26/1/11

«Να αποδοθούν ευθύνες για την κατάληψη της Νομικής» ζητά ο πρωθυπουργός

«Να καταργηθεί το άσυλο» λέει ο Αν. Σαμαράς
Σκληρή γλώσσα για τους μετανάστες της Νομικής από την Αννα Διαμαντοπούλου και τους πανεπιστημιακούς
Τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων και την «απόδοση ευθυνών» ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, αναφορικά με το θέμα της κατάληψης της Νομικής από μετανάστες, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού σε δημοσιογράφους χθες το βράδυ.
Συγκεκριμένα ο κ. Παπουτσής μετέφερε την πληροφορία αυτή σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της δεξίωσης που δόθηκε χθες το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμή του διπλωματικού σώματος.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο υπουργός προσέθεσε ακόμη ότι η ΕΛΑΣ τη "μόνη όχληση" που είχε ήταν από τον αστυνομικό διευθυντή Χανίων προκειμένου να παρεμποδιστεί η επιβίβαση μεταναστών.
Επίσης από το Προεδρικό Μέγαρο και ο αρχηγός της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως στην προ μηνός δήλωσή του για την ανάγκη κατάργησης του ασύλου δεν έλαβε "ποτέ" απάντηση απ΄την κυβέρνηση.
"Σήμερα, όλα τα γεγονότα δείχνουν ότι η μόνη λύση είναι η κατάργηση του ασύλου, ενός θεσμού που έχει ξεπεραστεί. Πρέπει να καταργηθεί" είπε.
Χθες το υπουργείο Εσωτερικών με αφορμή την παραμονή 250 αλλοδαπών στη Νομική Σχολή της Αθήνας σε ανακοίνωσή του έδωσε το μήνυμα ότι η κυβέρνηση κρατά ερμητικά κλειστή την πόρτα της νομιμοποίησης των μεταναστών που ζουν στη χώρα μας.
Το υπουργείο χαρακτηρίζει ως ακραίο το αίτημα για τη νομιμοποίηση του συνόλου των μεταναστών που βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα. Επαναλαμβάνει, μάλιστα, δήλωση του υπουργού Γ. Ραγκούση, τον Μάρτιο του 2010, σύμφωνα με την οποία "δεν υπάρχει καμία πρόθεση και κανένα περιθώριο μαζικής και αδιάκριτης νομιμοποίησης αλλοδαπών που έχουν εισέλθει και διαμένουν παράνομα στη χώρα".
Προσθέτει, επίσης, πως η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει πραγματοποιήσει "καμία μεμονωμένη ή μαζική νομιμοποίηση" τονίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν "πρόκειται να διενεργηθεί στο μέλλον".
Αναφερόμενο στις διατάξεις του νόμου 3838/2010 το υπουργείο τονίζει πως αυτές αφορούν αποκλειστικά στους "νόμιμα διαμένοντες μετανάστες και όχι σε αλλοδαπούς που έχουν εισέλθει και διαμένουν παράνομα, όπως όσοι έχουν καταλάβει τους χώρους της Νομικής".
Χθες η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για την παρουσία των μεταναστών στη Νομική λέγοντας πως η μετατροπή της σχολής "σε καταυλισμό μεταναστών είναι πέρα από τα όρια κάθε ανοχής".
Την απομάκρυνση των αλλοδαπών από το χώρο ζήτησαν και οι πανεπιστημιακοί.
Το ΚΚΕ επέκρινε την είσοδο των μεταναστών στη Νομική, ενώ παράλληλα άσκησε και κριτική κατά των πανεπιστημαικών λέγοντας πως με τις δηλώσεις τους στοχοποιούν τους μετανάστες και το άσυλο.
Από την πλευρά του ο ΣΥΝ έκανε λόγο για κυνήγι μαγισσών, σημειώνοντας πως οι φοιτητικές παρατάξεις της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ είχαν υπερψηφίσει την παραμονή των αλλοδαπών στη Νομική, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά χαρακτηρίζει ως ανώφελη την ενέργεια των μεταναστών.
Τέλος, το ΛΑΟΣ ζήτησε την παρέμβαση της Αστυνομίας για την απομάκρυνση των μεταναστών. Για όλες οι αντιδράσεις και τα σχόλια των κομμάτων πατήστε εδώ.
Προέχει η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος υποστηρίζει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών
Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, απαντώντας στις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, σχολίασε πως  "
Βεβαίως και πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι σε ενα ευνομούμενο κράτος, αλλα προέχει η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, για το οποίο η πρυτανική αρχή αγωνίζεται. Είναι εύκολο να επιρρίπτει κανείς ευθύνες από δω κι απο εκεί. Βέβαια ειναι η Πολιτεία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όμως που δεν φρόντισε ,ως όφειλε, να ενεργήσει έτσι ώστε να αποτρέψει το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε τώρα. Διαβεβαιώνω πάντως, ότι προσπαθούμε να βρούμε λύση από την οποία το Πανεπιστήμιο θα βγει αλώβητο ".
ΕΝΕΤ

