17/8/10

Δημ. Δρούτσας: Στόχος η συνεργασία ουσίας με το Ισραήλ

Η Ελλάδα στοχεύει σε «ανοιχτές σχέσεις εμπιστοσύνης με το Ισραήλ» αλλά και σε συνεργασία σε επίπεδο «στρατιωτικό και οικονομικό» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας.

"Η εξωτερική πολιτική έχει σταθερές βάσεις"
Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας έχει σταθερές βάσεις και δεν αλλάζει, ξεκαθάρισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, με αφορμή την επίσκεψη Νετανιάχου στην Αθήνα.

Όπως είπε ο κ. Δρούτσας η Ελλάδα αξιοποιεί όλες τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται, λαμβάνονται πρωτοβουλίες και στις κατευθύνσεις της εξωτερικής πολιτικής συμπεριλαμβάνονται και πιο στενές σχέσεις με το Ισραήλ, οι οποίες εντάσσονται – όπως είπε- στο σχεδιασμό του υπουργείου.Υπενθύμισε ότι και τα προηγούμενα χρόνια το ΠΑΣΟΚ είχε κάνει ανοίγματα προς το Ισραήλ. Είπε επίσης ότι η πολιτική είναι καλά σχεδιασμένη και σε απόλυτο συντονισμό των σχέσεων της Ελλάδος με τον αραβικό κόσμο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως η Ελλάδα μπορεί να παίξει ρόλο στην Μέση Ανατολή λέγοντας ότι «είναι η γειτονιά μας και θέλουμε να έχουμε σταθερότητα και με τον αραβικό κόσμο αλλά και ανοιχτές σχέσεις εμπιστοσύνης με το Ισραήλ». Ανέφερε πως στόχος της προσέγγισης με το Ισραήλ είναι η συνεργασία ουσίας σε τομείς που έχουμε κοινά συμφέροντα ακόμα και στον στρατιωτικό τομέα.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση υπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο η προσέγγιση με το Ισραήλ να επηρεάσει τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία.Είπε ότι στόχος της Ελλάδος είναι οι στενές σχέσεις με την Τουρκία κάτι που επιθυμεί και η γείτονα χώρα, αναφέροντας ως παράδειγμα την Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά.

Σε ότι αφορά την δολοφονία έλληνα ομογενούς στην Χειμάρα, είπε ότι η κυβέρνηση κάνει ότι είναι απαραίτητο και παραπάνω για την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία.

Τέλος για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού απέφυγε να τοποθετηθεί λέγοντας πως όλοι έχουμε αναλάβει κάποια ευθύνη και πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό που έχουμε κληθεί να κάνουμε.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,ΣΚΑΙ

10 σχόλια:

  1. Τι θα κερδίσει η Ελλάδα από τη συνεργασία με το Ισραήλ;

    1. Θα γίνει σύνεργος στα εγκλήματα του ναζιστικού Ισραήλ παραχωρώντας τους άδεια για ασκήσεις σε εναέριο χώρο, και κάθε χρόνο χιλιάδες διαδηλωτές θα έρχονται στην Ελλάδα.

    2. Πόσοι Εβραίοι θα έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα; Δεν θα ήταν προτιμότερο και εμείς σαν την Τουρκία να πάρουμε τη στάση που πείραν και αυτή εναντίον του Ισραήλ και να φαινόμαστε ότι υποστηρίζουμε την ειρήνη και ως αποτέλεσμα να έρθουν αντί για 2εκτ. σιωνιστές 100εκτ. υποστηρικτές ειρήνης;

    3. Όλοι ξέρουν πως οι Ισραηλινοί είναι κλέφτες και δειλοί. Ήδη οι υπηρέτες τους (Καραμαν-αλής και Γιωργάκης ο Εβραίος μας έκλεψαν τόσα δις ευρώ και συνεχίζουν να κλέβουν).. Θα τους δώσουε παραπάνω χρήματα δηλαδή.

