8/1/11

Ανθρωποφράχτες και δουλέμποροι

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΝΕΛΛΟΥ
Στον Εβρο, η στάθμη του ποταμού πιάνει τα πέντε μέτρα από τις τελευταίες βροχές, τα κλιμάκια της FRONTEX παραδίδουν σεμινάρια για το πώς καταλαβαίνεις ότι ένας Βορειοαφρικανός δεν είναι Παλαιστίνιος και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να απλώσει 12,5 χιλιόμετρα φράχτη στην μπουκαπόρτα της Ανατολής, στα μούτρα δεκάδων χιλιάδων Αφρασιατών που προελαύνουν από τις γέφυρες του ποταμού στην Αδριανούπολη.

Ακάθεκτοι κινούνται προς τη γονατισμένη Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, απειλώντας άθελά τους να μπατάρουν μια ώρα αρχύτερα το καράβι και να το πετάξουν έξω από τη ζώνη του Σένγκεν, δηλαδή διαβατήρια και έλεγχοι για το Βερολίνο, το Παρίσι και το Αμστερνταμ.

Ποιος θα πόνταρε ότι η σοσιαλιστική κυβέρνηση, που το προεκλογικό καλοκαίρι του 2008 κατηγορούσε τους συντηρητικούς δραπέτες της εξουσίας ως αποθηκάριους ψυχών, θα έχανε πάνω από 15 μήνες μέχρι να φτάσει στο σημείο να απλώσει το φράχτη, αλλά και να αναπτύξει τους χώρους πρώτης υποδοχής, όπως τους λένε ευγενικά, αφού στην ουσία πρόκειται για κέντρα διαλογής, κράτησης και αναγκαστικής επιστροφής των μεταναστών σε ποσοστό 70% και πάνω.

Είναι δεδομένο πως ο έλεγχος στο μεταναστευτικό έχει χαθεί προ πολλού, με τη βαριά ευθύνη και των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν. Αμφότερα, και κυρίως τα αρμόδια στελέχη τους, παρίσταναν εναλλάξ τους ανθρωπιστές, όπως και οι εξ επαγγέλματος προοδευτικοί, που ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί ότι η χαριστική βολή στην κοινωνική συνοχή θα δοθεί από την αδυναμία ουσιαστικής διαχείρισης του προβλήματος, πια. Ετσι, λοιπόν, ο φράχτης είναι πρακτικά άχρηστος, αφού στη χώρα βρίσκονται ήδη πάνω από ένα εκατομμύριο μη νόμιμοι αλλοδαποί (συνολικά υπολογίζονται πλέον σε πάνω από δύο) και πύλες εισόδου θα ανοίξουν άλλες, ακόμη και με μπαϊπάς από τη Βουλγαρία.

Είναι μάλλον αλήθεια ότι η χώρα, όχι μόνο δεν μπορεί να αντέξει άλλες εισροές, αλλά δεν μπορεί να αντέξει ούτε τους εισελθόντες, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες πραγματικά εξέδραμαν στην Ελλάδα, με τη μεγαλύτερη ευκολία όλων των εποχών. Ανέκαθεν, με πρακτορεία τα στυγνότερα δίκτυα οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας. Τους ιλιγγιώδεις τζίρους αυτών των πολυεθνικών δικτύων σιγοντάρουν έμμεσα χρόνια τώρα όσοι αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα της σύγχρονης εποχής μετά την κλιματική αλλαγή ως παζάρι εννοιών, όπως ξενοφοβία, ρατσισμός, ανθρωπιά, και των αντιστρόφων τους.

Είναι αδιανόητο που ποτέ δεν αντιλήφθηκε κανείς την ανάγκη της σύστασης ενός υπουργείου μετανάστευσης που θα παρήγε πολιτική με συναίνεση και θα είχε την ευθύνη όλων των δράσεων σχετικά με το αντικείμενο. Από το στρατό στους χωροφύλακες και από 'κεί στους νομάρχες. Από τους δικαστές στους διπλωμάτες και από 'κεί στο πουθενά, χωρίς κανόνες, κατευθύνσεις και διαχείριση. Ετσι λειτούργησαν.

Πώς, αλήθεια, οι ταγοί του εκσυγχρονισμού υπέγραψαν τόσο αβασάνιστα τη συνθήκη του Ελσίνκι ΙΙ, που καταδίκασε μια ανώριμη χώρα να φορτώσει στις πλάτες των χωροφυλάκων τις διαδικασίες ασύλου τόσων δεκάδων χιλιάδων αιτήσεων; Οταν μάλιστα αυτοί έμπαιναν από τη γειτονική χώρα της... αιώνιας επιβουλής.

