21/7/10

Τουρκία:Νέο Σαμποτάζ σε αγωγό φυσικού αερίου της BOTAS

Στο χωριό Topçatan της πόλης Doğubayazıt οκτώ χιλιόμετρα από τα σύνορα Ιράν - Τουρκίας στις 00:05 σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη στον αγωγό της Εταιρείας Botas που μεταφέρει φυσικό αέριο από το Ιράν στην Τουρκία.

Η έκρηξη, έγινε αισθητή σε αρκετά μεγάλη απόσταση και προκάλεσε τον πανικό στους κατοίκους των γειτονικών περιοχών, η ένταση της ήταν τέτοια που πολλοί κάτοικοι ανέφεραν ότι πίστεψαν ότι πρόκειται για σεισμό μεγάλης κλίμακας.Προκλήθηκε σπάσιμο τζαμιών σε πολλά κτίρια και πολλοί κάτοικοι διανυκτέρευσαν μακριά από τα σπίτια τους εξαιτίας του φόβου τους.

Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά η οποία είναι ορατή σε απόσταση 45 χιλιομέτρων καθώς οι φλόγες ξεπερνούν σε ύψος τα 100 μ. Προσωπικό της εταιρείας BOTAS κατάφερε μετα από μια ώρα περίπου να μειώσει την παροχή φυσικού αερίου στον αγωγό και αυτό επέτρεψε την κατάσβεση της πυρκαγιάς από τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που είχαν καταφθάσει στην περιοχή.Μεγάλος αριθμός στρατιωτών και αστυνομικών έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή. Η έκρηξη αυτή εκτιμάται ότι θα προκαλέσει μεγάλες οικονομικές απώλειες καθώς ο αγωγός θα μείνει κλειστός για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η αίτια της έκρηξης δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί αλλά πληροφορίες κάνουν λόγο για ανατίναξη του αγωγού με εκρηκτικά. Είναι η τρίτη πράξη σαμποτάζ σε αγωγό φυσικού αερίου στην Τουρκία σε διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας.(http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/07/hpg.html)
Star Gazete,ntvmsnbc

4 σχόλια:

  1. Kατά τα άλλα οι Τούρκοι μαζεύουν δυνάμεις στο Καντίλ (αφού πρώτα φρόντισαν για δεκαετίες να διασπείρουν τους Κουρδικούς πληθυσμούς σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας).
    Βλέπετε ότι και η υπερδύναμη κάνει λάθη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σέ ότι αφορά την Ελληνικότατη Κύπρο και σε ότι αφορά τον δίκαιο αγώνα του Κουρδικού Λαού, ενός Λαού με ιστορικές ρίζες στην περιοχή που χάνονται στα βάθη των αιώνων, δεν υπάρχει περίπτωση να εγείρω καμιά αξίωση σε ότι αφορά αναρτήσεις.Μπορούν όσοι συνάδελφοι blogger θέλουν να τις αναπαράγουν χωρίς καν να αναφέρουν το Ιστολόγιο του Ινφογνώμων ως πηγή.
    Πάνω απο όλα μετρά η ενημέρωση του Ελληνικού Λαού.

    Γνωρίζω τις ατέλειες της μικρής μου προσπάθειας, ελπίζω να πετυχαίνω τουλάχιστον να μεταφέρω όσο πιο πιστά γίνεται την κατάσταση που επικρατεί στο Κουρδιστάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ηρθε η ωρα να χτυπηθει η τουρκια στην αχιλειο πτερενα της ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ .
    αυτα παθαινει οποιος κανει δουλειες με τον διαβολο.περαστικα τους και δεν ειναι παρα μονο η αρχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν τους χαλάει που οι κούρδοι (αλλά και πόσοι άλλοι άραγε) καθορίζουν αν η Τουρκία θα είναι ενεργειακός κόμβος ή όχι. Γιατί καλή είναι η τοποθεσία της, καλές και οι διπλωματικές της κινήσεις και οι συμφωνίες αλλά αν δεν μπορείς να εγγυηθείς την ακεραιότητα των αγωγών....(;)
    Ας ξαναβγάλουν κανά καραβάκι για έρευνες στην υφαλοκρηπίδα μας να δούμε πόσο θα αργήσει η επόμενη έκρηξη σε αγωγό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.