιουλίου του 1974

«Ελληνικέ Κυπριακέ λαέ, γνώριμη είναι η φωνή που ακούεις. Γνωρίζεις ποίος σου ομιλεί. Είμαι ο Μακάριος. Είμαι εκείνος, τον οποίο σε εξέλεξες δια να είναι ο ηγέτης σου. Δεν είμαι νεκρός όπως η Χούντα των Αθηνών και οι εδώ εκπρόσωποι της θα ήθελαν. Είμαι ζωντανός. Και είμαι μαζί σου. Συναγωνιστής και σημαιοφόρος εις τον κοινόν αγώνα.

Το πραξικόπημα της Χούντας απέτυχε. Εγώ ήμουν ο στόχος της Χούντας. Και εφ’ όσον εγώ ζω, η Χούντα στην Κύπρο δεν θα περάσει. Ο Κυπριακός Ελληνισμός δεν ανέχεται πραξικοπήματα και δικτατορίες. Η Χούντα εχρησιμοποίησε τεθωρακισμένα και τανκς δια να κάμη πραξικόπημα. Αλλ’ η αντίστασις των ανδρών της προεδρικής φρουράς, η αντίστασις του λαού μας εσταμάτησε τα τεθωρακισμένα, εσταμάτησε τα τανκς.

Μόνον κατόρθωμα της Χούντας ήτο η κατάληψις του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος, δια να μεταδίδει από ραδιοφώνου ψευδολογίες και να ομιλή δήθεν περί κυβερνητικής αλλαγής. Μην υπακούης εις οιασδήποτε οδηγίας ή διαταγάς της Χούντας, τας οποίας μεταδίδει από του Ρ.Ι.Κ. Ελληνικέ Κυπριακέ λαέ, η Χούντα απεφάσισε να καταστρέψει την Κύπρον, να την διχοτομήση. Αλλά δεν θα το κατορθώση. Πρόβαλε παντοιοτρόπως αντίστασιν εις την Χούνταν. Μη φοβηθής. Διαδήλωσε την θέλησιν να αγωνισθής. Ενταχθείτε όλοι εις τας νομίμους δυνάμεις του Κράτους. Η Χούντα δεν πρέπει να περάσει. Και δεν θα περάση.

Νυν υπέρ πάντων ο αγών. Και ο αγών, τον οποίον αυτή την στιγμήν ο Κυπριακός Ελληνισμός διεξάγει, είναι αγών ιερός και η νίκη θα είναι δική μας.Ζήτω η Ελευθερία. Ζήτω ο Ελληνικός Κυπριακός λαός. Ζήτω το Έθνος».

34 σχόλια:

  1. εθναρχης =συνθετο εκ του εθνους και του αρχω.
    ουτε εθνος κυπριακο υπαρχει ουτε ηρχε ποτε των ελληνων ο αρχιεπισκοπος Μακαριος .σε αλλες εποχες τιτλοι που απεδιδαν οι φιλα προσκειμενοι προς ιδιον ωφελος φανταζουν γελιοι σημερα οχι μονο στον εν λογω πολιτικο αλλα και σε αλλους οπως βενιζελο,καραμανλη κλπ πολιτικοι οι οποιοι οχι μονο αμφισβητουνται εντονα αλλα και ουδεποτε ηταν ΚΑΘΟΛΙΚΑ αποδεκτοι απο το συνολο του ελληνικου εθνους,πολλω δε μαλλον ο κυβερνητης ενος ελληνικου νησιου.
    ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηταν προεδρος δημοκρατικα εκλελεγμενος της Κυπριακης Δημοκρατιας με ποσοστο σχεδον 95% και οχι κυβερνητης.
    Πολιτικος και βιολογικος θανατος σε οσους εχουν υπερασπιστει την υποσταση της Κυπριακης Δημοκρατιας ηταν ο στοχος των Αγγλικων και Τουρκικων συμφεροντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aπό τον Μακάριο στον Χριστόφια...
    Βρε αυτοκτονικές τάσεις που έχουν οι Έλληνες της Κύπρου.

    Καυκάσιε συνέχισε το λιβάνισμα στον Μακάριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. //ηταν ο στοχος των Αγγλικων και Τουρκικων συμφεροντων//

    Ο Μακαριος ηταν ολα αυτα;Εδω γελανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πραγματικα ξεπερασε ακομη και τον ... σταλιν ,αυτος ισα ισα 93% εφτασε στα χαι του.
    ΑΞΙΟΣ.
    ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είδαμε τι εθνάρχης ήταν ο κύριος αυτός. Μόλις έχασε την καρέκλα, άρχισε να φωνάζει στον ΟΗΕ ότι η Ελλάδα έκανε εισβολή στην Κύπρο! Ο μεγαλύτερος Έλληνας πολιτικάντης όλων των εποχών ήταν ο Μακάριος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τόσα χρόνια έχω μιά απλή απορία:

    Ο Ιωαννίδης και οι εγκληματίες που έκαναν το πραξικόποημα είχαν τουλάχιστον το ελαφρυντικό της βλακλείας...

    Ο Μακάριος, οταν απο το βήμα των Ηνωμένων Εθνών κατήγορούσε επίσημα την Ελλάδα (ασχετο αν την κυβερνούσε η χούντα) για επίθεση κατα της Κύπρου,στην πράξη ΠΡΟΣΚΑΛΩΝΤΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ (αφού μάλιστα γνώριζε πως ο η τρίτη εγγυήτρια,η Αγγλία,είχε αρνηθεί να συμετάσχει) τι ελαφρυντικό είχε?

