23/8/10

Στη Σαγαλασσό της Πισιδίας…


O αρχαιολογικός χώρος της Σαγαλλασού (πάνω) και η κεφαλή αγάλματος του Αδριανού, όπως βρέθηκε κατά τη διάρκεια των ανασκαφών

του Σάββα Καλεντερίδη
Στην κωμόπολη Αγλασούν (Ağlasun) του νομού Μπούρντουρ (Burdur) της Τουρκίας, μια ομάδα αρχαιολόγων από το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβέν του Βελγίου, με επικεφαλής τον καθηγητή Μαρκ Βάλκενς, ανασκάπτει τον αρχαιολογικό χώρο της Σαγαλασσού της Πισιδίας.
Τα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν ανευρεθεί μέχρι στιγμής θεωρούνται εντυπωσιακά, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς αν επισκεφθεί την ιστοσελίδα της βελγικής αρχαιολογικής ομάδας, ενώ το γύρο του κόσμου έχει κάνει η είδηση της εύρεσης του γιγαντιαίου αγάλματος του Ρωμαίου αυτοκράτορα Μάρκου Αυρηλίου, που ανασκάφηκε εκεί.
Ενώ λοιπόν οι αρχαιόφιλοι όλου του κόσμου μοιράζονται τις ειδήσεις που αφορούν τα όντως σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα που φέρνει στο φώς η βελγική αρχαιολογική σκαπάνη, κανείς δεν έχει δώσει σημασία σε μια είδηση που αφορά στη Σαγαλασσό και στους κατοίκους της σύγχρονης Αγλασούν, παραφθορά του αρχαίου, μάλλον καρικής προέλευσης, ονόματος.
Η ομάδα των Βέλγων αρχαιολόγων που κάνει τις αρχαιολογικές ανασκαφές, έκανε γενετικές έρευνες στα οστά των νεκρών που βρέθηκαν στους ανασκαμένους τάφους της αρχαίας Σαγαλασσού και συσχέτισε τα αποτελέσματα με το γενετικό υλικό των εργατών που εργάζονται στις ανασκαφές, που είναι κάτοικοι της κωμόπολης Αγλασούν.
Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά*.
Οι σύγχρονοι κάτοικοι της Αγλασούν έχουν το ίδιο γενετικό υλικό με τους κατοίκους της αρχαίας Σαγαλασσού, που σημαίνει ότι είναι απόγονοί τους.
Το θέμα δημιούργησε μεγάλη αναταραχή και προβληματισμό στην τοπική κοινωνία και τους κατοίκους του Αγλασούν, η οποίοι, καθότι διαποτισμένοι από τον εθνικιστικό σκοταδισμό, μέχρι τώρα ζούσαν με τη βεβαιότητα ότι όλοι τους κατάγονται από το “ευγενές και ανώτερο” τουρκικό έθνος.
Το στοιχείο αυτό μας δείχνει ότι για την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας ίσως ο πολιτισμός και η ιστορία να είναι πιο ισχυρό όπλο από τις φρεγάτες, τα αντιαεροπορικά, τους πυραύλους και τα αεροπλάνα, τα οποία φυσικά δεν λέμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν για την εξασφάλιση της εθνικής μας ακεραιότητας και της ειρήνης.
Έχοντας μέσα μας βαθειά αυτήν την πίστη, ξεκινήσαμε πριν από οκτώ χρόνια το ταξίδι μας στον Πόντο, την Κωνσταντινούπολη, την Καππαδοκία, την Καρία, τη Λυκία, την Ιωνία, την Αιολία, τη Σμύρνη, εκδίδοντας τη σειρά των ιστορικών ταξιδιωτικών οδηγών και χαρτών για τις περιοχές αυτές, που αναδεικνύουν με ισορροπημένο τρόπο την ιστορική αλήθεια που κρύβεται βαθειά θαμένη στα χώματα της Ανατολίας και στις σκοπιμότητες της “νομιμοφροσύνης” των εκάστοτε αρμοδίων, που είναι μονίμως απόντες από τις μεγάλες στιγμές της ιστορίας, ενώ, κατά έναν περίεργο τρόπο, είναι μονίμως παρόντες στις μικρές και μαύρες στιγμές της.
Στη Σαγαλασσό της Πισιδίας λοιπόν…

*Να σημειωθεί ότι το γεγονός της γενετικής έρευνας αναφέρθηκε σε μένα προσωπικά από αρχαιολόγο που επισκέφθηκε την περιοχή και δεν στηρίζεται σε κάποια επίσημη ανακοίνωση. Οπότε, υπάρχει πάντα η ανάγκη της επαλήθευσης της πληροφορίας.
Πάντως, επειδή δεχτήκαμε πολλές τηλεφωνικές ερωτήσεις για το θέμα, σας παραπέμπουμε σε δημοσίευμα της εφημερίδας SABAH, το οποίο στηριζόμενο σε επιστημονικές μελέτες αναφέρει ότι οι παρείσακτοι Τουρκομάνοι του Αρπασλάν που εγκαταστάθηκαν στην Ανατολία, μετά τη μάχη του Ματζικερτ, αποτελούσαν μόνο το 10-15% του συνολικού πληθυσμού της Ανατολίας και αντί να αλλοιώσουν και να εκτουρκίσουν γενετικά τους λαούς της Ανατολίας, οι ίδιοι οι παρείσακτοι Τουρκομάνοι αφομοιώθηκαν γενετικά από τους αυτόχθονες, άσχετα με τις θρησκευτικές αφομοιώσεις (εξισλαμισμούς) και της αφομειώσεις της εθνικής συνείδησης (εκτουρκισμούς) που ακολούθησαν. Στο εν λόγω κείμενο αναφέρεται ότι γενετικά οι κάτοικοι της σημερινής Τουρκίας έχουν μεγάλες ομοιότητες με τους κατοίκους της Ελλάδας και του Ιράν.

58 σχόλια:

  1. Και αυτή και η προηγούμενη ανάρτηση αναφέρουν ότι έγινε σύγκριση DNA αρχαίων οστών με σύγχρονους κατοίκους της περιοχής. Ξέρετα αν έχει γίνει ποτέ κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα;
    Επίσης, θα έπρεπε τόσα χρόνια να έχει ιδρυθεί ελληνική αρχαιολογική σχολή στην Τουρκία που να ανασκάπτει αρχαίες ελληνικές πόλεις, όπως κάνουν στην Ελλάδα τόσες ξένες αρχαιολογικές αποστολές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και βεβαια εχει γινει απο τον καθ. Τριανταφυλλιδη του ΑΠΘ. εαν θυμαμαι καλα οι σημερινοι ελληνες ειναι κατα 96% ιδιοι με τους αρχαιους και κατα 60-70% ιδιοι με τους προιστορικους ελληνες. το υπολοιπο 4% ειναι σλαβικες επιρροες. επισης το dna των ελληνων ειναι το ιδιο με της μεγαλης ελλαδας (νοτιων ιταλων δηλαδη) αλλα και με αυτο των νοτιων ισπανων!!
    το αποτελεσμα της ερευνας εξεπληξε και τους πιο αισιοδοξους βαζοντας τελος στο μεγαλο ιστορικο ερωτημα περι της βιολογικης συνεχειας των ελληνων.

    Χιουτεκούτλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Καλεντερίδη, όλα καλά με τα αρχαιολογικά ευρήματα.

    Η εξέταση DNA είναι μια μέθοδος επικίνδυνη, για λόγους που κι εσείς γνωρίζετε...χρησιμοποιείται από διαφορετικές ιδεολογίες, προς εξυπηρέτηση σκοτεινών συμφερόντων. Και πάντα καθ' υπαγόρευση.

    Ας μην γινόμαστε ένα με τους ΝΑΖΙ ιδεολογικά. Δεν θα την βγούμε φυλετικά στους Τούρκους. Οι Τούρκοι είναι βέβαιο ότι κατά κύριο όγκο προέρχονται από εξισλαμισμούς Χριστιανών...αυτό αρκεί...

    Οι σκοπιανοί πλήρωσαν έρευνα, στο μεγάλο πανεπιστήμιο Κομπλουτενσκ της Μαδρίτης, και βγάλανε ότι οι σύγχρονοι κάτοικοι της Ελλάδος έχουνε υποσαχάρια καταγωγή...

    ...επειδή στην μέθοδο ταυτοποίησης DNA χρησιμοποιούνται κατά κόρον στατιστικές μέθοδοι, μην βιάζεστε να πανηγυρίζετε, διότι είναι μπουμερανγκ η όλη ιστορία...

    Στα αρχαιοελληνικά χρόνια δούλοι ελευθερωνόταν εν καιρώ πολέμου, και αποκτούσαν τον τίτλο του ελευθέρου πολίτου, αναλόγως με τα ανδραγαθήματα του καθενός.

    Στο (ψευδεπίγραφο) "Βυζάντιο", στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία επί χριστιανισμού δηλαδή, ήτανε Σκύθες, Άραβες, Πέρσες, Σύριοι, Αρμένιοι, ένα με την Ρωμιοσύνη: ο κόσμος επιμίχθηκε αδιαφορώντας για φυλετισμούς, κάτω από την ομπρέλα του Χριστιανισμού και των γνωστών λόγων του Αποστόλου Παύλου.

    Δείτε τα γενεαλογικά δένδρα αυτοκρατόρων, για να καταλάβετε ότι ούτε ένας αυτοκράτορας δεν ήταν "Έλληνας" φυλετικά.

    Ναι στην ανάδειξη του πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Όχι στην αμφισβητούμενη και ρατσιστική μέθοδο ιστορικής ταυτοποίησης μέσω DNA.

    Ο John Prag, ανθρωπολόγος και αρχαιολόγος, σοφά αναφέρει ότι υπάρχουν τόσες πολλές μέθοδοι, όπου κι ένας Ιάπωνας μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι Αφρικάνος...

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κ.Π.
    Νομίζω ότι συγχέεις τα πράγματα.
    Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να αναδειχτεί η πολιτισμική και ιστορική πραγματικότητα της Ανατολής.
    Αν γίνει αυτό και αν αποδειχτεί με αξιόπιστες γεννετικές έρευνες ότι οι σημερινοί κάτοικοι της Τουρκίας δεν είναι Τούρκοι, όπως τους έχουν κάνει να πιστέψουν οι Τούρκοι εθνικιστές και το ίδιο το τουρκικό κράτος τα τελευταία 90 χρόνια, τότε ο τουρκικός λαός θα αρχίσει να σκέπτεται, να συμπεριφέρεται και να αντιδρά πολιτικά και κοινωνικά διαφορετικά και είναι δύσκολο να στηρίξει τις επεκτατικές πολιτικές της Άγκυρας εις βάρος της Ελλάδος και του Ελληνισμού με τον τρόπο που το κάνει τον τελευταίο αιώνα.
    Η ιδεολογία που οδήγησε τον τουρκικό λαό να διαπράξει τις γενοκτονίες, θα εξαλειφθεί, από τη στιγμή που οι Τούρκοι αντιληφθούν ότι είναι Έλληνες, Αρμένιοι και Πέρσες κλπ.
    Αυτή είναι η θέση μου και συ τη διαστρεβλώνεις επικίνδυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας ευχαριστώ θερμά για την απάντησή σας.

    Tην υποστηρίζω την θέση σας κι επαυξάνω!

    Οι Τούρκοι, τα γράφει και ο Δούκας και ας να γράφω κατεβατά πάλι, εξισλαμίσανε όσους μπορούσανε. ο Virgil Gheorghiou γράφει πως όταν μπαίνανε στην Βλαχία οι Γενίτσαροι, οι ενήλικες κλαίγανε από συγκίνηση, και ψάχνανε σ' αυτούς τους αγριεμένους ανατολίτες τα παιδιά τους, κοιτώντας τα μάτια τους...είναι συγκλονιστικά αυτά τα πράγματα, και συνέβησαν μέχρι πρόσφατα: δεν μπορώ να σας εκθέσω ονόματα, αλλά άτομα φιλικά προσκείμενα, από Κύπρο, είναι σίγουροι ότι απαγάγανε παιδιά, το '74. Πάντα το κάνανε αυτό οι Τούρκοι.

    Οι Τούρκοι είναι αίμα μας, σε μεγάλο ποσοστό. Έχουνε διαφορετική
    θρησκεία, αλλά στα πρόσωπά τους εγώ βλέπω τους Ρωμαίους της Μικρασίας, όπου εξισλαμίστηκε βίαια.

    Απλά έχω "καεί", πάνω στον διάλογο για την Ρωμηοσύνη, που ξεκίνησε εδώ και μήνες σε αυτό το ιστολόγιο, έμμεσα...κάποιοι στηρίξανε την καταγωγή μας στο DNA, και αντέδρασα σθεναρά.

    Οι αρχαίοι Ρωμαίοι, από ιστορικές πηγές, κατά πάσα πιθανότητα είναι οι Τρώες, μαζί με Αβοριγίτες (πελοποννησιακή φυλή) και Πελασγούς.

    Χαίρω πολύ...ε και;!

    Και, για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, η λέξη Ρώμη είναι ελληνική: προέρχεται από το ρήμα ρέω. Εδώ μάλιστα, να σταθούμε!

    Για μας μεγαλύτερη σημασία έχει ότι η Ρωμιοσύνη είναι η φυσική συνέχεια του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, από το να πούμε ότι οι αρχαίοι Ρωμαίοι ήτανε Τρώες, και Πελασγοί, και να καταλήξουμε "ε τότε πάνω κάτω ίδιες ινδοευρωπαϊκές φυλές μείναμε στην Μεσόγειο".

    Πιο επικίνδυνο θεωρώ να μιλούμε για "Βυζάντιο", και να φοβόμαστε να πούμε την αλήθεια: εμείς είμαστε οι ιστορικά Ρωμαίοι, και να διώχνουμε εκατοντάδες χρόνους ιστορίας μας, και να δίνουμε δώρο την Ρωμιοσύνη στους Φράγκους της σημερινής Ιταλίας...

    Το θέμα είναι πολιτιστικό και όχι φυλετικό.

    Τέλος, βρίσκω επικίνδυνο το ότι οι Τούρκοι αρχίσαν να καλλιεργούνε θεωρίες περί γηγενών Τούρκων. Μια έρευνα πάνω στο DNA πιθανώς να ενισχύει τέτοιες θεωρίες. Μια έρευνα πάνω στην ΓΛΩΣΣΑ και τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ των ανθρώπων που ζούσαν κάποτε στην (σημερινή) Τουρκία, είναι πιο ισχυρό όπλο.

    Σας ευχαριστώ ξανά για την απάντησή σας, και υπογραμμίζω: συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ότι οι Τούρκοι είναι φανατισμένοι, από το '22, ζώντας με την ψευδαίσθηση της φυλετικής καθαρότητας και του τουρκικού έθνους.

    Ας μην ήτανε οι Ρουμ (οι Ρωμαίοι) να κινούνε το εμπόριο, και η οθωμανική αυτοκρατορία θα είχε διαλυθεί τον 19ο αιώνα...ας το σταματήσω εδώ, διότι ανοίγω και άλλες παρενθέσεις.

    Στην Θράκη, στην γενέτειρά μου, μιλώ με τους παιδικούς μου, μουσουλμάνους, φίλους, και ξέρω καλά πως σκέφτεται ένας Τούρκος τη συνειδήση. Μεγάλωσα με αυτούς από παιδί. Ας σεβαστεί ο αναγνώστης την ταπεινή μου άποψη, ως προσωπική κατάθεση.

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι Τούρκοι προσπαθούν εδώ και χρόνια να δείξουν ότι είναι αυτόχθονες. Μεχρι και τον Ομηρο διαδίδουν ως Τούρκο λέγοντας οτι το όνομα του προέρχεται από το Ομέρ. Μήπως πλήρωσαν για αυτο το DNA όπως έκαναν και οι Σκοπιανοι; Διότι ως αυτόχθονες γίνονται και οι απόγονοι των αρχαίων και οι νόμιμοι κάτοχοι όλου του κλεμμένου Μικρασιατικού πολιτισμού. Το ίδιο κάνουν και οι Εβραίοι που έχουν κυκλοφορήσει βιβλίο υποστηρίζοντας ότι οι αρχαιοι ΜινωΪτες ήταν Εβραίοι όχι Κρήτες δηλαδή Ελληνες. Την φυλή οι αρχαιολόγοι την διαπιστώνουν με κρανιακές μετρήσεις. Μία τέτοια έρευνα έδειξε ότι οι μετρήσεις κρανίων ΜινωΙτών με τους σημερινούς Ελληνες συμπίπτουν. Οταν οι δικοί μας επιστήμονες βρήσκουν τέτοιες αποδείξεις το κράτος τους διώκει όπως τον Αρη Πουλιανό. Τους αρχαίους τάφους με τις αποδείξεις τους μπαζώνουν. Κἀποιους τους συμφέρει οι κάτοικοι της Τουρκίας να είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων όπως τους συμφέρει οι Σλαβοβούλγαροι να είναι απόγονοι των Μακεδόνων και του Μ.Αλεξάνδρου.

