27/8/10

Θα θυμάται πάντα την Ελλάδα ο απερχόμενος αμερικανός Πρέσβης Ντάνιελ Σπέκχαρτ

«Οι Έλληνες τα κατάφεραν σε πολύ δυσκολότερους καιρούς και είμαι αισιόδοξος ότι η χώρα θα ξεπεράσει τις σημερινές δυσκολίες της και θα βρει ακόμη μεγαλύτερη ευημερία στο μέλλον».

Τα λόγια ανήκουν στον απερχόμενο Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα Ντανιέλ Σπέκχαρντ κατά την αποχαιρετιστήρια συνάντησή του με τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα .

Ο κ. Σπέκχαρντ εξέφρασε την λύπη του ιδίου και της οικογένειάς του που φεύγουν από μια τόσο όμορφη χώρα σαν την Ελλάδα, ενώ ακόμη πιο συναισθηματικά πρόσθεσε ότι «η καρδιά μου είναι με τις οικογένειες που αγωνίζονται να ανταπεξέλθουν σε αυτούς τους οικονομικά δύσκολους καιρούς».

Κάνοντας τον απολογισμό της τριετούς θητείας του υπενθύμισε την επιτυχημένη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον και την συνάντηση του με τον Πρόεδρο Ομπάμα καθώς και το πρόγραμμα κατάργησης της βίζας που εγκρίθηκε διευκολύνοντας τις επισκέψεις των ελλήνων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κ. Σπέκχαρντ θα παραδώσει την σκυτάλη της αμερικανικής διπλωματίας στην Αθήνα στον νέο πρέσβη Ντάνιελ Μπένετ Σμίθ, ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια είναι προσωπάρχης στο Στέιτ Ντηπάρτμεντ δίπλα στην Υπουργό Εξωτερικών Χίλαρυ Κλίντον.

Πρόκειται για διπλωμάτη καριέρας από το 1983 κι έχει υπηρετήσει ήδη στην Βέρνη, την Κωνσταντινούπολη, την Οτάβα και την Στοκχόλμη.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας ανάληψης των καθηκόντων του στην Αθήνα ο κ. Σμιθ πέρασε από ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, αναφερόμενος στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, τονίζοντας ότι σ αυτή τη συγκυρία στόχος του θα είναι να ενεργοποιηθεί για την προώθηση αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ακόμη έκανε θετικά σχόλια για την ανάπτυξη των σχέσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τα Βαλκάνια και την Τουρκία. Για την ονομασία της ΠΓΔΜ είπε ότι οι ΗΠΑ θα υιοθετήσουν την κοινά αποδεκτή λύση που θα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις υπό τον ειδικό διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της τρομοκρατίας συγχαίροντας τις ελληνικές αρχές για την σύλληψη μελών του Επαναστατικού Αγώνα.
Voanews.com

11 σχόλια:

  1. Οι Έλληνες τα κατάφεραν σε πολύ δυσκολότερους καιρούς και είμαι αισιόδοξος ότι η χώρα θα ξεπεράσει τις σημερινές δυσκολίες της και θα βρει ακόμη μεγαλύτερη ευημερία στο μέλλον».

    Συμφωνώ απόλυτα αν μας αφήσουν όλοι στην ησυχία μας παίρνοντας πίσω όλα τα τσιράκια τους...
    Βεβαίως ως γνωστόν δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί ποτέ τέτοια ευχή , καθότι η Ιστορία της Ελλάδος είναι γεμάτη από τέτοιου είδους στιγμές ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΣΟΙ ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΝΕ,ΠΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ
    ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΧΑΝ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ,ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ
    ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-
    ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
    ΠΕΘΑΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΗ.ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΔΗΛΑΔΗ
    ΤΟΣΟ ΩΜΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΣΤΑ,ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΑΦΤΑΙΓΑΝ ΓΙΑ ΟΛΑ
    ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΥΠΗΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΘΕΣΙΝΟΥΣ-ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.ΜΕ ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΝΕΣΗ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ
    ΚΟΣΜΟΥ...ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΑΡΑΤΕ-ΕΛΕΓΧΕΤΕ
    ΩΡΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΠΟΝΕΣΤΕ ΤΟΥΣ.
    ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΤΑΙΟ
    ΤΟΥΤΟ ΚΟΣΜΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ..
    ΟΠΟΤΕ Η ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ,ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ.ΑΡΑ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ.ΜΑΣ
    ΛΕΝΕ ΔΗΛΑΔΗ,ΑΥΤΟ ΤΟ "ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟ"
    ΕΛΑΤΕ ΤΩΡΑ ΞΕΧΑΣΤΕΤΑ...ΘΑΡΘΟΥΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ...
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΡΑΙΟΙ...ΟΣΟΙ ΦΑΓΑΝΕ-ΑΡΠΑΞΑΝΕ-ΛΑΦΥΡΑΓΩΤΙΣΑΝΕ...ΔΟΞΑΣΤΕ
    ΤΟΥΣ,ΥΜΝΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ.
    ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ...
    ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ
    ΠΟΝΗΜΑ ΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤ.
    ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ"ΤΕΥΧΟΣ 172..
    ΙΟΥΛΙΟΣ 2009.ΤΙΤΛΟΣ "ΤΙ ΚΑΙΝΟΝ?"
    "ΩΜΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΣΤΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ"
    "....ΚΑΙΤΟΙ ΝΥΚΤΩΡ,ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ ΥΠΟ
    ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
    ΕΡΡΙΦΘΗ ΔΙ'ΑΓΝΩΣΤΟΝ ΤΟΙΣ ΠΟΛΛΟΙΣ
    [ΑΛΛ'ΟΥ ΤΟΙΣ ΠΑΣΙΝ]ΑΙΤΙΑΝ ΑΠΕΦΑΣΙΣΘΗ ....ΕΓΡΑΦΟΝ ΑΘΥΜΩΝ ΚΑΙ
    ΤΩΝ ΤΩΝ ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΩΝ...."
    ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΜΑΣ....ΔΙΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα θυμάται την Ελλάδα,

