11/7/10

Κύριοι με απογοητεύετε

Ξέρω πως μπορείτε με μια επίθεση σας να σπάσετε ότι μέσο προφύλαξης υπάρχει Αντί αυτού έχετε αναλωθεί σε έναν άνανδρο πόλεμο φθοράς ο οποίος δεν σας τιμά Ούτε σαν Ελληνες ούτε σαν άντρες.

Ισως βέβαια και ή ζωή σας να είναι χωρίς τιμή, μα αυτό είναι δικό σας πρόβλημα δεν είναι δικό μου.

Αν πιστεύετε πως θα με ελέγξετε είστε γελασμένοι.

Αν πιστεύετε ότι θα με φθείρετε πλανάσθαι

Αν πιστεύετε ότι μπορεί και ο λύκος χορτάτος και η πίτα γιομάτη απλά αιθεροβατείτε

Πίσω από τον Καυκάσιο δεν κρύβεται κάτι μεγάλο, παρεξόν ενας απλός καθημερινός ανθρωπος με χαμηλό προφίλ μα με ίσιο και καθαρό βλέμμα. Ένας άνθρωπος που μπορεί μέσα από τα εργαλεία που το προσφέρει το διαδίκτυο να μεταφράζει σε γενικές γραμμές αυτά που τον ενδιαφέρουν και να προσφέρει αυτα τα λίγα.

Μην ψάχνετε λοιπόν μυστικές συνεργασίες, κιαν έχετε κάποιο άλλο πρόβλημα μπορείτε
Να το θέσετε υπόψην της διαχείρισης. Ευχαρίστως για το καλό του Ιστολογίου και του Αδερφού Κου Σάββα Καλεντερίδη θα αποχωρήσω.

54 σχόλια:

  1. Δέν πάς πουθενά,εδώ θά μήνεις (Καράς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητε Καυκασιε εχω την εντυπωση οτι αντιδρας υπερβολικα στις οποιες κριτικες σου ασκουνται.Η θεση του διαχειριστη σε τετοιου ειδους ενημερωτικα portals ειναι οντως δυσκολη.Μια περιηγηση σε παρομοια ιστολογια και forum θα σε πεισει για το δικαιο της τοποθετησης μου.Αυτο που θελω να πω ειναι οτι τα ιδια υφιστανται και οι υπολοιποι "συναδελφοι" σου.Αυτο ομως δεν αποτελει λογο για να αποχωρησεις απο το παρον ιστολογιο διοτι πραγματι το κοσμεις με την παρουσια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι συμβαινει φιλεω Καυκασιε;Με κανενα τροπο να μη σκεφθείς να τα βροντήξεις επειδή μερικοί ψαχνουν φαντασματα.Οταν καποιος εχει καποια παρουσία στο διαδυκτιο,επόμενο είναι να υπαρχουν και μερικα παρατράγουδα.Ολοι μας τα τραβάμε αυτά.Μη δινεις σημασία και συνεχισε το σπουδαίο εργο που επιτελεις σε ενα απο τα μεγαλυτερα blogsΝασαι καλά,Δημήτρης(Δ.Ι.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Καυκάσιος και ο Ανδρικ, είναι ο ίδιος ο Καλεντερίδης.

    Και η απόδειξη είναι ότι δεν λένε τα ονόματά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δέν μιλώ για κριτική την οποία και θεωρώ λυδία λίθο της δημοκρατίας και την οποία σαν ανθρωπος αποτέλεσε πάντα για μένα κινητήριο μοχλό εξέλιξης.

    Μιλώ για ύπουλες και βρώμικες επιθέσεις με χτυπήματα κάτω απο την μέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καυκάσιε μην μασάς. Και προπάντων μην ξανακάνεις δημόσια γνωστό ότι αντμετωπίζεις πρόβλημα για κανένα λόγο. Λάθος τακτικής απο μέρους σου. Αυτά είναι βασικά πράγματα που νομίζω θα σου τα έχουν πεί και άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Καυκάσιε

    Kαι μόνο η επιλογή φωτογραφίας ληστοσυμμορίτη για την ανακοίνωση της αποχώρησης σου νομίζω δίνει σαφή εικόνα της ιδεολογικοπολιτικής σου θέσης. Κάνει δε οποιοδήποτε συγκινητικό κατευόδιο και τη προσπάθεια να αφεθει πίσω το παρελθόν αδύνατα...

    Επειδή δε σε γνωρίζω όπως δεν γνωρίζω και τον κ.Καλεντερίδη δεν είμαι σε θέση να ξέρω τι "χτυπηματα κάτω από τη μέση" δέχθηκες και από που. Αλλά προσωπικά δε σου γράφω εδώ για αυτό.

    Καυκάσιε για μήνες παρακολουθώ και ενίοτε διαβάζω τις αναρτήσεις σου εδώ στις οποίες (έστω και άθελα σου) επιχειρούταν μια διαρκής αφόδευση πάνω σε μεγάλες μορφές της ελληνικής ιστορίας οι οποίες τυγχάνει να μην είχαν την έγκριση της αριστεράς.
    Έπειτα από τις τραγελαφικές προσπάθειες σου να αποδείξεις ότι ο Μεταξάς όχι μονο δεν είναι υπεύθυνος για το έπος του 40 αλλά στην ουσία προσπάθησε να το εμποδίσει. Έπειτα από τις αναρτήσεις γελοίων άρθρων από γελοίες εφημερίδες (βήμα, ελευθεροτυπία, νέα) περί των "άθλιων οικονομικών" της Επταετίας. 'Επειτα από τα τόσα απιθανοαπίθανα που ανάρτησες εδώ συνεχίζοντας την μαρξιστική πλύση εγκεφάλου με αποκορύφωμα τα εμετικά δημοσιεύματα περί "ευρωπαικού ρατσισμού" κατά των άγιων, αθώων και τίμιων λαθροεισβολέων (κατα κόσμω μεταναστών) νομίζω πως η αποχώρηση σου μάλλον ικανοποιητική είναι.
    Μπορεί Καυκάσιε σαν άνθρωπος να έχεις το "κούτελο καθαρό" (δεν αμφιβάλλω για αυτό) αλλά η ιδεολογική σου τύφλωση δε σε έκανε καθόλου καλό διαχειριστή της ιστοσελίδας. Οι τραγικές προσπάθειες σου να παρουσιαστείς αντικειμενικός με το να αναρτάς μετά από πολλές διαμαρτυρίες και ειρωνικά σχόλια κάποιο μη-αριστερό άρθρο σε αμφιλεγόμενα ιστορικά ζητήματα διακομωδούσαν περισσότερο τη κατάσταση. Επειδή όμως ως δεξιός δεν είμαι ούτε κομπλεξικός ούτε στενόμυαλος (σε αντίθεση με εσάς τους αριστερούς) σου αναγνωρίζω τη προσπάθεια.

    Εν κατακλείδι Καυκάσιε θέλω να πιστεύω πως ο αντικαταστάτης σου θα είναι περισσότερο αντικειμενικός και θα έχει μεγαλύτερο σεβασμό σε μορφές της ελληνικής ιστορίας που αν δεν υπήρχαν σήμερα δε θα υπήρχε ελληνικό κράτος. Μια αυτοκριτική επίσης δε βλάπτει ποτέ...Αν και γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι για εσάς τους αριστερούς αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εχεις όλους εμάς, που σε αγαπούμε, και που σε νοιώθουμε αδελφό μας στον αγώνα μας, για την επιβίωση του Ελληνισμού.
    Μήν απογοητεύεσαι.
    Οι καιροί είναι τόσο δύσκολοι, που δεν περισσεύει κανεις μας....
    Αγνόησε τούς μικρόνοες και προχώρα.
    Οπως μέχρι σήμερα.
    Αυτό πού κάνετε σ' αυτό το μπλόγκ, είναι πολύ σημαντικό.
    Είστε καθημερινό στήριγμα στον για χιλιάδες Ελληνες, σε όλο τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kaukasios

    Εγώ καταλαβαίνω απόλυτα εκείνους που "σκέφτεται" διαφορετικά από μένα. Έχω επίσης σκεφτεί έτσι....

    Μια μέρα το νερό του Αιγαίου ήταν αλμυρό.....άλλη μέρα ήταν γλυκό, τότε κατάλαβα τη γεύση.....

    Από τον ουρανό....

    Πρώτη Γραμμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 10:08 όταν μάθεις την Ιστορία του ΕΛΑΣ τα ξαναλέμε πάλι. Ισως μάθεις και το τι σήμαινε Εθνική Παλλαική Αντίσταση και όπως λατρεύω την φωτογραφία αυτού του περήφανου Ελασίτη,λατρεύω την φωτογραφία του κάθε Εδεσίτη μαχητή, την φωτογραφία του μαχητή του 5/42 του Ψαρρού, των παλικαριών του ΕΑΜ και της ΕΠΟΝ,των ηρώων της ΠΕΑΝ.

