19/8/10

Ελλάδα, μια καταχρεωμένη χώρα, σύρεται σε ευκαιριακές συμμαχίες!

Bookmark and Share

Η Ελλάδα, θύμα τους τελευταίους μήνες των επιλογών των πολιτικών της αλλά και πολύ συγκεκριμένων χρηματοπιστωτικών κύκλων που ελέγχουν τις διεθνείς χρηματαγορές, απαξιώθηκε από κάθε άποψη στα μάτια της διεθνούς κοινότητας και της ίδιας της Ε.Ε. και τώρα, απαξιωμένη, χωρίς σχέδιο και χωρίς βούληση, σύρεται σε μια ατιμωτική συμφωνία με το Ισραήλ, που παρέδωσε την Κύπρο στους Τούρκους το 1974, χωρίς ο ελληνικός λαός να γνωρίζει έστω και το γενικό πλαίσιο αυτής της συμφωνίας. Δηλαδή, χωρίς ο ελληνικός λαός να γνωρίζει για πιο λόγο γίνεται αυτή η συμφωνία, τί θα κερδίσουμε και τί ενδεχομένως θα χάσουμε απ' αυτήν.

Εμείς καλούμε τους αναγνώστες του ιστολογίου μας να παρακολουθούν με σύνεση και ψυχραιμία τα γεγονότα και παραθέτουμε άρθρο-ανάλυση που γράψαμε και δημοσιεύσαμε τον Αύγουστο του 2009, με αφορμή τις πτήσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Heron πάνω από τα ελληνικά νησιά.
Διαβάστε το άρθρο:

Mε αφορμή τις πτήσεις των Heron πάνω από τα ελληνικά νησιά

του Σάββα Καλεντερίδη
Μετά από τη δημοσίευση της είδησης για πτήσεις των ισραηλινής κατασκευής μη επανδρωμένων αεροπλάνων τύπου Heron πάνω από την ελληνική επικράτεια, έχουν γραφτεί στο ιστολόγιό μας μερικά σχόλια που παρουσιάζουν την αδυναμία της Ελλάδος να αντιμετωπίσει την Τουρκία, ως απόρροια της άρνησης και της αργοπορίας της χώρας μας να συνάψει στρατηγικές σχέσεις με το Ισραήλ.
Πρώτα απ' όλα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν πρέπει να αποκλείεται συμμαχία με καμία χώρα του κόσμου, αρκεί να υπάρχουν οι προϋποθέσεις, που τις λέει η ίδια η λέξη: συμ=μαχώ, δηλαδή συμπαρατάσσομαι και μάχομαι από κοινού εναντίον κάποιου εχθρού. Άρα, θα πρέπει να εντοπιστούν κοινά στρατηγικά συμφέροντα για να ακολουθήσει σύναψη στρατηγικής σχέσης.
Υπάρχουν όμως οι προϋποθέσεις αυτές στην περίπτωση της Ελλάδας και του Ισραήλ, το οποίο Ισραήλ έχει ήδη συνάψει στρατηγική συμμαχία με την Τουρκία, μια συμμαχία που στρέφεται πλέον ανοιχτά εναντίον της χώρας μας;
Για όσους, λοιπόν, προσπαθούν να πείσουν και να παρασύρουν πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και τον απλό κόσμο ότι με μια στρατηγική συμμαχία θα λύσουμε το πρόβλημα Τουρκία, έχουμε να πούμε τα εξής:
Πρώτον, σε ό,τι αφορά τα Heron, το πρόβλημα δεν θα λυθεί αν πάρουμε και μεις το αντίστοιχο σύστημα από το Ισραήλ, γιατί τα τουρκικά μη επανδρωμένα θα συνεχίσουν να πετάνε πάνω από το Αιγαίο και από τον Έβρο, συλλέγοντας πολύτιμες πληροφορίες που θα ισχυροποιήσουν τη θέση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα.
Τί θα έχουμε πετύχει;
Απλά, θα έχουμε κάνει κατά μερικές εκατονταδες εκατομμύρια δολάρια πλουσιώτερο το Ισραήλ και θα δώσουμε δουλειά σε μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες ισραηλινούς.
Δεύτερον, η πολυδιαφημιζόμενη από πολλούς, κυρίως ανωνύμους, 'στρατηγική συμμαχία' της Ελλάδος με το Ισραήλ, θα διαρρήξει τις παραδοσιακά καλές σχέσεις της Ελλάδος με τις αραβικές χώρες και απλά θα ενισχύσει τη θέση του Ισραήλ για να ζητά και να παίρνει πιο πολλά από την Τουρκία, παρουσιάζοντας τις σχέσεις του με την Ελλάδα ως φόβητρο, και μετά, αντίστοιχα, για να ικανοποιήσει τις δικές μας ανησυχίες, θα ζητά και θα παίρνει πιο πολλά από την Ελλάδα και ούτω καθ' εξής. Κανονικός φαύλος κύκλος.
Δηλαδή, με άλλα λόγια, θα κληθούμε να συνάψουμε μια στρατηγική σχέση με το Ισραήλ, το οποίο θα συνεχίσει να διατηρεί στρατηγικές σχέσεις με την Τουρκία, με αποτέλεσμα αντί να βγούμε κερδισμένοι από τη σχέση αυτή, να βγούμε διπλά χαμένοι, αφού από τη μια πλευρά δεν θα εξουδετερώσουμε την τουρκική απειλή -το αντίθετο μάλιστα- και από την άλλη θα απωλέσουμε το όποιο πλεονέκτημα έχουμε από τις σχέσεις μας με τον αραβικό κόσμο.
Υπό την έννοια αυτή και κάτω από τις παρούσε συνθήκες, δεν υπάρχει πιο μεγάλη μπαρούφα και ταυτόχρονα παγίδα για την Ελλάδα, από τη φιλολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από την ανάγκη σύναψης στρατηγικών σχέσεων με το Ισραήλ.
Πώς το αιτιολογώ;
Η Τουρκία και το Ισραήλ έχουν βαθιές σχέσεις (σχέσεις μάνας-παιδιού) που δεν είναι δυνατόν και δεν πρόκειται να διαρραγούν ποτέ και από καμμία δύναμη. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι όσοι ασχολούνται με την πολιτική και με τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα. Για όσους θέλουν να ενσκύψουν και να εντρυφήσουν στο θέμα, ας μελετήσουν την εσπευσμένη επίσκεψη του τουρκοεβραίου επιχειρηματία Ζακ Καμχί στην Ιερουσαλήμ, τότε που ορισμένοι στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ προσπάθησαν να τιμωρήσουν την Τουρκία για την απίστευτη απρέπεια του Ερντογάν απέναντι στον πρόεδρο του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες. Μετά από εκείνη την επίσκεψη μπήκε ο 'κάθε κατεργάρης στον πάγκο του', σταμάτησε κάθε ενέργεια για να τιμωρηθεί η Τουρκία και έκτοτε συνεχίζεται απρόσκοπτα η στρατηγική συμμαχία Τουρκίας-Ισραήλ, η οποία στην παρούσα φάση έχει ως στόχο να διαρρήξει την ενότητα του χώρου μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος.
Η εξάλειψη του ελληνισμού από τη Μικρά Ασία από τους νεοτούρκους και τον Κεμάλ, η κατάσταση στο Κυπριακό, η συνεργασία ΗΠΑ-Τουρκίας-Ισραήλ και το "λάθος" του υπουργείου άμυνας του Ισραήλ νοτίως του Καστελορίζου, η αμφισβήτηση στο Αιγαίο, η αμβισβήτηση της ελληνικότητας της Μακεδονίας και αυτή καθ' αυτή η ανάδειξη του Σκοπιανού, αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία είναι χτισμένη η στρατηγική συμμαχία Τουρκίας-Ισραήλ και η μόνη θέση που μπορεί να έχει η Ελλάδα σ' αυτήν είναι του υποτελούς.
Κάτω από αυτό το πρίσμα, αποτελεί άμεση εθνική επιταγή ο εντοπισμός, η εξουδετέρωση και η λογοδοσία όλων των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων που οδήγησαν στην επαίσχυντη και εθνικά επικίνδυνη συνεργασία της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας με την πολεμική αεροπορία του Ισραήλ, το περασμένο καλοκαίρι.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και την Ανταλλαγή των πληθυσμών, που ήταν ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που έγιναν στην ιστορία της ανθρωπότητας, αργά, σταθερά και μεθοδικά, εδώ και δεκαετίες, εξυφαίνεται μια συνωμοσία εις βάρος των ιστορικών και στρατηγικών συμφερόντων του Ελληνισμού στη γραμμή Κύπρος-Καστελόριζο-Κρήτη-Ρόδος-Αιγαίο-Θράκη-Θεσσαλονίκη-Σκόπια, μια συνωμοσία που έχει οδηγήσει ήδη στο κρεματόριο την Κύπρο και έχει προχωρήσει τα ύπουλα σχέδιά της και στους υπόλοιπους στόχους.
Η παρουσία τις μέρες αυτές του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και οι αποστάσεις που παίρνει από την απαράδεκτη για σύμμαχο συμπεριφορά της Τουρκίας είναι η κραυγαλέα απόδειξη της θανάσιμης απειλής που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Ο Ελληνισμός δεν έχει άλλη επιλογή από το να αποκαλύψει όλες της πτυχές αυτής της υπόθεσης και να προετοιμασθεί κατάλληλα για να τις αντιμετωπίσει.
Στην παρούσα φάση, ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η συμμαχία Τουρκίας-Ισραήλ σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων, είναι να αποκαλυφθούν οι πτυχές και οι πραγματικές διαστάσεις της τουρκοϊσραηλινής συμπόρευσης και συνεργασίας στο μέτωπο Κύπρος-Καστελόριζο-Κρήτη-Ρόδος-Αιγαίο-Σκόπια. Μόνο η αποκάλυψη μπορεί να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ για να αλλάξει στάση και όχι το άνοιγμα των ελληνικών ουρανών στην ισραηλινή πολεμική αεροπορία. Φυσικά δεν παραβλέπονται οι άλλες διεθνοπολιτκές πτυχές του όλου ζητήματος, οι οποίες όμως δεν αποτελούν αντικείμενο της ανάρτησης αυτής.
Η υπόθεση αυτή δεν είναι εύκολη, γιατί εκτός από τους φανερούς 'παίκτες' σε αυτή την ιστορία, υπάρχουν και οι κρυφοί, αυτοί που δρουν ύπουλα στον ελληνικό κρατικό μηχανισμό, στα υπουργεία Παιδείας, Άμυνας, Ενημέρωσης, στα ίδια τα ΜΜΕ, στα Πανεπιστήμια, στην ίδια την κοινωνία, προωθώντας τα σχέδια που αναφέρθηκαν παραπάνω.
Πρέπει λοιπόν να αγωνιστούμε, για να κρατήσουμε την πατρίδα μας πραγματικά ελεύθερη και το Αιγαίο ελληνικό.
Ο αγώνας αυτός δεν θα είναι εύκολος και θα έχει πολλές παγίδες, με πρώτη και καλύτερη την παγίδα του 'αντισημιτισμού', μια παγίδα που είναι στημένη και κρυμένη κάλα και έχει πολλούς 'παίκτες' και άπειρα μέσα και κεφάλαια, για να αποκρούει κάθε απόπειρα αποκάλυψης και εξουδετέρωσης των σχεδίων που εξυφαίνονται εις βάρος του ελληνισμού.
Εμείς, στο ιστολόγιο αυτό, δεν θα πέσουμε στην παγίδα αυτή, γιαυτό και καλούμε τους φίλους και σχολιαστές μας να σχολιάζουν πολιτικά και με επιχειρήματα τα τεκταινόμενα, για να μη δώσουμε επιχειρήματα σε εκείνους που μας περιμένουν στη ...γωνία.

