26/7/10

Ο Τσάβες απειλεί να "μπλοκάρει" το πετρέλαιο προς τις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, απείλησε να διακόψει τις εξαγωγές πετρελαίου προς τις ΗΠΑ σε περίπτωση στρατιωτικής επίθεσης από την Κολομβία.

Παράλληλα, ματαίωσε μία επίσκεψη στην Αβάνα, όπου επρόκειτο να είναι ο κύριος ομιλητής στην εθνική εορτή της Κούβας την Δευτέρα, δηλώνοντας ότι μια ένοπλη "επίθεση" στην χώρα του από την Κολομβία είναι "πιο πιθανή από ποτέ".

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, ο οποίος ήταν να αναχωρήσει για την Κούβα, την Κυριακή, δήλωσε κατά τη διάρκεια πολιτικής συνάντησης ότι έχει "πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες" που αφήνουν να εννοηθεί ότι "η πιθανότητα μιας ένοπλης επίθεσης εναντίον του εδάφους της Βενεζουέλας" από την Κολομβία είναι "πιο πιθανή από ποτέ κατά τη διάρκεια αυτών των ετών".

Η Βενεζουέλα διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με την Μπογκοτά την Πέμπτη, αφότου ο κολομβιανός πρεσβευτής στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (ΟΕΑ) παρουσίασε "αποδείξεις" (εικόνες από δορυφόρο, συντεταγμένες από GPS, φωτογραφίες) σχετικά με την παρουσία 1500 κολομβιανών ανταρτών στη Βενεζουέλα.

Το Καράκας είχε απορρίψει αυτούς τους ισχυρισμούς, καταγγέλλοντας ένα "τσίρκο των μέσων ενημέρωσης".

"Αρνούμαστε, έχουμε αρνηθεί και θα αρνούμαστε πάντα την πιθανότητα μια δύναμη ανταρτών, μία παραστρατιωτική δύναμη ή μια ξένη στρατιωτική δύναμη να εγκατασταθεί στο μικρότερο τετραγωνικό χιλιοστό του κυρίαρχου εδάφους μας", δήλωσε ο Τσάβες κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής και μεταδόθηκε από την επίσημη τηλεόραση VTV.

Από την Πέμπτη, ο στρατός της Βενεζουέλας έχει τεθεί σε κατάσταση "ύψιστου" συναγερμού στις περιοχές που συνορεύουν με την Κολομβία.
SKAI.GR

16 σχόλια:

  1. TOSO BLAKAS EINAI AUTOS O CHAVEZ POU DEN EXI KATALABH OTI DEN YPARXOUN PARA MONO SYNORIAKOI FYLAKES STA SYNORA TOU, ENO PROSPATHI NA PISI THN KOINH GNOMI OTI APILITE...KAI DEN THA POULISI PETRELEO STHN USA? THA PAI ÁPATA, OUTE PSOMI DEN THA EXOUN NA FANE, FANTASTHTE OTI SHMERA DEN FTANOUN TA AYGA STHN VENEZUELA GIA OLOUS TOUS KATOIKOUS THS..ARHS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχουν αβγά, γιατί δεν είναι ...κότες.
    Εμείς που είμαστε, έχουμε περίσσευμα !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΧΕΡΙ ΣΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ. Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΑΒΕΖ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΕΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΑ (ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ). ΒΕΒΑΙΑ ΕΤΣΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ. ΠΟΛΥ ΑΠΛΗΣΤΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΑΥΤΗ Η ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΙΤ...


    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλοι αυτοί οι δικτατορίσκοι έχουν πάντα περίπου το ίδιο άδοξο τέλος. Μονάχα που ταλαιπωρούν τους λαούς των και άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ARHS

    ¡Viva el Socialismo y la unidad popular!