    Οσο για την λαθρομετανάστευση δεν μπορείς να πείς λέξη.Καλύπτω το θέμα διεξοδικότατα και σε παγκόσμιο επίπεδο, ίσως να έχεις ξεχάσει την ανθρώπινη διάσταση του, δικαίωμα σου.(Μάχη κατά της λαθρομετανάστευσης στη Γαλλία)

    Συνέλληνα μιλάς σε κάποιον απο αυτούς που βρεθηκαν απέναντι στις ορδές αυτών των ανθρώπων.Δεν έκρυψα ποτέ τους κινδύνους για την εθνική μας ασφάλεια.(Η ΕΥΠ ερευνά το αιματηρό περιστατικό στην Αμφιλοχία)

    Σε ότι αφορά τον Μεταξά μίλησα με στοιχεία και πηγές, δεν φταίω εγώ αν εσυ τις αγνοούσες.

    Εύχομαι να ικανοποιηθούν οι πόθοι σου και να θυμάσαι σύ είσαι ανώνυμος, εγώ με συνέπεια και συνεχεια στον χώρο δεν κρύβομαι.

    Φυσικά και χρωστώ παρά πολλά απο την ωριμότητα μου στον Σάββα Καλεντερίδη και σε όλους τους σχολιαστές του Ινφογνώμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καυκασιε, για την σύντομη ελληνοκεντρική επιμόρφωση σας…

    ΙΔΕ LINK:
    Οι Έλληνες δυστυχώς είναι ακόμη ζαλισμένοι από τις "πέτρες σφενδόνης" του εβραιομογγόλου Δαυΐδ
    http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2009/11/blog-post_30.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Διάβαζα τό ἱστολόγιό σου μέ ὄρεξη καί θά συνεχίσω. Κρίμα πού ἀποχωρεῖς, διότι ἡ δουλειά σου ἦταν ἐξαιρετική.

    Θά διαφωνήσω στό θέμα τῆς ἀντικειμενικότητος, θεωρῶ πώς ἔκανες καλή προσπάθεια στό νά κρύβεις τό γεγονός ὅτι εἶσαι ἀριστερός. Ἐγώ τώρα τό κατάλαβα (καί δέν τό πίστευα). Ὅμως θά συμφωνήσω στό ὅτι ἡ ἀντίδρασή σου δέν ἦταν πρέπουσα.

    Καλή συνέχεια σέ ὅ,τι κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κaykasie, μη μασάς. Η Δημοκρατία και η Ελευθερία Λόγου είναι η πιο επίκαιρη μάχη.
    Αναρωτιέμαι ποιοί μπορεί να είναι αυτοί οι ελεεινοί φασίστες που σε παρενοχλούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καυκάσιε, παραμένεις και αγνοείς αυτούς που ενώ θα έπρεπε να εκτιμήσουν την δυνατότητα που τους δίνεται να εκφράζονται εδώ, καταφέρονται κατά των διαχειριστών.

    Ο ανώνυμος με το νούμερο 10:02, εάν δεν γουστάρει την αντικειμενικότητα του ιστολογίου, παίρνει τον πούλο και πάει σε άλλη παραλία.

    Είμαι τόσο καιρό εδώ και δικό του κείμενο δεν έχω δει. Το ύφος του είναι τόσο ιδιαίτερο που εάν είχε γράψει κάτι θα το είχα καταλάβει.

    Και έρχεται μετά και διαμαρτύρεται;;;

    Του εύχομαι να πάει στο καλό και να μας αφήσει ήσυχους !!!

    Κάνεις την διαχείρισή σου όπως την έκανες πολύ καλά μέχρι τώρα και αγνοείς τον κάθε περίεργο που θέλει όλα όσα γράφονται εδώ, να συμφωνούν με τα δικά του.
    Εάν θέλει όλοι να συμφωνούν μαζί του, κάνει το δικό του ιστολόγιο και βάζει όρους.
    Εδώ, ο μοναδικός όρος είναι η ελευθερία της έκφρασης.
    Δεν αναφέρω την λέξη Δημοκρατία γιατί είναι σίγουρο ότι τον πιάνει αλλεργία...
    τζιμης

    (Η συμβουλή του Αχαιού είναι σωστή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παρότι φέτος φρεζάρισα τρεις φορές τις ελιές, χρειάστηκε να τις ξαναφρεζάρω το Σαββατοκύριακο που πέρασε, γιατί τα χόρτα -οι πολλές βροχές γαρ- ξεπέρασαν σε ύψος και τις ίδιες τις ελιές.
    Δεν λέρω τί έγινε, ούτε διάβασα καμία άλλη ανάρτηση.
    Όμως θα πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι ότι πρέπει να τιμούν τους αγώνες και τον ιδρώτα των άλλων.
    Το λέμε για μια άλλη φορά. Δεν έχουμε δικαίωμα να υπηρετούμε συμφέροντα άλλων, παρά μόνο τα συμφέροντα της πατρίδας μας και αυτό κάνουμε.
    Κάντε κριτική επί της ουσίας και πάψτε να βλέπετε φαντάσματα.
    Ο Καυκάσιος έχει αποδείξει ποιός είναι και δεν χρειάζεται να το επιβεβαιώνει κάθε φορά που ένας σχολιαστής γράφει απρέπειες και ανοησίες εις βάρος του.

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ευτυχώς βλέπω ότι οι απλοί πατριώτες, ακόμα και αν διαφωνούν με την ιδεολογική σου τοποθέτηση, είναι σαφώς περισσότεροι από αυτούς που είναι έτοιμοι να πουλήσουν την πατρίδα τους και ολόκληρο τον λαό της (Μικρασιατική καταστροφή, "εμφύλιος", Κύπρος) για "ιδεολογικούς" λόγους.

    Και πώς να μην είναι αφού όταν αγωνίζεσαι για την πατρίδα σου δεν υπάρχουν ουσιαστικά ιδεολογικές διαφορές αφού όλοι θέλουμε το ίδιο πράγμα.

    Σίγουρα, σε τέτοιες προσπάθειες, όπως αυτό το ιστολόγιο, θα υπάρχουν παρεμβάσεις ακόμα και "επαγγελματικές" γι' αυτό συνεχίστε, απλά συνεχίστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 11 Ιουλίου 2010 10:02 μ.μ.
    (Απαντήσει ,στο κάτω κάτω τις γραφείς θα βάλεις να με σκοτώσουν,καλύτερα ένας νεκρός ενοχλητικός παρά ένας νεκρός νεκρός}
    Ρε φίλε εσύ πρέπει να είσαι αυτός που κάλεσα για τσίπουρο και δεν ήρθες .
    Με αυτά που γράφεις φανερώνεις καταστάσεις του εμφύλιου πολέμου.
    Καλά κρίνεις τους άλλους εσένα ποίος σε κρίνει????
    Πρέπει να είσαι πολύ μορφωμένος ,τόσο που πρέπει να παραμορφώθηκες , γιατί ρε αδελφέ αυτά που γράφεις δείχνουν ότι δεν έχεις ανωτερότητα
    πάλι σε λέω εγώ δεν ξέρω πολλά γράμματα ,αλλά άσε τον άλλον να πει κάτι ,μπορεί να μιλά γελοία για σένα αλά μην τον κρίνεις ,άφησέ τον να ολοκληρώσει και αν καταλάβεις ωσάν έξυπνος ότι σε παίρνει να μιλάς μαζί του εποικοδομητικά και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ασχολήσου μαζί του.
    Αν θέλεις όμως να κρίνεις κάποιον πρόβαλε τον εαυτούλη σου στον καθρέπτη και πες (όλοι εκτός από μένα είναι βλάκες).και κάτι άλλο
    ανώνυμα όταν γράφεις δειλιάζεις , διάσημος χωρίς γουιθ μπολ.
    Α στα ρε φίλε πιες ένα τσίπουρο . Εγώ παντός σε ευχάριστο γιατί μου έδωσες την υπογραφή του

    ΑΝΟΡΘ>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ Καυκάσιε,

    Αν κάποιοι ''άντρες'' της εποχής μας χρησιμοποιούσαν την τεστοστερόνη και την αδρεναλίνη τους στη σωστή της βάση δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα με τους Τούρκους.

    Τελικά τώρα αντιλαμβάνομαι γιατί ο Θεός έπλασε την γυναίκα απο πλευρό.

    Άναφέρετο δικαίωμα σου να αποχωρήσεις όμως εδώ και τόσους μήνες που κυκλοφορώ σε αυτό το ιστολόγιο εκτός όλων των άλλων που έμαθα , έμαθα και κάτι σημαντικό ..

    Οι πιο ασήμαντοι άνθρωποι που νόμίζουν ότι είναι σημαντικοί μέσω της ανωνυμίας τους που τελικά είναι επώνυμη κάνουν τις πιο χυδαίες ενέργειες να φαίνονται σαν πάρτυ γενεθλίων .

    Ισως όταν εμείς σαν λαός μάθουμε ότι η ανώνυμη κριτική είτε θετική είτε αρνητική δεν κρύβει εξυπνάδα αλλά μάλλον δειλία τότε ίσως λέω σαν λαός να ξυπνήσουμε από τον χρόνιο λήθαργο που βρισκόμαστε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σάββα με το που υπήρξε η ανάρτηση σχετικά με την Τουρκική βαρβαρότητα στο Κουρδιστάν το pc δέχθηκε 40 επιθέσεις.