Τα 230 εκατομμύρια ευρώ που θα δοθούν στην Ελλάδα για τις υποδομές διαχείρισης σε ένα έτος υπολείπονται κατά 20 εκατομμύρια των εκτιμώμενων κερδών των δουλεμπόρων, μόνο για όσους πέρασαν από τα χιλιόμετρα όπου θα μπει ο φράχτης (50 χιλιάδες άτομα επί 5 χιλιάδες ευρώ). Συνεπώς, τα ανθρωποβόρα κυκλώματα που κατευθύνουν απελπισμένους από τους παλιούς δρόμους του μεταξιού προς την Ευρώπη δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με συρματοπλέγματα. Αν το ευρωπαϊκό διευθυντήριο δεν εγκαταλείψει την υποκρισία και δεν αναγκάσει την Τουρκία και τις χώρες προέλευσης να αλλάξουν πολιτική, θα σημαίνει το εξής απλό: Μαζί με την ενδεχόμενη οικονομική κατάρρευση και την ενδεχόμενη αποβολή από το ευρώ, έρχεται και η αποβολή από το Σένγκεν και κλειδωνόμαστε οριστικά και αμετάκλητα στη νότια Βαλκανική, στο πιο ασφυκτικό και αλλόκοτο κοινωνικό μπαούλο του αιώνα.
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=239001

7 σχόλια:

  1. Από δω το πάνε από κει το στρίβουνε, πάλι την Τουρκία βάζουνε καταλύτη. Όμως η Τουρκία ξέρουμε τι θα πει: "βάλτε με στην ΕΕ και θα λύσω το πρόβλημα". Πολύ κινδυνολογία με σκονάκια της ΜΙΤ. Άμα θέλουν οι "Ελληνικές" "Κυβερνήσεις" το λύνουν το θέμα σε δέκα (10) λεπτά. Αλλά δεν έχουν έντερα. Έχουν και κάτι δημοσιογρφάρες και έδεσε το γλυκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στις ιστορικές γειτονιές της Αθήνας, όπως είναι τα Πατήσια, που δεν έχουν την υψηλή υποστήριξη και το κεκαλυμμένο ενδιαφέρον της κτηματαγοράς, όπως συμβαίνει με το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, οι κάτοικοι όλων των εθνικοτήτων βρίσκονται τους τελευταίους μήνες αντιμέτωποι με το πιο σοκαριστικό στάδιο της εξαθλίωσης.

    Η καταγγελία – ή, καλύτερα, η ενημέρωση – που έγινε στο «Π» και διασταυρώθηκε με ρεπορτάζ ήταν σαν γροθιά στο στομάχι... Όπως μας είπαν, σε πολλά από τα μικρά διαμερίσματα που ζουν στοιβαγμένοι οι «φτωχοδιάβολοι», τις μέρες της απόλυτης απόγνωσης και της απόλυτης θολούρας που φέρνει η πείνα, το μεσημεριανό τραπέζι «στρώνεται» με τα σκυλάκια που αρπάζουν από ηλικιωμένους και ηλικιωμένες κατοίκους της γειτονιάς.

    Στην αρχή αρνηθήκαμε να το πιστέψουμε, νομίζαμε ότι επρόκειτο για «έκρηξη» υπερβολής, για μια από τις φανταστικές ιστορίες που γεννούν ο φόβος και η ανασφάλεια και που εξελίσσονται στους σύγχρονους αστικούς μύθους οι οποίοι χαρακτηρίζουν τις γειτονιές που έχουν χάσει τελείως και ξαφνικά την ταυτότητά τους. Όμως, δυστυχώς, δεν είναι έτσι...

