18/8/10

Το Ισραήλ και ο εβραϊκός παράγοντας οφείλει μια συγνώμη στον Ελληνισμό της Θράκης, του Πόντου, της Ανατολής και της Κύπρου

του Σάββα Καλεντερίδη

Η ελληνική κυβέρνηση, με βάση τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, κινείται στην κατεύθυνση υπογραφής συμφωνιών, που θα προσδώσουν στρατηγικό χαρακτήρα στις σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ. Το γεωπολιτικό περιβάλλον αλλάζει και προφανώς κάτι τέτοιο εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ισραήλ, που αντιμετωπίζει προβλήματα στις σχέσεις του με την Τουρκία. Πριν όμως εξετάσουμε το θέμα της στρατηγικής σχέσης Ελλάδος-Ισραήλ, καλό θα ήταν να κάνουμε μια ανασκόπηση της παρουσίας του εβραϊκού παράγοντα και του Ισραήλ στην περιοχή και του ρόλου που έπαιξε απέναντι στην Ελλάδα, την Κύπρο και τον ελληνισμό γενικότερα.




Δεν θα αναφερθούμε στη στάση και το ρόλο που έπαιξαν οι Εβραίοι στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, ούτε στην περίοδο της οθωμανικής κατοχής, οπότε μεταφέρθηκαν κατά χιλιάδες από την Ισπανία κυρίως στη Θεσσαλονίκη (και σε άλλες πόλεις), εγγράφοντας υποθήκες για τη διεκδίκηση ακόμα και της ιστορικής ταυτότητας της Νύφης του Θερμαϊκού, ενώ ετύγχαναν διακριτικής συμπεριφοράς από πλευράς Υψηλής Πύλης, σε σχέση με τις άλλες θρησκευτικές και εθνικές ομάδες της αυτοκρατορίας.
Θα αναφερθούμε όμως στο ρόλο που έπαιξαν οι εξισλαμισμένοι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης και ο εβραϊκός παράγοντας στην εμφάνιση του κινήματος των Νεοτούρκων, το οποίο με τη σειρά του σχεδίασε και εκτέλεσε τις γενοκτονίες των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, δηλαδή των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυροχαλδαίων.

Σύμφωνα με αξιόπιστους ιστορικούς και πολιτικούς αναλυτές, ο τουρκικός εθνικισμός, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία με την εμφάνιση του κινήματος των Νεοτούρκων, είναι αποτέλεσμα προσεκτικού σχεδιασμού του εβραϊκού-σιωνιστικού παράγοντα, που αποσκοπούσε δι΄αυτού στην εξολόθρευση των χριστιανικών πληθυσμών από τα εδάφη της σημερινής Τουρκίας, για να δημιουργηθεί εκεί ένα κράτος, το οποίο θα τελούσε υπό τον οικονομικό και πολιτικό έλεγχο των λεγόμενων 'λευκών Τούρκων', δηλαδή των εξισλαμισμένων Εβραίων και των ελεγχομένων από αυτούς μελών μυστικιστικών οργανώσεων που θα ήλεγχαν και θα ασκούσαν την εξουσία.

Με αυτό το σκεπτικό εξολοθρεύτηκαν οι Έλληνες, οι Αρμένιοι και οι Ασσυροχαλδαίοι, που κρατούσαν σε μεγάλο βαθμό στα χέρια τους την οικονομία της Ανατολής. Τώρα, τα πάντα θα ελεγχόταν από τους 'λευκούς Τούρκους'.

Με αυτό το σκεπτικό διαλύθηκαν όλα τα κόμματα και τα ισλαμικά τάγματα στην Τουρκία, από τον Μουσταφά Κεμάλ, τον Θεσσαλονικιό, που όλως περιέργως τιμάται δεόντως και από την ελληνική πολιτική ελίτ, ο οποίος δημιούργησε ένα σύστημα που απέκλεισε το λαό από την εξουσία, για να ασκείται αυτή από τους 'λευκούς Τούρκους' που προαναφέραμε.

Με αυτό το σκεπτικό επικράτησε δια πυρός και σιδήρου η κοσμική ιδεολογία του κεμαλισμού, για να μην κινδυνέψουν οι 'λευκοί Τούρκοι' ποτέ από τη λαϊκή βούληση, που ονομάστηκε 'ισλαμικός κίνδυνος'.

Με αυτό το σκεπτικό ψηφίστηκε ο νόμος 'Βαρλίκ Βεργκισί', το 1942, που αφάνισε οικονομικά τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος είχε το θράσος να επιμένει να ελέγξει οικονομικά την αγορά της Πόλης και της Τουρκίας, σε ορισμένες περιπτώσεις.

Μετά ακολούθησαν τα γεγονότα της 6/7ης Σεπτεμβρίου, όπου δόθηκε η χαριστική βολή στον Ελληνισμό της Πόλης από τα βάρβαρα στίφη των Τούρκων. Το θέμα όμως είναι ότι αντί να ζητεί τη παραδειγματική τιμωρία του προβοκάτορα που έβαλε τη 'βόμβα' στο υποτιθέμενο σπίτι του Κεμάλ, στη Θεσσαλονίκη, η ... Μεγάλη Βρεττανία, δια του Πρέσβη της στην ΑΘήνα, ασκούσε αφόρητες πιέσεις στον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή να απελευθερώσει τον συλληφθέντα προβοκάτορα-βομβιστή, μέλος φασιστικών μηχανισμών του τουρκικού κράτους, που είχε συλληφθεί για την τοποθέτηση της βόμβας. Ο φοιτητής όντως απελευθερώθηκε, διέφυγε στην Τουρκία, όπου έφθασε μέχρι το βαθμό του Νομάρχη Νεαπόλεως Καππαδοκίας, άντρο των φασιστικών-τρομοκρατικών οργανώσεων για δεκαετίες.

Ακολουθούν οι απελάσεις των Ελλήνων της Πόλης και η τρομοκρατία σε Ίμβρο και Τένεδο, που ολοκλήρωσαν την εθνοκάθαρση, για να κορυφωθεί ο ανθελληνισμός με την εισβολή της Κύπρου, όπου τον πιο καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο Χένρι Κίσιγκερ, που κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι με τη στάση του αυτή εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των ΗΠΑ και όχι του Ισραήλ και του εβραίκού παράγοντα.

Τέλος φθάνουμε στη νεότερη περίοδο.

Το Ισραήλ συνάπτει σειρά συμφωνιών με την Τουρκία, οι οποίες εκ των πραγμάτων στρέφονται εναντίον της Ελλάδος, παραχωρεί στρατιωτικό εξοπλισμό στην Άγκυρα, όπως για παράδειγμα τα κατασκοπευτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη ΧΕΡΟΝ, που εξασφαλίζουν εξαιρετικής ποιότητας πληροφορίες στην Τουρκία για τις κινήσεις των ελληνικών στρατευμάτων στη Θράκη και το Αιγαίο, ενώ δεν παραλείπουν να κατασκοπεύσουν την Εθνική Φρουρά στην Κύπρο με τον πιο άθλιο τρόπο και υπέρ των Τούρκων, την οποία Κύπρο οι ίδιοι έχουν διαμελίσει.

Ο έρωτας του Ισραήλ και των Εβραίων δεν έχει όρια, αφού στους αγώνες που κάνουν οι Αρμένιοι και οι Έλληνες για να πετύχουν την αναγνώριση της Γενοκτονίας που υπέστησαν από τους Τούρκους, οι Εβραίοι και το πανίσχυρο εβραϊκό λόμπι στις ΗΠΑ συμπαρατάσσονται ανοικτά με τους γενοκτόνους Τούρκους, αφαιρώντας έτσι κάθε ηθικό έρεισμα από τις προσπάθειες που κάνουν για να πετύχουν τη διεθνή αναγνώριση για τη Γενοκτονία που έχουν υποστεί οι ίδιοι από τους Ναζί.

Δηλαδή, αυτό που κάνουν οι Εβραίοι ισοδυναμεί με στήριξη από τους Έλληνες και τους Αρμενίους στους Ναζί, που αρνούνται να αναγνωρίσουν τη Γενοκτονία που διέπραξαν εναντίον των Εβραίων.

Φθάνουμε στην τελευταία φάση της ιστορίας, όπου η Τουρκία αρνείται να συνταχθεί με τις πολιτικές του Ισραήλ, που αποσκοπούν στο βομβαρδισμό και την ανατροπή του ισλαμικού καθεστώτος του Ιράν, μια ανατροπή που θα φέρει την Τουρκία στο κέντρο μιας κρίσης, από την οποία δεν πρόκειται να βγει ποτέ.

Γιατί;

Μετά το κενό ασφάλειας που έχει δημιουργήσει στα ΝΑ της Τουρκίας η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Ιράκ, μετά την επιχείρηση ανατροπής του Σαντάμ, το 2003, μια επιχείρηση ανατροπής του ισλαμικού καθεστώτος της Τεχεράνης θα δημιουργήσει ένα άλλο, μεγαλύτερο κενό στα Α της Τουρκίας, το οποίο θα λάβει εφιαλτικές διαστάσεις για την Άγκυρα, αφού θα προστεθεί στο ήδη υπάρχον του Ιράκ.

Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει την Άγκυρα και την κυβέρνηση Ερντογάν στην άρνησή της να συναινέσει και να συνεργαστεί με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ (μια άρνηση που θα έχει σοβαρές συνέπειες για την Τουρκία) σε μια επιχείρηση ανατροπής του ισλαμικού καθεστώτος της Τεχεράνης, επιχείρηση που δεν έχει ως στόχο τα πηρυνικά του Ιράν, αλλά τον μυθώδη υπόγειο πλούτο της χώρας αυτής και το γεωπολιτικό της έλεγχο. Όσα διαδραματίστηκαν και συνεχίζοονται στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, μας δείχνουν το δρόμο.


Αυτή είναι η κατάσταση.

Η Τουρκία, που επί έναν αιώνα είχε τη συμπαράσταση του εβραϊκού παράγοντα και του κράτους Ισραήλ, πολλές φορές εναντίον της Ελλάδος και του Ελληνισμού, αρνείται να συναινέσει στη διάλυσή της μέσω μιας επιχείρησης στο Ιράν και αρνείται να συνεργαστεί με το Ισραήλ.

Το Ισραήλ από την πλευρά του, αναζητεί αντικαταστάτες της Τουρκίας για τα δικά του γεωπολιτικά σχέδια και ψάχνει να τους βρει στη Γεωργία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η Γεωργία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία έκαναν πιο εύκολα τον πολιτικό τους λογαριασμό και υπολογισμό στο θέμα της αναβάθμισής των σχέσεών τους με το Ισραήλ.

Για την Ελλάδα θα έπρεπε να είναι πιο δύσκολο, αφού υπάρχουν τα αγκάθια και οι πληγές του παρελθόντος, πληγές που είναι ακόμα ανοικτές στο σώμα των Θρακών, των Κωνσταντινουπολιτών, των Ποντίων, των Κυπρίων και ολόκληρης της Ελλάδος.