    4. Θα μας δώσουν όπλα; τι όπλα; χαλασμένα όπως εκαναν και με την Τουρκία. Τους πούλησαν τόσα όπλα από τα οποία τα μισά τουλάχιστον δεν δουλεύουν.

    5. μπορώ να πω άλλους 10000 λόγους που η συνεργασία με Ισραήλ θα βλάψει την Ελλάδα.

    η Ελλάδα και η Κύπρος είναι μετά από την Τουρκία και το Ιράκ, οι μόνες βάσεις τους στην περιοχή που γειτνιάζουν με την Μ. Ανατολή και δίνουν την ευκαιρία για Αμερικανικές - Εβραικές βάσεις (Στρατος)..
    Αντί να εκμεταλλευτούμαι αυτή την ευκαιρία, οι πολιτικοί μας όπως κάνουν πάντα παραχωρούν δικαιώματα και δίνουν υποσχέσεις που θα βλάψουν μακρο-πρόθεσμα την χώρα...

    Τι να πει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Αίγυπτος , η Σ Αραβία , το Άμπου Ντάμπι το Κατάρ συνεργάζονται στενότατα με το Ισραήλ και με της ΗΠΑ.

    Πρόσφατα , Σ Αραβία έχει κάνει στρατιωτικές παραγγελίες από τις ΗΠΑ

    Όλοι συνεργάζονται με όλους , δεν υπάρχει αυτό που λέγετε κατά κόρον να μην διαταράξουμε τις σχέσεις μας με των αραβικό κόσμο διότι Γερμάνια , Γαλλία Κίνα συνεργάζεται και με το Ισραήλ και με των αραβικό κόσμο

    Εμείς γιατί όχι ?

    Δεν είμαστε υπερδύναμη έτσι δεν μπορούμε να αποφασίσουμε εμείς για πολέμους αυτό είναι εύθηνη των μεγάλων εμείς δεν έχουμε καμιά σχέση στο αν χτυπήσουν η όχι το Ιράν αλλά έχουμε δεσμεύσεις στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ όπου ανήκουμε.

    Διαλέξαμε εδώ και χρόνια σε ποιανού το άρμα θα προσδεθούμε διατηρώντας σοβαρή παρουσία ακόμα και σε θέματα όπως το Σκοπιανό όπου και από πλευράς μας κάναμε και λάθη.

    Όταν δεσμεύεσαι σημαίνει ότι δεσμεύεσαι και εμείς έχουμε δεσμευτεί με το ΝΑΤΟ εδώ και χρόνια και αυτό δεν θα αλλάξει.

    Όμως συνεχίζουμε.

    Είμαστε στο ΝΑΤΟ , και με της ΗΠΑ σύμμαχους του Ισραήλ παραδοσιακά.

    Σφαιρικές αντιλήψεις σε τέτοια θέματα, ενημέρωση , σοβαρότητα είναι ότι καλύτερο οι συνεργασίες των λαών είναι ότι καλύτερο για εποικοδόμηση και ανάπτυξη.

    Δεν έχει να χάσει λοιπόν, τίποτα η Ελλάδα , μόνο κέρδη έχει να αποκομίσει διεύρυνση σχέσεων με όλα τα κράτη σε εποικοδομητική πολιτική είναι ότι καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέκτονες της Ελλάδος με αρχηγό τον Τζέφρυ (ΓΑΠ) ενωθείτε....!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Τι θα κερδίσει η Ελλάδα από τη συνεργασία με το Ισραήλ»
    Το τι θα κερδίσουμε είναι ανάλογο του πως και τι θα διεκδικήσουμε. Εσύ όμως από τώρα μπορείς να αρχίσεις να μετράς τι θα χάσει η Τουρκία τα επόμενα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O Αϊκουτ Καδηρ γραφει:
    >>Τι θα κερδίσει η Ελλάδα από τη συνεργασία με το Ισραήλ;
    1. Θα γίνει σύνεργος στα εγκλήματα του ναζιστικού Ισραήλ παραχωρώντας τους άδεια για ασκήσεις σε εναέριο χώρο, και κάθε χρόνο χιλιάδες διαδηλωτές θα έρχονται στην Ελλάδα.<<

