4/8/10

Καντάφι και Σαντάμ χορηγοί του Χάιντερ

ΒΙΕΝΝΗ Νέα στοιχεία για το υπόγειο «κανάλι» χρηματοδότησης του ακροδεξιού ηγέτη της Αυστρίας Γεργκ Χάιντερ, που σκοτώθηκε σε τροχαίο το 2008, με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τους δικτάτορες της Λιβύης Μοαμάρ Καντάφι και του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν εξετάζουν τώρα οι αυστριακές αρχές- εν αναμονή και της σημερινής δημοσίευσης εκτενών αποσπασμάτων από το απόρρητο ημερολόγιο του ακροδεξιού πολιτικού και στενού συνεργάτη του Χάιντερ Βάλτερ Μαϊσμπέργκερ από την έγκυρη βιεννέζικη εβδομαδιαία επιθεώρηση «Falter».

Σύμφωνα με αποσπάσματα από το «μαύρο βιβλίο» του Μαϊσμπέργκερ, τα οποία διέρρευσαν ήδη στο περιοδικό «Ρrofil» και στην εφημερίδα «Κronenzeitung», 45 εκατομμύρια ευρώ που στο παρελθόν «πέρασαν» από τους μυστικούς λογαριασμούς του Χάιντερ προέρχονταν απευθείας από τον Καντάφι. Σύμφωνα με την εφημερίδα o Χάιντερ δεν ήταν παρά ένας «αχυράνθρωπος» του Λίβυου δικτάτορα, ο οποίος έστελνε τα χρήματα αυτά στην Αυστρία «για να εξασφαλίσει το εισόδημα των παιδιών του σε περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσιζαν το πάγωμα των λογαριασμών του». Ο Μαϊσμπέργκερ υποθέτει μάλιστα ότι ο Χάιντερ είχε επενδύσει τα χρήματα σε διάφορες περίπλοκες συναλλαγές μέσω τραπεζών του Λιχτενστάιν και έπαιρνε ποσοστά από τους τόκους. Ομως από τα 45 εκατομμύρια, που βρίσκονταν αρχικά στους λογαριασμούς, είχαν μείνει τελευταία μόνον τα 5 εκατομμύρια. Ποιος «τα έφαγε»; Σύμφωνα με την εφημερίδα 38 εκατομμύρια καταχράστηκε ένας πρώην γραμματέας του Χάιντερ, ο Γκέραλντ Μίκσα, ο οποίος φέρεται να κρύβεται στην Ελβετία ή στην Παραγουάη, ενώ άλλα, μικρότερα ποσά φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκαν για τη δωροδόκηση δημοσιογράφων και επιχειρηματιών.

Ενα άλλο ποσό φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για να «εξαγοράσει» τη σιωπή εφημερίδας που είχε προετοιμάσει πρωτοσέλιδο δημοσίευμα για ένα περίεργο «ατύχημα» στη βίλα ενός γιου του Καντάφι στην Αυστρία. Σύμφωνα με το περιοδικό «Falter» πρόκειται για την πτώση μιας ιερόδουλης από τη Βουλγαρία από το μπαλκόνι της βίλας, το 2007, ύστερα από «συνάντησή» της με σωματοφύλακες του Καντάφι.

Και ο Σαντάμ; Σύμφωνα πάντα με το ημερολόγιο του Μαϊσμπέργκερ ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Βαγδάτης έδωσε 10 ή 15 εκατομμύρια ευρώ στον Χάιντερ ως ανταμοιβή για το γεγονός ότι επισκέφθηκε το Ιράκ παραμονές του πολέμου στο Ιράκ το 2003 και τον στήριξε πολιτικά. Υπό εξέταση είναι αν ο Σαντάμ είχε καταθέσει στην Ελβετία μέρος ή ολόκληρα τα ποσά από μίζες που πλήρωναν δυτικοί επιχειρηματίες για μπίζνες με το Ιράκ. Οι αυστριακές αρχές ασχολούνται επίσης με το γεγονός ότι στο κρατίδιο της Καρινθίας, όπου ο Χάιντερ ήταν κυβερνήτης, έχουν εγκατασταθεί ως πολιτικοί πρόσφυγες πολλά μέλη του κόμματος Μπάαθ με μεγάλες ακίνητες περιουσίες...

Δύο αναγκαίες παρατηρήσεις. Πρώτον, ο Μαϊσμπέργκερ έγραψε το ημερολόγιο με αφορμή τη συνεχιζόμενη δίωξή του από τις εισαγγελικές αρχές. Ο λόγος της δίωξης είναι η διασπάθιση από μέρους του 10 εκατομμυρίων ευρώ από την πώληση 60.000 κατοικιών του οικοδομικού συνεταιρισμού ΒUWΟG - υπόθεση στην οποία ενέχεται και ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ακροδεξιού κόμματος των Φιλελευθέρων Καρλ-Χάιντς Γκράσερ. Και, δεύτερον, ο Μαϊσμπέργκερ γράφει ότι οι «καυτές» πληροφορίες περί Καντάφι και Σαντάμ έχουν ως πηγή έναν άλλον στενό συνεργάτη του Χάιντερ, τον Φραντς Κολοίνι. Ο τελευταίος υποστηρίζει ότι ναι μεν «είχε ακούσει φήμες», τις οποίες μετέφερε στον Μαϊσμπέργκερ, αλλά δεν διαθέτει στοιχεία.
tovima.gr

14 σχόλια:

  1. Καθόλου απίθανο, αφού ο Haider ήταν γνωστός αντισημίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είπε κανείς τίποτα ;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H σιωπή Τζίμη είναι η πιο ηχηρή απάντηση στην ερώτηση σου.

