3/7/10

Παραλληλίζουν Γάζα με δήθεν απομόνωση

Στο χθεσινό της φύλλο η τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak», στις εσωτερικές της σελίδες με τον τίτλο «Πρώτα η Γάζα, μετά η ΤΔΒΚ», γράφει ότι ο Πρόεδρος της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Μεχμέτ Σαχίν, παραλλήλισε τον αποκλεισμό της Γάζας με το «εμπάργκο» κατά του ψευδοκράτους.

Συγκεκριμένα ο Σαχίν, μιλώντας στη Σύνοδο των Προέδρων των Κοινοβουλίων της Οργάνωσης Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ), ανέφερε ότι τα μέτρα, τα οποία λήφθηκαν προκειμένου να απαλύνουν τον συνεχιζόμενο εδώ και 45 μήνες απάνθρωπο αποκλεισμό της Γάζας, δεν πρόκειται να φέρουν τη λύση, αλλά απλώς θα την αναβάλουν.

Ο Πρόεδρος της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης είπε ότι «στην πρακτική αυτή, η οποία αποτελεί μια σοβαρή απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής, πρέπει πλέον να δοθεί τέλος, με όλη τη σημασία της λέξης».

«Εάν δεν αρθεί τελείως ο αποκλεισμός που επιβάλλει το Ισραήλ, δεν μπορεί να υπάρξει κάποιο απτό βήμα προς το δρόμο της σταθερότητας της περιοχής μας. Ως Πρόεδροι Κοινοβουλίων, πρέπει για μιαν ακόμη φορά αυτό να το διακηρύξουμε σε όλο τον κόσμο με ισχυρές εκφράσεις», πρόσθεσε, αναφέροντας ότι «ένα παρόμοιο εμπάργκο με αυτό της Γάζας, σε αντίθεση μάλιστα με τις αποφάσεις των ΗΕ και της ΟΙΔ, εφαρμόζεται και εναντίον της ‘ΤΔΒΚ’» και πως «εκείνο, το οποίο αναμένεται από τον ισλαμικό κόσμο, είναι η ίδια αλληλεγγύη που επιδεικνύεται για τη Γάζα, να επιδειχθεί και για τον ‘καταπιεσμένο τ/κ λαό’».
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

3 σχόλια:

  1. Ευγε στην τουρκια.Ακομα και το πεταγμα του κουνουπιου το εκμεταλευεται προς οφελος της.Αντιθετα,οι δικοι μας θλιβεροι 'υπαλληλοι' παρακολουθουν τα παντα [απο το στρατηγειο του κολωνακιου] με 'ανησυχια'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Πρόεδρος της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης να μας πει τον αριθμό των Τουρκοκυπριων που καθημερινά εργοδοτούνται στις ελεύθερες περιοχές και τον αριθμό των ελληνοκυπρίων που εργοδοτούνται στα κατεχόμενα .Χιλιάδες Τ/Κ εργοδοτούνται στις ελεύθερες περιοχές και κανένας Ε/Κ στα κατεχόμενα . Το απαγορεύει το κατοχικό καθεστός .Επίσης να μας πει πόσα γεωργικά προιόντα μεταφέρονται καθημερινά από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές και πόσα από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα .Επίσης να μας πει ποιος εμποδίζει την ελεύθερη εγκατάσταση των νομιμων ιδιοκτητών στα σπίτια και στις περιουσίες τους .

    Αυγερινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για πολλοστη φορα η Τουρκια εκμεταλευται το καθε τι προς ιδιον οφελος. Η ερωτηση ειναι ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ?Επισης αυτα να βλεπουν οι οψιμοι φιλοι των Τουρκων οι οποιοι τους εδωσαν "αβαντα" πηγαινωντας στην ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΧΑΜΕΝΗ Κερυνια....ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ ΚΥΠΡΟΣ
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.