19/1/11

ΜΙΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

21 σχόλια:

  1. Μιας κι απέτυχε η ΕΝΩΣΙΣ της Κύπρου με την Ελλάδα, μήπως επιτύχει η ΕΝΩΣΙΣ της Ελλάδα με την Κύπρο; Μας συμφέρει τους Ελλαδίτες σε κάθε περίπτωση. Το έγραψα και στην παραπάνω ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ελληνισμός (Κύπρος και Ελλάδα) ποτέ δεν έθεσαν επίσημα το θέμα της Ενωσης.

    Ακούγεται απλό όμως κρύβει μια τραγική αλήθεια, η Ενωση δεν υπήρξε όραμα του Ελληνισμού αλλά μόνο λίγων φωτισμένων Ελλήνων.

    Σε πολλούς το αίτημα της Ενωσης ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα προσωπικών φιλοδοξιών (Γρίβας) άλλοι μιλούσαν για Ενωση και ενοούσαν Ανεξαρτησία(Μακάριος), υπήρχε και ο "Χουντίνι" στο δικό του κόσμο και τέλος ο Παπαποστόλου εμπνευστής σχεδίων ανατροπής.

    Σημαίνοντα ρόλο έπαιξε η σύγκρουση Βασιλιά-Χούντας, η στάση των μεταπολεμικών Ελληνικών Κυβερνήσεων και να μην ξεχάσω τον Γέρο της Δημοκρατίας (Η Ελλάς αναπνέει με δύο πνεύμονας, τον μεν Αγγλικό τον δε Αμερικανικό και δεν θα πάθει ασφυξία λόγω του κυπριακού»).

    Η Αμερικανοκίνητη Νατοική Χούντα των Συνταγματαρχών επέτυχε την ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ του Τουρκικού Στρατού
    ήταν αυτή που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για να έρθει ο "Εθνάρχης του η Κύπρος πέφτει μακριά" να κλείσει με τον Αττίλα 2
    το αγγλοαμερικανικό σχέδιο της Τουρκικής Κατοχής του 37% του Κυπριακού Εδάφους που εξυπηρετούσε απόλυτα το Ισραήλ και είχε Νατοική κάλυψη , ευλογουμένο και απο την Ρωσία.




    Αποτέλεσμα τα όσα τραγικά εκτυλίχθηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "ΛΑΟΔΙΚΗΣ,ΌΔΕ ΠΕΠΛΟΣ Α Λ Ε Α ΔΕ ΑΝΕΘΗΚΕΝ ΑΘΗΝΑ,ΠΑΤΡΙΔ'ΕΣ ΕΥΡΥΧΩΡΟΝ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΖΑΘΕΑΣ".
    {ΤΗΣ ΛΑΟΔΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΕΠΛΟΣ,ΣΤΗΝ ΑΛΕΑ ΔΕ ΑΘΗΝΑ,ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΧΩΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ(Τ Ε Γ Ε Α),ΑΦΙΕΡΩΣΕ(ΤΟΥΤΟΝ),(ΣΤΑΛΜΕΝΟΝ)ΑΠΟ ΤΗΝ Κ Υ Π Ρ Ο ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΙΑ}.ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ,ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΤΟΥ Π Ε Π Λ Ο Υ ,ΕΙΧΕ ΣΤΗΘΕΙ ΣΤΗΛΗ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΛΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ,ΣΤΗΝ ΤΕΓΕΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ...
    ΕΠΙΣΗΣ

    "ΚΑΊ ΠΑΡΡΑΣΙΗΝ ΕΝΕΜΟΝΤΟ ΤΩΝ ΗΡΧ'ΑΓΚΑΙΟΙΟ ΕΞΗΚΟΝΤΑ ΝΕΩΝ,ΠΟΛΕΕΣ ΔΕ ΕΝ ΝΗΊ ΕΚΑΣΤΗ
    ΑΡΚΑΔΕΣ ΑΝΔΡΕΣ ΕΒΑΙΝΟΝ ΕΠΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΠΟΛΕΜΙΖΕΙΝ"Ομήρου Ιλιάς Β'607-609

