7/8/10

To "Πϊρι Ρέϊς" 40 μίλια έξω από τις κυπριακές ακτές με 48 ισραηλινά μαχητικά από πάνω του!

Στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα βρίσκεται από τα ξημερώματα της Τρίτης το "Πϊρι Ρέϊς", αλλά από την αρχή σχεδόν του πλού του απέκτησε μία ισχυρή συντροφιά: Τέσσερα ισραηλινά "πακέτα" COMAO των 12 μαχητικών έκαστο, τα οποία σκούντο επί δύο ημέρες στην ίδιαακριβώς περιοχή που εκινείτο το "Πίρι ΡέΙς"!

Αυτή την στιγμή το τουρκικό ερευνηιτκό σκάφος βρίσκεται δυτικά της Πάφου σε απόσταση μόλις 40 μιλίων από τις ακτές της Κύπρου (εντός της ακτίνας δράσης των κυπριακών επάκτιων πυροβολαρχιών ΜΜ-40 Εxocet Βlock ΙΙ) πραγματοποιώντα και πάλι έρευνες για πετρέλαιο.Xθες άλλα δύο ισραηλινά μαχητικά κατευθυνόμενα στην Ουγγαρία ανεφοδιάστηκαν από αεροσκάφη-τάνκερ μεταξύ του ελληνικού κια του κυπριακού FIR.

Η ύπαρξη τόσο μεγάλης δύναμης ισραηλινών αεροσκαφών στην Α.Μεσόγειο μετά από έγκριση της κυπριακής κυβέρνησης για την άσκηση εντός του FIR της Λευκωσίας (και σε τμήμα του FIR της Αθήνας) μόνο τυχαία δεν είναι: Κύπρος και Ισραήλ "τα έχουν βρει" σε ότι αφορά τις ΑΟΖ και το Τελ Αβίβ έχει συνταχθεί πλήρως με τις θέσεις της Λευκωσίας στο θέμα αυτό.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Από τα ρηχά του Ακάμα πέρασε το «Πίρι Ρέις»-ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ
ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑπεριοχή ανοικτά του Ακάμα και της Πάφου και σε απόσταση μέχρι και 16 ναυτικά μίλια από τις ακτές, εντός της συνορεύουσας ζώνης των χωρικών υδάτων της Κύπρου, διεξήγαγε έρευνες από τα μεσάνυκτα της Πέμπτης μέχρι και χθες το μεσημέρι το τουρκικό ωκεανογραφικό «Πίρι Ρέις». Πρόκειται για το πλέον κοντινό σημείο που έφτασε προς τις κυπριακές ακτές το σκάφος από την έναρξη της αποστολής του στις 16 Ιουλίου. Ουσιαστικά, χθες το τουρκικό σκάφος πέρασε στα όρια μιας από τις συντεταγμένες που είχε δώσει και είναι 15,8 ναυτικά μίλια στα ανοικτά της χερσονήσου του Ακάμα. Να σημειωθεί ότι προφανώς το σκάφος έχει παραβιάσει άλλη ακραία συντεταγμένη που έδωσε η Τουρκία με «ειδοποίηση προς ναυτιλλομένους» και υποδεικνύει απόσταση 42 ν.μ. δυτικά της Πάφου, αφού το πέρασμά του τα ξημερώματα της Παρασκευής ήταν σε μικρότερη απόσταση από τις ακτές της Πάφου. Το «Πιρί Ρέις» ακολούθησε νότια πορεία για να φτάσει χθες το μεσημέρι στα όρια της ζώνης του «Οικοπέδου Νο1» της Κυπριακής Δημοκρατίας που προβλέπεται να δημοπρατηθεί στο β' γύρο διάθεσης των «οικοπέδων» για έρευνα και ανόρυξη υδρογονανθράκων. Το «Πίρι Ρέις» βρισκόταν εντός της συνορεύουσας ζώνης των χωρικών υδάτων της Δημοκρατίας για έξι περίπου ώρες. Χαρακτηριστικό της εγγύτητας του τουρκικού σκάφους στις κυπριακές ακτές, είναι και το γεγονός ότι χθες το πρωί στην πορεία του το «Πίρι Ρέις» βρέθηκε σε απόσταση 1-2 μιλίων με τα κρουαζιερόπλοια «Σαλαμίς Φιλοξενία» και «Σαπφάϊαρ» που κατευθύνονταν στο λιμάνι Λεμεσού. Αργά χθες το απόγευμα το σκάφος πήρε αντίστροφη πορεία - βορειοδυτική - προς τα ανοικτά του Ακάμα και πάλι.