    Κάποιους τους συμφέρει η Θεσσαλονίκη να είναι λέει η δεύτερη Ιερουσαλήμ και μεγάλη εβραΪκη αποικία. Κάποιους τους συμφέρει ή Κρήτη και η Κέρκυρα να είναι αυτόνομες. Τα θυμάστε τα αρθρα που δημοσίευσαν οι Εβραιοκρατούμενος Αγγλικός τύπος περί αυτονομίας της Κέρκυρας και της Κρήτης. Τhe escape route η διέξοδος του Ισραήλ είναι μέσω Ρόδου, Κύπρου, Κρήτης και Ιονίων νήσων. Για αυτό αγοράζουν σωρηδόν γή σε αυτά τα νησια μας. Στην Κρήτη έχει εγκατασταθεί μονάδα της Μοσσαντ. Αναπαλαιώνουν συναγωγές. Την Κερκυρα την έχουν οι ΡοθτσάΪλντ και τώρα και την Λευκάδα. Αυτό τον σκοπό είχε και η συνεργασία Ελλάδος -Ισραήλ και οι διαταγές που έλαβε να εκτελέσει ο Εβραίος πρωθυπουργός της Ελλάδος, οπαδός του σχεδίου για παγκόσμια διακυβέρνηση όπως φυσικά το διαλαλεί και ο ίδιος. Ας λένε οι καθηγητές των πληρωμένων άρθρων.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το σχολιό μου ήταν μικρότερο απο το από πάνω αλλά η google με την δικαιολογία too large πολύ μεγάλο το κόβει. ελπίζω να δημοσιευτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δυστυχώς οι έρευνες DNA είναι σαν τις οικονομικές αναλύσεις και τα γκάλοπ. "Αποδεικνύουν" αυτό ακριβώς που θέλει ο κάθε υπεύθυνος ή εντολοδόχος.
    Τα αρχαία προφανώς είναι "αρχαία τουρκικά" ή τουλάχιστον αυτό θα ισχυρίζονται μετά απο λίγα χρόνια οι τούρκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κ.Π.αλλο αυτο που γραφεις τωρα και αλλο αυτο που υποστηριζες πριν απο λιγο καιρο μαζι με τον αλλο τον ανεκδιηγητο απο το Λονδινο οτι η υπαρξη του Ελληνικου εθνους ειναι ενας μυθος δυτικης προελευσεως.Σας ειχα ρωτησει και τοτε τι ειναι αυτο που διαφοροποιει τους Σερβους, Βουλγαρους και Αρμενιους απο το να ονομαζονται Ρωμαιοι-Ρωμιοι, εφοσον υπηρξαν για πολλους αιωνες μερος της Βυζαντινης αυτοκρατοριας-Ρωμανιας και ασπαζονται το Χριστιανικο δογμα της ανατολικης ορθοδοξου εκκλησιας.Ειδικα οι Αρμενιοι και οι Σερβοι κατα καιρους ηγηθηκαν της Ρωμανιας ως αυτοκρατορες της.Και η απαντηση σου ηταν οτι αυτοι ειναι αιρετικοι και τι θελω και τους ανακατευω με εμας τους γνησιους.Ξαναρωτω λοιπον.Γιατι ο Σερβος, ο Βουλγαρος και ο Αρμενιος να εχει το δικαιωμα να αποκαλειται Σερβος, Βουλγαρος και Αρμενιος και να μην το εχει ο Ελληνας;Γιατι για τον Ελληνα να ισχυει οτι το εθνος του το δημιουργησαν δυτικοι διανοουμενοι στο εργαστηριο και να μην ισχυει το ιδιο και για τους προαναφερομενους;Διοτι αν αυτο που τους διαφοροποιει ειναι η ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΙΑ, τοτε που να παρει ο διαολος γιατι δεν παραδεχεστε οτι ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και οτι κατα βασιν η Ρωμανια ηταν Ελληνικη;
    Και οπως εχω ξαναγραψει, ο κυριος Καλεντεριδης υπηρξε αξιωματικος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ και οχι του Ρωμαϊκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ΑΙΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΑ ,ΗΤΑΝ ΑΡΚΑΣ,ΕΘΑΨΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟ ΑΓΧΙΣΗ,ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ,ΣΗΜΕΡΙΝΟΝ ΠΑΛΛΑΝΤΙΟ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΛΥΚΑΟΝΙΑ,ΜΕΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΟΙΝΩΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΙΤΑΛΙΑ.ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΥΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΙΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
    "ΠΡΩΤΟΙ ΓΑΡ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΚΑΔΕΣ ΟΥΤΟΙ ΠΕΡΑΙΩΘΕΝΤΕΣ ΤΟΝ ΙΟΝΙΟΝ ΚΟΛΠΟΝ ΩΚΕΣΑΝ ΙΤΑΛΙΑΝ,ΑΓΟΝΤΟΣ ΟΙΝΩΤΡΟΥ ΤΟΥ ΛΥΚΑΟΝΟΣ."Ο ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΧΡΟΝΙΚΑ.
    ΤΟΥΣ ΑΡΚΑΔΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ Η "ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑ"ΟΝΟΜΣΤΗΚΕ ΜΕΤΑΛΗ ΕΛΛΑΣ[ΜΑΓΚΝΑ ΓΚΡΕΤΣΙΑ].ΕΩΣ ΤΟ 1940...ΜΙΛΑΓΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ...ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ ...ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΜΑΣ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΑΡΔΑΝΟΙ ΗΤΑΝ ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ...ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΝΩΡ...ΙΔΡΥΤΗΣ ΠΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ,ΑΝΕΙΑΣ...ΕΚΤΩΡ...ΚΛΗΤΩΡ ΕΞΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΝΩ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ...ΚΗΦΕΥΣ ...ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ...ΚΛΕΑΝΩΡ Ο ΟΡΧΟΜΕΝΙΟΣ [5ος π.χ.αιων] ο ορεσιβιος της καθοδου των μυριων...ΞΕΝΟΦ."ΚΑΙ ΛΥΚΙΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΙΣΙΝ[ΟΜΗΡΟ ΗΛΙΑΣ] "ΟΙ ΔΕ ΒΙΘΥΝΕΙΣ ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΙΣΙ ΚΑΙ ΜΑΝΤΙΝΕΙΣ"ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΓΑΜΟΝ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ Η ΠΟΛΗ.
    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝ ΚΥΡΙΑΔΟΠΟΥΛΟΥ "ΑΡΚΑΔΙΑ η μυστικη βιβλος της ΓΕΝΕΣΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ....ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Οι θεωρίες περί "αίματος" κλπ δεν έχουν νόημα. Όχι επειδή τις είχε υιοθετήσει ο Χιτλερ, δεν ήταν ο μόνος ούτε ο πρώτος. Αλλά επειδή η συγκρότηση μιας ομοειδούς ομάδας (με βάση γεννετικό, ιδεολογικό΄, θρησκευτικό ή αλλο χαρακτηριστικό)είναι -όπως λέει και ο Π.Κονδύλης - δική τους (αυθαίρετη) απόφαση. Ακόμα και αν οι Τούρκοι, οι Ιταλοί ή οι εξωγήινοι είχαν κοινή -αίματος-καταγωγή με τους Έλληνες τίποτα δεν θα άλλαζε στις μεταξύ τους διαφορές σήμερα. Διότι τώρα έχουν μεταξύ τους κοινά συμφέροντα, πεποιθήσεις κλπ που τους χωρίζουν από εμας και όποιον άλλο. Το πολύ θα λέγαμε ότι, σε περίπτωση πολέμου, ο πόλεμος θα ήταν ¨"εμφύλιος", από φυλετική άποψη. Δεν θα ήταν ο πρωοτς εμφυλιος στον κόσμο.
    Το αίμα ήταν από τα πρώτα κοινά χαρακτηριστικά που επικαλέστηκαν οι άνθρωποι για να συγκροτήσουν συμμαχίες οι οπόίες ωστόσο υπόκρυπταν άλλα, βαθύτερα, συμφέροντα. Γι αυτό άλλωστε πχ στον Πελοπονησιακό πόλεμο συχνά Δωριείς μάχονταν στον πλευρό Ιώνων και το αντίθετο. Αργότερα το αίμα αντικαταστάθηκε από άλλα, τον αυτοκράτορα, τη θρησκεία, την πατρίδα.
    Τέλος σε "κλειστές" κοινωνίες (που δεν έρχονταν σε επαφή με ξένους, όπως ορισμένες περιοχές του Πόντου ή και της Ελλάδας, παλιότερα)είναι ολότελα φυσικό να κρατιέται "το αίμα" ανόθευτο (δηλαδή η αρχαία καταγωγή με τα φυσικά χαρακτηριστικά, σώμα, μύτη μάτια κλπ)παρά το ότι έστω και αργά η νοοτροπία άλλαζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 1)

    Φίλε 5:47, μην εξάπτεσαι.

    Δεν έχεις μελετήσει σωστά αυτά που γράφω. Γράφεις παθιασμένα, κι έχουμε ξανα "μαλώσει" εικονικά, σε αυτό το ιστολόγιο.

    Ο...ανεκδιήγητος από Αγγλία, που αναφέρεις, είμαι εγώ...

    Το "πρόβλημα" είναι ότι κι εγώ σαν άνδρας μπορώ να θυμώσω, όταν μάλιστα ο λόγος είναι προφορικός: δεν μπορείς να περιμένεις σε ηλεκτρονικό φορουμ να γράφει κανείς επιστημονικά: μέχρι να σχολιάζαμε θα γινότανε μπαγιάτικο το σχόλιο...
    Γράφουμε σε ένα πεντάλεπτο, πράγματα που θέλουνε ανάλυση εβδομάδων.

    Έχω γράψει, και ξαναγράφω, ότι δεν μ' ενδιαφέρει η φυλετική μου καταγωγή. Να πάει στον διάολο.

    Και ναι, οι αρχαίοι Ρωμαίοι ανήκανε στον ίδιο κόσμο, φυλετικά, που ανήκανε οι αρχαίοι Έλληνες. Και η λατινική έχει της ίδιες βάσεις με την ελληνική (δες queritas, για τους νεοσύλλεκτους, και κουρήτες, στα ελληνικά: ποιά η διαφορά;).

    Είναι ανόητος όποιος μονοδιάστατα προβάλλει φυλετικά χαρακτηριστικά. Δεν πιστεύω σε αυτά, και ούτε μ' ενδιαφέρει αν πάνω κάτω στην λεκάνη της Μεσογείου παρέμειναν ινδοευραπαϊκά φύλα. Ε καί;! Δεν αποδεικνύει κάτι αυτό...

    Οι Ρωμαίοι είναι η φυσική συνέχεια των Μακεδόνων. Ο Ρωμαϊκός Πολιτισμός είναι η φυσική συνέχεια των ελληνιστικών χρόνων. Είναι μια αλυσίδα, δεν μπορείς να αγνοείς έναν κρίκο, και να μεταπηδάς στα χρόνια που υπήρχανε Πόλεις-Κράτη.

    Είμαστε Ρωμαίοι. Διότι ήμαστε Ρωμαίοι το 1453, το Βασίλειο των Ρωμαίων έπεσε, όχι το "Βασίλειο της Ελλάδος".

    Όποιος έχει την υπομονή να μελετήσει και να κάνει τις συκρίσεις, θα καταλάβει καλά ποιοί είμαστε.

    Δεν σε απασχολεί φίλτατε ότι ο Ιερώνυμος Βολφ αποκάλεσε τους υπηκόους της αυτοκρατορίας ΜΑΣ "Βυζαντινούς";! Τί ήθελε να κρύψει;

    Δεν σε απασχολεί ότι οι Φράγκοι ονόμασαν το βασίλειό τους "Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία", ενώ εμάς μας πέταξαν στα σκουπίδια ως κασιδιάρηδες "Γραικούς"; (Γκραικορουμ Ερρορουμ)

    Γνωρίζεις ότι στην Ρώμη, μέχρι το 794 μ.Χ., ζούσανε Ρωμαίοι, όπως και στην Νέα Ρώμη; Ρωμηοί, για να καταλαβαινόμαστε, αν δεν καταλαβαίνεις τί σημαίνει Ρωμαίος...

    Έλλην, Μακεδών, Ελληνιστής, Ρωμαίος...δεν μπορείς να δεις την συνέχεια και την μετεξέλιξη ενός ενιαίου πολιτισμού;

    Όταν αποκαλέσαμε "Ελλας" το νεοιδρυθέν κράτος μας, το 1829, μεταπηδήσαμε σε χρόνια πριν τον Μεγαλέξανδρο. Ακόμα και σήμερα, για την Δύση η λέξη "Γραικός" περιορίζει σημαντικά την ταυτότητά μας.

    Η πολιτιστική μας ταυτότητα (και να πετάξεις στα σκουπίδια το άχρηστο το DNA!!) είναι ο Ρωμαϊκός Πολιτισμός, που εμπεριέχει μέσα του την ελληνική (τα ρωμέικα), την λατινική (νεολατινικά είναι τα βλάχικα!), τον Codex Justinianus, τους Άγιους Πατέρες, τους αρχαίους Φιλοσόφους (άραγε ξέρει κανείς ότι ο Όμηρος και οι τραγικοί και οι φιλόσοφοι διδάσκονταν στο Πανσπουδαστήριον;).

    Γνωρίζεις ότι οι Σταυροφόροι κάνανε τόση μεγάλη ζημιά στην Ανατολή, και μετέπειτα το σιϊτικό Ισλάμ, που δεν έχουνε απομείνει στοιχεία ότι εκεί υπήρχε Ρωμέικη κοινότητα λαμπρή, σαν αυτή της Πόλης; Η Συρία ήτανε ολόκληρη Ρωμέικη! Στις ελάχιστες εικόνες που έχουνε σωθεί βρίσκεις ελληνικά γράμματα...δεν μπορείς να βαπτίσεις Έλληνες όλους αυτούς που μιλούσανε ελληνικά. Ο Ηράκλειος δεν ήτανε "Έλλην", όπως το εννοείς. Αλλά Ρωμαίος. Ο πολιτισμός του εμπεριείχε και τους ελληνιστές και τους αρχαίους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 2)

    Η τάξη στην αλυσίδα είναι τόσο σημαντική: ινδοευρωπαϊκά φύλα -> έλληνες -> μακεδονική δυναστεία -> ελληνιστικά χρόνια -> ρωμαϊκά χρόνια -> ρωμανία (χριστιανική ρωμαϊκή αυτοκρατορία) -> rum millet -> και ξαφνικά επιστρέφουμε στο "Ελλας". Αν διαβάσεις τους διαφωτιστές μας, θα καταλάβεις πώς το εννοούνε το "Ελλας", και πως προσπερνούνε δυο χιλιετίες, σαν να μην υπήρξανε ποτέ.

    Αλλά πώς να μην νευριάζει κανείς, όταν οι αρχαιολάγνοι αγνοούνε ότι στο υποτιθέμενο "βυζάντιο" υπήρχε το σημαντικότερο Πολυτεχνείο στον κόσμο...

    Ο Ουρβανός, με το καταστροφικό κανόνι, από αυτή την Σχολή αποφοίτησε.

    Ας διαβάζεις προσεκτικά φίλε, και με διάθεση κατανόησης για το διαφορετικό. Κι εγώ σαν άνθρωπος νευριάζω, αλλά ας ανοίξουμε διάλογο, από το να τρωγόμαστε...

    Τί να πρωτογράψεις σε τόσο περιορισμένο χρόνο και χώρο...

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δηλαδη με λιγα λογια, λιγο η Παναγια Σουμελα, λιγο το DNA των Τουρκων στην ουσια ειναι Ελληνικο, σε λιγο εδω μεσα θα φωναζουμε Τουρκοι αδελφια μας ενωση.....

    Σαν να μην παταμε σε καλο μονοπατι μου φαινεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. >Χιουτεκουτλης 23-8-10/3,06 μμ

    οι σημερινοι ελληνες ειναι κατα 96% ιδιοι με τους αρχαιους και κατα 60-70% ιδιοι με τους προιστορικους ελληνες. το υπολοιπο 4% ειναι σλαβικες επιρροες. επισης το dna των ελληνων ειναι το ιδιο με της μεγαλης ελλαδας (νοτιων ιταλων δηλαδη) αλλα και με αυτο των νοτιων ισπανων!!<
    ---------------
    Με εκπλησει η μεγαλη σου ευρυμαθεια
    και στο πρωτο κομματι[δηλαδη Σλαυοι
    και Βουλγαροι για 500 χρονια που ειχανε απο κατω τους ντοπιους δεν
    τους Πηδηξαν αλλα τους...σεβαστηκαν
    γιατι ητανε ...αρχαιοι ελληναραδες]
    και στο δευτερο[το DNA τους ητανε
    ομοιο με αυτο των προερχομενων απο
    Νοτια Ισπανια,δηλαδη απο τους μονους που ηρθαν απο εκει διοτι εμεις ποτε δεν πηγαμε ,αλλα αυτοι
    ειναι οι Εβραιοι Σεφαρντιμ της Νοτιας Ισπανιας,Ανδαλουσια κλπ .και ο προβληματισμος που μου δημιουργεις προερχεται οχι απο το DNA αλλα διοτι ειναι γνωστο οτι αυτοι ποτε δεν πηδουσαν την κατωτερη ταξη που την χρησιμοποιουσαν για υπηρετικο και μονο προσωπικο.Λες αλλα να λενε και
    αλλα να κανανε οι ...μπαγασιδες και αυτο θα ητανε ειδηση]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμε 23 Αυγούστου 2010 6:49 μ.μ.
    μάλλον δεν ξέρεις πού βρίσκεσαι και σε ποιον απευθύνεσαι.
    Άλλο κριτική και άλλο υπονοούμενα και ισοπέδωση.
    Δηλαδή τί θέλεις να μας πεις;
    Γίνε πιο ξεκάθαρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΟΜΜΑΙΜΟ

    ΟΜΟΓΛΩΣΣΟ

    ΟΜΟΘΡΗΣΚΟ

    ΟΜΟΤΡΟΠΟ

    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ "ΚΟΙΝΑ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ.

