3/7/10

Οτσαλάν: Eκεχειρία για Άγκυρα- PKK

Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο φυλακισμένος ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), κάλεσε την Άγκυρα και την ένοπλη οργάνωσή του να εξετάσουν το ενδεχόμενο μιας εκεχειρίας, ενώ οι συγκρούσεις έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες, μετέδωσε σήμερα το φιλοκουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat.

"Τα δύο μέρη μπορούν να προχωρήσουν προς μια διαδικασία μη βίας", δήλωσε ο κούρδος ηγέτης, ο οποίος δημοσιοποιεί τα μηνύματά του μέσω των δικηγόρων του.

"Αν εκδηλωθεί μια τέτοια βούληση, (οι αντάρτες) θα ανταποκριθούν", πρόσθεσε, συμφωνα με το πρακτορείο.

Ο Οτσαλάν, ο οποίος είναι φυλακισμένος ισόβια και βρίσκεται στη φυλακή από το 1999, δήλωσε πως ο κουρδικός λαός επιθυμεί επίσης "μια διακοπή των εχθροπραξιών", απηχώντας αιτήματα που διατυπώθηκαν πρόσφατα από κουρδικές μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Το PKK έχει εντείνει τις επιθέσεις του εναντίον των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και απειλεί να επεκτείνει τη δράση του σε όλη την Τουρκία. Από την αρχή Ιουνίου, περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε βίαια επεισόδια που σχετίζονται με την κουρδική εξέγερση.

Εξάλλου ο Οτσαλάν ζήτησε και πάλι να αναγνωριστούν ρητά στο τουρκικό Σύνταγμα τα δικαιώματα των περίπου 15 εκατομμυρίων Κούρδων της Τουρκίας (σε συνολικό πληθυσμό 73 εκατομμυρίων κατοίκων), να τους χορηγηθεί ένα καθεστώς αυτονομίας καθώς και να απελευθερωθούν τα πρόσωπα που έχουν συλληφθεί στη διάρκεια πολλών αστυνομικών επιχειρήσεων μεγάλης έκτασης.

Όπως το συνηθίζει, ο Οτσαλάν απείλησε επίσης το τουρκικό κράτος, προειδοποιώντας ότι το PKK θα εντείνει τον αγώνα του αν δεν εισακουσθούν τα αιτήματά του.

Στα τέλη Μαΐου, ο Οτσαλάν είχε ανακοινώσει πως εγκαταλείπει τις προσπάθειες για διάλογο με την κυβέρνηση, αφήνοντας την πρωτοβουλία στους αντάρτες, πράγμα που οδήγησε στην αύξηση των συγκρούσεων.

Τουρκικές επιχειρήσεις στο Β. Ιράκ
Η τουρκική αεροπορία βομβάρδισε αργά τη νύχτα θέσεις των κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι πολεμικά αεροσκάφη συμμετείχαν στις επιχειρήσεις που είχαν στόχο θέσεις του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), στις περιοχές Χακούρκ και Καντίλ του βορείου Ιράκ όπου βρίσκονται βάσεις της διοίκησης του ΡΚΚ.

"Τα αεροσκάφη επέστρεψαν στις βάσεις τους μετά τις επιχειρήσεις", τονίζεται στην ανακοίνωση.
Athina984.gr

13 σχόλια:

  1. ...Τα δύο μέρη μπορούν να προχωρήσουν προς μια διαδικασία μη βίας!

    Γεγονότα της kουρδικό-τουρκική αδελφότητας.
    Flag Of Kurdistan-1922-1924 και οι νικηφόρες μάχες του Kemal ενάντια στα Ελληνικά στρατεύματα είχαν τη μεγάλη βοήθεια των κούρδων.