    http://www.topontiki.gr/article/12881

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι πράγματι έκπληξη ο κος Μαρνέλλος να αναγνωρίζει το πρόβλημα. Αλλά είναι ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη η «Ελευθεροτυπία» με τις γνωστές της ανθελληνικές εμμονές που σιγοντάρισε όσο λίγα Μέσα τον λαθροεποικισμό της Αθήνας δημοσιεύει ένα κείμενο που αναγνωρίζει το πρόβλημα. Αλλά όπως πάντα η κατάληξη της αριστερής οπτικής είναι το λάθος συμπέρασμα. Το λάθος συμπέρασμα φυσικά δεν είναι πως κινδυνεύουμε να βρεθούμε εκτός Ευρώπης γεωστρατηγικά. Άλλωστε ο σκοπός αυτών που προωθούν τον λαθροεπικοισμό αυτός είναι. Το λάθος συμπέρασμα είναι πως η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται. Η κατάσταση είναι αντιμετωπίσιμη με μια φράση που στην αριστερή οπτική είναι ταμπού. Αυτή η φράση είναι «στρατόπεδα συγκέντρωσης». Αν κάποιος έρθει γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως θα περάσει κάποια χρόνια της ζωής του μέσα σε ένα τέτοιο στρατόπεδο και μόνη διέξοδός του είναι η επιστροφή του από εκεί που ήρθε με συνοπτικές διαδικασίες απλά δεν θα έρθει ή θα προσπαθήσει από αλλού. Αλλά το πρόβλημα κάπως πρέπει να αντιμετωπιστεί έστω και με «στρατόπεδα συγκέντρωσης». Γιατί να φοβόμαστε να πάρουμε μέτρα; Έχουμε ένα πρόβλημα δεν πρέπει να το αντιμετωπίσουμε; Η Ισπανία και η Ιταλία είχαν παρόμοια προβλήματα και εκεί οι αριστεροί διακινούσαν την ιδέα ότι «δεν μπορεί να λυθεί το μεταναστευτικό με μέτρα φύλαξης»… Ε, λοιπόν μειώθηκε ή δεν μειώθηκε το πρόβλημα με δυσάρεστα μέτρα που πάρθηκαν εκεί; Αλλά είπαμε το χειρότερο συναίσθημα είναι το συναίσθημα της ανικανότητας μπροστά στα προβλήματα. Και δυστυχώς η Αριστερά αυτό το συναίσθημα το έχει κάνει σημαία. Υπάρχουν μέτρα που θα πρέπει να παρθούν προς χάριν της χώρας μας. Δεν είναι δυνατόν να ανεχτούμε την γεωστρατηγική υποβάθμιση που το τουρκικό κράτος απεργάζεται χωρίς να πάρουμε μέτρα.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. -Τους ιλιγγιώδεις τζίρους αυτών των πολυεθνικών δικτύων σιγοντάρουν έμμεσα χρόνια τώρα όσοι αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα της σύγχρονης εποχής μετά την κλιματική αλλαγή ως παζάρι εννοιών, όπως ξενοφοβία, ρατσισμός, ανθρωπιά, και των αντιστρόφων τους.

    - Αν το ευρωπαϊκό διευθυντήριο δεν εγκαταλείψει την υποκρισία και δεν αναγκάσει την Τουρκία και τις χώρες προέλευσης να αλλάξουν πολιτική, θα σημαίνει το εξής απλό: Μαζί με την ενδεχόμενη οικονομική κατάρρευση και την ενδεχόμενη αποβολή από το ευρώ, έρχεται και η αποβολή από το Σένγκεν και κλειδωνόμαστε οριστικά και αμετάκλητα στη νότια Βαλκανική, στο πιο ασφυκτικό και αλλόκοτο κοινωνικό μπαούλο του αιώνα.

    Ελευθέριε τα "στρατόπεδα συγκέντρωσης" να μην είναι επι του εδάφους πολύ σημαντική παράμετρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο σχολιαστής που γράφει για τα σκυλάκια που μένει; στην Κηφισιά;
    Γράφεις χωρίς να έχει εξ ιδίων επίγνωση της κατάστασης.
    Σε πληροφορώ ότι σκυλάκια θα τρώμε σε λίγο εμεις οι λιγοστοί πλέον Ελληνες κάτοικοι της περιοχής.Οι αλλοδαποί τρώνε καλα μη ανησυχείς.
    Σε λίγο θα φάνε και μας. Τα μόνα ζώα που υποφέρουν είναι τα πρόβατα που βιάζουν οι Αφγανοί στις οροφές των πολυκατοικιών.
    Η περιοχή έιναι πλέον γκέτο Πακιστανών, Αφρικανών και Αλβανών. Ολα τα Ελληνικά μαγαζία έκλεισαν.Τα Πακιστανικά και Αλβανικά πληθαίνουν από παντοπωλεία με τα είδη τροφής τους, μέχρι μαγειρία, κουρεία κλπ. Μονοκατοικίες μετατρέπονται σε τζαμιά.Οι ιμάμηδες κυκλοφορούν ντυμένοι παραδοσιακά. Μην τολμήσεις να τους κοιτάξεις γιατί κάηκες. Μαζεύονται σε 1 λεπτό εκατοντάδες δικοί τους. Τα βράδια βγαίνουν οι μαύρες πόρνες και οι νταβατζήδες τους στην δουλεία και η αγοραπωλησία ναρκωτικών δίνει και παίρνει κάτω από τα μπαλκόνια μας.
    Οι λίγοι Ελληνες είναι εγκλωβισμένοι διότι είτε είναι άνεργοι είτε δεν έχουν τα χρήματα να πάνε αλλού. Αυτή είναι πραγματική άλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχολιαστή 9 Ιανουαρίου 2011 7:37.