27 σχόλια:

  1. Στο θέμα των κατάληψης της Νομικής από τους μετανάστες, ανεξάρτητα από τις ευθύνες τις πολιτείας για την έλλειψη μεταναστευτικής πολιτκής και ανεξάρτητα από άλλες πτυχές, όπως οι Τούρκοι δουλέμποροι και εκείνοι που τους εκμεταλλεύονται και σπεκουλάρουν πολιτικά στις πλάτες τους εν Ελλάδι, έχω να παρατηρήσω το εξής ...αξιοπερίεργο.
    Οι άνθρωποι, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δεν καταστρέφουν το χώρο του πανεπιστημίου, ενώ όταν μπαίνουν καταληψίες ...Έλληνες, καταστρέφουν τα πάντα.
    Τελικά, ποιος πραγματικά είναι βάρβαρος και ποιος Έλληνας, έχω μπερδευτεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νωρις το θυμηθηκε. Οταν καιγοταν η Αθηνα, το ειχε πει του κ. Παυλοπουλου?

    Σαμαρας, Καρατζαφερης, Ντορα, κατα του ασυλου...

    Σε λιγο θα βγει και ο ΓΑΠ και θα λεει πως ειναι κατα του ασυλου.

    Μηπως τελικα ετοιμαζονται οντως εκλογες?

    Διαγωνισμος τουρκοφαγιας (εξαιρειται η μειλιχια κ. Θεοδωρα), πατριωτισμου, ενεργειακης πολιτικης και πυγμης στο μεταναστευτικο τον τελευταιο μηνα.

    Σε λιγο θα ζητει απελασεις και το ΚΚΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυριε Καλεντεριδη,

    υπαρχει διαφορα αιτηματων. Οι Ελληνες καταληψιες μπαινουν για να χρησιμοποιησουν το ασυλο ως κεντρο ανεφοδιασμου μολοτωφ. Δεν προσπαθουν να δειξουν καλη διαγωγη ελπιζοντας σε ευμενη κριση τους απο την κρατικη εξουσια.

    Αντιθετως, αν κανατε καταληψη ως λαθρομεταναστης και επιπλεον σπαζατε και ο,τι βρισκατε, τι πιθανοτητες θα ειχατε να κερδισετε τη συμπαθεια του κρατους και της κοινης γνωμης, για να παρετε την αδεια παραμονης σας?

    Δεν προσπαθω να υπερασπιστω τα τσογλανια της Ελλαδας, αλλα υπαρχει διαφορετικη αφετηρια και διαφορετικος σκοπος. Ο λαθρομεταναστης εχει και καποιο φοβο. Ο Ελληνας ξερει οτι οχι μονο δε θα απελαθει, αλλα και ουτε καν θα δικαστει. Αν τυχον συλληφθει, θα συγκεντρωθουν μελη καποιου κομματος εξω απο τη δικαστικη αιθουσα και θα αφεθει ελευθερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όποιος καταστρέψει το χώρο μπροστά στους ανωτέρους του θα έχει φυλάκιση και στέρηση εξόδου... Εμένα μου κάνει εντύπωση ότι όλοι έχουν το ίδιο φύλλο και ηλικία. Μου θυμίζει την εποχή που υπηρέτησα στο στρατό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "...Τελικά, ποιος πραγματικά είναι βάρβαρος και ποιος Έλληνας, έχω μπερδευτεί..."

