27/7/10

Νέες σκληρές κυρώσεις Ε.Ε. κατά του Ιράν

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Την επιβολή νέου γύρου σκληρών κυρώσεων στο Ιράν αποφάσισαν χθες οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε αντίποινα για τη συνέχιση του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.

Οι κυρώσεις που αποφασίστηκαν εκτείνονται πολύ πέρα από τις αντίστοιχες που επιβλήθηκαν πρόσφατα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και βρίσκονται σε απόλυτη σχεδόν σύμπνοια με το επιπλέον πακέτο περιοριστικών μέτρων που αποφάσισε να επιβάλει πρόσφατα στο Ιράν η αμερικανική κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων, απαγορεύεται από σήμερα η εξαγωγή στο Ιράν αγαθών «διττής χρήσης», αλλά και «η μεταφορά τεχνολογίας, η παροχή τεχνικής βοήθειας και οι νέες επενδύσεις» στους τομείς του φυσικού αερίου και των πετρελαιοειδών. Επίσης, οι ιρανικές ναυτιλιακές εταιρείες καθώς και οι εταιρείες αερομεταφορών θα απαγορεύεται πλέον να δραστηριοποιούνται σε ευρωπαϊκό έδαφος, ενώ παγώνουν επιπλέον κεφάλαια σε ευρωπαϊκές τράπεζες για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι ανήκουν στους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης. Τέλος, δεν θα εξάγεται πλέον εξοπλισμός για τη διύλιση πετρελαίου και τη διαχείριση υγροποιημένου φυσικού αερίου. Ιδιαίτερα το τελευταίο μέτρο εκτιμάται ότι θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ενεργειακή επάρκεια του Ιράν, το οποίο διαθέτει μεν τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων, αλλά περιορισμένες δυνατότητες επεξεργασίας τους.

Σκοπός των κυρώσεων, όπως ανέφερε η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική, Κάθριν Aστον, είναι να εξαναγκαστεί το Ιράν να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου για το θέμα του πυρηνικού του προγράμματος. Εντούτοις, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, στην Τεχεράνη, ανέφερε ότι οι κυρώσεις όχι μόνο δεν θα διευκολύνουν, αλλά αντιθέτως θα περιπλέξουν τις προσπάθειες εξεύρεσης διπλωματικής λύσης στο πρόβλημα. Επιπλέον, το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει ότι οι κυρώσεις δεν θα επηρεάσουν τη λειτουργία της οικονομίας του. Εξάλλου, ένας από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους του Ιράν, η Τουρκία, ξεκαθάρισε χθες ότι δεν θα εφαρμόσει καμία επιπλέον κύρωση πέραν όσων περιλαμβάνονται στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

10 σχόλια:

  1. Γι αυτό έχουν πέσει όλη στα γόνατα και παρακαλάνε; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με περισση αγαπη στην Galia υπηκοον της "μονης" δημοκρατιας στη Μεση Ανατολη.

    "Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει σε όλο τον κόσμο η απόφαση ισραηλιτικού δικαστηρίου, που καταδίκασε με 18 μήνες φυλακή ένα Άραβα ισραηλινό πολίτη, που έκανε έρωτα με εβραία γυναίκα. Η γυναίκα έκανε έρωτα με τη θέλησή της, αλλά όταν μετά έμαθε πως αυτός με τον οποίο έκανε σεξ δεν ήταν εβραίος αλλά άραβας, τον μήνυσε για βιασμό και το δικαστήριο την δικαίωσε. Η εβραία γυναίκα γνωρίστηκε ξαφνικά με τον νεαρό άραβα και μετά από λίγη ώρα έκανε παθιασμένο σεξ στα σκαλιά παρακείμενης πολυκατοικίας...."

    "Σκυλισια μερα" δηλαδη που θαλεγε και ο Αλ Πασινο.