37 σχόλια:

  1. Κυριε Καλεντεριδη βαλθηκατε να μας τρελανετε;Ολο αυτο το διαστημα που παρακολουθω και συμμετεχω στο ιστολογιο σας, καταλαβα οτι εμμεσως-πλην σαφως-υποστηριζετε-και εσεις και οι συνεργατες σας, οπως π.χ. ο ΝΑΙΑΣ-μια στρατηγικη συνεργασια της Ελλαδας με το Ισραηλ, ως αντισταθμισμα της επεκτατικης πολιτικης της Τουρκιας.Και τωρα που προκειται να υλοποιηθει μια τετοια συμφωνια, αποφασισατε να αναφερθητε σε γεγονοτα στα οποια παλιοτερα ειχαμε αναφερθει και εμεις που διαφωνουμε σε μια τετοια προοπτικη και κατηγορηθηκαμε-απο τους γνωστους-αγνωστους-ως ισλαμοφασιστες και γιουσουφακια;Τι θελετε επιτελους;Σ'αυτο μπορειτε να γινετε σαφης;Απο το κειμενο σας δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως επιδιωκετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η φιλία για να διατηρηθεί χρειάζονται τουλάχιστον δυο.
    Τα τελευταία είτε από λανθασμένες πολιτικές δικές μας είτε από επιτυχημένες πολιτικές των τούρκων ,οι παραδοσιακοί φίλοι των Ελλήνων οι άραβες έχουν γίνει οικονομικοί και εμπορικοί φίλοι των τούρκων ( και ωραίο πράγμα η φιλία , αλλά σαν το χρήμα..) αρκεί να δει κάνεις την εμπορική διείσδυση των τούρκικων επιχειρήσεων από τον εμπορικό έως τον κατασκευαστικό τομέα .
    Καλή η φιλία αλλά μας τελείωσε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε
    δεν ξέρω πόσο καιρό είσαι φίλος του ιστολογίου.
    Ο Καυκάσιος, ο Ανπίκ και γω έχουμε ο καθένας τη δική του άποψη και δεν επικρατεί κανενός -ούτε η δική μου- των άλλων.
    Αυτό σημαίνει ότι κάνουμε ο καθένας τη δική του επιλογή άρθρων και ειδήσεων και τις αναρτούμε.
    Όσον αφορά τα σχόλια, είναι ελεύθερα και όχι καθοδηγούμενα.
    Με άλλα λόγια, το ιστολόγιό μας είναι ένα βήμα ελεύθερου διαλόγου, ο οποίος μερικές φορές πέφτει και χαμηλά και προσβάλει τους άλλους.
    Τί να κάνουμε, ουδέν καλόν αμειγές κακού!
    Τώρα, όσον αφορά τη συμμαχία με το Ισραήλ, νομίζω ότι είμαι αρκετά σαφής.
    Ναι, σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά και μια σειρά άλλων θεμάτων που αφορούν προώθηση των εθνικών μας θέσεων, όχι σε ό,τι αφορά παραχώρηση εθνικού εναέριου χώρου και εθνικών μυστικών στους Ισραηλινούς, γιατί οι συμφωνίες ανταλλαγής πληροφοριών που έχουν υπογράψει με τους Τούρκους συνεχίζουν να ισχύουν.
    Και αν σήμερα έχουν σύννεφα στις σχέσεις τους, κανείς δεν μας διαβεβαιώνει ότι αύριο δεν θα είναι και πάλι χεράκι-χεράκι γενοκτόνοι Τούρκοι και Ισαηλινοί/Εβραίοι, σε όλα αναεξαιρέτως τα ανθελληνικά μέτωπα, όπως ήταν όλον τον 20ό αιώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ολη μου τή ζωή ακούω γιά τίς καλές μας σχέσεις μέ τούς Αραβες καί δέν έχω καταλάβει ποτέ τί συγκεκριμένο όφελος είχαμε από αυτές τίς σχέσεις. Πώς μάς στήριξαν στό Κυπριακό; Πως μας στηρίζουν στά προβλήματα μέ τή γείτονα;

    Οι μουσουλμάνοι απανταχού στή γή έχουν αλληλεγγύη μόνο ο ένας μέ τόν άλλο, απόδειξη ότι όλοι στήριξαν τό μουσουλμανικό κρατίδιο του Κοσσόβου, αδιαφορώντας γιά τήν εξόντωση των ορθόδοξων Σέρβων καί την καταστροφή της ορθόδοξης πολιτισμικής κληρονομιάς. (Απλά αναφέρω γιά τήν ιστορία, ότι οι Βρετανοί έπαψαν νά μας στηρίζουν τό 1921, διότι είχαν αντιδράσεις από τό μουσουλμανικό κόσμο της βρετανικής κοινοπολιτείας όταν έβλεπαν τήν διάλυση της μουσουλμανικής Τουρκίας).

    Στήν ιστοσελίδα που διατηρώ συνέχεια λαμβάνω μηνύματα από Αραβες οι οποιοι μέ ειρωνεύονται καί μιλούν γιά απελευθέρωση της Ιστανμπούλ τό 1453!!!

    Οσο αφορά τήν εχθρότητα του Ισραήλ ανά τούς αιώνες είναι αναμφισβήτητη καί ανεξήγητη. Οπώς είναι γνωστή καί η εχθρότητα ανά αιώνες των Κουρδων κατά των Ελλήνων. Στήν επανάσταση του 21 Κούρδους έφερναν από τήν Ανατολή νά μας πολεμήσουν καί οι σφαγές στήν Μακεδονία έγιναν από τόν Κούρδο Abdul Abud πασά. Οπως καί στα Σεπτεμβριανά πρωταγωνίστησαν, όπως καί στά εγκλήματα της Κύπρου. Καί αν δεν στήριζαν τόν Κεμάλ σήμερα δέν θά υπήρχε Τουρκία.

    Καί οι τουρκαλβανοί μάς έσφαζαν στό 21 καί στό 40 μέ τούς τσάμηδες.

    Καί οι Ιταλοί στήριξαν τόν Κεμάλ στήν μικρασιατική εκστρατεία καί μας έσυραν στόν Β' Π.Π. μέ οδυνηρα αποτελέσματα.

    Επειδή γράφεις γιά τό Ισραήλ πού παρέδωσε τήν Κύπρο, εγώ προτιμώ οι Αγγλοι καί οι Αμερικάνοι πού παρέδωσαν τήν Κύπρο. Αυτό σημαίνει ότι κόβουμε σχέσεις μέ αυτούς τούς δύο;


    Ο εχθρός της Ελλάδος είναι ένας εδώ καί 1000 χρόνια. Είναι η Τουρκία. Μέ τά υπόλοιπα κράτη πρέπει να διατηρούμε ισότιμες καί καλές σχέσεις. Καί μέ τήν Αλβανία καί μέ τή Βουλγαρία καί μέ τούς Σκοπιανούς καί φυσικά μέ τό Ισραήλ, από το οποίο αν φερθούμε έξυπνα μπορούμε νά αποκτήσουμε τεχνογνωσία, επενδύσεις καί πρόσβαση σέ ορυκτό πλούτο της Μεσογείου.

    Πάντως γιά όλους εσάς πού αγανακτείτε μέ τίς χειραψίες του Ισραηλινού μέ τόν Ελληνα πρωθυπουργό, εγώ ανατριχιάζω όταν βλέπω χειραψίες Ελλήνων καί Τούρκων. (Ο Χρυσόστομος Σμύρνης όταν τό 1919, πήγε νά τόν χαιρετησει ο Νουρεντίν πασάς, τού απάντησε δέν σου σφίγγω τό χέρι γιατί τό χέρι σου στάζει μέ τό αίμα αθώων).

    Υποστηρίζω μέ τά χίλια τήν προσέγγιση Ελλάδος Ισραήλ γιατί είναι ο μονος τρόπος νά δυναμώσουμε σέ σχέση μέ τήν Τουρκία. Οι Κούρδοι άλλωστε ξέρουν καλύτερα. Αν είχαν απέναντί τους τό Ισραήλ θά είχαν σβήσει.

    Οσο γιά τούς Παλαιστινίους τούς οποίους τούς αγαπάτε όλοι, ξεχνάτε πόσα γυναικόπεδα έχουν δολοφονήσει καί πόσα νηπιαγωγεία καί πόσα σχολεία έχουν κτυπήσει στό Ισραήλ. Στήν Πάτρα είχαν σκοτώσει καί 6 αθώους πολίτες, αλλά οι επαγγελματίες διαδηλωτές σφύριζαν αδιάφορα τότε.

    Οσο αφορά γιά τίς τουρκοϊσραηλινές συνομωσίες κατά της Ελλάδος δέν θά εξαλειφθούν όσο απομακρύνεται η Τουρκία από τήν Αμερική καί από τό Ισραήλ;

    Καί ένα τελευταίο τούς Εβραίους τούς ζηλεύω γιατί είναι εθνικιστές καί διατήρησαν τό γένος τους αν καί υπεστησαν διωγμούς καί γενοκτονίες γιά αιώνες. Καί είχαν τήν θρησκεία τους καί τη γλώσσα τους πού τά διατήρησαν καί αυτά τούς έσωσαν. Δεν είχαν προδότες πολιτικούς, ούτε πολυπολιτισμικούς δημοκράτες ούτε εμμισθους αντιρατσιστές καί μιά χούφτα άνθρωποι έχουν φτιάξει μέ τή μαγκιά τους ένα πανίσχυρο κράτος μέσα σέ ένα εχθρικό μουσουλμανικό περιβάλλον πού περιμένει νά τούς καρασπαράξει.