    Tο περίφημο Hamidiye (cavalry)1891 του σουλτάνου Abdülhamid II. στην πλειοψηφία αποτελετείτο απο νομάδες κούρδων.
    Το 1514 στη μάχη Chaldiran μεταξύ Οθωμανών και την δυναστεία των Safavid οι κούρδοι πήραν το μέρος των οθωμανών.
    O Uthman Abd al-Azi ήταν πρόεδρος μέχρι το 1999 της μουσουλμανικής αδελφότητας στo Κουρδιστάν/Ιράκ με χρηματική συνδρομή από τη σαουδική αραβία, μετα τον θάνατο του ανέλαβαν τα αδέλφια του Ali και Siddiq την καθοδήγηση της ισλαμικής αδελφότητας.
    Αν δούμε μερικές σημαντικές πτυχές της κουρδικής κοινωνίας θα μπορέσουμε να καταλάβουμε και
    να κατανοήσουμε οτι αυτή μετακινείται και ακολουθεί τουρκο εθνικιστική πορεία και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της, ακόμη και αν οι ρίζες του κουρδικού λαού πρόκειται να αναζητηθούν στην αρχή της ιστορίας του.
    Τα γνωστά κόμματα "PKK,KADEΚ Kongra-Gel" Komala, PDK,PSK,PUK δεν πρόκειται να παίξουν μαγάλο ρόλο στην ίδρυση ενός ανεξάρτητου απο την τουρκία κουρδικού κράτους.
    Ο κοινιός στόχος και η βασική τάση της ελίτ των δυο πλευρών είνα ο αφανισμός εθνικιστικών και κομμουνιστικών αποσχιστικών ιδεών της αναπομείναντος οθωνανικής κοινωνίας.
    Η σχέση μας με τους κούρδους πρέπει να καθοριστεί αφου πρώτα λάβουμε υπόψιν τα φυλετικά χαρακτηριστικά όπως την ΝΟΜΑΔΙΚΗΝ φύση τους, την ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ,την ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ τους
    και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αγνοήσουμε τον ρόλο των παραγόντων παρέμβασης της θρησκείας και γλώσσας΄ βασικοί όροι και οποίοι τους εμποδίζουν στην ανάπτυξη μιας ξεχωριστής εθνικής συνείδησης από την τουρκική.
    Κουρδικός και τουρκικός εθνικισμός συζητά επομένως από κοινού εδώ και αιώνες.

    info EQN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπίζω ο ΑΠΟ από το Ιμραλί να μπορεί να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης, ώστε να παίρνει σωστές αποφάσεις και να δίνει το ακριβές στίγμα για το πώς πρέπει να βαδίσει το κουρδικό κίνημα.

    Εάν στην Ελλάδα μπορούμε να κάνουμε και κάτι παραπάνω ώστε να τους βοηθήσουμε προς την κατεύθυνση που οι ίδιοι έχουν αποφασίσει, να το κάνουμε χωρίς ενδοιασμούς.

    Το ότι στο παρελθόν, Κούρδοι χρησιμοποιήθηκαν εναντίον Ελλήνων, δεν πρέπει να αποτελέσει σήμερα εμπόδιο.

    Από μόνο του το γεγονός ότι είναι ένα έθνος που καταπιέζεται και ζητά την ανεξαρτησία του, πρέπει να μας κάνει να τους υποστηρίξουμε.

    Οι πατριώτες είμαστε διεθνιστές και όχι εθνικιστές!!!

    Και ενώ ο πατριωτισμός μας ανοίγει τα μάτια ώστε να μπορούμε καθαρά να δούμε σε μια διένεξη στη γειτονιά μας, ποίος έχει το δίκιο με το μέρος του, ο εθνικισμός μας τυφλώνει σε σημείο που να μη μπορούμε να το διακρίνουμε!!!

    Δεν μπορούμε να είμαστε ΠΑΓΙΑ εναντίον των σημερινών Γερμανών, Ιταλών ή Βουλγάρων επειδή οι προγονοί τους υπήρξαν στο παρελθόν σφαγείς μας. Εκτός και εάν θελήσουν να το επαναλάβουν.
    Τότε θα πληρώσουν διπλά.

    Δεν ξεχνάμε, αλλά ούτε μισούμε!