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟ μεχρι την εξοδο του απο την αιθουσα των συνομιλιων για το κυπριακο δεν του προσαπτω καμμια κατηγορια ,γιατι την προδοσια εκεινη αλλος την ετοιμασε και την εκτελεσε στον βωμο της αρχομανιας του,
    ΑΛΛΑ απο την καθοδο του απο το αεροπλανο στην επιστροφη στην κυπρο μεχρι του τελους του ηταν αλλος ανθρωπος ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΠΕΘΑΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ,ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΑΝ Ο Χ Ι ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΓΙΑ Ε Ν Ω Σ Η
    την θυμαστε αυτη την λεξη καποιοι που λουφαζατε με τους εγγλεζους ,καποιοι που ΚΑΡΦΩΝΑΤΕ τους ηρωες στους εγγλεζους ,καποιοι που μας βριζατε καλαμαραδες τους ελλαδιτες και νοσταλγουσατε τους εγγλεζους ?\
    τα θυμαστε αυτα τα παλλικαρια κυριοι ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ του παπα?
    μην μας μιλατε για εθναρχες εδω μεσα γιατι θα γεμισουμε ξερατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΠΕΘΑΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ,ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΑΝ Ο Χ Ι ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΓΙΑ Ε Ν Ω Σ Η
    σ'αυτο θα μας απαντησεις κυριε 2:27 ?
    η' θα λουφαξεις οπως λουφαξαν ολοι που στελνατε τα παιδια σας στο λονδινο και βριζατε την ελλαδα που εκοβε απο το πενιχρο ψωμακι των παιδιων της για να σας ταιζει?οταν σας εδινε σας εδινε ενω εδω στην ελλαδα δεν ειχαμε ουτε βιβλια να αγορασουν τα παιδακια στο δημοτικο εσεις μεχρι και θαηματα μουσικης ειχατε ΟΛΑ ΤΖΑΜΠΑ απο τους βρωμερους καλαμαραδες οπως μας λεγατε?
    Κανατε το παιγνιδι των εγγλεζων ,των αμερικανων των εβραιων που ολοι θελουν μια μοναχικη κυπρο για να την καταπιουν πιο ευκολα και πουλησατε την ελευθερια σας αντι μιας ψευτικης ευδαιμονιας και ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΤΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΤΕ και μετα σας φταινε οι ελληνες .ΤΙ ΑΝΤΑΡΙΚΟ ΚΑΝΑΤΕ?
    ΠΟΙΟΙ ΠΕΘΑΙΝΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΠΙΣΩ?
    ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΑΝΤΑΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ δημιουργοντας ντεφακτο διχοτομηση?θυμαστε κυριε 2.24?και αυτο το ατομο που ακροβατουσε στον τριτο (πλανητη του κρονου)κοσμο με μονο σκοπο την διατηρηση της προσωπικης του εξουσιας τον αποκαλειται και εθναρχη .στειλτε μου την διευθηνση σας να σας στειλω ενα λεξικο γιατι εχετε χασει καθε αισθηση των λεξεων.οσο για το δημοκρατικα εκλεγμενος ψαξτε για να βρειτε τι τελος ειχαν οι πολιτικοι του αντιπαλοι πριν και μετα απο τις εκλογες.δεν μιλατε σε ασχετους κυριε.2.24

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @15 Ιουλίου 2010 4:05 μ.μ.γιατι θετεις αυτα τα ερωτηματα στον 2.24 αφου ειναι φως-φαναρι οτι πινει μπυρα ΚΕΟ, υποστηριζει την "Ομονοια" και δηλωνει εθνικοτητα "Κυπριακη" και οχι Ελληνικη.
    Στον Καυκασιο-ως γνωστη των Κυπριακων ζητηματων-επρεπε να θεσεις το ερωτημα τι ακριβως ηταν ο ορκος της "Φανερωμενης", τι προεβλεπε και ποιος τελικα τον πατησε επιστρεφοντας απο τις διακοπες...εεε...απο την εξορια του στις Σευχελες.Διοτι πιστευω οτι η κακοδαιμονια της Κυπρου ξεκιναει απο αυτο το περιστατικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Tι εθνάρχης ήταν ο κύριος αυτός,ομοιος του εθναρχη Καραμανλη,δυο υπογραφες χρειαζοτανε για να βγει η Κυπρος απο την συνθηκη της Λωζανης ,και ο υιοθετημενος αβερωφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όσο χαρισματικός και λαοφιλής είναι κάποιος ίσχεί πάντα η θεϊκή ρήση τα του καίσαρος τω καίσαιρι και τα του θεού τω θεώ,ή πιό λαϊκά ή παπάς παπάς ,η ζευγάς ζευγάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ποτε μας εταισε η Ελλαδα κυριε 4:05 μ.μ.? Και κατι αλλο.. ο Αβερωφ αναγνωρισε τους Τουρκοκυπριους ως κοινοτητα και εχει ως μειονοτητα με αποτελεεσμα την εξισωση του 82% με το 18%...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @2:12 μ.μ: Εθναρχης / Εθναρχια: Ο θρησκευτικος ηγετης και εκπροσωπος των Κυπριων Ορθοδοξων Χριστιανων επι τουρκοκρατιας, θεσμος και οροι που διατηρηθηκαν και κατα την αποικιοκρατια και συνεχισαν μεχρι και την ανακυρηξη της Κυπριακης Δημοκρατιας. Γκε γκε;
    Ο "Κυβερνητης" οπως λες του Ελληνικου αυτου νησιου, ΤΥΧΓΑΝΕ και ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ που ΕΙΧΕ, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ να εχει η ΚΥΠΡΟΣ σε πεισμα: α) οσων θελουν να την δουν ελλαδικο ψαρονησι για να ικανοποιησουν τον εθνικιστικο τους πυρετο β)των τουρκων που την θελουν ψοφοδεη και διχοτομημενη, γ) των αγγλων που δεν της συγχωρουν το ραπσμα του 55-59 δ) των ανανικων αγγλοτουρκολαγνων.
    Αυτα για την Ανεξαρτησια μας.

