8/8/10

Είναι «κοινό σπίτι» Ελλάδας-Τουρκίας το Αιγαίο;

Πολύ περίεργες αλλ’ όχι ανεξήγητες αντιλήψεις περί συγκατοίκησης έχει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Νταβούτογλου. Μετά από συνάντησή του με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Δ. Δρούτσα, ο Τούρκος υπουργός ισχυρίστηκε με έκδηλη επιτηδειότητα ότι η θάλασσα του Αιγαίου είναι το «κοινό σπίτι» για την Ελλάδα και την Τουρκία.

Για να προσθέσει τα εξής γλυκανάλατα: «Είμαστε μια οικογένεια, Τούρκοι και Έλληνες, καθώς μοιραζόμαστε την ίδια γεωγραφία, την ίδια πολιτιστική κληρονομιά, το ίδιο τουριστικό περιβάλλον». Και φυσικά, ο Δρούτσας απέφυγε να απαντήσει στις πρωτοφανείς διαστρεβλώσεις από τον Νταβούτογλου, μάλλον για να μη χαλάσει το κλίμα… και οι διακοπές τους. Ο Τούρκος υπουργός αναδεικνύεται σε μέγα και ανεκδιήγητο διαστροφέα της πολιτικής και ιστορικής πραγματικότητας, στο πλαίσιο της καλά γνωστής τουρκικής προσπάθειας οικειοποίησης και τουρκοποίησης των πάντων.

Πρώτα απ’ όλα, Έλληνες και Τούρκοι δεν είναι «σαν μια οικογένεια». Διότι αν ο νταής Νταβούτογλου εννοεί την οικογένεια όπως εμείς οι Έλληνες την εννοούμε, δεν έπρεπε ποτέ η Τουρκία να επιχειρήσει, ούτε για μια φορά, όλες αυτές τις αφόρητες προκλήσεις και αμφισβητήσεις του εναέριου, χερσαίου και θαλάσσιου κυριαρχικού χώρου της Ελλάδας. Τι σόι ελληνοτουρκική οικογένεια οραματίζεται ο Νταβούτογλου, όπου επιμένει να ισχύει το οθωμανικό δίκαιο; Και τι οικογένεια είναι αυτή, όπου η Τουρκία δεν περνά μέρα χωρίς να επιτίθεται εναντίον του άλλου μέλους της οικογένειας, της Ελλάδας; Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών αποκαλύπτουν ξανά, αν χρειαζόταν, και επιβεβαιώνουν όσα αναλύει εν εκτάσει στο βιβλίο του, «Στρατηγικό Βάθος», που εμφανώς ο Δ. Δρούτσας δεν μπήκε στον κόπο να μελετήσει, αν μη τι άλλο για να γνωρίζει τι το άλλο μέλος της ελληνοτουρκικής «οικογένειας» σκέφτεται να επιβάλει στην Ελλάδα.

Αν ο Δρούτσας και οι Έλληνες διπλωματικοί και ο Γ. Παπανδρέου μελετούσαν το βιβλίο Νταβούτογλου, θα κατανοούσαν σε όλη την ανατριχιαστική εκτύλιξή της την τουρκική στοχοθεσία κατά του Αιγαίου. Και πόσο σημαντικός είναι αυτός ο θαλάσσιος χώρος για την υλοποίηση των φιλοδοξιών της Τουρκίας να μετεξελιχθεί από περιφερειακή σε υπερδύναμη, με ρυθμιστικό ρόλο στην περιοχή μας και στον κόσμο. Ο Νταβούτογλου θεωρεί, από την άλλη, τη γεωγραφία ως πάρα πολύ σημαντικό παράγοντα στις προσπάθειες της Τουρκίας να αξιοποιήσει τους υδάτινους, ενεργειακούς και χερσαίους πόρους για να υλοποιήσει τους στόχους της. Η Τουρκία, κατά τον Νταβούτογλου, οφείλει να αξιοποιήσει τη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο ώστε να καταστεί μεγάλη ναυτική δύναμη, ακριβώς για να αποβάλει το σύνδρομο του δήθεν αποκλεισμού της από την Ελλάδα, τη Ρωσία και άλλες δυνάμεις. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ενίσχυσης της ναυτικής της δύναμης πρέπει να ενταχθεί και η σύντονη προσπάθεια της Τουρκίας να ναυπηγήσει η ίδια τα δικά της πλωτά, εμπορικά και στρατιωτικά μέσα.