    Επειδή κάποιοι ισως νομίζουν και πιστεύουν σε μυστικές συνεργασίες, επειδή όπως έχω πεί καθαρά δεν γνωρίζω ξένες γλώσσες, η μετάφραση έγινε μέσα απο τα εργαλεία που προσφέρει το διαδυκτίο.

    Δεν είναι δυνατόν κάθε μα κάθε φορά να γίνεται αυτό και η επανάληψη μόνο τυχαίο γεγονός δεν δείχνει.

    Μετά την ανάρτηση για 4 ώρες δεν υπήρξε καμιά μα καμιά όχληση.

    Ξέρω πολύ καλά πως αν είναι χάκερ μπορούν να επιτεθούν πολύ πιο ισχυρά.Δεν είναι μήνυμα στέλνουν.Τέτοια μηνύματα τα επιστρέφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Ο Καυκάσιος κανει τη δουλειά του έντιμα. Δεν λέω αλάνθαστα αλλά ο αναμάρτητος τον λίθο βαλλέτω.
    Ένας ανόητος φανατικός θεωρεί ότι ο Καυκάσιος είναι πολύ αριστερός, άλλος θα μπορούσε να τον θεωρήσει πολύ δεξιό-όταν αναρτούσε άρθρα από τον Ελ. Κόσμο, Ωρα κλπ. Καμία σημασία. Προσπαθεί.
    Ίσως θα μπορούσε (αν προλαβαίνει κιόλας)να διευρύνει τον αριθμό των αρθρογράφων και της θεματολογίας. Ίδιως τώρα που η κρίση έχει φέρει τα εσωτερικά-οικονομικά στον αφρό.
    Το ιστολογιο έχει φίλους. Θα μπορούσαν να γράψουν,όχι μονο να σχολιασουν. Το κάνει πότε πότε ο Ελευθέριος Β. Ας το κάνουν κι άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ(συμπήρωματικό) Αλλοίμονο αν αφήναμε τη δουλειά μας επειδή δεν αρέσει σε κα΄ποιους.
    Όσο για το αν ο κ.Καλεντερίδης είναι ή δενείναι ο Καυκάσιος, τι τον νοιάζει τον σχολιαστή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ(συμπήρωματικό) Αλλοίμονο αν αφήναμε τη δουλειά μας επειδή δεν αρέσει σε κα΄ποιους.
    Όσο για το αν ο κ.Καλεντερίδης είναι ή δενείναι ο Καυκάσιος, τι τον νοιάζει τον σχολιαστή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητε Καυκασιε,

    "Μην μασας" - δεν προκειται να να ικανοποιηθουν ποτε "ολλοι". Ετσι και αλλιως, δικο τους προβλημα ειναι.

    Θα επιθυμουσα και σε παρακαλω να συνεχισεις την εξαιρετικη δουλεια με την διακριτικη αντικειμενικοτητα και υπευθυνοτητα σου, που τοσο πολυ χρειαζεται σε αυτον τον τοπο - προπαντος σε αυτην την δυσκολη περιοδο που περναει η πατριδα μας.

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν νομίζω ότι η προκατηλειμμένη ερμηνεία των κειμένων που αναρτά ο Καυκάσιος, δίνει το δικαίωμα σε κάποιους να κραυγάζουν για αντικειμενικότητα όταν οι ίδιοι αποδεικνύεται πως είναι φανατικά υποκειμενικοί.
    Για παράδειγμα ο 10.02 μ.μ που γράφει με ύφος 10 καρδιναλίων:

    "Επειδή όμως ως δεξιός δεν είμαι ούτε κομπλεξικός ούτε στενόμυαλος (σε αντίθεση με εσάς τους αριστερούς) σου αναγνωρίζω τη προσπάθεια"

    Και που δεν καταλαβαίνει ότι το να είναι κανείς κομπλεξικός και στενόμυαλος δεν έχει να κάνει με την πολιτική του προτίμηση αλλά με την μαμακία που έχει στο κεφάλι του εν προκειμένω.

    Καυκάσιε, αν το "έγκλημα" σου είναι ότι είσαι αριστερός, τότε ρίξε τους και ένα δεξιό φάσκελο. Δεν κατάλαβα τόσο καιρό τώρα ότι το ιστολόγιο απευθύνεται μόνο σε δεξιούς αναγνώστες, αλλά πως αντίθετα είναι ανοικτό σε κάθε έναν που αισθάνεται πατριώτης και θέλει να ενημερωθεί ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου. Ο καθένας έχει την κρίση να εκτιμήσει τις αναρτήσεις σου και είτε να τις αποδεχθεί ή να τις απορρίψει. Μέχρις εκεί όμως.

    Αυτό σημαίνει ότι, αν υποχωρήσεις στις άδικες επιθέσεις, θα έχεις συμβάλλει άθελα σου στον εξωβελισμό του δημοκρατικού διαλόγου από το ιστολόγιο.
    Πράγμα που είναι πολύ πιο σημαντικό από το να μας κάνουν τη χάρη να μας αδειάσουν τη γωνιά όσοι επιθυμούν μονοχρωματικές και αταβιστικές προσεγγίσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καυκασιος ,αν εχεις διαφωνουντες,να εισε συγουρος οτι εχεις ποιο πολλους που συμφωνουν, πρεπει να παραθετουμαι ολους τους μυθους,ο ηλιος βασιλευη στο κεντρο του οριζοντα .ΤΑΛΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @11 Ιουλίου 2010 10:02 μ.μ.

    "Αποφασίζομεν και διατάσσομεν...ο Καυκάσιος να εγκαταλείψει πάραυτα το ιστολόγιον"

    Μαααστα...μαααστα...μαααστα!

    Για να μπορειτε μετα εσεις οι Γερμανοτσολιάδες και ταγματασφαλίτες(κατα αλλους τα "σταγονίδια" της "εθνοσωτηρίου")να περνατε ελευθερα την γραμμη σας.

    Αμ δε!


    Καυκασιε στασου στο υψος των περιστασεων και μην εγκαταλειπεις το ιστολογιο.Βλεπεις ποιοι ειναι αυτοι που επιθυμουν διακαως την αποχωρηση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΚΑΥΚΑΣΙΕ
    -------
    Αυτα που εγραψες τα θεωρω σαν ενα γκαλοπ για να ανανεωσεις την αγαπη μας μεσω της αντιδρασης που και εσυ
    την περιμενες...πονηρουλη.
    Δεν πιστευω οτι εχουν ιχνος γραφης
    για τις προθεσεις σου αυτα που εγραψες διοτι τοτε δεν
    εισαι "πονηρουλης" αλλα ριψασπης(δεν ξερω αν το γραφω και σωστα ορθογραφικα).
    Ουτε να το ξανασκεφτεις αυτο που
    εγραψες.Αν ειμασταν στη μαχη και σε
    αναγκαζαν οι αντιπαλοι σε τετοιες
    σκεψεις υποταγης εγω θα σε τελειωνα
    πρωτος γιατι δεν θα ησουνα αξιος να
    σε εχω διπλα την στιγμη που παιζεται και η δικη μου ασφαλεια και αυτη της Πατριδας.
    Θα σου μιλησω λαικα.ΚΑΤΣΕ ΣΤΑ ΑΥΓΑ
    ΣΟΥ και συνεχισε την προσφορα σου.
    Και ελπιζω και γρηγορα να σε γνωρισω και απο κοντα,και αυτο για να αποστομωσω τους κακοηθεις που θα
    σκεφτουνε "αυτοι οι δυο πρακτορες
    πληρωνονται απο την ιδια υπηρεσια"
    Συνεχισε συντροφε στο blog αυτο που
    ειναι γεματο απο ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καυκάσιε, από την μακρινή Κύπρο σου φωνάζω: Μείνε!

    Ο (αντικομμουνιστής) Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αγαπητέ Καυκάσιε,
    Κάθε άνθρωπος, έχει ένα ή πολλά αδύνατα σημεία.
    Το δικό σου είναι, νομίζω, η κακώς νοούμενη μετριοφροσύνη.
    Μόνο που, τόση και τέτοια δήθεν μετριοφροσύνη, επιδεικνύουν οι πολιτικοί απατεώνες, ώστε ο χύδην όχλος να τους προσάψει ένα ακόμα προτέρημα, κοντά στα τόσα άλλα που δήθεν έχουν και να αρπάξουν ακόμα μερικά ψηφαλάκια.
    Ήτοι, η δήθεν μετριοφροσύνη τους είναι σικέ.
    Εμείς οι απλοί και σιωπηλοί, αγαπητέ Καυκάσιε, εμείς οι μή ενισχυχμένοι πολίτες, εμείς που προσπαθούμε να βάλουμε πλάτη στις ανάγκες της πατρίδας μας, δεν έχουμε ανάγκη επίδειξης μετριοφροσύνης, την οποία άλλωστε διαθέτουμε στην πιό πηγαία της μορφή.
    Δεν διαφημήζουμε τα προτερήματά μας, ώστε να έχουμε την ανάγκη να προσθέσουμε και άλλο ένα σε αυτά.