    @3:23 : Ο αγωνας της ΕΟΚΑ εγινε το 55-59. Η Ελλαδα δεν ηθελε την ενωση, μας μπηξατε το ανεξαρτητο κρατος ΚΑΙ εχετε και παραπονο. Δεν λεω, σε καλο μας βγηκε. Και οχι, δεν επιθυμουμε πλεον με κανενα ορο την ενωση μας μαζι σας.
    @ Πυροβολητης: Δεν σου τα ειπανε σωστα.
    4:05 μ.μ.αχ καλε τα παιδακια που δεν ειχανε βιβλια και οι κακοι Κυπριοι που περνουσαν φινα στο Λονδινο. Μονοι σας μας κανετε να σας αντιπαθησουμε ρε. Μονοι σας.
    Ξερει κανεις απο σας τους "κριτες" τι περασαν και τι περνουν οι μεταναστες μας;Τους ρωτησατε ρε αν ηθελαν να φυγουν απ'την Κυπρο και να πανε στις 4 γωνιες του κοσμου; Ρωτησατε τον προσφυγα αν ηθελε να παει στην Αθηνα, στο Λονδινο, στο Σιδνευ, στον Καναδα; Οχι. Αμφιβαλλω. Μια χαρα, και την αλλη βδομαδα πορεια, απεργια, φραπε, αραλικι, σκυλλαδικο και κλαμα για τα δανεια που πηρατε χθες για να παρετε αλλο αμαξι.


    Υ.Γ. Πιννω μπυρα Carlberg, Υποστηριζω Ανορθωση (αυτους που τους πηρατε με τις πετρες πριν 2 χρονια γιατι κανανε το λαθος να βγαλουνε Ελληνικες σημαιες αντι Κυπριακες) και οχι δεν λεω οτι ειμαι "Κυπριος" αντι του "Ελληνας". ΚΥΠΡΑΙΟΣ ειμαι.
    Καλη μερα να'χετε και περαστε μια βολτα απ'τη Κυπρο να δειτε τα εργα της Χουντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Διαβάζοντας τα πιο πάνω σχόλια παρατηρώ ότι ακόμα και σήμερα κάποιοι αρνούνται να αντιληφθούν την καταστροφή που επέφερε η Χούντα στον Κυπριακό Ελληνισμό το 1974. Ίσως βέβαια αυτή η άρνηση να είναι ένας τρόπος "αυτοάμυνας" αφού πέραν από την τουρκοποίηση της μισής Κύπρου, οι τότε ψευτο-παλληκαρισμοί των Χουντικών είχαν ως αποτέλεσμα και τον εξευτελισμό ολόκληρου του Ελληνισμού - Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Ανώνυμος 5.03 μμ:

    Συμφωνώ φίλε μου ότι κάποιοι γράφουν χαζομάρες εδώ μέσα αλλά μην τους κρίνεις τόσο αυστηρά. Εδώ υπάρχουν ακόμα και συμπατριώτες μας που δυστυχώς δεν είναι σε θέση να καταλάβουν τι χάσαμε πριν από 36 χρόνια. Έτσι και οι περισσότεροι Ελλαδίτες σήμερα δεν εχουν ιδέα για το τι έγινε εδώ το 1974. Όπως φυσικά δεν γνωρίζουν ποιοί ήταν οι Αυξεντίου, Μάτσης και Παλληκαρίδης, ή τι συμβολίζει η "Ανόρθωση" Αμμοχώστου.

    Φιλικά, Ο (Βαρωσιώτης & Ανορθωσιάτης αλλά προτιμώ την ΚΕΟ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλε ανωρθοσιατη συμφωνώ με όλες τις αναφορές σου εκτός από τον αυτοπροσδιορισμό σου σαν κύπριος. Εγώ την εθνική μου καταγωγή δεν την χαρίζω σε κανένα προδότη (Καραμανλή και χούντα). Είμαι Έλληνας, μπορεί να νιώθω προδομένος και απογοητευμένος άλλα δεν απαρνιέμαι το έθνος μου και τα 4000 χρόνια ιστορίας που με συνδέουν με αυτό.

    Να στο πω συμβολικά, αν μισούσες τον αδελφό σου και δεν ήθελες να τον βλέπεις, θα ήταν λιγότερο αδελφός σου? η΄ θα ήσουν λιγότερο γιος του πατέρα σου? η σχέση μας με τον Ελληνισμό δεν περνά μόνο μέσα από την Ελλάδα. Η Κύπρος έχει την δίκη της ελληνική ιστορία και πορεία στον χρόνο. Η Κύπρος εξελληνίστηκε πριν από την Μακεδονία και την Θράκη και έχει λιγότερα χρόνια τουρκικής παρουσίας από τα περισσότερα μέρη στην Ελλάδα. Επίσης στην Κύπρο για 4000 χρόνια οι Έλληνες είναι η πλειοψηφία ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο με πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας που είχαν κατακλυστεί από Αρβανίτες, Βλάχους, Σλάβους και άλλους που σταδιακά εκδιώχτηκαν (και έτσι έπρεπε να γίνει) η’ εξελληνιστήκαν.

    Γι αυτό σου λέω, εισαι Έλληνας, ο κάθε Ελλαδίτης πατριώτης (που στο κάτω κάτω δεν φταίει για την χούντα) είναι αδελφός μας και τα κοπρόσκυλα οι τουρκοκυπροιοι είναι ο πραγματικός εχθρός μας και το καρκίνωμα της Κύπρου.