    Καί εμείς ξέρουμε καλύτερα από όλους πως κατασπαράζουν οι μουσουλμάνοι. Τούς ζήσαμε μέ τούς άπειρους πολέμους εναντίον του Βυζαντίου καί τους ζήσαμε μέσα από τά σκλαβοπάζαρα της τουρκοκρατίας.

    Στό σύνδεσμο πού παραπέμπω γιά τή μικρασιατική καταστροφή βλέπουμε τήν μεταχείριση των μουσουλμάνων κατά των χριστιανών. Αλήθεια πως μας βοήθησαν τότε οι "φίλοι" μας οι Αραβες;

    http://www.agiasofia.com/1922/1922f.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ολη μου τή ζωή ακούω γιά τίς καλές μας σχέσεις μέ τούς Αραβες καί δέν έχω καταλάβει ποτέ τί συγκεκριμένο όφελος είχαμε από αυτές τίς σχέσεις. Πώς μάς στήριξαν στό Κυπριακό; Πως μας στηρίζουν στά προβλήματα μέ τή γείτονα;

    Οι μουσουλμάνοι απανταχού στή γή έχουν αλληλεγγύη μόνο ο ένας μέ τόν άλλο, απόδειξη ότι όλοι στήριξαν τό μουσουλμανικό κρατίδιο του Κοσσόβου, αδιαφορώντας γιά τήν εξόντωση των ορθόδοξων Σέρβων καί την καταστροφή της ορθόδοξης πολιτισμικής κληρονομιάς. (Απλά αναφέρω γιά τήν ιστορία, ότι οι Βρετανοί έπαψαν νά μας στηρίζουν τό 1921, διότι είχαν αντιδράσεις από τό μουσουλμανικό κόσμο της βρετανικής κοινοπολιτείας όταν έβλεπαν τήν διάλυση της μουσουλμανικής Τουρκίας).

    Στήν ιστοσελίδα που διατηρώ συνέχεια λαμβάνω μηνύματα από Αραβες οι οποιοι μέ ειρωνεύονται καί μιλούν γιά απελευθέρωση της Ιστανμπούλ τό 1453!!!

    Οσο αφορά τήν εχθρότητα του Ισραήλ ανά τούς αιώνες είναι αναμφισβήτητη καί ανεξήγητη. Οπώς είναι γνωστή καί η εχθρότητα ανά αιώνες των Κουρδων κατά των Ελλήνων. Στήν επανάσταση του 21 Κούρδους έφερναν από τήν Ανατολή νά μας πολεμήσουν καί οι σφαγές στήν Μακεδονία έγιναν από τόν Κούρδο Abdul Abud πασά. Οπως καί στα Σεπτεμβριανά πρωταγωνίστησαν, όπως καί στά εγκλήματα της Κύπρου. Καί αν δεν στήριζαν τόν Κεμάλ σήμερα δέν θά υπήρχε Τουρκία.

    Καί οι τουρκαλβανοί μάς έσφαζαν στό 21 καί στό 40 μέ τούς τσάμηδες.

    Καί οι Ιταλοί στήριξαν τόν Κεμάλ στήν μικρασιατική εκστρατεία καί μας έσυραν στόν Β' Π.Π. μέ οδυνηρα αποτελέσματα.

    Επειδή γράφεις γιά τό Ισραήλ πού παρέδωσε τήν Κύπρο, εγώ προτιμώ οι Αγγλοι καί οι Αμερικάνοι πού παρέδωσαν τήν Κύπρο. Αυτό σημαίνει ότι κόβουμε σχέσεις μέ αυτούς τούς δύο;


    Ο εχθρός της Ελλάδος είναι ένας εδώ καί 1000 χρόνια. Είναι η Τουρκία. Μέ τά υπόλοιπα κράτη πρέπει να διατηρούμε ισότιμες καί καλές σχέσεις. Καί μέ τήν Αλβανία καί μέ τή Βουλγαρία καί μέ τούς Σκοπιανούς καί φυσικά μέ τό Ισραήλ, από το οποίο αν φερθούμε έξυπνα μπορούμε νά αποκτήσουμε τεχνογνωσία, επενδύσεις καί πρόσβαση σέ ορυκτό πλούτο της Μεσογείου.

    Πάντως γιά όλους εσάς πού αγανακτείτε μέ τίς χειραψίες του Ισραηλινού μέ τόν Ελληνα πρωθυπουργό, εγώ ανατριχιάζω όταν βλέπω χειραψίες Ελλήνων καί Τούρκων. (Ο Χρυσόστομος Σμύρνης όταν τό 1919, πήγε νά τόν χαιρετησει ο Νουρεντίν πασάς, τού απάντησε δέν σου σφίγγω τό χέρι γιατί τό χέρι σου στάζει μέ τό αίμα αθώων).

    Υποστηρίζω μέ τά χίλια τήν προσέγγιση Ελλάδος Ισραήλ γιατί είναι ο μονος τρόπος νά δυναμώσουμε σέ σχέση μέ τήν Τουρκία. Οι Κούρδοι άλλωστε ξέρουν καλύτερα. Αν είχαν απέναντί τους τό Ισραήλ θά είχαν σβήσει.

    Οσο γιά τούς Παλαιστινίους τούς οποίους τούς αγαπάτε όλοι, ξεχνάτε πόσα γυναικόπεδα έχουν δολοφονήσει καί πόσα νηπιαγωγεία καί πόσα σχολεία έχουν κτυπήσει στό Ισραήλ. Στήν Πάτρα είχαν σκοτώσει καί 6 αθώους πολίτες, αλλά οι επαγγελματίες διαδηλωτές σφύριζαν αδιάφορα τότε.

    Οσο αφορά γιά τίς τουρκοϊσραηλινές συνομωσίες κατά της Ελλάδος δέν θά εξαλειφθούν όσο απομακρύνεται η Τουρκία από τήν Αμερική καί από τό Ισραήλ;

    Καί ένα τελευταίο τούς Εβραίους τούς ζηλεύω γιατί είναι εθνικιστές καί διατήρησαν τό γένος τους αν καί υπεστησαν διωγμούς καί γενοκτονίες γιά αιώνες. Καί είχαν τήν θρησκεία τους καί τη γλώσσα τους πού τά διατήρησαν καί αυτά τούς έσωσαν. Δεν είχαν προδότες πολιτικούς, ούτε πολυπολιτισμικούς δημοκράτες ούτε εμμισθους αντιρατσιστές καί μιά χούφτα άνθρωποι έχουν φτιάξει μέ τή μαγκιά τους ένα πανίσχυρο κράτος μέσα σέ ένα εχθρικό μουσουλμανικό περιβάλλον πού περιμένει νά τούς καρασπαράξει.

    Καί εμείς ξέρουμε καλύτερα από όλους πως κατασπαράζουν οι μουσουλμάνοι. Τούς ζήσαμε μέ τούς άπειρους πολέμους εναντίον του Βυζαντίου καί τους ζήσαμε μέσα από τά σκλαβοπάζαρα της τουρκοκρατίας.

    Στό σύνδεσμο πού παραπέμπω γιά τή μικρασιατική καταστροφή βλέπουμε τήν μεταχείριση των μουσουλμάνων κατά των χριστιανών. Αλήθεια πως μας βοήθησαν τότε οι "φίλοι" μας οι Αραβες;

    http://www.agiasofia.com/1922/1922f.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ολη μου τή ζωή ακούω γιά τίς καλές μας σχέσεις μέ τούς Αραβες καί δέν έχω καταλάβει ποτέ τί συγκεκριμένο όφελος είχαμε από αυτές τίς σχέσεις. Πώς μάς στήριξαν στό Κυπριακό; Πως μας στηρίζουν στά προβλήματα μέ τή γείτονα;

    Οι μουσουλμάνοι απανταχού στή γή έχουν αλληλεγγύη μόνο ο ένας μέ τόν άλλο, απόδειξη ότι όλοι στήριξαν τό μουσουλμανικό κρατίδιο του Κοσσόβου, αδιαφορώντας γιά τήν εξόντωση των ορθόδοξων Σέρβων καί την καταστροφή της ορθόδοξης πολιτισμικής κληρονομιάς. (Απλά αναφέρω γιά τήν ιστορία, ότι οι Βρετανοί έπαψαν νά μας στηρίζουν τό 1921, διότι είχαν αντιδράσεις από τό μουσουλμανικό κόσμο της βρετανικής κοινοπολιτείας όταν έβλεπαν τήν διάλυση της μουσουλμανικής Τουρκίας).

    Στήν ιστοσελίδα που διατηρώ συνέχεια λαμβάνω μηνύματα από Αραβες οι οποιοι μέ ειρωνεύονται καί μιλούν γιά απελευθέρωση της Ιστανμπούλ τό 1453!!!

    Οσο αφορά τήν εχθρότητα του Ισραήλ ανά τούς αιώνες είναι αναμφισβήτητη καί ανεξήγητη. Οπώς είναι γνωστή καί η εχθρότητα ανά αιώνες των Κουρδων κατά των Ελλήνων. Στήν επανάσταση του 21 Κούρδους έφερναν από τήν Ανατολή νά μας πολεμήσουν καί οι σφαγές στήν Μακεδονία έγιναν από τόν Κούρδο Abdul Abud πασά. Οπως καί στα Σεπτεμβριανά πρωταγωνίστησαν, όπως καί στά εγκλήματα της Κύπρου. Καί αν δεν στήριζαν τόν Κεμάλ σήμερα δέν θά υπήρχε Τουρκία.

    Καί οι τουρκαλβανοί μάς έσφαζαν στό 21 καί στό 40 μέ τούς τσάμηδες.

    Καί οι Ιταλοί στήριξαν τόν Κεμάλ στήν μικρασιατική εκστρατεία καί μας έσυραν στόν Β' Π.Π. μέ οδυνηρα αποτελέσματα.