    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΤΟ D.N.A ΑΦΟΥ ΕΜΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ.

    Η ΣΕΙΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ. ΕΤΣΙ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ "ΛΑΟΣ" "ΦΥΛΗ" "ΡΑΤΣΑ" "ΦΑΡΑ" ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΤΟ, ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ.

    Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΘΝΟΣ ΜΕ ΜΑΣ, ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ. ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΟ "ΕΥΚΟΛΟ" ΣΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ.ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΨΑΞΩ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΟΜΟΤΡΟΠΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟ ΟΜΟΓΛΩΣΣΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟ ΟΜΜΑΙΜΟ.

    ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΟΜΜΑΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ "ΝΙΩΣΟΥΜΕ" ΚΟΝΤΙΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΙΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ.

    ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΓΕΝΙΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΤΑΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΩ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΙΜΑ.

    ΕΚΔΙΚΗΣΙΣ ΚΑΙ ΝΕΝΕΣΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΠΟΝΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΓΕΝΝΕΤΙΚΑ ή ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ.

    ΚΟΥΡΗΤΗΣ
    isxys.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Skal
    >Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010
    Στη Σαγαλασσό της Πισιδίας…<
    ---------0
    Στην Αγλασουν της Πισιδιας κλπ κλπ
    κλπ.
    Κατ'αρχας ειναι...μακρυα απο το χωριο μας και ευτυχως δεν μας ακουμπαει,αλοιμονο στο αντιθετο.Διοτι οπως περιγραφεται μαλλον τους εργατες Τουρκους παει
    προς τα πισω στην αρχαιοτητα και οχι εμας απο τοτε
    προς το σημερα.
    Θα πρεπει να σου αναφερω σαν πιο
    κοντα στο θεμα για τον λογο που γνωριζεις οτι ανθρωπος και χιμπατζης εχουν στο 97% πανομοιτυπο DNA και η διαφορα μεταξυ των ανθρωπων βρισκεται σε ενα ασημαντο επι τις χιλιοις ποσοστο αυτης της νεοεγγεγραμμενης
    ουρας του DNA,που στο μεγιστο ποσοστο της ειναι για να συμπληρωθει στο μελλον...αν προλαβει να το κανει αυτο,διοτι μπορει να υπερισχυσει το ηδη εγγεγραμμενο DNA του πιθηκου που κανιβαλιζει στους ομοιους του και να τελειωνουμε.
    Ο Ελληνισμος Skal δεν εχει αναγκη
    αυτων των υποπτων μετρησεων που γι
    νονται με την συμπραξη της Technocracy της NWO που κατασκευαζουν "επιστημονικα" την Ιστορια για να μας πουλησουν φασισμο και ελεγχομενες καταστασεις
    οπως λες και εσυ μεσα στην αγωνια σου για την ποιοτητα του παιχνιδιου.
    Ο Ελληνισμος ειναι πνευματικη ποιοτητα, λατρεια του εμμετρου και
    φυσικα ωραιου,της ποιοτικης οικουμενικοτητας,της ιδιοτητας του Πολιτη που ενδιαφερεται και για τους αλλους και οχι μονο για τον εαυτουλη του,του οραματος και της
    εντιμοτητας κλπ κλπ κλπ.
    Ο ελληνισμος δεν την παταει με αυτα τα ψευτικα κατασκευασματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Skal
    >Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010
    Στη Σαγαλασσό της Πισιδίας…<
    ---------0
    Στην Αγλασουν της Πισιδιας κλπ κλπ
    κλπ.
    Κατ'αρχας ειναι...μακρυα απο το χωριο μας και ευτυχως δεν μας ακουμπαει,αλοιμονο στο αντιθετο.Διοτι οπως περιγραφεται μαλλον τους εργατες Τουρκους παει
    προς τα πισω στην αρχαιοτητα και οχι εμας απο τοτε
    προς το σημερα.
    Θα πρεπει να σου αναφερω σαν πιο
    κοντα στο θεμα για τον λογο που γνωριζεις οτι ανθρωπος και χιμπατζης εχουν στο 97% πανομοιτυπο DNA και η διαφορα μεταξυ των ανθρωπων βρισκεται σε ενα ασημαντο επι τις χιλιοις ποσοστο αυτης της νεοεγγεγραμμενης
    ουρας του DNA,που στο μεγιστο ποσοστο της ειναι για να συμπληρωθει στο μελλον...αν προλαβει να το κανει αυτο,διοτι μπορει να υπερισχυσει το ηδη εγγεγραμμενο DNA του πιθηκου που κανιβαλιζει στους ομοιους του και να τελειωνουμε.
    Ο Ελληνισμος Skal δεν εχει αναγκη
    αυτων των υποπτων μετρησεων που γι
    νονται με την συμπραξη της Technocracy της NWO που κατασκευαζουν "επιστημονικα" την Ιστορια για να μας πουλησουν φασισμο και ελεγχομενες καταστασεις
    οπως λες και εσυ μεσα στην αγωνια σου για την ποιοτητα του παιχνιδιου.
    Ο Ελληνισμος ειναι πνευματικη ποιοτητα, λατρεια του εμμετρου και
    φυσικα ωραιου,της ποιοτικης οικουμενικοτητας,της ιδιοτητας του Πολιτη που ενδιαφερεται και για τους αλλους και οχι μονο για τον εαυτουλη του,του οραματος και της
    εντιμοτητας κλπ κλπ κλπ.
    Ο ελληνισμος δεν την παταει με αυτα τα ψευτικα κατασκευασματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ.ΔΙΔΑΞΕ ΣΕ 104 ΞΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ,ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ.
    "1.ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ,ΑΛΛΑ Ι Α Π Ε Τ Ο Ι.
    2.Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΥΤΕ ΙΝΔΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ,ΑΛΛΑ ΙΑΠΕΤΙΚΗ.
    3.ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ,ΕΙΝΑΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ
    4.ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΙΝΙΚΟ,ΑΛΛΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΙΚΗΣ Β ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΑΙΩΝ.
    5.ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΔΩΡΙΕΩΝ .ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ.
    6.Η ΑΡΧΙΚΗ ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΡΙΚΗ Η Η ΙΝΔΙΑ,Η Η ΣΚΥΘΙΑ ΑΛΛΑ Ο ΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ,ΕΝΘΕΝ ΚΑΙ ΕΝΘΕΝ.
    7.Η ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΑΥΡΗ,Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΙΤΡΙΝΟΣ,Η ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΝΕΓΡΑ.
    8.ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΥΛΕΤΙΚΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΣΛΑΒΟΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΥΤΕ ΑΛΒΑΝΟΙ ΟΥΤΕ ΣΑΡΑΚΗΝΟΙ ΑΡΑΒΕΣ,ΑΛΛΑ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ.
    9.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΜΙΓΕΙΣ ΦΥΛΕΣ.ΑΡΑ ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΥΛΕΤΙΚΩΣ ΑΜΙΓΕΙΣ.ΑΛΛΑ ,ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΠΟΥΣΙΩΔΕΙΣ ΕΠΙΜΕΙΞΕΙΣ,ΦΥΛΕΤΙΚΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΩΣ ΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ.
    10.Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΙΚΗ ΟΥΕΤΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΟΥΤΕ ΑΛΒΑΝΙΚΗ,ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
    11.Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΦΕΥΡΕ Η ΕΠΙΝΟΗΣΕ Η ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΑΛΛΑ ΟΣΑ ΞΕΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ ΤΑ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΕ [ΠΛΑΤΩΝ ΕΠΙΝΟΜΙ*]
    12.ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΚΑΝΕΙΣ,ΑΠΛΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΩΣ.
    *ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ Η ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ
    Ο ΔΕ ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ-ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ ΦΩΣΤΗΣ .ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΛΕΕΙ"ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΣ...ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΠΡΙΝ,,,ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΕΧΘΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ...ΓΙΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ .ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ,ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ,....Ο ΓΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το ερωτημα μου υπηρξε σαφεστατο και πανω σ'αυτο θελω μια απαντηση ντρετα που λεμε και στην Κρητη.

    ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;
    ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΡΩΜΑΝΙΑ.

    Και μην αρχισεις παλι να γραφεις κατεβατα γιατι κουραζουν.Γνωριζω την αποψη των θεολογων της Ρωμανιας για το τι εστι Ελλην και την διαμαχη των Φραγγων βασιλεων με τους αντιστοιχους του Βυζαντιου για την χρηση του ορου Ρωμαιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. sterg παλι στελνεις το ιδιο σχολιο δυο φορες.Ειπαμε οτι με την πρωτη το καταλαβαινουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Και αν θελεις να χοντρυνουμε λιγακι το παιχνιδι, ΓΙΑΤΙ ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΗ ΕΒΡΑΙΟΥ ΝΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ, ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΚΑΤΟΙΚΕΙ Σ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΝΕΚΑΘΕΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Και πως σκοπευεις ωρε ΚΟΥΡΗΤΗ να τροφοδοτησεις αυτους τους ποταμους με περισσοτερο αιμα; Κανοντας συμμαχια με το Ισραηλ;
    Για να δουμε και την δικη σου αποψη πανω σ'αυτο το θεμα που ταλανιζει το ιστολογιο εδω και μηνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σύντεκνε 7:56 και 8:04.

    Η ιδέα του έθνους-κράτους επέβαλλε, από τα τέλη του 18ου αιώνα, την προσαρμογή των εθνοτήτων στην νέα τάξη πραγμάτων: ή ανήκεις σε μια ομάδα με φυλετικό προσδιορισμό ή είσαι ένα τίποτα.

    Και γιατί φίλε σε ενοχλεί το Ρωμαίος, που έχει μια λαμπρότητα μέσα του, και κουβαλά και ελληνιστικά στοιχεία, και τον Χριστιανισμό, και την πολυγλωσσία του, και την πολιπολιτισμικότητά του, και θέλεις να είσαι ένας από τους 300 του Λεωνίδα, απ' ευθείας;

    Νομίζω ότι επειδή έχω γράψει ήδη πολλά, δίνοντας πολύ τροφή για συζήτηση, το μπαλάκι βρίσκεται σε εσένα φίλε μου να διαβάσεις με μεγαλύτερη προσοχή τα γραφόμενά μου. Και σου ρωτάω: γιατί οι πρόσφυγες Ρωμαίοι στην Βενετία, σαν την Άννα Νοταρά ή σαν τους αδελφούς Μελισσουργούς, εξακολουθούσαν να αυτοαποκαλούνται Ρωμαίοι, κόντρα στους Ενετούς και Γενοβέζους και Λομβαρδούς.

    Και, σαν Πόντιος από Τραπεζούντιο παπού: γιατί ρε παιδί να γράφει Σχολή Ρωμαίων, στην Τραπεζούντα, μέχρι και σήμερα, και δεν διάλεξαν να γράψουνε "Σχολή Ελλήνων"...

    Κ.Π.

    Υ.Γ.
    Χαρά να συζητάμε πάντως, γι' αυτό απαντώ όσο πιο γρήγορα μπορώ, ανεξαρτήτως δουλειάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Από ότι καταλαβαίνω εδώ μπαίνουν και κάνουν προπαγάντα πολλοί οι οποιοι γράφουν κατεβατα, με μισόλογα, ανθελληνικές και ιστορικά μπερδεμένες πληροφορίες χωρίς καμμία απόδειξη. ετσι τα ξέρουν οι ανθρωποι φαίνεται τους έδωσε τις πλάκες ο Μωυσής και μας φωτίζουν και εμάς, διότι νομίζουν ότι εμείς οι ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ δεν ξέρουμε την ιστορία μας, ούτε ποιοι είμαστε.συνεχίζετε να γράφετε σύντροφοι γιατί έτσι αποκαλύπτεσται και μας μάθατε να σας αναγνωρίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ἀλλ’ οὐδὲν ἕρπει ψεῦδος εἰς γῆρας χρόνου
    Σοφοκλῆς, ἀπόσπασμα ἀπωλεσθείσης τραγῳδίας

    Ἀπὸ τοῦ περάσματός των εἰς τὴν Ἀσίαν οἱ Ἕλληνες ἄφησαν ὄχι μόνον τὰ δημιουργήματα ἑνὸς ἐκτυφλωτικοῦ πολιτισμοῦ ἀλλὰ καὶ τὸ γενετικόν των ὑλικόν. Παράδειγμα οἱ Καλλὰς τοῦ Ἀφγανιστὰν καὶ τοῦ Πακιστάν. Πολὺ περισσότερον θὰ ἦτο περίεργον νὰ μὴ ὑπάρχουν οἱ ἀπόγονοι τῶν Ἑλλήνων εἰς τὴν κοιτίδα τῆς Φυλῆς, ἡ ὁποία περιλαμβάνει ὅλον τὸν περὶ τὸ Αἰγαῖον χῶρον. Τὰ ἔγραφα λοιπὸν ἐγὼ σχολιάζων προηγούμενα ἄρθρα, καὶ ἔπεσαν νὰ μὲ «φᾶνε» διάφοροι Ῥωμιοί. Τῶρα κάνουν πίσω ἀλλὰ λένε νὰ μὴ χρησιμοποιηθοῦν τὰ γενετικὰ στοιχεῖα, δι’ ὅτι εἶναι «ναζιστικά» (πρὸς Κ.Π. τοῦτο τὸ σχόλιον). Ἂν εἶναι δυνατόν, νὰ θεωρῆται «ναζιστικὴ» ἡ ἐπιστημονικὴ ἀλήθεια. Ἡ ἀλήθεια μίας θέσεως κρίνεται ἐκ τῶν στοιχείων ποὺ χρησιμοποιῇ καὶ ἐνίοτε –ὅτε τοῦτα δὲν ἐπαρκοῦν– ἐκ τῶν σκοπῶν τοῦ ἰσχυριζομένου. Καὶ φυσικὰ δὲν ἔχουν προσωπικὸν ὄφελος οἱ ἐπιστήμονες τοῦ Καθολικοῦ Πανεπιστημίου τῆς Λουβὲν τοῦ Βελγίου οὔτε ὁ καθηγητὴς Μὰρκ Βάλκενς.
    Ἐπειδὴ σημασίαν κατ’ Ἀριστοτέλην ἔχει ἡ πρώτη ἀρχή, καὶ ἐδῶ πρώτη ἀρχὴ εἶναι ἡ βιολογικὴ καταγωγή, ἡ ταυτότης τῶν κατοίκων τοῦ βαλκανομικρασιατικοῦ χώρου εἶναι ἑλληνοπελασγική. Ἐπήλυδες Σλάβοι, Τοῦρκοι, Ῥωμαῖοι (ἑλληνογενεῖς) ἢ ἄλλοι δὲν ἄφησαν γενετικὰ κατάλοιπα ἢ ἄφησαν ἐλάχιστα ἐνθεν κἀκεῖθεν τῶν συνόρων. Πολιτισμικῶς κανεῖς δύναται νὰ εἶναι ὁ,τιδήποτε ἄλλον, π.χ. οἱ κάτοικοι τῆς συγχρόνου Τουρκίας νὰ εἶναι Τοῦρκοι ἢ ὁ κύριος Κ.Π. Ῥωμαῖος (ἐκτὸς ἐὰν ἔχητε ῥίζας ἐξ Ἰταλίας, κύριε Κ.Π.), δύναται νὰ εἶναι καὶ Ἐσκιμῶος, ἐὰν τὸν εὐχαριστῇ.
    Πέραν τούτων κατὰ τὸ ἐπιχείρημα, ὅτι ἀποκόπτοντες τὸ «Βυζάντιον» ἀποκόπτομεν χίλια ἔτη ἑλληνικῆς ἱστορίας, δύναταί τις νὰ εἴπῃ, ὅτι καὶ ἀποκόπτοντες τὴν Όθωμανικὴν Αὐτοκρατορίαν ἀποκόπτομεν ἄλλα πεντακόσια ἔτη ἑλληνικῆς ἱστορίας. Τὸ θέμα ὅμως εἶναι: ἦτο ἡ Ὀθωμανικὴ Αὐτοκρατορία ἑλληνική; Ἀσφαλῶς καὶ ὄχι. Καὶ ἀσφαλῶς οὔτε καὶ τὸ ἀνθελληνικὸν «Βυζάντιον». Ὅποιος λοιπὸν τάσσεται ὑπὲρ τῶν Ῥωμαίων, τάσσεται ὑπὲρ τῶν ἐχθρῶν τοῦ Ἑλληνισμοῦ, κατὰ τὸν ἴδιον τρόπον ποὺ τὸ κάμει καὶ ὅποιος τάσσεται ὑπὲρ τῶν Τούρκων. Ἄλλωστε ἡ Ἀνατολικὴ Ῥωμαϊκὴ Αὐτοκρατορία ἦτο ἓν ἀπολυταρχικὸν καθεστώς, οὐδεμίαν σχέσιν ἔχων πρὸς τὸ ἑλληνικὸν πολιτεύεσθαι, καὶ ἀδυνατῶ νὰ κατανοήσω διατί κάποιος θὰ ἐπεθύμει νὰ εἶναι ὑπήκοος τινὸς αὐτοκράτορος καὶ ὄχι ἐλεύθερος πολίτης.
    Ὅσον ἀφορᾷ εἰς τοὺς κατοίκους τῆς Σαγαλασσοῦ καὶ εἰς τοὺς λοιποὺς «Τούρκους» εἶναι συμφέρον τῆς Ἑλλάδος ἀλλὰ καὶ τῶν ἰδίων νὰ μάθουν τὴν ἀληθῆ ἑλληνικὴν καταγωγήν των. Ἄλλωστε δικαιοῦνται καὶ αὐτοὶ νὰ ἀπελευθερωθοῦν ἀπὸ τοῦ ἀπανθρώπου τουρκικοῦ καθεστῶτος, τὸ ὁποῖον ἀπέκοψεν καὶ αὐτοὺς ἀπὸ τῶν ῥιζῶν των, καθῶς καὶ ἡ Ῥωμιοσύνη ἡμᾶς ἀπὸ τῶν ἰδικῶν μας, κοινῶν μὲ τοὺς Σαγαλασσεῖς, ῥιζῶν. Εὖγε, κύριε Καλεντερίδη.
    Εἷς Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κυριακο δεν θα τα χαλασουμε.Αν θελεις να αποκαλεισαι Ρωμαιος εχεις καθε δικαιωμα να το κανεις.Φορα αν θελεις και tuga, κουβαλα μαζι σου το gladius και το pilum και γενικα κανε ο,τι καλυτερο νομιζεις για να τονισεις τις Ρωμαϊκες σου καταβολες.Οπως εχω και εγω το δικαιωμα να αποκαλουμαι οπως θελω.Τοσο απλα ειναι τα πραγματα.
    Με ενοχλει ομως οταν εσυ και οι υπολοιποι Πατριαρχικοι μου στερειτε αυτο το δικαιωμα.Και οχι μονο μου το στερειτε αλλα επιπλεον με χλευαζετε.
    Εξακολουθεις παντως να μην απαντας στα παραπανω ερωτηματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ωρε αθάνατοι Έλληνες!!!!
    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Φίλε 11:37, θα σου αφιερώσω το παρακάτω:

    Αριστόξενος δ' εν τοίς ιστορικοίς υπομνήμασι [fr. 83 FHG II 290] φησι Πλάτωνα θελήσαι συμφλέξαι τα Δημοκρίτου συγγράμματα, οπόσα εδυνήθη συναγαγείν. Αμύκλαν δέ και Κλεινίαν τούς Πυθαγορικούς [c. 54,2] κωλύσαι αυτόν, ως ουδέν όφελος. Παρά πολλοίς γάρ είναι ήδη τα βιβλία.