Παρακολουθεί και επιβεβαιώνει το Υπ. Άμυνας
Εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας, ανέφερε χθες στον «Φ» ότι το ΓΕΕΦ παρακολουθεί στενά την πορεία και τις ενέργειες του ερευνητικού πλοίου. Επιβεβαίωσε δε πως με βάση τα στοιχεία του ΓΕΕΦ, το «Πιρί Ρέις» από τις 2 έως και τις 6 Αυγούστου κινείται κοντά στην Κύπρο και σε αποστάσεις που κυμαίνονται από 16 έως και 80 ναυτικά μίλια από τις κυπριακές ακτές, βόρεια και δυτικά του Ακάμα και εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου. Επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά πλήρως τα όσα ο «Φ» δημοσιεύει για την πορεία του σκάφους από τις 2 Αυγούστου μέχρι σήμερα.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

18 σχόλια:

  1. Αφιερωνεται στους θιασωτες της Ελληνο-ισραηλινης "συνεργασιας". Καλο ξημερωμα.

    Rabbi Κopsopeooglou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ότι Κύπρος-Ισραήλ "τα έχουνε βρεί" δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα φοβηθούν οι Τούρκοι και θα φύγουν, αντιθέτως αν παράλληλα "τα βρούνε" και Τουρκία-Ισραήλ [καθόλου απίθανο] αυτό θα σημαίνει ότι θα αλωνίζουν και οι 2 ανενόχλητοι στα νερά μας... Μακάρι να είχαμε ένα σύμμαχο σαν το Ισραήλ αλλά με πιο ξεκάθαρη θέση απέναντι στη Τουρκία... μέχρι τότε ελπίζω η ελληνική και η κυπριακή κυβέρνηση να προσέχουν με ποιους υπογράφουν και τι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΕ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΕ 18 ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΞΦΟΡΝΤΑΙΡ.ΣΤΟ ...ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ Η ΕΙΔΙΚΗ ? ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ ΚΥΡΙΑ ΝΤΡΑΓΚΟΝ Α ΘΕΩΡΕΙ ΤΑ "ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΚΡΗ ΓΛΩΣΣΑ?ΠΩΣ ΛΕΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑ...ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΑΦΤΕΡ...ΤΟ ΟΜΗΡΙΚΟ ΑΥΤΑΡ ΔΗΛΑΔΗ ?ΠΩΣ ΛΕΜΕ "ΚΡΙΣΙΣ'..."ΠΑΝΙΚΟΣ"...ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ..ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ? ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΚΑΘ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ.1.ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ,ΑΛΛΑ ΙΑΠΕΤΟΙ.2Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΥΤΕ ΙΝΔΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ,ΑΛΛΑ ΙΑΠΕΤΙΚΗ 3.ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ,ΕΙΝΑΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ.4.ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΙΝΙΚΙΚΟ,ΑΛΛΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΙΚΗΣ Β ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΑΙΩΝ.5. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΔΩΡΙΩΝ.ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ.6.Η ΑΡΧΙΚΗ ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΡΙΚΗ η ΙΝΔΙΑ ,ΣΚΥΘΙΑ ΑΛΛΑ Ο ΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ,ΕΝΘΕΝ ΚΑΙ ΕΝΘΕΝ.7. Η ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΑΥΡΗ,Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΙΤΡΙΝΟΣ,Η ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΝΕΓΡΑ ,ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΑΠΕΤΟΙ ΤΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.8. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΥΛΕΤΙΚΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΣΛΑΒΟΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΥΤΕ ΑΛΒΑΝΟΙ ΟΥΤΕ ΣΑΡΑΚΗΝΟΙ ΑΡΑΒΕΣ,ΑΛΛΑ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ. 9. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΜΙΓΕΙΣ ΦΥΛΕΣ.ΑΡΑ ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΥΛΕΤΙΚΩΣ ΑΜΙΓΕΙΣ.ΑΛΛΑ,ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΠΟΥΣΙΩΔΕΙΣ ΕΠΙΜΕΙΞΙΕΣ,ΦΥΛΕΤΙΚΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΩΣ ΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ.10. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΙΚΗ ΟΥΤΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΟΥΤΕ ΑΛΒΑΝΙΚΗ,ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.11. Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΦΕΥΡΕ η ΕΠΙΝΟΗΣΕ η ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΑΛΛΑ ΟΣΑ ΞΕΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ ΤΑ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΕ{ΠΛΑΤΩΝ ,ΕΠΙΝΟΜΙΣ*}. 12. ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΚΑΝΕΙΣ,ΑΠΛΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΩΣ.*αμφισβητειται η γνησιοτητα της . ΔΙΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. //Μακάρι να είχαμε ένα σύμμαχο σαν το Ισραήλ...// 3:52 μ.μ.
    ----------------
    Σιγά τα ωά !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Rabbi Κopsopeooglou;
    ή
    ο Περιτεμημένος Ραβίνος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tzimikoglou ti egienoi filoi sou ta tourkakia pane gia Lahmatzouni..
    X

