20/8/10

WSJ Σύγκρουση πολιτισμών



Η μεγάλη ώθηση που έλαβε παγκοσμίως η θεωρία του Σάμιουελ Χάντιγκτον περί σύγκρουσης των πολιτισμών οφείλεται στο ότι αντικατοπτρίζει τον κόσμο όπως είναι, κι όχι όπως θα θέλαμε να είναι. Μας δίνει τη δυνατότητα να χωρίσουμε τους φίλους από τους εχθρούς.

Και μας επιτρέπει να αναγνωρίσουμε τις εσωτερικές συγκρούσεις εντός των ορίων των διαφορετικών πολιτισμών και κυρίως τις ιστορικές αντιπαλότητες ανάμεσα στους Αραβες, τους Τούρκους και τους Πέρσες γύρω από την ηγεσία του ισλαμικού κόσμου.

Αλλά το «διαίρει και βασίλευε» δεν μπορεί να είναι η μοναδική πολιτική μας. Θα πρέπει να δούμε κατά πόσον ο καλπασμός του εξτρεμιστικού ισλαμισμού είναι το αποτέλεσμα ενεργού προπαγανδιστικής καμπάνιας.

Σύμφωνα με στοιχεία της CIA, το 2003, οι Σαουδάραβες διέθεσαν τουλάχιστον 2 δισ. δολάρια ετησίως για περίοδο τριάντα χρόνων, προκειμένου να προωθήσουν το φονταμενταλιστικό Ισλάμ. Η δυτική απάντηση για την προώθηση του δικού μας πολιτισμού ήταν χλιαρή. Θα πρέπει να υπερασπιστούμε τον πολιτισμό μας. Κι εδώ βρίσκεται το μυστικό της θεωρίας του Χάντιγκτον.

kathimerini.gr το Πλήρες κείμενο της WSJ εδω


10 σχόλια:

  1. μαγαλυτερες σαχλαμαρες δεν μπορουσα να διαβασω,

    οι οικογενεια ΜΠΟΥΣ εκανε παντα ολλες τις δουλειες της ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΝΤΕΝ χαχαχαχα αλλα τωρα και καλα τα τσουγκρησαν

    και ο MPARAK OBAMA στο αμερικα τον κατηγορουν οτι δεν πατησε ποτε το ποδι του στο κολουμπια, δεν υπαρχει πουθενα σε καμια επιστημονικη δημοσιευση, ως καθηγηταρας, και δεν εχει υπαρξει κανεις μαρτυρας που να τον θυμαται σε διδασκαλια,

    αλλα μαλλον ηταν στο πακισταν και οργανωνε τους ταλιμπαν οπως υποστηριζεται απο πολυ κοσμο στο u.s.a.....

    εκτος απο οτι οπως συμφωνει και το 60% τον αμερικανων πολιτων σε γκαλοπ, ειναι πλαστογραφως, και στην πραγματικοτητα ινδονησιος......

    χαχαχα εχει γεμησει ολως ο πλανητης με πρεζα αλλα την καλλιεργουν η ανταρτες και καλα στα βουνα......... χαχαχαχα

    καλα μωρα ακομα πιστευετε της σαχλαμαρες για μουσουλμανικο φομενταμεταλισμο,
    απλα το
    ΝΑΤΟ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ -ΣΙΑ

    οι πιο μεγαλη κομπινα που στηθηκε ποτε ειναι

    μηπως ακομα και το βιβλιο του χαντικτον ειναι μια σαχλαμαρα καλοστημενη, για να φτιαχτει ενα ηθικο υποβαθρο που θα δικαιολογηση τους μελλοντικους πολεμους, απο τους πρεζεμπορους;

    ξεχασα
    βρε πατε καλα η SAAD ειναι η πρωτη οικογενεια με μπιζνες στον αραβικο χωρο σε συνεργασια με u.s.a., χαχαχαχα
    και κανει παρανομες πραξεις που δεν της θελει η u.s.a.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χωρίς αμφιβολία ο εβραίος διανοητής Χάντινγκτον με πετυχημένο τρόπο διέβλεψε την πολιτισμική σύγκρουση ανάμεσα στην Δύση- Χριστιανισμό και το Ισλάμ.

    Η μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη και την Δύση γενικότερα μέσα στον 21ο αιώνα δεν είναι ούτε ο κουμουνισμός ούτε η Ρωσία ούτε η Κίνα αλλά η δημογραφική και πολιτιστική αυξανόμενη επιρροή του Ισλάμ στον κόσμο.