Φυσικά υπάρχουν και τα ενεργειακά της Α Μεσογείου, που απαιτούν προσέγγιση και συνεργασία της Κύπρου και του Ισραήλ και άρα και της Ελλάδος και εκεί πρέπει να είμαστε σοβαροί και συναινετικοί.

Όμως το θέμα είναι πολύ μεγαλύτερο και η εικόνα που έχουμε εμείς οι Έλληνες είναι ότι το Ισραήλ 'έφαγε πόρτα' από την Τουρκία και για να καλύψει το κενό ψάχνει να βρει αντικαταστάτη στο πρόσωπο άλλων χωρών, ανάμεσα στις οποίες η Ελλάδα και η Κύπρος, που έχουν όλες τις πληγές που απαριθμήσαμε παραπάνω.
Πρέπει επίσης να σημιώσουμε ότι όλες οι κινήσεις που κάνει το Ισραήλ κινούνται στη βάση ενός βαθέως γεωπολιτικού σχεδιασμού που λειτουργεί σαν ρολόι, ελπίζουμε όχι ατομικής βόμβας.

Το θέμα είναι αν οι κινήσεις της Ελλάδος κινούνται στη βάση ενός γεωπολιτικού σχεδιασμού ή αν η Ελλάδα καλείται να καλύψει το κενό που άφησε η αποχώρηση της Άγκυρας από την τουρκοϊσραηλινή στρατηγική συμμαχία.

Επίσης, θα πρέπει να αναζητηθούν και να βρεθούν απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα, όπως αν συμφέρει την Ελλάδα να εμπλακεί σε έναν ενδεχόμενο πόλεμο με άγνωστες συνέπειες για την παγκόσμια ειρήνη και τί θα γίνει τα χάλι μας στην περίπτωση που εξελιχθούν έτσι τα πράγματα και η Τουρκία τα ξαναβρεί αύριο-μεθαύριο με το Ισραήλ.

46 σχόλια:

  1. Διαβάζοντας τον Γιάννο Κρανιδιώτη έμαθα ότι η εξωτερική πολιτική μιας χώρας δεν κτίζεται πάνω σε ιδεαλισμούς αλλά δεν είναι και δυνατόν να αγνοεί τους βασικούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

    Στόν όσο χρόνο είμαι στο Ινφο έμαθα πολύ καλά πως υπάρχουν μόνο μόνιμα συμφέροντα.

    Η συμμετοχή μας στην Δυτικοευρωπαική συμμαχία όπως έχω ξαναπεί πρέπει να γίνει στην βάση των αρχών της ισοτιμίας και συνεργασίας και όχι στην βάση της υποτέλειας και υποταγής.

    Την ίδια ώρα που ΝΑΤΟ και ΗΠΑ επιβάλλουν την συνδιαχείριση στο Αιγαίο, τις γκρίζες ζώνες την ίδια ώρα μας ζητούν στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ.

    ΝΑΤΟ και Ε.Ε. προβάρουν μια νέα Ζυρίχη και Λονδίνο για την Ελληνική Κύπρο, και λύση του Κυπριακού στην βάση των δύο συνστώσων κρατών,πάγιο Τουρκικο αίτημα.

    ΗΠΑ και Αγγλία πιέζουν για την μή χρήση του βέτο απο Ελλάδα και Κύπρο για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

    Ας ανατρέξουμε στην πρόσφατη Ιστορία μας και ας βγάλουμε τα συμπεράσματα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Καλεντερίδη,
    το υπόστρωμα των, ανά τους αιώνες, Ελληνο-Εβραϊκών σχέσεων, έτσι όπως το περιγράφετε συνοπτικά, έχω την εντύπωση ότι, είναι το αποτέλεσμα ενός πολύ βαθύτερου πολιτισμικού-υπαρξιακού υποστρώματος.
    Διαφορετικά, είναι δυσεξήγητη, τόσο η συνεχής αντιπαλότητα των Εβραίων πρός τα Ελληνικά συμφέροντα, όσο και η άρνηση αναγνωρίσεως του κράτους του Ισραήλ από την Ελλάδα μέχρι πρόσφατα.
    Αν συμβαίνει αυτό, τότε, η παρούσα προσέγγιση, δεν μπορεί παρά να είναι ευκαιρειακή γιά το Ισραήλ, ενώ ο βασική του αντίθεση στα συμφέροντα της Ελλάδας θα παραμείνει ανέπαφη.
    Ίσως, μοναδική περίπτωση ισοτίμων σχέσεων θα μπορούσε να υπάρξη, αν η Ελληνική διασπορά, οργανωθή και καταστή το ίδιο αποτελεσματική πολιτικά, με την Εβραϊκη διασπορά.
    Διαφορετικά, δεν βλέπω πώς θα μπορούσε να υπάρξη ισότιμη σχέση μόνο σε διακρατικό επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνω με τον κυριο Καλντεριδη, σε ολλα αυτα που εχουμε παθει απο την συνεργασια Τουρκων/Εβραιων.

    Οσον αφορα την εξωτερικη μας πολιτικη και σχεδιασμο, να ρωτησω τι αποκομισαμε τοσα χρονια απο την στηριξη μας στους Αραβες γενικοτερα?

    Απο την εποχη Α. Παπαντρεου θυμαμαι τις φανφαρες και τις αγκαλιες με αραβες, και απο τοτε μονο χασουρα εχει η Ελλας..

    Οχι οτι πιστευω οτι οι Εβραιοι ειναι εμπιστοι. Ισως απλα φλερταρουν μαζι μας για να ζηλεψει το ζευγαρακι τους οι Τουρκοι.

    Η ερωτηση μου ειναι τι βγαλαμε τοσα χρονια με την στηριξη μας στους Αραβες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοι συνελληνες,σας γραφω τις σκεψεις μου.ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΘΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ.ΟΧΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΟΝΟΝ "ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ".ΠΡΩΤΗ ΣΚΕΨΙΣ,Η ΣΟΦΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ [ΔΗΛΑΔΗ η γνωσις,ο νους,η φιλο-σοφια,εξ ου και πανεπιστημιακο ασυλο της σοφιας-γνωσεως της θεας ΑΘΗΝΑΣ]ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛ ΚΟΣΜΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ [πολις-κρατος ]με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΧΕΣ.ΣΚΕΨΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ,ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΙΑΖΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΜΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΑ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ.ΣΚΕΨΙΣ ΤΡΙΤΗ,ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ...ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ ΔΗΛΑΔΗ Η ΘΕΑ ΕΣΤΙΑ[ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΟΥ].ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ.ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ...ΟΧΙ .ΛΕΞΕΙΣ ΟΠΩΣ ΝΕΟΤΕΡΙΤΗΚΟΤΗΤΑ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ [με ο το νεοτερητικοτητα]διοτι ειναι κενες περιεχομενου] ΓΝΩΣΙΣ=ΔΥΝΑΜΙΣ ...Ω ΝΩΕ ΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΙΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Καυκάσιο

    >ΗΠΑ και Αγγλία πιέζουν για την μή χρήση του βέτο απο Ελλάδα και Κύπρο για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. <

    Και για το σχέδιο Ανάν πίεζαν, αλλά τελικώς απερρίφθη, διότι ο αείμνηστος Παπαδόπουλος δεν ήταν διατεθειμένος να υποχωρήσει και το πνεύμα αυτό πέρασε στους Έλληνες της Κύπρου.

    Όταν σε πάρουν πρέφα ότι υποχωρείς, όπως κάνουμε μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, είναι φυσικό αν σε πιέζουν. Πάντα πιέζουν προς την πλευρά αυτού που υποχωρεί.

    >την ίδια ώρα μας ζητούν στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ<

    Ποιος μας την ζητά; Μάθαμε να μιλάμε πάντα στο τρίτο πληθυντικού. Χαρακτηριστική ρωμέικη συνήθεια, που θέλει πάντα τους άλλους να κανονίζουν τα καθ' ημάς. Γι αυτό πάμε έτσι που πάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά όλα αυτά Σάββα, άμα ψάξεις λίγο την ιστορία όποιος επρόλαβε να σφάξει τον Κύριο οίδε... δυστυχώς αυτός είναι ο homo sapiens ακόμα, και έτσι θα παραμείνει για πολλούς αιώνες φαίνεται...
    Τώρα, για μας που υποφέραμε από τους Εβραίους, που τους διέλυσαν οι Ρωμαίοι, που τους έδιωξαν οι Ισπανοί και τους δέχτηκαν οι Οθωμανοί στην δική μας πατρίδα που την είχαν "κατακτήσει" (διάβαζε είχαν παραλάβει από τους προδότες Ρωμαίους, από κατακτητή σε κατακτητή δηλαδή) και δεν είχαμε κυριαρχία εμείς στο τοπο μας... τι να πω. Ίσως και η άλλη πλευρά να είχε να πει κάτι. Όμως εγώ πιστεύω αυτά που γράφεις. Παρ' όλ' αυτά η Ιστορία όπως λέμε δεν παραγράφεται ούτε ξαναγράφεται. Πολύ θα ήθελα να αναρτηθεί και η άποψη των Εβραίων περί αυτών των γεγονότων. Εν πάση περιπτώσει, οι Εβραίοι, παρά τα όσα δεινά προκάλεσαν σε μας, δεν ήταν ο καθοριστικός παράγοντας της κάθετης πτώσης και αφανισμού μας, ή μάλλον της αδρανοποίησής μας ως άμεσους παράγοντες στο διεθνές γίγνεσθαι ανά τους αιώνες, από το κυνήγημα που φάγαμε από τους θρησκόληπτους Ρωμαίους και μετά. Απλώς κι αυτοί, οι Εβραίοι, κατά το δρυός πεούσης πας ανήρ ξυλεύεται, έπαιρναν και το κομματάκι τους, ίσως και την κομματάρα τους, αλλά είναι τελείως άλλες οι κύριες αιτίες που χαθήκαμε από προσώπου Γης και τα τελευταία 200 χρόνια προσπαθούμε να ψελίσουμε λόγο Ελληνικό. Δεν είναι προς ψόγο, απλά έτσι είναι...
    Ως προς την συνεργασία ή δεν ξέρω τι άλλο τώρα με το Ισραήλ, ο καυκάσιος τα είπε ωραία και συμπληρώνω, η τύχη μια φορά περνάει από δίπλα σου, αν δεν την αρπάξεις τελείωσε. Εύχομαι να δράσουμε σωστά υπέρ των συμφερόντων μας, που δεν θέλω να συμπέσουν με "το κεφάλι στο φούρνο" και "ό,τι πείτε πολυχρονεμένε μου βεζύρη" και "κατευνάστε το θηρίο". Δεν πάει άλλο.
    Ας προσέχαμε. Όταν οι άλλοι κατασκευάζουν τεχνολογικά θαύματα και εμείς ψάχνουμε ακόμα να ανακαλύψουμε τον τροχό, ε, δεν μπορεί... κάτι τρέχει με μας... Δεν γίνεται όμως πλέον να είμαστε τα αιώνια κορόϊδα, κυρίως μάλιστα εξ αιτίας μας... ναι στην συνεργασία με το Ισραήλ, με προσοχή και φιλοπατρία. Αν χάσουμε και αυτήν τη ευκαιρία, μας βλέπω όλους με ωραιότατα φέσια...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σωστή η ιστορική ανασκόπηση και η αναφορά σε ιστορικές αλήθειες όμως σήμερα η κατάσταση δείχνει ότι είμαστε κάτω από την μπότα των σιωνιστών όσο ποτέ.λίγο μέλι θα μας δώσουν να γλείψουμε να γλυκαθούμε και τα ωφελεί για τους ισραηλίτες και αμερικάνους θα είναι πάρα πολλά.Η χώρα μας επιλέχτηκε να αναπλήρωση το γεωγραφικό και πολιτικό κενό που δημιούργησαν μόνοι τους οι τούρκοι,όπως λες φοβούνται τα επακόλουθα,όπου περνά αγωγός είναι και αιτία τριβών,και η τουρκια έχει πολλούς,ξαφνικά από την νηνεμία του ρκκ έχουμε απίστευτες ταραχές μέχρι και διακηρύξεις επαναστατικού αγώνα ανακήρυξη ανεξάρτητου κράτους εντός τις τουρκίας.ο παπανδρέου είναι ο άνθρωπος των αμερικανων εδώ,κυβερνήτης με απόλυτη εξουσία όμως στην ουσία τίποτα δεν άλλαξε στους σχεδιασμούς των νέο ταξικών είτε είναι ο τούρκος είτε ο έλληνας για αυτούς το ίδιο είναι,τα ονόματα άλλαξαν, η χώρα μας είναι απλά η αλλαγή του παίχτη που καθόταν στον πάγκο και περίμενε εντολή από τον προπονητή του να μπει να παίξει,η πολιτική τους έχει συνέχεια και όπως σωστά λες ο στόχος είναι ο πλούτος του ιράν.μάλλον οι τούρκοι με την συμπεριφορά τους και την κλειστοφοβική πολιτική που τους διακρίνει υπόγραψαν μόνοι τους την τιμωρία τους,και επειδή οι αμερικανοί είναι 200 χρόνια μπροστά από όλους δεν θα κάνουν το ίδιο λάθος με τους τούρκους όπως το ιράκ και τους παρακάμπτουν,ίσος να έχουν γίνει κάποιες μυστικές επαφές για επίθεση στο iran και να το αρνήθηκαν με πείσμα,η να ζήτησαν το ουρανό με τα άστρα,οπότε προχώρησαν στο δεύτερο σχέδιο,αποκοπή τις τουρκίας από τους σχεδιασμούς τις περιοχής και στοχοποίηση τις ισλαμικής ηγεσίας,τι θα γίνει στην περιοχή,όπως πάντα υπομονή.Μαζί με το iran πρόβλημα θα έχει και είναι το ποιο πιθανόν η ισλαμική κυβέρνηση και όχι η τουρκια,έχουν και άλλους ανθρώπους στην τουρκια οι αμερικανοί που μπορούν να τους κάνουν την δουλειά.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνω ότι ο κύριος Σάββας κάνει ιστορικά και λαογραφικά λάθη σε άρθρο του.