    Στέλιος – Λευκωσία

    ΥΓ. Τι είναι αυτές οι μαλακιές που λες για τις πέτρες? Δηλαδή όταν σου πετούν πέτρες σε ποδοσφαιρικό αγώνα με την ΑΠΟΕΛ η’ την Ομόνοια απαρνιέσαι την Κυπριακή σου καταγωγή και όταν θα σου πετάξουν πέτρες σε αγώνα με την Νέα Σαλαμίνα θα διαγράψεις την Αμμόχωστο? Γιατί πρέπει να δώσουμε εθνική διάσταση σε ένα παραποδοσφαιρικο επεισόδιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι είναι αυτα που λες για τις πέτρες? Δηλαδή όταν σου πετούν πέτρες σε ποδοσφαιρικό αγώνα με την ΑΠΟΕΛ η’ την Ομόνοια απαρνιέσαι την Κυπριακή σου καταγωγή και όταν θα σου πετάξουν πέτρες σε αγώνα με την Νέα Σαλαμίνα θα διαγράψεις την Αμμόχωστο? Γιατί πρέπει να δώσουμε εθνική διάσταση σε ένα παραποδοσφαιρικο επεισόδιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φίλε ανωρθοσιατη συμφωνώ με όλες τις αναφορές σου εκτός από τον αυτοπροσδιορισμό σου σαν κύπριος. Εγώ την εθνική μου καταγωγή δεν την χαρίζω σε κανένα προδότη (Καραμανλή και χούντα). Είμαι Έλληνας, μπορεί να νιώθω προδομένος και απογοητευμένος άλλα δεν απαρνιέμαι το έθνος μου και τα 4000 χρόνια ιστορίας που με συνδέουν με αυτό.

    Να στο πω συμβολικά, αν μισούσες τον αδελφό σου και δεν ήθελες να τον βλέπεις, θα ήταν λιγότερο αδελφός σου? η΄ θα ήσουν λιγότερο γιος του πατέρα σου? η σχέση μας με τον Ελληνισμό δεν περνά μόνο μέσα από την Ελλάδα. Η Κύπρος έχει την δίκη της ελληνική ιστορία και πορεία στον χρόνο. Η Κύπρος εξελληνίστηκε πριν από την Μακεδονία και την Θράκη και έχει λιγότερα χρόνια τουρκικής παρουσίας από τα περισσότερα μέρη στην Ελλάδα. Επίσης στην Κύπρο για 4000 χρόνια οι Έλληνες είναι η πλειοψηφία ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο με πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας που είχαν κατακλυστεί από Αρβανίτες, Βλάχους, Σλάβους και άλλους που σταδιακά εκδιώχτηκαν (και έτσι έπρεπε να γίνει) η’ εξελληνιστήκαν.

    Γι αυτό σου λέω, εισαι Έλληνας, ο κάθε Ελλαδίτης πατριώτης (που στο κάτω κάτω δεν φταίει για την χούντα) είναι αδελφός μας και τα κοπρόσκυλα οι τουρκοκυπροιοι είναι ο πραγματικός εχθρός μας και το καρκίνωμα της Κύπρου.
    Στέλιος – Λευκωσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. παιδακια η ερωτηση παραμενει η ιδια
    η εοκα πολεμουσε για ΕΝΩΣΗ η για κρατος του Μακαριου?
    το αν σας πουλησε ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗς ΔΕΝ το αμφισβητω αλλα αν αλλαζαμε εθνικοτητα καθε φορα που μας πουλουσε και ενας ΑΛΗΤΗΣ τοτε δεν θα υπηρχαν ελληνες απο την εποχη του Λεωνιδα .Οσο για τον 5.03 απαξιω να απαντησω οπως εκαναν και οι αθηναιοι στους Θηβαιους -ΑΛΛΑ υπαρχει και ενα αλλα παντα-καποια στιγμη θα παρει την ιδια απαντηση που τους επεφυλαξε (στους θηβαιους )ο πατριωτης μου ο Μεγας Αλεξανδρος και ο Κολοκοτρωνης σε ολους τους αρνησηπατριδες ελλαδιτες και κυπριους -ο λογαριασμος μπορει να αργει αλλα πιστεψε με οτι δεν προκυται να τον γλυτωσεις.
    υγιαινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συμφωνώ με τον Στέλιο.
    Δεν ξέρω αν τα λες επειδή είσαι πικραμένος, αλλά έχεις άδικο σε πολλά. Ούτε ωφελεί να σπέρνεις την διχόνοια και τον ανταγωνισμό μεταξύ ομοεθνών. Λές ότι είσαι ΚΥΠΡΑΙΟΣ. Αν είσαι γνήσιος Κύπριος, και όχι τουρκοσπορίτης, να είσαι υπερήφανος που είσαι Έλληνας και απόγονος των Δωριέων.
    Έχω έρθει δύο φορές στην Λάρνακα και έχω δει την ευμάρεια και την πολυτέλεια με την οποία ζείτε, με αυτοκίνητα που λίγοι θα ονειρεύονταν στην Αθήνα. Με γεια σας με χαρά σας, αλλά μην προκαλείς. Γνωρίζω ότι οι Κύπριοι φοιτητές μπαίνουν χωρίς εξετάσεις στα ελληνικά πανεπιστήμια και πως η φουκαριάρα η μάνα σας (η Ελλάδα)ότι μπορεί να κάνει το κάνει. Ελλάδα είμαστε εμείς φιλαράκι, όχι οι χουντικοί. Ας πάψει λοιπόν η καραμέλα που εδώ και 36 χρόνια πιπιλάτε κάποιοι κατηγορώντας ακόμη τους Ελληνες.
    Χτες έβαλα χέρι σε κάποιον που σας αντιμετώπιζε ψυχρά σαν ξένους και που δεν του καιγότανε καρφί αν σας παλουκώσουν οι Τούρκοι όλους. Μην προσθέτεις με τα λεγόμενα σου και άλλους Έλληνες σε αυτή την κατηγορία των χλιαρών και αδιάφορων. Και μην ξεχνάς πως με τα σχόλια σου λειτουργείς σαν πρέσβης στα μάτια χιλιάδων ανθρώπων. Μη τους δίνεις αιτίες και αφορμές να σας γυρίσουν την πλάτη, γιατί μπορεί να είστε ανεξάρτητο κράτος, αλλά από την άλλη είστε μια μπουκίτσα στο στόμα του λιόντα, τόσο που δε σε παίρνει για μεγαλοστομίες, αφού όταν θα σε κυνηγήσουν, στην Ελλάδα θα μαζευτείς και εσύ για να σωθείς..