    Παντού σε όλη την Ευρώπη βλέπουμε να εξελίσεται ένας πόλεμος θρησκειών και πολιτισμών που μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα μας ήταν άγνωστος.
    Επιθέσεις στο μετρό της Μαδρίτης και του Λονδίνου ,τρομοκρατικές ενέργειες Τσετσένων στην Μόσχα πόλεμος της Μπούρκας και απαγόρευσή της σε Βέλγιο, Γαλλία όλο και μεγαλύτερος αριθμός τζαμιών και ισλαμικών κέντρων στην Γερμανία και αντίδραση του τοπικού πληθυσμού, δανέζικα σκίτσα του Μωάμεθ που προκάλεσαν το μένος και τις απειλές φανατικών φασιστομουσουλμάνων κατά της χώρας του Άντερσεν , δολοφονία ολλανδού δημοσιογράφου για μια ταινία με θέμα την μεταχείρηση των γυναικών στο Ισλάμ, δείχνουν ότι σε κάθε χώρα της ΕΕ έχουμε επεισόδια ισλαμικής βίας και φανατισμού και ότι έχει αρχίσει μια αντίστροφη μέτρηση δημογραφικής και πολιτιστικής αλλοίωσης της ταυτότητας της Ευρώπης μέσω αργής αλλά σταθερής ισλαμοποίησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσοι τον έχουν διαβάσει, ξέρουν ότι έχει δίκιο. Απλώς, για λόγους καθωσπρεπισμού τον απορρίπτουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξυπνάτε ρε όρνια!!!
    Οι εβραίοι (ο χείριστος εχθρός του Χριστιανισμού) αμέτι-μοχαμέτι βάζουν το Χριστιανισμο και Μωαμεθανισμό σε σύγκρουση κι αυτοί κάθονται στην εξέδρα και γελάνε.


    Galia
    (η αυθεντικότατη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την μία βγαίνει ο χριστιανισμός παρακλάδι του Ιουδαϊσμού, την άλλη οι Εβραίοι είναι ο χείριστος εχθρός του. Η ηλιθιότητα δεν έχει όρια.

    Μα είναι ανάγκη ο Χάντιγκτον να μας πει τι γίνεται; Δεν το βλέπουμε μονάχοι μας. Και πώς βάζουν τάχα οι Εβραίοι τους χριστιανούς να μαλώνουν με τους μουσουλμάνους;

    Ο ανόητος που υπογράφει "Galia (η αυθεντικότατη)" [αρχίσαμε πάλι τις ίδιες σαχλαμάρες] μπορεί να εξηγήσει αυτές τις αρλούμπες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ[Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ]ΚΑΝΕΙ ΔΥΟ ΣΟΒΑΡΑ ΛΑΘΗ Ο ΣΑΜΟΥΕΛ.ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"ΣΙΒΙΛΙΖΕΣΙΟΝ,ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ [ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ].ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΘΟΣΕΙΝΑ ΟΤΑΝ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΟΡΟ "ΤΑΞΗ'ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΑΓΟΥΛΑ-ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ.ΓΙΑΤΙ Η ΒΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΑΞΗ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ Α Τ Α Ξ Ι Α.Ο ΧΑΡΡΥ ΤΡΟΥΜΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ,ΘΕΛΟΝΤΑΣ[ΥΠΟΝΟΩΝΤΑΣ] ΤΗΝ ΧΙΤΛΕΡΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΝΕΑ ΕΙΝΑΙ,ΟΥΤΕ ΤΑΞΗ.ΠΩΣ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΧΑΝΤΙΝΓΚΤΟΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣ Ν Α Σ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ.ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ...ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ,ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ...ΤΗΝ ΤΡΙΗ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ,ΠΟΥ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ...ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ,ΩΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ...ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ...ΓΙΑΥΤΟ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΙΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ?ΕΙΝΑΙ Ο ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ...ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ...ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ..ΤΟ ΔΥΤΙΚΟΝ ΠΡΟΤΥΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΑΧΑ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑ ΤΟΘΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ..ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ "ΕΜΠΑΡΓΚΟ"ΚΑΤΑ ΤΗΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ".ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Π Α Ν.ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΕΠΙΣΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΧΟΡΤΟΝ,ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΤΟΥ "Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ".ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ ...ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΥς ΔΥΤΙΚΟΥΣ...ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΠΑΘΑΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΥ....ΛΕΩ ΕΓΩ ...ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ..."ΚΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΕΞΑΡΠΑΣΟΝ"ΤΗΣ ΙΕΡΕΙΑΣ ΣΙΒΥΛΛΑΣ ΤΗΣ ΚΥΜΑΙΑΣ/...ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ...ΔΙΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Σάμιουελ Χάντιγκτον γράφει πολλές ανοησίες και τις προώθησε χρησιμοποιώντας την θέση του, είναι η τακτική λέω δύο σωστά πράγματα και μετά λέω μια ανοησία και όλοι με πιστεύουν.