    Ο κουρδικός λαός σήμερα -σε αντίθεση με τους Τούρκους- δεν μας θεωρούν εχθρούς τους. Παρά την προδοσία στην υπόθεση Οτσαλάν.
    Τουναντίον! Το γεγονός ότι ο ηγέτης τους αποφάσισε να ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, σημαίνει ότι ξέρουν πολύ καλά ποιες είναι οι διαθέσεις και τα αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων απέναντι σ' αυτούς και στο κίνημά τους!
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ Σημιτάκια και Παγκαλάκια σ' αυτή την χώρα!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πριν μας επιτεθούν "για καλά" θα έχουν συμφωνήσει με κούρδους και ισραηλινούς για να φυλάνε τα νότα τους. Αν και η σύγκρουση δεν αναμένεται παρά στιγμιαία, διότι η συνθηκολόγηση με το γιωργάκη μάλλον βρίσκεται στου ερντογάν το τσεπάκι !
    Σημ. Για να πολεμήσουμε χρειάζεται ηγεσία να κρεμάσει τους προδότες για να την εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός. Αλλιώς θα είναι επειδή οι αμερικάνοι μας έβαλαν μπροστά για να επιλύσουν το μεγάλο πρόβλημα που έχει αναφυεί εσχάτως για δαύτους με την ισλαμική τουρκία που τους γράφει εκεί που θά 'πρεπε να τους γράψουμε κι εμείς χρόοονια τώρα ! ))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To πρόβλημα της ιδρύσεως κουρδικού κράτους στο Β. Ιράκ και η παρεχόμενη σ' αυτό βοήθεια από το Ισραήλ, έχει φέρει κοντύτερα την Τουρκία με το Ιράν, διότι καμμία απ' αυτές τις δύο χώρες δεν επιθυμεί την ίδρυση κουρδικού κράτους. Αντιθέτως, το θεωρούν ως τον χειρότερο των εφιαλτών τους.

    Από την άλλη, το Ισραήλ έχει καταστεί ο "φυσικός" σύμμαχος των Κούρδων, αφού τόσο η Τουρκία, όσο και το Ιράν είναι χώρες εχθρικές προς αυτό.

    Οι ΗΠΑ βοηθήθηκαν στην εκστρατεία του Ιράκ από τους Κούρδους και επιθυμούν να διατηρήσουν την συμμαχία τους στην ευαίσθητη αυτή περιοχή.

    "Τουρκία και Ιράν απειλούν το Κουρδιστάν και ενισχύουν την Χεζμπολάχ και την Χαμάς κατά του Ισραήλ" (βλέπε περιοδικό "ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ" 3/7/10, σελ. 32, άρθρο Δρος Κ. Γρίβα "Πόλεμος δι Αντιπροσώπων στην Μέση Ανατολή").

    Συνεπώς, υπάρχει ένα ξεκάθαρο τοπίο κι ένας επί πλέον λόγος, που απομακρύνει την πιθανότητα να τα "βρει" ξανά η Τουρκία με το Ισραήλ.

    @ 3:17 μ.μ.

    Βάσει των ανωτέρω, τα οποία αποτελούν γεγονός αδιαμφισβήτητο, μπορείς να βρεις απάντηση στο ερωτήματά σου

    >Εάν στην Ελλάδα μπορούμε να κάνουμε και κάτι παραπάνω ώστε να τους βοηθήσουμε προς την κατεύθυνση που οι ίδιοι έχουν αποφασίσει, να το κάνουμε χωρίς ενδοιασμούς<

    Κατ' αρχάς, "η Ελλάδα" και "μπορούμε" είναι μάλλον ασαφές. Εννοείς το ελληνικό κράτος, ή εμάς, τους Έλληνες;
    Το ελληνικό κράτος δεν θα κάνει τίποτε που θα δυσαρεστήσει την Τουρκία, διότι αφ' ενός την φοβάται και αφ' ετέρου, όπως πιθανολογώ, η πολιτική του ηγεσία έχει μιζωθεί από την Τουρκία. Εάν εσύ θέλεις να βοηθήσεις τους Κούρδους και το υπό ίδρυση κράτος τους, πάψε να καταφέρεσαι κατά των συμμάχων τους, των Ισραηλινών, παίρνοντας έτσι το μέρος της Τουρκίας και του Ιράν, των απόλυτων εχθρών των Κούρδων.

