17/1/11

"Με τουρκικά λάστιχα,κινείται η Εθνική Φρουρά",λένε οι Τούρκοι!


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Τούρκικα ελαστικά, στα οχήματα του Κυπριακού στρατού ισχυρίζονται ότι προμηθεύουν , οι γείτονες μας. Η εφημερίδα Habertürk, έχει τίτλο «Σφραγίδα Made in Turkey στον “ελληνοκυπριακό” στρατό - τα ελαστικά τους είναι από μας»!.Η είδηση βγήκε , στο ελληνο-τουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ που διοργανώθηκε στην Κομοτηνή.


Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα , τούρκος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα για να δείξει ότι το εμπόριο δεν έχει σύνορα , αποκάλυψε το γεγονός που η τουρκική εφημερίδα αναφέρει « η Εθνική Φρουρά , όπως αποκαλείται ο στρατός των ελληνοκυπρίων χρησιμοποιεί ελαστικά τουρκικής παραγωγής»!

Ο Μουσταφά Χασάνογλου, που είναι αντιπρόσωπος των τουρκικών ελαστικών PETLAS στην Ελλάδα, μιλώντας στον τούρκο υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου Νιχάτ Εργκιούν του δήλωσε ότι εξάγει ελαστικά στην Κύπρο και όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα « έγινε φανερό ότι πολλά από τα ελαστικά της Εθνικής Φρουράς είναι τουρκικής παραγωγής.» Ο Χασάνογλου, μιλώντας στην εφημερίδα Habertürk, δήλωσε πως «εδώ και 16 χρόνια είμαι αντιπρόσωπος. Από το 2005 πουλώ ελαστικά και στη “Νότια Κύπρο”».

Ο Χασάνογλου, δηλώνει ότι οι εξαγωγές γίνονται μέσω της Ελλάδας « πάνω στα λάστιχα δεν αλλάζουμε τίποτα πάνω τους γράφει το όνομα της εταιρείας μας και “Made in Turkey”». Ο ίδιος αποκαλύπτει ότι με τον Κύπριο συνεργάτη του, γνωρίστηκαν σε έκθεση στη Θεσσαλονίκη. « Στην αρχή δυσκολεύτηκε να τα πουλήσει λόγω της χώρας παραγωγής που έγραφε πάνω στα ελαστικά . Αν και εξηγούσε ότι τα έφερνε από την Ελλάδα, είχε δυσκολίες. Τώρα όμως μπήκε στην αγορά.»

Ο Χασάνογλου τονίζει ότι η Κυπριακή αγορά είναι μικρή όμως όπως υποστηρίζει « έχει συμβολική αξία η πώληση μας εκεί. Σχετικά με το μέγεθος της αγοράς κάνουμε καλές πωλήσεις.»

Τραγική ειρωνεία, η βιομηχανία ελαστικών PETLAS ιδρύθηκε από το τουρκικό κράτος το 1974 , λίγους μήνες μετά την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Το εμπάργκο των ΗΠΑ στην Τουρκία είχε προκαλέσει δυσκολίες στον τουρκικό στρατό και την αεροπορία, καθώς υπήρχαν σημαντικές ελλείψεις ελαστικών. Η εταιρεία αργότερα ιδιωτικοποιήθηκε. http://www.onalert.gr

2 σχόλια:

  1. Βρε εδώ ο ΓΑΠ και ο ΦΟΝ απειλούν με διάλυση την ΕΕ αν δεν δηλώσει ότι οι διαπραγματεύσεις θα έχουν εξ αρχής ως αποτέλεσμα την πλήρη ένταξη της Τουρκίας (σχέδιο made in USA), τα λάστιχα σας εντυπωσίασαν;
    Δεν πέρασαν το σχέδιο ΑΝΑΝ στην Κύπρο γιατί εκεί τους έφραξε το δρόμο ΕΝΑΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ και πάνε να το χωσουνε στην Ελλάδα! Τσάμπα το μελετάγανε; Τσάμπα τόσος κόπος; Να το εφαρμόσουνε και κάπου. Στην Ελλάδα λοιπόν το νέο σχέδιο ΑΝΑΝ. Αυτή είναι η "νέα εποχή" στις ΕλληνοΤουρκικές σχέσεις. Αυτά είναι τα συνέδρια στην Κομοτηνή που θα στείλουν ακόμα πιο κοντά στην Άγκυρα την Θράκη. Αυτή είναι η συνεκμετάλλευση του Αγαίου. Αυτή είναι η νέα Ελλάδα της ανατροπής. Ανατροπή πάνω τούρλα ΓΑΠ. Κανείς δεν μιλάει εκεί μέσα στο ΠΑρταόλαΣΟΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η επιστροφη στην αγκαλη της "μητερας πατριδας" ολεονα και ζυγωνει.
    Οι εθνομηδενιστες εκτελουν το εργο τους και τα προβατα πασχιζουν για μια θεση στο απατηλο ονειρο του αστερα της τηλεοπτικης χαβουζας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.