    "ΑΓΑΠΗΝΩΡ ΔΕ Ο ΑΓΚΑΙΟΥ ΜΕΤΑ ΕΧΕΜΟΝ ΒΑΣΙΛΕΥΣΑΣ ΕΣ ΤΡΟΙΑΝ ΗΓΗΣΑΤΟ ΑΡΚΑΣΙΝ.ΙΛΙΟΥ ΔΕ ΑΛΟΥΣΗΣ Ο ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΝ ΤΟΝ ΟΙΚΑΔΕ ΕΠΙΓΕΝΟΜΕΝΟΣ ΧΕΙΜΩΝ ΑΓΑΠΗΝΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ Α Ρ Κ Α Δ Ω Ν ΝΑΥΤΙΚΟΝ ΚΑΤΗΝΕΓΚΕΝ ΕΣ Κ Υ Π Ρ Ο Ν ΚΑΊ ΠΑΦΟΥ ΤΕ ΑΓΑΠΗΝΩΡ ΕΓΕΝΕΤΟ ΟΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΊ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΚΑΤΕΣΚΕΥΑΣΑΤΟ ΕΝ ΠΑΛΑΙΠΑΦΩ ΤΟ ΙΕΡΟΝ."ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ(Αρκαδικά ,5,2).

    Ο ΕΠΙΣΗΣ ΑΡΚΑΣ Κ Η Φ Ε Υ Σ ΙΔΡΥΣΕ ΤΉΝ ΠΟΛΙΝ Λ Α (Α)ΗΘΟΝ ΣΤΉΝ ΚΥΠΡΟ.
    ΚΑΙ Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΜΝΙΑ,90 ΑΝΑΦΕΡΕΙ:
    "ΤΑ ΔΕ ΕΘΝΗ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ,ΩΣ ΑΥΤΑ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ,ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ : ΟΙ ΑΠΟ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΙ,ΟΙ ΔΕ ΑΠΟ Α Ρ Κ Α Δ Ι Α Σ..."
    ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ,ΑΠΟΚΑΛΥΤΑΙ "ΜΑΝΑΓΗ".ΚΑΙ Η ΔΙΑΛΛΕΚΤΟΣ "ΑΡΚΑΔΟΚΥΠΡΙΑΚΗ!".

    ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ,ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ,ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΣΥΜΜΑΧΟΙ,ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ,ΑΓΓΛΟΙ,ΓΑΛΛΟΙ,ΤΟΥΡΚΟΙ!ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΟΡΓΑΝΗΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ!
    ΟΗΕ,ΝΑΤΟ,Ε.Ε....ΜΚΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ,,,ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!!!
    ΑΡΚΑΔΙΑ ΧΑΙΡΕ
    ΚΥΠΡΟΣ ΧΑΙΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακρίτα πιστεύω πως είναι άδικα τα όσα γράφεις για τον Κυπριακό Ελληνισμό.

    Οι Κύπριοι την εποχή του αγώνα της ΕΟΚΑ αγωνίστηκαν και πέθαναν για την Ενωση και μόνο για την ¨Ενωση.

    Το ότι η ανεξαρτησία είναι καλύτερη καλιεργήθηκε σκόπιμα σε μερίδα του Κυπριακού λαού αργότερα,κυρίως απο τον Μακάριο,και "κούμπωσε" με την ξενόδουλη πολιτική και των άλλων που αναφέρεις. (Εξαιρώ τον Γρίβα).

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Ο Ελληνισμός (Κύπρος και Ελλάδα) ποτέ δεν έθεσαν επίσημα το θέμα της Ενωσης. Ακούγεται απλό όμως κρύβει μια τραγική αλήθεια, η Ενωση δεν υπήρξε όραμα του Ελληνισμού αλλά μόνο λίγων φωτισμένων Ελλήνων."

    Ακρίτα θα διαφωνήσω με τη διατύπωσή σου, αλλά θα συμφωνήσω με το νόημα. Η Ένωση υπήρξε όραμα του Ελληνισμού, εφόσον ως Ελληνισμός ορίζεται το σύνολο τών εντός και εκτός Ελλάδας διαβιούντων Ελλήνων. Και αυτό είχε αποδειχτεί τόσο με τον αγώνα των Ελλήνων τής Κύπρου, όσο και με την παλλαϊκή συμμετοχή στα συλλαλητήρια που είχαν γίνει τότε στην Ελλάδα. Η επίσημη Ελλάδα ήταν αυτή που έθαψε την Ένωση, εγκλωβισμένη στη μέγγενη τών 2 "πνευμόνων", αγγλικού και αμερικανικού, που την οδήγησαν στην ασφυξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΣΚΕΠΑΣΕ ΚΙ ΕΜΑΣ.