    Θα θίξω τα λάθη που έχει κάνει:

    ===================================
    από τον οικονομικό και πολιτικό έλεγχο των λεγόμενων 'λευκών Τούρκων', δηλαδή των εξισλαμισμένων Εβραίων και των ελεγχομένων από αυτούς μελών μυστικιστικών οργανώσεων
    ===================================

    Κύριε Σάββα, στην Τουρκία `Ακ Τουρκί` (Λευκός Τούρκος) δεν σημαίνει τον Εξισλαμισμένο Εβραίο. Σημαίνει τον Τούρκο με καταγωγή απο τα Βαλκάνια, δηλ Αλβανία Σκόπια, Βοσνία, Κόσσοβο, Βουλγαρία.

    Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες Λευκοί Τούρκοι με καταγωγή απο τα Βαλκάνια οι οποίοι καμμία σχέση δεν έχουνε με τους Ντονμέ του Σαμπετάι Σεβή.

    Οι Ντονμέ του Σεβή είναι γνωστοί ώς Sabetaycılar (Σαμπεταϊστές) ή Selaniklilar (Θεσσαλονικείς).

    ===================================
    Με αυτό το σκεπτικό εξολοθρεύτηκαν οι Έλληνες, οι Αρμένιοι και οι Ασσυροχαλδαίοι, που κρατούσαν σε μεγάλο βαθμό στα χέρια τους την οικονομία της Ανατολής. Τώρα, τα πάντα θα ελεγχόταν από τους 'λευκούς Τούρκους'.
    ===================================

    Οι Χριστιανοί της Ανατολίας εξολοθρεύτηκαν διότι αυτό ήταν το Εθνικό Συμφέρον της Τουρκίας, όχι το συμφέρον των Λευκών Τούρκων ή των Ντονμέ.

    ===================================
    όπου τον πιο καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο Χένρι Κίσιγκερ, που κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι με τη στάση του αυτή εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των ΗΠΑ και όχι του Ισραήλ και του εβραίκού παράγοντα.
    ===================================

    Εάν ο Κίσσινγκερ δεν εξυπηρετούσε το Εθνικό Συμφέρον των ΗΠΑ με την διχοτόμηση της Κύπρου, τότε να είστε σίγουρος ότι οι ΗΠΑ με την δύναμη που είχαν θα είχαν ακυρώσει στην πράξη τις πολιτικές του και τα αποτελέσματα τους.

    Αρα, ο Κίσσινγκερ υπηρετούσε τα Εθνικά Συμφέροντα των ΗΠΑ και κανενός άλλου.

    ------------>Βλέπω ότι θεωρείτε ότι ο Ελληνισμός υπέστη τις Εθνικες καταστροφές που υπέστη εξ`αιτίας των Τούρκων Εβραίων και όχι εξ`αιτίας των Τούρκων, λές και σε τελική ανάλυση οι Εβραίοι μας σφάζανε σαν το σκυλί στ`αμπέλι και όχι οι Τούρκοι.

    Ισως θα έπρεπε να ενημερώσετε τους αναγνώστες σας ότι οι Τούρκοι οπαδοί του Σαμπεταί Σεβή, γνωστοί ώς Ντονμέ, δεν θεωρούνται θρησκευτικά Εβραίοι απο τους άλλους Εβραίους και δεν γίνονται δεκτοί σε συναγωγές.

    Είναι δηλαδή `αποσυνάγωγοι` όπως διαβάζουμε στο Ευαγγέλιο για τον Απόστολο Παύλο.

    Αυτό γίνεται διότι ο Σεβή και οι οπαδοί του αποκύρηξαν επίσημα τον Εβραισμό για να γίνουν Μουσουλμάνοι.

    Δεν υπάρχει αμφίβολία όμως ότι οι Σαμπεταιστές Selaniklilar που έγιναν κατόπιν Τούρκοι, μισούν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό όπως κάθε καλός βέρος Τούρκος.

    Αλλά το να λέμε ότι όλες οι καταστροφές που έχει υποστεί ο Ελληνισμός τους τελευταίους 5 αιώνες ωφείλονται στον Σεβή και τους 2000 οπαδούς του που έγιναν Τούρκοι, είναι κάπως σαν να επικεντρωνόμαστε πάνω σ`ενα δέντρο και να χάνουμε το Δάσος, δηλαδή τους βέρους Τούρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχαιέ
    γράφω:
    "από τον οικονομικό και πολιτικό έλεγχο των λεγόμενων 'λευκών Τούρκων', δηλαδή των εξισλαμισμένων Εβραίων και των ελεγχομένων από αυτούς μελών μυστικιστικών οργανώσεων".
    Το ξαναγράφω: δηλαδή των εξισλαμισμένων Εβραιων και των ελεγχόμενων απ' αυτούς ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ.
    Σε αυτές τις οργανώσεις ήταν κυρίως οι λεγόμενοι 'λευκοί Τούρκοι', οι οποίοι ναι ήταν κυρίως από τα Βαλκάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τὸ χειρότερο ἀπὸ ὅλα εἶναι ποὺ μᾶς λείπει ἡ στρατηγικὴ σκέψις.
    Τὰ πανεπιστήμια δὲν παράγουν σκέψι, ἀλλὰ κακοαντιγραμμένες ἰδεολογίες, τὰ ἱδρύματα τύπου ΕΛΙΑΜΕΠ εἶναι ἄστα νὰ πᾶνε, ἄρα τὸ μέλλον τῆς συμμαχίας-συνεργασίας μὲ τὸ Ἰσραήλ, διαγράφεται ὄχι ρόδινο. δὲν γνωρίζω ἀλλὰ μακάρι νὰ μὴν κάνουμε ξανὰ καὶ ξανὰ τὰ ἴδια λάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ενδιαφέρον το άρθρο σας κ. Καλεντερίδη. Ως προς την συγγνώμη που οφείλουν οι Εβραίοι σε μας, μην περιμένουμε να ακούσουμε τέτοια λέξη από επίσημα χείλη. Ως προς το αν θα πρέπει να συμμαχήσουμε, έστω και τώρα, με το Ισραήλ, ας έχουμε υπ΄όψιν την παροιμία που λέμε στην Κύπρο:
    "Άμαν έχεις Τούρκον φίλον
    κράτα που την δεξιάν σου ξύλον".
    (Όπου Τούρκος, γράφε Εβραίος). Φύλαττε, δηλαδή, τα νώτα σου.
    Θα ήθελα, όμως, να επισημάνω, ότι ο περιβόητος νόμος varlιk vergisi έπληξε και τους Εβραίους, όπως και τους Αρμενίους.
    Ακόμη, θα ήθελα να ερωτήσω πώς εξηγείτε το ότι κατά τα Σεπτεμβριανά κατεστράφησαν μερικά εβραϊκά καταστήματα, ως επίσης και μια εβραϊκή συναγωγή;

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το κράτος του Ισραήλ για ποιό λόγο να ζητήση συγνώμη για τους εκτουρκισμένους Εβραίους και τις διωξεις των χριστιανών ? ..και μάλιστα για γεγονότα που έγιναν πριν την ίδρυση του τέλη της δεκαετίας του 40..?

    Χωρίς αμφιβολία τόσο οι Εβραίοι όσο και οι Σαμπεταϊστές αφοσιώθηκαν με πάθος στην εξυπηρέτηση του τουρκικού εθνικιστικού ιδεώδους, σε μία προσπάθεια να γίνουν αποδεκτοί.... Η συνταγή, ωστόσο, δεν πέτυχε.
    Η τραγικότερη απόδειξη της αποτυχίας ήταν ο Φόρος Περιουσίας, που επιβλήθηκε το 1942.
    Ο υπολογισμός υπέρογκων ποσών δεν έπληξε μόνο τους Έλληνες, Αρμενίους και Εβραίους, αλλά και τους Ντονμέδες. Από το γεγονός ότι το κράτος γνώριζε τα μέλη της αίρεσης πολλοί συνάγουν το συμπέρασμα πως οι μυστικές υπηρεσίες τηρούσαν λίστες με τα ονόματα των μελών της αίρεσης.Επομένως συχνά θύματα διώξεων γίνονταν και οι Εβραίοι στην Τουρκία.