    Λέει ότι η Ελλάδα δεν ανήκει στην δύση και δεν θα μπορέσει ποτέ να φτάσει την δύση, εκτός από ότι δεν υπάρχουν έλληνες αλλά ελληνόφωνοι και δεν υπάρχουν άραβες αλλά αραβόφωνοι.

    Δεν έχουμε σύγκρουση πολιτισμών, οι άθεοι δυτικοί δεν καταλαβαίνουν τίποτα από το ισλάμ, στο όνομα της ανεξιθρησκίας και της χρηματοδότησης το στηρίζουν. Οι ισλαμικές χώρες θέλουν να γίνουν σαν την δύση και χρησιμοποιούν τα όπλα, τις τεχνολογίες και τακτικές της δύσης αλλά δεν αλλάζουν τις σχέσεις ανάμεσα σε γυναίκες-άντρες και οικογένεια.

    Μακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα στο κόσμο, να χωρίζαμε την γη σε 3-4 κατηγορίες ανθρώπων και να κάναμε πολιτική. Δεν υπάρχει συνοχή ανάμεσα στα ισλαμικά κράτη, όπως και δεν υπάρχει στα ορθόδοξα κράτη και τα δυτικά. Όλα τα κράτη είναι έτοιμα να προδώσουν το ένα το άλλο για το συμφέρων του, π.χ. Γερμανία ενάντια Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάγκασε την ΕΕ να εφαρμόσει νομοθεσίες και πολιτικές που μακροχρόνια ωφέλησαν μόνο τις Γερμανία-Γαλλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είμαι ο εβραίος ΜΠΡΟΥΝΟ και ξέχασα να υπογράψω το σχόλιο μου
    20 Αυγούστου 2010 5:22 μ.μ.


    ΜΠΡΟΥΝΟ (ε*)



    *εβραίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ισλαμ ο μουσουλμανισμος δεν ειναι θρεισκια ειναι πολιτηκο συστημα που εχει σαν εκρφαση την σαρια η οποια στην μορφη της ς.αραμπιας εχει αστυνομια που ελενχει τα παντα και πρωτον τα φορεματα των γυναικων που κατα προτιμηση να ειναι μπουργγα μονο ο αφεντης του γυναιου εχει δικαιομα ορασεος του πλασματος του αλλαχ οπως ο προφητης μουχαματ τους δεινει οδηγιες κουραν ,πως να κανουν τακιγια να λενε ψεμματα στο ονομα του αλλαχ,ο μουσουλμανισμος ειναι σαν τον ναζισμο μονο οι φανατικοι μουσουλμανοι πεθαινουν για τον θεο τους τον αλλαχ αυτα τους εταζε και τους ταζει οο τρυσκαταρατος μουχαματ ο παιδοφυλος ολοκληροσε στα 9 με την αισα την οποια ομως δεν ολοκληρωνε μισο ολοκληρωνε απο τα 6 , τους εχει ταξη της 72 παρθενες και βουνα απο μελη και ολα τα καλα,τα τουβλα αυτο πιστευουν οταν ανατιναζονται στο ονομα του αλλαχ ,οπως τους ειπαι ο λυστης καραβανιων ο βεδιουνος ,ο οποιος πειρε απο δυο θρεισκιες και τα ενωσε με πιστευο των βεδουινων.οι μουσουλμανοι εφαρμοζοντας την μαλακη τσιχαντ μεσο της λαθρομεταναστευσης εισβαλοι με σκοπο να καταλαυει την ευρωπη χρηματοδοτουμενοι απο την Σ.αραβια με 4δις κατα χρονολγικο ετος για πανω απο 40 ετοι ,οι κρυφη και φανερη επιδοτηση της τουρκιας απο την Σ.αραβια σε ενα δις κατα ετος ,και την κατακτηση της μητροπολης του δυτικου πολητισμου την Αμερικη και αλλα πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ (δεν ξανασχολιάζω εδώ μέσα) Galia η αυθεντική

    Πήγαινε να δεις "Τα Πάθη του Χριστού" μήπως και ελλατώσεις το μίσος που έχεις για τους μη εβραίους και ιδίως για τους Έλληνες.
    Επί τη ευκαιρία πες και ένα ευχαριστώ στον Μελ Γκίμπσον που χρηματοδότησε και γύρισε τους προβολεις του πανω στην Αλήθεια, που τόσο απεγνωσμένα κρύβετε.


    Galia
    (η αυθεντικότατη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.