    Επειδή γράφεις γιά τό Ισραήλ πού παρέδωσε τήν Κύπρο, εγώ προτιμώ οι Αγγλοι καί οι Αμερικάνοι πού παρέδωσαν τήν Κύπρο. Αυτό σημαίνει ότι κόβουμε σχέσεις μέ αυτούς τούς δύο;


    Ο εχθρός της Ελλάδος είναι ένας εδώ καί 1000 χρόνια. Είναι η Τουρκία. Μέ τά υπόλοιπα κράτη πρέπει να διατηρούμε ισότιμες καί καλές σχέσεις. Καί μέ τήν Αλβανία καί μέ τή Βουλγαρία καί μέ τούς Σκοπιανούς καί φυσικά μέ τό Ισραήλ, από το οποίο αν φερθούμε έξυπνα μπορούμε νά αποκτήσουμε τεχνογνωσία, επενδύσεις καί πρόσβαση σέ ορυκτό πλούτο της Μεσογείου.

    Πάντως γιά όλους εσάς πού αγανακτείτε μέ τίς χειραψίες του Ισραηλινού μέ τόν Ελληνα πρωθυπουργό, εγώ ανατριχιάζω όταν βλέπω χειραψίες Ελλήνων καί Τούρκων. (Ο Χρυσόστομος Σμύρνης όταν τό 1919, πήγε νά τόν χαιρετησει ο Νουρεντίν πασάς, τού απάντησε δέν σου σφίγγω τό χέρι γιατί τό χέρι σου στάζει μέ τό αίμα αθώων).

    Υποστηρίζω μέ τά χίλια τήν προσέγγιση Ελλάδος Ισραήλ γιατί είναι ο μονος τρόπος νά δυναμώσουμε σέ σχέση μέ τήν Τουρκία. Οι Κούρδοι άλλωστε ξέρουν καλύτερα. Αν είχαν απέναντί τους τό Ισραήλ θά είχαν σβήσει.

    Οσο γιά τούς Παλαιστινίους τούς οποίους τούς αγαπάτε όλοι, ξεχνάτε πόσα γυναικόπεδα έχουν δολοφονήσει καί πόσα νηπιαγωγεία καί πόσα σχολεία έχουν κτυπήσει στό Ισραήλ. Στήν Πάτρα είχαν σκοτώσει καί 6 αθώους πολίτες, αλλά οι επαγγελματίες διαδηλωτές σφύριζαν αδιάφορα τότε.

    Οσο αφορά γιά τίς τουρκοϊσραηλινές συνομωσίες κατά της Ελλάδος δέν θά εξαλειφθούν όσο απομακρύνεται η Τουρκία από τήν Αμερική καί από τό Ισραήλ;

    Καί ένα τελευταίο τούς Εβραίους τούς ζηλεύω γιατί είναι εθνικιστές καί διατήρησαν τό γένος τους αν καί υπεστησαν διωγμούς καί γενοκτονίες γιά αιώνες. Καί είχαν τήν θρησκεία τους καί τη γλώσσα τους πού τά διατήρησαν καί αυτά τούς έσωσαν. Δεν είχαν προδότες πολιτικούς, ούτε πολυπολιτισμικούς δημοκράτες ούτε εμμισθους αντιρατσιστές καί μιά χούφτα άνθρωποι έχουν φτιάξει μέ τή μαγκιά τους ένα πανίσχυρο κράτος μέσα σέ ένα εχθρικό μουσουλμανικό περιβάλλον πού περιμένει νά τούς καρασπαράξει.

    Καί εμείς ξέρουμε καλύτερα από όλους πως κατασπαράζουν οι μουσουλμάνοι. Τούς ζήσαμε μέ τούς άπειρους πολέμους εναντίον του Βυζαντίου καί τους ζήσαμε μέσα από τά σκλαβοπάζαρα της τουρκοκρατίας.

    Στό σύνδεσμο πού παραπέμπω γιά τή μικρασιατική καταστροφή βλέπουμε τήν μεταχείριση των μουσουλμάνων κατά των χριστιανών. Αλήθεια πως μας βοήθησαν τότε οι "φίλοι" μας οι Αραβες;

    fstav
    http://www.agiasofia.com/1922/1922f.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγγνώμη για την επανάληψη αλλά έβγαζε λευκή τή σελίδα, κοινώς κόλλαγε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. fstav φαινεται οτι επεσε επιδημια στο ιστολογιο αλοιως δεν εξηγειται πως ειναι δυνατον εσυ και ο sterg να στελνετε το ιδιο κειμενο τρεις και τεσσερις φορες.Εκτος εαν εισαι ο sterg που ορισμενες φορες υπογραφεις και ως fstav.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε τι έχουν οφελήσει και κατα πόσο τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της Ελλάδος οι φιλοαραβικές και φιλοπαλαιστινιακές θέσεις εκάστοτε ελ. κυβερνήσεων στο παρελθόν?.. Καταδίκασαν ποτέ οι αραβικές κυβερνήσεις την εισβολή στην Κύπρο?Αληθεύει ή όχι οτι Αίγυπτος και Λιβύη αντί να στιρίξουν τον Μακάριο υποβοήθισαν με ποικίλους τρόπους την τουρκική εισβολή το 1974?

    Δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για τις ελληνο-αραβικές σχέσεις η επίσκεψη ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ. Υπάρχουν πολλές Αραβικές χώρες που έχουν άριστες σχέσεις με το ΙΣΡΑΗΛ(φανερές και κρυφές).
    Η Σαουδική Αραβία, το Κουβέϊτ τα Εμιράτα ακόμα και η Αίγυπτος με κρυφούς και με φανερούς τρόπους επιδιώκουν σύσφιξη των σχέσεων με το Ισραήλ.
    Φυσικά και μοιράζονται πάρα πολλά κοινά συμφέροντα Ελλάδα και Ισραήλ και προβλήματα που προσομοιάζουν.
    Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με μουσουλμανικό τόξο 5 εκατομυρίων στα βόρεια σύνορα της , το Ισραήλ αντιμέτοπο με μουσουλμανική τρομοκρατία .
    Και οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν ασύμμετρες απειλές από ισλαμική επεκτατικότητα ,τρομοκρατία πυρηνικά ,θέματα που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα όλο και περισσότερο στο μέλλον...Οι εμπειρίες των Ισραηλινών σε όλους αυτούς τους τομείς είναι τεράστιες και επειδή η λεκάνη της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς (λόγω ΚΥΠΡΟΥ και θαλασσίων γραμμών επικοινωνίας ), θα πρέπει οι δεσμοί ανάμεσα στις δυο χώρες και ιστορικούς λαούς να ενισχυθούν πολύπλευρα.Οι προοπτικές συνεργασίας σε όλους τους τομεις είναι τεράστιες.Σταδιακά οι σχέσεις στον αμυντικό και ενεργειακό τομέα μεταξύ ΕΛΛΑΔΟΣ κα ΙΣΡΑΗΛ αναμένεται να αναπτυχθούν. Οι Ισραηλινοί έχουν ήδη καταθέσει ορισμένες ‘προωθημένες ιδέες’ τις οποίες θα πρέπει άμεσα να αναλύσει και ουσιαστικοποίησει η δική μας πλευρά
    ΟΙ σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ ποτέ δεν πρόκειται να ξαναεπανέλθουν στα γνώριμα σημεία.Μετά την εισβολή στο Ιράκ και την σχεδιαζόμενη επίθεση σε Ιράν έχουν ανατραπεί άρδιν οι γεωπολιτικοί συσχετισμοί κατά της Τουρκίας.Οι Τούρκοι δεν εμπιστεύονται πια το Ισραήλ λόγω Κουρδικού.
    Τόσο η Ελλάδα όσο και το Ισραήλ συμπήπτουν στις φιλοκουρδικές πολιτικές τους.Αυτοί που διαφωνούν με τις διμερείς επαφές με το Ισραήλ δεν έχουν αντιληφθεί που οδηγούνται οι διεθνείς σχέσεις στην περιοχή μας .Παραμένουν αγκυλωμένοι και οστεοπορωμένοι στο παρελθόν και δεν εκβαθύνουν-παράγουν σύγχρονη σκέψη. Η κίνηση Παπανδρέου είναι η μόνη θετική μέχρι τώρα στην εξωτερική πολιτική μας, εδώ και 11 μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κυριε Καλεντεριδη συγγνωμη που επιμενω να σας ενοχλω, αλλα πιστευω οτι εσεις γνωριζετε καλυτερα απο τον καθενα μας οτι αυτοι που επεβαλλαν την συγκυριακη αυτη "συμμαχια" αναμεσα στην Ελλαδα και το Ισραηλ, την επεβαλλαν εν ειδει πακετου.Δεν μας διδεται η δυνατοτητα να επιλεξουμε ο,τι συμφερει στην χωρα μας και να απορριψουμε τα υπολοιπα, αλλα μας υποχρεωνουν να τα δεχτουμε ολα. Και αν θελετε την αποψη μου, η "συμμαχια" αυτη ευνοει κατα 100% μονο το Ισραηλ, διοτι θα του δοθει η ευκαιρια να εκπαιδευσει τους πιλοτους του σε εδαφη αναλογα με τα εδαφη του Ιραν.Ηδη ζητησαν(για την ακριβεια απαιτησαν)την Ηπειρο για την διεξαγωγη αεροπορικων ασκησεων, με κολαουζο την δικη μας Π.Α.Σε οποιο σημειο διαφωνειτε με τις παρατηρησεις μου, πολυ ευχαριστως να το συζητησουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Η κίνηση Παπανδρέου είναι η μόνη θετική μέχρι τώρα στην εξωτερική πολιτική μας, εδώ και 11 μήνες."