Ύστερα, ποια κοινότητα υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στον τομέα του πολιτισμού; Ποιον πολιτισμό… μοιράζεται η Τουρκία με την Ελλάδα; Αυτόν που δημιούργησαν πριν από χιλιετηρίδες ελληνικά και ιωνικά χέρια και σήμερα λυμαίνεται η βαρβαρική ορδή, που επέλασε από τις στέπες της Ασίας; Ο Νταβούτογλου ψεύδεται και ασυδοτεί εκ του ασφαλούς, επειδή, πρώτον, γνωρίζει την ελληνική μιζέρια και αναξιοπρέπεια. Αντί ο Δρούτσας να χαριεντίζεται με το φίλο του, Αχμέτ (!) όφειλε τουλάχιστον να τον επαναφέρει στην τάξη, επισημαίνοντάς του ότι δεν πρέπει να παρεκτρέπεται και να ψεύδεται. Τίποτε δεν είπε, απλώς απόλαυσε τους μεζέδες του… Δεύτερον, ο Νταβούτογλου γνωρίζει ότι στο σημείο οικονομικής, πολιτικής και στρατιωτικής αδυναμίας, που βρίσκεται η Ελλάδα, αυτή τρέμει και την παραμικρή κρίση. Γι’ αυτό σιωπά και ανέχεται τις προσβολές, τους χλευασμούς και τις επιθέσεις της Τουρκίας. Πιστεύει, αφελέστατα και επικίνδυνα, ότι η εξημέρωση του τουρκικού θηρίου και το καλόπιασμά του θα αποτρέψει ή και θα στομώσει την επιθετικότητά του. Προφανώς, ούτε ο Δρούτσας ούτε κανείς άλλος στην Ελλάδα κατανοούν το του Δημοσθένη. Ότι δεν αποφεύγει τον κίνδυνο εκείνος που δεν θέλει να τον αντιμετωπίσει. Η Ελλάδα απειλείται συνεχώς από μια αποθηριωμένη Τουρκία, που απλώς περιμένει υπομονετικά πότε θα ωριμάσει και θα πέσει από μόνο του το ελληνικό σύκο… Και δεν υπάρχει στον ελληνικό ορίζοντα καμία σαφής ένδειξη αξιοπρεπούς και πατριωτικής αντίστασης και αντίδρασης στους σχεδιασμούς του Τούρκου Αττίλα…
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

26 σχόλια:

  1. ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΜΑΣ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΩΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΥΣ.ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ,ΑΡΓΥΡΩΝΥΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΕΔΩ,ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΝΙΡΒΑΝΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερχονται στο σπιτι μας καλεσμενοι και μιλουν για τι κοινο μας σπιτι! Κι εμεις τους ξανακαλουμε και χαμογελαμε αντι να τους πεταξουμε εξω με τις κλωτσιες. Αν συνεχισουμε ετσι θα βρεθουμε αστεγοι πολυ συντομα. Και θα μας αξιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Είναι «κοινό σπίτι» Ελλάδας-Τουρκίας το Αιγαίο;"

    Ποτε!

    Τετοιου ειδους διαστρεβλωσεις, μονο αθλιοι και ηλιθιοι προπαγανδιστες προωθουν!

    Οσο δεν εχει εξαφανιστει και ηττηθει ολοκληρωτικα το φασιστικο, ισλαμο-κεμαλικο death cult του γενοκτονου Τουρκου, μονο εχθρος παραμενει!