    Θα μπορούσα να γράφω έτσι στο φορουμ αυτό, με στοιχεία και ακριβείς αναφορές. Έλα μου που δεν έχω τον χρόνο αδελφέ...και επειδή είμαι και Πόντιος, και μάλλον δεν μας καταλαβαίνουνε μερικοί, κολλάω μέχρι αηδίας, μέχρι να εξαντλήσω ένα θέμα. Γι' αυτόν τον λόγο θα αποχωρήσω από την συγκεκριμένη συζήτηση: θεωρώ ότι εξαντλήσαμε το θέμα με την συγκεκριμένη δημοσίευση. Με χαρά θα συνεχίσω τον διάλογο σε επόμενες δημοσιεύσεις από τον κ. Καλεντερίδη ή συνεργάτες του. Απλά δεν θα μπω στον πειρασμό να ξαναδιαβάσω το συγκεκριμένο post, διότι με πάει πίσω σε άλλες δουλειές...τρώμε κολλήματα οι Πόντιοι, μέχρι να εξαντλήσουμε ένα θέμα, και το γνωρίζετε αυτό...

    Το παραπάνω κείμενο λοιπόν, το οποίο το διάβασα στα testimonia για τον Δημόκριτο, αποδεικνύει πάρα πολλά. Έχω διαβάσει ολόκληρο τον Πλάτωνα, πλην του Τιμαίου και του Συμποσίου, και όντως μου είχε προξενήσει εντύπωση το γεγονός ότι δεν αναφέρεται στο Δημόκριτο. Αναμένω να δω αν τον αναφέρει στον Τίμαιο ή στο Συμπόσιο...

    Ο πολιτισμός της Πόλης-Κράτους ήταν σημαντικός, αλλά τείνουμε να υπερβάλλουμε οι μεσόγειοι λαοί...για μένα ο πολιτισμός των Αβδηριτών (Τήιων εποίκων, που διώξανε τους Θράκες από την περιοχή τον 7ο αιώνα) είναι μεγαλύτερος από αυτόν των Αθηναίων. Επειδή μεγάλωσα στα Άβδηρα, παίζοντας στα αρχαία ερείπια, να μου επιτρέψετε την φόρτιση όταν γράφω γι' αυτά.

    Το Ρωμαϊκό Πολύστηλον, όπως μετονομάστηκε η αρχαία πόλη των Αβδήρων, υπήρξε σημαντικότατο λιμάνι και εμπορικό κέντρο, μέχρι τα Παλαιολόγεια χρόνια. Δεν γίνονται ανασκαφές στον χώρο, και δυστυχώς τα μεσαιωνικά ερείπια βαίνουν προς διάλυση, αν δεν τα προστατέψει το Κράτος, μεριμνώντας γι' αυτά. Με πληγώνει να βλέπω την κατάντια μας...

    ...την κατάντια των Ρωμαίων, που έχασαν την ταυτότητά τους. Τιμωρήθηκαν σκληρά, να χάσουνε για πάντα την Βασιλεύουσά τους, το όνομά τους το πραγματικό, την πραγματική τους ταυτότητα. Να πάει στα κομμάτια που χάσαμε την γη μας, τους τάφους των αυτοκρατόρων μας, τα κειμήλιά μας...το χειρότερο απ' όλα είναι ότι χάσαμε την ταυτότητά μας. Ποιός θα το πίστευε, πάνω στα τείχη, στις 29/V/1453, ότι με την πτώση της Πόλης θα πέθαινε και η Ρωμανία...

    Η Αθήνα δεν μπορεί καν να μετρηθεί με τα Άβδηρα: δυσσανάλογα όμως την φρόντησαν, ανέδειξαν τ' αρχαία της, προβάλλανε τον δήθεν "εκτυφλωτικό" πολιτισμό της, όπως γράφει ο φίλος 11:37.

    Πού βλέπετε τον "εκτυφλωτικό" και "υπέρλαμπρο" πολιτισμό, θα 'θελα να 'ξερα...στην παιδεραστία, στις ανθρωποθυσίες, στον ρατσισμό, στον μισογυνισμό, στο ξεπάστρεμα γηγενών, όπως ήτανε οι Θράκες...διότι θα μπορούσαμε να δούμε και από αυτή την οπτική γωνία τον πολιτισμό που εξυμνείτε και εξιδανικεύετε...

    Για όποιον ξεκινήσει συζήτηση για τους Θράκες, ας το σκεφτεί, διότι αποκαλύπτονται συνεχώς τα στοιχεία για τον πολιτισμό τους, την γλώσσα τους, και την...εξαφάνισή τους!

    Και να ξέρετε φίλτατοι, ότι ό,τι γνωρίζουμε για τους αρχαίους, το γνωρίζουμε φιλτραρισμένο κυρίως από τα αντιγραμμένα κείμενα Ρωμαίων καλογήρων. Σαν αρέσει δεν σας αρέσει...τα ψευδεπίγραφα κείμενα είναι πολλά, οι ασάφειες πολλές: γνωρίζω έντεκα (11) διαφορετικές ημερομηνίες για την γέννηση και τον θάνατο του Δημοκρίτου, και διαφορετικές εκδοχές για το ποιός τελοσπάντων έγραψε τον Μέγα Διάκοσμο: άλλοι αρχαίοι σχολιαστές αναφέρονται στον Λεύκιππο, άλλοι στον Δημόκριτο και άλλοι στην Πρωταγόρα...

    -συνεχίζεται-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. -συνέχεια-

    Μην δένετε και κόμπο ότι ό,τι γνωρίζουμε είναι και ακριβές...

    Ο Σφραντζής, που τον αναφέρω συνέχεια για να καταλάβετε πόσο έξω πέφτουμε, επηρέασε γενεές επί 400 χρόνια με το χρονικόν του, μέχρι να βρεθεί ότι πίσω απ' αυτό το όνομα κρυβόταν ο Μακάριος Μελισσουργός/Μελισσηνός...μέχρι και ο Ρανσιμαν την πάτησε, αγνοώντας τον Φαλιερ-Παπαδόπουλο και τις τρανταχτές αποδείξεις (σοκαριστικό το ότι γενεές και γενεές ιστορικών χρησιμοποιούσαν ως πρωταρχική πηγή ένα προϊόν πλαστογράφησης!).
    Το βραχύ χρονικό μάλλον είναι το Σφραντζή...

    Σας αφήνω, διότι είναι πειρασμός να απαντώ σε όσους αναφέρονται σε μένα, και δεν θα τελειώσουμε ποτέ: θα τα λέμε φίλτατοι, περιμένω τον επόμενω διαξιφισμό μας σε επόμενη δημοσίευση.

    Να 'στε καλά.

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Φίλε 11:37, θα σου αφιερώσω το παρακάτω:

    Αριστόξενος δ' εν τοίς ιστορικοίς υπομνήμασι [fr. 83 FHG II 290] φησι Πλάτωνα θελήσαι συμφλέξαι τα Δημοκρίτου συγγράμματα, οπόσα εδυνήθη συναγαγείν. Αμύκλαν δέ και Κλεινίαν τούς Πυθαγορικούς [c. 54,2] κωλύσαι αυτόν, ως ουδέν όφελος. Παρά πολλοίς γάρ είναι ήδη τα βιβλία.

    Θα μπορούσα να γράφω έτσι στο φορουμ αυτό, με στοιχεία και ακριβείς αναφορές. Έλα μου που δεν έχω τον χρόνο αδελφέ...και επειδή είμαι και Πόντιος, και μάλλον δεν μας καταλαβαίνουνε μερικοί, κολλάω μέχρι αηδίας, μέχρι να εξαντλήσω ένα θέμα. Γι' αυτόν τον λόγο θα αποχωρήσω από την συγκεκριμένη συζήτηση: θεωρώ ότι εξαντλήσαμε το θέμα με την συγκεκριμένη δημοσίευση. Με χαρά θα συνεχίσω τον διάλογο σε επόμενες δημοσιεύσεις από τον κ. Καλεντερίδη ή συνεργάτες του. Απλά δεν θα μπω στον πειρασμό να ξαναδιαβάσω το συγκεκριμένο post, διότι με πάει πίσω σε άλλες δουλειές...τρώμε κολλήματα οι Πόντιοι, μέχρι να εξαντλήσουμε ένα θέμα, και το γνωρίζετε αυτό...

    Το παραπάνω κείμενο λοιπόν, το οποίο το διάβασα στα testimonia για τον Δημόκριτο, αποδεικνύει πάρα πολλά. Έχω διαβάσει ολόκληρο τον Πλάτωνα, πλην του Τιμαίου και του Συμποσίου, και όντως μου είχε προξενήσει εντύπωση το γεγονός ότι δεν αναφέρεται στο Δημόκριτο. Αναμένω να δω αν τον αναφέρει στον Τίμαιο ή στο Συμπόσιο...

    Ο πολιτισμός της Πόλης-Κράτους ήταν σημαντικός, αλλά τείνουμε να υπερβάλλουμε οι μεσόγειοι λαοί...για μένα ο πολιτισμός των Αβδηριτών (Τήιων εποίκων, που διώξανε τους Θράκες από την περιοχή τον 7ο αιώνα) είναι μεγαλύτερος από αυτόν των Αθηναίων. Επειδή μεγάλωσα στα Άβδηρα, παίζοντας στα αρχαία ερείπια, να μου επιτρέψετε την φόρτιση όταν γράφω γι' αυτά.

    Το Ρωμαϊκό Πολύστηλον, όπως μετονομάστηκε η αρχαία πόλη των Αβδήρων, υπήρξε σημαντικότατο λιμάνι και εμπορικό κέντρο, μέχρι τα Παλαιολόγεια χρόνια. Δεν γίνονται ανασκαφές στον χώρο, και δυστυχώς τα μεσαιωνικά ερείπια βαίνουν προς διάλυση, αν δεν τα προστατέψει το Κράτος, μεριμνώντας γι' αυτά. Με πληγώνει να βλέπω την κατάντια μας...

    -συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. -συνέχεια

    ...την κατάντια των Ρωμαίων, που έχασαν την ταυτότητά τους. Τιμωρήθηκαν σκληρά, να χάσουνε για πάντα την Βασιλεύουσά τους, το όνομά τους το πραγματικό, την πραγματική τους ταυτότητα. Να πάει στα κομμάτια που χάσαμε την γη μας, τους τάφους των αυτοκρατόρων μας, τα κειμήλιά μας...το χειρότερο απ' όλα είναι ότι χάσαμε την ταυτότητά μας. Ποιός θα το πίστευε, πάνω στα τείχη, στις 29/V/1453, ότι με την πτώση της Πόλης θα πέθαινε και η Ρωμανία...

    Η Αθήνα δεν μπορεί καν να μετρηθεί με τα Άβδηρα: δυσσανάλογα όμως την φρόντησαν, ανέδειξαν τ' αρχαία της, προβάλλανε τον δήθεν "εκτυφλωτικό" πολιτισμό της, όπως γράφει ο φίλος 11:37.

    Πού βλέπετε τον "εκτυφλωτικό" και "υπέρλαμπρο" πολιτισμό, θα 'θελα να 'ξερα...στην παιδεραστία, στις ανθρωποθυσίες, στον ρατσισμό, στον μισογυνισμό, στο ξεπάστρεμα γηγενών, όπως ήτανε οι Θράκες...διότι θα μπορούσαμε να δούμε και από αυτή την οπτική γωνία τον πολιτισμό που εξυμνείτε και εξιδανικεύετε...

    Για όποιον ξεκινήσει συζήτηση για τους Θράκες, ας το σκεφτεί, διότι αποκαλύπτονται συνεχώς τα στοιχεία για τον πολιτισμό τους, την γλώσσα τους, και την...εξαφάνισή τους!

    Και να ξέρετε φίλτατοι, ότι ό,τι γνωρίζουμε για τους αρχαίους, το γνωρίζουμε φιλτραρισμένο κυρίως από τα αντιγραμμένα κείμενα Ρωμαίων καλογήρων. Σαν αρέσει δεν σας αρέσει...τα ψευδεπίγραφα κείμενα είναι πολλά, οι ασάφειες πολλές: γνωρίζω έντεκα (11) διαφορετικές ημερομηνίες για την γέννηση και τον θάνατο του Δημοκρίτου, και διαφορετικές εκδοχές για το ποιός τελοσπάντων έγραψε τον Μέγα Διάκοσμο: άλλοι αρχαίοι σχολιαστές αναφέρονται στον Λεύκιππο, άλλοι στον Δημόκριτο και άλλοι στην Πρωταγόρα...

    Μην δένετε και κόμπο ότι ό,τι γνωρίζουμε είναι και ακριβές...

    Ο Σφραντζής, που τον αναφέρω συνέχεια για να καταλάβετε πόσο έξω πέφτουμε, επηρέασε γενεές επί 400 χρόνια με το χρονικόν του, μέχρι να βρεθεί ότι πίσω απ' αυτό το όνομα κρυβόταν ο Μακάριος Μελισσουργός/Μελισσηνός...μέχρι και ο Ρανσιμαν την πάτησε, αγνοώντας τον Φαλιερ-Παπαδόπουλο και τις τρανταχτές αποδείξεις (σοκαριστικό το ότι γενεές και γενεές ιστορικών χρησιμοποιούσαν ως πρωταρχική πηγή ένα προϊόν πλαστογράφησης!).
    Το βραχύ χρονικό μάλλον είναι το Σφραντζή...

    Σας αφήνω, διότι είναι πειρασμός να απαντώ σε όσους αναφέρονται σε μένα, και δεν θα τελειώσουμε ποτέ: θα τα λέμε φίλτατοι, περιμένω τον επόμενω διαξιφισμό μας σε επόμενη δημοσίευση.

    Να 'στε καλά.