    Δεν σου κρύβω ότι ο χαρακτηρισμός "καλαμαράς" μου τη δίνει, αλλά το συγχωρώ γιατί σας αγαπάω.
    Εντάξει κουμπάρε μου;
    Τέλος, για το ΚΥΠΡΑΙΟΣ, γνωρίζω μόνο τι λένε για τα Κυπραίικα γαϊδούρια, ελπίζω ότι δεν ανήκεις σε αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ 12:32: Ναι, είμαστε μια μπουκίτσα. Και όταν θα μας κυνηγήσουν θα προσπαθήσουμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας. Όσο μας περνά και όσο αντέξουμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή και το γνωρίζουμε. Ουσιαστική βοήθεια δεν περιμένουμε από κανέναν και φυσικά ούτε και από την Ελλάδα η οποία ακόμα και να θέλει αμφιβάλλω να μπορεί. - Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κυρίες και κύριοι σχολιαστές,

    Κρατήστε μερικά από τα σχόλιά σας για του χρόνου τέτοια μέρα, για τον από πάνω, το παραπάνω, τον ... Μέχρι να ζούμε και να μπορούμε τα ίδια και τα ίδια θα γράφουμε. Τελικά, καταντήσαμε ένας λαός διαδικτυογραφιάδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εσένα, πρέπει να σε κράξουν οι Κύπριοι
    και έτσι δε θα σου κάνω τη χάρη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ποιοι μονοι μας? μην μιλας σαν εκπροσωπος της Κυπρου οταν λες πραγματα που δεν ευσταθουν (τουλαχιστο πες το σαν αποψη σου). εδω πληρωνουμε τοσα λευτα για να ειμαστε στην Ε.Ε. για να ανοικουμε καπου και αν δεν ηταν η Ελλαδα δεν θα μπαιναμε ποτε.
    στις διεθνης σχεσεις κανενας δεν θελει να'ναι μονος του. μεχρι και η Β.Κορεα εχει υποστηριξη απο την Κινα.
    ας μην εχουμε μεγαλη ιδεα για τον εαυτο μας γιατι παρα τις προδωσιες του 74 πολλοι κυπριοι δειλιασαν (οπως και η ηγεσια μας) να χτυπισουμε τους τουρκους οσο μπορουσαμε και μετα καναμε προεδρο τον προδοτη τον Κληριδη που παρεδωσε αμαχιτη την Αμμοχωστο.

    Στελιος - Λευκωσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Για τον φιλο που ρωτα, η ΕΟΚΑ πολεμισε για ενωση, θα επερνε διχοτομιση εαν ο Μακαριος δεν αποδεχωταν την ανεξαρτισια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ Στέλιος: κανένας δεν αμφισβήτησε την πολύτιμη (και καθοριστική) βοήθεια της Ελλάδος στο να ενταχθεί η Κύπρος στην ΕΕ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σε περίπτωση που ξεσπάσει μια κρίση η Ελλάδα θα είναι εδώ και αυτό καλά θα κάνουμε να το χωνέψουμε όλοι μας.

    Πρόσεξε λίγο την ορθογραφία σου διότι κάποιοι εδώ μέσα μπορεί να αρχίσουν να σε αμφισβητούν ;) -Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δεν υπαρχει εθνοτητα "ΚΥΠΡΑΙΟΣ".Αυτα τα λενε οσοι πινουν μπυρα ΚΕΟ και υποστηριζουν την Ομονοια.Η αν προτιμας, αυτα ειναι τερτιπια των "νεο-Κυπριων" που εξω απο καθε λογικη και κοντρα στην ιστορια δηλωνουν εθνοτικα "Κυπριοι" και οχι Ελληνες.Και απο ο,τι υποψιαζομαι πρεπει να επηρεαζουν πολυ κοσμο στο νησι.Διαφορετικα δεν θα εβγαινε ο Χριστοφιας προεδρος.

    Και αλλες περιοχες του πλανητη με παρομοια προβλημα κατοχης μοιαζουν με μικρες "μπουκιτσες", αλλα το ανταρτικο ζει και βασιλευει.Εσεις αντι για ανταρτικο το ριξατε στις "ντολτσε-βιτες" και στο ξεπλυμα μαυρου χρηματος και περιμενετε να σας δικαιωσουν οι ξενοι.Ναι αλλα "αν δεν βρεξεις κωλο, δεν τρως ψαρι".Και απο ο,τι εχω καταλαβει εσεις μαλλον φοβαστε το βρεξιμο.
    Καθιστε λοιπον αναπαυτικα στις δεξιοτιμονες λιμουζιναρες σας και απολαυστε τις Montecristo Νο4 πουρακλες σας και εις υγειαν ημων των κοροϊδων αδελφων σας.Και συνεχιστε να δηλωνετε "ΚΥΠΡΑΙΟΙ" και να ψηφιζετε τον Χριστοφια.Διοτι οπως και να το κανουμε ο Χριστοφιας δεν βγηκε μονος του.Καποιοι τον ψηφισαν και μαλιστα πολλοι.