    - Ianus, "Turkish bombs on Cyrpus in 1964",
    http://www.danielpipes.org/comments/175996
    - Ν. Λυγερος, ""Γενοκτονία μνήμης και έγκλημα ειρήνης,
    http://neo.antibaro.gr/node/317
    - Π. Ηφαιστος, "15.5.2010. Πρώτο εισαγωγικό σχόλιο για την πρωτοβουλία μετάφρασης και κυκλοφορίας του Στρατηγικού βάθους",
    http://www.ifestosedu.gr/109%20Νταβούτογλου%20Στρατηγικό%20βάθος.htm

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς αυτά που γίνονται απο τη Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ πρόκειται για εσχάη προδοσία ενάντια στα συμφέροντα της πατρίδας μας αλλά και της εδαφικής ακαιρεότητας της.

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ἄσβεστο μηδίασμα του Νταβούτογλου θυμίζει μουεζίνη με τρίχωμα καμήλας και πιστεύω το επόμενο βήμα του είναι να ανέβει στην Ακρόπολη να γαβγίζει το αλλάχ αλ άκμπαρ και να ζητήσει για κάθε μουσουλμάνο τρις παρθένες Ελληνίδες.
    Ο δε καθηγητής Δρούτσας ευγενικός όπως πάντα θα του απαντήσει ´´Ἀγεωμέτρητος μηδεὶς εἰσίτω´´
    ΔΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ἐμοὶ γὰρ ὅστις πᾶσαν εὐθύνων πόλιν
    μὴ τῶν ἀρίστων ἅπτεται βουλευμάτων,
    ἀλλ’ ἐκ φόβου του γλῶσσαν ἐγκλῄσας ἔχει,
    κάκιστος εἶναι νῦν τε καὶ πάλαι δοκεῖ·
    καὶ μείζον’ ὅστις ἀντὶ τῆς αὑτοῦ πάτρας
    φίλον νομίζει, τοῦτον οὐδαμοῦ λέγω.
    Ἐγὼ γάρ, ἴστω Ζεὺς ὁ πάνθ’ ὁρῶν ἀεί,
    οὔτ’ ἂν σιωπήσαιμι τὴν ἄτην ὁρῶν
    στείχουσαν ἀστοῖς ἀντὶ τῆς σωτηρίας,
    οὔτ’ ἂν φίλον ποτ' ἄνδρα δυσμενῆ χθονὸς
    θείμην ἐμαυτῷ, τοῦτο γιγνώσκων ὅτι
    ἥδ’ ἐστὶν ἡ σῴζουσα καὶ ταύτης ἔπι
    πλέοντες ὀρθῆς τοὺς φίλους ποιούμεθα·
    Σοφοκλέους Ἀντιγόνη

    Ἀπόδοσις εἰς τὴν νέαν ἑλληνικὴν:
    Δι’ ὅτι εἰς ἐμέ, ὅποιος ἔχει ὅλην τὴν εὐθύνην τῆς πόλεως
    δὲν προτιμᾷ τὰς ἀρίστους ἀποφάσεις,
    ἀλλ’ ἐκ φόβου κρατεῖ τὴν γλῶσσαν του,
    (μοῦ) φαίνεται ὅτι εἶναι κάκιστος καὶ τῶρα καὶ ἀπὸ παλαιά·
    καὶ ὅποιος προτιμώτερον ἀντὶ τῆς πατρίδος του
    (κάποιον) φίλον νομίζει, τοῦτον μηδενικὸν θεωρῶ.
    Ἐπειδὴ ἐγώ, ἂς τὸ γνωρίζει ὁ Ζεὺς ποὺ τὰ πάντα πάντοτε βλέπει,
    δὲν θὰ σιωπήσω τὴν συμφορὰν βλέπων
    νὰ φθάνει εἰς τοὺς πολίτας ἀντὶ τῆς σωτηρίας,
    οὔτε ποτὲ φίλον ἄνδρα ἔχθρὸν τῆς χώρας
    θὰ ἔχω, τοῦτο γνωρίζων, ὅτι
    αὐτή (ἡ πατρίς) εἶναι ποὺ (μᾶς) σῴζει, καὶ ἐπ’ αὐτῆς
    πλέοντες ὀρθῆς κάνουμε (καὶ) τοὺς φίλους.