    >Οι πατριώτες είμαστε διεθνιστές και όχι εθνικιστές!!!<

    Μάλλον δεν ξέρεις τι θα πει "διεθνιστής". Ο διεθνιστής είναι πέραν των εθνών και αγωνίζεται για την κατάργησή τους. Μπορείς να μιλά για τον εαυτό σου και μόνο, αλλά όχι και για μένα. Εγώ αγαπώ το έθνος μου, είναι Έλληνας εθνικιστής και επιθυμώ την διατήρηση των ηθών, εθίμων και εθνικής μου ταυτότητας, εθνικής μου φυσιογνωμίας.

    >Ο κουρδικός λαός σήμερα -σε αντίθεση με τους Τούρκους- δεν μας θεωρούν εχθρούς τους.<

    Πώς το ξέρεις αυτό; Πώς είσαι τόσο βέβαιος; Έχεις ζήσει μήπως με Κούρδους και σου το έχουν πει; Εγώ δεν ξέρω, αλλά πιστεύω ότι η παράδοση του Οτζαλάν εκ μέρους της Ελλάδας, αυτή η ταπεινωτική για τον λαός μας πράξη του Σημίτη και του σιναφιού του, ίσως να μην έχει ξεχαστεί ακόμη από τους Κούρδους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εάν έχουμε καλά προετοιμασμένο και εξοπλισμένο στρατό, πόλεμος δεν θα γίνει. Κανείς δεν ξεκινάει έναν πόλεμο εάν είναι σίγουρος ότι θα τον χάσει. Ούτε η Τουρκία. Εκτός και εάν τρελαθούν οι κεμαλοφασίστες τελείως!
    Όμως, όπως και να έχει το πράγμα, αυτοί θα χάσουν.
    Δεν βλέπεις ότι ο κόσμος τελικά δεν την έχει φάει την φθηνή διακαιολογία για το στραπάτσο μας στα Ίμια;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένα πράγμα μάλλον μας διαφεύγει: Οι Κούρδοι έχουν σαν κύριο σύμμαχο το Ισραήλ και αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος, για τον οποίο η Τουρκία δεν μπορεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις της μαζί του (ίσως ήταν κι αυτός ένας λόγος, που τα χάλασαν κι ασφαλώς όχι το Παλαιστινιακό) και συσφίγγει τις σχέσεις της με το Ιράν, το οποίο επίσης αντιμετωπίζει τους Κούρδους εχθρικά, όπως εσχάτως και η Συρία.

    Από την άλλη πλευρά, το Ισραήλ, ακριβώς για τους ίδιους λόγους, ενισχύει το εν δυνάμει κράτος του Κουρδιστάν στο Β. Ιράκ, κάτι που στηρίζουν και οι Αμερικανοί. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι οι Κούρδοι βοήθησαν τους Αμερικανούς στον πόλεμο του Ιράκ, ακριβώς για να μπορέσουν να κάνουν δικό τους κράτος, κάτι που οι ΗΠΑ τους έχει υποσχεθεί. Και ο Σαντάμ Χουσεΐν δια στόματος μαχαίρας τους περνούσε και για μαζικά εγκλήματα εναντίον τους τον απαγχόνισαν (αυτό έλεγε το κατηγορητήριο τουλάχιστον).

    Στο σημερινό τεύχος του περιοδικού "ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ", σελ.32, δημοσιεύεται άρθρο του Δρος Κωνσταντίνου Γρίβα, με τίτλο "Πόλεμος δι αντιπροσώπων στη Μέση Ανατολή", όπου χαρακτηριστικά αναφέρει: "Τουρκία και Ιράν απειλούν το Κουρδιστάν και ενισχύουν τη Χαμάς και την Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ."