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ''οι ίδιοι οι παρείσακτοι Τουρκομάνοι αφομοιώθηκαν γενετικά από τους αυτόχθονες,''

    εννοειται οτι οι περισσοτεροι Τουρκοι ΔΕΝ εχουν τουρκο-ταταρο-ουιγουρο-μογγολικα χαρακτηριστικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Κυριακο και εγω θα σου αφιερωσω το παρακατω κειμενο.Αν δεις σ'αυτο να υπαρχει η λεξη Ρωμαιος, εγω να γινω Ρωμαιος εκατονταρχος.
    -------------------------------
    Η προκήρυξη του
    Αλ. Υψηλάντη
    24/02/1821


    ΜΑΧΟΥ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ Η ώρα ήλθεν, ω Άνδρες Έλληνες! Πρό πολλού οι λαοί της Ευρώπης, πολεμούντες υπέρ των ιδίων Δικαιωμάτων και ελευθερίας αυτών, μας επροσκάλουν εις μίμησιν, αυτοί, καίτοι οπωσούν ελεύθεροι, επροσπάθησαν όλαις δυνάμεσι να αυξήσωσι την ελευθερίαν, και δι’ αυτής πάσαν αυτών την Ευδαιμονίαν. Οι αδελφοί μας και φίλοι είναι πανταχού έτοιμοι, οι Σέρβοι, οι Σουλιώται, και όλη η Ηπειρος, οπλοφορούντες μας περιμένωσιν· ας ενωθώμεν λοιπόν με Ενθουσιασμόν! η Πατρίς μάς προσκαλεί! Η Ευρώπη, προσηλώνουσα τους οφθαλμούς της εις ημάς, απορεί διά την ακινησίαν μας, ας αντηχήσωσι λοιπόν όλα τα Όρη τής Ελλάδος από τον Ήχον τής πολεμικής μας Σάλπιγγος, και αι κοιλάδες από την τρομεράν κλαγγήν των Αρμάτων μας. Η Ευρώπη θέλει θαυμάση τας ανδραγαθίας μας, οι δε τύραννοι ημών τρέμοντες και ωχροί θέλουσι φύγει απ’ έμπροσθέν μας. Οι φωτισμένοι λαοί της Ευρώπης ενασχολούνται εις την αποκατάστασιν της ιδίας ευδαιμονίας· και πλήρεις ευγνωμοσύνης διά τας προς αυτούς των Προπατόρων μας ευεργεσίας, επιθυμούσι την ελευθερίαν της Ελλάδος. Ημείς, φαινόμενοι άξιοι της προπατορικής αρετής και του παρόντος αιώνος, είμεθα Εύελπεις, να επιτύχωμεν την υπεράσπισιν αυτών και βοήθειαν· πολλοί εκ τούτων φιλελεύθεροι θέλουσιν έλθη, διά να συναγωνισθώσι με ημάς. Κινηθήτε, ω φίλοι, και θέλετε ιδή μίαν Κραταιάν δύναμιν να υπερασπισθή τα δίκαιά μας! Θέλετε ιδή και εξ αυτών των εχθρών μας πολλούς, οίτινες, παρακινούμενοι από την δικαίαν μας αιτίαν, να στρέψωσι τα Νώτα προς τον εχθρόν και να ενωθώσι με ημάς· ας παρρησιασθώσι με ειλικρινές φρόνημα, η Πατρίς θέλει τους εγκολπωθή! Ποίος λοιπόν εμποδίζει τους ανδρικούς σας Βραχίονας; ο άνανδρος εχθρός μας είναι ασθενής και αδύνατος. Οι στρατηγοί μας έμπειροι και όλοι οι ομογενείς γέμουσιν ενθουσιασμού! ενωθήτε λοιπόν, ω ανδρείοι και μεγαλόψυχοι Έλληνες! ας σχηματισθώσι φάλαγκες εθνικαί, ας εμφανισθώσι Πατριωτικαί λεγεώνες, και θέλετε ιδή τους παλαιούς εκείνους Κολοσσούς του δεσποτισμού να πέσωσιν εξ ιδίων, απέναντι των θριαμβευτικών μας Σημαίων! Εις την φωνήν της Σάλπιγκός μας όλα τα παράλια του Ιωνίου και Αιγέου πελάγους θέλουσιν αντηχήση· τα Ελληνικά πλοία, τα οποία εν καιρώ ειρήνης ήξεραν να εμπορεύωνται, και να πολεμώσι, θέλουσι σπείρη εις όλους τους λιμένας του τυράννου με το πυρ και την μάχαιραν, την φρίκην και τον θάνατον... Ποία ελληνική ψυχή θέλει αδιαφορήση εις την πρόσκλησιν της Πατρίδος; Εις την Ρώμην ένας του Καίσαρος φίλος σείων την αιματομένην χλαμύδα του τυράννου εγείρει τον λαόν. Tι θέλετε κάμη Σεις ω Έλληνες, προς τους οποίους η Πατρίς γυμνή δεικνύει μεν τας πληγάς της και με διακεκομμένην φωνήν επικαλείται την βοήθειαν των τέκνων της; Η θεία πρόνοια, ω φίλοι Συμπατριώται, ευσπλαγχνισθείσα πλέον τας δυστυχίας μας ηυδόκησεν ούτω τα πράγματα, ώστε με μικρόν κόπον θέλομεν απολαύση με την ελευθερίαν πάσαν ευδαιμονίαν. Αν λοιπόν από αξιόμεμπον αβελτηρίαν αδιαφορήσωμεν, ο τύραννος γενόμενος αγριώτερος θέλει πολλαπλασιάση τα δεινά μας, και θέλομεν καταντήση διά παντός το δυστυχέστερον πάντων των εθνών. Στρέψατε τους οφθαλμούς σας, ω Συμπατριώται, και ίδετε την ελεεινήν μας κατάστασιν! ίδετε εδώ τους Ναούς καταπατημένους! εκεί τα τέκνα μας αρπαζόμενα διά χρήσιν αναιδεστάτην της αναιδούς φιληδονίας των βαρβάρων τυράννων μας! τους οίκους μας γεγυμνωμένους, τον αγρούς μας λεηλατισμένους και ημάς αυτούς ελεεινά ανδράποδα! Είναι καιρός να αποτινάξωμεν τον αφόρητον τούτον Ζυγόν, να ελευθερώσωμεν την Πατρίδα, να κρημνίσωμεν από τα νέφη την ημισέληνον να υψώσωμεν το σημείον, δι’ ου πάντοτε νικώμεν! λέγω τον Σταυρόν, και ούτω να εκδικήσωμεν την Πατρίδα, και την Ορθόδοξον ημών Πίστιν από την ασεβή των ασεβών Καταφρόνησιν.
    (συνεχεια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. (συνεχεια)
    Μεταξύ ημών ευγενέστερος είναι, όστις ανδρειοτέρως υπερασπισθή τα δίκαια της Πατρίδος, και ωφελιμοτέρως την δουλεύση. Το έθνος συναθροιζόμενον θέλει εκλέξη τους Δημογέροντάς του, και εις την ύψιστον ταύτην Βουλήν θέλουσιν υπείκει όλαι μας αι πράξεις... Ας κινηθώμεν λοιπόν μέ εν κοινόν φρόνιμα, oι πλούσιοι ας καταβάλωσιν μέρος της ιδίας περιουσίας, oι ιερoί ποιμένες ας εμψυχώσωσι τον λαόν με το ίδιόν των παράδειγμα, και oι πεπαιδευμένοι ας συμβουλεύσωσιν τα ωφέλιμα. Oι δε εν ξέναις αυλαίς υπουργούντες στρατιωτικοί και πολιτικοί ομογενείς, αποδίδοντες τας ευχαριστίας εις ην έκαστος υπουργεί δύναμιν, ας ορμήσωσιν όλοι εις το ανοιγόμενον ήδη μέγα και λαμπρόν στάδιον, και ας συνεισφέρωσιν εις την πατρίδα τον χρεωστούμενον φόρον, και ως γενναίoι ας ενοπλισθώμεν όλοι άνευ αναβολής καιρού με το ακαταμάχητον όπλον της ανδρείας και υπόσχομαι εντός ολίγου την νίκην και μετ' αυτήν παν αγαθόν. Πoίoι μισθωτοί και χαύνοι δούλοι τολμούν να αντιπαραταχθώσιν απέναντι λαού, πολεμούντος υπέρ της ιδίας ανεξαρτησίας; Μάρτυρες oι Ηρωικοί αγώνες των προπατόρων μας· Μάρτυς η lσπανία, ήτις πρώτη και μόνη κατετρόπωσε τας αηττήτους φάλαγκας ενός τυράννου. Με την Ένωσιν, ω Συμπολίται, με το προς την ιεράν Θρησκείαν Σέβας, με την προς τους Νόμους και τους Στρατηγούς υποταγήν, με την ευτολμίαν και σταθηρότητα, η νίκη μας είναι βεβαία και αναπόφευκτος, αυτή θέλει στεφανώση μέ δάφνας αειθαλείς τους Ηρωικούς αγώνας μας, αυτή με χαρακτήρας ανεξαλείπτους θέλει χαράξη τα ονόματα ημών εις τον ναόν της αθανασίας, διά το παράδειγμα των επερχομένων γενεών. Η Πατρίς θέλει ανταμείψη τα ευπειθή και γνήσιά της τέκνα με τα βραβεία της δόξης και τιμής· τα δε απειθή και κωφεύοντα εις την τωρινήν της πρόσκλησιν, θέλει αποκηρύξη ως νόθα και Ασιανά σπέρματα, και θέλει παραδώση τα ονόματά των, ως άλλων προδότων, εις τον αναθεματισμόν και κατάραν των μεταγενεστέρων.Ας καλέσωμεν λοιπόν εκ νέου, ω Ανδρείοι και μεγαλόψυχοι Έλληνες, την ελευθερίαν εις την κλασικήν γην της Ελλάδος! Ας συγκροτήσωμεν μάχην μεταξύ του Μαραθώνος και των Θερμοπυλών! Ας πολεμήσωμεν εις τους τάφους των Πατέρων μας, οι οποίοι, διά να μάς αφήσωσιν ελευθέρους, επολέμησαν και απέθανον εκεί! Το αίμα των τυράννων είναι δεκτόν εις την σκιάν τον Επαμεινώνδου Θηβαίου, και του Αθηναίου Θρασυβούλου, οίτινες κατετρόπωσαν τους τριάκοντα τυράννους, εις εκείνας του Αρμοδίου και Αριστογείτωνος, οι οποίοι συνέτριψαν τον Πεισιστρατικόν ζυγόν, εις εκείνην του Τιμολέοντος, όστις απεκατέστησε την ελευθερίαν εις την Κόρινθον και τας Συρακούσας, μάλιστα εις εκείνας τον Μιλτιάδου και Θεμιστοκλέους, του Λεωνίδου και των τριακοσίων, οίτινες κατέκοψαν τοσάκις τους αναριθμήτους στρατούς των βαρβάρων Περσών, των οποίων τους βαρβαροτέρους και ανανδροτέρους απογόνους πρόκειται εις ημάς σήμερον, με πολλά μικρόν κόπον, να εξαφανίσωμεν εξ ολοκλήρου. Εις τα όπλα λοιπόν φίλοι η Πατρίς Μάς Προσκαλεί!

    Αλέξανδρος Υψηλάντης
    Την 24ην Φεβρεαρίου 1821
    Εις το γενικόν στρατόπεδον του Ιασίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Κυριακο αφου εισαι Ποντιος, εξηγησε στην ομηγυρη τι σημαινει η λεξη "τραντελλενας" που χρησιμοποιουσαν οι Ποντιοι κατα την διαρκεια της Τουρκοκρατιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. 24 Αυγούστου 2010 2:14 π.μ. αν θελεις να δεις πως μοιαζουν οι πραγματικοι Τουρκοι θα πρεπει να επισκευτεις το Καζαχσταν.Οι Τουρκοι της Μ.Ασιας ειναι γηγενεις πληθυσμοι γλωσσικα εκτουρκισμενοι και θρησκευτικα εξισλαμισμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αγαπητέ σημείωσε το σημαντικότερο: Ο Υψηλάντης ήταν Πόντιος. Τραπεζούντιος αν θυμάμαι καλά.
    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πρὸς Κ.Π.:
    Ἀναφέρετε, ὅτι ὁ Πλάτων ἤθελεν νὰ καύσῃ τὰ συγγράμματα τοῦ Δημοκρίτου. Ἐγὼ θὰ προσθέσω καὶ τὰς διώξεις τοῦ τε συμπολίτου σας Πρωταγόρου καὶ τοῦ Θεοδώρου τοῦ Κυρηναίου ἐπὶ ἀθεΐᾳ καὶ τὴν πραγματοποιηθεῖσαν αὐτὴν τὴν φορὰν καῦσιν τῶν βιβλίων των. Οὐδεῖς ἀρνεῖται, ὅτι καὶ οἱ ἀρχαῖοι ἔκαμαν τοιαῦτα πράγματα. Ὑπάρχει ὅμως μία ἀδιαμφισβήτητος ἀλήθεια: Μέχρι τῆς συγχρόνου ἐπιστημονικῆς ἐποχῆς εἰς μόνην τὴν ἀρχαίαν Ἑλλάδα ὑπῆρξεν ἔκρηξις τῆς γνώσεως, καθῶς καὶ ἡ ἀπαιτουμένη ἐλευθερία ἐρεύνης καὶ ἐκφράσεως τῆς γνώμης, δι’ ἧς ἐπετεύχθη αὐτὴ ἡ πρόοδος. Εἰς μόνην τὴν ἀρχαίαν Ἑλλάδα ὑπῆρξαν αἱ ἱκαναὶ καὶ ἀναγκαῖαι συνθῆκαι, αἱ ὁποῖαι παρήγαγαν τὸν τῷ ὄντι ἐκτυφλωτικὸν πολιτισμὸν τῶν προγόνων μας. Καὶ τοῦτο ἐπειδὴ ὡς λαὸς εἴμεθα ἐκ φύσεως οἱ πλέον φιλελεύθεροι καὶ δὲν ἀνεχόμεθα εὐκόλως τὸν δεσποτισμόν. Κατὰ τ’ ἄλλα οἱ κάθε λογῆς θρῆσκοι εἶχαν πάντοτε προβλήματα μὲ τὴν ἐλευθερίαν τῆς γνώμης καὶ τὴν ἐπιστήμην, ἀκριβῶς ἐπειδὴ αὕται ἀπειλοῦν τὰ ὑπ’ αὐτῶν νομιζόμενα καὶ τὴν «ἀσφάλειαν» τοῦ μανδριοῦ ποὺ παρέχει ἡ πίστις.
    Ὁ Πλάτων ἄλλωστε, ὃν ἀναφέρετε, θεωρεῖται ὑπὸ τοῦ Κορνηλίου Καστοριάδου μεγαλοφυὴς ἐχθρὸς τῆς δημοκρατίας (Ἐλευθεροτυπία, 15 – 12 – 2001), ἐν ᾧ καταδικάζεται καὶ ὑπὸ τοῦ Φρειδερίκου Νίτσε (βλ. «Τὸ πρόβλημα τοῦ Σωκράτους»). Καὶ ἄλλοι ἐρευνηταὶ θεωροῦν τὸν Σωκράτην καὶ τὸν Πλάτωνα, ὡς τὴν αἰτίαν καταπτώσεως τοῦ ἀρχαίου κόσμου καὶ τῆς συνακολούθου ἐπικρατήσεως τῶν βαρβαρικῶν δογμάτων. Θὰ προσέθετα ἐγὼ τῇ βοηθείᾳ τοῦ Ἀνωνύμου Ἕλληνος τῆς Ἑλληνικῆς Νομαρχίας, ὅτι ὡς εἷς πύργος ὑψηλὸς εἶναι εὔκολον νὰ κρημνισθῇ, ἐν ᾧ ἡ οἰκοδόμησίς του δυσχερής (λόγοι ἐντροπίας, βλέπετε), ὁμοίως καὶ ἡ διατήρησις ὑψηλοῦ πολιτισμοῦ καὶ ἐν γένει ἡ τάξις (κατὰ τὴν ἀρχαιοελληνικὴν ἔννοιαν) εἶναι δυσχερεστέρα τῆς βαρβαρότητος. Τοιαύτη περίοδος βαρβαρότητος ὑπῆρξεν ἡ Ῥώμη καί, ἐπαναλαμβάνω, ἀδυνατῶ νὰ κατανοήσω διατί τὴν προτιμᾶτε.
    Αἱ ὅποιαι διώξεις τῶν ἀρχαίων ἔναντι φιλοσόφων (τὰς ὁποίας δὲν ἀρνοῦμαι) εἶναι πταίσματα ἐνώπιον τῆς θηριωδίας τῶν Ῥωμαίων. Δι’ ὅτι ὑπὸ τῶν χριστιανῶν τῆς Ῥώμης διεπράχθησαν τὰ μέγιστα καὶ αἴσχιστα ἐγκλήματα κατὰ τοῦ Πολιτισμοῦ καὶ τῆς Ἀνθρωπότητος. Ἑκατομμύρια Ἑλλήνων καὶ ἄλλων μὴ χριστιανῶν ἐσφαγιάσθησαν, ὁλόκληραι πόλεις ἰσωπεδώθησαν, βιβλιοθῆκαι ἐκάησαν, ἀγάλματα ἔσπασαν. Ἡ Ῥώμη ἐθεσμοθέτησεν τὸ πρῶτον στρατόπεδον συγκεντρώσεως ἐν Σκυθουπόλει τῆς Παλαιστίνης, ὅπου ἐθανατοῦντο οἱ Ἕλληνες καὶ οἱ ἑλληνίζοντες, ὡς μᾶς πληροφορεῖ ὁ Ἀμμιανὸς Μαρκελλίνος, βάσει δὲ διατάγματος τοῦ Ἀρκαδίου ὁ Ἀλάριχος εἰσέβαλεν εἰς τὴν Νότιον Ἑλλάδα, ἰσωπέδωσε σχεδὸν ὅλας τὰς πόλεις (πλὴν τῶν Ἀθηνῶν) καὶ ἔσφαξεν τὴν πλειονότητα τῶν κατοίκων, πολλὰ ἑκατομμύρια. Τόμοι ὁλόκληροι θὰ ἐχρειάζοντο διὰ νὰ ἀπαριθμήσωμεν τὰ ἐγκλήματα ποὺ διέπραξαν οἱ χριστιανοὶ Ῥωμαῖοι. Καὶ ἀπηγόρευσαν τὴν γνῶσιν κλείοντες τὰς φιλοσοφικὰς σχολὰς καὶ ἀπηγόρευσαν τοὺς Ὀλυμπιακοὺς Ἀγῶνας καὶ ἐπέβαλαν διὰ τῆς βίας τὸν ἐκχριστιανισμὸν τῶν Ἑλλήνων καὶ τῶν ἄλλων ὑπηκόων των. Ὥστε εἶναι μέγα ψεῦδος ἡ ὑπὸ τῆς «Ἐκκλησίας» προπαγανδιζομένη θέσις περὶ δῆθεν οἰκειοθελοῦς ἐκχριστιανισμοῦ τῶν Ἑλλήνων.
    Αὐτὸς εἶναι ὁ «πολιτισμὸς» τῆς Ἀνατολικῆς Ῥωμαϊκῆς Αὐτοκρατορίας: Ἀνεκτὴ ἦτο ἡ μία καὶ μοναδικὴ «ἀλήθεια», δι’ ἣν τὸ ἱερατεῖον διεκήρυττεν, ὅτι «ἔδοξεν αὐτῷ καὶ τῷ ἁγίῳ πνεύματι», ἐν ᾧ κάθε ἄλλη ἀντίθετος γνώμη ἐτιμωρεῖτο μὲ θάνατον. Στρατιαὶ δούλων εἰργάζοντο εἰς τὰ τεράστια κτήματα τῶν «εὐγενῶν» καὶ τῆς «Ἐκκλησίας», ἐν ᾧ εἰς τὸ παλάτι τῶν τυράννων συνωμώτουν οἱ διάφοροι αὐλοκόλακες καὶ ἄλλοι παρατρεχάμενοι διὰ τὴν νομὴν τῆς ἐξουσίας καὶ ἐνίοτε μητέρες ἐτύφλωναν τὰ ἴδια αὐτῶν τέκνα.
    Αἱ Ἀθῆναι ποὺ μέμφεσθε, καὶ ἐὰν ἔκαυσαν τὰ βιβλία τοῦ Πρωταγόρου καὶ ἐπέβαλαν τὴν σκληρὰν ἡγεμονίαν των ἐπὶ τῶν ἄλλων πόλεων, ἐφηῦραν τὴν δημοκρατίαν καὶ ὑπῆρξαν πόλος ἕλξεως ἀθανάτων μορφῶν τοῦ πνεύματος, ὑπὲρ τῶν ὁποίων σεμνύνεται σύμπασα ἡ ἀνθρωπότης. Καὶ κατήγαγαν ἐνδόξους νίκας κατὰ τῶν βαρβάρων ἐλευθερώσασαι τὴν Ἑλλάδα. Ἅπασα ἡ ἀρχαία Ἑλλὰς ἐπηρέασεν εἰς τοσοῦτον βαθμὸν τὸν κόσμον, ὥστε κάθε πεπολιτισμένος ἄνθρωπος σήμερον σκέπτεται ἑλληνικά. Ἡ Ἀνατολικὴ Ῥωμαϊκὴ Αὐτοκρατορία ἀντιθέτως τί ἔδωσεν, τὸ ὁποῖον ἔγινεν παγκόσμιον καὶ πανανθρώπινον; Ἀπολύτως οὐδέν.
    Εἷς Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Eιναι σιγουρος ο κ. Κυριακος οτι εχει διαβασει τον Προκοπιο Καισαρειας?Αν ναι μπορει να μας εξηγησει με δικα του λογια γιατι στο 5ο βιβλιο του ο ΒΗΣΙΓΟΤΘΟΣ αξιωματικος στον λογο το προς τους Ρωμαιους πολιτες αναφερεται στην Βυζαντινη φρουρα της Ρωμης ως Ελληνες και οχι π.χ. ως ανατολιτες?
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Το ξερω 24 Αυγούστου 2010 7:56 π.μ. και συμφωνω μαζι σου, οχι μονο στο Καζακσταν αλλα και στο Τουρκμενισταν, Ουζμπεκισταν και Κιργιζια, αλλα επισης και μεχρι τη Ρωσια οπου απειροι 'Ρωσοι' εχουν τουρκομοογολικα 'η ημιτουρκομογγολικα χαρακτηριστικα. (Στις ορδες των Ταταρομογγολων αρεσαν ιδιαιτερα οι ξανθες). Οπως οι Τουρκοι ειναι γηγενεις εκτουρκισμενοι κι εξισλαμισμενοι πληθυσμοι, ετσι κι απειροι 'Ρωσοι' ειναι στην πραγματικοτητα γηγενεις τουρκο-ταταρο-μογγολοι ή φιννο-ουγγροι που εκχριστιανιστηκαν και σλαβοποιηθηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Γιατι ητανε αγραμματος ο Βησιγοτθος
    Που τετοια τυχη με τα σημερινα παιδια και τις σοβαρες σπουδες τους
    στα ορια του Ακαδημαικου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. αυτά για το dna είναι δικοί μας ευσεβείς πόθοι που νομίζουμε ότι θα ξυπνήσουν οι τούρκοι και θα σεβαστούν την αρχαία καταγωγή τους και θα μας βλέπουν σαν φίλους. Εγώ βλέπω ότι το αντίθετο γίνετε, όσο το σκαλίζουν τοσο ποιο πολύ καπηλεύονται την αρχαία ελληνικη ιστορια και εχω γνωρίσει τούρκους εθνικιστές που υποστηρίζουν ότι αυτοι εχουν περισσότερη ελληνικη καταγωγή από τους σημερινούς Έλληνες που θεωρούν ένα κράμα αρβανιτών και αλλων. Επίσης εχουν ξεκαθαρίσει το ζήτημα της καταγωγής, λενε καταγόμαστε από τους λαους που προϋπήρξαν στην ανατολια αλλα ειμαστε τουρκοι ως προς το εθνος και είναι πολύ περήφανοι για αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. 1 ἀπὸ 2:
    Πρὸς Κ.Π.:
    Θὰ ἀφιερώσω εἰδικὸν σχόλιον εἰς τὴν ὑφ’ ὑμῶν συκοφαντίαν τῶν προγόνων μας (καὶ σάς!;) ὡς δῆθεν ὁμοφυλοφύλων, παιδεραστῶν, ἀνθρωποθυσιαστῶν, μισογύνηδων καὶ σφαγιαστῶν. Φυλετισταὶ ἦσαν, δι’ ὅτι ἀπεδέχοντο τὴν ἀνωτερότητα τῆς Ἑλληνικῆς Φυλῆς, ἂν καὶ τοῦτο μὲ ἐρωτηματικόν, καθῶς δύναταί τις νὰ ἰσχυρισθῇ, ὅτι ἦτο ὁ πολιτισμός των, τὸν ὁποῖον ἐθεώρουν ἀνώτερον καὶ ὄχι ἡ φυλή.
    Κατὰ τὴν γνωστὴν καὶ ἀσχολίαστον ὑπ’ ἐμοῦ μέχρι τοῦ νῦν τακτικήν σας νὰ μὴ ἀπαντᾶτε εἰς τὰ ἐπιχειρήματά μου καὶ ἄλλων σχολιαστῶν καθ’ ἑαυτά, ἀλλ’ ἀντ’ αὐτοῦ νὰ λέγετε γενικότητας κατ’ ἐπανάληψιν καὶ ἄσχετα πράγματα, δὲν ἐδεήσατε νὰ ἀπαντήσετε εἰς τὴν ἀναφοράν μου εἰς προηγούμενον σχόλιον (http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/08/o-2010.html) περὶ κατασυκοφαντήσεως ὑπὸ τῶν χριστιανῶν τῶν Ἑλλήνων ὡς δῆθεν ὅλα τὰ ἀνωτέρω. Τῶρα ἀναμασᾶτε αὐτὰ ποὺ σᾶς ἔμαθεν ὁ «πνευματικός» σας ἀποδεικνυόμενος ὄχι καὶ τοσοῦτον γνώστης τῶν πραγμάτων, παρὰ τὰς ἀντιθέτους διαβεβαιώσεις σας. Δι’ ὅτι δὲν ἀρκεῖ τις νὰ λέγῃ, ὅτι κατέχει πολλά, πρέπει καὶ νὰ τὸ ἀποδεικνύει.
    Καὶ ἀρχόμεθ’ ἐκ τῆς δῆθεν ὁμοφυλοφιλίας καὶ παιδεραστίας. Ἀσφαλῶς ἀγνοεῖτε τὸν δικανικὸν λόγον τοῦ Αἰσχίνου «Κατὰ Τιμάρχου», εἰς τὸν ὁποῖον ὁ ῥήτωρ ἰσχυρίζεται, ὅτι ὁ Τίμαρχος ὡς ἑταιρῶν (= ὁμοφυλόφιλος) δὲν δικαιοῦται νὰ ὁμιλεῖ καὶ νὰ γίνεται δεκτὸς ὡς μάρτυς εἰς τὰ δικαστήρια. Κατωτέρω παραθέτω τὸν νόμον ποὺ ἴσχυεν ἐν Ἀθήναις, ὡς μᾶς τὸν παραδίδει ὁ Αἰσχίνης:

    «Νόμος: Ἐάν τις Ἀθηναῖος ἑταιρήσῃ, μὴ ἐξέστω αὐτῷ τῶν ἐννέα ἀρχόντων γενέσθαι, μηδ’ ἱερωσύνην ἱεράσασθαι, μηδὲ συνδικῆσαι τῷ δήμῳ, μηδὲ ἀρχὴν ἀρχέτω μηδεμίαν, μήτε ἔνδημον μήτε ὑπερόριον, μήτε κληρωτὴν μήτε χειροτονητήν, μηδ’ ἐπὶ κηρυκείαν ἀποστελλέσθω, μηδὲ γνώμην λεγέτω, μηδ’ εἰς τὰ δημοτελῆ ἱερὰ εἰσίτω, μηδ’ ἐν ταῖς κοιναῖς στεφανηφορίαις στεφανούσθω, μηδ’ ἐντὸς τῶν τῆς ἀγορᾶς περιραντηρίων πορευέσθω. Ἐὰν δέ τις ταῦτα ποιῇ, καταγνωσθέντος αὐτοῦ ἑταιρεῖν θανάτῳ ζημιούσθω».

    Ἀπόδοσις: Ἐάν τις Ἀθηναῖος εἶναι ὁμοφυλόφιλος, νὰ μὴ ἐκλέγηται ὡς εἷς τῶν ἐννέα ἀρχόντων, οὔτε νὰ τελεῖ ἱερὰς τελετάς, οὔτε νὰ δικάζῃ μαζὺ μὲ τὸν δῆμον, οὔτε νὰ ἀναλαμβάνει ὁποιοδήποτε ἀξίωμα, οὔτε ἐντὸς οὔτε ἐκτὸς τῆς πόλεως, οὔτε διὰ κληρώσεως οὔτε διὰ ψηφοφορίας, οὔτε νὰ ἀποστέλληται ὡς κήρυξ (= διπλωμάτης), οὔτε νὰ ἐκφέρῃ τὴν γνώμην του, οὔτε νὰ εἰσέρχηται εἰς τὰ δημόσια ἱερά, οὔτε νὰ φέρῃ στέφανον εἰς τὰς κοινὰς στεφανηφορίας, οὔτε νὰ πορεύηται ἐντὸς τῶν περιραντηρίων τῆς ἀγορᾶς. Ἐὰν δέ τις κάνῃ κάτι ἐξ αὐτῶν, μόλις καταστῇ γνωστόν, ὅτι εἶναι ὁμοφυλόφιλος, νὰ τιμωρῆται μὲ θάνατον.

    Εἰς τὸ αὐτὸ κείμενον μᾶς παραδίδονται καὶ ἄλλοι νόμοι προστατεύοντες ἀπὸ τῆς παιδεραστίας (ὡς τὴν ἐνοοῦμεν σήμερον, δι’ ὅτι παιδεραστία εἰς τὰ ἀρχαῖα ἑλληνικὰ σημαίνει πνευματικὴν ἀποκλειστικῶς σχέσιν μεταξὺ διδασκάλου καὶ μαθητοῦ):

    «Ἐάν τις Ἀθηναίων ἐλεύθερον παῖδα ὑβρίσῃ, γραφέσθω ὁ κύριος τοῦ παιδὸς πρὸς τοὺς θεσμοθέτας, τίμημα ἐπιγραψάμενος. Οὗ δ’ ἂν τὸ δικαστήριον καταψηφίσηται, παραδοθεὶς τοῖς ἕνδεκα τεθνάτω αὐθημερόν… Ἔνοχοι δὲ ἔστωσαν ταῖσδε ταῖς αἰτίαις καὶ οἱ εἰς τὰ οἰκετικὰ σώματα ἐξαμαρτάνοντες».

    Ἀπόδοσις: Ἐάν τις Ἀθηναίων ἀσελγήσῃ εἰς βάρος ἐλευθέρου παιδός, νὰ μηνύσῃ (αὐτὸν) ὁ κύριος τοῦ παιδὸς εἰς τοὺς θεσμοθέτας, καταθέτων καὶ τὴν (προτεινομένην) ποινήν. Ἐὰν τὸν δικαστήριον τὸν κρίνῃ ἕνοχον (καταψηφίσῃ), νὰ παραδοθῇ εἰς τοὺς ἕνδεκα (δημίους) καὶ νὰ ἐκτελεσθῇ αὐθημερόν… Ἔνοχοι δὲ ἂς εἶναι ἐξ αὐτῶν τῶν αἰτιῶν καὶ οἱ ἁμαρτάνοντες εἰς τὰ σώματα τῶν δούλων (οἰκετῶν).

    Εἷς Ἕλλην
    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. 2 ἀπὸ 2 (συνέχεια)
    Βλέπομεν λοιπόν, ὅτι ὁ νόμος ἦτο ἐξοντωτικὸς εἰς τὰς ἀρχαίας Ἀθήνας διὰ τούς τε ὁμοφυλοφίλους καὶ τοὺς παιδεραστάς. Ἡ παρὰ φύσιν ἀσέλγεια ἐν γένει δὲν ἦτο κὰν ἀνεκτή. Ἀνάλογοι νόμοι ἴσχυαν εἰς τὰς περισσοτέρας ἑλληνικὰς πόλεις, ἀλλ’ ἂς μὴ κουράζω τοὺς ἀναγνώστας καὶ κουράζομαι κι ἐγὼ δι’ ἀρχαίων κειμένων, τὰ ὁποῖα ἔχω ὅλα εὔκαιρα.

    Δεύτερον περὶ δῆθεν ἀνθρωποθυσιῶν. Τὰ ὅσα τοιαῦτα περιστατικὰ ἀναφέρονται εἰς τὴν μυθολογίαν, π.χ. θυσία βρέφους ὑπὸ τοῦ Λυκάονος ποὺ τιμωρῶν αὐτὸν ὁ Ζεὺς μετέτρεψεν εἰς λύκον, δηλαδὴ κτῆνος (Παυσανίου, Ἀρκαδικά), ἢ ἡ θυσία τῆς Ἰφιγενείας ποὺ δὲν ἔγινεν, δι’ ὅτι ἡ Ἄρτεμις τὴν ἔσωσεν, δεικνύουν ἀπέχθειαν ὑπὸ τῶν προγόνων μας αὐτῆς τῆς συνηθείας. Τοὐναντίον ἀνθρωποθυσίας ἐτέλουν οἱ Σημιτοφοίνικες καὶ οἱ Ἑβραῖοι (http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/08/blog-post_7346.html). Βλ. καὶ Πλουτάρχου «Περὶ δεισιδαιμονίας». Ἀλλὰ εἶναι τοὐλάχιστον ἀφελὴς ἢ πονηρός (εἶστε πονηρός, κύριε Κ.Π.;) ὁ ὑποστηρίζων, ὅτι ὁ πολιτισμὸς ποὺ εἶχεν ὡς κέντρον τὸν ἄνθρωπον, θὰ διέπραττεν τοιαῦτα ἀποτρόπαια.

    Τρίτον ὁ δῆθεν μισογυνισμός. Τὸ μόνον ποὺ δύναται νὰ εἴπῃ τις διὰ τὰς γυναῖκας εἰς τὴν ἀρχαίαν Ἑλλάδα, ἦτο, ὅτι αἱ γυναῖκες τῶν ἰωνικῶν πόλεων δὲν εἶχαν πολιτικὰ δικαιώματα. Ἀλλ’ αὐτὸ δὲν σημαίνει, ὅτι οἱ Ἕλληνες δὲν ἠγάπων τὰς γυναῖκας ἢ τὰς μητέρας ἢ τὰς θυγατέρας των. Αἱ γυναῖκες ἦσαν ἐξαιρέτως σεβασταὶ καὶ ἐλάμβαναν ἱερατικὰ ἀξιώματα (ἐν ἀντιθέσει πρὸς τὸν χριστιανισμόν, ὁ ὁποῖος θεωρεῖ τὴν γυναῖκα ἀκάθαρτον). Εἰς ὅλην τὴν ἑλληνικὴν τέχνην ἀπεικονίζονται καὶ τιμῶνται ἐξ ἴσου ἀνδρικαὶ καὶ γυναικεῖαι μορφαί. Εἷς περίπατος εἴς τι ἀρχαιολογικὸν μουσεῖον θὰ σᾶς πείσῃ. Εἰς τὸν Ὄλυμπον κατῴκουν ἓξ θεοὶ καὶ ἓξ θεαί, αἱ δὲ μικρότεραι γυναικεῖαι θεότητες ἦσαν συντριπτικῶς περισσότεραι. Ἡ γυνὴ ἐλατρεύετο εἰς τὴν ἀρχαίαν Ἑλλάδα. Καὶ τὸ σημαντικώτερον, ὑπῆρξαν πάμπολλα παραδείγματα γυναικῶν-προσωπικοτήτων, ὡς ἡ Φρύνη, ἡ Ἀσπασία, ἡ Ὀλυμπιάς, ἡ Κλεοπάτρα καὶ ἡ Ὑπατία, τὴν ὁποίαν ὑμεῖς οἱ χριστιανοὶ ἐδολοφονήσατε, μεταξὺ ἄλλων καὶ ἐπειδὴ ἦτο γυνή. Ἀλλὰ τὸ τελευταῖον ποὺ θὰ περίμενε κανεῖς, εἶναι νὰ κατηγοροῦν οἱ χριστιανοὶ ἄλλους διὰ μισογυνισμόν. Ὁποῖον θράσος.
    Ἂς μοῦ ἐπιτραπῇ νὰ ἀναφέρω καὶ τὸ ἀκόλουθον παράδειγμα, διὰ νὰ καταδειχθῇ ἡ σχέσις τῶν Ἑλλήνων πρὸς τὰς γυναῖκάς των: Ὡς γνωστὸν ὁ Θεμιστοκλῆς ἔλεγεν, ὅτι ὁ υἱός του ἐκυβέρνα τὴν Ἑλλάδα. Δι’ ὅτι τὴν Ἑλλάδα ἐκυβέρνων αἱ Ἀθῆναι, τὰς Ἀθήνας αὐτός, αὐτὸν ἡ γυνή του καὶ τὴν γυναῖκά του ὁ υἱός του.