    Πρώτη τους φορά είναι. Παρθενιά! Κάτσε να γίνει κανα 2-3 φορές ακόμα...έτσι για να πάρουνε τον αέρα και τότε τα ξαναλέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλήθεια ποιοί εκλέγουν διαχρονικά τους Πρυτάνεις;
    Εννοώ ποιές πολιτικές παρατάξεις!
    Αποτέλεσμα να υποβαθμίζουν τά ελληνικά Πανεπιστήμια!!!
    Καί νά πηγαίνουν οι έχοντες καί κατέχοντες στά Ιδρύματα του εξωτερικού!!!
    Ποιές Πολιτικές δυνάμεις μας εμπέζουν;
    Μέ τά ιστορικά καί ανιστόρητα...πού μας λένε μερικοί Πνευματικοί ταγοί(;)θέλουν να μάς κάνουν εμάς τούς ΄Ελληνες νά πούμε:
    α.Βρέ τί καλοί πού ήταν οι οχτροί Τούρκοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας!!΄Ολα τούς ανήκαν ελέω Θεού καί Προφήτη....
    Μάς έβαζαν φ ό ρ ο υ ς ,γιά νά καλοπερνάνε!!!΄Ολα δικά τους!Ακόμα και οι ζωές μας τούς ανήκαν!!!
    Ελέω Σουλτάνου βέβαια...
    β.Βρέ τί καλοί πού ήταν οι Κοτζαμπασί(πασάδες,αγάδες,προεστοί...)
    Μάζευαν τούς φόρους από τούς υπόδουλους ΄Ελληνες...,γιά τόν Σουλτάνο τής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας-Υψηλή Πύλη,καί έπερναν καί κάτι πάρα πάνω γιά τόν εαυτό τους,ως προμήθεια!!!Γιά να καλοπερνάνε...καλοφαγάδες γάρ...βέβαια είχαν όλα τά δίκια με το μέρος τους καί αυτοί!!!
    γ.Βρέ τί καλοί πού ήτανε ωρισμένοι Δεσπότες Χριστιανοί.Ήθελαν καί αυτοί τό κάτι τίς από τό "χαράτσωμα"φορολογία(αναφέρει ένα γεγονός ο καθηγητής ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗΣ στο βιβλιο το "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟΣΥΣΤΗΜΑ".
    Γιά νά τρώνε καί νά προσεύχονται...χωρίς εννοιες,σκοτούρες!!!
    Καί ο δύστυχος ελληνας Πολίτης,στά όρη,στά βουνά,στά άγρια λαγκάδια,στίς σπηλιές,όπως λέει ο Θούριος του Ρήγα Βελενστινλή!!!
    Τώρα τί κάνουμε;
    Τώρα τί μάς κάνουν;
    Ας συγκρίνουμε τά γεγονότα:
    1.α)Βαρειά φορολογία τών Ελλήνων Πολιτών(χρωστάμε λένε...)
    β)Μάς φέραν τόν ΔΝΤούλη!!!
    Τόν Αναμορφωτή...καί άρχισε τίς περικοπές,τίς αρπαχτές..,τίς προτροπές..θά κάνετε αυτό...εκείνο...περικόψτε..διακόψτε..κλείστε...διαλύστε...απολύστε!!!
    γιά να εισπράξετε τά χρεωστικά σας λέει!!!(καί οι νέοι άνεργοι)
    γ)Από κοντά καί οι Δεσπότες πού έχουν μοιράσει τά Δεσποτάτα...καί λένε στούς δύσμοιρους Πολίτες...ενισχύσατέ μας...γιά τό καλό σας!!!
    Σάν νά μήν πέρασε ο Χρόνος!

    "ΕΙ ΨΥΧΗΝ ΒΟΥΛΕΣΘΕ ΕΙΔΕΝΑΙ"
    (Αλκιβιάδη Α)Πλάτωνος.
    {άν θέλετε νά μάθετε τήν ψυχή σας καθρεπτιστείτε(προσπαθείστε)μέσα στήν ψυχή τού άλλου}.
    Αυτού πού Αγαπάτε δηλαδή.
    Συνέλληνες,νά αγαπάμε ο ένας τόν άλλον.Οι καιροί είναι δύσκολοι!!!
    Γιά τά παιδιά μας!
    ΕΝΩΣΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    Γιατί κάποιο έχουν τρελλαθεί η μάλλον κάποια αλογόμυγα τούς τσίμπησε!
    ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ!
    ΠΟΛΥΒΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πως μας κοροϊδεύουν:

    ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ
    πρόσωπο που µετακινείται και εγκαθίσταται σε
    χώρα άλλη από αυτήν τής καταγωγής του, χωρίς να πληροί τους
    απαραίτητους όρους ή χωρίς να έχει περάσει από τις νόµιµες
    διαδικασίες.

    ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ
    πρόσωπο που εγκαταλείπει µε τη θέληση του την πατρίδα του, για να
    εγκατασταθεί επί µεγάλο χρονικό διάστηµα σε άλλη χώρα.

    Από τον Μπαμπινιώτη.

    @skal
    «Οι άνθρωποι, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δεν καταστρέφουν το χώρο του πανεπιστημίου, ενώ όταν μπαίνουν καταληψίες ...Έλληνες, καταστρέφουν τα πάντα.»

    Πως τυχαίνει σε όλες τις καταλήψεις που γίνονται καταστροφές, να βρίσκονται μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και του παρακλαδιού τους(αντιρατσιστές-αναρχοσυνδικαλιστές), δεν καταλαβαίνω.
    Ακόμα πως γίνεται τα 12 χρονών παιδάκια που έκαναν καταλήψεις, να έχουν γονείς μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν καταλαβαίνω.
    Υπάρχουν ακρο-αριστεροί που να θεωρούν τον εαυτό τους έλληνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. skal,