    VIVA CHÁVEZ,VIVA MORALES, VIVA CORREA,VIVA ORTEGA,VIVA LULA, VIVA CASTRO,VIVA ZELAYA, VIVA "ESTADOS UNIDOS DE LATINOAMÉRICA"

    Αντε αγορι μου να πλυνεις κανα σωβρακο στην Αμερικανικη πρεσβεια του Καρακας.Να γυαλισεις και κανα παπουτσι.Να μαζεψεις και τα σκουπιδια.
    Μπορεις να μας πεις γιατι η Ελληνικη παροικια της Βενεζουελα συμπαραταχτηκε με τον λακε των Αμερικανων Carlos Molina;

    http://www.historycommons.org/entity.jsp?entity=carlos_molina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο κομπλεξικος νεο-ελληνας επειδη εχει συμβιβαστει στα χαλια του και στη δουλεια του, φθονει και απεχθανεται οποιον αντιστεκεται και κρατα την αξιοπρεπεια του.
    Η χαμερπης ζηλεια για τον καλυτερο απο μας εκρινε πολλες φορες την τραγικη μας μοιρα.
    Στραβοι και θεοστραβοι, αντι να βαλωμε οματογιαλια να ξεστραβωθουμε, φθονουμε αυτον που βλεπει, τον βριζουμε και ευχομαστε το στραβωμο του.

    Γι' αυτο γραφονται τα ανωτερω αηδιαστικα για την Βενεζουελα, που ποτε δεν ενοχλησε την Ελλαδα.

    Αντε να γινεται ανδρες πρωτα και μετα προχωρατε σε σχολια για αλλους που εχουν ανδρισμο και υπερασπιζουν τη χωρα τους.

    Νικολετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό για Viva (δικτάτορα) Castro κι όλη τη σκατοπαρέα του μ' άρεσε πολύ! Ασε, φίλε, δε θα πάρουμε άλλο Σοσιαλισμό (όπου, μεταξύ άλλων, απαγορεύονται κι οι απεργίες, μη γελιόμαστε) http://archive.newsmax.com/archives/articles/2006/12/20/100014.shtml - ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ!
    Όσο για τον παρανοϊκό Τσάβες (έχει μια εμμονή με τον Μπολιβάρ) και τους "καλούς" του φίλους (Ιράν, Συρία) δες τι λένε κάποιες ανθρωπιστικές οργανώσεις http://www.hrw.org/en/node/87530, http://www.amnesty.org/en/library/asset/AMR53/003/2010/en/84fbbb47-58c4-4fba-a9b4-c48359274734/amr530032010en.pdf, http://www.amnesty.org/en/for-media/press-releases/venezuelan-government-deliberately-targeting-opponents-2010-04-01.
    Προφανώς - σε αντιδιαστολή με τις Η.Π.Α. - εσένα τα πρότυπά σου είναι χώρες με πολύ χαμηλό δείκτη δημοκρατίας http://graphics.eiu.com/PDF/Democracy%20Index%202008.pdf, που το να γυαλίζεις παπούτσια, να πλένεις σώβρακα, να μαζεύεις σκουπίδια και ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ είναι ευνόητο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Αντε να γινεται ανδρες πρωτα και μετα προχωρατε σε σχολια για αλλους που εχουν ανδρισμο και υπερασπιζουν τη χωρα τους.

    Νικολετα"
    Μετά την υπόδειξη δημοκρατικής ευαισθησίας από τους φασίστες έχουμε και την υπόδειξη του ανδρισμού από ...γυναίκες! Μάλλον, ζήλεψε τις δόξες του Κάστρο και του Τσε, αυτής της αλητοπαρέας, που έστειλε χιλιάδες ομοφυλόφιλους στα καταναγκαστικά στρατόπεδα εργασίας (πολλοί έχασαν τη ζωή τους εκεί - υπάρχει και μια ταινία "Before Night Falls" που εξιστορεί σχεικά) με την προτροπή ότι "η εργασία θα τους κάνει άνδρες"!!! Όχι άλλο Σοσιαλισμό - όχι άλλο "Ανδρισμό" - όχι άλλο κάρβουνο ρε παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Galia 27 Ιουλίου 2010 1:37 μ.μ. σου'φαγε κανα γουρουνι τα cojones σου και επαψες ξαφνικα να υπογραφεις εστω και ως ΜΠΡΟΥΝΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @27 Ιουλίου 2010 1:43 μ.μ.γιατι τοση ευαισθησια για τις λουγκρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νικολέτα
    καλά σου τα λέει ο/η ΜΠΡΟΥΝΟ.
    27 Ιουλίου 2010 1:43 μ.μ.
    27 Ιουλίου 2010 1:37 μ.μ.
    Για ομοφυλλόφιλους (πούστηδες) μιλάει οπότε κάτι θα ξέρει.

    Η ΜΠΡΟΥΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κυριοι & 'κυριες'.....

