27/1/11

Ειρήσθω: Κοιτάσματα Δύναμη & Κακομοιριά

Με τον Λάζαρο Μαύρο
 ΝΑ ΚΤΙΖΕΙΣ χωρίς θεμελιούς, προδιαγράφει και το είδος και την τύχη της οικοδομής σου. Να αναθέτεις, αίφνης, σ’ έναν παππουλή, ταπεινό επί 60 χρόνια συνοικιακό χειρώνακτα μικρομπακάλη, τη διεύθυνση αλυσίδας υπεραγορών, επίσης προδιαγράφει την τύχη της. Να περιμένεις από κακορίζικα μυαλά, αίφνης, να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν στρατηγική για «θεόσταλτα» κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, είναι περίπου παραπλήσια τα προγνωστικά!
Αδύναμοι, πάντα κακόμοιροι στην αδυναμία τους, το μόνο προσόν που απέκτησαν είναι πώς να συμβιβάζονται και να υποχωρούν στων άλλων τη Δύναμη.
Και κάθε φορά που, ως εξαίρεση, κάτι γινόταν για να 'χουν του λόγου τους και λίγη δική τους Δύναμη, ευθύς φρόντιζαν να… κλοτσήσουν τη σίκλα:
Μ Ι Α ΜΕΡΑΡΧΙΑΡΑ είχαν το 1964. Στον τρίτο χρόνο την έχασαν. Ένα Δόγμα Ενιαίου Αμυντικού Χώρου άρχισαν να κτίζουν το 1994, σε μια εφταετία το ξεπάστρεψαν. Μια Εθνική Φρουρά ανέπτυξαν, την ίδια εποχή, με προδιαγραφές ένοπλου λαού όλων των ένοπλων ηλικιών, από 18ρηδες ως 60ρηδες. Τη ρήμαξαν και την ξεκοκάλισαν. Με κάτι S-300 πήγαν να εξασφαλίσουν επαρκή αμυντική θωράκιση. Πριν τους παραλάβουν, έσπευσαν να τους εξορίσουν.
Σε κότζαμ Ευρωπαϊκή Ένωση σκάρωσαν να τρυπώσουν, στους κατακτητές τους πάνε να τη χαρίσουν. Τον ΟΗΕ είχαν από το 1964 αποκούμπι τους, από τον ίδιο κατάντησαν να τρέμουν τι τους μαγειρεύει με τις σημαδεμένες τράπουλές του.
Τ Ω Ρ Α ΤΑ ίδια Ηττημένα Μυαλά, εθισμένα μόνο στην κακομοιριά τους, καλούνται να «διαχειριστούν» στρατηγικής σημασίας εντοπισθέντα υποθαλάσσια κοιτάσματα ενεργειακού πλούτου παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Φρόντισε, άραγε, ο καλός Θεός που τα έστειλε, να στείλει επιτέλους και λίγη φώτιση στα Μυαλά τους; Το ερώτημα είναι θεμελιώδους σημασίας, αν κρίνει κανείς τα παλαιόθεν πεπραγμένα τους. Και παράγει απόγνωση, αν συνεκτιμηθούν οι νυν συμπεριφορές τους. Εδώ τους έλαχε αλυσίδα υπεραγορών κι αυτοί αλληλοτρώγονται για τα «αλλότρια συμφέροντα» των μικρομπακάλικών τους.
Ποιος να εισπράξει περισσότερες ψήφους στις βουλευτικές του Μαΐου για το κόμμα του και όχι πώς επιτέλους θα εισπράξει τόση Δύναμη και τόση Σοφία η πατρίδα, ώστε ν’ αξιοποιήσει τα «θεόσταλτα». Πώς θα φάει ο ένας τον άλλο και όχι πώς όλοι μαζί θα λευτερώσουμε πατρίδα: «Κι' από αυτά φωτίζονται οι ξένοι. Αν δουλεύωμε διά λευτεριά, μας βοηθούνε οι φιλάνθρωποι, κι αν δουλεύωμε διά ληστείαν, μας μουτζώνουν», καθώς έγραφε για τ’ ανάλογα και τ’ αντίστοιχα της εποχής του ο παππούλης μας ο Μακρυγιάννης…
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

1 σχόλιο:

  1. Πολυ σωστα μονο που τα κοιτασματα δεν ειναι θεοσταλτα αλλα υπηρχαν και ηταν γνωστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.