    ...όταν στο επόμενο πόστο του,διπλωματικό ή σε κάποια πολυεθνική ή σε κάποιο περιβόητο "θινκ τανκ",
    θα στηρίζει σθεναρά την Τουρκία και γενικά αντι-ευρωπαϊκές θέσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δανιηλ φευγει Δαυιδ ερχεται... Μερικα πραγματα δεν αλλαζουν με τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤ ΑΥΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ (ΚΑΝΤΕ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ) ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ FYROM (ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ) ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ(ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ).ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ,ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πότε, επί τέλους θα καταλάβουμε ότι δεν φταίνε οι ξένοι για την κατάντια μας; Αν δεν παραδεχτούμε την σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας κατάντια μας, με ελάχιστες σποραδικές εξαιρέσεις, δεν πρόκειται να προοδεύσουμε πουθενά.
    Ο συναισθηματισμός, η ατομική και οικογενειακή ιδιοτέλεια, η ροπή μας προς εξαπάτηση,(φακελλάκια, γρηγορόσημα, ρουσφέτια)και η επιπολαιότητά μας, μαζί με την ασθενή μνήμη μας, μας έφτασαν στο σημείο να ψηφίζουμε διεφθαρμένους πολιτικούς για ηγέτες μας, με συνέπεια το σημερινό χάλι μας. Ο κατηφορικός δρόμος είναι πάντα ο πιο εύκολος. Ένα από τα αποτελέσματα αυτής της κατάστασης είναι και το να μη μας παίρνουν σοβαρά και οι ξένοι, γνωρίζοντας ότι είναι εύκολο, με κάποιου είδους δωροδοκία προς την ηγεσία μας να "περάσουν" τα όποια κακόβουλα για την Ελλάδα μας, σχέδιά τους. Παραδείγματα άπειρα: Καραμανλής ο Α., για την άμετρη φιλοδοξία του, παρέδοσε την Κύπρο. Μητσοτάκης, απληστία και φιλοδοξία, είχε αποτέλεσμα τα Σκόπια. Σημίτης, κακομοιριά και παγκοσμιοποίηση, γελοιοποίησαν την Ελλάδα. Μέχρι που φθάσαμε στη σημερινή προδοτική παράδοση στο ΔΝΤ, σε σημείο που δεν γίνεται να προασπίσουμε τα Εθνικά μας θέματα.
    Αδέλφια Έλληνες, ας φερθούμε έντιμα. Ας στερρηθούμε τις υπερκαταναλωτικές μας έξεις, ας σκεφτούμε, ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί, αφήνοντας κατά μέρος τα προσωπικά μας οφέλη και ας ψηφίσουμε ΕΛΛΗΝΙΚΆ και όχι κομματικά. Υπάρχει ακόμα καιρός.
    Το οφείλουμε στα παιδιά μας και στους προγόνους μας.
    γ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Υποψιάζομαι ότι «κάποιοι» αλλοδαποί σπέρνουν ζιζάνια αναμεταξύ μας εξ ου και η διαφθορά και όλα τα άλλα που προανεφέρεις. «Κάποιοι» δωροδοκούν εκβιάζουν και διαφθείρουν τους ηγέτες μας σαπίζουν την ψυχή του Έθνους.
    Τι θάλεγες να ξεριζώσουμε αυτά τα ζιζάνια και να μείνουν μόνο αγνοί Έλληνες πατριώτες στην Ελλάδα;
    Και εμείς οι Έλληνες να αρχίσουμε το ξερίζωμα από σένα ψευδοέλληνα «κύριε» Γ.κ.;




