17/8/10

Εκβιάζουν για χαμηλότερες τιμές οι Γερμανοί



Την αντίδρασή της για τις μειώσεις στις τιμές των συμβολαίων του 2011 τις οποίες προτείνει ο γερμανικός ταξιδιωτικός οργανισμός ΤUΙ στις τουριστικές επιχειρήσεις εκφράζει η Συνομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ). Οι προτεινόμενες τιμές δεν ξεπερνούν τα 6 με 8 ευρώ το άτομο, όπως επισημαίνει η Συνομοσπονδία,

χαρακτηρίζοντάς τες «ξεπούλημα», καθώς διαμορφώνονται κάτω από τον μέσο όρο. «Με αυτές τις τιμές δεν μπορούν να δοθούν υπηρεσίες» τονίζει ο κ. Κ. Μπρεντάνος , πρόεδρος της ΣΕΕΔΔΕ, επισημαίνοντας ότι η τιμή εκτός από τις υπηρεσίες περιλαμβάνει τον ΦΠΑ και τον φόρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ συνιστά στις 40.000 επιχειρήσεις του κλάδου (με δυναμικότητα 500.000 κλίνες) να διατηρήσουν τις τιμές σε λογικά επίπεδα.

Παράλληλα σημειώνει ότι και πέρυσι οι τιμές είχαν μειωθεί, ενώ υπογραμμίζει ότι η μείωσή τους εξυπηρετεί τον ταξιδιωτικό οργανισμό στην πώληση των αεροπορικών θέσεων με προορισμό την Ελλάδα, διαμορφώνοντας «πακέτα της τελευταίας στιγμής» με πολύ χαμηλό τίμημα. Οπως σημειώνεται στον επίσημο διαδικτυακό της χώρο, η ΤUΙ αναφέρει ότι μεταξύ δέκα αντίστοιχων τουριστικών προορισμών η Ελλάδα προσφέρει τη φθηνότερη επιλογή για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα.

Την ίδια ώρα, η συρρίκνωση των τιμών και οι μεγάλες εκπτώσεις που έγιναν από τις τουριστικές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της εφετινής τουριστικής περιόδου για την προσέλκυση πελατών έχουν αποτέλεσμα τη μικρότερη διακύμανση στις αφίξεις, αλλά και τη μεγαλύτερη απώλεια σε τουριστικά έσοδα, ενώ όπως εκτιμούν οι φορείς η μείωση αυτή κυμαίνεται από 9% ως και 15%.

Η πτώση των τιμών, εκτιμά η ΣΕΕΔΔΕ, θα δημιουργήσει κινδύνους που θα προέλθουν από την κακή ποιότητα των υποδομών και των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους τουρίστες, καθώς οι επιχειρηματίες του κλάδου των ενοικιαζόμενων δωματίων δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν ούτε στα βασικά έξοδα των επιχειρήσεών τους, με τελικό αποτέλεσμα τη «δυσφήμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος» και την «κάθετη πτώση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού».
tovima.gr

6 σχόλια:

  1. Ἀπὸ μικρὸς ἐνθυμοῦμαι (δεκαετία τοῦ ’80) ποὺ συνεζήτουν οἱ μεγάλοι καὶ ἔλεγαν, ὅτι ἡ θέσις, δι’ ἣν μᾶς προορίζουν εἰς τὴν Εὐρώπην (μόλις εἴχαμε εἰσέλθει εἰς τὴν τότε Ε.Ο.Κ.), εἶναι νὰ γίνωμεν τὰ «γκαρσόνια» καὶ αἱ «Φιλιππινέζαι» τῶν Εὐρωπαίων. Τὰ ἔτη παρῆλθαν, τὸ σκηνικὸν ἐξεκαθάρισεν, καὶ ἡ προειρημένη πρόβλεψις ἀποδεικνύεται ὀρθή. Βάσει σχεδίου οἱ προδόται, οἵτινες ἐκυβέρνησαν τὴν χώραν ὅλα αὐτὰ τὰ ἔτη διέλυσαν τὴν οἰκονομίαν της, τὸν κοινωνικόν της ἱστόν, τὰς ἀρχάς, ἐκ τῶν ὁποίων ἤρχετο πᾶσα δημιουργικότης καὶ μετὰ μίσους ἐπάτησαν τὰ ὄνειρα τῶν Ἑλλήνων. Τῶρα ποὺ τὰ πράγματα ἔφθασαν εἰς τὸ κρισιμώτερον σημεῖον, ἂς ἀποδείξωμεν εἰς αὐτοὺς, ὅτι ἐσφαλμένως προέβλεψαν καί (καθῶς περὶ ξενοδοχείων τὸ ἄρθρον) ὅτι ἐλογάριασαν χωρὶς τὸν ξενοδόχον.
    Εἷς Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Το εχω ξαναγράψει: αυτή ειναι η ελεύθερη αγορά. Σ' όποιον αρέσει...Σ'όποιον δεν αρέσει ας ψάξει κάτι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε ΟΧΙ ΡΕ ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ.
    ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΖΟΥΓΚΛΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν είναι να έχουμε τουρισμό και να πεινάμε οι ίδιοι με πολύ φτηνά πακέτα για να κάνει ο γερμανός καλές διακοπές στην χώρα μας τότε χίλια χρόνια να μην έχουμε τουρισμό!