    Όσο για την στάση του Κίνσιγκερ μήπως η αλλοπρόσαλη φιλοαραβική πολιτική του Μακαρίου που έδειχνε μεγάλη εμπιστοσύνη στους Άραβες χωρίς να έχει εξασφαλίσει την υποστίριξή τους σε περιπτωση εισβολής των Τούρκων δεν οδήγησε το Ισραήλ στο να υποστιρήξει στην εισβολή ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε για κοιταχτε εναν τσιφουτη που τολμα να ονομάζεται "Αχαιος"-"Aechean", ειδικα την φωτογραφια στο προφιλ του: τεσσερεις εβραιες στρατιωτινες με τα αμερικανικα τυφεκια Μ16!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @18 Αυγούστου 2010 2:51 μ.μ.

    Είσαι ανόητος αν νομίζεις ότι θα έβαζα Ισραηλινές στρατιώτες στο προφίλ μου.

    Οι τέσσερις Πεζοναύτες λοιπόν που απεικονίζονται στο προφίλ μου και όχι στρατιώτες, είναι υπαξ/κοί του Σώματος των Πεζοναυτών των ΗΠΑ (United States Marine Corps).

    Η φωτογραφία (πρόκειται περί ιστορικής φωτογραφίας) έχει τραβηχτεί απο τα Ελληνικά Στρατά (Greek Army Tours) κατά την διάρκεια της Operation Iraqui Freedom.

    H περιβολή τους είναι η αθλητική περιβολή του USMC που μόνο αυτό την χρησιμοποιεί. Επίσης, οι Πεζοναύτες φέρουν αρβύλες με παραλλαγή χρώματος ερήμου, ενώ οι γυναίκες στρατιώτες του Ισραηλινού Στρατού φέρουν αρβύλες χρώματος μαύρου.

    Αρβύλες χρώματος ερήμου φέρουν μόνον οι Ειδικές Δυνάμεις του Ισραήλ, στις οποίες όμως δεν υπηρετούν γυναίκες.

    Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει ποιό ωραίο θέαμα απο γυναίκες στρατιώτες, όσο πιο γυμνασμένες είναι τόσο το καλύτερο. Οι γνώστες ξέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στην Τουρκία υπέφεραν και υποφέρουν όλες οι μειονότητες.
    Τι Εβραίος, τι Ρωμυιός ,τι Αρμένιος . Την βαρβαρότητα ο Τούρκος την έχει μέσα του δεν χρειάζεται να ψάξεις να βρείς ποιός ευθύνεται για τις σφαγές.

    Να ζητίσει συγνώμη το Ισραήλ για εγκλήματα των Τούρκων δεν το καταλαβαίνω.
    Οι Εβραίοι δεν μπορούν να γίνουν διπλωμάτες, ούτε δημόσιοι υπάλληλοι εκτός από το χώρο των πανεπιστημίων. Στα Σεπτεμβριανά, ας πούμε, κτυπήθηκαν και μαγαζιά και ιερά Εβραίων και Αρμενίων. Αργότερα, οι Αλεβίτες κατασφάχθηκαν από ακροδεξιούς σε πόλεις της Ανατολίας. Στα μάτια του μέσου Τούρκου, αρκεί να είσαι απλά διαφορετικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @18 Αυγούστου 2010 4:18 μ.μ.

    Α, καλά, αν είν'έτσι, καλές και παχιές χειρηλασίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πριν από αρκετούς μήνες, είχε αναρτηθεί εδώ μέσα ένα άρθρο νόμίζω από την "ΣΗΜΕΡΙΝΗ" (Κ. Αντωνίου;), με το οποίο ανατρέπονταν τελείως τα περί ιδιαίτερης μεταχείρισης των Εβραίων στο Οθωμανικό κράτος. Μήπως μπορούμε να ξέρουμε πού είναι να το αντιπαραβάλουμε;

    Πολλά λέγονται συνεχώς, αλλά δεν ξέρω τι απ' αυτά ισχύει τελικά.

    Ας ζητήσουμε τότε κι εμείς, οι Έλληνες, συγγνώμη για τις αθλιότητες του Αντιγόνου Δ' του (τρομάρα του) Επιφανούς, που θέλησε με θηριωδίες, εντελώς ξένες προς την ελληνική νοοτροπία και προπαντός αυτήν του Μ. Αλεξάνδρου, να ... εξελληνίσει (sic) τους Εβραίους. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Ξεσήκωσε επανάσταση, όταν έφτασε στο σημείο να σφάξει χοίρους μέσα στον Ναό του Σολομώντος, τον πήραν φαλάγγι κι έχασε την Παλαιστίνη.

    Οι Τούρκοι, με τους οποίους καλλιεργούμε το άκαρπο δένδρο φιλίας, ζήτησαν ποτέ συγγνώμη για τίποτε; Και όχι μόνον από εμάς, αλλά εν προκειμένω, εμάς ενδιαφέρει.

    Ποιος ζήτησε ποτέ συγγνώμη από την Ελλάδα (ίσως οι Γερμανοί, οι οποίοι όμως μας χρωστάνε ακόμη αποζημιώσεις και το δάνειο;) και πρέπει να είμαστε τόσο άτεγκτοι με τους Εβραίους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. σκαλ

    Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο,μόνο που με τον Παπανδρέου στην ηγεσία της χώρας δεν μπορούμε να περιμένουμε και πολά πράγματα όπως καταλαβαίνεις,το παιχνίδι είναι στημένο και ότι χρειαστούν θα το δώσουμε,στο θέμα ενδεχόμενου πολέμου η Ελλάδα δεν πρόκειτε να εμπλακεί σε τίποτα τέτοιο,δεν μπορούν να πείσουν τους Έλληνες για καμία τέτοια αναγκαιότητα.


    Προσωπικά δεν θα ήθελα καμία μορφή συνεργασίας με το Ισραήλ,και όσοι βλέπουν μόνο μικροσυμφέροντα καλά θα κάνουν να διδαχθούν απο την ιστορία μας ότι ιστορικές αποφάσεις πολές πάρθηκαν δίχως τη λογιστική λογική,δεν πουλιούντε όλα φίλοι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η εξωτερική πολιτική δεν είναι θρησκεία. Η συγγνώμη πλέον έχει χρησιμότητα μόνο για την ικανοποίηση του εγωϊσμού μας. Αυτό που έχει σημασία είναι η έμπρακτη μετουσίωσή της σε απτά οφέλη για την Ελλάδα και όχι να μετατραπούμε σε ξεπέτα για να ζηλέψει η γκόμενα και να γυρίσει πίσω.

    Όπως και σε πολλά άλλα σε αυτό τον τόπο, ανεξαρτήτως των προθέσεων, χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό θα γίνουν όλα χάλια γιατί θα μείνουμε στην επικοινωνία, άντε να φάνε και 2-3 κολλητοί, και οι τόκοι από τα 400 δις συνεχίζουν να τρέχουν.

    OPEN, Χολαργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Είναι απαραίτητο να ξερουμε την Ιστορία για να μην έχουμε αυταπάτες. Αλλά δεν είναι χρήσιμο να χρησιμοποιούμε την Ιστορία για να ασκήσουμε εξωτερική πολιτική στο σήμερα. Όπως επανειλημμένα λέει ο Θουκυδιδης η εξωτερική πολιτική είναι υπόθεση συμφέροντος και μονο συμφέροντος, όχι ιδεολογίας ή Ιστορίας. Ετσι η απαίτηση "πρώτα συγνωμη για όσα μας κανατε και μετά βλέπουμε" είναι απρόσφορη, αγαπητέ Σάββα.
    Ορθότατο αντιθέτως είναι να χαράξουμε δική μας στρατηγική και όχι να ακολουθούμε τυφλα υποδείξεις, εν προκειμένω των ΗΠΑ. Σήμερα λοιπόν το μόνο λογικό ερώτημα είναι:τι κερδίζουμε; Και τι διακινδυνεύουμε; Απάντηση από επίσημα χε'ιλη δεν έχουμε. Ούτε κυβερνητικά ούτε της αντιπολίτευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κυριε Σαββα μηπως θα πρεπει να ζητησουν συγγνωμη και απο εσενα για την πουστια που σου'παιξαν στο Ναϊρομπι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Διόρθωση: "αθλιότητες του Αντιγόνου Δ'"

    ΑΝΤΙOΧΟΥ και όχι Αντιγόνου, ασφαλώς. Ζητώ συγγνώμη.

    18 Αυγούστου 2010 5:08 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Να ζητήσουν οι Κούρδοι της Τουρκίας συγνώμη πρώτα για τις σφαγές και τους βιασμούς των γιαγιάδων μας και μετά βλέπουμε αγαπητέ Σάββα...

    Όπως ζήτησε η Σουηδέζα βουλευτής Κουρδικής καταγωγής συγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. //Η ερωτηση μου ειναι τι βγαλαμε τοσα χρονια με την στηριξη μας στους Αραβες...
    Η Ανώνυμος είπε...18 Αυγούστου 2010 12:38 μ.μ.//
    ----------------------
    Είχαμε την ησυχία μας κοπελιά(στο θέμα ισλαμική τρομοκρατία), την οποία ΤΩΡΑ κινδυνεύουμε να χάσουμε !!!


    //Αν χάσουμε και αυτήν τη ευκαιρία, μας βλέπω όλους με ωραιότατα φέσια...
    ΙοΠ 18 Αυγούστου 2010 1:04 μ.μ.//
    ----------------------
    Σιγά μη η Ελλάδα χαθεί επειδή δεν θα κάνει σύμπραξη με ένα κράτος κατακτητή/δολοφόνο σαν το Ισραήλ!
    Ούτε τούρκικα φέσια, ούτε εβραϊκά...σουτιέν στο κεφάλι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μερικές διευκρινήσεις:
    1. Με το Βαρλίκ Βεργκισί στοχοποιήθηκαν κυρίως οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης και κυρίως Έλληνες έχασαν τις περιουσίες τους.
    2. Το 1955 προηγήθηκε το σημάδεμα με μπογιά των ελληνικών σπιτιών, καταστημάτων, βιοτεχνιών, εργοστασίων, εκκλησιών και νεκροταφείων. Μετά ακολούθησαν οι βανδαλισμοί και οι καταστροφές των εεληνικών περιουσιών. Ελάχιστα καταστήματα Αρμενίων ή Εβραίων υπέστησαν καταστροφές.
    3. Είναι αλήθεια ότι και οι Εβραίοι -κυρίως της Ανατολικής Θράκης- υπέστησαν σε ορισμένες περιπτώσεις διώξεις από το τουρκικό παρακράτος.
    Το άρθρο μου δεν λέει να μην γίνει η προσέγγιση με το Ισραήλ. Απλά να γίνει με ιστορική επίγνωση και επι τή βάσει ενός γεωπολιτικού σχεδιασμού και όχι ευκαιριακά και επειδή αυτό τώρα βολέυει το Ισραήλ, που 'έφαγε πόρτα' από την Τουρκία με την οποία μέχρι χθες ερωτοτροπούσε, εξ αντικειμένου εναντίον της Ελλάδος και της Κύπρου.
    Αυτά προς το παρόν.