    Επειδή, τα διάφορα λαμόγια, το γνωρίζουν αυτό, χτυπάνε ακριβώς εκεί που είναι το αδύνατο σημείο μας. Στην ευθιξία μας, η οποία είναι ευθεία απόρροια της μετριοφροσύνης μας.

    Μην τους ακούς! Ούτε κάν να μπαίνουν οι φωνές τους από το ένα αυτί και να βγαίνουν απο το άλλο. Βάλε τον μηχανισμό αυτόματης απόρριψης τέτοιων διαβολών, στην άκρη του αυτιού σου.
    Και προχώρα κατά πώς εσύ ξέρεις.

    Υ.Γ. Τις ελιές κε Καλεντερίδη, σύμφωνα με τις νέες γεωπονικές μεθόδους, δεν τις φρεζάρουν γιά να ξεράνουν το χορτάρι. Ο λόγος είναι ότι, οι ρίζες που στέλνουν στο δέντρο τα θρεπτικά συστατικά, βρίσκονται σε βάθος 10 έως 90 εκατοστά. Το φρεζάρισμα τις καταστρέφει. Οι νέοι γεωπόνοι συνιστούν, αντί γιά φρεζάρισμα, κόψιμο των χόρτων στην επιφάνεια του εδάφους, μάζεμα αυτών και κατασκευή κομπόστ, με την οποία λιπαίνονται τα φυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγαπητέ Καυκάσιε,
    Κάθε άνθρωπος, έχει ένα ή πολλά αδύνατα σημεία.
    Το δικό σου είναι, νομίζω, η κακώς νοούμενη μετριοφροσύνη.
    Μόνο που, τόση και τέτοια δήθεν μετριοφροσύνη, επιδεικνύουν οι πολιτικοί απατεώνες, ώστε ο χύδην όχλος να τους προσάψει ένα ακόμα προτέρημα, κοντά στα τόσα άλλα που δήθεν έχουν και να αρπάξουν ακόμα μερικά ψηφαλάκια.
    Ήτοι, η δήθεν μετριοφροσύνη τους είναι σικέ.
    Εμείς οι απλοί και σιωπηλοί, αγαπητέ Καυκάσιε, εμείς οι μή ενισχυχμένοι πολίτες, εμείς που προσπαθούμε να βάλουμε πλάτη στις ανάγκες της πατρίδας μας, δεν έχουμε ανάγκη επίδειξης μετριοφροσύνης, την οποία άλλωστε διαθέτουμε στην πιό πηγαία της μορφή.
    Δεν διαφημήζουμε τα προτερήματά μας, ώστε να έχουμε την ανάγκη να προσθέσουμε και άλλο ένα σε αυτά.

    Επειδή, τα διάφορα λαμόγια, το γνωρίζουν αυτό, χτυπάνε ακριβώς εκεί που είναι το αδύνατο σημείο μας. Στην ευθιξία μας, η οποία είναι ευθεία απόρροια της μετριοφροσύνης μας.

    Μην τους ακούς! Ούτε κάν να μπαίνουν οι φωνές τους από το ένα αυτί και να βγαίνουν απο το άλλο. Βάλε τον μηχανισμό αυτόματης απόρριψης τέτοιων διαβολών, στην άκρη του αυτιού σου.
    Και προχώρα κατά πώς εσύ ξέρεις.

    Υ.Γ. Τις ελιές κε Καλεντερίδη, σύμφωνα με τις νέες γεωπονικές μεθόδους, δεν τις φρεζάρουν γιά να ξεράνουν το χορτάρι. Ο λόγος είναι ότι, οι ρίζες που στέλνουν στο δέντρο τα θρεπτικά συστατικά, βρίσκονται σε βάθος 10 έως 90 εκατοστά. Το φρεζάρισμα τις καταστρέφει. Οι νέοι γεωπόνοι συνιστούν, αντί γιά φρεζάρισμα, κόψιμο των χόρτων στην επιφάνεια του εδάφους, μάζεμα αυτών και κατασκευή κομπόστ, με την οποία λιπαίνονται τα φυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. δυστυχώς για κάποιους δεν ανήκεις στην εύτακτη κοινωνική πραγματικότητα, αυτή που ορίζει και ορίζεται από νόρμες, κανόνες και προκαθορισμένους ρόλους … σίγουρα δεν είμαι η μοναδική που στις αναρτήσεις σου αντιλαμβάνομαι αμεσότητα, προσωπικό πάθος και ειλικρίνεια που τις περισσότερες φορές απέχει από υποκειμενικότητες.

    το ότι δεν έχεις ταχτεί υπέρ ενός στενού ορίζοντα σε καθιστά ίσως «αγκάθι» για κάποιους … και …ίσως αυτό να δημιουργεί τον πόλεμο που μας περιγράφεις ότι δέχεσαι.

    μην στέκεσαι στην απογοήτευση που σου προκαλεί κάποιος ή κάποιοι επειδή δεν «τολμούν» … !!!

    η μαγεία βρίσκεται πάντα στην πολυπλευρικότητα και όχι στη μονομέρεια

    remendios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Φίλε Καυκάσιε,
    τώρα θα τους δώσεις αυτό που θέλουν? Αν τους ενοχλείς είσαι σε πολύ καλό δρόμο! θέλουν να φύγεις. Μην τους κάνεις τη χάρη!
    Μείνε εδώ σταθερός στη πορεία που αυτό το σκάφος έχει χαράξει. Μην ξεχνάς ότι έχουμε κρυμένο πυροβόλο. Όταν λοιπόν χτυπάνε έναν από μας(διαχειριστές και σχολιαστές) ανταποδίδουμε τα πυρά με πιο πολλές νέες δημοσιεύσεις και νέα σχόλια! Δεν θα λυγίσει κανένας μας είτε είναι αριστερός είτε δεξιός είτε κέντρο (όπως εγώ...με αριστερές τάσεις). Εδώ μέσα έχουμε ένα σκοπό και αυτός ο σκοπός λέγεται "Η Ελλάδα ψηλα". Αν λοιπόν φύγεις αφήνεις την Ελλάδα. Την εγκαταλείπεις και δεν έχεις το δικαίωμα να το κάνεις!Στο απαγορεύουμε όλοι εδώ μέσα. Ξέρεις και εσύ και εγώ ότι σε ιστορικά θέματα σχετικά με το δεύτερο παγκόσμιο "κοντραριστήκαμε" γερά με πείσμα ίσως μερικές φορές αλλά αυτή είναι η δύναμη του Ινφογνώμων. Αυτό τους ενοχλεί.Ότι από το δημοκρατικό διάλογο που κάνουμε ανεβαίνουμε σαν ιστολόγιο. Τους ενοχλεί που ένας "τρελός" ξεκίνησε μόνος τους και στη συνέχεια μαζευτήκαμε και μαζευόμαστε καθημερινά και άλλοι! Και δεν θα σταματήσει αυτό γιατί είμαστε όλοι εδώ μέσα τρελάρες! Γι αυτό λοιπόν Καυκάσιε σου απαγορεύω και ας είμαι μικρότερος, μόλις 21 χρονών ενώ εσένα σε κόβω γύρω στα 50, να φύγεις. Όταν ενοχλείς φίλε μου είσαι σε πολύ καλό δρόμο. Μείνε σταθερός στη πορεία ΑΔΕΛΦΕ.

    Φιλικά,
    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας Θεσσαλονίκη

    ΥΓ 1: Στο θέμα που έβαλες τις προάλλες για τη Κρήτη έχω κάνει ένα ερώτημα. Περιμένω απάντηση σου και άσε τις αποχωρήσεις. Απάντησε να κάνουμε συζήτηση. Απάντησε να τους δείξουμε ότι όλοι εδώ μέσα έχουμε στόχο η Ελλάδα να ανέβει ψηλά.

    ΥΓ 2: Προς 12 Ιουλίου 11:20π.μ.
    Είσαι συνάδελφος?! Πες μου να χαρώ ότι δεν είμαι ο μόνος της Γεωπονίας εδώ μέσα :). Βαρέθηκα τόσο καιρό μόνος μου! Για τις ελιές αυτό που είπες ισχύει. Αν λοιπόν είσαι γεωπόνος έχουμε δυο ίδιες επιστημονικές απόψεις. Συμφωνώ και επαυξάνω, προσοχή στο φρεζάρισμα κ.Καλεντερίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εμας όλων η δύναμη πηγάζει μόνο από ένα πράγμα την ανιδιοτελή αγάπη για την Ελλάδα και την πίστη μας ότι υπάρχουν ακόμα ζωντανοί Ελληνες δεν έχουν χρεωκοπήσει ηθικά.
    Καυκάσιε εγώ έχω κρατήσει μια απάντηση που έδωσες πριν λίγο καιρό σε κάποιον ανώνυμο-δεν θυμάμαι την ανάρτηση, αλλά υπάρχει στη μνήμη "Τα άδεια βαρέλια κάνουν περισσότερο κρότο και τα βατράχια κοάζουν όταν ανακατεύεται ο βούρκος..."
    Αυτό τα λέει όλα και θα πρέπει να το έχουμε σαν αρχή.
    Να είσαι καλά. Οι φίλοι σου χρωστάνε τουλάχιστον ένα ευχαριστώ που στηρίζεις με τη δουλειά σου το ιστολόγιο ινφογνώμων.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Έχει δίκιο ο Ανώνυμος 12 Ιουλίου 2010 11:20 π.μ.: κουρευτικό μηχανάκι με λάστιχο αντίστοιχο του πάχους του χόρτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Οχι μόνο κουρευτικό μηχανάκι, αλλά και εκρίζωση των ζιζανίων -γιατί τα ζιζάνια έχουν βαθιές ρίζες.
    Ομως η "αποζιζανιοποίηση" πρέπει να γίνει τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, γιατί τότε φουντώνουν πολύ τα ζιζάνια.
    Αυτά τα ήξερε καλά ο παππούς μου ο Γαληνός- γεωπόνος και σχεδόν όλη μέρα ασχολούταν με τα λιόδεντρα στη Μυτιλήνη. ΄
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @ 12 Ιουλίου 2010 12:36 μ.μ.