    Α ΡΕ ΓΙΩΡΓΑΡΕ...ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ ΘΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΟΚ...ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΟΚ...ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΟΚ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. >Αναρτήθηκε από skal στις 8/19/2010 10:21:00 πμ
    Ετικέτες Ελληνική Εξωτερική Πολιτική, Ισραήλ <





    εχεις αγριεψει.γιατι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε παιδιά, τί γίνεται ωρέ, κοίτα πως πλακώσανε ως δάκοι οι σαγιανίμηδες-αιώνιοι περιπλανώμενοι αχάσβεροι δω μέσα, τρέμολο τους έχει πιάσει τους ρε σας λέω, κοίτα πως τρέμει το φυλλοκάρδι τους, χεστήκανε που τά’χουνε βρει ο Ταγίπ και ο Μαχμούντης, και μας φλομώνουν και δω μέσα, και αλλού, ό,που βρεθούν κι ό,που σταθούν: μη φοβάστε, ορέ οβριοί, ήρθε η ώρα σας, έχει τέτοια αντίδια ο μέγας και μάγκας Αχμαντινεντζάντ - ο Θεός να τονε έχει καλά - και οι λοιποί μουλάδες, που θα σας στείλουνε από κει απ'όπου δεν ήρθατε μπρε - πρώτα ο Θεός, ή αν θέλετε: INSHALLAH... Ο καιρός γαρ εγγύς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Το Ισραήλ και ο εβραϊκός παράγοντας οφείλει μια συγνώμη στον Ελληνισμό της Θράκης, του Πόντου, της Ανατολής και της Κύπρου"


    Κε Σαββα, πως την θελετε την συγνωμη, με ...κρεμυδι η με τζατζικι;Ο,που να'ναι ψηνεται και μας την σερβιρουν.Ζεστη-ζεστη και λαχταριστη, που θα'λεγε και ο Μαμαλακης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Sterg 19 Αυγούστου 2010 12:25 μ.μ., σαν να το παρατραβας το σκοινι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ fstav

    >Ολη μου τή ζωή ακούω γιά τίς καλές μας σχέσεις μέ τούς Αραβες καί δέν έχω καταλάβει ποτέ τί συγκεκριμένο όφελος είχαμε από αυτές τίς σχέσεις<

    Περί της των Αράβων φιλίας

    ______________________________

    @ Διαχειριστές

    Ένας "επίλογος" μιας παλιάς ιστορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πρός @11:43, Είμαι ο fstav και υπογράφω πάντα έτσι, απλά κόλλαγε η σελίδα καί δέν επικύρωνε τήν αποστολή καί επειδή φοβόμουν μήν πάει χαμένος ο κόπος του γραψίματος ξαναπατούσα αποστολή. Ζητάω συγγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Kύριε Σάββα, με κάποια σημεία που θίγετε συμφωνώ με άλλα διαφωνώ. Θα είμαι αναλυτικότερος:

    ==================================
    σύρεται σε μια ατιμωτική συμφωνία με το Ισραήλ, που παρέδωσε την Κύπρο στους Τούρκους το 1974,
    ==================================

    Μπορείτε να μου εξηγήσετε πώς παρέδωσε το Ισραήλ την Κύπρο στους Τούρκους;

    Γιατί εγώ ξέρω ότι την Κύπρο στους Τούρκους την παρέδωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Γρηγόρης Μπονάνος, ο ΑΓΕΝ Πέτρος Αραπάκης, ο ΑΓΕΑ Παπανικολάου, ο ΑΓΕΣ Γαλατσάνος και ο ΑΓΕΕΦ Γεωργίτσης όταν διετάχθησαν απο τον Ιωαννίδη να χτυπήσουν την Τουρκία ώς αντίποινα για την εισβολή και δεν το έπραξαν και όταν διετάχθησαν απο τον Ιωαννίδη και μετέπειτα τον Καραμανλή να συνδράμουν την Κύπρο στρατιωτικά και δεν το έπραξαν.

    Το ώς άνω απόσπασμά σας μου θυμίζει το βιβλίο του Φουράκη `Σιωνιστικές Συνομωσίες` το οποίο έχω διαβάσει:

    http://www.fourakis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=50:2010-01-30-11-33-07&catid=35:2010-01-30-03-22-28&Itemid=29

    Ο Φουράκης είναι γνωστός επειδή υποστηρίζει την λεγόμενη συνομωσιολογική θεώρηση της Ιστορίας, ουσιαστικά προτείνοντας ότι οι Εβραίοι ευθύνονται για όλα τα κακά που έχει πάθει ο Ελληνισμός απο την αρχαιότητα ώς σήμερα.

    Ο Φουράκης ιστορικός δεν είναι, και τέσπα έχει ο άνθρωπος μιαν ατζέντα την οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να περάσει διαστρεβλώνοντας ιστορικά γεγονότα προκειμένου να το πετύχει.

    Σε κάθε περίπτωση, εάν έχετε εσείς στοιχεία για την ανάμειξη του Ισραηλινού στρατού στον Αττίλα, εάν πχ έχετε στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι το Ισραήλ έκανε απόβαση στην Κύπρο, κατέλαβε εδάφη της, και μετά τα παρέδωσε στους Τούρκους όπως γράφετε, τότε να μας τα δείξετε για να μάθουμε κι εμείς.

    ==================================
    θα διαρρήξει τις παραδοσιακά καλές σχέσεις της Ελλάδος με τις αραβικές χώρες και απλά θα ενισχύσει τη θέση του Ισραήλ
    ==================================

    Τα ίδια έλεγε το ΠΑΣΟΚ και η Αριστερά το 1991 επί Μητσοτάκη όταν αναγνωρίσαμε το Ισραήλ. Τίποτε απο αυτά δεν έγινε, ούτε υπήρξε διάρρηξη των σχέσεων της Ελλάδας με τις Αραβικές Χώρες ούτε φυισκά ενισχύθηκε η θέση του Ισραήλ.

    Οπότε πρόκειται για το ίδιο έργο που παίζεται απο το 1991 και το έχουμε ξαναδεί.

    ==================================
    να συνεχίσει να διατηρεί στρατηγικές σχέσεις με την Τουρκία, με αποτέλεσμα αντί να βγούμε κερδισμένοι από τη σχέση αυτή, να βγούμε διπλά χαμένοι, αφού από τη μια πλευρά δεν θα εξουδετερώσουμε την τουρκική απειλή -το αντίθετο μάλιστα- και από την άλλη θα απωλέσουμε το όποιο πλεονέκτημα έχουμε από τις σχέσεις μας με τον αραβικό κόσμο.
    ==================================

    Αυτό το επιχείρημα είναι βασικά σωστό κατά τη γνώμη μου, εφ `όσον το Ισραήλ επανακάμψει με την Τουρκία. Αυτό θα το δούμε στο μέλλον.

    ==================================
    Η Τουρκία και το Ισραήλ έχουν βαθιές σχέσεις (σχέσεις μάνας-παιδιού) που δεν είναι δυνατόν και δεν πρόκειται να διαρραγούν ποτέ και από καμμία δύναμη.
    ==================================

    Ε, αυτό δείχνει πώς σκέπτεστε κύριε Σάββα, βασικά για σας Τουρκία=Ισραήλ. Βασικά μας λέτε ότι τα μήλα είναι πορτοκάλια.

    Δεν είναι έτσι.

    Η μάνα του Ισραήλ είναι η Μεγάλη Βρετανία και η αδερφή είναι οι ΗΠΑ.

    Φυσικά και είναι δυνατόν να διαρραγούν οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ. Αυτό έχει γίνει ήδη. Ισως δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να είναι στα σημερινά επίπεδα για πολύ καιρό ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    ==================================
    η κατάσταση στο Κυπριακό, η συνεργασία ΗΠΑ-Τουρκίας-Ισραήλ και το "λάθος" του υπουργείου άμυνας του Ισραήλ νοτίως του Καστελορίζου, η αμφισβήτηση στο Αιγαίο, η αμβισβήτηση της ελληνικότητας της Μακεδονίας και αυτή καθ' αυτή η ανάδειξη του Σκοπιανού αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία είναι χτισμένη η στρατηγική συμμαχία Τουρκίας-Ισραήλ
    ==================================

    Αυτό το επιχείρημα αποτελεί μάλλον το Magnum Opus σας.

    Φαντασιώνεστε έναν τεράστιο Τουρκο-Ισραηλινό Αξονα του Κακού απο την Αδριατική ώς την Κύπρο.

    Ενώ σίγουρα η Τουρκία έχει συμφέρον να μας στραγγαλίσει γεωπολιτικά και το κάνει, είναι σίγουρο, δεν καταλαβαίνω τι συμφέρον έχει το Ισραήλ να μας καταστρέψει ώς χώρα και ώς Εθνος. Τι τους έχουμε κάνει; Τους απειλούμε μήπως; Είμαστε σε πόλεμο μαζί τους; Κατέχουν εδάφη μας;

    Ποιός θα ωφελείτο απο έναν ενδεχόμενο διαμελισμό της Ελλάδας; Η Τουρκία σίγουρα. Θα ωφελείτο και το Ισραήλ; Γιατί;

    ==================================
    που οδήγησαν στην επαίσχυντη και εθνικά επικίνδυνη συνεργασία της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας με την πολεμική αεροπορία του Ισραήλ, το περασμένο καλοκαίρι.
    ==================================

    Μπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί η άσκηση στην οποία αναφέρεστε ήταν `εθνικά επικύνδυνη`;

    Μπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί η άσκηση στην οποία αναφέρεστε ήταν `επαίσχυντη`;

    Και τέσπα μην φοβηθείτε να αναφέρετε τεχνικούς Αεροπορικούς και Ναυτικούς όρους αν χρειαστεί, γιατί είμαι πάρα πολύ καλά καταρτισμένος και στους Αεροπορικούς και στους Ναυτικούς όρους.

    =================================
    Η υπόθεση αυτή δεν είναι εύκολη, γιατί εκτός από τους φανερούς 'παίκτες' σε αυτή την ιστορία, υπάρχουν και οι κρυφοί, αυτοί που δρουν ύπουλα στον ελληνικό κρατικό μηχανισμό, στα υπουργεία Παιδείας, Άμυνας, Ενημέρωσης, στα ίδια τα ΜΜΕ, στα Πανεπιστήμια, στην ίδια την κοινωνία,
    ==================================

    Αυτή η επιχειρηματολογία μου θυμίζει έναν θείο μου ο οποίος ήταν στην Χωροφυλακή επί Χούντας. Το μόνο που λείπει απο το ώς άνω κείμενο είναι το `Κομμουνιστές`.

    Είναι λιγάκι τραβηγμένο να χρησιμοποιούμε επιχειρηματολογία Χωροφυλακής εν έτει 2010 για να δικαιολογήσουμε το λόγο για τον οποίο οι ιδέες μας δεν έχουν ευρύτερη απήχηση, και να μην σκεπτόμαστε ότι ο κόσμος δεν δίνει και πολύ σημασία σε θεωρίες συνομωσίας γιατί απλά τις θεωρεί παραμύθια της χαλιμάς.

    ------------->Η ταπεινή μου γνώμη εμένα είναι, ότι απλά ο Αντισημιτισμός και οι θεωρίες Συνομωσίας στην Ελλάδα διεδόθησαν και χρησιμοποιήθηκαν απο Ξένα Κέντρα, προκειμένου να επηρεάσουν πρώτα τον λαό της και μετά τους πολιτικούς της με απώτερο στόχο να απομονώσουν διπλωματικά την Ελλάδα.