    Ε Ο Κ Α

    Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητε Σαββα
    Σημερα ελαβα με το ταχυδρομειο εναν
    μεγαλο φακελλο που εμπεριειχε ενα
    (πολυ ωραιο) ημερολογιο με εικονες του Ποντου και ενα βιβλιο με τον
    Πατερα μελισσανιδη.Και αυτα παρ ολο
    που ειχα ζητησει την διαγραφη μου και απο την Λεσχη πριν καποιο διαστημα οταν διαφωνησα με τα γραφομενα σε αυτο το ιστολογιο τις ημερες του απανθρωπου ξυλοδαρμου απο το πληθος ενος μεμονωμενου ανθρωπου βουλευτη.Επειδη δεν γνωριζω αν αυτα που ελαβα ταχυδρομικα ειναι απο λαθος και θα τα επιστρεψω αμεσα η αν προκειται για συμβολικη κινηση οποτε μαλλον θα τα κρατησω παρακαλω να συνδραμετε στην κατανοηση απο εμενα αυτης της αποστολης τι σημαινει και τι πρεπει να πραξω.
    Ευχαριστω Sterg.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σάββα,η ΚΥΠΡΟΣ είναι κάτι που με πονάει αφάνταστα.Το ίδιο θέλω να πιστεύω ότι πονάει Ανθρώπους με συνείδηση με σθένος με γνώση με φιλοπατρία με ψυχή αυτούς που με λίγα λόγια λέμε ΕΛΛΗΝΕΣ.Το τι πήγε στραβά και φτάσαμε ως εδώ ας το κρίνουν οι αρμόδιοι.Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν έπρατταν το σωστό,το πρέπων σίγουρα θα υπήρχε διαφορετική κατάληξη.
    Συγχαρητήρια για την ανάρτηση.
    Με συγκίνησες αφάνταστα.
    Αχ και να'ξερες τι έγινε το '57-'59.
    Σε πάω ρε φίλε

    Βασίλης από τα ηρωικά Σάλωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να τα κρατήσεις κια να κάνεις κορνίζες τις πόλεις του Πόντου

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σαββα
    Θα τα κρατησω.Μερικα πραγματα στην ζωη μας υπερβαινουν και εμας τους ιδιους συχνα και αυτα γινονται ερεθισμα για υπερβαση.Sterg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 19 Ιανουαρίου 2011 2:59 μ.μ.
    -------------

    Πωπώ, τι πάθαμεεεεε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΚΡΙΤΑ (19 Ιανουαρίου 2011 1:12 μ.μ.)

    Μην μπερδεύεις τις κυβερνήσεις με το λαϊκό αίσθημα. Η ΕΝΩΣΙΣ ήταν ανέκαθεν το μόνο πράγμα που ζητούσαν οι Έλληνες στην Ελλάδα και την Κύπρο. Για την ΕΝΩΣΙΝ έγινε το δημοψήφισμα της 15/1/1950, για την ΕΝΩΣΙΝ και ο Αγών της ΕΟΚΑ 1955-59. Για την ΕΝΩΣΙΝ έγιναν όλοι οι αγώνες στην Κύπρο, διότι ΕΝΩΣΙΣ και ΛΕΥΤΕΡΙΑ ήσαν ταυτόσημες έννοιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάρτα στεργκαλίζα
    και κάντα κορνίζα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΟΜΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΓΟΣΤΕΣ ΜΑ ΔΥΝΑΤΕΣ ΦΩΝΕΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ , Εκλογές γίνονται και ξαναγίνονται αλλά πάλι και πάλι αναρριχώνται οι Πατριδοκάπηλοι ,οι yes men και οι ΑΠΟΓΟΝΟΙ , Ανδρείκελων πρωθυπουργών...........Βασίλης από τα ηρωικά Σάλωνα 4:21 μ.μ.είμαι μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πυροβολή,Πιγκουινε και 6:06

    Οταν μια Ιδέα είναι Οραμα για έναν Λαό δεν αρχίζει και δεν τελειώνει σε διαδηλώσεις συμπαράστασης (Άνατρέξτε στον διαχρονικό Αγώνα των Κούρδων,των Αρμενίων,των Παλαιστινίων).

    Πυροβολητή όποια άποψη έχω για τον Γρίβα την έχω πρώτα απο τα γραπτά του Κου Σπύρου Παπαγεωργίου,αυτό που λέγω δεν σημαίνει οτι είναι και η Ιστορική Αλήθεια, όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι και "δεμένο" με επιχειρήματα και κάποτε πρέπει να μιλάμε και να σκεφτόμαστε κυνικά.