    Εκτός αν και ο γερμανός μου πουλήσει τα δικά του προϊόντα πολύ φτηνά, κάτι που δεν κάνει ούτε θα κάνει ποτέ.

    Το πρόβλημα δεν είναι οι τιμές μας είναι τη παρέχουμε για αυτές τις τιμές και το μεγαλύτερο σύνολο των επιχειρήσεων που ζουν από των τουρισμό δεν παρέχουν ούτε τα βασικά!

    Το αυξημένο ΦΠΑ, Φόρος και λαμόγια Έλληνες κερδοσκόποι κάνουν το όλο σύνολο ακόμα ποιο ακριβό!
    Ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα είναι ότι τα εκατομμύρια επισκεπτών στην Ελλάδα μαζί με εμάς καταναλώνουν τρόφιμα εισαγόμενα από το εξωτερικό, οι τούρκοι τρίβουν τα χέρια τους με τις εξαγωγές που κάνουν προς την Ελλάδα, πολύ δεν το γνωρίζουν αλά τα περισσότερα ζαρζαβατικά εισάγοντα από την Τουρκία αφού εμείς πλέων σβήνουμε ακόμα και στον αγροτικό τομέα!
    Για να πας στις Μαλδίβες μια εβδομάδα χρειάζεσαι τα πενταπλάσια από ότι στην Ελλάδα αλά δεν παραπονιέται κανένας για τις τιμές τους ούτε γνωρίζουν τη θα πει τουριστική οικονομική κρίση!

    Τέλος πάντων να το καταλάβουν όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό ότι ο ξένος δεν είναι βλάκας και ενοχλείτε όταν εσύ κουτοπόνηρε Έλληνα νομίζεις ότι το κλάδεψες το κορόιδο. Κορόιδο είσαι εσύ ο ίδιος και τώρα το πληρώνεις, και όσοι ξένοι δεν μπορείτε να πληρώσετε τις διακοπές σας στην Ελλάδα να πάνε στην Τουρκία εκεί τα μογγόλια κάνουν κολοτούμπες για εσάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Ανώνυμε 6.02, αφου δεν σου αρέσει-καισε όποιον δεν αρέσει, γράφω,-ας ψάξει κάτι άλλο. Μη με ρωτήσεις "τι άλλο;". Δικό σου θέμα, και του καθενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρέπει να μας εξηγήσεις πια “ελεύθερη“ αγορά εννοείς.

    Αυτή των ΗΠΑ που βάζει φόρους στο outsourcing στις Ινδίες και επιδοτεί τις επιχειρήσεις για να κρατήσουν τους εργαζομένους στην Αμερική, που δεν άφησε με απόφαση του κογκρέσου να εξαγοράσουν οι Κινέζοι την Unocal Corp ενώ υποτίθεται είναι εισηγημένη στο χρηματιστήριο κάνουν τα ιδία τώρα με την ExxonMobil, Newsweek Magazine.

    Μήπως την ευρωπαϊκή “ελεύθερη“ αγορά που κινάνε τα ιδία στους κινέζους με την DANONE .

    Μόνο αφελής πιστεύει ότι υπάρχει “ελεύθερη“ αγορά.

    Αρης Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.