    Είναι απίστευτο πραγματικά, και είμαι σε θέση να το γνωρίζω αυτό πολύ καλά, πόσο μα πόσο κακό έχει κάνει στην Ελλάδα ο ενυπάρχων πολύ μικρής έκτασης αντισημιτισμός, ο οποίος μεγενθύνεται και μεταδίδεται παντού ανα τον κόσμο απο τα Αγγλο-Αμερικανικά ΜΜΕ.

    Βανδαλισμοί σε Εβραικά νεκροταφεία τους οποίους δεν μαθαίνουμε εμείς ποτέ, γίνονται πρωτοσέλιδα στα νέα πχ του Walnut Creek του Ohio, στου διαόλου τη μάνα κυριολεκτικά, αλλά και σε μαίνστρήμ έντυπα όπως ΝΥΤ κτλπ, με αποτέλεσμα να νομίζει ο κόσμος ότι εμείς εδώ τρώμε Εβραίους ζωντανούς με πολύ άσχημα αποτελέσματα για την εικόνα τη χώρας.

    Εγώ είμαι υπέρ της αναβάθμισης των διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ και γενικά υπέρ των καλών σχέσεων με το Ισραήλ. Τα περί στρατηγικής συμμαχίας κτλπ όμως είναι αστειότητες όπως εύστοχα παρατήρησε ο κ Σάββας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. >Ανώνυμος είπε...
    Sterg 19 Αυγούστου 2010 12:25 μ.μ., σαν να το παρατραβας το σκοινι.

    19 Αυγούστου 2010 12:46 μ.μ.<
    -------
    Μονο επωνυμα στα δικα μου επωνυμα σχολια και τοτε ευχαριστως θα απαντησω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @19 Αυγούστου 2010 12:46 μ.μ.

    Εβραίος είμαι, κι'ότι γουστάρω κάνω ρε Goi-βόδι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. >Ανώνυμος είπε...
    fstav φαινεται οτι επεσε επιδημια στο ιστολογιο αλοιως δεν εξηγειται πως ειναι δυνατον εσυ και ο sterg να στελνετε το ιδιο κειμενο τρεις και τεσσερις φορες.Εκτος εαν εισαι ο sterg που ορισμενες φορες υπογραφεις και ως fstav.<
    ---------
    Εισαι αρκετα καχυποπτος αλλα εκ των πραγματων κανεις λαθος πρακτικο.Ειμαι αρκετα καινουργιος
    στους ιστοχωρους και ειληκρινα αν γνωριζα θα εφτιαχνα και εγω το δικο μου...σπιτακι σαν τον fstav
    αλλα ειμαι ασχετος σε αυτα.Εκτος
    και αν με βοηθησει ο fstav να κανω ιστολογιο.Προς το παρων φιλε ειμαι
    μονο ο "sterg".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. >Εβραίος είμαι, κι'ότι γουστάρω κάνω ρε Goi-βόδι<

    Ρε δεν πας να'σαι και γαϊδαρος με ουρα, εγω στον sterg απευθυνθηκα.Εσυ τι πετιεσαι σαν καϊπανα(την μεταφραση στον κο Καλεντεριδη);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γενικά υποστηρίζω αναφανδόν τήν προσέγγιση μέ τό Ισραήλ, καίτοι πιστεύω σέ μεγάλο ποσοστό τά όσα λέγονται περί σιωνιστικών συνωμοσιολογιών.

    Θα αναφέρω ένα απλό παράδειγμα. Επειδή παρακολουθώ στά παιδιά μου τά σχολικά τους βιβλία, μού κάνει μεγάλη εντύπωση πώς ο σιωνισμός ασχολείται μέ τήν κάθε λεπτομέρεια ακόμα καί μέ τά βιβλία του Δημοτικού καί του Γυμνασίου της χώρας μας.

    Οπου τούς παίρνει αναφέρουν γιά τό εβραϊκό ολοκαύτωμα. Στήν Αγωγή του Πολίτη εκεί πού μιλούν γιά τά ολοκληρωτικά καθεστώτα, τσούκ πετάνε καί γιά τό εβραϊκό ολοκαύτωμα καί γιά τόν αιμοβόρο Χίτλερ. Εννοείται καί στό βιβλίο ιστορίας είναι σέ πρώτη προβολή τό εβραϊκό ολοκαύτωμα.

    Εννοείται καί στό βιβλίο Γλώσσας, πού αντί νά μιλούν γιά τίς Ηπειρώτισσες καί τό Ρούπελ (στήν επέτειο του 40) μιλούν γιά τούς Εβραίους της Θεσσαλονίκης.

    Αλλά τό αποκορύφωμα είναι καί στά Θρησκευτικά. Ο επίλογος της Παλαιάς Διαθήκης, ποιός είναι; Τό εβραϊκό ολοκαύτωμα!!!

    Μόνο στά μαθηματικά δέν αναφέρουν ακόμα τό ολοκαύτωμα τους, αλλά πού θά πάει θά τό βάλουν καί σέ καμμία εξίσωση.

    Αρα γιά νά ελέγχουν πλήρως τό Υπουργείο αντεθνικής Παιδείας, φανταστείτε πόσο έχουν εισχωρήσει στό κράτος μας. Καί βέβαια από τό σχολείο της η κόρη μου δέν θά μάθει πώς έφυγε από τήν Κωνσταντινούπολη ο παππούς της ή τί έπαθαν άλλοι παππούδες της στή Μάδυτο τό 1918.

    Θά μάθη όμως γιά τόν παππού τής Σάρας καί του Αβραάμ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. "...όποιο πλεονέκτημα έχουμε από τις σχέσεις μας με τον αραβικό κόσμο...."

    ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;

    ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Περι του Ελληνο-Αραβο-Ρωσικου "αξονα" και το Κυπριακο, δειτε τους διαλογους μεταξυ του Ianus και dhimmi no more:

    - dhimmi no more, "Nasser and Cyprus"
    http://www.danielpipes.org/comments/176631

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    ΌΛος αυτός ο σκυλοκαβγάς φιλοισραηλινών/φιλοαράβων δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει ούτε να προκαλεί το παραμικρό ενδιαφέρον κανενός. Όποιος ενδιαφέρεται για τη χώρα μας θα όφειλε να εξετάζει τη σχέση με οποιοδήποτε κράτος υπο το πρίσμα του ελληνικού συμφέροντος και να διερευνα΄αν είναι επωφελής ή όχι.
    Οι καλές σχέσεις με όλους είναι μια γενική, σωστή αρχή. Για να έχουν νόημα όμως πρέπει να έχουμε στόχους. Να επιδιώκουμε άμεσα ή/και μακροπρόθεσμα οφέλη.Να έχουμε στρατηγική για τις επιδιώξεις, τηνεπιρροή της χώρας μας στην περιοχή. Δεν το κάνουμε, απλώς ακολουθούμε στρατηγικές άλλων-μας αρέσει δεν μας αρέσει ο Καραμνλής επιχείρησε (αδέξια και αστόχαστα)να ανοίξει ανεξάρτητους δρόμους στην ελληνική εξωτερική πολιτική και απετυχε.
    Πολιτική προσέγγιση με το Ισραηλ μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για την Τουρκία μόνο αν δημιουργέι αίσθηση στρατιωτικής απειλής και από τους δυο,εναντίον της. Ή έστω αν το Ισραήλ άλλαζε θέσεις (μαζί μετο λόμπι στις ΗΠΑ) σε κρίσιμα θέματα για μας-Κυπριακό, Αιγαίο/ Ενέργεια κλπ. Τίποτα από αυτά δεν διαφαίνεται, ούτε το παραμικρό. Εχουμε, λοιπόν, από όσοξέρουμε, ανύπαρκτο κέρδος για μας και ορισμένες ωφέλειες (πχ χρήση του ε΄ναέριου χώρου μας)για το Ισραήλ.
    Όλα τα άλλα τα σιωνιστικά/αντισιωνιστικά/αραβικά κλπ είναι κουβέντες καφενείου ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ. Και γι αυτά μπορεί (και ίσως πρέπει)να γίνει λόγος. Με κάποια στοιχειώδη σοβαρότητα. Ενα μόνο: Ο Ελληνισμός (με την έννοια του αρχαίου ελληνικόυ πολιτισμόυ)υπέστη τη μεγαλύτερη δίωξη από τον χριστιανισμό και τους πρώτοους Βυζαντινούς αυτοκράτορες. Ο Ελληνισμός, ως Ορθοδοξία συνυφασμένη με την Βυζαντινή αυτοκρατορία, είχε αντίπαλο τον Πάπα, τον καθολικισμό, και αργότερα τους Οθωμανούς. Τώρα σε όλα αυτά κάποια στιγμή και σε ορισμένες φάσεις μπορεί (δεν το αμφισβητώ διόλου)να έβαλαν το χεράκι τους και Εβραίοι, ιδίως στην πρόσφατη περίοδο. Και λοιπόν; Αν είναι αντιπαλος ως ιδεολογία ή στρατηγική , να πάρουμε τα μέτραμας. Αλλά στην εξωτερική πολιτική δεν κάνουμε ούτε ιδεολογία ούτε Ιστορία. Βλεπουμε το συμφέρον μας. Δεν είναι η πρώτη φορά που εχθροί γίνονται σύμμαχοι και μετά πάλι εχθροί. Ούτε πρωτοτυπο ούτε πρωτοφανές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    ΌΛος αυτός ο σκυλοκαβγάς φιλοισραηλινών/φιλοαράβων δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει ούτε να προκαλεί το παραμικρό ενδιαφέρον κανενός. Όποιος ενδιαφέρεται για τη χώρα μας θα όφειλε να εξετάζει τη σχέση με οποιοδήποτε κράτος υπο το πρίσμα του ελληνικού συμφέροντος και να διερευνα΄αν είναι επωφελής ή όχι.
    Οι καλές σχέσεις με όλους είναι μια γενική, σωστή αρχή. Για να έχουν νόημα όμως πρέπει να έχουμε στόχους. Να επιδιώκουμε άμεσα ή/και μακροπρόθεσμα οφέλη.Να έχουμε στρατηγική για τις επιδιώξεις, τηνεπιρροή της χώρας μας στην περιοχή. Δεν το κάνουμε, απλώς ακολουθούμε στρατηγικές άλλων-μας αρέσει δεν μας αρέσει ο Καραμνλής επιχείρησε (αδέξια και αστόχαστα)να ανοίξει ανεξάρτητους δρόμους στην ελληνική εξωτερική πολιτική και απετυχε.
    Πολιτική προσέγγιση με το Ισραηλ μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για την Τουρκία μόνο αν δημιουργέι αίσθηση στρατιωτικής απειλής και από τους δυο,εναντίον της. Ή έστω αν το Ισραήλ άλλαζε θέσεις (μαζί μετο λόμπι στις ΗΠΑ) σε κρίσιμα θέματα για μας-Κυπριακό, Αιγαίο/ Ενέργεια κλπ. Τίποτα από αυτά δεν διαφαίνεται, ούτε το παραμικρό. Εχουμε, λοιπόν, από όσοξέρουμε, ανύπαρκτο κέρδος για μας και ορισμένες ωφέλειες (πχ χρήση του ε΄ναέριου χώρου μας)για το Ισραήλ.
    Όλα τα άλλα τα σιωνιστικά/αντισιωνιστικά/αραβικά κλπ είναι κουβέντες καφενείου ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ. Και γι αυτά μπορεί (και ίσως πρέπει)να γίνει λόγος. Με κάποια στοιχειώδη σοβαρότητα. Ενα μόνο: Ο Ελληνισμός (με την έννοια του αρχαίου ελληνικόυ πολιτισμόυ)υπέστη τη μεγαλύτερη δίωξη από τον χριστιανισμό και τους πρώτοους Βυζαντινούς αυτοκράτορες. Ο Ελληνισμός, ως Ορθοδοξία συνυφασμένη με την Βυζαντινή αυτοκρατορία, είχε αντίπαλο τον Πάπα, τον καθολικισμό, και αργότερα τους Οθωμανούς. Τώρα σε όλα αυτά κάποια στιγμή και σε ορισμένες φάσεις μπορεί (δεν το αμφισβητώ διόλου)να έβαλαν το χεράκι τους και Εβραίοι, ιδίως στην πρόσφατη περίοδο. Και λοιπόν; Αν είναι αντιπαλος ως ιδεολογία ή στρατηγική , να πάρουμε τα μέτραμας. Αλλά στην εξωτερική πολιτική δεν κάνουμε ούτε ιδεολογία ούτε Ιστορία. Βλεπουμε το συμφέρον μας. Δεν είναι η πρώτη φορά που εχθροί γίνονται σύμμαχοι και μετά πάλι εχθροί. Ούτε πρωτοτυπο ούτε πρωτοφανές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Να ζητήσει συγγνώμη και η Ιταλία! Λίγα μας έχει κάνει; Εκτός της λεηλασίας της Πόλης στις σταυροφορίες και τις διάφορες κατοχές από Γενοβέζους και Ενετούς, στα πρόσφατα χρόνια στάθηκε εμπόδιο στην ένωση της Β. Ηπείρου με την Ελλάδα.