    Νά διατί δὲν θέλουν οἱ ἐξουσιασταί μας τοὺς Ἕλληνας κατὰ τὰ πάτρια πεπαιδευμένους.

    Ἀντιγραφή, ἀπόδοσις καὶ σχόλιον ὑφ’
    Ἑνὸς Ἕλληνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΜΕ ΤΗΣ ΘΕΡΜΩΠΥΛΕΣ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΝ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΑ?ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΑΠΟ ΡΟΔΟ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΝ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΜΕ ΘΕΡΜΩΠΥΛΕΣ?ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΑΠΟ ΡΟΔΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ηδη σημερα - α μ ε σ ω ς μ ε τ α τους χαριεντισμους στην Ροδο - το Πιρι Ρε'ι'ς επιασε δουλεια 40 ν.μ. νοτια της Ροδου! (ειδησεις). Αν ειναι αληθεια , τοτε ο αν.υπ.εξ - και ολη η κυβερνηση που κανει διακοπες ΄΄χωρις ενοχες και τυψεις΄΄ - αντιλαμβανονται την γελοιοποιηση που υφιστανται, η΄οχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ"ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟΣΥΣΤΗΜΑ" ΤΟΥ ΚΑΘΗΓ ΠΑΝΕΠΙΣΤ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ Δ.ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛ.34 "..ΟΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΚΟΤΗΤΑΣ,ΑΛΛΩΣΤΕ,ΔΕΝ ΔΙΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ,ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ [ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΦΥΣΗ,ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ,ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΠ]ΟΥΤΕ ΠΟΛΛΩ ΜΑΛΛΟΝ,ΝΑ ΤΟ ΕΝΤΑΞΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΣΜΟΙΣΤΟΡΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΒΙΟΥ....ΕΝΝΟΙΕΣ , ΟΠΩΣ ΝΕΟΤΕΡΗΚΟΤΗΤΑ,ΠΑΡΑΔΟΣΗ,ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ.ΕΔΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ Κ.Α. ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΗΚΟΤΗΤΑ ΚΕΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΟΡΙΖΕΤΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ,ΚΑΤ'ΕΠΕΚΤΑΣΗ,ΑΦΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ,ΜΕ ΤΗΝ Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α..."ΠΟΛΙΣ-ΚΡΑΤΟΣ =ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟΣΥΣΤΗΜΑ με νομους αρχες πολιτισμο παιδεια πολιτικη...και οχι ΔΕΣΠΟΤΕΣ-ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ .ΑΝΕΓΕΡΓΗΣΗ ΤΩΡΑ ΔΙΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Βεβαια είναι Αυγουστος, μπάνια κλπ, αλλά μήπως κανείς αναγνώστης του ιστολογίου πηρε είδηση κάποια αντίδραση της ΝΔ, του ΚΚΕ του ΣΥΝ, του ΛΑΟΣ; Να χαρείτε γράψτε την να τη μάθω κι εγώ.
    Όσο για τον κ. Δρουτσα και την κυβε΄ρνηση, τι να απαντήσουν; Θα μπορούσαν να χειροκροτήσουν, αλλά από ευγένεια (προς εμάς) δεντο έκαναν. Θα γίνειόμωςκι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να μου το θυμηθειτε οτι στο τελος ο μουστακιας θα μας ζητησει και ενοικιο για την χρηση του σπιτιου και μαλιστα ενοικιο απο το 1821 μεχρι τωρα.Λετε να του εδωσα ιδεα για την επομενη μακακια που θα μας ξεφουρνισει;Παντως για να σοβαρευτουμε,οταν ο απεναντι σου καταπινει οτι του ξεφουρνισεις,μην τα βαζουμε με τον κοντο,την δουλεια του κανει.Εγω στραβωνω και πουλω και εσυ βλεπεις και αγοραζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα σχολιά μου λογοκρίνονται