    Τέλος περὶ σφαγῶν: Σφαγαὶ ἐγίνοντο πολλαὶ μεταξὺ Ἑλλήνων, μεταξὺ βαρβάρων καὶ μεταξὺ ἀλλήλων. Ἀλλὰ μόνοι οἱ Ἕλληνες διείποντο ὑπὸ τοῦ πνεύματος ἐπιεικείας πρὸς τὸν ἡττημένον. Οἱ Ἀθηναῖοι ποὺ ὄντως ἐξηνδαπόδισαν τοὺς Μηλίους καὶ πολλοὺς ἄλλους, ἔδειξαν ἐπιείκειαν τελικῶς πρὸς τοὺς Μυτιληναίους. Καὶ οἱ Λακεδαιμόνιοι ἠρνήθησαν νὰ πράξουν τὰ ἴδια εἰς τὰς ἡττημένας Ἀθήνας, ἔστω καὶ διὰ λόγους συμφέροντος. Ἡ ἐπιείκεια τῶν Ἑλλήνων ὅμως ὑπῆρξεν καταφανεστάτη εἰς τὴν πολιτικὴν τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου, δι’ ὃ καὶ ἀγαποῦν σήμερον τοὺς Ἕλληνας εἰς τὴν Μέσην Ἀνατολήν.

    Θὰ περίμενε πάντως κανεῖς, κύριε Κ.Π., νὰ εἶστε ὀλίγον μετρημένος εἰς τὰς κατηγορίας κατὰ τῶν προγόνων σας. Ἀσφαλῶς ἡ ἀλήθεια εἶναι ποὺ μετρᾷ, ἀλλὰ ὄχι καὶ νὰ καταπίνητε ἀμασητὶ βεβαιωμένας ψευδεῖς καὶ μισελληνικὰς θεωρίας.

    Εἷς Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ελληνα 24 Αυγούστου 2010 9:33 π.μ. και Κ.Π. πιασατε τα ακρα ενω η αληθεια βρισκεται καπου στη μεση.Διοτι "παρ'αρχαιοις Ελλησι" η αληθεια δεν αποτελει μονοδιαστατο μεγεθος.
    Μονο η Φραγγικη μονιστικη αντιληψη των πραγματων,αυτην δηλαδη που αμφοτεροι φτυνετε(και φτυνουμε), αποδεχεται κατι τετοιο.Ψυχραιμια λοιπον.Η διαλεκτικη γεννηθηκε σε τουτο τον τοπο.Φανητε ανταξιοι της. ΣΥΝΘΕΤΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. 1 ἀπὸ 2
    Πρὸς Κ.Π.:
    Θὰ ἀφιερώσω εἰδικὸν σχόλιον εἰς τὴν ὑφ’ ὑμῶν συκοφαντίαν τῶν προγόνων μας (καὶ σάς!;) ὡς δῆθεν ὁμοφυλοφύλων, παιδεραστῶν, ἀνθρωποθυσιαστῶν, μισογύνηδων καὶ σφαγιαστῶν. Φυλετισταὶ ἦσαν, δι’ ὅτι ἀπεδέχοντο τὴν ἀνωτερότητα τῆς Ἑλληνικῆς Φυλῆς, ἂν καὶ τοῦτο μὲ ἐρωτηματικόν, καθῶς δύναταί τις νὰ ἰσχυρισθῇ, ὅτι ἦτο ὁ πολιτισμός των, τὸν ὁποῖον ἐθεώρουν ἀνώτερον, καὶ ὄχι ἡ φυλή.
    Κατὰ τὴν γνωστὴν καὶ ἀσχολίαστον ὑπ’ ἐμοῦ μέχρι τοῦ νῦν τακτικήν σας νὰ μὴ ἀπαντᾶτε εἰς τὰ ἐπιχειρήματά μου καὶ ἄλλων σχολιαστῶν καθ’ ἑαυτά, ἀλλ’ ἀντ’ αὐτοῦ νὰ λέγητε γενικότητας κατ’ ἐπανάληψιν καὶ ἄσχετα πράγματα, δὲν ἐδεήσατε νὰ ἀπαντήσετε εἰς τὴν ἀναφοράν μου εἰς προηγούμενον σχόλιον (http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/08/o-2010.html) περὶ κατασυκοφαντήσεως ὑπὸ τῶν χριστιανῶν τῶν Ἑλλήνων ὡς δῆθεν ὅλα τὰ ἀνωτέρω. Τῶρα ἀναμασᾶτε αὐτὰ ποὺ σᾶς ἔμαθεν ὁ «πνευματικός» σας ἀποδεικνυόμενος ὄχι καὶ τοσοῦτον γνώστης τῶν πραγμάτων, παρὰ τὰς ἀντιθέτους διαβεβαιώσεις σας. Δι’ ὅτι δὲν ἀρκεῖ τις νὰ λέγῃ, ὅτι κατέχει πολλά, πρέπει καὶ νὰ τὸ ἀποδεικνύει.
    Καὶ ἀρχόμεθ’ ἐκ τῆς δῆθεν ὁμοφυλοφιλίας καὶ παιδεραστίας. Ἀσφαλῶς ἀγνοεῖτε τὸν δικανικὸν λόγον τοῦ Αἰσχίνου «Κατὰ Τιμάρχου», εἰς τὸν ὁποῖον ὁ ῥήτωρ ἰσχυρίζεται, ὅτι ὁ Τίμαρχος ὡς ἑταιρῶν (= ὁμοφυλόφιλος) δὲν δικαιοῦται νὰ ὁμιλεῖ καὶ νὰ γίνεται δεκτὸς ὡς μάρτυς εἰς τὰ δικαστήρια. Κατωτέρω παραθέτω τὸν νόμον ποὺ ἴσχυεν ἐν Ἀθήναις, ὡς μᾶς τὸν παραδίδει ὁ Αἰσχίνης:

    «Νόμος: Ἐάν τις Ἀθηναῖος ἑταιρήσῃ, μὴ ἐξέστω αὐτῷ τῶν ἐννέα ἀρχόντων γενέσθαι, μηδ’ ἱερωσύνην ἱεράσασθαι, μηδὲ συνδικῆσαι τῷ δήμῳ, μηδὲ ἀρχὴν ἀρχέτω μηδεμίαν, μήτε ἔνδημον μήτε ὑπερόριον, μήτε κληρωτὴν μήτε χειροτονητήν, μηδ’ ἐπὶ κηρυκείαν ἀποστελλέσθω, μηδὲ γνώμην λεγέτω, μηδ’ εἰς τὰ δημοτελῆ ἱερὰ εἰσίτω, μηδ’ ἐν ταῖς κοιναῖς στεφανηφορίαις στεφανούσθω, μηδ’ ἐντὸς τῶν τῆς ἀγορᾶς περιραντηρίων πορευέσθω. Ἐὰν δέ τις ταῦτα ποιῇ, καταγνωσθέντος αὐτοῦ ἑταιρεῖν θανάτῳ ζημιούσθω».

    Ἀπόδοσις: Ἐάν τις Ἀθηναῖος εἶναι ὁμοφυλόφιλος, νὰ μὴ ἐκλέγηται ὡς εἷς τῶν ἐννέα ἀρχόντων, οὔτε νὰ τελεῖ ἱερὰς τελετάς, οὔτε νὰ δικάζῃ μαζὺ μὲ τὸν δῆμον, οὔτε νὰ ἀναλαμβάνει ὁποιοδήποτε ἀξίωμα, οὔτε ἐντὸς οὔτε ἐκτὸς τῆς πόλεως, οὔτε διὰ κληρώσεως οὔτε διὰ ψηφοφορίας, οὔτε νὰ ἀποστέλληται ὡς κήρυξ (= διπλωμάτης), οὔτε νὰ ἐκφέρῃ τὴν γνώμην του, οὔτε νὰ εἰσέρχηται εἰς τὰ δημόσια ἱερά, οὔτε νὰ φέρῃ στέφανον εἰς τὰς κοινὰς στεφανηφορίας, οὔτε νὰ πορεύηται ἐντὸς τῶν περιραντηρίων τῆς ἀγορᾶς. Ἐὰν δέ τις κάνῃ κάτι ἐξ αὐτῶν, μόλις καταστῇ γνωστόν, ὅτι εἶναι ὁμοφυλόφιλος, νὰ τιμωρῆται μὲ θάνατον.

    Εἰς τὸ αὐτὸ κείμενον μᾶς παραδίδονται καὶ ἄλλοι νόμοι προστατεύοντες ἀπὸ τῆς παιδεραστίας (ὡς τὴν ἐννοοῦμεν σήμερον, δι’ ὅτι παιδεραστία εἰς τὰ ἀρχαῖα ἑλληνικὰ σημαίνει πνευματικὴν ἀποκλειστικῶς σχέσιν μεταξὺ διδασκάλου καὶ μαθητοῦ):

    «Ἐάν τις Ἀθηναίων ἐλεύθερον παῖδα ὑβρίσῃ, γραφέσθω ὁ κύριος τοῦ παιδὸς πρὸς τοὺς θεσμοθέτας, τίμημα ἐπιγραψάμενος. Οὗ δ’ ἂν τὸ δικαστήριον καταψηφίσηται, παραδοθεὶς τοῖς ἕνδεκα τεθνάτω αὐθημερόν… Ἔνοχοι δὲ ἔστωσαν ταῖσδε ταῖς αἰτίαις καὶ οἱ εἰς τὰ οἰκετικὰ σώματα ἐξαμαρτάνοντες».

    Ἀπόδοσις: Ἐάν τις Ἀθηναίων ἀσελγήσῃ εἰς βάρος ἐλευθέρου παιδός, νὰ μηνύσῃ (αὐτὸν) ὁ κύριος τοῦ παιδὸς εἰς τοὺς θεσμοθέτας, καταθέτων καὶ τὴν (προτεινομένην) ποινήν. Ἐὰν τὸν δικαστήριον τὸν κρίνῃ ἕνοχον (καταψηφίσῃ), νὰ παραδοθῇ εἰς τοὺς ἕνδεκα (δημίους) καὶ νὰ ἐκτελεσθῇ αὐθημερόν… Ἔνοχοι δὲ ἂς εἶναι ἐξ αὐτῶν τῶν αἰτιῶν καὶ οἱ ἁμαρτάνοντες εἰς τὰ σώματα τῶν δούλων (οἰκετῶν).

    Εἷς Ἕλλην
    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. φίλε Κ.Π.

    Συμφωνώ οτι οι Δυτικοευρωπαίοι ήθελαν την αποκλειστική κληρονομιά της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και έτσι εξηγείται η συμπεριφορά του Βολφ, η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κλπ.

    Παρ'όλα αυτά είμαι της άποψης οτι η ''Βυζαντινή'' Αυτοκρατορία ξεκίνησε μέν ως Ρωμαϊκή και κατέληξε ώς Ελληνική.

    Το όνομα Ρωμαίος, αρχικά, σήμαινε τον ελεύθερο πολίτη, σταδιακά όμως και μετά το χωρισμό του Ρωμαϊκού κράτους και ειδικά όταν το Βυζάντιο έχασε τις μακρινές κτήσεις του και επικεντρώθηκε στα νότια Βαλκάνια και στην Ανατολία ταυτίστηκε με τον ελληνόφωνο που έγινε Ρωμιός.

    Πολλά στοιχεία άλλωστε ήταν περισσότερο ελληνικά από την αρχή, πχ οι Ρωμιοί δεν διδάσκοταν την Αινειάδα του Βιργίλιου όπως στην αρχαία Ρώμη, αλλά τον Όμηρο. Κατά την γνώμη μου είναι ένα μείγμα της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και του ελληνιστικού κόσμου, με περισσότερα στοιχεία από την δεύτερη, που είναι και λογικό, άν σκεφτείς οτι το κέντρο, η Νέα Ρώμη, επικάθησε σε μια περιοχή με ελληνικό παρελθόν.

    Όλες οι προσπάθειες εκλατινισμού μέχρι τον Ιουστινιανό κυρίως αποβήκαν μάταιες άλλωστε, άν και αναφέρονται κάποιοι λατινόφωνοι στον ηπειρωτικό χώρο της Ελλάδας (Βλάχοι ή κάτι παρόμοιο ίσως?). Ο Ηράκλειος ελληνοποίησε σε μεγάλο βαθμό την εξουσία και την διοίκηση (νόμους κλπ) και έκανε επίσημη γλώσσα την ελληνική.

    Δε νομίζω οτι οι Βούλγαροι, οι Αρμένιοι είχαν το δικαίωμα να είναι Ρωμιοί εφόσον δεν μιλούσαν ελληνικά.

    Όταν οι Σλάβοι κατέβηκαν στην ελληνική χερσόνησο, το Βυζάντιο τους ελληνοποίησε και τους εκχριστιάνησε, δηλαδή τους ''ρωμαιοποίησε'', είτε μεταφέροντάς τους σε άλλα μέρη, είτε φέρνοντας Έλληνες εποίκους από την Νότια Ιταλία και την Μικρά Ασία (γύρω στον 9ο αιώνα, γνωστή τακτική που την ακολούθησαν οι Τούρκοι αργότερα άπειρες φορές).

    Η ελληνοφωνία όμως, συνέβαλε και στην επιστροφή του ονόματος ''Έλλην'' που είχε ταυτιστεί με τον ειδολωλάτρη κυρίως μετά τον 10ο αιώνα (μεμονωμένες αναφορές υπάρχουν και λίγο πιο πρίν).

    Ειδικά μετά τα γεγονότα του 1204 πολλοί χρησιμοποίησαν το όνομα Έλληνες για να αντιπαραθέσουν τον εαυτό τους στους ''Λατίνους βαρβάρους''

    Στο τέλος άλλωστε ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος αναφωνεί:

    ''Κωνσταντινούπολη καταφύγιο τῶν Χριστιανῶν, ελπίδα καί χαράν πάντων των Ελλήνων''.

    Συμφωνώ οτι για να μας αγαπήσουν οι δυτικοί, χρησιμοποιήσαμε το όνομα Έλληνες, δεν διαφωνώ με αυτό βέβαια, εφόσον το όνομα υφίσταται ήδη από το Βυζάντιο, όμως διαφωνώ με την άκρατη δυτικοποίηση που ακολουθήσαμε τότε και μιμηθήκαμε με μανία οτιδήποτε δυτικό χωρίς να έχουμε αυτοπεποίθηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. προς sterg

    μην εκπλησεσαι ολα να τα περιμενεις. εαν εχεις παραπονα πες τα στον τριανταφυλλιδη.. παντως οι αρχαιοι ελληνες ειχαν παει σε ολη τη μεσογειο και η νοτια ισπανια ειταν για λιγο μερος του βυζαντιου εν καιρω βελισσαριου. τωρα για τους βουλγαρους φανταζομαι οσον γκαστρωναν αυτοι εμας αλλο τοσο και εμεις αυτους. οι δε εβραιακοι τους κανονισε ο χιτλερακης οποτε δεν νομιζω να πειραν μερος στη ερευνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ελληνα 24 Αυγούστου 2010 12:34 μ.μ., μην εξωραϊζεις και μην εξιδανικευεις την Ελληνικη αρχαιοτητα διοτι, σου αρεσει δεν σου αρεσει,ειχε και αυτη τα τρωτα της σημεια.Και μην ξεχνας οτι Ελλαδα δεν ηταν μονο η Αθηνα.


    "Ενώ ο Θεμιστοκλής προσέφερε κοντά στη ναυαρχίδα θυσία, του έφεραν τρεις αιχμαλώτους, οι οποίοι ήταν ωραιότατοι και στολισμένοι μεγαλοπρεπώς (...) Όταν τους είδε ο μάντης Ευφραντίδης, επειδή εκείνη την ώρα υψώθηκε από τα ιερά μεγάλη και λαμπρή φλόγα, ταυτόχρονα δε κάποιο φτέρνισμα από τα δεξιά έδωσε το σημάδι, τον συμβούλευσε να αρχίσει από τους νέους αιχμαλώτους και αφού προσευχηθεί, να τους θυσιάσει όλους στον Ωμηστή Διόνυσο. Έτσι, είπε, θα εξασφαλιστεί στους Έλληνες η νίκη συγχρόνως και η σωτηρία. (...) Και ο Θεμιστοκλής εξεπλάγη, (....) αλλά το πλήθος άρχισε με ομαδικές φωνές να επικαλείται τη βοήθεια του θεού, ωδήγησε βιαίως τους αιχμαλώτους στο βωμό και επέβαλε να εκτελεστεί η θυσία, όπως συμβούλευσε ο μάντης.
    Αυτά τα διηγείται εκ των ιστορικών ο Φανίας ο Λέσβιος, ο οποίος ήταν φιλόσοφος και όχι άπειρος στα ιστορικά ζητήματα"

    Πλουταρχου Θεμιστοκλης 13

    "Αφ ου μέχρι του νυν ουκ εν Αρκαδία μόνον τοις Λυκαίοις, ούδ εν Καρχηδόνι τω Κρονω, κοινή πάντες ανθρωποθυτούσι, αλλά κατά περίοδον της του νομιμου χάριν μνήμης εμφύλιον αεί αίμα φαίνουσιν προς τους βωμούς, καίπερ τοις παρ αυτοίς οσίας εξειγούσης των Ιερών, τοις περιρραντηρίοις κηρύγματι, ει τις αίματος ανθρωπείου μεταίτιος".