    Υπαρχει περιπτωση καποιοι να ενοχληθουν απο το σχολιο μου αλλα αυτην την στιγμη ετσι ακριβως αισθανομαι για την Κυπρο.Και δυστυχως δεν ειμαι ο μονος.Ας ψαξουν λοιπον το γιατι.Διοτι δεν γινεται ο Ελληνισμος να εχει ματωσει επανειλημμενα για την Κυπρο(πογκρομ Κωνσταντινουπολης 1955, απελαση απο Κωνσταντινουπολη 1964)και οι σημερινοι Κυπριοι να πετουν αητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αδέλφια, ούτε η Ελλάδα ούτε η Κύπρος είναι μόνες τους ,είμαστε κράτη-μέλη της Ε.Ε και πρέπει να μείνουμε.Το πλαίσιο είναι ευρωπαικό παρά τις αντιπαλότητες.Τα λάθη πρέπει να μας διδάσκουν γιατί αλλιώς επαναλαμβάνονται.Ψάξτε το νόημα στο "η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει"Φιλικά Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ Συμπολιτη: Χεχεχε, ΚΕΟ μονο με την σουβλα :Ρ (τζαι γω Βαρωσιωτης ειμαι)

    Στους συμπατριωτες μου Κυπραιους:
    Ναι ειμαι απογοητευμενος γιατι εμεγαλωσαν με στο σπιτι με την Ελλαδα τζαι την Αμμοχωστο.
    Που την μιαν οι Φωτογραφιες του Βαρωσιου τζαι που την αλλη η Ελληνικη σημαια. Εμεγαλωσα τζαι εθωρουν τα αεροπλανα που την Ελλαδα τζαι τον παπα μου να πιεννει Νικηφορο-Τοξοτη. Να ερκουνται τα αεροπλανα τζαι τα πλοια της Ελλαδας. Να πιεννω παρελαση τζαι να μου λαλει η μανα μου "ετα αεροπλανα της Ελλαδας που εννα μας ελευθερωσουν". Να μου μαθαινει ο τζυρης μου λυση-συναρμολογηση του G3. Να πιεννω να υπηρετω την Πατριδα για 2 χρονια τζαι να ειμαι περηφανος γιατι καμνω το καθηκον μου σαν Ελληνας, για την Πατριδα.
    Τελικα να πιεννω Ελλαδα τζαι να με ρωτουν: "Τι γλωσσα μιλατε στην Κυπρο;" "μιλατε Τουρκικα;" "ο εθνικος σας υμνος ποιος ειναι;" "ο μπαμπας μου δεν σας χονευει" κλπ κλπ
    Φυσικα εγνωρισα τζαι ατομα που ξερουν 4-5 πραματα περισσοτερα που τουτους τους ακαμακκιες που εσυναφερα πιο πανω.
    Αλλα ενε τουτο το θεμα.
    Ενοχλα με που με μαθαινουν να ειμαι Ελληνας τζαι να αγαπω την Ελλαδα τζαι να βλεπω την Πατριδα μου, την Κυπρο τραγικα μονη της.

    ΕΝΟΧΛΑ με, που επιστεψα στην Ελλαδα ενω οι ιδιοι οι εξ'Ελλαδος θεωρουν μας πονοκεφαλο.

    ΕΝΟΧΛΑ με ανα φασεις αμα ακουω ΕΛΔΥΚαριους σημερα να φωναζουν ενα καταπτυστο συνθημα για την Κυπρο ενω οι ΕΛΔΥΚαριοι πριν 36 χρονια, τζαι τζινοι προδομενοι που την δικη τους την Πατριδα επεθαναν για τον τοπο μου.

    Εν απαρνηθηκα ποττε το οτι ειμαι Ελληνας. Το οτι ειμαι Ελληνας ομως εν με καμνει Ελλαδιτη, τζαι σιουρα εν με καμνει λιοττερο Κυπραιο απ'οτι ειμαι.

    Στο τελος της ημερας, εχθρος μου εν οποιος επιβουλευεται την κρατικη υποσταση του Κυπριακου Ελληνισμου. το εταιρο Ελληνικο κρατος, την Κυπριακη Δημοκρατια, γιατι εξιασαμε, η μαλλον εν ανιληφθηκαμε ποττε οτι η Κυπριακη Δημοκρατια, η κρατικη υποσταση μας με λια λογια, εν η μοναδικη ασπιδα επιβιωσης του Κυπριακου Ελληνισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ Συμπολιτη: Χεχεχε, ΚΕΟ μονο με την σουβλα :Ρ (τζαι γω Βαρωσιωτης ειμαι)

    Στους συμπατριωτες μου Κυπραιους:
    Ναι ειμαι απογοητευμενος γιατι εμεγαλωσαν με στο σπιτι με την Ελλαδα τζαι την Αμμοχωστο.
    Που την μιαν οι Φωτογραφιες του Βαρωσιου τζαι που την αλλη η Ελληνικη σημαια. Εμεγαλωσα τζαι εθωρουν τα αεροπλανα που την Ελλαδα τζαι τον παπα μου να πιεννει Νικηφορο-Τοξοτη. Να ερκουνται τα αεροπλανα τζαι τα πλοια της Ελλαδας. Να πιεννω παρελαση τζαι να μου λαλει η μανα μου "ετα αεροπλανα της Ελλαδας που εννα μας ελευθερωσουν". Να μου μαθαινει ο τζυρης μου λυση-συναρμολογηση του G3. Να πιεννω να υπηρετω την Πατριδα για 2 χρονια τζαι να ειμαι περηφανος γιατι καμνω το καθηκον μου σαν Ελληνας, για την Πατριδα.
    Τελικα να πιεννω Ελλαδα τζαι να με ρωτουν: "Τι γλωσσα μιλατε στην Κυπρο;" "μιλατε Τουρκικα;" "ο εθνικος σας υμνος ποιος ειναι;" "ο μπαμπας μου δεν σας χονευει" κλπ κλπ
    Φυσικα εγνωρισα τζαι ατομα που ξερουν 4-5 πραματα περισσοτερα που τουτους τους ακαμακκιες που εσυναφερα πιο πανω.
    Αλλα ενε τουτο το θεμα.
    Ενοχλα με που με μαθαινουν να ειμαι Ελληνας τζαι να αγαπω την Ελλαδα τζαι να βλεπω την Πατριδα μου, την Κυπρο τραγικα μονη της.