    Εγραψα οτι οι Τούρκοι μόνο στρατιωτική δύναμη φοβούνται. Αν είχαμε πυρινικά όπλα και ένα δυνατό στρατό δεν θα κουνούσαν τις ουρές τους οι Τούρκοι.

    Ας δώσουμε εμείς την απάντηση στον Νταβούτογλου

    Εμείς είμαστε Ελληνες, χριστιανοί ορθόδοξοι και μιλούμε την Ελληνική γλώσσα. Ειμεθα πάντα θαλάσσιος, μεσογειακός λαός.Το Αιγαίο είναι ελληνική θάλασσα και η κοιτίδα του πανάρχαιου ελληνικού πολιτισμού μας.

    Εσείς είστε Τούρκο -μογγόλοι, μουσουλμάνοι και ομιλείτε την Τουρκική γλώσσα. Εχετε ελθει απο τα βάθη της κεντρικής Ασιας. Δεν είστε μεσογειακός λαός. Κατακτήσατε και κάθεστε πάνω σε ελληνικά εδάφη. Εμείς δημιουργήσαμε πολιτισμό. Εσείς τον κλέψατε.

    Πού βρίσκετε την ομοιότητα κ. Νταβούτογλόυ;

    Εκτός και αν εννοούσατε τους Τουρκο-εβραίους που αυτή την στιγμή είναι προσωρινή κυβέρνηση της Ελλάδος. Με αυτούς βέβαια είσαστε ξαδέλφια.
    Αλλά αυτοί δεν είνα Ελληνες.

    Ελπίζω να μην το κόψετε και αυτό το σχόλιο.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. παρακαλώ μπείτε στη σελίδα του εθνικού τυπογραφείου. www.et.gr και στην αναζήτηση βρείτε το ΦΕΚ: Αριθμός φύλλου 867, τεύχος Β, 10 Ιουλίου 2006.

    Εδώ θα σας λυθούν όλες οι απορίες για το τι γίνεται τόσα χρόνια και εμείς κοιμόμαστε.

    ευχαριστώ



    Κοσμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το Αιγαιο και η Θρακη τουρκικα,η Μακεδονια σκοπιανη,η Ηπειρος Αλβανικη βαλλε και τη δημιουργια Βλαχιας ,τι μενει για τους Ελληνες;Και η πιο επαισχυντη πραξη εχει το δισταγμοτης!Ειναι ο φοβος ποιος θα υπογραψει την προδοσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ειναι δυνατον να σεβαστεις καποιον και τις θεσεις του για τη χωρα που εκπροσωπει, οταν προσκαλει αυτον που εκπροσωπει την κατοχη στην Κυπρο και τον αφανισμο για 400 χρονια του Ελληνικου εθνους και απειλη να σου παρει τη χωρα σου, διατυμπανιζοντας οτι ειμαστε φιλοι!Αληθεια πιοι ειναι μετα οι εχθροι;Αν ο πολιτικος δεν μπορει να εκπροσωπησει με αξιοπρεπεια ενα λαο να πηγαινει σπιτι του,οσφυοκαμτες και αναξιοπρεπεις δεν τους εχουμε αναγκη!Δηλωνω προθυμος να ειμαι στην πρωτη γραμμη αν με χρειαστει η πατριδα αλλα οχι με αυτους τους ηγετες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κοσμά,