    Σε ευχαριστώ που έσπασες εκείνη την αγκύλωση με την ελληνική σημαία και τον μαυρισμένο μουστακαλη Λάτση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το "έγκυρη εφημερίδα" δηλαδή που το ψώνησες, ρε κουμπάρε; Η φυλλάδα αυτή ανοίκει στην αριστερή πτέρυγα των πρασίνων, του ΞΥΡΙΖΑ δηλαδή, της Αυστρίας! Όπως "έγκυρο" για παράδειγμα είναι το CNN, ε, ενώ π.χ. τα RIA-Novosti, Russia Today, Al-Manar, Press-TV, IRIB, CNTV China Daily είναι όλα μή έγκυρα, έτσι; Μίλα καλύτερα και πιό τίμια, αν θέλεις και μπορείς (που ούτε θέλεις, ούτε μπορείς) για μέσα ελεγχόμενα από τους σιωνιστές ("έγκυρα" όπως εσύ τα ονομάζεις), και μη ελεγχόμενα τέτοια από τα κατακάθια αυτά (τα κατ'εσέ "μη έγκυρα")!!! Άειντε πιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. -.Καθόλου απίθανο, αφού ο Haider ήταν γνωστός αντισημίτης.-

    Τι το μεμπτό να είσαι εναντίον των αρχιεγκληματιών της Οικουμένης με εξαίρεση τους Σιημίτες Παλαιστίνιους;


    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα κρυφολαμόγια οι ακροδεξιοί. Μας πουλάνε ιδεολογία δήθεν. Όλα για την τσέπη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφου μας το λεει το "Αυστριακο" αλλα "αραβικης ιδιοκτησιας" Falter, πως να μην το πιστεψουμε.
    Μεχρι και ο Κοεν/ΜΠΡΟΥΝΟ/Galias τοχαψε.



    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    κατεχομενη απο εβραιους
    γενοκτονους Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. >έγκυρη βιεννέζικη εβδομαδιαία επιθεώρηση «Falter».<

    Χαχαχαχαχα, ποιος το έγραψε αυτό; Ποιος υπογράφει το άρθρο στο "ΒΗΜΑ";
    Όσο έγκυρο είναι και το ίδιο που μεταδίδει συνεντεύξεις του Έρτνογαν με τον Καραμανλή στα εγκαίνια του Μουσείου της Ακροπόλεως. Μόνο που ο Έρντογαν δεν είχε έλθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αααααα καλααααααααααααα.......μου φαίνεται έχουν ξεφύγει 2-3 χρήστες του διαδικτύου. Η εγκυρότητα κάθε πληροφορία απαιτεί ανάλυση, διασταύρωση κ επαλήθευση. Εμένα δεν με νοιάζει ποιος κ γιατί χρηματοδοτύσε τον Χαιντερ. Εμένα με νοιαζει οτι η Αυστρία λύνει το μεταναστευτικό της ζήτημα κ ανακαλύπτει ξανά την εθνική της ταυτότητα. Όποιος κοτσάρει ταμπέλες "ακροδεξιού", "φασίστα" κτλ. ας κοιτάξει το λεξικό για την ακριβή ερμηνεία τους προτού καν τις χρησιμοποιήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απο τα πολλα φραγκα τα εχουν χαμενα και στη θεση του πιθηκομουρη στην αιωρα αντι να βαλουν τις σημαιες απο τ'αδερφια τους τα μεμετια εβαλαν την Ελληνικη...

    Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ 04 Αυγούστου 2010 1:00 μ.μ.

    Σωστόοοοοοο, ενώ ο Καντάφι ο σοισαλίσταρος, τα κάνει όλα για τον λαό του :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παντως το ονομα Μαϊσ-μπέργκερ δεν παραπεμπει σε αντικειμενικο αναλυτη...

    Για οσους δε γνωριζουμ Μπεργκ (ορος) σε ονομα δηλωνει εβραικη καταγωγη (το σχετιζουν με το ορος Σιον).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ 04 Αυγούστου 2010 6:29 μ.μ.

    Είναι απίστευτες οι ανοησίες που γράφονται εδώ μέσα. Δεν έχω δει σχόλια ιστολογίου με χαμηλότερο επίπεδο. Η κατάληξη -berg στην Γερμανία και ιδιαίτερα στην Αυστρία είναι ό,τι πιο σύνηθες.

    Μήπως και ο λόρδος Mountbatten, το αρχικό όνομα της οικογένειας του οποίου ήταν Bettenberg, ήταν κι αυτός Εβραίος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @04 Αυγούστου 2010 7:16 μ.μ.
    Καθολου απιθανο. Υπαρχουν πολυ εβραιοι στην Αυστρια. Αυτο που ειναι απιστευτο ειναι η ηλιθιοτητα ορισμενων να πιστευουν ο,τι τους σερβιρει ο καθε PaparenBerg.,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.