27/7/10

Ρωσικό πυροσβεστικό ελικόπτερο αποκαλύπτει "μαύρη τρύπα" στην τουρκική αεράμυνα!

Aυτό που απαγορεύεται ρητά στους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, η παραβίαση του ΕΕΧ της Τουρκίας, το έκανε στις 23 Ιουλίου ο πιλότος ενός ρωσικού πυροσβεστικού ελικοπτέρου και όχι στιγμιαία ή για ένα λεπτό αλλά για δώδεκα (!) ολόκληρα λεπτά πέταξε εντός του εθνικού εναέριου χώρου της Τουρκίας, χωρίς να φοβηθεί τα τουρκικά μαχητικά, τα οποία έτσι ή αλλιώς δεν απογειώθηκαν!

«Είναι σαφές» αναφέρει αξιωματικός του ΓΕΕΘΑ «ότι το τουρκικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης αιφνιδιάστηκε προφανώς λόγω της πορείας που ακολούθησε το ελικόπτερο. Προφανώς ο πιλότος ήθελε να εξοικονομήσει καύσιμα και δεν δίστασε "να βάλει το κεφάλι του στο στόμα του λύκου"».

Το ρωσικό ελικόπτερο έφυγε από το Διδυμότειχο με κατεύθυνση την Μυτιλήνη όπου είχε πάρει εντολή να σπεύσει για την κατάσβεση πυρκαγιάς.

Ακολουθώντας πορεία νοτιοανατολική πέρασε από τα βόρεια του Τσανάκαλε (!), δηλαδή από την «καρδιά» της τουρκικής αεράμυνας αφού από εκεί ξεκινάει ο νοητός αεροδιάδρομος από τα δυτικά για την Κωνσταντινούπολη και πέταξε δώδεκα ολόκληρα λεπτά εντός της τουρκικής αεράμυνας, πριν φτάσει στην Μυτιλήνη και συμμετάσχει στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς.

Για την ιστορία, η παρουσία του ελικόπτερου, είχε καθοριστικά αποτελέσματα στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

«Φαίνεται ότι τυχαία αποκαλύφθηκε μια μαύρη τρύπα στην τουρκική αεράμυνα, αφού κανείς δεν περίμενε ότι από την περιοχή του Έβρου θα μπορούσε εναέριο μέσο να διατρήσει σχεδόν κάθετα την «ομπρέλα» προστασίας των Στενών», σημείωνε αξιωματικός της Αεροπορίας» στο defencenet.gr.

Για το θέμα ενημέρωθηκε από το τουρκικό ΓΕΕΘΑ το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος...

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

11 σχόλια:

  1. Ίσως θα έπρεπε να είμαστε λίγο προσεκτικοί και να μην ενθουσιαζόμαστε εύκολα.

    Ίσως οι τουρκαλάδες να έκαναν την πάπια σκόπιμα για να μας ξεγελάσουν!

    Ας θυμηθούμε ότι οι Ιάπωνες, αν και διέθεταν το φοβερό καταδιωκτικό Zero ή Zeke που κατά τον Β΄Π.Π. "σκούπισε" από τον ουρανό του Ειρηνικού τα αεροπλάνα των Συμμάχων, σε επίδειξη της αεροπορίας τους πριν το 1938, φρόντισαν να επιδείξουν ότι πιο παλαιό και αναχρονιστικό διέθεταν.

    Έτσι παραπλάνησαν όλους τους στρατιωτικούς επιτετραμένους των διαφόρων κρατών οι οποίοι παρευρίσκονταν στην επίδειξη!

    Δεν γνωρίζω βέβαια αν το ίδιο θα μπορούσε να ισχύσει και για τα σημερινά δεδομένα των ικανοτήτων της έξοχης Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (βλέπε Red Flag!).

    Ίσως σήμερα να μην είναι πλεόν δυνατή η απόκρυψη των δυνατοτήτων ενός κράτους.