    Ολη η αναρτηση στο http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_4157.html

    Προσεχε παιδι μου μην περιπεσης και συ σε παρομοιο αμαρτημα και μετα απο λιγη ωρα ζητας απο Ελληναραδες παθιασμενες ανωμαλιες σε κλιμακοστασιο παρακειμενης πολυκατοικιας.


    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη


    ΥΓ
    Εξακριβομενες δικες μου πληροφοριες, λενε οτι εκανε μηνυση για βιασμο στον Αραβα, μονο οταν την επομενη μερα της εριξε ....χυλοπιτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσύ πάντως δεν διατρέχεις κανέναν κίνδυνο να κατηγορηθείς, διότι καμμία, όσο βλαμμένη ή "πεινασμένη" κι αν είναι, δεν πρόκειται να ξεπέσει σ εσένα. :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γνωστός μου Ιρανός έχει φιλενάδα μια Ισραηλινή και τα πάνε μιά χαρά.
    Προβλέπεται και γάμος μόλις τελειώσουν μεταπτυχιακά κλπ.
    Βέβαια δεν ζουν ούτε στο Ιράν ούτε στο Ισραήλ.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mου κάνει εντύπωση η εμμονή της Τουρκίας στην στήριξη του Ιράν, ενώ εκείνο την ανταγωνίζεται στον ηγεμονικό ρόλο που θέλει να παίξει μέσα στο Ισλάμ.

    Τελικά, η Τουρκία μάλλον στον Αραβικό κόσμο θα περιορισθεί, αφού πρώτα εγκαταλείψει τις ευρωπαϊκές της βλέψεις. Ή μήπως ποντάρει και στους ολοένα αυξανόμενους μωαμεθανούς της Ευρώπης; Παράμετρος, η οποία πρέπει να εξετασθεί πολύ σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οmadeon, το πόσο "εξακριβωμένα" είναι όσα μας λες το ξέρουμε! Επειδή, όμως το διαδίκτυο έχει πήξει από αντισημίτες σαν και του λόγου σου δε σημαίνει ότι εμείς θα χάφτουμε ό,τι μας σερβίρετε. Έτσι, φιλοαραβομουσουλμάνε Omadeon, επειδή το απίστευτο μένος σου κατά των Εβραίων δε σε αφήνει να δεις τις πραγματικές διαστάσεις μιας είδησης, διάβασε εδώ http://edition.cnn.com/2010/WORLD/meast/07/21/israel.rape.by.deception/index.html#fbid=aClPWuW86G2, γιατί στο Ισραήλ προστατεύονται πραγματικά τα δικαιώματα των γυναικών και των παιδιών (ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΣ!) κι όχι μόνο απέναντι στους απατεώνες Άραβες αλλά ΚΑΙ απέναντι στους απατεώνες Ισραηλινούς (έχει προηγηθεί καταδίκη Εβραίου σε 10 χρόνια κι όχι 18 μήνες φυλακή με την ίδια κατηγορία το 2008!). Επειδή όμως ΕΣΥ κι οι φίλοι σου κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια, ποντάρετε σε κάθε είδηση από το Ισραήλ προκειμένου να εκμαιεύσετε "ρατσισμό"! Για άλλη μια φορά ξεγυμνώνεστε!
    Διάβασε όμως εσύ - υπέρτατε υπερασπιστή των "δικαιωμάτων" των Παλαιστινίων - μια πρόσφατη είδηση από την Ιορδανία (κατά 60% αποτελείται από Παλαιστίνιους) για το πως μεταχειρίζονται εκεί τα θύματα πραγματικών (δηλ. ωμών) βιασμών: http://www.jihadwatch.org/2010/07/jordan-muslim-murders-his-16-year-old-niece-in-honor-killing----she-was-a-rape-victim.html.
    Αλλά ποιος έχασε πραγματικά την ντροπή του για τη βρεις ΕΣΥ?
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα εγω μιλησα στον Galia. Εσυ ΜΠΡΟΥΝΕ τι δουλεια εχεις στο ...παζαρι;
    Η μηπως......;
    Γιατι αν εισαι ο ιδιος ελεεινος σαγιαν δεν θα εκπλαγω. Η πολυωνυμια και πολυπροσωπια ειναι μια απο τις τακτικες των οβριων
    να ριχνουν μελανι και να θολωνουν τα πραγματα. Ειπαμε, σαν τις σουπιες.
    Αλλα "αγαπητη" ΜΠΡΟΥΝΑ ξαναδιαβασε "τι γραφεις" και κοιταξου στον καθρεφτη σου.
    Η ελεεινοτητα σου αλλα και αυτων των ομοιδεατων σου "δημοκρατων της ισραελογιαφκας σας" ειναι τελειως αδυνατον αν συγκαλυφθη οσο κι αν παιρνεις "ετοιμα κατεβατα" απ' την οβραιοπρεσβεια σου, "συγκοινωνουντα ντενεκε επικοινωνιολογιας", σαγιαν.
    Το ξεβρακωμα που σας κανω εδω μεσα τακτικα, βοηθα τους αμηυτους να καταλαβουν του τι εστι εβραιος.
    Ασχετο σε ποια χωρα φιλοξενειστε εκαστος. Γι αυτο και υπαρχει αυτη η αποστροφη απεναντι σας απ οποιονδηποτε που σκεφτεται με διαυγεια.
    Την επομενη φορα που θα μου γραψεις, μη χαλας και πολυ θολομελανο με τους επιθετικους χαρακτηρισμους σου, Ελληναρα ΜΠΡΟΥΝΟ, γιατι οπως σου 'χω αποδειξη δεν ιδρωνει τ' αυτι μου απο κατι τετοια αλλα ουτε πειθεις και κανεναν.
    Τωρα αν σε προκαλεσω να κανουμε ενα τεστ αιματος DNA να δουμε ποιος πασχει απο οποιαδηποτε Χαζαρο/αραβο/ντονμε
    /ασθενειες συν ιλαρα, (εγραψα την λεξη ολακερη αντι να βαλω σταυρο κι αρχισεις τα φτυσιματα στην οθονη σου)
    μαλλον θα την κοπανησης με 320 χιλιομετρα την ωρα.
    Για την ωρα, αρον το εβραιοπληκτο μεχρι τα μπουνια, CNN σου και το Μη κρατος Μη ρατσιστικο ισραηλ σου, και περιπατει προς Ισπανικην χερσονησον μερια.