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σιγά μη η Ελλάδα χαθεί επειδή δεν θα κάνει σύμπραξη με ένα κράτος κατακτητή/δολοφόνο σαν το Ισραήλ!/////παπαριζιες η Ελλαδα δεν θα χαθει ητε ετσι ητε αλλιος μπορουμαι να κανουμαι το ισραελ πιο Ελλαδιτικο ?,μπορουμαι να κανουμαι τους μουσουλμανους πιο χριστιανους ?,εμεις μπορουμαι να γινουμαι πιο κινεζοι ,ναι , ναι το συριζα το ναι πασοκ ναι η νδ ναι ειναι ηδη πραγματικοτης απλος περναμε την πακιστανικη περιοδο η οποια προηγητε τον κινεζων -.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Νομίζω ότι το παιχνίδι είναι στημένο και προδιαγεγραμμένο από τους Αμερικάνους και το εβραϊκό λόμπι.
    Μέρος του παιχνιδιού είναι και η οικονομική κρίση της Ελλάδας για να γίνουν όλα ποιο εύκολα αποδεκτά από την αντιιμπεριαλιστική και αντισιωνιστική ελληνική κοινωνία .
    Θυμάστε την έκθεση του αμερικάνικού strafor που μιλάει για την Ελλάδα που έχει ξοφλήσει οικονομικά και Γεωπολιτικά!! μετά και την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και θα πρέπει να βρει έναν νέο προστάτη (Ισραήλ)εάν θέλει να έχει συνέχεια.
    Οι Ισραηλινοί θα πάρουν ότι θέλουν από το <> και η Χώρα μας ότι συνήθως .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ὁ ἀνθελληνισμὸς τῶν Ἑβραίων ἄρχεται, ὄχι ἀπὸ τῶν ῥωμαϊκῶν («βυζαντινῶν») χρόνων, ἀλλὰ ἀπὸ τῆς ἀρχαιότητος. Ἐπὶ παραδείγματι ὁ Μαρδόνιος (Μαρδοχαῖος), ἀρχιστράτηγος τοῦ Ξέρξου, εἰς τὸν ὁποῖον ὀφείλεται εἰς μεγάλον βαθμὸν ἢ καὶ ἐξ ὁλοκλήρου ἡ εἰσβολὴ ἐναντίον τῆς Ἑλλάδος, ἦτο Ἑβραῖος καὶ κατὰ πᾶσαν πιθανότητα τὸ πρόσωπον ποὺ ἀναφέρεται εἰς τὸ βιβλίον «Ἐσθὴρ» τῆς Π. Διαθήκης. Παρεμπιπτόντως τὸ συγκεκριμένον βιβλίον ἔχει πολλὰ στοιχεῖα ἀνθελληνισμοῦ καὶ μάλιστα ἐξιστορεῖ πῶς αὐτὸς ὁ Μαρδοχαῖος κατώρθωσεν, ὅπως ἐκτελεσθῇ ὁ Μακεδὼν ἀντιβασιλεὺς τοῦ Ἀρταξέρξου (Ξέρξου εἰς τὴν πραγματικότητα) Ἀμάν (οὕτω τὸν ἀναφέρει), ἡ οἰκογένειά του, καθῶς καὶ 70.000 Ἕλληνες εἰς ὅλην τὴν Περσικὴν Αὐτοκρατορίαν πρὸ τῆς εἰσβολῆς. Τὸ ἐὰν ἀληθεύουν τὰ ὡς ἄνω ἐξιστορούμενα ἢ εἶναι «εὐσεβεῖς» πόθοι τῶν Ἑβραίων, εἶναι ἄλλον θέμα, τὸ γεγονὸς ὅμως εἶναι ὁ ἐν αὐτοῖς λυσαλέος ἀνθελληνισμός.

    Ὁ ἀδιαμφισβήτητος ἀνθελληνισμὸς τῶν Ἑβραίων ἀπὸ ἀρχαιοτάτων χρόνων ἀποδεικνύεται ἄλλωστε, μεταξὺ πολλῶν ἄλλων, καὶ ἐκ τῶν κάτωθι χωρίων τῆς Π. Διαθήκης (ἀπὸ τῆς μεταφράσεως τῶν ἑβδομήκοντα ῥαβίνων):

    Σοφονίας: 2, 4 – 7
    4 Διότι Γάζα διηρπασμένη ἔσται, καὶ Ἀσκάλων ἔσται εἰς ἀφανισμόν, καὶ Ἄζωτος μεσημβρίας ἐκριφήσεται, καὶ Ἀκκάρων ἐκριζωθήσεται.
    5 Οὐαὶ οἱ κατοικοῦντες τὸ σχοίνισμα θαλάσσης, πάροικοι Κρητῶν· λόγος Κυρίου ἐφ’ ὑμᾶς, Χαναὰν γῆ ἀλλοφύλων, καὶ ἀπολῶ ὑμᾶς ἐκ κατοικίας·
    6 καὶ ἔσται Κρήτη νομὴ ποιμνίων καὶ μάνδρα προβάτων,
    7 καὶ ἔσται τὸ σχοίνισμα τῆς θαλάσσης τοῖς καταλοίποις οἴκου Ἰούδα· ἐπ’ αὐτοὺς νεμήσονται ἐν τοῖς οἴκοις Ἀσκάλωνος, δείλης καταλύσουσιν ἀπὸ προσώπου υἱῶν Ἰούδα, ὅτι ἐπέσκεπται αὐτοὺς Κύριος ὁ Θεὸς αὐτῶν, καὶ ἀπέστρεψε τὴν αἰχμαλωσίαν αὐτῶν…

    Σύγχρονος ἀπόδοσις:
    4 Δι’ ὅτι ἡ Γάζα θὰ παραδοθῇ εἰς διαρπαγὴν καὶ ἡ Ἀσκάλων θὰ ἀφανισθῇ καὶ ἡ Ἄζωτος ἐν ὥρᾳ μεσημβρίας θὰ ἐρημωθῇ καὶ ἡ Ἀκκάρων θὰ ἐκριζωθῇ.
    5 Ἀλλοίμονον εἰς τοὺς κατοικοῦντας τὰ παράλια, εἰς τοὺς ἀποίκους ἐκ Κρήτης· ὁ λόγος τοῦ Κυρίου ἐναντίον σας, Χαναάν, γῆ ἀλλοφύλων, θὰ σᾶς διώξω ἀπὸ τὰς οἰκίας σας·
    6 καὶ θὰ γίνῃ ἡ Κρήτη βοσκότοπος καὶ μάνδρα προβάτων,
    7 καὶ θὰ γίνῃ (θὰ παραδοθῇ) ἡ παραλία εἰς τοὺς ὑπολοίπους τοῦ οἴκου τοῦ Ἰούδα· εἰς αὐτοὺς θὰ διανεμηθοῦν οἱ οἶκοι τῆς Ἀσκάλωνος, τὸ βράδυ θὰ ἀναπαύωνται οἱ υἱοὶ τοῦ Ἰούδα, δι’ ὅτι τοὺς ἐνεθυμήθη ὁ Κύριος ὁ Θεὸς των καὶ ἀνέτρεψεν τὴν αἰχμαλωσίαν των…

    Σημειωτέον, ὅτι αἱ ὡς ἄνω πόλεις ἦσαν ἀποικίαι τῶν Κρητῶν (Φιλισταῖοι) ἤδη πρὸ τῆς ἐλεύσεως ἐκεῖ τῶν Ἑβραίων καὶ συνεπῶς τὴν Παλαιστίνην δικαιοῦνται οἱ ἀπόγονοι αὐτῶν σύγχρονοι Παλαιστίνιοι. Ἀντιθέτως οἱ Ἑβραῖοι στηρίζουν τὰ «δικαιώματα κυριότητός των» εἰς τὸ ὅτι τοὺς τὸ εἶπεν… ὁ θεός των, ὁ ὁποῖος ἀποτελεῖ φυσικὰ ἀποκύημα τῆς νοσηρᾶς φαντασίας των. Εἰδικώτερον ἡ Ἄζωτος εἶναι ἡ σημερινὴ «Ἀσδώδ», εἰς τὴν ὁποίαν προσφάτως τὸ Ἰσραὴλ μετέφερεν τὰ ὑπ’ αὐτοῦ καταληφθέντα πλοῖα.

    Ζαχαρίας: 9, 13 – 15
    13 διότι ἐνέτεινά σε, Ἰούδα, ἐμαυτῷ τόξον, ἔπλησα τὸν Ἐφραὶμ καὶ ἐπεγερῶ τὰ τέκνα σου, Σιών, ἐπὶ τὰ τέκνα τῶν Ἑλλήνων καὶ ψηλαφήσω σε ὡς ῥομφαίαν μαχητοῦ·
    14 καὶ Κύριος ἔσται ἐπ’ αὐτοὺς καὶ ἐξελεύσεται ὡς ἀστραπὴ βολίς, καὶ Κύριος παντοκράτωρ ἐν σάλπιγγι σαλπιεῖ καὶ πορεύσεται ἐν σάλῳ ἀπειλῆς αὐτοῦ.
    15 Κύριος παντοκράτωρ ὑπερασπιεῖ αὐτῶν, καὶ καταναλώσουσιν αὐτοὺς καὶ καταχώσουσιν αὐτοὺς ἐν λίθοις σφενδόνης καὶ ἐκπίονται αὐτοὺς ὡς οἶνον καὶ πλήσουσιν ὡς φιάλας θυσιαστήριον.

    Σύγχρονος ἀπόδοσις:
    13 δι’ ὅτι ἐνέτεινά σε, Ἰούδα, ὡς τὸ τόξον μου, ἐνεδυνάμωσα τὸν Ἐφραὶμ καὶ θὰ ξεσηκώσω τὰ τέκνα σου, Σιών, ἐναντίον τῶν τέκνων τῶν Ἑλλήνων καὶ θὰ σὲ κρατήσω ὡς ῥομφαίαν μαχητοῦ·
    14 καὶ ὁ Κύριος θὰ ῥιφθῇ ἐναντίον των καὶ θὰ φθάσῃ ὡς ἀστραπὴ βολίς, καὶ ὁ Κύριος ὁ παντοκράτωρ θὰ σαλπίσῃ τὴν σάλπιγγα καὶ θὰ πορευθῇ μὲ τὸν σάλον τῆς ἀπειλῆς του.
    15 ὁ Κύριος ὁ παντοκράτωρ θὰ ὑπερασπίσῃ (τοὺς Ἑβραίους) καὶ αὐτοὶ θὰ κατασπαράξουν (τοὺς Ἕλληνας) καὶ θὰ τοὺς θάψουν κάτω ἀπὸ λίθους σφενδόνης καὶ θὰ τοὺς πιοῦν ὡς οἶνον καὶ θὰ γεμίσουν (μὲ τὸ αἷμά των) ὡς αἱ φιάλαι τοῦ θυσιαστηρίου.