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. deva deneb;


    Χριστίνααααααααα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βαθυβλακα 07 Αυγούστου 2010 11:05 μ.μ.μαθε οτι το Lahmajoun ειναι Αρμενικο.Βλακα ε βλακα που βλεπεις παντου Τουρκους.Με την κολοκυθα που κουβαλας στους ωμους σου, εισαι ικανος να κανεις Τουρκους ακομα και τους Γεωργιανους η τους Κουρδους μονο και μονο επειδη μιλουν μια γλωσσα που στα αφτια σου ακουγεται Τουρκικη.Ξεκολλα ντενεκε ξεγανωτε. Αλλα για να ξεκολλησεις πρεπει πρωτα να διαβασεις μερικα βιβλια.Και απο ο,τι υποψιαζομαι εισαι μαλωμενος με το διαβασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα F-16 που τα κρυψαν οι μογγολοι? Οι μαγκιες εκει που τους παιρνει.. φαινεται οτι η Κυπρος καταλαβαινει οτι δεν εχει να περιμενει τιποτα απο αυτους που φοβουνται και τον ισκιο τους.
    Οι λιγουρηδες και πεθαμενοι του Υπεξ οταν τελειωσουν τον καφε τους με τη νυφιτσα στη Ροδο ας δουνε τι σημαινει να φορας παντελονια!

    Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 08 Αυγούστου 2010 12:59 π.μ.

    Δεν μου λες, ρε λεβέντη, πού νόμίζεις ότι βρίσκεσαι και ποιος σου έδωσε τοι δικαίωμα να βρίζεις μ' αυτό τον τρόπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και σενα ρε 08 Αυγούστου 2010 12:54 μ.μ.τι σε κοφτει;Μηπως εισαι ο Τουρκοφοβικος με τα Greeklish;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. AN to lahmajun einai armeniko den exo provlima ama to Yeni Raki einai apomimisi apo tous Tourkous den exo problima na akouo LAMAKIES apo Islamolagnous kai Tourkofilous san ton Tzimi pou misoune ta panta pou mporei na exoun politiko kai startiotiko ofelos stin Ellada... Oso gia ta Vivlia pou les gia mena prosexe min me kaneis plousiotero tin Epomeni fora pou agoraseis kanena vivlio mou gia na to xrisimopoiisis enantion mou Imimathi kserola.
    Xairetismata ston Tzimakoglou kai tin epomeni fora kserola pou tha pineis kafe rota ton eauto sou pou pires to ethimo tou Kafehane...Asxete demek Yunan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Nice article!

    Thank you.

    www.cyprus-now.com

    Cyprus, Greece, and Israel, should get a bit tougher on this behaviour!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. >pou mporei na exoun politiko kai startiotiko ofelos stin Ellada<

    Αναλυσε το.Πως το εννοεις;Για να σταματησουν και οι παρεξηγησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τουρκοφοβικε 08 Αυγούστου 2010 3:36 μ.μ. αναφερε μερικους τιτλους απο τα βιβλια σου για να ξερουμε τι να αποφευγουμε.Και να σου κανουμε και την σχετικη διαφημιση βεβαιως-βεβαιως.Εννοειται εντελως δωρεαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κοψανε τα επιδοματα,δωρα κλπ,κλειστηκατε και μεσα Αυγουστιατικα ενω βλεπετε στα αποβλακωτικα μμε τα ιχ κρουιζερ της
    καθε Αγγελοπουλου,ε,πως να μη σας
    την δωσει και να ξεκοιλιαζεστε μεταξυ σας για ανυπαρκτο αιτιο.
    Υπομονη μεχρι τις παραμονες της 3ης
    δοσης καπου τον Δεκεμβριο οταν θα κοψουν και τα υπολοιπα αλλα τοτε δεν θα βαραει ο ηλιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ 08 Αυγούστου 2010 3:36 μ.μ.
    Gia ton psefto-omadeon den eipes tipota re Christo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ιάκωβε μπορείς να γράφεις και ελληνικά, οι Εγγλεζοι έφυγαν από την κυβέρνηση το ’60.
    Στέλιος – Λευκωσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.