19/7/10

Επικρίσεις ΣΥΝ για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

Αδράνεια σχετικά με τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο καταλογίζει στην κυβέρνηση το μέλος Π.Γ. και υπεύθυνος για την Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα του ΣΥΝ κ. Κ. Ήσυχος.
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, «ενώ τις τελευταίες εβδομάδες και μέρες, πυκνώνουν οι προκλήσεις της Άγκυρας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πέραν των ανακοινώσεών της, δεν έχει προβεί σε διαβήματα σε κανέναν διεθνή οργανισμό, ώστε να τεκμηριωθούν οι παραβιάσεις που σημειώνονται, για να παρθούν άμεσα και αυστηρά μέτρα προς την τουρκική κυβέρνηση από τους διεθνείς φορείς».
Σύμφωνα με τον κ. Ήσυχο τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου, αμφισβητούνται πλέον ευθέως από την Τουρκία με πρόσχημα τις ωκεανογραφικές έρευνες μεταξύ Ρόδου, Καλύμνου και Καστελόριζου.
«Η περιοχή Χταπόδια βόρεια της Καλύμνου, είναι η τελευταία επιλεκτική επιλογή της Άγκυρας, ώστε να αμφισβητηθούν έμπρακτα τα 10 ν.μ. του εναέριου χώρου, οπού αποκλειστική αρμοδιότητα έχει το F.I.R. Αθηνών», σημειώνει, τονίζοντας παράλληλα ότι οι διεθνείς οργανισμοί δεν έχουν λάβει ακόμα θέση, όπως θα όφειλαν, αφού η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να περιορίζεται σε ανακοινώσεις «εσωτερικής κατανάλωσης».
«Με πρόσχημα την κρίση, η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανα τις εξελίξεις που δημιουργούν νέα δεδομένα στην περιοχή μας, με τεράστιους κινδύνους για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές» καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Ήσυχου.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

6 σχόλια:

  1. Συνάντηση Δ.Δρούτσα-Α.Νταβούτογλου
    18-07-2010 12:20:23
    Στο περιθώριο της συνόδου του ΟΑΣΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας μετέφερε την ενόχληση της ελληνικής κυβέρνησης στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. Παράλληλα, ο Δ.Δρούτσας ενημέρωσε τους Ευρωπαίους και τον Αμερικανό ομόλογό του. Το τουρκικό σκάφος παρακολουθείται από περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος.
    "Η συνεχιζόμενη ανοχή της ελληνικής κυβερνήσεως απέναντι στις έρευνες της Τουρκίας στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο, δημιουργεί συνθήκες κεκτημένων δικαιωμάτων. Η Ελλάδα πρέπει να αντιδράσει σε υψηλότερο και σκληρότερο επίπεδο", δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ενδογερμανική σύγκρουση ΚΜW και Rheinmetall DeTec επί ελληνικού εδάφους
    19-07-2010 01:51:01
    Η ενδογερμανική σύγκρουση μεταξύ ΚΜW και Rheinmetall DeTec αναδεικνύεται μέσα από το πρόβλημα που ανακινήθηκε σχετικά με το ξεφλούδισμα του επιχρίσματος στο εσωτερικό του πυροβόλου λείου σωλήνα των 120 χλστ. L55, κατασκευής της Rheinmetall μεν, αλλά ευθύνης του κατασκευαστή του άρματος Leopard-2HEL, της KMW. Η Rheinmetall De Tec, ίσως η μεγαλύτερος όμιλος εταιρειών στα χερσαία συστήματα στην Ευρώπη, φιλοδοξεί να «καταπιεί» την άλλοτε κραταιά KMW, η οποία ταλανίζεται από σοβαρά οικονομικά προβλήματα. «Το πρόβλημα με το εσωτερικό του πυροβόλου των Leopard-2HEL» λέει στο defencenet.gr, πρώην στέλεχος της KMW, «είναι ευθύνης της Rheinmetall 100%. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με την κατασκευή του πυροβόλου. Ακόμα και τα πυρομαχικά που χρησιμοποιεί ο Ελληνικός Στρατό είναι κατασκευής της Rheinmetall.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπα, περίμεναν στον ΣΥΝ να βρεθούν στον πάτο (κάτω από 1%) για να τους πιάσει το...πατριωτικό τους και να ασχοληθούν με τα εθνικά θέματα;
    Ο εθνομηδενισμός και η αποδόμηση κάθε τι ελληνικού, ΕΔΩ πληρώνονται !
    Τσιπράκο, τώρα είναι αργά !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σβήστε τον ηλίθιο από το defencenet.gr

    Είχε σταματήσει μερικές μέρες, όταν τον είχατε σβήσει, και άρχισε πάλι.

    Δεν είναι δυνατόν να βλέπω ΤΡΙΑ σχόλια και τα δύο να είναι διαφημίσεις άσχετες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. βρε,τον Συνασπισμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπα; Έχει ο ΣΥΝ τομέα άμυνας; Άμυνας από τι και γιατί; Αφού ως γνωστόν κατά ΣΥΝ οι εξοπλισμοί πρέπει να σταματήσουν, οι προλετάριοι δεν έχουν πατρίδα και οι Τούρκοι είναι αδέρφια μας.

    Ρε Τσίπρα πάψε να πασάρεις λιγμένα στο κόμμα ρε παληκάρι μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.