27/8/10

Γκρουέφσκι: Μαξιμαλιστικά τα αιτήματα της Ελλάδας για την ονομασία

«Νομίζω ότι είναι πλέον καιρός να επιλυθεί το πρόβλημα με το όνομα, όμως συνεχίζω να θεωρώ ότι τα αιτήματα της Ελλάδας είναι μαξιμαλιστικά», δήλωσε σήμερα στα Σκόπια ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση.

Ο Ν. Γκρούεφσκι, ο οποίος θα μετάσχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, το Σεπτέμβριο, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προγραμματισθεί συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου, στην Νέα Υόρκη και, ως εκ τούτου, όπως είπε, δεν είναι σε θέση, στην παρούσα φάση, να πει αν θα υπάρξει συνάντηση των δύο πρωθυπουργών στο περιθώριο της Συνέλευσης.

Σε ερώτηση για ποιο λόγο φέτος θα μεταβούν στη Νέα Υόρκη, τόσο ο πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ, όσο και ο ίδιος -μέχρι τώρα η πρακτική ήταν να συμμετέχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ο εκάστοτε πρόεδρος της ΠΓΔΜ, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών- ο Ν. Γκρούεφσκι απάντησε ότι κάτι τέτοιο προτάθηκε από τον ίδιο τον κ. Ιβάνοφ, με το επιχείρημα ότι είναι καλό να υπάρχει εναλλαγή στο ποιος θα εκπροσωπεί τη χώρα στις εργασίες της Συνέλευσης, κάτι που, όπως πρόσθεσε, το πράττουν αρκετές χώρες.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

10 σχόλια:

  1. Και μας ενδιαφέρει τι λέει ο Γκρούος;;;Γεννημένος Ελληνας-ο πατέρας του- επέλεξε να γίνει βουλγαρίτσαρος ....με γειά του και χαρά του.Ομως Μακεδονας δεν θα τον επιτρέψουμε να ονομάζεται.Και μην ξεχνάτε η Μακέδονία είναι μόνον το 11% του κρατιδίου .....βρεγμένη σανίδα χρειάζονται(οι δικοί ...μας διαπραγματευτές)Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί δεν γίνετε δημοψήφισμα για το όνομα , η δημοκρατία στην Ελλάδα πως λειτουργεί???? ,
    ο λαός πουθενά... τα κόμματα έχουν ελεύθερους τους βουλευτές να εκφράζουν τα συμφέροντα τις περιφέρειας τους,.... η κάνουν ότι πει το κόμμα ,τότε αν είναι έτσι τι δημοκρατία έχουμε,με πρόεδρο μαριονέτα .
    Μάλλον το πολίτευμα που έχουμε πρέπει να λέγετε κομματικοί οικογενειακοί μοναρχία,
    έχει το δικαίωμα ο κάθε πρωθυπουργός να πουλά κάτι από την χώρα,
    γιατί το επιτρέπουμε ???????
    Κύριε πρωθυπουργέ αν πιστεύετε ότι θα υπάρξει πρόοδος πουλώντας τα πάντα .πέταξε όλους τους σύμβουλους , έχουν βαθιά μεσάνυχτα ,εκτός βεβαία αν είσαι δημόσιος υπαλληλάκος ,αυτά μου λέγουν στα καφενεία κύριε πρόεδρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @27 Αυγούστου 2010 12:20 μ.μ.

    Στην Ελλάδα έχουμε προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Είναι "αντιπροσωπευτική" που σημαίνει ότι δεν μαζευόμαστε στην πλατεία του χωριού να ψηφίσουμε για τα ζητήματα που μας απασχολούν αλλά αφήνουμε τους "πανάξιους" βουλευτές μας, που μας αντιπροσωπεύουν υποτίθεται, να αποφασίσουν για εμάς.
    Οπότε στα πλαίσια του πολιτεύματος μας μια χαρά (;) λειτουργεί η δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημοκρατια χωρις δυνατοτητα δημοψηφισματος σε καιρια εθνικα ζητηματα, ειτε αφορουν τομεις της εθνικης κυριαρχιας ειτε μειζονα πολιτικο-κοινωνικο-οικονομικα θεματα, απλα δεν υφισταται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρόσεχε το ρολόι, Γιώργο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αυτό που έχουμε τι είναι???? .
    Ο πρόεδρος να μην έχει εξουσία ,
    οι βουλευτές να μην μπορούν να εκφράσουν άλλοι άποψη εκτός αυτήν που ορίζει το κόμμα ,αθετώντας το θεσμό του εκπροσώπου,και κατά επέκταση, το εισπρακτικό, διοικητικό, ,στρατιωτικό ,σύστημα να ασπάζεται την γραμμή του εκάστοτε κόμματος ,απορρίπτοντας το μέλλων και συμφέρων τις χώρας.
    Αν θεωρούμε ότι είμαστε χώρα του δυτικού ευρωπαϊκού κόσμου, με πια χώρα ταυτιζόμαστε τότε ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σαν πολλοί δεν εφαρμόζουν την πολιτική του θράσους τώρα τελευταία; Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πράγματι πολλοί διατηρούν την σαπίλα γιατί έτσι τούς βολεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς αξιοτιμη κθρια Ελλινα Γαλανου μηπως θα ηταν μια καλη ιδεα να κοψουμε σε μερικους τον βηχα με οτι τροπο μπορουμε?
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο/Η Ελίνα Γαληνού είπε...

    Σαν πολλοί δεν εφαρμόζουν την πολιτική του θράσους τώρα τελευταία; Ελίνα

    28 Αυγούστου 2010 12:51 μ.μ
    Κυρία Ελινα απορώ τόσα χρόνια που τους δείχνουμε την άλλη πολιτικοί ,πως δεν την καταλαβαίνουν ,
    συμφωνώ μαζί σου ,να τους στείλουμε στον Αι στρατί . η ....να τους τηγανίσουμε αφού είναι διαφορετικοί από εμάς, .....τους καθώς πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.