    Πάντοτε φοβούμαι την ύπαρξη κάποιου τσιπ στα ηλεκτρονικά των αεροπλάνων μας, που θα μπορούσε σε δεδομένη σιγμή να αχρηστεύσει κάποιες από τις δυνατότητες των αεροσκαφών που μας πωλούν οι ΗΠΑ!

    Επειδή γνωρίζω την νοοτροπία των ανθρώπων αυτής της χώρας ....

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περίεργο?! είχα την εντύπωση ότι οι πιλότοι μας τον κάνανε σουρωτήρι τον εναέριο χώρο τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο ἐμεῖς καθόμαστε σούζο στὶς προσταγὲς τῆς Ἄγκυρας.
    Τἰ θὰ λέγανε στὴν Ρωσσία, σᾶς ρίξαμε τὸ ἑλικόπτερο διότι μπῆκε κατὰ λάθος στὸν τουρκικό ἐναέριο χῶρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευμένη για έναν περίεργο λόγο και εγώ διαισθάνομαι το ενδεχόμενο τοποθέτησης GPS στα Leopard που μας πούλησαν οι Γερμανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν νομίζω ότι το συμβάν αφορά σε τρύπα στην αεράμυνα, αλλά μάλλον στο ότι δεν τολμά η Τουρκία να κάνει σκληράδες στην Ρωσία. Μόνο σε εμάς αυτά περνούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ένας είπε για τα αεροπλάνα, ο άλλος για τα άρματα, να πω και γω για τα καράβια, να δέσει το γλυκό !
    Ο Σάββας που είναι ειδικός στα ηλεκτρονικά, μήπως έχει κάτι υπόψη του;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παλληκάρια μου, από πότε απαγορεύεται ένα πολιτικό ιπτάμενο μέσο (τέτοιο είναι το ρώσικο πυροσβεστικό ελικόπτερο), να πετάει στον εναέριο χώρο μιας οποιασδήποτε χώρας;

    Και μη μου πείτε ότι χρειάζεται να υποβάλλει σχέδιο πτήσης ή να ενημερώσει προηγουμένως, διότι θα σας ρωτήσω "και πού το ξέρει το defencenet ότι δεν το είχε κάνει να λάβει δηλαδή την έγκριση των τούρκικων αρχών;;;"
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μήπως απλά μας υπολογίζουν τόσο λίγο ώστε με το που είδανε την ένδειξη στο ραντάρ είπανε, άστους μωρέ μια φορά κι αυτοί ας περάσουν, έτσι κι αλλιώς πιο εδώ δεν έχουν κουράγιο και καρδιά να κάνουν!!! κι ας μην ξέρανε ότι ήταν ρωσσικό, πρώτα θα σκεφτήκαν "οι γείτονες μας είναι"! Βέβαια δεν μας τιμά αυτό αλά... με τέτοιες πολιτικές και διαταγές που ακολουθούμε... δεν μπορούμε στα αλήθεια να κάνουμε βήμα προς τα εκεί! Αν και το πρώτο που σκέφτηκα κι εγώ ήταν αυτό που λέει και ο Τζίμης πιο πάνω πυροσβεστικό ήταν όχι πολεμικό! Και μάλλον αυτός ήταν ο λόγος...

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ πάλι διάβασα ότι το ελικόπτερο αναχαιτίστηκε κανονικά απο τα τουρκικά αεροσκάφη.
    ΄Οσο για την "τρύπα"....πόσα χρόνια έχουμε να τολμήσουμε να μπούμε στον εναέριο χώρο τους; Προφανώς στη βάρδια στα ραντάρ παίζουν playstation οι τούρκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είμαστε παγερά αδιάφοροι με το όποιο κενό στην Τουρκική αεράμυνα. Δεν πρόκειται να τους κάνουμε τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ναι δεν φτανει που μας βαλανε φωτιά,δεν θα μας αφηναν να την σβήσουμε κιολας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.