    Σοβαρα;
    Μακαρι να γινει η Ελλαδα συνεργος του Ισραηλ εναντια των απολογητων του Ισλαμο-Φασιστικου death cult - ακριβως για να μην εχουμε τα εκτροπα των γνωστων "Μουτζαχεντιν" που πανε χερι με τους βλαμμενους Αριστερο-Αναρχικους!
    - Αϊκουτ Καδηρ, "Αρρώστια που λέγεται Εθνικισμός"
    http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/04/blog-post_1460.html
    - http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/03/blog-post_2277.html
    - http://www.antinews.gr/?p=38363

    >>2. Πόσοι Εβραίοι θα έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα; Δεν θα ήταν προτιμότερο και εμείς σαν την Τουρκία να πάρουμε τη στάση που πείραν και αυτή εναντίον του Ισραήλ και να φαινόμαστε ότι υποστηρίζουμε την ειρήνη και ως αποτέλεσμα να έρθουν αντί για 2εκτ. σιωνιστές 100εκτ. υποστηρικτές ειρήνης;<<

    Να υποστηρηξουμε την Ειρηνη αλα Τουρκα δηλαδη.
    Και ποιοι ακριβως ειναι αυτοι οι "100εκτ. υποστηρικτες ειρηνης" που δηθεν θα χασουμε;

    >>3. Όλοι ξέρουν πως οι Ισραηλινοί είναι κλέφτες και δειλοί. Ήδη οι υπηρέτες τους (Καραμαν-αλής και Γιωργάκης ο Εβραίος μας έκλεψαν τόσα δις ευρώ και συνεχίζουν να κλέβουν).. Θα τους δώσουε παραπάνω χρήματα δηλαδή.<<

    Το προοδευτικο Ισλαμο-Φασιστικο και ηλιθιο Αναρχο-Αριστερο συρφετο ειναι καλυτερο δηλαδη, σωστα;

    >>4. Θα μας δώσουν όπλα; τι όπλα; χαλασμένα όπως εκαναν και με την Τουρκία. Τους πούλησαν τόσα όπλα από τα οποία τα μισά τουλάχιστον δεν δουλεύουν.<<

    Μακαρι να ειχαμε τα κοτσια και την διορατικοτητα των Ισραηλινων - πολυ σωστα φερθηκαν στους Τουρκους!
    Προβλημα μας εαν αφηνουμε να μας πουλαει οποιοσδηποτε "χαλασμενα".

    >>5. μπορώ να πω άλλους 10000 λόγους που η συνεργασία με Ισραήλ θα βλάψει την Ελλάδα.<<

    Και "αλλους 10000 λογους" που θα ητανε προς κερδος της Ελλαδος.

    >>η Ελλάδα και η Κύπρος είναι μετά από την Τουρκία και το Ιράκ, οι μόνες βάσεις τους στην περιοχή που γειτνιάζουν με την Μ. Ανατολή και δίνουν την ευκαιρία για Αμερικανικές - Εβραικές βάσεις (Στρατος)..<<

    Ευτυχως!
    Και με την ευκαιρια να πεταχτει ο Τουρκος το γρηγοροτερο εξω απο την Κυπρο.

    >>Αντί να εκμεταλλευτούμαι αυτή την ευκαιρία, οι πολιτικοί μας όπως κάνουν πάντα παραχωρούν δικαιώματα και δίνουν υποσχέσεις που θα βλάψουν μακρο-πρόθεσμα την χώρα...
    Τι να πει κανείς.
    17 Αυγούστου 2010 10:34 π.μ.<<

    Προβλημα μας ειναι να διαπραγματευομαστε για το καλο της χωρας.