    ΕΝΟΧΛΑ με, που επιστεψα στην Ελλαδα ενω οι ιδιοι οι εξ'Ελλαδος θεωρουν μας πονοκεφαλο.

    ΕΝΟΧΛΑ με ανα φασεις αμα ακουω ΕΛΔΥΚαριους σημερα να φωναζουν ενα καταπτυστο συνθημα για την Κυπρο ενω οι ΕΛΔΥΚαριοι πριν 36 χρονια, τζαι τζινοι προδομενοι που την δικη τους την Πατριδα επεθαναν για τον τοπο μου.

    Εν απαρνηθηκα ποττε το οτι ειμαι Ελληνας. Το οτι ειμαι Ελληνας ομως εν με καμνει Ελλαδιτη, τζαι σιουρα εν με καμνει λιοττερο Κυπραιο απ'οτι ειμαι.

    Στο τελος της ημερας, εχθρος μου εν οποιος επιβουλευεται την κρατικη υποσταση του Κυπριακου Ελληνισμου. το εταιρο Ελληνικο κρατος, την Κυπριακη Δημοκρατια, γιατι εξιασαμε, η μαλλον εν ανιληφθηκαμε ποττε οτι η Κυπριακη Δημοκρατια, η κρατικη υποσταση μας με λια λογια, εν η μοναδικη ασπιδα επιβιωσης του Κυπριακου Ελληνισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @5:39 Στην Κυπρο δεν υπαρχουν οι συνθηκες για ανταρτικο.
    1) Κατανοεις οτι ΞΕΡΙΖΩΘΗΚΑΝ 200.000 Ελληνοκυπριοι απο το βορειο τμημα του νησιου και δεν πατησαν εκει τα τελευταια 36 χρονια;
    2) ΔΕΝ βρισκετε ο Κυπριακος λαος υπο κατοχη ετσι δεν μπορουμε να κανουμε ανταρτικο εφ'οσων δεν εχουμε αμεση επαφη με τους τουρκους
    3) ΚΑΙ να αποφασιζαμε ανταρτικο, αυτο θα ηταν αυτοκτονια γιατι: α) ΔΕΝ γνωριζουμε πλεον το εδαφος στο βορειο τμημα β) δεν υπαρχουν ΒΟΥΝΑ για να καταφυγουν οι Ανταρτες. -ο Πενταδακτυλος ειναι τιγκα στις τουρκικες ειδικες δυναμεις και αλλες μοναδες στρατου. γ) Κυπριοι στα κατεχωμενα ΔΕΝ υπαρχουν για να παρεχουν κρυψωνες κλπ στους επιδοξους ανταρτες. -με εξαιρεση 300 ψυχες στην Καρπασια-

    Το ξεπλυμα και η ντολετσε-βιτα (ισχυρη οικονομια) ειναι ο μοναδικος τροπος να επιβιωσουμε.

    Δεν ενοχληθηκα "αδελφε". Απλα διερωτουμεα. Μας κανετε μαθηματα "ανταρτικου" εσεις.Σου αντιστρεφω το ερωτημα: Αληθεια, στην Βορειο Ηπειρο τι γινετε; Βοηθατε του Β.Ηπειρωτες να κανουν ανταρτικο η τους αφησατε στο ελεος τους; Με τη Σμυρνη; Γιατι δεν κανετε ανταρτικο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @Απελλης: Αν μιλησουμε για το αρχαιο ιστορικο υποβαθρο της Πολης απο την οποια ελκω την καταγωγη δεν εχω καμια σχεση με Δωριεις. Οι προγονοι μου, οι πρωτοι οικιστες στην Εγκωμη και μετα στην Σαλαμινα (της Κυπρου) ησαν ΑΧΑΙΟΙ. Συγκεκριμενα ο Τευκρος, αδελφος του Αιαντα, διωγμενος απο τον Πατερα του, μετα απο χρησμο του Μαντειου τον Δελφων ηλθε στην Κυπρο, ζητησε αδεια απο τον Κυπριο Βασιλια της Παφου Κινυρα για να κτισει πολη, πηρε την κορη του ως γυναικα του και εκτισε την Σαλαμινα "Ες γην Εναλιαν Κυπρον ου μ'εθεσπισεν οικειν Απολλων. Ονομαν νησιωτικον, Σαλαμιναν θεμενον της εκει χαρην πατρας..."
    Ετσι, εχουμε την Εγκωμη να προυπαρχει, την Σαλαμινα να την διαδεχεται. Να ακολουθει η Αρσινοη, μετα την Καταστροφη της Σαλαμινος, να ακολουθει καταστροφη της Αρσινοης, ιδρυεται η Κωνσταντια
    η οποια καταστρεφεται απο τους Αραβες και οι κατοικοι της επιστρεφουν στην Αρσινοη την οποια βρισκουν θαμμενη κατω απο την Αμμο οπου και κτιζουν την νεα τους πολη. Την Αμμοχωστο η το Βαρωσι οπως λεγεται σημερα η περιοχη οπου κατοικουσαν οι Ελληνοκυπριοι.
    Οποτε η περηφανεια μου εξαντλειται στα οσα η ιστορια της Πολης και του νησιου μου, μου κατελειπαν ως ιερη παρακαταθηκη.
    Αν θες περισσοτερα για την ιστορια της Αμμοχωστου και των μορφων που γεννηθηκαν στην Εναλια γη της, θα σου τα παραθεσω.
    Α και κατι αλλο...
    Ο Κινυρας που ανεφερα πιο πανω ηταν γηγενης Κυπριος βασιλεας της Παφου. Οχι Ελληνας, ουτε φοινικας. Γηγενης. Την κορη του οποιου πηρε ως γυναικα του ο Τευκρος. Ο οποιος παλι ηταν Ελληνας (Αχαιος) απο την μερια του πατερα του (ο Τελαμωνας της Σαλαμινας) και Τρωας απο την μερια της μητερας του (Ησιονη, κορη του Λαομεδοντα.) και, ω ναι, τον θεωρουσαν ημιβαρβαρο.