    Ενώ ο ελληνικός στρατός ελευθέρωσε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Ήπειρο, άρα έπρεπε να περιέλθει στην Ελλάδα, οι Ιταλοί δεν άφησαν να γίνει ένωση με την Β. Ήπειρο, παρά απαίτησαν να γίνει αυτόνομος.

    Αυτοί ίδρυσαν το κράτος της Αλβανίας για να έχουν μία βάση, ένα πάτημα στα Βαλκάνια (είδαμε αργότερα γιατί) και έκαναν πλάτες στο μόρφωμά τους να κρατά μέχρι σήμερα υπό κατοχή την Β. Ήπειρο, η αυτονομία της οποίας ουδέποτε έγινε πραγματικότητα.

    Το 1923 βομβάρδισαν από θαλάσσης την Κέρκυρα και την κατέλαβαν. Αποχώρησαν μετά από αγγλική μεσολάβηση, αλλά υποχρέωσαν την Ελλάδα σε ταπεινωτικές αποζημιώσεις.

    Κρατούσαν υπόδουλα τα 12νησα μέχρι το 1947, απ' όπου εξαπέλυσαν επίθεση κατά του "ΕΛΛΗ" (15/8/40) με "άγνωστο" υποβρύχιο. Τον ίδιο χρόνο νωρίτερα είχαν βομβαρδίσει δύο ελληνικά πλοία ανοικτά της Γραμβούσας και ένα μικρότερο κοντά στα Κύθηρα.

    Εξαπέλυσαν επίθεση κατά της Ελλάδος (28/10/1940), βομβάρδισαν Πάτρα και Πειραιά και μόνο με παρέμβαση των Γερμανών, μπήκαν νικητές μαζί με τους Αλβανούς κολαούζους τους. Αυτοί τους έκαναν πλάτες κι έκαναν τα εγκλήματα που έκαναν στην Θεσπρωτία.

    Γιατί συνεργαζόμαστε με τους Ιταλούς; Ζήτησαν ποτέ συγνώμη; Δεν την οφείλουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλο χειμωνα φιλοι μου,να ειστε καλα και να τα λεμε συμφωνοντας στην διαφωνια μας.Λοιπον ο ανωνυμος φιλος 19/08/10-11.06,που μου εκανε την τιμη να με χρισει μεχρι συνεργατη του αγαπητου Σαββα,κανει μεγαλο λαθος ως προς τις αποψεις μου για την προσεγγιση Ελλαδος-ισραηλ.Φαινεται οτι δεν ειναι παλιος στο ιστολογιο αλλως θα ηξερε τις αποψεις μου για το θεμα,μαλιστα πριν παρα πολλους μηνες σε προτροπη του αγαπητου φιλου Αργικεραυνου,-αληθεια σε εχασα φιλε οπως και την Χριστινα,τον Μινωα-,ειχα γραψει σκωπτικοτατο σχολιο για τον καυγα τουρκιας-ισραηλ,παρομοιαζοντας τους σαν δυο πορνες που ενω δουλευουν στο ιδιο μπουρδ..... της μαμασας αμερικης,μαλωσαν για την 'τιμη' του πελατη αλλα επανηλθαν στην ταξη μετα απο παρεμβαση της πατρωνας.Μακρυα λοιπον απο εμενα αιχμες για φιλοισραηλινα αισθηματα αλλα και για φιλοαραβικα επισης.Το να συζητας ομως με ολους για ολα δεν σε χαλαει,απεναντιας μαλιστα ισως αποκομισεις και ωφελη.Το κατεβασμα των παντελονιων ειναι που σε χαλαει ιδιως αν πισω σου εχεις βαλει τους τουρκους.Ισως εχεις επηρεασθει απο την υποτακτικη ασκηση της υποτιθεμενης Ελληνικης εξωτερικης πολιτικης,που μαζοχιστικα εδω και δεκαετιες εχει παραδωθει σε υποτιθεμενους 'συμμαχους' και 'φιλους' και για το χατηρι τους εχει ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ κυριολεκτικα αυτην την δυσμοιρη πατριδα,εξαφανιζοντας απο Καποδιστρια,Γερο του Μωρια,Μακρυγιαννη μεχρι τα ανωνυμα Ελληνοπουλα,οσα απεμειναν απο τον αδελφοκτονο εμφυλιο,στην Κορεα η οπου αλλου οι 'προστατες' και 'συμμαχοι' επεβαλαν.Μην ξεχνας οτι η λεξη ΕΦΙΑΛΤΗΣ εχει περασει στην αγγλικη ως το συνωνυμο της προδοσιας.Συνεχιζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ....Φυσικα σαν καλα κοροιδα που ειμαστε πηγαμε μεχρι και την Κουβα για να μαζεψουμε ζαχαροκαλαμα για τον φιλο Καστρο.Για ολους δωσαμε κωλ... εκτος απο την πατριδα μας.Κατεχουμε την πρωτια στο Πανθεον της γελοιοτητας γιατι ολοι ξερουν πως οτι και να ζητησουν απο την Ελλαδα θα το παρουν,ακομη και οι λαθρομεταναστες Μαου-μαου.Αρκει να μην μας πουνε ρατσιστες,προδοτες δεν μας πειραζει.Ανοιχτο μπουρ... η πατριδα και οποιος εχει 'φαγουρες' μπαινει μεσα και απολαμβανει.Ελπιζοντας λοιπον στα 64 χρονια μου οτι ισως κατι μπορει πιθανον να μας ξυπνησει,χωρις να εχω κομματικες η αλλες εξαρτησεις αλλα νοιωθοντας οτι εχουμε χρεος απεναντι στα παιδια μας,να μην πουληθουν στα σκλαβοπαζαρα,προτεινα να συζητησουμε εντιμα και σοβαρα το συμφερον της πατριδας ακομη και με τον διαβολο.Δεν μπορει αιωνιοι εχθροι να δεχονται να συζητησουν ακομα και με τους χτεσινους σφαγεις των και εμεις να ειμαστε προσκολλημενοι σε ιδεοληψιες που εχουν αποδειχτει ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ για τον τοπο.Αλλωστε εμεις ειμαστε οι απογονοι του Ηρακλειτου που ελεγε 'τα παντα ρει',εμεις ειμαστε οι απογονοι του Θουκιδιδου αλλα και οταν χρειαζεται του Λεωνιδα και του Καραισκακη. Συνεχιζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ...... Στον φιλο fstav λεω οτι να μην ενθουσιαζεται και προτεινει συνεργασια με 'χιλια'.Δινεις-δινω και για βαθος χρονου.Στον φιλτατο Σαββα,δεν θα κανω αναλυση της διαφωνιας μας για το συγκεκριμμενο θεμα,καταλαβαινω και καταννοω τα συμπαραμαρτυρουντα αλλα με την ιδια λογικη φιλε μου θα επρεπε να μισουμε τους Κουρδους αφου ακομα και το 22 μας εσφαζαν μαζι με τους μογγολους,οπως αναφερει και καποιος φιλος στο σχολιο του.Σαββα μου την Κυπρο οπως και οτιν εχουμε χασει μεχρι τωρα,τα ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΜΕ και τα ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ.Ξερεις κανενα κοροιδο να του δινουν προνομιουχο οικοπεδο δωρεαν και να το αρνειται;Ποιος υπεγραψε τις ατιμωτικες συμφωνιες;Ελληνες βεβαια.Ποιος ειπε οτι την σημαια την πηρε ο αερας στα Ιμια;Ελληνας βεβαια.Ποια αφησε το σκοπιανο αεροπλανο να προσγειωθει στην Κερκυρα;Ελληνιδα βεβαια.Ποιος ειπε οτι η Ελλας δεν εχει καμμια απαιτηση για την Βορειο Ηπειρο;Ελληνας βεβαια,[Αβερωφ το 1955 στην συνοδο της Ρωμης,για τον ανωνυμο φιλο 19/08/10-08.16].Γιατι θυμωνεις φιλε Achaean επειδη οι ισραηλινοι πεταξαν τουρκικα αεροπλανα στην εισβολη της Κυπρου;Το ιδιο δεν εκαναν οι 'φιλοι' και 'συμμαχοι' αμερικανοι και αγγλοι;.Ακομα και εχτες οι αλβανοι σκοτωσαν Ελληνα μειονοτικο και πυροβολουν τους αλλους για εκφοβισμο,ενω η 'Ελληνικη' πολιτεια αντιδρα χλιαρα και φοβισμενα.Σκεπτεσαι να ηταν τουρκος;ακομα και να μην ηταν επρεπε να τον εφευρουν.Λιγα προικια εμειναν στην δυστυχη Ελλαδα,που σαν γεροντοκορη προσπαθει με φτηνα φτιασιδια να συγκινησει τους επιδοξους γαμπρους που το μονο που βλεπουν ειναι τα χωραφακια της προικας της.Ποσο επικαιρα μου ερχονται στο μυαλο τα σκιτσα του μακαριτη Μποσταντζογλου.
    Υ.Γ. Οι λαοι εχουν τις ηγεσιες που τους ταιριαζουν,οπως οι πορνες τους νταβατζηδες τους.-Ουινστον Τσωρτσιλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αγαπητε ΝΑΙΑΣ δεν ειχα σκοπο να σε αναγορευσω σε οτιδηποτε, η να σου βαλω στο στομα λογια που δεν ειπες, αλλα πηρα αφορμη απο μια παλιοτερη διαφωνια που ειχες με τον Μινωα πανω σ'αυτο το θεμα.Και απο ο,τι θυμαμαι ηταν και η τελευταια του παρουσια στο ιστολογιο.
    Παλι δεν ξεκαθαριζεις τα πραγματα για το τι ακριβως θελεις.Για παραδειγμα γραφεις στις 20 Αυγούστου 2010 9:01 π.μ. τα εξης:

    "Φαινεται οτι δεν ειναι παλιος στο ιστολογιο αλλως θα ηξερε τις αποψεις μου για το θεμα,μαλιστα πριν παρα πολλους μηνες σε προτροπη του αγαπητου φιλου Αργικεραυνου,-αληθεια σε εχασα φιλε οπως και την Χριστινα,τον Μινωα-,ειχα γραψει σκωπτικοτατο σχολιο για τον καυγα τουρκιας-ισραηλ,παρομοιαζοντας τους σαν δυο πορνες που ενω δουλευουν στο ιδιο μπουρδ..... της μαμασας αμερικης,μαλωσαν για την 'τιμη' του πελατη αλλα επανηλθαν στην ταξη μετα απο παρεμβαση της πατρωνας.Μακρυα λοιπον απο εμενα αιχμες για φιλοισραηλινα αισθηματα αλλα και για φιλοαραβικα επισης."

    Και στις 20 Αυγούστου 2010 9:13 π.μ. καθως και στις 20 Αυγούστου 2010 9:31 π.μ. τα παρακατω

    "Ελπιζοντας λοιπον στα 64 χρονια μου οτι ισως κατι μπορει πιθανον να μας ξυπνησει,χωρις να εχω κομματικες η αλλες εξαρτησεις αλλα νοιωθοντας οτι εχουμε χρεος απεναντι στα παιδια μας,να μην πουληθουν στα σκλαβοπαζαρα,προτεινα να συζητησουμε εντιμα και σοβαρα το συμφερον της πατριδας ακομη και με τον διαβολο.Δεν μπορει αιωνιοι εχθροι να δεχονται να συζητησουν ακομα και με τους χτεσινους σφαγεις των και εμεις να ειμαστε προσκολλημενοι σε ιδεοληψιες που εχουν αποδειχτει ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ για τον τοπο."


    "Στον φιλτατο Σαββα,δεν θα κανω αναλυση της διαφωνιας μας για το συγκεκριμμενο θεμα,καταλαβαινω και καταννοω τα συμπαραμαρτυρουντα αλλα με την ιδια λογικη φιλε μου θα επρεπε να μισουμε τους Κουρδους αφου ακομα και το 22 μας εσφαζαν μαζι με τους μογγολους,οπως αναφερει και καποιος φιλος στο σχολιο του."


    Απο τα παραπανω σου σχολια καταλήγω στο συμπερασμα οτι προσπαθεις μεν να ισορροπησεις αναμεσα σε καρφι και σε πεταλλο, αλλα τελικα σου βγαινει πιο πολυ το πεταλλο.Με λιγα λογια θελεις να ξεχασουμε ολες τις πουστιες που μας επαιξαν οι Εβραιοι μεχρι σημερα και να καθισουμε να συζητησουμε μαζι τους για οτιδηποτε μας συμφερει και τους συμφερει.Εγω σ'αυτο το συμπερασμα κατεληξα και αν εχω λαθος διορθωσε με. Εκτος εαν δεν γνωριζω καλα τα Ελληνικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αγαπητε ανωνυμε 20/08/10-10.24. Τι δεν καταλαβες απο το σχολιο μου;Ζητησα ποτε να ξεχασουμε τις πουστιες των εβραιων;Ισα-ισα που εβαλα τα πραγματα στην αντικειμενικη τους βαση λεγοντας το αναλογο παραδειγμα ληθης στις γενοκτονιες τουρκων-κουρδων.Αλλωστε διεκρινισα οτι ουτε φιλοισραηλινα αισθηματα εχω ουτε ομως και φιλοαραβικα,ενω μιλησα μονο για αυτην την πατριδα,την Ελλαδα.Τωρα ο καθενας μπορει να ερμηνευει οτι θελει,οπως θελει.Ξαναδιαβασε με χωρις προκαταλειψη και πες μου που βλεπεις να γερνω.
    Υ.Γ.Η διαφωνια μου με τον Μινωα ηταν ο τροπος που χαρακτηρισε οσους διαφωνουσαν μαζι του,ντενεκεδες ξεγανωτους αν θυμασαι.Μπορει ο καθενας να διαφωνει με την σκεψη του αλλου αλλα να μην τον βριζει μειωνοντας τον.Ετσι το βλεπω,ετσι το λεω.Φιλικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αγαπητε ΝΑΙΑΣ η φραση σου
    "προτεινα να συζητησουμε εντιμα και σοβαρα το συμφερον της πατριδας ακομη και με τον διαβολο" πιστευω οτι απο μονη της ειναι πολυ ευγλωττη ωστε να χρηζει περαιτερω αναλυσεως.Εισαι σαφεστατος στις προθεσεις σου, χρησιμοποιοντας την Ιησουιτικη λογικη του "ο σκοπος αγιαζει τα μεσα", με την οποια ως ανθρωπος διαφωνω ριζικα.Στην συνεχεια νουθετεις τον κυριο Καλεντεριδη λεγοντας του "αλλα με την ιδια λογικη φιλε μου θα επρεπε να μισουμε τους Κουρδους αφου ακομα και το 22 μας εσφαζαν μαζι με τους μογγολους", που σημαινει οτι εφοσον παψαμε να μισουμε τους Κουρδους, θα πρεπει να παψουμε να μισουμε και τους Εβραιους.Εχουμε λοιπον και λεμε:Συμμαχια ακομα και με τον διαολο(δηλαδη με τους Εβραιους) προκειμενου να πετυχουμε τους στοχους μας και οπως παψαμε να μισουμε τους Κουρδους, ετσι θα πρεπει να παψουμε να μισουμε και τους Εβραιους και να τα βρουμε μεταξυ μας.
    Διορθωσε με αν παλι καταλαβα λαθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Λοιπον για να τελειωνουμε με το κουβεντολοι μας,φιλε μου.Ολα τα σχολια της συγκεκριμμενης αναρτησης υπερθεματιζαν την συνεργασια με τους ισραηλινους,εκτος αυτου ουδεις βρηκε παραλογα αυτα που εγραψα.Εσυ φιλε μου χρησιμοποιωντας σοφιστιες προσπαθησες να αναγορευσεις το σχολιο μου σε μεγιστη εθνικη προδοσια,επιστρατευοντας εκ του πονηρου ακομα κε τον Κον Σαββα,να πεσει στην παγιδα σου.Δικηγορο δεν χρειαζεται κανεις ποσο μαλλον ο Καλλεντεριδης που εχει αποδειξει πανελληνιως ποιος ειναι και τι λεει.Εκεινο ομως πονηρε πραμματευτη που μου εκανε εντυπωση σε σενα,ηταν οτι η θαυμασια αλλα επιλεκτικη σου μνημη θυμηθηκε την διαφωνια μου με τον Μινωα και ετονισες μαλιστα οτι εκτοτε δεν ξαναεγραψε.Μαλιστα προβοκατορικα χωρις να γνωριζουν οι περισσοτεροι ,τι ειχε γραψει ο Μινωας και τι του απαντησα εγω,τονισες οτι ημουν η αφορμη που εφυγε απο το ιστολογιο,δημιουργωντας εντυπωσεις.Πρεπει να εχεις εκπληκτικη μνημη για να θυμασαι σχολιο μου-απαντηση στον Μινωα και εκπληκτικη παρατηρητικοτητα οτι εκτοτε δεν ξαναεγραψε ο Μινωας.Ασε που πρεπει να εισαι ενθερμος θαυμαστης μου ωστε να παρακολουθεις ολα μου τα αρθρα και να τα θυμασαι βεβαια.Λοιπον φιλε μου,δεν προκειται να ξαναασχοληθω μαζι σου,ενω δεν θα ηταν και ασχημο,αλλωστε το εχει επανειλλημενως προτεινει ο Σαββας,να βαζουμε ενα ψευδωνυμο τουλαχιστον για την ευκολια των διαλογων.Εσυ βαλε το Μινως παλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μπαρμπα Μυτουση 22 Αυγούστου 2010 9:37 μ.μ. "ΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ".
    Θυμασαι ποιος το ειχε πει αυτο;

    Και για να σε βγαλω απο την περιεργεια για το ποιος ειμαι, ειμαι καποιος που συνηθιζει να αρχειοθετει οσα σχολια παρουσιαζουν ενδιαφερον.Πεστο τρελλα, πεστο βιτσιο.Ποσως με ενδιαφερει.Οπως θα αρχειοθετησω και ο,τι διημειφθη μεταξυ μας σ'αυτην την αναρτηση.Σου ελυθη η απορια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.