    Οι Ασιάτες, οι Αφρικανοί και οι Αλβανοί αλληλουποστηρίζονται. Δεν υπάρχει κανείς φτωχός. Αυτό που γράφουν
    στο π.μ.http://www.topontiki.gr/article/12881
    είναι προβοκάτσια αντιρατσιστική.

    Στους πολιτισμούς τους αυτοί οι αλλοδαποί τρώνε και τέτοια ζώα. Οι Κινέζοι τρώνε από βατράχια μέχρι και ανθρώπινα έμβρυα. Τα περιστέρια της Αθήνας κινδυνεύουν διότι για αυτούς είναι μεζές. Το ότι δεν τα τρώμε εμείς δεν σημαίνει ότι για αυτούς δεν είναι έδεσμα. Κάντε μια έρευνα στον ιστό.

    Ολοι οι αλλοδαποί κυκλοφορούν με κινητα, δικά τους αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, και είναι μαγαζάτορες.
    Στον δρόμο σε σκουντάνε να περάσουν πρώτοι. Θεωρούν το μέρος δικό τους. Μπροστά μου σε τράπεζα επί της Αχαρνών ενας νεαρός μαύρος κατέθεσε πάκο χαρτονομίσματα ευρώ που τα είχε στις δύο μεγάλες τσέπες του.Ρώτα υπαλλήλους τραπεζών της περιοχής θα σου πούν ότι οι αλλοδαποί είναι ο καλύτεροι πελάτες τους. Παίρνουν δάνεια χωρίς πρόβλημα για να ανοίξουν μαγαζία και να αγοράσουν σπίτια. Πόσοι είναι τώρα ιδιοκτήτες σε διαμερίσματα των Πατησίων ξέρειες; Οδηγώντας στην Κηφισίας διπλα μου ήταν μαύρος που οδηγούσε Μερσεντές σπορ. Τα ασπρόμαυρα ζευγάρια άρχισαν και εμφανίζονται στα Πατήσια. Ελληνες με μαύρες. Για να μην γράψω για τον υποπολιτισμό σε στύλ Καμπούλ και αραβικής σούκ, με τα σεντόνια απλωμένα χάμω και τα τραπεζάκια με γυαλιά κλπ, τα στρώματα στα μπαλκόνια, την βρωμιά, τα σκατά και τα ούρα στα πεζοδρόμια και στις γωνίες. Και όλα αυτά στήν πόλη του Περικλή, κάτω από την σκιά του Παρθενώνα.

    Ποιόν πάνε να ξεγελάσετε προδότες. Νομίζετε ότι δεν έχουμε μάτια να δούμε τι γίνεται τριγύρω μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μας σπρωχνετε να γίνουμε όλοι ψηφορόροι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ψηφοφόροι των άκρων γιατί μας φέρατε στα άκρα. Τεντώσατε πολύ το σχοινί και δεν τραβάει άλλο.

    Διαβάστε την καθημερινή ζωή μιας Ελληνίδας στα Πατήσια - αυτά που περιγράφει δεν είναι ούτε τα μισά από αυτά που συμβαίνουν στην περιοχή και απο τον ΕΦΙΑΛΤΗ που βιώνουμε καθημερινά. Στα παράθυρά μας βάλαμε σίδερα, χαλάμε μια περιουσία απο αυτά που δεν έχουμε για να φυλακιστούμε μέσα στο ίδιο μας το σπίτι, στην γειτονιά μας, στην πολι μας κα στην πατρίδα μας. Θα σας πάρει και θα σας σηκώσει όλους εσας τους προδότες πολυεθνικούς αναρχικούς αντιρατσιστές και σια. Η ώρα είναι κοντά.
    http://xryshaygh.wordpress.com/2011/01/08/%E2%80%9C%CE%B7-%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CF%8D%E2%80%9D-%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CF%82-68/#more-47216

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.