    Δεν είμαι συνάδελφος. Απλά έχω παρακολουθήση δενδροκομία στο κτήμα Συγγρού και ήμουν αρκούντως επιμελής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αγαπητέ Καυκάσιε, αν κατάλαβα καλά, περίπου ζητάς άδεια να αποχωρήσεις. Αυτά κανονικά θα έπρεπε να τα κανονίσεις με τον Σάββα Καλεντερίδη και όχι με εμάς. Το μόνο που έχεις να τσεκάρεις με εμάς είναι το αν είμαστε ευχαριστημένοι με τον τρόπο διαχείρισής σου ή όχι. Από αυτή την άποψη η άδεια σου απορρίπτεται (η μόνη περίπτωση να εγκριθεί είναι αν σε αντικαταστήσει ο sub92).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @Ελίνα

    ΠΑΝΤΑ είναι η κατάλληλη εποχή για αποζιζανιοποίηση - όχι στα λιόδεντρα, γενικώς...

    OPEN, Χολαργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Aπό του χρόνου θα ξεκινήσω τη νέα μέθοδο με καταστροφέα.
    Κατά τ' άλλα, συνεχίζουμε τον αγώνα μας Καυκάσιε και μη μασάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Μην μασας Καυκασιε. Ο καθενας μπορει να λεει το μακρυ και το κοντο του. Δημοκρατια εχουμαι. Εξ αλλου γιαυτο ειναι το διαδυκτιο. Αξιζει να παρεξηγησε με τον καθενα;;;

    nikpim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλέ μου Καυκάσιε,
    ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να απογοητεύεσαι (επέτρεψέ μου τον ενικό) από πράξεις δειλών ευνούχων (ίσως είναι άντρες, ίσως γυναίκες, μικρή σημασία έχει, μιλώ για έλλειψη ψυχικού ανδρισμού).
    Ο κάθε εφιάλτης που δεν είχε ποτέ το σθένος να εμφανισθεί και να πολεμήσει έντιμα στο πλευρό αυτού που τελοσπάντων επιλέγει, το κάθε ανθρωπάκι που κινείται ύπουλα κρυμμένο από το φως, επιτρέπεις να σε αποθαρρύνει τόσο πολύ και να βγάζεις τόσο παράπονο.
    Άντε πολύ αξία τους δίνεις, και τελικά αυτά τα ανθρωπάρια τρέφονται και δυναμώνουν από τον φόβο μας και τις απογοητεύσεις μας!
    Λίγο με ενδιαφέρει αν είσαι δεξιός ή αριστερός, πάνω ή κάτω, πουά ή ριγέ, γατόφιλος ή σκυλόφιλος, ή μέλος όποιου διαχωρισμού εξυπηρετεί το σύστημα και μας κάνει λιγότερο ανθρώπους και πολύ λιγότερο Έλληνες τελικά.
    Αυτό που με νοιάζει είναι ότι είσαι μέρος ενός από τα ελάχιστα αξιόλογα ιστολόγια που κινούνται με ειλικρίνεια υπέρ της Ελλάδας.
    Καμμία ανάρτηση δεν θεωρώ λάθος, αν κάποια δεν μου αρέσει ή δεν την καταλαβαίνω, απλά δεν την διαβάζω, μόνο τα σχόλια από περιέργεια και προχωρώ παρακάτω, δεν δίνεις εξετάσεις ενώπιόν μας μην αγχώνεσαι με τις κριτικές περίεργων επαγγελματιών του χώρου που καθώς παρατηρώ έχουν -εννοείται- κακές διαθέσεις, περίτεχνα αντιφατικό λόγο, έντονες εμμονές και πολύ ελεύθερο χρόνο ! (φαίνεται προς το παρόν καλοπληρώνονται από τα αφεντικά τους). Και μην τις τιμάς με απάντηση.
    Μπαίνεις στον κόπο να ασχολείσαι και να απαντάς στο κάθε βλαμμένο, εγκάθετο, δοσίλογο υποκείμενο, εγχώριο ή εξωχώριο. Καταλαβαίνω ότι μια επίθεση στον Η/Υ σου δεν είναι ότι πιο ευχάριστο, αλλά μην πετάς τα μαργαριτάρια στα γουρούνια.
    Οι σημερινοί πόλεμοι παίζονται σε επίπεδο πληροφορίας, γιατί αποσκοπούν στην παραπληροφόρηση και στην ηθική χειραγώγηση.

    Πάντα επίκαιρος, μας είπε το 1978 ο Οδυσσέας Ελύτης στην Μαρία Νεφέλη (Τρωϊκός Πόλεμος) :
    Η Μαρία Νεφέλη λέει:
    Όσο υπάρχουνε Αχαιοί θα υπάρχει μία ωραία Ελένη
    και ας είναι αλλού το χέρι αλλού ο λαιμός
    Κάθε καιρός κι ο Τρωικός του πόλεμος.
    Μακριά μέσα στ' απώτατα βάθη του Αμνού ο πόλεμος συνεχίζεται.
    Και ο Αντιφωνητής:
    άλλοι με τις κοινωνικές τους θεωρίες
    πολλοί κραδαίνοντας απλώς λουλούδια
    Κάθε καιρός κι η Ελένη του.
    Από τον στοχασμό σου πήζει ο ήλιος μες στο ρόδι
    κι ευφραίνεται.

    Αγαπητέ Καυκάσιε, οφείλεις να πατήσεις πόδι και να πεισμώσεις, όλοι οφείλουμε να πεισμώσουμε και να έχουμε υπομονή και αντιστάσεις απέναντι στην προδοσία και στο ψέμμα που βιώνουμε καθημερινά. Και μια μέρα, μπορεί αύριο, μπορεί σε ένα χρόνο, μπορεί σε δέκα χρόνια, όταν το ψυχικό κύτταρο του Έλληνα θα ξυπνήσει – ήδη παρατηρώ γύρω μου, εν μέσω της κρίσης, και κυρίως λόγω αυτής, τις εσωτερικές ζυμώσεις που γίνονται -, τα ζωύφια και τα τρωκτικά της ελευθερίας μας θα εύχονται να είναι εκτός του φράχτη της Ζωής μας, γιατί αν είναι εντός, αλλοίμονό τους ! Κάθε μέρα και μια αρνητική έκπληξη, μάθανε ότι ξεπουλιόμαστε, πλακώσανε και οι ελληνόφωνοι εσχάτως.
    Όμως ο πόλεμος είναι δικός μας, κι ας χάνονται τόσες μάχες ερήμην μας.
    Κανείς στο σύμπαν δεν μπορεί να ξεγελάει για πάντα την αλήθεια και να ασελγεί πάνω της.
    Καλή συνέχεια στο ιστολόγιο και Καλό βράδυ σε όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες.
    Και αντίο στους υπόλοιπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλέ μου Καυκάσιε,
    ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να απογοητεύεσαι (επέτρεψέ μου τον ενικό) από πράξεις δειλών ευνούχων (ίσως είναι άντρες, ίσως γυναίκες, μικρή σημασία έχει, μιλώ για έλλειψη ψυχικού ανδρισμού).
    Ο κάθε εφιάλτης που δεν είχε ποτέ το σθένος να εμφανισθεί και να πολεμήσει έντιμα στο πλευρό αυτού που τελοσπάντων επιλέγει, το κάθε ανθρωπάκι που κινείται ύπουλα κρυμμένο από το φως, επιτρέπεις να σε αποθαρρύνει τόσο πολύ και να βγάζεις τόσο παράπονο.
    Άντε πολύ αξία τους δίνεις, και τελικά αυτά τα ανθρωπάρια τρέφονται και δυναμώνουν από τον φόβο μας και τις απογοητεύσεις μας!
    Λίγο με ενδιαφέρει αν είσαι δεξιός ή αριστερός, πάνω ή κάτω, πουά ή ριγέ, γατόφιλος ή σκυλόφιλος, ή μέλος όποιου διαχωρισμού εξυπηρετεί το σύστημα και μας κάνει λιγότερο ανθρώπους και πολύ λιγότερο Έλληνες τελικά.
    Αυτό που με νοιάζει είναι ότι είσαι μέρος ενός από τα ελάχιστα αξιόλογα ιστολόγια που κινούνται με ειλικρίνεια υπέρ της Ελλάδας.
    Καμμία ανάρτηση δεν θεωρώ λάθος, αν κάποια δεν μου αρέσει ή δεν την καταλαβαίνω, απλά δεν την διαβάζω, μόνο τα σχόλια από περιέργεια και προχωρώ παρακάτω, δεν δίνεις εξετάσεις ενώπιόν μας μην αγχώνεσαι με τις κριτικές περίεργων επαγγελματιών του χώρου που καθώς παρατηρώ έχουν -εννοείται- κακές διαθέσεις, περίτεχνα αντιφατικό λόγο, έντονες εμμονές και πολύ ελεύθερο χρόνο ! (φαίνεται προς το παρόν καλοπληρώνονται από τα αφεντικά τους). Και μην τις τιμάς με απάντηση.
    Μπαίνεις στον κόπο να ασχολείσαι και να απαντάς στο κάθε βλαμμένο, εγκάθετο, δοσίλογο υποκείμενο, εγχώριο ή εξωχώριο. Καταλαβαίνω ότι μια επίθεση στον Η/Υ σου δεν είναι ότι πιο ευχάριστο, αλλά μην πετάς τα μαργαριτάρια στα γουρούνια.
    Οι σημερινοί πόλεμοι παίζονται σε επίπεδο πληροφορίας, γιατί αποσκοπούν στην παραπληροφόρηση και στην ηθική χειραγώγηση.