    Για να μιλήσουμε λοιπόν καθαρά σε σύνολο 295,000 συγκεντρώθηκαν 245,000 υπογραφές.Οπότε αδέρφια εύλογα προκύπτει το ερώτημα για την στάση του ΑΚΕΛ τόσο κατά το δημοψήφισμα, όσο και κατά την διάρκεια του Αγώνα της ΕΟΚΑ, αλλά και μέχρι την ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ των Τούρκων το 1974;

    Εύλογα προκύπτει το ερώτημα πώς φτάσαμε στην ΕΟΚΑ Β';


    Στέργκ με όλο το θάρρος και συγνώμη αν γίνομαι αδιάκριτος

    ...Έχει περάσει ένας μήνας απ' την συγκλονιστική αποκάλυψη - ομολογία του αρθρογράφου Μαν. Βασιλάκη (Ενώπιον δικαστηρίου), ότι την περίοδο της παράδοσης Οτσαλάν συμμετείχε σε «πολιτικό παιχνίδι παραπληροφόρησης» με «κατευθυνόμενες πληροφορίες» και τόσο η κυβέρνηση όσο και η ΕΣΗΕΑ έχουν επιλέξει την δίκην-παχυδέρμων σιωπή για ένα θέμα που θα έπρεπε, απ' την πρώτη στιγμή να τις ευαισθητοποιήσει! ...

    ..σημαντικές συναντήσεις εκείνης της περιόδου πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του πρώην υπουργού Μιχ. Πσπσκωνσταντίνου και συμμετείχαν η Μ. Δαμανάκη, ο Γ. Πανταγιάς, o ευρωβουλευτής της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης, ο Ριχάρδος Σωμερίτης και ένας υπουργός!"
    ΠΑΡΟΝ: Κυριακή 25/11/2001

    Για τον ξυλοδαρμό αυτού του "υποκειμένου" διαγράφηκες απο την Λέσχη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για τον ξυλοδαρμό αυτού του "υποκειμένου" διαγράφηκες απο την Λέσχη;

    19 Ιανουαρίου 2011 8:44 μ.μ.

    ΟΧΙ.Το ατομο αυτο οπως και ολοι οι ομοιοι του μου ητανε και συνεχιζουν να ειναι για μενα ΠΑΓΕΡΑ
    ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ.Δεν μπορεσα να δεχθω οτι το ιστολογιο αυτο που με αφυπνησε και μου εδωσε στοιχεια να βελτιωθω και ερεθισματα να ερευνησω και το σεβαστηκα σαν μερος του εαυτου μου
    αβανταρισε την επιθεση του ανωνυμου οχλου κατα ενος ατομου ασχετως τι αισθανομαι εγω για αυτο το προσωπο.Το θεμα δεν ητανε "αυτος" αλλα "εμεις"."αυτος" μπορει να ειναι οιοσδηποτε απο αγγελος εως καθηκι."εμεις" ομως εχωμε στιγμα και σημειο αναφορας την Ελληνικη ταυτοτητα που επρεπε να την σκεφτουμε πολυ σοβαρα και εδω ειμαι απολυτος οτι δεν σηκωνει κανενα σκοντο διαφορετικα η δικη μας διαφορετικοτητα αυτοματα καταστρεφετε και γινομαστε ιδιοι με αυτους.Ο "Ελληνας" διακρινεται για την ηθικη του,την δικαιοσυνη του,την προστασια των αδυνατων και μοναχικων την στιγμη εκεινη.Αυτο δεν σημαινει οτι δινει συγχωροχαρτι σε αυτους που τον τσακισαν αλλα υπαρχουν και αλλες διαδικασιες σε αυτο.Το να βρεις μονο του καποιον που σου εκανε ζημια και να εχεις και 20 ατομα μαζι σου δεν νομιζω οτι η εκδικηση ειναι τοσο γλυκια και αντρικια.
    Ελπιζω να εγινα κατανοητος.Φιλικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ακρίτα, αναφέρομαι στην περίοδο του αγώνα της ΕΟΚΑ. Μετά, η πλύση εγκεφάλου απο το ΑΚΕΛ ,για το οποίο Ένωση σήμαινε και εισδοχή της Κύπρου στο ΝΑΤΟ, και τα συμφέροντα του Μακάριου, οδήγησαν πράγματι ένα μέρος των Ελληνοκυπρίων να λένε ήδη απο την δεκαετία του ’60 το ανατριχιαστικό “εγώ δεν είμαι Ελληνας, είμαι Κύπριος”.

