28/7/10

Γάλλος διπλωμάτης τίθεται επικεφαλής της «ευρωπαϊκής CIA»

Βρυξέλλες, Βέλγιο.Ο Γάλλος διπλωμάτης Πατρίς Μπεργκαμινί θα είναι ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ρόλο την ανταλλαγή ευαίσθητων πληροφοριών, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Ο 40χρονος Μπεργκαμινί είναι στενός συνεργάτης της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον και διπλωμάτης ειδικευμένος σε θέματα άμυνας και ασφάλειας. Πριν ενταχθεί στην ομάδα των συνεργατών της Άστον διετέλεσε διευθυντής του γραφείου του Χαβιέρ Σολάνα.

Η τοποθέτησή του ως επικεφαλής στο «Ενιαίο Κέντρο για την Κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση», όπως επίσημα ονομάζεται η υπηρεσία, αποφασίστηκε από την Κάθριν Άστον καθώς η υπηρεσία ελέγχου των διαβαθμισμένων πληροφοριών υπάγεται στη νέα διπλωματική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως εκτιμούν αναλυτές πρόκειται για ένα αποό τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία μίας ευρωπαϊκής CIA.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

1 σχόλιο:

  1. Αυτά κι αν είναι καραγκιοζιλίκια. Δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και θέλουμε και πρόεδρο ΕΕ και ΥΠΕΞ ΕΕ και τώρα αρχηγό μυστικών υπηρεσιών. Για διάλυση το πάμε και κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε... Πιο πολύ εχθροί νοιώθουν τα κράτη μέλη μεταξύ τους παρά αλληλεγγύη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.