    θεωρώ προβοκατόρικο το σχόλιό σου.
    Εκτείθεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ Skal
    Πέρα από την ανικονοτητα της Πολιτείας να οργανώσει και να εφαρμόσει συγκεκριμμένη μεταναστευτική πολιτική, τη μεγαλύτερη ευθύνη για την όξυνση του προβλήματος την έχουν αυτοί που τους εκμεταλλέυονται και σπεκουλάρουν πολιτικά στη πλάτη τους όπως λες και οικονομικά προσθέτω εγώ (ΜΚΟ κλπ).Τρια πράγματα χαρακτηρίζουν αυτούς τους ανθρώπους 1. Άνεφάρμοστες και ανεδαφικές Ιδεοληψίες 2. Φασιστικές-Σταλινικές μεθοδεύσεις 3. Οικονομικά συμφέροντα. Είναι οι μόνοι που μαζί με τους ισλαμιστές φονταμεταλιστές έμμενουν στο αλάθητο των ολοκληρωτικών απόψεών τους (ούτε καν ο Πάπας!!!)τυχαίο δε νομίζω!Στη ρητορική αυτοχαρακτηρίζονται Δημοκράτες στη πράξη δεν είναί τίποτα άλλο από φασιστοειδή του χειρίστου είδους. Τα "ταλιμπάν"που σπάνε τα Παν/μια προέρχονται από τις δικές τους φράξιες, μένουν κατά βάση στα ΒΠ,δεν εργάζονται(άλλωστε η "προάσπιση" των "δημοκρατικών δικαιωμάτων" κάθε "εξαθλιομένου" είναι από μόνη της full time job, έχουν στρατιωτική οργάνωση κατά τις εξορμήσεις τους και ζούν από το μισθό του μπάμπα ο οποίος είναι κατά κανόνα βολέμενος σε ΔΕΚΟ,σε Πν/μιο και γένικα σε θέση φιλέτο στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα. Τέλος είμαι σχεδόν σίγουρος ότι όλοι αυτοί θα είναι και οι μόνοι που θα αντιδράσουν λυσσωδώς στη προοπτική ενός δημοψηφίσματος αναφορικά με μεταναστευτικό. Τι πιο δημοκρατικό από ένα δημοψήφισμα? 4,000,000 λαθρομετανάστες μέχρι το 2015 μας ρώτησε κανείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμε 26 Ιανουαρίου 2011 10:37 π.μ.
    Γιατί πρ0οβοκατόρικο, γιατί και σε ποιον εκτ(ε)ίθεμαι;
    Για εξήγησέ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όταν ένα κράτος έχει χάσει την δεδηλωμένη της εξουσίας και του ελέγχου στην επικράτεια του, αδυνατώντας να εφαρμόσει τους νόμους και να προσφέρει στους πολίτες του την αίσθηση ασφάλειας που ζητούν, τότε τι άλλο μένει να γίνει;
    Καταλαβαίνετε τι εννοώ. Σύντομα, ο λαός αγανακτισμένος θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του και όποιον πάρει ο χάρος!
    Μετά θα τους φταίνε οι φασίστες, οι ρατσιστές και οι εθνικιστές, μόνο που δεν θα πείθουν πλέον κανένα!!!!
    Το χειρότερο δε σενάριο θα ήταν, να δούμε κάποια στιγμή οπλισμένες ομάδες λαθρομεταναστών να κάνουν αντάρτικο πόλης με την αρωγή των εθνομηδενιστών του ΣΥΡΙΖΑ.
    Να δω τότε, οι συνήθως τσαμπουκάδες με τους συνταξιούχους ΜΑΤατζήδες τι θα κάνουν!!
    Έχουμε μια βόμβα στα θεμέλια της χώρας και κάποιοι ξύνουν τα αποτέτοια τους!!!!


    ΠΟΛΥΒΙΕ:

    Όλα ωραία και καλά, οι Δεσποτάδες τι σου φταίνε; Εκτός και αν κι εσύ πάσχεις από το σύνδρομο του "ΔΑΥΛΟΥ"!!