    Αλλα ο Απελευθερωτικός Αγώνας έγινε για την Ενωση. Είχα την ΤΙΜΗ να γνωρίσω Κυπριώτισσα που,
    14χρονη μαθήτρια (του Γυμνασίου Αμμοχώστου αν θυμάμαι καλά), είχε συληφθεί απο τους Άγγλους γιατί έγραφε στους τοίχους…ΕΝΩΣΙΣ!

    Για τον Γρίβα, ομολογώ δεν έχω διαβάσει αυτά που αναφέρεις, αλλα δεν μπορώ να αποδώσω προσωπικά κίνητρα και φιλοδοξίες σε κάποιον που πολέμησε τόσα χρόνια με το κεφάλι του σχεδόν μέσα στη θηλεία της κρεμάλας του Άγγλου δήμιου.

    Ισως φταίει το ότι μιά από τις πρώτες μου παιδικές αναμνήσεις είναι να κάθομαι το μεσημέρι μαζί με τον παππού μου δίπλα στο Ραδιόφωνο, και να ακούω απο το ΕΙΡ τις ειδήσεις των 12, για τον αγώνα του Διγενή και της ΕΟΚΑ… Ειδήσεις που έκλειναν πάντα με το εμβατήριο “Σκέπασε Μάνα σκέπασε”…

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πυροβολητή σε ότι αφορά τον Γρίβα ήταν αντικουμουνιστής όπως το "πνεύμα" της εποχής επέβαλε και για αυτό υπήρξε το παρελθόν του με την Οργάνωση Χ.

    Αυτό που τον ενοχλούσε σφόδρα ήταν ο ισχυρισμός των Αγγλων ότι αυτοί τον εκπαίδευσαν.

    Απο εκεί και πέρα επεξεργάστηκε σχέδια ανατροπής του Μακαρίου αλλά ποτέ δεν εφτασε στο στάδιο της εφαρμογής.Ο Μακάριος και ο Γρίβας ήταν φιλοβασιλικοί αυτό διαφαίνεται και απο τα "λόγια" των Χουντικών μέσα απο την αλληλογραφία τους.

    Με το πραξικόπημα του βασιλιά εναντίον των Χουντικών στράφηκαν οι Χουντικοί εναντίον τους η σταγόνα δε που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η εμπλοκή Γεωρκάτζη στην απόπειρα της δολοφονίας του Παπαδόπουλου.

    Παράλληλα μαι σημαντική παράμετρος είναι το πώς "κάηκε" ο Γρίβας απο τα γεγονότα της Κοφίνου και την επιχείρηση στους Αγιους Θεόδωρους αλλά και η αποτυχημένη προσπάθεια δολοφονίας του, η οποία αποδόθηκε στον Γεωρκάτζη αλλά και που κατ'εμέ είχε και "χρώμα" Αγγλικό.

    Υπήρξαν προσπάθειες συμβιβασμού με τον Μακάριο αλλά δεν τελεσφόρησαν και η αισθηση η δική μου είναι ότι η βασική αιτία της "έχθρας" τους ήταν προσωπικά κίνητρα.

    Αποτελεί επίσης πραγματικότητα το γεγονός πως Μακάριος και Γρίβας υπονομεύτηκαν απο τις Ελληνικές μεταπολεμικές και μεταεμφυλιακές Κυβερνήσεις.

    Ομως το ξαναγράφω δεν τέθηκε ποτέ επίσημα απο την Ελληνική πλευρά ζήτημα ΕΝΩΣΙΣ αντίθετα τα σχέδια που επεξεργάστηκαν (Ατετσον) ήταν σχέδια διχοτόμησης.Αυτό σημαίνει ότι ή ο Γρίβας χρησιμοποιήθηκε η χρησιμοποίησε το παλλαικό αίσθημα του Λαού για ΕΝΩΣΗ.Ο Μακάριος με τον λόγο της Φανερωμένης "επίσημα" έθεσε το ζήτημα της Ενωσης όμως πιστεύω αντιλαμβανόμενος το ότι η Ελληνική Πολιτική Ηγεσία δεν είχε "διάθεση" να στηρίξει τέτοιο αίτημα εργάζονταν επι της Ιδέας της Ανεξαρτησίας, όμως ποτέ δεν έδωσε ξεκάθαρα το στίγμα του.