    Αὐτὸν τὸν θεὸν λατρεύουν οἱ σύγχρονοι Ἕλληνες, ὁ ὁποῖος ἀπειλεῖ, ὅτι θὰ γεμίσῃ φιάλας μὲ τὸ αἷμά των.

    Εἷς Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πρὸς Ἀχαιόν:
    Ἐὰν οἱ Τοῦρκοι ἔδρων μόνοι των, πιθανώτατα δὲν θὰ ὑπῆρχεν σήμερον Τουρκία, ἐμεῖς δὲ θὰ εἴχαμε ἤδη πρὸ πολλοῦ ἐξαπλωθεῖ εἰς τὴν Μικρὰν Ἀσίαν καὶ πρὸς Βορρᾶν. Δι’ ὅτι εἰς πολλὰς περιπτώσεις οἱ Ἑβραῖοι τῆς Τουρκίας ὠργάνωσαν καὶ ἐξαπέλυσαν τοὺς Τούρκους ἐναντίον τῶν Ἑλλήνων, συνειργάσθησαν δὲ μὲ ἄλλους Ἑβραίους, οἱ ὁποῖοι μὲ τὴν σειράν των διεμόρφωσαν ἀρνητικὸν ἢ καὶ ἀνθελληνικὸν κλίμα εἰς τὴν Δύσιν.
    Κλασικὸν παράδειγμα εἶναι ὁ Μουσταφὰ Ῥιζά (Κεμὰλ Ἀτατούρκ), ὁ ὁποῖος ἦτο «ντονμές», ἤτοι ἐξισλαμισθεὶς Ἑβραῖος καὶ κρυπτοεβραῖος, ὑπεύθυνος διὰ τὴν γενοκτονίαν τῶν (συνειδητῶν) Ἑλλήνων τῆς Μικρᾶς Ἀσίας, ὁ ὁποῖος μὲ τὴν βοήθειαν τῆς Δύσεως καὶ τῆς κομμουνιστικῆς Ῥωσσίας ἐπολέμησεν τὸν ἑλληνικὸν στρατόν. Τὸ ἔργον του δὲ ὑπεβοηθήθη ὑπὸ τοῦ τότε Σ.Ε.Κ.Ε., πρώην «Φεντερασιὸν» καὶ μετέπειτα γνωστοῦ μας Κ.Κ.Ε., τὸ ὁποῖον ἱδρύθη ὑπὸ τῶν Ἑβραίων Ἀβραὰμ Μπεναρόγια καὶ Κοὺν Βεντοῦρα τῷ 1909, ὁμοῦ μετὰ τοῦ κινήματος τῶν νεοτούρκων ἐν τῇ τουρκοκρατουμένῃ Θεσσαλονίκῃ. Ἀλλὰ καὶ ὁ Ἐλευθέριος Βενιζέλος, ὁ ὁποῖος πρῶτος ὡδήγησεν τὴν Ἑλλάδα εἰς τὴν Μικρὰν Ἀσίαν μὲ σκοπὸν νὰ καταστραφῇ καὶ ὄχι νὰ τὴν ἐλευθερώσῃ (καὶ σκοπίμως ἔχασεν τὰς ἐκλογὰς τοῦ 1920, ὥστε νὰ μὴ τοῦ καταλογισθοῦν εὐθύναι), πιθανολογεῖται, ὅτι ἦτο ἑβραϊκῆς καταγωγῆς, τὸ δὲ ὄνομά του προερχόμενον ἐκ τοῦ «μπὲν Ἰσραέλ» (= υἱὸς τοῦ Ἰσραήλ), ἐξ οὗ Μπενισραέλος καὶ ἐν συνεχείᾳ Βενιζέλος. Ἐπίσης πολλοὶ Τοῦρκοι πολιτικοὶ ἔχουν ἑβραϊκὴν καταγωγήν, μεταξὺ τῶν ὁποίων καὶ ὁ «Τουρκοκύπριος» Ντεγκτάς.
    Ἐκ τῶν ἀνωτέρω καθίσταται σαφές, ὅτι Ἑβραῖοι ἐν Τουρκίᾳ καὶ ἐκτὸς αὐτῆς δροῦν διαχρονικῶς ἐναντίον τῆς Ἑλλάδος.
    Εἷς Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ελληνα συγκεκριμενα στοιχεία που να αποδεικνυουν την εβραϊκη καταγωγη του Ελευθ.Βενιζελου έχεις? Και εγω το ακουσα αλλα συγκεκριμενα στοιχεία υπάρχουν;
    Διοτι εαν υπάρχουν τοτε αυτομάτως εξηγειται και η πορεία της Μικρασιατικης Ελστρατειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Και για ποιν λόγο δρουν εναντίον της Ελλάδος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πρὸς γράψαντα τῇ 18ῃ–8ου–2010, 5:08 μ.μ.:
    Ἒ ὄχι νὰ ζητήσωμεν καὶ συγγνώμην διὰ τὸν Ἐκπολιτιστὴν Ἀντίοχον Δʹ τὸν Ἐπιφανῆ! Ὁ Ἀντίοχος ἄλλωστε καὶ ὅλοι οἱ Ἕλληνες βασιλεῖς, διέθεταν πνεῦμα ἀνεξιθρησκείας, τὴν ὁποίαν ἐφήρμοζον ἐφ’ ὅλων τῶν λαῶν καὶ μάλιστα υἱοθέτουν οἱ ἴδιοι τὰς κατὰ τόπους θρησκευτικὰς λατρείας καὶ τὰς ἐνίσχυαν. Μόνοι οἱ Ἑβραῖοι, ἐξ ὅλων τῶν λαῶν, ἐπανεστάτησαν διὰ θρησκευτικοὺς λόγους. Ἡ δὲ ἐπανάστασίς των ἐστρέφετο πρωτίστως κατὰ τῶν ὁμοεθνῶν των ἐκείνων, οἱ ὁποῖοι, διαβλέποντες τὴν ὑπεροχὴν τοῦ Ἑλληνικοῦ Πολιτισμοῦ, ἤλλαζαν τὰ ὀνόματά των καὶ ἐλάμβαναν ἑλληνικά, ἐμορφοῦντο εἰς τὴν Ἑλληνικὴν Παιδείαν, υἱοθέτουν τὴν ἑλληνικὴν θρησκείαν καὶ μάλιστα προέβαιναν καὶ εἰς πλαστικὰς ἐπεμβάσεις ἀποκαταστάσεως τῆς περιτομῆς. Ἄλλωστε ἡ διείσδυσις τοῦ Ἑλληνικοῦ Πολιτισμοῦ ὑπῆρξεν ῥαγδαία εἰς τὴν Ἀσίαν κατὰ τοὺς Ἑλληνιστικοὺς χρόνους καὶ δὲν ὑπῆρχε λόγος, οἱ Ἑβραῖοι νὰ ἐξαιρῶνται. Ὁ Ἀντίοχος λοιπὸν εἰσέβαλεν εἰς τὴν Ἱερουσαλὴμ καί, διὰ νὰ τιμωρήσῃ τοὺς ἐπαναστάτας, μετέτρεψεν τὸν ναὸν τοῦ Γιαχβὲ εἰς ναὸν τοῦ Διὸς Ξενίου. Καὶ πολὺ καλῶς ἔπραξεν.
    Ὅσοι θέλουν, ἂς ἀνατρέξουν καὶ εἰς τὴν ἀκόλουθον ἱστοσελίδα, ὅπου ἀναφέρεται, ὅτι ὁ Ἀντίοχος εὗρεν εἰς τὸν ναὸν τῶν Ἑβραίων ἕνα Ἕλληνα, τὸν ὁποῖον προώριζαν δι’ ἀνθρωποθυσίαν. Ἐπίσης ἀναφέρονται καὶ περιστατικὰ ἀνθρωποθυσιῶν, κυρίως Ἑλληνοπαίδων, ὑπὸ τῶν Ἑβραίων εἰς προσφάτους περιόδους:
    http://forum.elefsis.com.cy/index.php?topic=100.0
    Εἷς Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Προς "εις Ελλην" για τις αναρτήσεις 10.54/12.14: Ευτυχώς που είσαι μόνο ένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @ 12:21 π.μ.

    Η παραποίηση της Ιστορίας δεν βοηθά. Άνοιξε κανένα βιβλίο και διάβασε πόσο "Επιφανής" ήταν ο Αντίοχος και πόσο περήφανοι πρέπει να είμαστε για τις πράξεις του, αν και δεν ισχύει η συλλογική ευθύνη.

    Στο forum που με παραπέμεπις, γράφει ότι το .... 1812 (!!) Εβραίοι σκότωσαν στην Κέρκυρα δύο παιδιά. Και τι σημαίνει αυτό, το οποίο βεβαίως δεν έχει και ιστορική πηγή; Από το ... forum διαβάζεις Ιστορία; ... Καλούς οίνους! :-))

    @ skal

    Ίσως θα ενδιέφερε το άρθρο αυτό του Α. Μασσαβέτα.