    Οι μόνοι που δεν ευθύνονται για την οικονομική κρίση και για το ΔΝΤ είναι η Εκκλησία.
    Οι μόνοι που μέχρι σήμερα έχουν διαμαρτυρηθεί έντονα με επίσημες ανακοινώσεις τους είναι οι Ιεράρχες της Εκκλησίας (εκτός κλίκας Ιερώνυμου) με αποτέλεσμα να λοιδωρούνται.
    Οι μόνοι που έχουν εδώ και χρόνια διαμαρτυρηθεί για την επέλαση των μουσουλμάνων εισβολέων είναι πάλι οι Ιεράρχες και ξανά έχουν λοιδωρηθεί για αυτην τους τη θέση!
    Προς τι λοιπόν αυτή η πολεμική;
    Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν ξέρω να το γνωρίζετε, αλλά οι μετανάστες που βρισκόντουσαν στο Π. Ψυχικό και ζητούσαν νομιμοποίηση και άσυλο πριν 15-20 μέρες, τώρα όλοι έχουν μετακομίσει, αφού εκδιώχθηκαν από την αστυνομία από εκεί,στο κτήριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο της οδού Πατησσίων. Έχουν κάνει κατάληψη και δεν αποχωρούν. Φυσικά υπάρχει το γνωστό θέμα του ασύλου και δεν τους βγάζει κανείς έξω στην ίδια λογική της κατάστασης στη Νομική. Η μεταφορά έγινε ΠΡΙΝ από το περιστατικό στη Νομική. Περίεργη σύμπτωση δε νομίζετε ? Βάζω στοίχημα πως αν τους διώξουν από Νομική θα πάνε όλοι στο ΕΜΠ. Απλά ενημερώνω ότι καταλήψεις από μετανάστες δε συμβαίνουν μόνο στη Νομική, αλλά τα ΜΜΕ δεν έχουν πει τίποτα για το ΕΜΠ όπου επικρατεί σχεδόν η ίδια κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός της άκρας αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ κλπ) έχει φτάσει σε επικίνδυνο σημείο. Μπλέκουν την παιδεία με τα τόσα προβλήματα που έχει κι με το μεταναστευτικό πρόβλημα. Πλήρης διάλυση δηλαδή. Τα δε "αθώα" των ανακοινώσεων ότι δήθεν οι 300 έχουν αιτήματα κλπ δεν κρύβει τη πραγματικότητα ότι κάποιοι ανεγκέφαλοι (της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ κλπ) σχεδίασαν την μεταφορά και την εγκατάσταση των μεταναστών στη Νομική (δεν ήταν δυνατόν να πράξουν κάτι τέτοιο μόνοι τους οι μετανάστες). Η κατάληψη της νομικής γίνεται με σχέδιο διαφήμισης των ακροαριστερών αυτών παρατάξεων και για ανακούφιση της ατομικής ψυχολογικής πίεσης που ενδεχομένως αισθάνονται αυτά τα άτομα που επιμένουν να δρουν παρορμητικά χωρίς να υπολογίζουν τίποτε. Δεν σκέφτηκαν πχ ότι η κίνηση αυτή ακουμπάει στα ανακλαστικά του μεγάλου συντηρητικού μέρους της κοινωνίας (και όχι μόνο) και μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών και φουντώνει το μίσος και εγκυμονεί κινδύνους επέκτασης των συρράξεων και των αντιπαλοτήτων. Έρμαια μιας σεχταριστικής πολιτικής κάνουν ότι τους καπνίσει και δεν δίνουν πεντάρα για τα αποτελέσματα των πράξεών τους και επί πλέον βάζουν το άσυλο σε νέα δοκιμασία. Ανήκω στον χώρο της αριστεράς, κατανοώ και συμπονώ τα προβλήματα των μεταναστών αλλά κάπου πρέπει να μπει και μια διαχωριστική γραμμή. Έλεος με τον επικίνδυνο τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Skal Οι άνθρωποι, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δεν καταστρέφουν το χώρο του πανεπιστημίου, ενώ όταν μπαίνουν καταληψίες ...Έλληνες, καταστρέφουν τα πάντα.
    Τελικά, ποιος πραγματικά είναι βάρβαρος και ποιος Έλληνας, έχω μπερδευτεί

    26 Ιανουαρίου 2011 9:47 π.μ.

    Τι να καταστρεψουν αφου τους φερανε σαν πακκετο σε κοντινερ οι προβοκατορες ελληνισκοι και τους εχουνε συμβουλευσει οτι αν γινει οιαδηποτε ζημια θα δικαιολογηθει η επεμβαση της αστυνομιας και θα ακυρωθει το σχεδιο τους για "εναρξη χειρων" σε Δημοσια κτιρια.Αν δεν λυθει αμεσα το θεμα
    με κουβαλημα τους σε αλλο χωρο μακρυα απο τα παγκοσμια ΜΜΕ τοτε την εχωμε πατησει και θα ακολουθησουν συντομα και αλλα χειροτερα με κλιμακωση προβοκατορικη και κανονικη καταληψη μα σηκωμα και σημαιας και τοτε να δουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να κλεισει το κρατος στην φυλακη το λαμογιο που τους πηγε στην νομικη και μετα να στειλει τους λαθρομεταναστες σε κεντρα υποδοχης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για μένα το μεγάλο θέμα είναι η θέση του ΓΑΠ,κατά τη γνώμη μου έχουμε μπεί σε τροχιά εκλογών,αυτό φανερώνουν και άλλες κινήσεις.

    Όσο για την εισβολή των λαθρομεταναστών,αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει και εκεί να επιγκεντρώσουμε την κριτική μας είναι το γεγονός ότι απο τη μια μεριά αυτό έγινε με την απόλυτη πολιτική κάλυψη συγκεκριμένου πολιτικού χώρου,και απο την άλλη η πλήρης αδιαφορία της πολιτείας να αποτρέψει την εισβολή,τη στιγμή που ήταν ενήμερη εγκαίρως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΛΛΑΣ 2011= ΑΡΤΖΙ ΜΠΟΥΡΤΖΙ ΚΑΙ ΛΟΥΛΑΣ!!... ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ..ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ...
    -ΑΡΜΕΛ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 10.58