    Το τοπίο είναι, λοιπόν, ξεκάθαρο, άρα η κατευναστική "παρέμβαση" Οτζαλάν μάλλον πέφτει στο κενό, αφού η Τουρκία, η Συρία και το Ιράν, αποκλείουν την ίδρυση Κουρδικού κράτους, το οποίο μάλιστα είναι φίλια προσκείμενο έναντι των Αμερικανών και του Ισραήλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Διαχειριστές

    Το δεύτερο σχόλιό μου (7:22 μ.μ.) έγινε, επειδή, μετά από μιάμιση περίπου ώρα, δεν έβλεπα το πρώτο (6:02 μ.μ.) αναρτημένο. Νόμισα ότι δεν είχε σταλεί. Παρακαλώ να διαγράψετε το δεύτερο (03 Ιουλίου 2010 7:22 μ.μ.), αφού αποτελεί συντομευμένη κάπως εκδοχή του πρώτου.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δηλαδη φιλε Τζιμη,αφου τους εχουμε συγχωρησει ολους γιατι να κραταμε κακια μονο στους τουρκους;.Θα μας καψει ο θεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η λυκοφιλία Αμερικής – Ρωσίας ενάντια στον τρίτο παίχτη την Κίνα και ταυτόχρονα η επιθετική πολιτική της άχρηστης πλέον γι’ αυτούς Τουρκία , συμφέρει τους μεγάλους την καινούργια χάραξη συνόρων μεταξύ Τουρκίας-Ιράν-Ιράκ – Αφγανιστάν κλπ , με αποτέλεσμα τα «καινούργια»παιχτάκια νε έχουν ανάγκη για τα επόμενα 100 χρόνια εξοπλισμούς εκ. δολαρίων για τις πολυεθνικές τους. Οι καιροί είναι δύσκολοι οικονομικά και πρέπει να οργανώσουν τα επόμενα έσοδά τους.
    Το «θηρίο» όταν λαβωθεί βρυχάται για να μην το πλησιάσουν και νομίζει ότι το φοβούνται. Γι ‘ αυτό και οι παραβιάσεις και οι αβλαβείς διελεύσεις στην χώρα μας από δαύτους. Ότι και να γίνει στο εσωτερικό της να μην τολμήσει κανένας να τα βάλει μαζί του. Η κεραία μου με τις επίγειες λείψεις της στο εσωτερικό της γειτόνισσας το τελευταίο 45ήμερο από την Καππαδοκία μέχρι τα ανατ. σύνορα της κατέγραψε στην λήψη της, η γειτόνισσα είναι ένα καζάνι που βράζει και έκλεισαν και το καπάκι σφραγίζοντας το και βάζοντας περισσότερα ξύλα από κάτω. Συγκεντρώνουν τον τουρισμό τους ανατολικά και σε ελεγχόμενες περιοχές , με αποτέλεσμα αρκετές τουριστικές περιοχές να λιμοκτονούν κυριολεκτικά και ελάχιστες να παίρνουν το χρήμα. Αρκετές βομβιστικές επιθέσεις , ελάχιστες αναφέρονται στα μέσα ενημέρωσης όπως πάντα, αλλά δεν θα αφήσουν να έρθουν τα πρώτα χιόνια και να είναι η περιοχή με το σημερινό καθεστώς.