    Πάντα επίκαιρος, μας είπε το 1978 ο Οδυσσέας Ελύτης στην Μαρία Νεφέλη (Τρωϊκός Πόλεμος) :
    Η Μαρία Νεφέλη λέει:
    Όσο υπάρχουνε Αχαιοί θα υπάρχει μία ωραία Ελένη
    και ας είναι αλλού το χέρι αλλού ο λαιμός
    Κάθε καιρός κι ο Τρωικός του πόλεμος.
    Μακριά μέσα στ' απώτατα βάθη του Αμνού ο πόλεμος συνεχίζεται.
    Και ο Αντιφωνητής:
    άλλοι με τις κοινωνικές τους θεωρίες
    πολλοί κραδαίνοντας απλώς λουλούδια
    Κάθε καιρός κι η Ελένη του.
    Από τον στοχασμό σου πήζει ο ήλιος μες στο ρόδι
    κι ευφραίνεται.

    Αγαπητέ Καυκάσιε, οφείλεις να πατήσεις πόδι και να πεισμώσεις, όλοι οφείλουμε να πεισμώσουμε και να έχουμε υπομονή και αντιστάσεις απέναντι στην προδοσία και στο ψέμμα που βιώνουμε καθημερινά. Και μια μέρα, μπορεί αύριο, μπορεί σε ένα χρόνο, μπορεί σε δέκα χρόνια, όταν το ψυχικό κύτταρο του Έλληνα θα ξυπνήσει – ήδη παρατηρώ γύρω μου, εν μέσω της κρίσης, και κυρίως λόγω αυτής, τις εσωτερικές ζυμώσεις που γίνονται -, τα ζωύφια και τα τρωκτικά της ελευθερίας μας θα εύχονται να είναι εκτός του φράχτη της Ζωής μας, γιατί αν είναι εντός, αλλοίμονό τους ! Κάθε μέρα και μια αρνητική έκπληξη, μάθανε ότι ξεπουλιόμαστε, πλακώσανε και οι ελληνόφωνοι εσχάτως.
    Όμως ο πόλεμος είναι δικός μας, κι ας χάνονται τόσες μάχες ερήμην μας.
    Κανείς στο σύμπαν δεν μπορεί να ξεγελάει για πάντα την αλήθεια και να ασελγεί πάνω της.
    Καλή συνέχεια στο ιστολόγιο και Καλό βράδυ σε όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες.
    Και αντίο στους υπόλοιπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Για έλλειψη αμοιβαιότητας. Σε κριτικό λόγο , είναι πολύ εύκολο να συγχέουμε αντίθετη γνώμη με στενοκεφαλιά , και ευχαριστος να υπενθύμισω ότι, μολονότι είναι πάντοτε δυνατόν να αντιβαίνει χωρίς να είναι ένα " φασισμος-κομουνισμος " , δεν μπορείτε ποτέ να είναι ενας φασισμος-κομουνισμος και να εξακολουθει να είναι δικαιολογημένος απο στοιχεια,απλος αποκαλείται ενας μη κρίσιμος στοχαστής .

    Τα κριτικά σκεπτόμενα άτομα που επιθυμούν να τηρούν την αρχή της αμοιβαιότητας , θα πρέπει να δεσμευθούν για την άποψη ότι ένα πρόσωπο είναι φασιστας-κομουνιστης(ή οποιοδήποτε άλλο αρνητικό χαρακτηρισμό), μόνο στο βαθμό που αυτή μπορεί να δικαιολογηθεί από αποδεικτικά στοιχεία. Ότι ένα πρόσωπο έχει μια διαφορετική άποψη από τη δική μας δεν μπορεί από μόνο του να συνιστα απόδειξη του φασισμου-κομουνισμου , και να το πω αλλιώς είναι σα να παραβιάζουν την αρχή της αμοιβαιότητας .Ωστόσο, πρόσφατα ανακάλυψα ότι είναι δυνατό να συνδυαστούν με φασισμο-κομουνισμο ασχετοσύνης , και πράγματι να διαπράξει εύκολα το λάθος με το πρόσχημα τον κριτικό λόγο .ΤΑΛΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αξιοτιμε Καυκασιε οπωε θα`εδλγε και η μητερα μου απο το ενα να σου μπαινει και απο το αλλο να σου βγαινει μπαινακης -βγαινακης! οπως εχωξαναγραψει θυμισου τον μεγαλο Αγηαιλαο της Σπαρτης "οι μαχεσ δψεν κερδιζονται απο αυτους που φευγουν αλλα απο αυτους που μενουν!
    ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καταρχάς Καυκάσιε σε διαβάζω καιρό και ομολογώ πως δεν σε πάω καθόλου.
    Έχεις το θράσος να μιλάς για Δημοκρατία ενώ αυτοπροσδιορίζεσαι ως Αριστερός και για την αποχώρηση σου χρησιμοποιείς φωτογραφία ληστοσυμμορίτη.
    Τι σχέση έχει με τη Δημοκρατία ο Κομμουνισμός; Πες μου έστω και μια φορά ποιός ήταν ο Δημοκράτης ή το Δημοκρατικό καθεστώς με αριστερή διακυβέρνηση.
    Ο Στάλιν; Ο Λένιν;Ο Μάο; Ο Φιντέλ Κάστρο; Η Β. Κορέα;
    Γίνονταν εκλογές σε αυτά τα καθεστώτα; Επιτρεπόταν να είσαι Χριστιανός;
    Πόσους Έλληνες εξόντωσε ο Στάλιν;
    Και φυσικά αποκλειεται να είσαι Πατριώτης και να πιστεύεις στο Έθνος Κράτος αφού μιλάς ως αριστερός. Είσαι διεθνιστής. Πατριώτης, Αριστερός και Δημοκρατία είναι μόνο μέσα στο μυαλό σου και τέτοιες μπαρούφες λέγονται μόνο στην Ελλάδα. Αυτά τα πράγματα δεν συμβαδίζουν και αν τα πεις σε κάποια σοβαρή χώρα θα σε πάρουν με τις τομάτες. Δοκίμασε να πεις σε κάποιον απο το εξωτερικό (ακόμα και σε κομμουνιστή)πως είσαι Αριστερός, Εθνιστής και Δημοκράτης. Εκτός αν ως Δημοκρατία θεωρείς τη Λαική Δημοκρατία της Κίνας.
    Παρόλα αυτά δεν είσαι εμετικός όπως κάποιοι άλλοι.Είδες; Κάνω και κπμπλιμέντα.
    Πάμε στα σοβαρά τώρα.
    Τι εννοείς ότι δέχθηκε επίθεση το PC; Το ιστολόγιο στεγάζεται στο Blogger της Google και επομένως αποκλείεται!Εκτός αν μιλάς για το προσωπικό σου PC. Και όταν λες επιθέσεις τι εννοείς; Έτρεξαν κάποιο exploit; Σου έκαναν DoS attack; Και σε ποιά σελίδα έγιναν αυτά; Και πως εσύ το κατάλαβες; Έγινε αυτόματα με την επίσκεψη σου σε κάποια σελίδα; Αυτό έχει όντως κάποιο ενδιαφέρον.
    Ελπίζω να είσαι αρκετά σοβαρός και να μην επισκέπτεσαι τέτοιες σελίδες με Windows και ΙΕ γιατί την έχεις πατήσει ήδη.
    Φιλικά αλλά αυστηρά κάποιος Μανιάτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Mανιάτη κάπου τα μπέρδεψες όλα.
    Για μένα Αριστερός σημαίνει αυτός που στέκεται κριτικά απέναντι σε κάθε δόγμα.