    ___________________________________

    Όπως και να έχει το πράγμα, αυτή την στιγμή μπορούμε να επωφεληθούμε από μία ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με το Ισραήλ. Το να ανατρέχουμε σε παλιές ιστορίες, πολλές των οποίων δεν είναι ακριβείς, όπως φαίνεται και από το παραπάνω άρθρο, είναι νομίζω ανώφελο. Μπορούμε σαν χώρα και σαν λαός να βγούμε από το τέλμα και την απομόνωση; Αν ναι, θα επιζήσουμε. Αν όχι, θα σβήσουμε. Μέση λύση δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πρὸς ἀνώνυμον γράψαντα τῇ 19ῃ–8ου–2010, 12.02 π.μ.:
    Συγκεκριμένα στοιχεῖα ἀποδεικνύοντα τὴν ἑβραϊκὴν καταγωγὴν τοῦ Ἐλ. Βενιζέλου δὲν ἔχω, δι’ αὐτὸ καὶ εἰς τὸ ἀνωτέρω σχόλιόν μου γράφω, ὅτι αὐτὴ πιθανολογεῖται. Ἐν τούτοις ὅλη ἡ πορεία τοῦ ἀνδρὸς φαίνεται ἀλλοπρόσαλλος καὶ εἰς πολλὰς περιπτώσεις ἐναντία τῶν ἐθνικῶν συμφερόντων. Ἐπὶ παραδείγματι ἐπρότεινεν νὰ χαρίσῃ (!) τὴν Καβάλαν εἰς τοὺς Βουλγάρους, ἵνα προσέλθουν εἰς τὴν συμμαχίαν τῆς Entente, ἄνευ ἀνταλλαγμάτων διὰ τὴν Ἑλλάδα. Ἐλεγχθεὶς δὲ ὕστερον δι’ αὐτὴν τὴν πολιτικήν του ἐν τῷ κοινοβουλίῳ, ἀνέπτυξεν πρὸς ἀπολογίαν του τὴν περίφημον θεωρίαν τῆς Σπονδυλικῆς Στήλης, καθ’ ἣν ἡ «σπονδυλικὴ στήλη» τῆς Ἑλλάδος δὲν ἠδύνατο νὰ σηκώσῃ τὴν Καβάλαν, ὁπότε καὶ ἐὰν τοῦ τὴν ἐχάριζαν, αὐτὸς θὰ τὴν ἀπέρριπτεν. Ἀργότερον βεβαίως ἐθεώρει, ὅτι αὐτὴ αὕτη ἡ «σπονδυλικὴ στήλη», οὐδὲ κατ’ ἐλάχιστον ἐνισχυθεῖσα, ἠδύνατο νὰ σηκώσῃ τὸ βάρος τῆς Μικρᾶς Ἀσίας. Εἶναι ἐπίσης γνωστὰ τὰ τοῦ ἐθνικοῦ διχασμοῦ καὶ ἡ ἐπὶ τῶν γαλλικῶν λογχῶν στηριχθεῖσα δικτατορία τοῦ Ἐλ. Βενιζέλου. Καὶ δὲν ἐπιθυμῶ ἐδῶ, νὰ ὑπερασπισθῶ τοὺς βασιλόφρονας, ἀλλ’ οὐδεῖς δι’ οὐδένα λόγον δικαιοῦται, πρὸς χάριν μάλιστα ἀλλοτρίων συμφερόντων, νὰ χωρίσῃ τὴν χώραν εἰς τὰ δύο. Ἀλλ’ αὐτὴν τὴν τακτικὴν ἠκολούθησεν καὶ κατὰ τὴν Μικρασιατικὴν Ἐκστρατείαν, κατηγορῶν καὶ ἐν πολλοῖς συκοφαντῶν τὴν ἐδῶ κυβέρνησιν εἰς τοὺς ξένους καὶ ἄλλως δρῶν ἐναντίον τῆς ἐπιτυχίας τῆς Ἐκστρατείας. Εἶναι ἐνδιαφέρον, ὅτι κατὰ τὴν Δίκην τῶν Ἕξ, βενιζελικὸς ταγματάρχης (τοῦ ὁποίου δὲν ἔχω εὔκαιρον τῶρα τὸ ὄνομα) κατέθεσεν, ὅτι ἐχάσαμε λόγῳ πτώσεως τοῦ ἠθικοῦ μας καὶ τοῦτο ἐπειδὴ οἱ Τοῦρκοι ἔρριπταν ἀπὸ τῶν ἀεροπλάνων των ἐντὸς τῶν ἑλληνικῶν γραμμῶν τὸν Ῥιζοσπάστην καί τινα ἄλλην ἐφημερίδα, ἣν ἐξέδιδαν οἱ βενιζελικοὶ ἐν Κωνσταντινουπόλει. Ἐπίσης κάποιαι κυρίαι φιλανθρωπικῶν συλλόγων ἐκ Κωνσταντινουπόλεως ὁρμώμεναι ἤσκουν διαλυτικὴν ἐπίδρασιν εἰς τὸ ἠθικὸν τῶν στρατιωτῶν μας. Εἶναι ἑπόμενον λοιπὸν καὶ φυσικόν, διατί οἱ σύγχρονοι πολιτικάντηδες ἔχουν ἀναγάγει τὸν Βενιζέλον εἰς ἓν εἶδος προφήτου καὶ θείας δι’ αὐτοὺς μορφῆς, τὸν ὠνόμασαν ἐθνάρχην (!;), τοῦ ἀφιεροῦν ἀγάλματα καὶ συνεχῶς προπαγανδίζουν ὑπὲρ αὐτοῦ. Δι’ ὅτι καὶ αὐτοὶ τὰ ἴδια κίνητρα ἔχουν καὶ τοὺς ἰδίους σκοπούς.

    Πρὸς ἀνώνυμον γράψαντα τῇ 19ῃ–8ου–2010, 12.14 π.μ.:
    Ὁ «μέσος» θρῆσκος Ἑβραῖος δρᾷ ἐναντίον τῆς Ἑλλάδος, ἐπειδὴ τὰ ἱερά του βιβλία τοῦ διδάσκουν τὸ ἐναντίον της μῖσος. Τὸ διατί ὅμως ἐγράφησαν αὐτὰ τὰ βιβλία καὶ διατί φαίνεται νὰ ὑπάρχῃ μία κεντρικῶς ἐλεγχομένη ἀνθελληνικὴ πρακτική, εἶναι δυσκολώτερον νὰ ἀπαντηθῇ. Ἡ προφανὴς ἀπάντησις εἶναι, ὅτι ὁ Ἑλληνικὸς Πολιτισμὸς εἶναι τὸ μόνον ἀντίδοτον εἰς τὸν Ἐξουσιασμόν, καὶ ὅ,τι παρήγαγαν ποτὲ οἱ Ἑβραῖοι εἶναι καθαρῶς ἐξουσιαστικόν.

    Εἷς Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. >συμπαρατάσσονται ανοικτά με τους γενοκτόνους Τούρκους<
    >Το Ισραήλ συνάπτει σειρά συμφωνιών με την Τουρκία, οι οποίες εκ των πραγμάτων στρέφονται εναντίον της Ελλάδος<

    >Για την Ελλάδα θα έπρεπε να είναι πιο δύσκολο, αφού υπάρχουν τα αγκάθια και οι πληγές του παρελθόντος, πληγές που είναι ακόμα ανοικτές στο σώμα των Θρακών, των Κωνσταντινουπολιτών, των Ποντίων, των Κυπρίων και ολόκληρης της Ελλάδος<

    --------

    Και ποιους προτεινεις τελικα για να κανει συμμαχια η Ελλαδα σε αυτες
    τις κρισιμες φασεις μας

    --------

    >Φυσικά υπάρχουν και τα ενεργειακά της Α Μεσογείου, που απαιτούν προσέγγιση και συνεργασία της Κύπρου και του Ισραήλ και άρα και της Ελλάδος και εκεί πρέπει να είμαστε σοβαροί και συναινετικοί<

    -------
    Εδω δινεις μονος σου την απαντηση
    σε οσα εγραψες,απαντηση ομως που κραυγαζει τα αδιεξοδα ενος ΕΛΛΗΝΑ.


    Και επειδη θεωρω οτι τις σχεσεις
    Τουρκιας-Ισραηλ τις αντιμετωπιζωμε
    μονο εξωτερικα ("εξωτερισμο" θεωρω ακομη και τον "ΝεοΟθωμανισμο")αντιγραφω πρωινο μου σχολιο στο Infognomon προς τον Ταξιαρχο και ελπιζω να γινει δεκτο για συζητηση,διοτι τα πραγματικα αιτια μας...πηγαινου αλλου.
    --------
    >sterg είπε...
    "...Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010
    Επίσκεψη Νετανιάχου υπό το βλέμμα της Αγκυρας και του αραβικού κόσμου




    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ταξίαρχος ε.α. Πολεμικής Αεροπορίας Πρώην Γεωστρατηγικός Αναλυτής ΓΕΕΘΑ απόφοιτος της Σχολής Πολέμου και του Centre d' Εtudes Diplomatiques et Strategiques ( www.geostrategy.gr ).

    naftemporiki

    Print this post
    Αναρτήθηκε από Andpik στις 8/18/2010 01:46:00 μμ
    Ετικέτες Ελλάδα, Ισραήλ ..."
    ----------
    Τα πραγματα εδω αναφερθηκαν σε 1ο
    επιπεδο πληροφορησης και η αναλυση ητανε αναλογη
    Οι σχεσεις και οι διαφορες Τουρκιας
    -Ισραηλ ειναι πολυεπιπεδες και δεν εχει σχεση παρα μονο σε εξωτερικο πλανο και 1ο επιπεδο η δηθεν αντικατασταση του Ισραηλ απο την Τουρκια στην περιοχη.Οι σχεσειςτων δυο ειναι διαλεκτικα εμπλεκομενες
    ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ και αφορουν τις σχεσεις και διαφορες μεταξυ μεγαλων ρευματων του Εβραισμου τους τελευταιους αιωνες.Διαλεκτικη σχεση
    που διαμορφωνουν τους τελευταιους αιωνες διαφορες καταστασεις,απο την φιλοσοφια και οικονομια μεχρι
    τα πολιτικα συστηματα και τηνΙστορια πως εξελισεται και το τι ακομη ερχεται στο μελλον.Αλλο ρευμα εκφραζεται με βαθυ Εσωτερισμο,αλλο
    με κοσμοπολιτικη στρατηγικη,αλλο με
    την αγνοια το γιατι καποιος ειναι Εβραιος παρα μονο γιατι ετσι εμαθε
    η επειδη εχει Εβραικο διαβατηριο η
    επειδη στην απομονωση που ητανε τον
    καλυπτε ο Ιουδαισμος.Υπαρχει βαθεια
    διαλεκτικη αντιθεση των ακολουθουντων στην Τουρκια το προτυπο των Donmeh με τους Εβραιους
    εξ Ανατολης που εχουν την εθνικη συνειδηση του Ισραηλιτη του κρατους του Ισραηλ αν και γινονται κινησεις για ενωση των δυο ακραιων πολων του Εβραισμου οποτε θα παρουσιαστει στο μελλον κατι τελειως διαφορετικο για το ποιος ειναι Εβραιος.Πιστευω οτι στο μελλον μια ποιο εξεληγμενη πνευματικα ανθρωποτητα θα παρακολουθει την αληθεια συμμεταχοντας η ιδια στις εξεληξεις και δεν θα υπαρχουν μυστικα θεματα διοτι σε αυτα θα πρεπει να γινουν κοινωνοι περισοτεροι ανθρωπο για το καλο της
    ιδιας ανθρωποτητας.

    19 Αυγούστου 2010 9:59 π.μ.

    Τελικα πιστευω οτι οταν μαλωνουν
    οι ελεφαντες την πληρωνουν τα βατραχια.Στα πολυ μεγαλα γεγονοτα
    του 19ου και 20ου αιωνα καποιοι την "πληρωσαν" και μεσα σε αυτους
    ειμασταν και εμεις.Ας σκεφτουμε
    Σαββα οτι το κακο δεν μπορει να συνεχιστει για εμας και το τι ακριβως πρεπει να κανωμε και με ποιο τροπο για την Πατριδα μας.
    Χρειαζεται γνωση,συμμαχια και προετοιμασια.Πολλα ερχονται.Οι ελεφαντες τρελλαθηκαν και δεν υπολογιζουν τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πρὸς ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΝ:
    Διὰ τὸν ἀνθελληνισμὸν τῆς Π. Διαθήκης οὔτε λόγος. Ὅσον δὲ ἀφορᾷ εἰς τὴν «μοναχικότητά μου», τὰ ὅσα ἀναφέρω γίνονται γνωστὰ εἰς τοὺς Ἕλληνας ἀπὸ πολλῶν ἤδη ἐτῶν καὶ ἀπὸ πολλοὺς ἐρευνητάς. Σιγά-σιγὰ ἔρχεται εἰς τὸ φῶς ἡ ἀλήθεια.

