25/8/10

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ κάλεσε τον Λίβανο να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ιράν

Ο ηγέτης του σιιτικού λιβανέζικου κινήματος της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα κάλεσε την Τρίτη την κυβέρνηση του Λιβάνου να ακολουθήσει το παράδειγμα της Τεχεράνης και να οικοδομήσει πυρηνικές μονάδες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας όπως κάνει το Ιράν με τον αντιδραστήρα στην πόλη Μπουσέρ.

"Το κόστος κατασκευής του αντιδραστήρα στην ιρανική αυτή πόλη στοιχίζει λιγότερο από τις λιβανικές επενδύσεις για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Καλώ τη λιβανική κυβέρνηση να προχωρήσει στην κατασκευή ενός πυρηνικού αντιδραστήρα για παραγωγή ενέργειας την οποια στη συνέχεια θα μπορεί να πουλάμε και στη Συρία και στην Κύπρο και σε άλλες χώρες της περιοχής μας" ανέφερε ο Χασάν Νασράλα.

Οι δηλώσεις του έγιναν με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη στο Λίβανο του ιρανού πρόέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, η ημερομηνία της οποίας δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως. Ωστόσο λιβανικές εφημερίδες γράφουν ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

4 σχόλια:

  1. >Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ κάλεσε τον Λίβανο να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ιράν <
    ---------
    Σ.......τα εχουν στο κεφαλι τους οι
    μουλαδες και θυμιζουν τους δικους
    μας φανατικους της εκκλησιας,αντε να τους εμπιστευθεις για το μελλον
    του ανθρωποσυστηματος,κατ'ευθειαν
    στο γκρεμο αν τους αμολυσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο οι μουλάδες;
    Διαβάζουμε.
    Ο επικεφαλής ραβίνος του Κέντρου μελέτης του Ταλμούδ συνελήφθη με την κατηγορία ότι έγραψε ένα βιβλίο που ενθάρρυνε τη δολοφονία μη Εβραίων.
    Ο ραβίνος Yitzhak Shapira είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Η Τορά του Βασιλιά» (“The King’s Torah”), στο οποίο αναφέρεται ότι είναι νόμιμη, σύμφωνα με τον “εβραϊκό νόμο,” η δολοφονία των μη Εβραίων. Το βιβλίο ήδη έχει γίνει best seller στο Ισραήλ. Ο ραβίνος Shapira είχε συλληφθεί και τον περασμένο Ιανουάριο, γιατί πρωτοστάτησε στον εμπρησμό ενός παλαιστινιακού τζαμιού στο χωριό Yasuf, αλλά είχε αφεθεί… ελεύθερος!
    Από την πλευρά του, ο Shapira, ισχυρίζεται ότι η έκδοσή του “είναι πλήρως στηριγμένη στην Τορά και το Ταλμούδ”. Ήδη δεκάδες ραββίνοι αλλά και μέλη της Κνεσέτ (ισραηλιτικό κοινοβούλιο) διαμαρτύρονται για την σύλληψή του. Τα όσα γράφει στο βιβλίο του ο Shapira ήδη υποστηρίζονται από πολλούς ραβίνους, καθώς και από τη Ταλμουδική σχολή Merkaz Ha’rav της Ιερουσαλήμ, που είναι γνωστή ως Merkaz Ha’rav. Τις διδασκαλίες του ο Shapira τις βασίζει σε αποσπάσματα από τη Βίβλο.
    “Επιτρέπεται να σκοτώσεις τους δίκαιους μεταξύ των εθνών, ακόμη και αν δεν είναι υπεύθυνοι για μία κατάσταση που εγκυμονεί συνεχώς κινδύνους”, έγραψε, προσθέτοντας: “Αν σκοτώσουμε έναν εθνικό (μη εβραίο) ο οποίος έχει αμαρτήσει ή έχει παραβιάσει μία από τις επτά εντολές – επειδή νοιαζόμαστε για τις εντολές – δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτήν την δολοφονία”.
    Διάφοροι εξέχοντες ραβίνοι, όπως ο Ραββίνος Yithak Ginzburg και ο Ραββίνος Yaakov Yosef, συνέστησαν το βιβλίο στους σπουδαστές τους και στους οπαδούς τους. Οι απόψεις του Shapiro σχετικά με το πώς οι Παλαιστίνιοι και οι «μη Εβραίοι γενικώς» θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται σύμφωνα με το εβραϊκό θρησκευτικό νόμο (halacha) είναι ευρέως γνωστές καθώς εκπροσωπούν αυτό που είναι γενικά παραδεκτό στο Ισραήλ και δεν αποτελούν την εξαίρεση.
    Κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επίθεσης εναντίον της Γάζας, νωρίτερα αυτό το έτος, ο Mordecahi Eliyahu, ένας από τις ηγετικές φυσιογνωμίες των Ραββίνων στο Ισραήλ, κάλεσε το στρατό να μην διστάσει να σκοτώσει τα παιδιά του εχθρού, προκειμένου να σωθούν οι ζωές των Ισραηλινών στρατιωτών.
    Και κατόπιν τούτου ο νοών-νοείτω.
    Για τον "Sterg" μιλάω.


    Βηλ-Μαρσάλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα ονειρα μουλαδων ... ;)

    - The Iranian bomb - The song
    http://www.youtube.com/watch?v=wuEhhPbAAdA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι ο ΜΠΡΟΥΝΟ και ξέχασα να υπογραψω το σχόλιο μου 25 Αυγούστου 2010 4:48 μ.μ.

    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.