    Προνομιούχος:
    Αυτός που καρπούται προνόμιον
    ή προνόμια:προνομιούχος Τράπεζα-Εταιρεία-τά προνόμια τού Οικουμενικού Πατριαρχείου-προνόμιον ετεροδικίας-Προνόμιον τών εχόντων και κατεχόντων(δεν πληρώνουν ούτε τόν ΦΠΑ που καταβάλλουν οι πολίτες)-Βουλευτικά Προνόμια-Μοναστηριακά προνόμια-Θρησκευτικά προνόμια-Προνομιούχοι τού χρήματος πού απαλλάσσονται λόγω δωρεών- π ρ ο ν ο μ ι ο ύ χ ο ι δ α ν ε ι σ τ ε ς!(αυτός πού προηγείται τών συνδανειστών του,γιά νά ικανοποιήσει τίς απαιτήσεις του κατά τού οφειλέτου,π.χ.ΔΝΤ,ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ,ΓΕΡΜΑΝΙΚΉ ΤΡΑΠΕΖΑ,ΓΑΛΛΙΚΗ ,ΓΚΟΛΜΑΝ ΤΖΑΚΣ....ΚΑΊ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΤΗΣΑΝ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΠΑΝΑΝΕ!!!
    Εχοντες-κατέχοντες-τοπάρχες-.....περιφερειάρχες-.......μεγαλοτσιφλικάδες....Αρμόδιοι,Υπεύθυνοι,Συνδικαλιστές,Κυβερνητικοί,Εκκλησιαστικοί Παράγοντες(όχι μόνο οι χριστιανοί....)πού οι περισσότεροι φοροδιαφεύγουν.Οι Αρμόδιοι τό λένε κάθε μέρα!Καί οι Πατριάρχες-Δεσπότες έχουν αντιπαλότητες,αλλά κανείς δεν φρόντισε τόν έλληνα Πολίτη!!!εμείς όμως τούς φροντίζουμε,με τόν όβολόν μας τίς δωρεές....κ.τλ
    ,πέστε μου εκτός ολίγων εξαιρέσεων ,γιατί παγκοσμίως ταυτίζουν τούς Ελληνες μέ τούς Χριστιανούς;
    Αυτός είναι διαχρονικά ο μεγάλος Πολιτισμός μας;
    Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ,Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ,Η ΠΟΙΗΣΗ,ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ,Η ΓΝΩΣΗ,...ΜΙΛΑΝΕ!
    ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ!
    Ο Κακός μας εαυτός φταίει....
    Πολύβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συγνωμμη αλλα δεν μπορω να θυμηθω κανεναν απο τους τους Ελληνες φοιτητες στο Ηνωμενο Βασιλειο να εχει κανει ποτε καταληψη σε βρετανικο πανεπστημιο για οποιοδοποτε λογο.Εξαλλου οποιος θα ειχε δοκιμασει κατι τετιο θα τον ειχε μπουζουριασει η ασφαλεια του πανεπιστημιου και θα τον παρεδιδε στην αστυνομια για τα περαιτερω (απελαση) σε χρονο μηδεν! Μηπως θα επρεπε και εμεις να πραξουμε κατι τετιο;Αλλα ξεχασα εμεις ειμαστε πολυ "προοδευτικοι" για να προστατευσουμε τα Πανεπιστημια μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να τους δωσουνε κι απο ενα διπλωμα ωστε μολις βγουνε να ασκησουν και το δικηγορικο επαγγελμα.
    Μπορει να γινουν ολοι τους και e-lawyers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. πέστε μου εκτός ολίγων εξαιρέσεων ,γιατί παγκοσμίως ταυτίζουν τούς Ελληνες μέ τούς Χριστιανούς;
    Αυτός είναι διαχρονικά ο μεγάλος Πολιτισμός μας;
    Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ,Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ,Η ΠΟΙΗΣΗ,ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ,Η ΓΝΩΣΗ,...ΜΙΛΑΝΕ!
    ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ!
    Ο Κακός μας εαυτός φταίει....
    Πολύβιος

    26 Ιανουαρίου 2011 3:00 μ.μ.