    Πρὸς ἀνώνυμον γράψαντα τῇ 19ῃ–8ου–2010, 9.54 π.μ.:
    Ὁπωσδήποτε ὁ Ἀντίοχος, ὅσα λάθη καὶ ἐὰν ἔκαμεν, ἦτο πολὺ περισσότερον ἐπιφανὴς τῶν προηγηθέντων Ἀσιατῶν δυναστῶν. Καὶ ὁπωσδήποτε δὲν μπορεῖ νὰ κατηγορηθῇ διὰ τὴν ἀντιμετώπισιν τῶν Ἑβραίων, δι’ ἣν εἶχε κάθε λόγον.
    Εἰς δὲ τὴν ἱστοσελίδα δὲν ἀναφέρεται ἁπλῶς ἡ δολοφονία δύο παίδων ὑπό τινων Ἑβραίων (διατί ἐπιχειρεῖς νὰ ὑποβαθμίσῃς τὸ γεγονός;) ἀλλὰ ἡ θυσία των, καθῶς καὶ ἡ συστηματικὴ πρακτικὴ μεταξὺ τῶν Ἑβραίων νὰ θυσιάζουν ἀνθρώπους καὶ κυρίως Ἑλληνόπαιδας. Καὶ δὲν ἀναφέρεται μόνον τὸ ἐν Κερκύρᾳ περιστατικὸν ἀλλὰ καὶ ἄλλα ἐν Ζακύνθῳ, Κωνσταντινουπόλει, Λαρίσσῃ, Σμύρνῃ, καθῶς καὶ ἐν Οὐγγαρίᾳ, ἀλλὰ καὶ ἡ πώλησις αἰχμαλωτισθέντων εἰς τὸ Μεσολόγγι καὶ τὴν Πελοπόννησον Ἑλληνοπαίδων εἰς τοὺς ἐν Αἰγύπτῳ Ἑβραίους, διὰ νὰ τοὺς θυσιάσουν. Καὶ δὲν ἀναφέρω τὴν ἱστοσελίδα παρὰ διὰ λόγους εὐκολίας εὑρέσεως ὑπὸ τῶν ἀναγνωστῶν. Ἄλλωστε ἡ ἱστοσελὶς ἀρύεται τὰς πληροφορίας της ἀπὸ τοῦ βιβλίου τοῦ ταξ/χου Χρήστου Μπλέτα «Ὀρφεὺς ὁ Θρᾷξ», τὸ ὁποῖον δύνανται νὰ ἀναζητήσουν οἱ ἀναγνῶσται.
    Ἀλλὰ καὶ τὰς ὑπὸ τοῦ Ἀπίωνος περὶ ἑβραϊκῶν ἀνθρωποθυσιῶν παρεχομένας πληροφορίας πῶς τὰς σχολιάζεις; Σημειωτέον, ὅτι τὸ βιβλίον τοῦ Ἀπίωνος ἔχει (εὐλόγως) ἐξαφανισθεῖ, ὅσα δὲ γνωρίζομεν, εἶναι ἐκ τοῦ «Κατ’ Ἀπίωνος» ἔργου τοῦ Ἑβραίου Φλαβίου Ἰωσήπου (Ἰωσήφ), ὁ ὁποῖος προσεπάθησεν νὰ ἀντικρούσῃ αὐτὰς τὰς κατηγορίας.
    Ἀκόμη καὶ εἰς τὴν «Ὄπραν» ἐβγῆκε νεαρά τις Ἑβραία καταγγέλουσα τὴν οἰκογένειάν της καὶ πολλοὺς ἀκόμη κατὰ τ’ ἄλλα ἀξιοσεβάστους (…) Ἑβραίους, ὡς ἐπιδιδομένους εἰς τὸ ἀποτρόπαιον τοῦτο ἑβραϊκὸν ἔθιμον (http://www.youtube.com/watch?v=byBkRXBNK4Q).
    Περὶ δὲ τῆς ὑποτιθεμένης συμμαχίας μεταξὺ Ἑλλάδος καὶ Ἰσραήλ: Ἐν ἀντιθέσει πρὸς τὰ ὅσα ὑποστηρίζεις, ἡ γνῶσις τῆς Ἱστορίας εἶναι ὁ μόνος ἀσφαλὴς γνώμων, ἵνα πορευθῶμεν μὲ ἀσφάλειαν (κατὰ τὸ δυνατόν) εἰς τὸ μέλλον. Καὶ ἡ γνῶσις τῶν διαθέσεων τῶν Ἑβραίων ἔναντί μας εἶναι ἀπαραίτητος, πρὸ κειμένου νὰ ἀξιολογήσωμεν τὰ ὑπὲρ καὶ τὰ κατὰ καὶ μάλιστα τὰς προοπτικὰς μίας τοιαύτης συμμαχίας ἢ συνεργασίας.

    Εἷς Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Πετρέλαιο-βενζίνη αυξήθηκαν σε ένα χρονο 50%!
    Με 85 εκ. βαρέλια ημερήσια κατανάλωση, ΔΕΝ πρόκειται να αντλήσουν όλα τα κοιτάσματα (που φτάνουν μόνο για λίγα χρόνια), αφού ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ ραγδαία και γίνεται επισφαλέστερη κάθε άντληση, βλ. ΒΡ...
    Με 3-4 ευρώ το λίτρο η βενζίνη ΑΥΡΙΟ, οι μοναρχικοί τραπεζίτες σκρουτζ θέλουν να μας προγράψουν επειδή ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ το πετρέλαιο-ΔΕΝ υπάρχουν 'εναλλακτικές' (μπλοφάρουν για ψιλοκοιτάσματα, ώστε να κερδίσουν χρόνο, αφού οι ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ φτιάχνονται από το ολοένα λιγότερο-ακριβότερο πετρέλαιο, τα δε λοιπά καύσιμα λιγοστεύουν-ακριβαίνουν παίρνοντας τη θέση του...), και ΤΡΕΜΟΝΤΑΣ, για να γλιτώσουν τον κανιβαλισμό, μας σπρώχνουν να αλληλοσκοτωθούμε ευρωπαίοι-υπερπληθυσμιακοί αφροασιάτες, ενώ αυτοί νομίζουν ότι θα μείνουν με τις τελευταίες σταγόνες στον Τιτανικό...
    Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει η ανθρωπότητα, τόσο πιο γρήγορα θα δει τη λύση σε αναδασώσεις-αυτάρκη αιγοτροφία-παλλαϊκή άμυνα.
    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4529824
    http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/11/peak-oil-production-supply
    http://timesonline.typepad.com/environment/2009/06/peak-oil-latest-yikes.html
    http://www.youtube.com/watch?v=Ulxe1ie-vEY
    http://www.youtube.com/watch?v=ow1w33VAPII
    http://www.edugate.gr/content/sos-ifaisteiakos-xeimonas-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. "Θα πρέπει να λάβουμε υπ΄όψη μας το ενδεχόμενο ότι η Τουρκία με το Ισραήλ μπορεί να τα ξαναφτιάξουν στο μέλλον.."
    Αυτό το ενδεχόμενο, θα έπρεπε να απασχολήσει σοβαρά έναν υπεύθυνο πρωθυπουργό της Ελλάδας, ώστε να καθορίσει τη στάση του αναλόγως.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. >Εις Ελλην
    Κλασικὸν παράδειγμα εἶναι ὁ Μουσταφὰ Ῥιζά (Κεμὰλ Ἀτατούρκ), ὁ ὁποῖος ἦτο «ντονμές», ἤτοι ἐξισλαμισθεὶς Ἑβραῖος καὶ κρυπτοεβραῖος,<
    ------------
    Δεν ητανε μονο αυτο που αναφερεις
    αλλα Ντονμες δηλαδη μειξη Ισλαμ και Εβραισμου,και οταν λεω Ισλαμ εννοω το Μυστικο Ισλαμ των Σουφι.
    Αν ειχες γνωρισει "εις ελλην" τον
    Πατερα Παισιο θα επρεπε να γνωριζεις οτι σχετιζονταν με Σουφι.
    Τωρα μπερδευτηκες "εις ελλην" γιατι
    σιγουρα τους Μεγαλους της Οροδοξιας
    θα τους ταυτιζεις με το βρωμερο συστημα της εκκλησιας.Οι Μεγαλοι
    ητε δηλωνουν εξωτερικα Χριστιανοι ητε Ισλαμ ητε Εβραιοι ητε Βουδιστες
    ειναι η ητανε Μεγαλοι γιατι κοινωνουν το Συμπαν και οχι τα γηινα λαμογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Το σχόλιο 7:20 μ.μ. είναι δικό μου.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Πρὸς sterg:
    Ντονμέδες, Ἰσλάμ, Σοῦφι, Παΐσιοι, Ὀρθοδοξία καὶ ὀλίγος Βουδδισμός, διὰ νὰ δέσῃ ἡ σάλτσα. Τίνα σχέσιν ἔχουν ὅλα αὐτὰ μὲ τὴν Ἑλλάδα καὶ τὰ συμφέροντά της καὶ μὲ τὸ συζητούμενον θέμα; Καὶ τί ἔκαμεν αὐτὸς ὁ Παΐσιος καὶ εἶναι μέγας; Μήπως θαύματα; Καὶ ὁ Οὖρι Γκέλερ… λυγίζει κουτάλια.
    Μεγάλοι εἶναι οἱ Γίγαντες τῆς Ἑλληνικῆς Ἀρχαιότητος. Αὐτοὶ ποὺ ἐξηνθρώπισαν τὸν ἄνθρωπον ἀπομακρύνοντές τον ἀπὸ τοῦ σκοταδισμοῦ τῆς θρησκείας. Μεγάλοι εἶναι ἐπίσης οἱ ἐρευνηταὶ τῆς σημερινῆς ἐποχῆς τοῦ θριάμβου τῆς Ἐπιστήμης. Ὅλοι οἱ φιλόσοφοι, οἱ ἐπιστήμονες, οἱ καλλιτέχνες ὅλων τῶν ἐποχῶν. Μὲ Παϊσίους θὰ ἀσχολούμεθα τῶρα;
    Εἷς (ξεμπερδεύσας) Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλα εισαι περιπτρωση..."εις ελλην"
    με μικρο "ε". Αδικεις τον Τοπο που
    μεγαλωσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Πρὸς sterg:
    Καλά. Μάθε πρῶτα πῶς γράφεται τὸ «εἴτε» καὶ μίαν στοιχειώδη διατύπωσιν ἐννοιῶν καὶ μετὰ συζητοῦμεν ποῖος καὶ κατὰ πόσον εἶναι Ἕλλην.
    Εἷς Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ο πατέρας Παίσιος ουδεμία σχέση είχε με Σούφι και παρακαλώ επειδή τον γνώριζα προσωπικά μή γράφετε βλακείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.