22/7/10

Αίγυπτος- Τουρκία: Ειρηνευτική διαδικασία

Οι πρόεδροι της Αιγύπτου και της Τουρκίας συναντήθηκαν στο Κάιρο σήμερα και συζήτησαν τις διεθνείς προσπάθειες για να οδηγηθούν οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αναφέρει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Mena.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ και ο τούρκος ομόλογός του Αμπντουλάχ Γκιούλ συζήτησαν "για τις προσπάθειες για την αναβίωση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή, καθώς και για τις περιφερειακές εξελίξεις αμοιβαίου ενδιαφέροντος", σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο.

Ο Μουμπάρακ, επίσης, τόνισε "τις προσπάθειες της Αιγύπτου για την πρόοδο της ειρηνευτικής διαδικασίας και των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, και τις προσπάθειες της Αιγύπτου για την επίτευξη συμφιλίωσης στην Παλαιστίνη", σύμφωνα με το Mena.

Εδώ και μήνες, το Κάιρο προσπαθεί να συμβιβάσει τους αντιμαχόμενους αδελφούς Παλαιστίνιους: την Φάταχ του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς και την ισλαμιστική Χαμάς, που ασκεί την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας.

Φτάνοντας στο Κάιρο την Τρίτη το βράδυ, ο Αμπντουλάχ Γκιούλ θα πρέπει να αναχωρήσει από την Αίγυπτο αργότερα σήμερα, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Το Σάββατο, ο Χόσνι Μουμπάρακ είχε χωριστές συνομιλίες με τον Πρόεδρο Αμπάς και τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, οι οποίοι έχουν ξαναρχίσει έναν έμμεσο διάλογο υπό την αιγίδα του απεσταλμένου των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, Τζορτζ Μίτσελ. athina984.gr

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.