    Θα είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο
    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. //Πώς το ξέρεις αυτό; Πώς είσαι τόσο βέβαιος; Έχεις ζήσει μήπως με Κούρδους και σου το έχουν πει; Εγώ δεν ξέρω, αλλά πιστεύω ότι η παράδοση του Οτζαλάν εκ μέρους της Ελλάδας, αυτή η ταπεινωτική για τον λαός μας πράξη του Σημίτη και του σιναφιού του, ίσως να μην έχει ξεχαστεί ακόμη από τους Κούρδους.//
    -------------------
    Ο Οτσαλάν έχει πει αρκετά πράγματα για το θέμα της σύλληψής του και στην δίκη του και μέσω των δικηγόρων του που είναι και ο μόνος τρόπος επικοινωνίας που έχει από την φυλακή.
    Οι Κούρδοι ξέρουν εάν και πόσο οι Έλληνες πατριώτες πολίτες είναι φίλα προσκείμενοι στο κίνημά τους για απελευθέρωση της πατρίδας τους.
    Και ξεχωρίζουν ποιός είναι ο Σημίτης και το σινάφι του. Εάν ο ελληνικός λαός έτρεφε εχθρικά αισθήματα ή ήταν αδιάφορος για το κουρδικό ζήτημα, η κυβέρνηση που είναι πρόθυμη σε εξυπηρετήσεις, θα είχε βάλλει εμπόδια στις δραστηριότητες των Κούρδων στην Ελλάδα (έντυπα, συγκεντρώσεις, άλλες εκδηλώσεις τους, ως και ύπαρξη γραφείου που εκπροσωπεί τον Οτσαλάν και το ΡΚΚ).
    Ψήφισμα-πρόσκληση προς τον Οτσαλάν να έλθει στην Ελλάδα όπου θα του εδίδετο πολιτικό άσυλο, είχαν υπογράψει 197 βουλευτές, ανάμεσά τους ο ανεξάρτητος Κάκαλος (ίσως λόγω ...ονόματος) και από την ΝΔ μόνο ο Παναγιώτης Καμένος.

    //Εάν εσύ θέλεις να βοηθήσεις τους Κούρδους και το υπό ίδρυση κράτος τους, πάψε να καταφέρεσαι κατά των συμμάχων τους, των Ισραηλινών,//
    ---------------------
    Εάν βοηθούν και ποιούς από τους Κούρδους οι Ισραηλινοί τώρα, είναι άγνωστο. Το ΡΚΚ δεν έχει βγει από την λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων που έχουν συντάξει από κοινού ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ.
    Η Μοσάντ ήταν αυτή που συνέλαβε τον Οτσαλάν στην Κένυα και τον έδωσε στους σύμμαχους Τούρκους.
    Το Ισραήλ ''διατηρούσε προνομιακές σχέσεις συνεργασίας με την Υπηρεσία Πληροφοριών Εθνικής Ασφάλειας (ΝSIS) της Κένυα ενώ διέθετε και μόνιμη βάση για τις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών''. Ήταν εκείνη η περίοδος όπου τουλάχιστον 100 πράκτορες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών είχαν εγκατασταθεί στην χώρα αυτή, λόγω της επίθεσης που είχε δεχθεί η πρεσβεία τους κατά την οποία σκοτώθηκαν 120 Αμερικανοί.

    //Μάλλον δεν ξέρεις τι θα πει "διεθνιστής". Ο διεθνιστής είναι πέραν των εθνών και αγωνίζεται για την κατάργησή τους.//
    ----------------------
    Δηλώνεις εθνικιστής και εγώ δηλώνω αριστερός πατριώτης και διεθνιστής. Κατά την δική μου αντίληψη, η εθνική ταυτότητα και ο πατριωτισμός δεν έχει καμία σχέση με τον εθνικισμό και δεν πρέπει να τον συγχέουμε.
    Στην Ελλάδα, ο Ρήγας Βελεστινλής, ο Ανώνυμος ο Έλλην, ο Αδ. Κοραής εκφράζουν και πατριωτικό και διεθνιστικό εθνικοαπελευθερωτικό πνεύμα.
    ''Ο διεθνισμός λοιπόν αυτός είναι ένα κίνημα αλληλεγγύης των κατατρεγμένων λαών, εθνών και ανθρώπων, που στηρίζεται στην ύπαρξη των εθνών, προβάλει το δικαίωμά τους να συγκροτούν κράτη με εθνικό χαρακτήρα και προσανατολισμό και με χαρακτηριστικά δημοκρατικής ισότητας μεταξύ των λαών, στηρίζει τους αγώνες των ανθρώπων σε κάθε τόπο για πραγματική δημοκρατία, κοινωνική ισότητα και χειραφέτηση, ελευθερία και ουσιαστικό σοσιαλισμό. ''
    Καμία σχέση με τον Νέο Πατριωτισμό του ΠΑΣΟΚ, την παγκοσμιοποίηση και την Νέα Τάξη!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. قوات الدفاع الشعبي الكردستاني: مقتل مائة وستة وعشرين جندياً تركيا وتدمير العديد من الآليات العسكرية التركية وفقدان خمسة وعشرين مقاتلاً كردياً لحياتهم خلال مواجهات شهر حزيران