    -----------------

    Κατάλαβα..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αστα φιλε Απελλη,δικιο εχεις αλλαπου να το βρεις...
    Πιαδεια σου λεει μετα...
    Μας εχουν κανει το κεφαλι τουμπανο με τον μωυση , τον ιωβ και τον ζεβεδαιο απο πιτσιρικια...
    Αγγραματοσυνη δυστυχως...και των γονεων...
    Παντως επι του θεματος :ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ...
    Κιοχι αδικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κιαλλο ενα φιλε Απελλη ...
    Εκανα την πρωτη δημοτικου σε αγγλοφωνο σχολειο στο εξωτερικο.
    Ημουν ο μοναδικος ελληνας.
    Και σαυτην την ταξη μας διδασκαν
    Ηλιαδα -σε παιδικη εκδοση με ζωγραφικη και τετοια-
    Ειπες τιποτα;
    Η θρησκεια ειναι μια αναντιρητη αναγκη του ανθρωπου,αλλα οπως επικρατει και κατακυριευει την ψυχη μας απο μικρη ηλικια,μας τυφλωνει και αν μου επιτρεπετε σκλαβωνει τον απανταχου ελληνισμο.
    Οι ριζες μας οπως κιοι ριζες του κοσμου ειναι αλλου.
    Στο φως...δεν θαπρεπε λοιπον να πενθουμε τον χαμο του χριστου αλλα να ΖΟΥΜΕ την ανασταση του...και την ΑΝΑΣΤΑΣΗ
    ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΝΟΥΣ...οπως και αυτη του ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ανεξαρτητου θρησκειας...
    Αλλη μια αιτια του οπισθοδρομισμου
    μας που εν μερει δικαιολογει την α-
    ντιδραση πολλων αντιεκκλησιστικων κυκλων.
    Ομως ας μην ξεχναμε οτι ο χριστιανισμος και οι "βαρβαροι"εφεραν τον Μεσαιωνα
    στην Ευρωπη και στο Βυζαντιο...
    Οτι ο χριστιανισμος εγινε φορεας του ανθελληνικου προγκρομ απο το πολυπολιτισμικο Βυζαντιο και τις ορδες του Αλαριχου...
    Ας δωσουμε ομως την ευκαιρια στους εαυτους μας να ανακαμψουμε,κιας εκλιπαρησουμε να μεταστραφουμε και να αφησουμε ως χριστιανοι τα μιση προς την αρχαια μυθολογια μας και την ιστορια μας.
    Ειδαλλως τα μνημεια θαναι κενα περιεχομενου.Και οι ψυχες μας μαυρες σαν των ρασων των ιερεων μας.
    Και καποιοι τουρκοι θα διεκδικουν απο εμας το μερισμα της Ελληνικοτητας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τα βλαμμένα τών συνιστωσών την κάνανε τη μλκία τους. Ακολουθούν τυφλά τα (δήθεν) διεθνιστικά τσιτάτα που τούς διδάσκουν οι "συνιστώσες" και τελικά πουλάνε τη μπάλλα και τρώνε γκόλ: "Αγαπητοί μου ακροατές, το μπακ τής συνιστώσας πάει να ντριμπλάρει μέσα στην περιοχή του, αλλά ο Παπουτσής τού κλέβει τη μπάλα και τη δίνει στον πρύτανη. Αυτός την πασάρει ξανά πίσω στον Παπουτσή που τη δίνει με τη μία στον Σαμαρά που μπαίνει αμαρκάριστος από δεξιά. Αυτός με τη σειρά του πασάρει στον ΓΑΠ που έρχεται από πίσω σαν κρυφός κυνηγός, και γκοοοοοοόλ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 26 Ιανουαρίου 2011 6:02 μ.μ.
    26 Ιανουαρίου 2011 7:02 μ.μ.

    Ας δωσουμε ομως την ευκαιρια στους εαυτους μας να ανακαμψουμε,κιας εκλιπαρησουμε να μεταστραφουμε και να αφησουμε ως χριστιανοι τα μιση προς την αρχαια μυθολογια μας και την ιστορια μας.
    -----------------

    Αγαπητέ φίλε,
    Δεν ξέρω με ποιον μιλάω, αν είσαι ο Πολύβιος ή κάποιος άλλος, αλλά εν πάσει περιπτώσει έχω να σου πω το εξής:

    Καταλαβαίνω τι λες, αν και έχεις ένα παράξενο τρόπο να τα λες.
    Προσωπικά δεν τρέφω κανένα μίσος απέναντι στην αρχαία ελληνική μυθολογία και την ιστορία. Το αντίθετο μάλιστα! Είμαι υπερήφανος για όλα αυτά.
    Δόξα τω Θεώ, είμαι από τους Έλληνες που έχουν ισορροπήσει μέσα τους το παρελθόν και το παρόν του Ελληνισμού. Δεν υποφέρω από αμφιβολίες, ούτε διχάζομαι σε ό,τι αφορά την ταυτότητα μου.
    Αγαπώ τον Απόλλωνα, την Αθηνά και τους υπόλοιπους θεούς και βρίσκω την ελληνική μυθολογία πραγματικά ευφυή ως μια προσπάθεια των προγόνων μας να εξηγήσουν τον κόσμο και τα φαινόμενα του μέσα από τους μύθους, όπως πρώτος εξήγησε ο Πλάτωνας και αργότερα ο Ευήμερος.

    Ο «λόγος περί Θεών» ήταν η έκφραση με την οποία, πρώτος ο Πλάτων (428-347 π.Χ) στην «Πολιτεία» εισήγαγε στην φιλοσοφία την έρευνα της έννοιας της υψηλής θεολογίας, σε αντιδιαστολή προς τη μυθολογική ερμηνεία του παρελθόντος. Η φράση του «μολονότι βέβαια ένα αίσθημα αγάπης και σεβασμού που έχω από παιδί για τον Όμηρο με εμποδίζει να μιλήσω…αλλά όμως δεν πρέπει να τιμούμε περισσότερο τον άνθρωπο από την αλήθεια», είναι χαρακτηριστική της νέας αντίληψης, που είχε αρχίσει να κυριαρχεί στους κύκλους των στοχαστών από το τέλος της αρχαϊκής περιόδου, πως μόνο η φιλοσοφία μπορεί να ασχοληθεί αξιόπιστα με την έρευνα της αλήθειας των όντων. Ο Αριστοτέλης (384-323 π.Χ) φανερώνει μιαν ανάλογη προς τον Πλάτωνα ιδέα, καθώς λαμβάνει τα κείμενα των φιλοσόφων περισσότερο σοβαρά απ΄ό,τι των ποιητών, «που λένε πολλά μυθεύματα». Σε αυτά τα λεγόμενα του Αριστοτέλη φαίνεται καθαρά ο λόγος για τον οποίο ο Σωκράτης και ο Πλάτων είχαν αντιμετωπίσει τους ποιητές ως άσοφους ανθρώπους. Με αυτά τα λόγια επίσης, θεωρεί κι αυτός την φιλοσοφία πιο κατάλληλη και αξιόπιστη από την ποίηση, να αποφαίνεται για τα θέματα του κόσμου και για το «λόγο περί Θεών». Και αλλού δηλώνει πως: «Ο Όμηρος και ο Εμπεδοκλής δεν έχουν τίποτα κοινό έξω από το μέτρο, γι΄αυτό τον πρώτο σωστό είναι να τον λέμε ποιητή, ενώ τον άλλο φιλόσοφο της φύσεως μάλλον παρά ποιητή».