    Μετά δεν έχει καμιά σχέση ο Κομμουνισμός με τον Αριστερισμό.

    Ο πατριωτισμός δεν έχει πολιτικό χρώμα και δεν αποτελεί κανενός πολιτικού φορέα ιδιοκτησία, είναι κτήμα του Λαού, λυπάμαι που δεν σου επιτρέπει η παιδεία σου να το εμπεδώσεις.

    Σε ότι αφορά τον Πατριώτη Ελασίτη, πρέπει να μάθεις λίγο την Ιστορία του ΕΛΑΣ και μιλώ μέχρι την περίοδο που το ΚΚΕ τον μετέτρεψε σε "τακτικό στρατό".

    Σε ότι αφορά τα απολυταρχικά καθεστώτα που αναφέρεις μιας και με παρακολουθείς καιρό θα βρείς πολλές αναρτήσεις σχετικά με τις θηρωδίες τους.

    Εχω το δικαίωμα να είμαι πρώτα πατριώτης και μετά διεθνιστής και φυσικά αυτό το δικαίωμα μου σαν Ελληνας ούτε το παραχωρώ, ούτε το διαπραγματεύομαι, ούτε το εκχωρώ.

    Τέλος να σου θυμήσω τις Βασικές Αρχές της Παιδείας μας σαν Λαός, Ηθος,Ευγένεια,Ευπρέπεια, γιατί Ελληνας μπορεί να γεννηθείς και κάλλιστα μπορεί να μην είσαι.

    Μην το ξεχνάς αυτό ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Καυκάσιε δεν μπέρδεψα τίποτα. Ξεκόλλα και διάβασε όλο το κεφάλαιο του Μαρξ. Βρες αν λέει τίποτα για τους τραπεζίτες.
    Μάθε τους συγγενείς του. Διάβασε μετά τι λένε για αυτόν θεωρητικοί της αριστεράς πχ Μπακούνιν και για τις σχέσεις του με τους Γερμανούς τραπεζίτες και το Γερμανικό τύπο.Μάθε στη συνέχεια ποιός ήταν ο Πάρβους και τι έκανε.
    Είχα συγγενικό πρόσωπο που απαγχονίστηκε απο τους Γερμανούς για να μην προδώσει τον ΕΛΑΣ αφού βασανίστηκε επι 20ημερο.
    Το κορόιδο. Μήνες μετά έκαναν συμφωνία με τους Γερμανούς να μην τους χτυπήσουν κατα την αποχώρηση. Χέρι χέρι με τη Γκεστάπο.
    Βέβαια και μέχρι το '41 οι φίλοι σου οι Σοβιετικοί συνεργάζονταν στέλνοντας του με τη σέσουλα το χάλυβα και άλλο υλικό για τις πολεμικές βιομηχανίες του Χίτλερ.
    2 φορές έπεσαν οι κουκούλες απο τους χαφιέδες στην Κοκκινιά. Και τι σύμπτωση.
    Και οι 2 του ΚΚΕ ήταν. Αν θες στέλνω και ονόματα.
    Ή με το έθνος κράτος θα είσαι ή με το Διεθνισμό. Και με τα 2 δεν γίνεται.
    Ελπίζω να συνειδητοποίησες τι είπες...
    Τέλος αριστερά είναι βαθειά συντήρηση. Μια θεωρία μίσους που χωρίζει τις κοινωνικές ομάδες και στρέφει τον έναν εναντίον του άλλου. Για ποιό λόγο να αισθάνεται μειονεκτικά κάποιος επειδή είναι εργάτης απέναντι σε έναν αστό;
    Ξεκόλλα!
    Για την παιδεία μου το αφήνω στην κρίση σου αφου έγινα πιο σαφής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Γειά σου και πάλι ρε Καυκάσιε!

    Είμαι ο Ανώνυμος 11 Ιουλίου 2010 10:02 μ.μ.

    Λοιπόν αν ήξερα ότι τα όσα έγραφα θα εξόργιζαν τόσο πολύ το αριστερό fan club σου εδώ, θα έβαζα ένα ψευδώνυμο για να τους διευκολύνω. Κρίμα...

    Αλλά ας πάμε στην ουσία

    Έγραψες:
    "Εχω το δικαίωμα να είμαι πρώτα πατριώτης και μετά διεθνιστής"

    Τρικυμία εν κρανίω να συμπληρώσω εγώ....Aυτό το ιδεολογικοπολιτικό χάος είναι χαρακτηριστικό όλων εσάς που αποκαλείστε αριστεροί-πατριώτες.
    Σα να λέμε "είμαι πρώτα ψάρι και μετά μηλόπιτα"...
    Για αυτό και μόνιμως αυτοαναιρείστε και διχάζεστε από τα γεγονότα γύρω σας (πχ μεταναστευτικό).
    Ο πατριωτισμός Καυκάσιε έχει νόημα μόνο αν αποτελεί προέκταση του εθνικισμού και απευθύνεται προς ένα έθνος-κράτος. Αν δεν υπάρχει έθνος-κράτος αλλά ένα πολυφυλετικό-πολυπολιτισμικό-πολυεθνικό άχρωμο και αποεθνικοποιημένο κράτος (σαν αυτό που οραματίζονται οι Γιωργάκης και ο Αντωνάκης) ο πατριωτισμός χάνει κάθε νόημα.
    Αλλά τι σου λέω τώρα, εσύ θα είσαι μάλλον υπερ της αντίληψης πως οι Σομαλοί κανίβαλλοι, οι Πακιστανοί τζιχαντιστές και ο κάθε τριτοκοσμικός "γίνεται" Έλληνας επειδή πήγε 6 ή 9 χρόνια σε "ελληνικό" σχολείο. Σίγουρο είναι δε (για κάθε προοδευτικό και αριστερό "πατριώτη") πως οι Πακιστανοί (αχμ συγγνώμη εννοούσα τους Έλληνες μουσουλμάνους πακιστανικής καταγωγής) άυριο μεθαύριο όταν θα κληθούν να υπερασπιστούν την Ελλάδα από τη Τουρκία θα ταμπουρωθούν κάτω από τη γαλανόλευκη με το σταυρό και θα πολεμήσουν με πάθος!


    Καυκάσιε σχετικά με τον Μεταξά κάπου έγραψες ότι αναφέρθηκες σε πηγές τις οποίες αγνόησα.... Σε τί πηγές ακριβώς αναφέρθηκες; Μπορώ να σου παρουσιάσω και εγώ δεκάδες "πηγές" που "αποδεικνύουν" ότι ο Στάλιν δεν έκανε τίποτα από τα εγκλήματα που του καταλογίζονται. Επίσης μπορώ να σου παρουσιάσω και άλλες "πηγές" που "αποδεικνύουν" πως το ΚΚΕ το 44-49 έκανε εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα κατά των Άγγλων και των "μοναρχοφασιστών". Βλέπεις Καυκάσιε η ιστοριογραφία δυστυχώς δεν είναι η καταγραφή των ιστορικών γεγονότων αλλά η ερμηνεία τους. Η μαρξιστική δικτατορία της Ελλάδας έχει φτάσει να κάνει το μαύρο άσπρο και ασφαλώς να εκμηδενίσει οποιαδήποτε άλλη άποψη. Έτσι ο Μεταξάς έγινε σαμποτέρ του έπους του 40, Οι αριστεροί πολέμησαν γενναία στη Μικρά Ασία, Οι 5.000 με τα m1 στη Κύπρο έγιναν άρτια εξοπλισμένη Μεραρχία (κάποιοι πιό προοδευτικοί την αναφέρουν και ως Σώμα Στρατου!), o Παπαδόπουλος κατέστρεψε οικονομικά την Ελλάδα, το ΚΚΕ έκανε αντίσταση κατά των Γερμανών, ο Μακάριος ήταν μέγας πατριώτης και Έλληνας και φυσικά τα γαιδούρια έχουν φτερά και πετάνε.


    Στα ατελείωτα γλειψίματα που δέχεσαι από τους αριστεροπροοδευτικούς "πατριώτες" επισκέπτες του μπλογκ δε νομίζω πως θα σταθώ. Άλλωστε σε μαρξιστική δικτατορία ζούμε οπότε λογικό είναι, όλα τα προβατάκια στο μαντρί ασχέτως χρώματος προβιάς, να βελάζουν με τον ίδιο τρόπο.

    Καυκάσιε σε λίγο καιρό θα κλείνουμε 37 χρόνια δημοκρατίας, αριστεράς και "προόδου" πόσα λες να αντέχει ακόμα ο τόπος; 10; 15; 20; Μάλλον πολλά λέω. Να θυμάσαι όμως και εσύ και οι αριστεροί θαυμαστές σου και οι άλλοι προοδευτικοί πολίτες με το απαραίτητο πατριωτικό γαρνίρισμα. Τη χώρα αυτή την καταστρέψατε εσείς και οι ομοιδεάτες σας.