    Τις θύμησες σου δεν τις έχω είμαι πολύ μικρότερος απο σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Sterg πάλι συγνώμη αν γίνομαι αδιάκριτος αλλά πως ταυτίζεται το Ιστολόγιο με την Λέσχη;

    Δεν είμαι Πόντιος νοιώθω Πόντιος και συμπάθαμε και πάλι, μα θα σου πώ μια Ιστορία Προσωπική

    Ο Παππούς μου είναι Μικρασιάτης Πρόσφυγας με την ανταλλαγή απο τα μέρη της Πόλης. Πέθανε και άφησε εντολή στα παιδιά του να φέρουν χώμα απο την αυλή του σπιτιού του. Πέρυσι ο πατέρας μου μου είπε θα πάω εκδρομή στο χωριό του παππού σου, τον είπα αν υπάρχει θεός εύχομαι οι Ισλαμιστές να σας κάψουν το λεωφορείο, που πάς του λέω σε κατεχόμενα αρχέγονα ελληνικά χώματα; δίνεις συγχωροχάρτι στους σφαγείς; ξέρεις ότι μέρος των χρημάτων απο τον τουρισμό πάνε σε τουρκικούς εξοπλισμούς; Οταν γύρισε μου έφερε λίγο χώμα και μου λέει πάρτο να θυμάσαι το παππού σου.Δεν το δέχτηκα του είπα είναι τουρκοπατημένο.

    Στα λέω αυτά για να καταλάβεις πώς αν και δεν μας βαραίνει γενοκτονία στις πλάτες μας δεν παύει να νοιώθουμε τον ίδιο πόνο για τις αλύτρωτες πατρίδες.

    Δεν χωράνε λοιπόν προσωπικά μπροστά σε Οράματα, Ιδέες, Ιδανικά ,Αξίες και στην Ιστορία μας.

    Πάλι συγνώμη για το θάρρος και το θράσος, στα γράφω αυτά γιατί έχεις έρθει στα μέρη μου και τα χωριά που περνάς όπως θα έχεις καταλάβει είναι "προσφυγοχώρια".


    *Για το αβαντάρισε ο καθείς αντιλαμβάνεται τα γεγονότα με τον δικό του υποκειμενικό τρόπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ευχαριστω Ακριτα και τα λογια σου παντα ειχανε αυτην την ιδιαιτερη ευαισθησια και ακεραιοτητα που ψαχνωμε στην συγχρονη Ελλαδα και μας στεναχωρει οταν αντιλαμβανομαστε οτι καταντησαν ειδη προς εξαφανιση.Ο προσδιορισμος "Ελληνας" εχει συγκεκριμμενο και βαρυτιμο φορτιο και επανω στην προστασια αυτου του φορτιου ενιοτε μπορει να γινονται υπερβολες απο τον καθενα απο εμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ.
    ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
    ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ,ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ.
    ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΠΛΗΘΟΣ ΣΑΝ ΚΕΙΝΑ ΤΑ ΈΝΤΟΜΑ ΠΟΥ ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΑ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΠΥΓΟΛΑΜΠΙΔΕΣ,ΞΕΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ...ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΔΕΜΠΟΡΟΙ...ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ..,ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ,ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΛΑΔΗ...ΜΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΣΕΙΡΑ ΥΠΟΥΡΓΩΝ,ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ,ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ,ΝΟΜΑΡΧΩΝ,ΔΗΜΑΡΧΩΝ...ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΙΣΩ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΝΕΣ-ΜΕΓΑΛΟΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ,ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΚΟΙ,ΠΡΟΕΔΡΟΙ,ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΑΙΟΙ,ΚΟΛΛΗΤΟΙ,ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ,ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ,ΜΠΙΣΤΙΚΟΙ,ΦΡΟΥΡΕΣ,ΦΡΟΥΡΑΡΧΟΙ,ΣΜΠΡΟΧΤΕΣ....
    ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΓΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ "ΔΙΚΙΑ"ΤΟΥΣ...ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥΣ ΘΩΛΟ...ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΓΡΑΒΑΤΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΧΑΣΚΟΓΕΛΑΣ!!!
    ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΛΟΓΟΣ...ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΡΠΑΖΙΑ(ΡΑΒΔΟΣ)!
    ΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥΣ!
    ΤΑ ΓΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ...ΤΕΛΕΙΩΣΕ.
    ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ...ΟΤΙ ΕΣΠΕΙΡΑΝ...ΜΑΣ ΦΤΩΧΕΨΑΝ!!!
    ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΑΝΤΑΡΙΑΖΕΤΑΙ!!!
    ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ,ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΕΛΛΗΝΑ,ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ!
    ΓΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΑΛΛΩΝ!
    ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;
    ΔΙΚΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.