    Φοβάμαι ότι κανένας δεν θα μπει σε τέτοιο κόπο, πολλώ μάλλον αφού δεν ξέρει τι θέλεις να δείξεις. Δεν θα ήταν πιο απλό να δώσεις έναν σύνδεσμο που να οδηγεί εκεί και να μάς πεις περί τίνος πρόκειται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. πάρτε εδώ να το δείτε

    http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_6465.html

    απλα είπα για το ΦΕΚ να το δείτε και επίσημα

    ευχαριστώ

    Κοσμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=76949
    μετα τις ΄΄αγκαλιτσες και φιλακια΄΄ , το αντιδωρο ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο Δρουτσας τον ακουγε σαν μαλακ@ς χωρις να αντιδρα.Τι και αν ηταν καλεσμενος? Επρεπε να κανει το αυτονοητο,να τον διακοψει και να του πει οτι το Αιγαιο ειναι ελληνικη θαλασσα και οποιος διαφωνει να ερθει την παρει.

    Αλλα τι περιμενεις απο εναν λυσσασμενο για εξουσια τυχοδιωκτη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο δε καθηγητής Δρούτσας ...

    Καλα δεν εμαθες ακομα πως ειναι καθηγητης μαιμου. Ουτε το μεταπτυχιακο του δεν εχει τελειωσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ποιος θα υπογράψει; Σιγά. Το Pan-Kάlos θα υπογράψει. Γιατί; Έχει πρόβλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. //ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ,ΑΡΓΥΡΩΝΥΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΕΔΩ,ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΝΙΡΒΑΝΑ ΤΟΥ. 08 Αυγούστου 2010 11:46 π.μ.//
    ----------------
    Και θα παραμείνει στην νιρβάνα του μέχρι να υπάρξει αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό με άλλο ή άλλα πατριωτικά κόμματα που λείπουν σήμερα από την Ελλάδα !!!
    Οι άνθρωποι υπάρχουν και είναι πάρα πολλοί και ικανοί !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτόν που έχουν πάρει πολλοί στην Ελλάδα στα σοβαρά, τον ...καθηγητή Νταβούτογλου, οι σοβαροί συνάδελφοί του στην Τουρκία και στο εξωτερικό, τον έχουν πάρει στο ...ψιλό και γελάνε με αυτά που λέει, γράφει και κάνει !!!
    Πολλοί δικοί μας ...αμπελοφιλόσοφοι σαν τον Ανδριανόπουλο ή τον Δήμου και άλλους τέτοιους, είναι πολύ καλύτεροί του !
    Στην δε γεωστρατηγική/γεωπολιτική κλπ, με τον μόνο που μπορεί να συγκριθεί σε ασχετοσύνη, είναι ο Δρούγος !!!
    Ο οποίος Δρούγος δεν είναι καθηγητής βέβαια, αλλά ωρομίσθιος στην ΣΣΕ που προσπαθεί να πει στους σπουδαστές πώς να τα έχουν καλά με το Ισραήλ, όταν ...μεγαλώσουν !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Να σας πώ. Οταν ο δικός μας πρωθυπουργός είπε "καλός γείτονας είναι εκείνος που χτυπάει το κουδούνι του σπιτιού μας και δεν έρχεται απρόσκλητος...", η Τουρκία βρήκε τη λύση.
    "Θα πούμε το Αιγαίο κοινό μας σπίτι, οπότε θα ερχόμαστε απρόσκλητοι χωρίς να χτυπάμε το κουδούνι. "
    Αλλά αυτό που είπε ο ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ, για την ανύπαρκτη αντίδραση της αντιπολίτευσης, είναι πολύ σωστό.
    Να το θυμηθούμε την επόμενη φορά που κάποιος από τους αντιπολιτευόμενους θα βγάλει φωνή στη Βουλή για εθνικό θέμα; Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αφου οι Τουρκοι θελουν τοσο πολυ το Αιγαιο ας κοπιασουν. Αλλα οπως ελεγε και ο Churchill τον Ιουλιο του 1940 "τους περιμενουμε εμεις και τα ψαρια"
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.