    δεν εγραψα για κανενα 'σοσιαλισμο' η καπιταλισμο.Δεν εκανα πολιτικο σχολιο.Αδιαφορω για την πολιτικη αποχρωση που εχουν αξιοπρεπεις ανθρωποι.

    Εγραψα αηδιασμενη απο τη συμπεριφορα των κιναιδων και πιθηκων νεο-ελληνων βασμουλων που εγιναν ΚΑΘΕΣΤΩΣ και εβαλαν στο περιθωρειο καθε αξιο ανθρωπο της πατριδας μας, ωστε αυτη να πεσει βορα στα δοντια της Αγγλο-Σαξωνικης Τραπεζικης ομοφυλοφιλοκρατιας....και ο νοων νοειτω.

    ....και οσο για το μισος και τη χολη που βγαζετε για τους απελευθερους σκλαβους και αμυντορες οπως ο Τσαβεζ και ο Τσε, απλως επιβεβαιωνουν το αρχικο μου σχολιο.

    Διπλα μας εχουμε τον κ. Χατσιμ Θατσι του Κοσοβου που διασπειρει ναρκωτικα σε ολη την Ευρωπη, τεμαχιζει ανθρωπους και πουλα τα οργανα τους, πουλαει και ομοεθνεις του κοπελες στη διεθνη πορνεια, βιαζει το Διεθνες Δικαιο και απειλει την Ελλαδα....και εσεις ανανδροι για να ειστε αρεστοι στους βιαστες της πατριδας μου κανετε πως δεν βλεπετε και αποκαλειτε 'παρανοικο δικτατορα' τον Τσαβεζ της Βενεζουελας που ποτε δεν διανοηθηκε να θιξει τη χωρα μας.

    Η εμετικη διαθεση ειναι το μονο συναισθημα που δημιουργουν τα γραφομενα σας. ΚΡΙΜΑ

    Νικολετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πες τα Νικολετα χρυσοστομη.Αυτο ακριβως ειναι το νοημα αλλα που να το καταλαβουν οι ασχετοι;Για αλλη μια φορα ¡VENCEREMOS!
    Και ενα φιλμακι για να κανουν κεφι
    http://www.youtube.com/watch?v=AI04D6J1MB0

    Που'σαι ρε ARHS απο την Βενεζουελα;Εχεις νυχτερινη βαρδια στις τουαλετες της πρεσβειας των ΗΠΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΧΩΣΤΑ ΡΕ ΝΙΚΟΛΕΤΑ.
    ΠΟΛΛΟΙ ΕΔΩ ΕΧΟΥΝ ΚΟΛΗΜΑΤΑ.

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΤΟΝ 20ο ΑΙ. ΗΓΕΤΗ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ.

    ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΤΟΥ.


    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "δεν εγραψα για κανενα 'σοσιαλισμο' η καπιταλισμο"
    Δεν είπε κανείς το αντίθετο - μίλησες όμως για ...ανδρισμό! Επειδή όμως επιμένεις: για σένα μέτρο αποδοχής κάποιου είναι απλά το να μη σε πειράζει? Αν ας πούμε, στο διπλανό διαμέρισμα ο - κατά τ' άλλα - macho σύζυγος δέρνει καθημερινά τη γυναίκα και τα παιδιά του εσύ θα εξακολουθείς να έχεις "καλή" άποψη επειδή απλά δε σε πειράζει? (Αυτή η τόσο διαδεδομένη λογική είναι αρκετά (αυτο)καταστροφική και την έχουν γευτεί τόσο καλά κάποιοι λαοί που επέμεναν στο παρελθόν στην ουδετερότητά τους!)
    Και ποιο είναι τελικά το κριτήριο της αντίστασης και της αξιοπρέπειας? Το να έχεις ένα λαό φιμωμένο, χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα, χωρίς ανεξάρτητη δικαιοσύνη, όπου μπορεί π.χ. να φυλακιστείς χωρίς να σου απαγγελθεί κατηγορία στις - κατά γενική ομολογία - χειρότερες φυλακές της αμερικάνικης ηπείρου? Αν νομίζετε ότι αυτά είναι κακίες αμερικανοθρεμμένων, διάβασε τι έχει να πει κι ένας σημαντικός συγγραφέας που ξέρει τα πράγματα μάλλον λίγο καλύτερα από εμάς http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=149744.
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.