    Γιώργος Μανάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Μανάκη, λυπάμαι που πιστεψατε πως είμαι ψευδοέλληνας. Δνε καταλαβαίνω τί σας έκανε να πιστέψετε κάτι τέτοιο. Αλλά επιμένω ότι οι "ηγέτες" της Ελλάδας μας διέφθειραν το λαό μας, κατ' αρχήν για ψηφοθηρικούς λόγους κσι σήμερα επειδή είναι δεινοί θιασώτες της παγκοσμιοποίησης. Το βλέπουμε σε κάθε τους ομιλία, επίσημη και ανεπίσημη.
    Η παγκοσμιοποίηση όμως δεν θέλει έθνη. Δεν θέλει ιστορία. Δεν θέλει θρησκεία. Δεν θέλει κοινωνία. Θέλει άτομα, δηλαδή καταναλωτές χωρίς πατρίδα.
    Αμφιβάλλετε;
    γ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πώς βγάλατε το συμπέρασμα ότι είμαι ψευδοέλληνας κύριε Μανάκη.
    Οι "κάπιοι" κάνουν τη δουλειά τους και δωροδοκούν τους ηγέτες μας, για το δικό τους συμφέρον, (σχέδιο Μάρσαλ, ζήμενς κ.α.). Το λυπηρό είναι ότι δεν υπήρξε ηγεσία που να μην ενδώσει. Αυτή δε η διαφθορά μεταδόθηκε στο λαό με τα χρόνια. Φυάσαμε δε και για να πάρει κανείς άδεια οδήγησης να...δωροδοκεί!
    Αν όμως οι ηγέτες δεν ήσαν φαύλοι τότε οι νόμοι που υπάρχουν (δεν χρειάζονται άλλοι) θα εφαρμόζονταν!
    γ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν ξανα-διαβάσεις τα σχόλια σου κύριε Γ.κ. θα δεις οτι φάσκεις και αντιφάσκεις που σημαίνει οτι είσαι είτε αδαής είτε ψευδοέλληνας.
    Προσωπικά πιστεύω ψευδοέλληνας.
    Γράφεις:
    (Πότε, επί τέλους θα καταλάβουμε ότι δεν φταίνε οι ξένοι για την κατάντια μας; 28 Αυγούστου 2010 9:52 π.μ.)
    (Οι "κάπιοι" κάνουν τη δουλειά τους και δωροδοκούν τους ηγέτες μας, για το δικό τους συμφέρον, (σχέδιο Μάρσαλ, ζήμενς κ.α.). Το λυπηρό είναι ότι δεν υπήρξε ηγεσία που να μην ενδώσει. Αυτή δε η διαφθορά μεταδόθηκε στο λαό με τα χρόνια. 28 Αυγούστου 2010 11:14 μ.μ.)
    Οπότε δεν μπορεί να γίνει συζήτησις περαιτέρω.
    ...................................
    Αλλά αν είσαι αδαής για να σε διευκολύνω να καταλάβεις ποιοί "κάπιοι" διαφθείρουν και δωροδοκούν τους ηγέτες μας, διάβασε το παρακάτω αρθράκι που θα βρείς ολόκληρο στου Χατζάρα το μπλόγκ.
    "Η Lazard είναι σύμβουλος επί χρόνια στην Ελλάδα γνωρίζει καλά τις διαδικασίες συγχωνεύσεων και αναδιαρθρώσεων χρέους.
    Όμως σύμφωνα με ορισμένες πηγές η κυβέρνηση ήθελε να έχει ως σύμβουλο την Lazard για δύο στρατηγικούς λόγους πέραν τους τεχνοκρατικούς".
    Η συνέχεια στου Χατζάρα.



    Γιώργος Μανάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν διαβάζοντας το όσα έγραψα κ. Μανάκη, καταλάβατε αυτά που μου γράφετε, ή τα ελληνικά μου είναι ατελή ή τα δικά σας δεν είναι επαρκη.
    Την ελληνικότητά μου αφήστε με να την κρίνω εγώ.
    ¨οταν ...μεγαλώσω θα πάψω να είμαι "αδαής"!.
    Πάντως εγώ δεν σας "στόλισα" με προσβλητικά επίθετα.
    να είστε καλά
    γ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.