    ΥΓ Όταν τα παιδία σου θα βρεθούν σφαγμένα από τους τζιχαντιστές "μετανάστες" όπως τα παιδία των Σέρβων ορθοδόξων στη πρωην-Γιουγκοσλαβία και θαφτούν σε ομαδικούς τάφους όπως στο Κόσοβο και στη Βοσνία ξαναθυμίσου τα όσα έλεγες για την "ανθρωπινή διάσταση"(sic) του προβλήματος της "μετανάστευσης".

    ΥΓ2 Ωραίες οι ισραηλινές φανταρίνες στο αβαταρ σου ρε Achaean και εσύ από εκείνα τα μέρη είσαι; Βρε τι γίνεται στον "πατριωτικό χώρο"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Λυπάμαι πολύ που δεν ξέρετε ανάγνωση και λυπάμαι πιότερο που με αυτά που έγραψα σας δυσκόλεψα.

    Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, το πρόβλημα είναι καθαρά δικό σας.΄

    Σας εύχομαι καλή συνεχεια στον κατήφορο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. @13 Ιουλίου 2010 5:43 μ.μ.

    Μαααστα...μαααστα...μαααστα...
    Δεξιος=πατριωτης και αριστερος=προδοτης.Το γνωστο στερεοτυπο με το οποιο μεγαλωσαν τρεις γενιες Ελληνων και συντηρηθηκε το εμφυλιοπολεμικο κλιμα για 40 περιπου χρονια.
    Αν ηταν στο χερι σου θα μας ειχες "φακελωσει" ολους(οπως την "παλια καλη εποχη" τοτε που φακελωνατε ακομα και τους αριστεροχειρες και τους αριστερους ψαλταδες στις εκκλησιες)και αντε μετα να παρουμε "πιστοποιητικο κοινωνικων φρονηματων".
    Ακομα εχετε το θρασσος και μιλατε εσεις που απο την μια πουλουσατε "εθνικοφροσυνη" στο ποπολο και απο την αλλη υποθηκευατε το μελλον της Ελλαδας μεχρι 15ης γενεας, υπογραφοντας με τον ξενο παραγοντα τις πιο καταπτυστες συμφωνιες και συμβασεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Τι κρίμα που δεν τηρείς και εσύ τις υποσχέσεις σου...
    Eίμαστε και οι δύο λυπημένοι Καυκάσιε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. 2) Προς Ελίνα Γαληνού:
    Πολύ καλά έκανε ο παππούς.Παλιά καραβάνα :).Ο δικός μου ίδιος είναι. Πάντως για τα ζιζάνια δεν είναι απλά τα πράγματα. Εξαρτάται από τον βιολογικό κύκλο του κάθε ζιζανίου το πότε πρέπει να το απομακρύνεις από το χωράφι. Ούτε να απομακρύνουμε όλα τα ζιζάνια.Εκρίζωση με το χέρι(εμείς οι φοιτητές Γεωπονίας στην αργκό μας το λέμε Αλβανέξ)=πολλά εργατικά δηλ πολλά οικονομικά έξοδα. Τα λαμβάνουμε όλα υπόψιν. Χρυσή τομή χρειάζεται. Το καλύτερο είναι να τα κουρεύουμε...δημιουργία φυσικού χλωροτάπητα. Μεταξύ των δέντρων ο φυσικός χλωροτάπητας. Κάτω από τα δέντρα στις ρίζες ούτε ζιζάνιο για δείγμα! Το είχα δείξει(φωτογραφία από οικογενειακά κτήματα) σε μια εργασία μου σε ένα καθηγητή και "τρελάθηκε" που λένε. Σαν λοκατζήδες στη σειρά ήταν τα δέντρα :)
    Γεωπόνος αν δεν μπει στο χωράφι να δει τα δέντρα από κοντά με Τ-shirt, τζινάκι,καπελάκι, γυαλιά ηλίου, μπότες εργασίας, σημειωματάριο, σακούλα δειγματοληψίας, κλαδευτήρι στη πίσω τσέπη δεν είναι Γεωπόνος. Στη σημερινή εποχή βλέπω συμφοιτητές μου και κυρίως συμφοιτήτριες μου να "φοβούνται" να μπούνε στον εκπαιδευτικό αγρό σε κάποια εργαστήρια. Δηλ έλεος έρχεται η άλλη ρε παιδιά σε εργαστήριο(!) με παπουτσάκι με τακούνι! Ας έβαζε τουλάχιστον ένα αθλητικό παππούτσι. Που είναι? Εδώ είναι Γεωπονία όχι Οικονομικό ή Διεθνών σχέσεων. Δεν ήξερε? Εκεί οκ γραβατες,κουστούμια, ταγέρ και ταμπελάκια. Τους έχουν με ταμπελάκια από τα 18 τους και νομίζουν ότι κάνουν κάτι. Μα δεν μπορώ ρε παιδιά! Πείτε μου έχω άδικο? Θυμάμαι πριν 1 χρόνο περίπου σε ένα συνέδριο για τη φυτοπροστασία της Ελιάς (στα Νέα Μουδανιά) ήταν ένα καθηγητής μου που έπρεπε να ναι ντυμένος με κουστούμι λόγω του συνεδρίου(ήταν από τους ομιλητές..ο τελευταίος που μίλησε). Με το που τελείωσε την ομιλία του και μπήκαμε στο πούλμαν που μας πήγε όλους έβγαλε με αγανάκτηση τη γραβάτα και μου λέει με το χαρακτηριστικό χιούμορ που τον διακρίνει: "Γεώργιε εσύ κουστούμι δεν έβαλες?"(φορούσα ένα παντελόνι και μια μπλούζα).."Όχι κύριε(το επίθετο του)".."Κακώς, δεν βλέπεις εμένα, έχω και την θηλειά(γραβάτα) στο λαιμό θα το καθιερώσω και στα εργαστήρια". Φυσικά τομ είπε αστεία και αυτό έκανε μπαμ όλοι "λύθηκαν" μέσα στο πούλμαν διότι ο συγκεκριμένος είναι σκληροπυρηνικός Γεωπόνος..δεν θυμίζει 55αρη καθηγητή πανεπιστημίου με την κλασσική έννοια..είναι "αγριοκάτσικο" της φύσης και πάντα εφοδιασμένος με κλαδευτήρι!

    Φιλικά, Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. 1) Προς κύριο Καλεντερίδη
    2) Προς Ελίνα Γαληνού

    1)Προς κ. Καλεντερίδη:
    Σωστή κίνηση. Αν πάτε στο άρθρο "Αιτούμαι τετραήμερη άδεια" είχα αναφέρει πρώτος :) για τη χρησιμότητα του καταστροφέα. Εύχομαι να δικαιωθώ στη πράξη και στη περίπτωση του Ελαιώνα σας(σε άλλες περιπτώσεις στο χωριό του παππού μου δικαιώθηκα).Φυσικά η μαγική λέξη στη Γεωπονία όπως τονίζει μετά μανίας ένας πολύ καλός καθηγητής μας είναι "Η μαγική λέξη στην Γεωπονία είναι "Εξαρτάται".Από πολλούς παράγοντες. Να μην είστε ποτέ απόλυτοι".
    Επίσης, κ. Καλεντερίδη μια που ασχολείστε -με μεράκι απ' ότι αντιλαμβάνομαι- προσέξτε πολύ τον μύκητα Verticillium dahliae. Κοινό όνομα ασθένειας: Βερτισιλλίωση. Μεγάλη προσοχή σε αυτή την ασθένεια. Αν έχετε κάποιον γνωστό καλό Γεωπόνο(να μην έχει νοοτροπία σουπερ μάρκετ γεωργικών φαρμάκων και το χωράφι να το βλέπει με τα κυάλια) μιλήστε άμεσα μαζί του για τα προληπτικά μέτρα(να σας τα πει αναλυτικά) διότι κατά καιρούς έχουμε στη Ελλάδα προσβολές. Προσοχή! Αν γίνει προσβολή δεν καταπολεμάται με χημικά μέσα! Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής αποτελεσματικό μυκητοκτόνο φάρμακο για το συγκεκριμένο μύκητα. Είναι πολύ επικίνδυνη ασθένεια αν δεν εφαρμόσετε προληπτικά μέτρα. . Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχω δημιουργήσει(αν και φοιτητής τολμώ να το κάνω) ένα blog σχετικά με την καλλιέργεια Ελιάς με την οποία ασχολούμαι από πολύ μικρός(με μύησε ο παππούς μου τα Σαββατοκύριακα). Όχι τίποτα άλλο ρε παιδιά αλλά και εμέίς οι πιτσιρικάδες πατάμε στα αμφιθέατρα και στα εργαστήρια..ακόμα και πρωί να ναι δεν λουφάρουμε μερικοί(δεν είμαστε "φυτά"..καμία σχέση)... ε κάτι μαθαίνουμε. Δεν τα ξέρουμε όλα στη Γεωπονία μαθαίνεις πάντα και αφού βγεις συνταξιούχος. Αν καθήσουμε να αναφέρουμε όλα τα γένη και όλα τα είδη φυτών δεν θα τελειώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.