    Ποια χωρα υποστηρηζουν και παλι οι λατρες του Εθνομηδενισμου και του Dar al-Harb, ειπαμε;

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αϊκούτ... παιδί μου αγκαζέ τον ΤζιΜΙΤ και στην Ακρόπολη για διαμαρτυρία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μακριά κι αλάργα από τους σιωνιστές, διότι έτσι θα είμαστε συνένοχοι στο έγγκλημα που συντελείται στην Παλαιστίνη !!!
    Είναι το ίδιο σαν να συμμαχούσαμε με τους ναζί για να εξοντώσουμε τους Εβραίους.
    "Σιωνισμός = Ναζισμός"
    Το έχει πει και ο ΟΗΕ από το 1975!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. >Αϊκούτ Καδήρ είπε...
    Τι θα κερδίσει η Ελλάδα από τη συνεργασία με το Ισραήλ;

    1. Θα γίνει σύνεργος στα εγκλήματα του ναζιστικού Ισραήλ <
    -------
    Φιλε Αικουτ Καδηρ.
    Οταν πρωτοεμφανιστηκες σε αυτο το ιστολογιο πριν ελαχιστο χρονο σε πηρα απο το χερι αντιμετοπιζοντας
    την καχυποψια αλλων σε αυτο το ιστολογιο και σε παρουσιασα σαν"εχοντα Ελληνικη συνειδηση Μουσουλμανο". Με τα γραφομενα σου τωρα πραγματι αρχισα να προβληματιζομαι για τον πραγματικο ρολο που παιζεις εσυ ,αλλα λογω του νεαρου της ηληκιας σου,και οι
    καθοδηγητες σου ( ο πατερας σου και
    ισως και αλλοι).Να εισαι πολυ προσεκτικος οταν μιλας για τα συμφεροντα της Πατριδας απο εδω και περα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μακριά κι αλάργα από τους σιωνιστές, διότι έτσι θα είμαστε συνένοχοι στο έγγκλημα που συντελείται στην Παλαιστίνη !!!
    Είναι το ίδιο σαν να συμμαχούσαμε με τους ναζί για να εξοντώσουμε τους Εβραίους.
    "Σιωνισμός = Ναζισμός"
    Το έχει πει και ο ΟΗΕ από το 1975!!!
    τζιμης

    To πρωταθλημα αρλπουμπολογιας οπως παντα το παιρνει ο γνωστος "Ελληνας" (made in Saudi Arabia & Turkey )ΤζιΜΙΤ "εν διατεγμενη υπερεσια" προφανως!
    Παντως αφ' ενος μεν στην πολιτικη δεν υπαρχουν μονιμοι φιλοι και μονιμοι αντιπαλοι αλλα αφ΄ ετερου αν ειναι να κανουμε ζημια στην Τουρκια ας σημμαχησουμε και με τον διαβολο ακομα παραφραζοντας τον Τσωρτσιλ!Σε τελικη αναλυση η ειλικρινεια ολων θα κριθει στο "δια ταυτα" δηλαδη το τι θα προσφερουν πραγματικα στην Ελλαδα για να κερδισουν την συμμαχια της!Οψωμεθα εις Φιλιππους...
    Χρηστος Βουλγαης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Sterg:

    7 εκτ. Εβραίοι ελέγχουν την Αμερική που είναι πάνω από 300εκτ.

    Θέλεις από εδώ και πέρα να ελέγχουν και την Ελλάδα (αν δεν την ελέγχουν ήδη;)

    Η εκστρατεία του Μ. Αλεξανδρου γιατί έγινε;
    Η Ελληνική επανάσταση του 1821;
    Οι Παγκόσμιοι πόλεμοι;
    Όλοι οι υπόλοιποι πόλεμοι για να διώξουμε τους εχθρούς από την πατρίδα;

    Γιατί έγιναν όλα αυτά;
    Για να μπορούμε σήμερα να ζούμε σε ένα ανεξάρτητο και δυνατό κράτος.

    Σήμερα δεν έχουμε ούτε ανεξάρτητο ούτε δυνατό κράτος.
    Γιατί να πάρουμε όπλα από Ισραήλ, το οποίο όταν θέλει μπορεί να διακόψει την συνεργασία και να μην τα φτιάξουμε τα όπλα μας εμείς εδώ στην Ελλάδα και να τα πουλάμε τα δικά μας σε άλλες χώρες;

    ΣΚΕΨΟΥ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.