    كشفت قوات الدفاع الشعبي الكردستاني بان حصيلة خسائر قوات الجيش التركي خلال شهر حزيران الماضي هي مقتل مائة وستة وعشرين جندياً، والحاق ضربات باربع طائرات هليوكوبتر، وتدمير دبابتين وثمانية عشر مدرعة، في حين فقدت قوات الدفاع الشعبي الكردستاني خمسة وعشرين من مقاتليها خلال المواجهات التي دارت بين الطرفين.

    جاء ذلك في بيان صادر عن المركز الاعلامي في قوات الدفاع الشعبي الكردستاني.

    واشار البيان بان قوات الجيش التركي شنت خلال شهر حزيران المنصرم سبعة وثلاثين عملية عسكرية شهدت خمسة عشر منها وقوع مواجهات مع قوات الدفاع الشعبي الكردستاني.

    واكد البيان بان المواجهات اسفرت عن مقتل مائة وستة وعشرين جندياً تركيا وفقدان خمسة وعشرين مقاتلاً كردياً لحياتهم.

    وحسب البيان فان المقاتلين الكرد تصدوا لجميع محاولات قوات الجيش التركي شن عمليات خارج الحدود وبانهم الحقوا ضربات باربع طائرات هليوكوبتر، ودمروا دبابتين وثمانية عشر مدرعة كما استولوا على العديد من السلاح والعتاد العسكرية الذي خلفه الجنود الاتراك وراءهم.

    واشار البيان الى أن قوات الجيش التركي واصلت خلال شهر حزيران قصف المناطق الاهلة بالسكان في اقليم جنوبي كردستان وبانها استهدفت مناطق حفتانين، الزاب، متينا وخاكورك اثنين وخمسين مرة وبان القصف الجوي التركي لمنطقة خاكورك في العشرين من شهر حزيران تسبب في مقتل طفلة كردية في الخامسة عشر من العمر.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Εάν βοηθούν και ποιούς από τους Κούρδους οι Ισραηλινοί τώρα, είναι άγνωστο. Το ΡΚΚ δεν έχει βγει από την λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων που έχουν συντάξει από κοινού ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ"

    Διαβασε και τουτο... παιζει επισημα:
    http://elliniki-stratigiki.blogspot.com/2010/07/blog-post_8604.html


    Αυτος που σου εγραψε νωριτερα,κατα τη γνωμη μου... και πολλα σου ειπε.Αν ειμουνα κουρδος,κανεναν Απο δε θα ακουγα τωρα.Και ξερεις γιατι?Γι'αυτο:http://kourdistan.blogspot.com/2010/06/necati-semdinli.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ ΝΑΙΑΣ
    //Δηλαδη φιλε Τζιμη,αφου τους εχουμε συγχωρησει ολους γιατι να κραταμε κακια μονο στους τουρκους;.Θα μας καψει ο θεος.//
    ------------------

    Εάν οι Τούρκοι είχαν κάνει το τουμπεκί τους και δεν απειλούσαν με τα κάζους μπέλι και τα υπόλοιπα τσίρκα που κάνουν, ΠΟΙΟΣ θα ασχολιόταν με την πάρτη τους σήμερα ;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.