26/8/10

Ρωσία: Κατασχέθηκαν χιλιάδες βιβλία με θέμα τον Πούτιν

Χιλιάδες αντίτυπα του βιβλίου του φιλελεύθερου Μπόρις Νεμτσόφ με κεντρικό θέμα του τον Βλαντίμιρ Πούτιν κατασχέθηκαν από την αστυνομία στο Μουρμάνσκ, η οποία στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για "εξτρεμιστική γραφή", κατήγγειλε το κόμμα που έχει ιδρύσει ο Νεμτσόφ.

"Οργανώναμε την σιδηροδρομική αποστολή του βιβλίου", από τη Μόσχα, και "την ώρα που τοποθετούσαμε μία ποσότητα αντιτύπων μέσα σε ένα αυτοκίνητό μας, η αστυνομία τα κατάσχεσε", δήλωσε μία εκπρόσωπος του "Κόμματος της Αλληλεγγύης", η Ολγα Τσορίνα, μιλώντας στο πρακτορείο 'Ιντερφαξ'. Το βιβλίο τιτλοφορείται "Βλαντίμιρ Πούτιν, 10 έτη, ένας απολογισμός".

Η ίδια δήλωσε ότι ανακρίθηκαν από την τοπική αστυνομία δύο άντρες, που βοηθούσαν στη μεταφορά του εν λόγω βιβλίου. Ο Νεμτσόφ, διετέλεσε αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση του Μπόρις Γιέλτσιν κατά τα έτη 1997-1998, ενσαρκώνει ό,τι στη Ρωσία θεωρείται "η γενεά των νέων μεταρρυθμιστών", με χρόνο δράσης όλην τη δεκαετία του 1990. Επί παντοδυναμίας Πούτιν, όμως, ο Νεμτσόφ πέρασε στην αντιπολίτευση στο νέο καθεστώς.

Ρωσία: Ποινή φυλάκισης σε 68χρονο λόγω...ακτιβισμού

Δικαστήριο της Μόσχας καταδίκασε το Λεβ Πονομαργιόφ ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε ποινή φυλάκισης τριών ημερών διότι "δεν συμμορφώθηκε" στις διαταγές της αστυνομίας και αποπειράθηκε να πραγματοποιήσει "διαδήλωση χωρίς άδεια".

Ο 68χρονος ακτιβιστής και ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Μπόρις Νεμτσόφ συνελήφθησαν στην Μόσχα την Κυριακή διότι συμμετείχαν σε διαδήλωση χωρίς άδεια, κατά το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax. Μαζί με άλλους, πήγαιναν σε μια συναυλία που οργανώθηκε εναντίον της απειλής που θέτουν εταιρίες ακινήτων για μια δασική περιοχή στην Μόσχα.

Περίπου 20 διαδηλωτές ακόμη συνελήφθησαν, ανέφερε ο ραδιοφωνικός σταθμός Ηχώ της Μόσχας. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι τη συναυλία παρακολούθησαν 5.000 πολίτες. Η αστυνομία έκανε λόγο για περίπου 1.000 άτομα.

Την Τετάρτη, ο Πονομαργιόφ, επικριτής του πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν, είπε στο δικαστήριο ότι οι αστυνομικοί ψεύδονται και διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση.

Ο Νεμτσόφ, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος λόγω έλλειψης στοιχείων, είπε ότι του προκάλεσε "σοκ" το γεγονός ότι ο ίδιος δικαστής καταδίκασε τον Πονομαργιόφ.
Νooz.gr

6 σχόλια:

  1. Για την καλύτερη κατανόηση, βεβαίως-βεβαίως, τοθ κειμένου, πρέπει να ξέρετε, οτι και ο ..."φιλελεύθερος" Νεμτσόφ είναι κι αυτός ένας απλός καλός εβραίος, όλως τυχαίως βέβαια πάντοτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Βρε παιδάκι μου, ανώνυμε 10.37, αρκεί ότι είναι νεοφιλελεύθερος. Το εβραίος περισσεύει. Νομίζεις ότι δεν υπάρχουν εβραίοι αντίθετοι στον νεοφιλελευθερισμό;
    Γίνεται κανείς εντελώς αναποτελεσματικός όταν βλεπει παντού εβραίους (όπως παλια κομμουνιστές)και καταντάει να παίζει το παιχνίδι εκεινου που θεωρεί αντίπαλό του.
    Ο Πουτιν, η πολιτική του, (που την ασκεί όχι επειδή δεν είναι εβραιος,αλλά επειδή έχει συγκεκριμένη άποψη για τη Ρωσία που δεν είχε ο μη εβραιος Γέλτσιν)
    συγκεντρώνει πυρα ιδιαίτερα τώρα, μετά τις πυρκαγιές.
    Οι χριστιανοί, οι εβραιοι,οι κομμουνιστές (και διάφορι άλλοι κατά καιρούς)χρησιμοποιηθηκαν από τις πραγματικές εξουσιες για να αποπροσανατολισουν τον κόσμο-καιτο πετυχαίνουν επί εκατοντάδες χρόνια. Δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 'Χιλιάδες αντίτυπα του βιβλίου του φιλελεύθερου Μπόρις Νεμτσόφ με κεντρικό θέμα του τον Βλαντίμιρ Πούτιν κατασχέθηκαν'

    Αυτο ελειπε, οι νεομουζικοι να απαιτουν δημοκρατια και το δικαιωμα να κριτικαρουν τον νεοαυταρχικο σοβιετο-τσαρο Πουτιν. Συχαμενη ορθοδοξη μπανανια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ζουμί της υπόθεσης είναι ότι η σημερινή Ρωσική ηγεσία δεν πρόκειτε να επιτρέψει καμία δυτική επιροή με βαρύτητα στο εσωτερικό της χώρας.

    Στη χώρα μας οι μαριονέτες μετατράπηκαν σε απαραίτητο στοιχείο της πολιτικής ζωής του τόπου.


    Επείσης σε μια χώρα που με δημοκρατικό πολίτευμα εκλέγεται και ηγείται ένας πρώην άνθρωπος της KGB δεν νομίζω να περίμενε κανείς και περισότερες ελευθερίες.


    Ο Πούτιν είναι άξιος Ηγέτης της Ρωσίας με σχέδιο για τη χώρα και πάνω απόλα θέληση και μεθοδικότητα,εμείς βέβαια δεν τα έχουμε γνωρίσει αυτά παρά μόνο τα διαβάζουμε στην ιστορία μας ότι και στη χώρα μας κάποτε υπήρχε αυτό το σπάνιο είδος πολιτικών που δυστυχώς εδώ και καιρό εξαφανίστηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @26 Αυγούστου 2010 11:00 π.μ.

    Φίλε, είσαι εντελώς ανενημέρωτος: ο Γέλτσιν ονομαζόταν μέχρι το 1990 Yeltzman, πριν τον προωθήσουν στη συνέχεια ως άνθρωπό τους οι γνωστοί "ελιτίστικοι" κύκλοι(East Coast), και βαφτίστηκε το ίδιο μόλις έτος χριστιανός ορθόδοξος, για να ρίξει στάχτη στα μάτια κάποιων αφελών. Όλα αυτά δε μπορείς να τα διασταυρώσεις με λίγο κόπο ψάχνοντας στο διαδίκτυο: ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΙΤΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗΣ - ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ - ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΡΧΗ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝΕ, ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΙΑ!! Ο Πούτιν δε ως μή εβραίος και δη χριστιανός ορθόδοξος ρώσσος εθνικιστής, που τους την έφερε άλλωστε και ...αμερικάνικα αντί να παίξει το ρόλο του πιονιού τους που του προορίζανε, είναι μονίμως στο στόχαστρό τους, όσο και να μειώνει τους τόνους, ο διεθνής Ιούδας δεν ξεχνάει ποτέ και τίποτα, αλλά ευτυχώς (και δυστυχώς για τους εβραίους) ούτε και η KGB/FSB...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι Εβραιοι της Ρωσιας εβλαψαν ανεπανορθωτα τον Ελληνισμό, τοσο με την στηριξη των μπολσεβικων στους Νεοτουρκους, με αποτελεσμα την Μικρασιατικη καταστροφη,οσο και με τη δευτερη γενοκτονια των Ελληνων μεσα στη Σοβιετικοι Ενωση. Ολο το ΚΚΣΕ ηταν Εβραϊκο,ολοι οι διοικητες των Γκουλαγκ στρατοπεδων συγκεντρψσης Εβραιοι.Τυχαιο? Δε νομιζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.