    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη


    ΥΓ
    Για να μου απαντας σε σχολιο δυο μερες αργοτερα μαλλον φαινεσαι πικραμενη και μη "πασπατεμενη". Δεν ξερω το γιατι. Μηπως δεν σε "πασπατεψε" (παντα με την θεληση σου βεβαια) κανενας αραβας σε παρακειμενο κλιμακοστασιο της γειτονιας σου ή σου ριξε χυλοπιτα την επομενη μερα;
    Εσυ ξερεις καλυτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εξακολουθεί να ισχύει η τελευταία μου πρόταση...
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ ΜΠΡΟΥΝΟ

    Ο τέως πρόεδρος της χώρας Κατσάβ αναγκάστηκε να παραιτηθεί για σεξουαλική παρενόχληση, που δεν ξέρω κατά πόσο επιβεβαιωμένη ήταν.

    Συμφωνώ απολύτως με την τελευταία σου πρόταση. Αν ο περί ου ο λόγος είχε ελάχιστη ντροπή (αυτός ξέρει γιατί), δεν θα έγραφε εδώ μέσα, πλαστογραφώντας ξένες ταυτότητες. Αλλά μήπως ντρέπονται κι αυτοί που του το επιτρέπουν; Η χυδαιότητα πρέπει να βρίσκει υποστήριξη και ανταπόκριση, διαφορετικά θα την "έπιανε" ο μετριασμός. Έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμε της 30ης Ιουλίου 2010 6:13 μ.μ. συμφωνώ απολύτως μαζί σου.
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.