    Πορφυριου Περι Αποχης των εμψυχων.


    Τα παραπανω αποσπασματα τα αλιευσα ετσι "στο φτερο".Αν επεμενα θα εβρισκα κατεβατα ολοκληρα για τις ανθρωποθυσιες στην αρχαια Ελλαδα.Ο Παυσανιας στο εργο του "Ελλαδος περιηγησις" περιγραφει πολυ γλαφυρα αυτο το εθιμο.
    Μηπως θυμασαι να μας πεις ποια ηταν η εννοια της λεξης "καθαρμα" στην αρχαια Αθηνα και τι ακριβως αντιπροσωπευε;Μπορεις να μας περιγραψεις τι συνεβαινε στο καθε "καθαρμα" κατ'ετος;

    Επαναλαμβανω την προτροπη μου σε σενα και στον Κυριακο
    ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΘΕΤΕΤΕ.Δεν νοειται στην χωρα που γεννησε την διαλεκτικη εμεις να ειμαστε απολυτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΕΥΓΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΔΕΣ,ιστολογοΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣ.Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ.ΔΙΑΙΟΣ [ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΡΗΤΗΣ}ΧΑΙΡΕ ΓΟΡΤΥΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. >24 Αυγούστου 2010 10:23 π.μ.<
    ------------
    Με λιγα λογια τα ειπες ΟΛΑ και εδωσες και απαντηση και στον 24 Αυγ 2010 3.48 μμ ...πριν αυτος στειλει το σχολιο του που δεν τον τιμουν οι "διαπιστωσεις " του ,στο τελος, σαν Ελληνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ελληνα 24 Αυγούστου 2010 12:34 μ.μ. μην εξωραϊζεις την Ελληνικη αρχαιοτητα στο θεμα των ανθρωποθυσιων διοτι Ελλαδα δεν ηταν μονο η Αθηνα.

    "Ενώ ο Θεμιστοκλής προσέφερε κοντά στη ναυαρχίδα θυσία, του έφεραν τρεις αιχμαλώτους, οι οποίοι ήταν ωραιότατοι και στολισμένοι μεγαλοπρεπώς (...) Όταν τους είδε ο μάντης Ευφραντίδης, επειδή εκείνη την ώρα υψώθηκε από τα ιερά μεγάλη και λαμπρή φλόγα, ταυτόχρονα δε κάποιο φτέρνισμα από τα δεξιά έδωσε το σημάδι, τον συμβούλευσε να αρχίσει από τους νέους αιχμαλώτους και αφού προσευχηθεί, να τους θυσιάσει όλους στον Ωμηστή Διόνυσο. Έτσι, είπε, θα εξασφαλιστεί στους Έλληνες η νίκη συγχρόνως και η σωτηρία. (...) Και ο Θεμιστοκλής εξεπλάγη, (....) αλλά το πλήθος άρχισε με ομαδικές φωνές να επικαλείται τη βοήθεια του θεού, ωδήγησε βιαίως τους αιχμαλώτους στο βωμό και επέβαλε να εκτελεστεί η θυσία, όπως συμβούλευσε ο μάντης.
    Αυτά τα διηγείται εκ των ιστορικών ο Φανίας ο Λέσβιος, ο οποίος ήταν φιλόσοφος και όχι άπειρος στα ιστορικά ζητήματα"

    Πλουταρχου Θεμιστοκλης 13

    "Αφ ου μέχρι του νυν ουκ εν Αρκαδία μόνον τοις Λυκαίοις, ούδ εν Καρχηδόνι τω Κρονω, κοινή πάντες ανθρωποθυτούσι, αλλά κατά περίοδον της του νομιμου χάριν μνήμης εμφύλιον αεί αίμα φαίνουσιν προς τους βωμούς, καίπερ τοις παρ αυτοίς οσίας εξειγούσης των Ιερών, τοις περιρραντηρίοις κηρύγματι, ει τις αίματος ανθρωπείου μεταίτιος".

    Πορφυριου Περι Αποχης των εμψυχων.

    Και αυτα τα αποσπασματα τα βρηκα ετσι "στο φτερο".Αν επεμενα λιγο περισσοτερο θα εβρισκα ολοκληρα κατεβατα.
    Τα περι ανθρωποθυσιων στην Ελληνικη αρχαιοτητα τα ανεφερει λεπτομερως ο Παυσανιας στο εργο του "Ελλαδος περιηγησις".Αλλα ειμαι σιγουρος οτι το γνωριζεις και "ξεχασες" απλα να το αναφερεις. Ελπιζω ομως να θυμασαι τι ηταν το "καθαρμα" στην αρχαια Αθηνα.Τι αντιπροσωπευε δηλαδη αυτη η εννοια και τι τυχη επεφυλασσαν κατ'ετος στα "καθαρματα" οι αρχαιοι Αθηναιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ελληνα 24 Αυγούστου 2010 12:34 μ.μ. μην εξωραϊζεις την Ελληνικη αρχαιοτητα στο θεμα των ανθρωποθυσιων διοτι Ελλαδα δεν ηταν μονο η Αθηνα.

    "Ενώ ο Θεμιστοκλής προσέφερε κοντά στη ναυαρχίδα θυσία, του έφεραν τρεις αιχμαλώτους, οι οποίοι ήταν ωραιότατοι και στολισμένοι μεγαλοπρεπώς (...) Όταν τους είδε ο μάντης Ευφραντίδης, επειδή εκείνη την ώρα υψώθηκε από τα ιερά μεγάλη και λαμπρή φλόγα, ταυτόχρονα δε κάποιο φτέρνισμα από τα δεξιά έδωσε το σημάδι, τον συμβούλευσε να αρχίσει από τους νέους αιχμαλώτους και αφού προσευχηθεί, να τους θυσιάσει όλους στον Ωμηστή Διόνυσο. Έτσι, είπε, θα εξασφαλιστεί στους Έλληνες η νίκη συγχρόνως και η σωτηρία. (...) Και ο Θεμιστοκλής εξεπλάγη, (....) αλλά το πλήθος άρχισε με ομαδικές φωνές να επικαλείται τη βοήθεια του θεού, ωδήγησε βιαίως τους αιχμαλώτους στο βωμό και επέβαλε να εκτελεστεί η θυσία, όπως συμβούλευσε ο μάντης.
    Αυτά τα διηγείται εκ των ιστορικών ο Φανίας ο Λέσβιος, ο οποίος ήταν φιλόσοφος και όχι άπειρος στα ιστορικά ζητήματα"

    Πλουταρχου Θεμιστοκλης 13

    "Αφ ου μέχρι του νυν ουκ εν Αρκαδία μόνον τοις Λυκαίοις, ούδ εν Καρχηδόνι τω Κρονω, κοινή πάντες ανθρωποθυτούσι, αλλά κατά περίοδον της του νομιμου χάριν μνήμης εμφύλιον αεί αίμα φαίνουσιν προς τους βωμούς, καίπερ τοις παρ αυτοίς οσίας εξειγούσης των Ιερών, τοις περιρραντηρίοις κηρύγματι, ει τις αίματος ανθρωπείου μεταίτιος".

    Πορφυριου Περι Αποχης των εμψυχων.

    Και αυτα τα αποσπασματα τα βρηκα ετσι "στο φτερο".Αν επεμενα λιγο περισσοτερο θα εβρισκα ολοκληρα κατεβατα.
    Τα περι ανθρωποθυσιων στην Ελληνικη αρχαιοτητα τα ανεφερει λεπτομερως ο Παυσανιας στο εργο του "Ελλαδος περιηγησις".Αλλα ειμαι σιγουρος οτι το γνωριζεις και "ξεχασες" απλα να το αναφερεις. Ελπιζω ομως να θυμασαι τι ηταν το "καθαρμα" στην αρχαια Αθηνα.Τι αντιπροσωπευε δηλαδη αυτη η εννοια και τι τυχη επεφυλασσαν κατ'ετος στα "καθαρματα" οι αρχαιοι Αθηναιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. "Το συστημα ειναι ενοχο αλλα δεν το δικασε κανεις"
    Συγγνωμη για την επαναληψη της παραθεσης αλλα κολλησε το γ@@@μενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Πρὸς ἀνώνυμον γράψαντα τῇ 24ῃ–8ου–2010, 7:58 μ.μ.:
    Ἐκάλεσα προηγουμένως τὸν Κ.Π. νὰ μὴ ἀναμασᾷ ψευδεῖς καὶ μισελληνικὰς θεωρίας. Δυστυχῶς τὸ αὐτὸν εἶναι ἀναγκαῖον καὶ πρὸς σὲ νὰ ἐπαναλάβω. Ἐπὶ πλέον θὰ σὲ καλέσω νὰ διαβάζῃς προσεκτικώτερον τὰ ὅσα γράφω. Δι’ ὅτι, ἐὰν τὸ ἔπραττες, θὰ ἔβλεπες, ὅτι πρῶτος ἐγὼ ἀνέφερα τὸν Παυσανίαν, ὃν μὲ κατηγορεῖς, ὅτι ἐλησμόνησα σκοπίμως. Βεβαίως ὅμως ὁ Παυσανίας λέγει, ὅτι ὁ Λυκάων ἐθυσίασεν βρέφος εἰς τὸν Δία, καὶ ὁ τελευταῖος τὸν ἐτιμώρησεν μεταμορφῶν αὐτὸν εἰς λύκον, ἤτοι κτῆνος:
    «Δοκῶ δὲ ἔγωγε Κέκροπι ἡλικίαν τῷ βασιλεύσαντι Ἀθηναίων καὶ Λυκάονι εἶναι τὴν αὐτήν, σοφίᾳ δὲ οὐχ ὁμοίᾳ σφᾶς ἐς τὸ θεῖον χρήσασθαι. Ὁ μὲν γὰρ Δία τε ὠνόμασεν Ὕπατον πρῶτος, καὶ ὁπόσα ἔχει ψυχήν, τούτων μὲν ἠξίωσεν οὐδὲν θῦσαι, πέμματα δὲ ἐπιχώρια ἐπὶ τοῦ βωμοῦ καθήγισεν, ἃ πελάνους καλοῦσιν ἔτι καὶ ἐς ἡμᾶς Ἀθηναῖοι· Λυκάων δὲ ἐπὶ τὸν βωμὸν τοῦ Λυκαίου Διὸς βρέφος ἤνεγκεν ἀνθρώπου καὶ ἔθυσε τὸ βρέφος καὶ ἔσπεισεν ἐπὶ τοῦ βωμοῦ τὸ αἷμα, καὶ αὐτὸν αὐτίκα ἐπὶ τῇ θυσίᾳ γενέσθαι λύκον φασὶν ἀντὶ ἀνθρώπου».
    Εἶναι σαφές, ὅτι ὁ Παυσανίας τάσσεται ἀναφανδὸν ὑπὲρ τοῦ Κέκροπος καὶ κατὰ τοῦ Λυκάονος.

    Ὅσον ἀφορᾷ εἰς τὸ χωρίον τοῦ Πορφυρίου, ἐδῶ θὰ σὲ καλέσω νὰ ἐλέγχῃς καλύτερα τὰς πηγάς σου. Ὁ Πορφύριος ἀναφέρεται εἰς τὴν ἰδίαν περιοχὴν καὶ λέγει βεβαίως, ὅτι οἱ Λυκαῖοι ἀνθρωποθυτοῦν. Ἔλα ὅμως ποὺ τὸ χωρίον αὐτὸ διαψεύδεται ὑπὸ τῆς Ἀρχαιολογίας. Σοῦ παραθέτω λοιπὸν τὴν ἀκόλουθον διεύθυνσιν, ὅπου ὁμιλία τοῦ ἀρχαιολόγου καθηγητοῦ Θεοδώρου Σπυροπούλου, ὃς λέγει καθαρά, ὅτι οὐδὲν ἀνθρώπινον ὀστοῦν εὑρέθη παρὰ τῷ βωμῷ τοῦ Διός, παρὰ τὰς ἀντιθέτους μυθώδεις πληροφορίας τῶν χωρικῶν τοῦ 1.900, ὅπως ἴσως καὶ τῶν ἀρχαίων, ἐξ ὧν ἐνδεχομένως καὶ ὁ Πορφύριος συνέλεξεν τὰς πληροφορίας:
    http://www.arcadians.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=97:-&catid=89
    Φυσικὰ διαψεύδεται καὶ ὁ Πλάτων καὶ ὅσοι ἀναφέρουν τὰ ἴδια περὶ Λυκαίων. Τοῦτο δὲν σημαίνει, ὅτι ἀποκλείω νὰ ἐγίνοντο κάποτε, πολὺ παλαιά, ἀνθρωποθυσίαι. Ἀλλ’ ἀκόμη καὶ ἐὰν ἐγίνοντο, πολὺ ἐνωρὶς ἡ ἑλληνικὴ ἰδιοσυγκρασία τὰς διέκοψεν.

    Περὶ τοῦ Πλουτάρχου καὶ τοῦ ὑπ’ αὐτοῦ ἀναφερομένου περιστατικοῦ θυσίας τριῶν Περσῶν πρὸ τῆς ναυμαχίας τῆς Σαλαμῖνος: Τὸ ὁπωσδήποτε αἰσχρὸν τοῦτο περιστατικὸν ὀφείλεται σαφῶς εἰς τὸ φόβον τοῦ πλήθους ἀλλὰ κυρίως εἰς τὸν μάντιν Εὐφραντίδην (πάντοτε οἱ ἱερεῖς ἐξώθουν τὰ πλήθη εἰς τὰς αἰσχίστας πράξεις). Ὁ δὲ Πλούταρχος σπεύδει νὰ καυτηριάσῃ τὴν ἀνοησίαν τοῦ πλήθους. Τὰ αὐτὰ ἰσχύουν καὶ περὶ καθαρμάτων.

    Ἂς ἀναφέρω λοιπὸν κι ἐγὼ ἓν περιστατικὸν ἀποδεικνύον ποία ἦτο ἡ στάσις τῶν πεπολιτισμένων Ἑλλήνων ἐπὶ τοῦ θέματος καὶ ποία μερικῶν βαρβάρων (ἐν προκειμένῳ τῶν Φοινίκων Καρχηδονίων): Γράφει λοιπὸν πάλιν ὁ Πλούταρχος («Βασιλέων ἀποφθέγματα καὶ στρατηγῶν»), ὅτι ὁ τύραννος Γέλων, νικήσας τοὺς Καρχηδονίους εἰς τὴν μάχην τῆς Ἱμέρας, τοὺς ὑπεχρέωσεν κατὰ τὴν συνομολόγησιν τῆς εἰρήνης νὰ παύσουν νὰ θυσιάζουν τὰ παιδία των εἰς τὸν Κρόνον (προφανῶς τὸν Μολώχ):
    «Γέλων ὁ τύραννος, ὅτε Καρχηδονίους πρὸς Ἱμέρᾳ κατεπολέμησεν, εἰρήνην ποιούμενος πρὸς αὐτοὺς ἠνάγκασεν ἐγγράψαι ταῖς ὁμολογίαις ὅτι καὶ τὰ τέκνα παύσονται τῷ Κρόνῳ καταθύοντες».

    Ἐκ τῶν ἀνωτέρω προκύπτει, ὅτι τὰ ὅποια σποραδικὰ κρούσματα ἀνθρωποθυσιῶν ὑπῆρξαν εἰς τὴν ἀρχαίαν Ἑλλάδα, ἀπόηχος παλαιοτάτων ἐποχῶν, οὐδόλως πιστοποιοῦν κοινὴν πρακτικήν, ἀλλ’ ἐνεφανίζοντο μόνον εἰς ἐξαιρετικὰς περιπτώσεις, προωθούμενα πάντοτε ὑφ’ ἱερέων ἢ μάντεων ποὺ παρέσυραν τὰ πλήθη. Ἡ στάσις ὅμως τῶν Ἑλλήνων εἰς αὐτὰ ἦτο ὁ ἀποτροπιασμὸς καὶ ἡ ἀντίληψις, ὅτι αὐτὰ τὰ πράττουν οἱ βάρβαροι (π.χ. «Ἰφιγένεια ἐν Ταύροις» τοῦ Εὐριπίδου), πρᾶγμα ποὺ ἴσχυε εἰς ἀρκετὰς περιπτώσεις. Οὕτως ἢ ἄλλως, ὅταν ἀναφερώμεθα εἰς τὸν Ἑλληνικὸν Πολιτισμόν, ἀναφερόμεθα εἰς τὰς διεργασίας ἐκείνας ποὺ ἀνέβασαν τὸ κτῆνος εἰς τὸ ἐπίπεδον τοῦ ἀνθρώπου. Εἶναι αὐτονόητον, ὅτι καὶ οἱ Ἕλληνες ἔζησαν σκοτεινὰς ἐποχάς. Ἀλλὰ δὲν θὰ καταδικασθοῦν αἱ διεργασίαι τοῦ Πολιτισμοῦ, αἱ ὁποῖαι ἀκριβῶς ἐλύτρωσαν τὸν ἄνθρωπον ἀπὸ τοῦ σκότους, ἐξ αἰτίας τῶν προηγουμένων καταβολῶν του οὔτε θὰ προτιμηθῇ ἡ βάρβαρος Ῥώμη τῆς πεπολιτισμένης Ἑλλάδος.

    Εἷς Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.