    Ελπιζω να ικανοποιησα τα Ελληνικα σου ενστικτα. και οχι δεν ειμαι "τουρκοσποριτης" (ετσι δεν αποκαλουσατε τους Μικρασιατες οταν ηλθαν προσφυγες; η μηπως ητανε "τουρκομεριτες";)

    1)ΣΤΑ Ελληνικα παν/μια εισαγομαστε με ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, καθε τελος του 3ου ετους του Λυκειου.
    Μην προσπαθησεις ΚΑΝ να με πεισεις για το αντιθετο.
    2) Η Κυπριακη κυβερνηση πληρωνει ειδικη χορηγια στο Ελληνικο κρατος για τις θεσεις αυτες.
    3) η Μανα μας ειναι η Κυπρος. Η Ελλαδα ειναι η αρχαια Μητροπολη των 9 (εκ των 12) αρχαιων Κυπριακων Βασιλειων ( το Κιτιον και η Αμαθουντα δεν ησαν εξαρχης Ελληνικα Βασιλεια. Το Κιτιον ηταν αρχικα φοινικικο βασιλειο το οποιο αλλαζε συχνα χερια στο πλαισιο της κοντρας που ειχαν Ελληνες και Φοινικες στο νησι.
    Η δε Αμαθουντα θεωρειτε το τελευταιο προπυργιο των λεγομενων και εξελληνιστηκε μολις στα τελη της κυριαρχιας τον Πτολεμαιων.)

    Δεν κατηγοραει κανεις τους Ελλαδιτες και την Ελλαδα.
    Και μεις ειχαμε προδοτες, και σεις απ'τη δικη σας πλευρα προδοτες ειχατε.

    Δεν περιμενω την Ελλαδα για να σωθω. Οχι γιατι μπορω, αλλα γιατι γνωριζω εκ των προτερων οτι οταν βρεθω σε αναγκη η Ελλαδα απλα θα ειναι ο μεγαλος απων. Οπως ηταν αλλες τοσες φορες στο παρελθον.

    Και γω σας αγαπαω.
    Απλα δεν πιστευω οτι το νησι μου και η Ελλαδα εχουν οποιοδηποτε μελλον μαζι πλην της τυπικης διπλωματικης αλληλοκαλυψης.

    @5:34. Αν δεν ηταν ο Παπανδρεου και ο Κρανιδιωτης (Κυπραιος) δεν θα μπαιναμε ποτε.

    @Στελιος: Στο ταγμα του πατερα μου και του θειου μου διοικητες και αξιωματικοι Ελλαδιτες ηταν. -> Μην πεις οτι δειλιασαν, απο την μοναδα του πατερα μου 5 γλυτωσαν.
    Οσο αφορα δε την Αμμοχωστο, με εξαιρεση τον εξ'Ελλαδος ΗΡΩΑ Αν/χη Μουζακη, οι υπολοιποι αξιωματικοι ηταν για τα μπαζα. Με επικεφαλη τον Σ/χη Ζαρκαδα και το επιτελειο του, της Στρατιωτικης Διοικησης Αμμοχωστου, ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ οταν κυρηχθηκε η καταπαυση του πυρος (ΑΤΤΙΛΑΣ Ι) και δεν επεστρεψαν ΠΟΤΕ αφηνοντας εφεδρους και εθελοντες χωρις διαταγες. (Οι Κυριες δυναμεις της Αμμοχωστου ειχαν απαγκιστρωθει για να ενισχυσουν τις θεσεις της Ε.Φ στο Αεροδρομιο Λ/σιας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @5:07 π.μ.

    Αυτες οι "νεο-Κυπριακες" μαλ@@@ες ειναι που θα σας φανε.Με το ζορι να δημιουργησετε εθνοτικο υποβαθρο διαφορο του Ελληνικου.Συνεχιστε ετσι την μοναχικη σας πορεια και μετα θα μεινει μονο το Ισραηλ να σας υποστηριζει.Με το αζημιωτο βεβαια.Αν ο Τουρκος κατεχει τωρα το 38%, ο Εβραιος θα σας ζητησει το 100%.


    Και οσον αφορα το ανταρτικο, εγω δεν αναφερθηκα στο τωρα αλλα στο τοτε.Τωρα ειναι πολυ αργα για οτιδηποτε διοτι ο Τουρκος εχει γινει καθεστως.Και οπως ειπε και ο ηρωας του Ποντιακου ανεκδοτου που πυροβολησε την χυτρα ταχυτητος, "αυτα τα σκοτωνεις οσο ειναι μικρα γιατι μετα γινονται ατμομηχανες και σε πατανε".Και εσεις τα αφησατε να παραμεγαλωσουν.Το μονο που μπορειτε να κανετε τωρα ειναι να συνεχιζετε να απολαμβανετε την χλιδα σας.Και να ανακατευεστε που και που στα Ελληνικα πραγματα, Ελληνοποιωντας την επομενη φουρνια πολιτων της τεως ΕΣΣΔ, οποτε σας το ζητησουν οι παναθλιοι Ελλαδιτες πολιτικαντηδες.Η μηπως ξεχασες τι συνεβη επι Σημιτη.


    Ακομα περιμενω απαντηση απο καποιον ειδημονα σχετικα με το τι ηταν ο περιφημος ορκος της Φανερωμενης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.