    Αγαπώ λοιπόν όλα αυτά και τα κρατώ με σεβασμό μέσα στην καρδιά μου, ως ένα θησαυρό ανεκτίμητο καθώς υπήρξαν οι πνευματικές δημιουργίες των προγόνων μας. Η τότε θρησκευτική τους πίστη. Τούτο όμως δε σημαίνει ότι πιστεύω στον Απόλλωνα ως μια αντικειμενική οντότητα που μπορεί να παρεμβαίνει στην ζωή μου, ούτε αρνιέμαι τον Χριστό και την αλήθεια του.
    Ξέρω ότι αυτό είναι δύσκολο για κάποιους, όμως για μένα δεν είναι. Έχει ισορροπήσει το μέσα μου και αυτό μου φτάνει.

    "Στο φως...δεν θαπρεπε λοιπον να πενθουμε τον χαμο του χριστου αλλα να ΖΟΥΜΕ την ανασταση του...και την ΑΝΑΣΤΑΣΗ
    ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΝΟΥΣ...οπως και αυτη του ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ανεξαρτητου θρησκειας..."

    Πόσο δίκιο έχεις με αυτό που λες!
    Η Ανάσταση είναι το Α και το Ω! Είναι το θεμέλιο της χριστιανικής Ορθόδοξης πίστης και αυτήν ακριβώς την Ανάσταση λατρεύω και ζω πνευματικά σε αντίθεση με τους Παπικούς που δίνουν προτεραιότητα στα Πάθη και όχι στην Ανάσταση όπως εμείς οι Έλληνες!
    Βέβαια, για να υπάρξει αγαπητέ μου Ανάσταση θα πρέπει να προηγηθεί το Πάθος και ο πρόσκαιρος θάνατος. Μετά τη νύχτα έρχεται το Φως, μετά την καταιγίδα η γαλήνη. Όπως η Ελλάδα μας, που σταυρώθηκε για να αναστηθεί και πάλι μετά από 400 χρόνια από το σκοτάδι της σκλαβιάς.
    Μακάρι να μπορούσαν οι ταλαιπωρημένες ψυχές να αντιληφθούν αυτήν την τόσο απλή αλήθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανάστασις,αναστάτωση//ερήμωση//
    (αν)έγερση,καταστροφή//ανάστασις τής πατρίδος,η καταστροφή τής πατρίδος//ανάστασις τού στρατεύματος,η μετακίνηση τού στρατού.
    "ο άνθρωπος πλάστηκε κατ'εικόνα καί ομοίωση του Θεού".
    Καί οι πρόγονοί μας αυτό έλεγαν,πίστευαν ότι οι θεοί ήσαν ανθρωποκεντρικοί!τούς έμοιαζαν δηλαδή....

    Οι πρόγονοί μας αυτό δέν λέγανε;
    ΈΝΑΣ ΦΟΒΕΡΟΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ!
    ΑΠΟ ΤΌ ΝΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΣ,ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η θεά Σοφία τής Γνώσεως καί προστάτιδα τής πόλεως,η Αθηνά!
    Πώς λέγετε ο Ναός εις τήν Κωνσταντινούπολιν;
    ΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑΣ.
    ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ!
    Ξυπνείστε είμαστε Ιαπετοί!!!
    ΄Εχουμε προγόνους Αργοναύτες εις τήν Τραπεζούντα!
    Τόν Προμηθέα Πυρφόρο
    Τόν ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ
    ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΛΥΟΜΕΝΟ.

    Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ:
    "ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ".
    δηλαδή(αλλοίμονον σας Γραμματείς καί Φαρισαίοι πού υποκρίνεστε".

    Ο Πολιτισμός τών Ελλήνων ανέβηκε τήν σκάλα προς τούς ουρανούς τό Θιον!Η θρησεία τους δέν ήταν καθεστώς,δόγμα!

    Ο Χριστιανισμός ήλθεν εξ ουρανού,ουρανοκατέβατος!

    (Αν)έγερσις λοιπόν πνευματική,γιατί κάποιοι έχουν έλθει ελέω Θεού καί Προφήτη μέ άλλες διαθέσεις ,αυτές τής επιβολής!ως αλάνθαστοι έναντι τών άλλων,όποιος θέλει άς εννοήσει!

    Πολύβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Να αποδοθούν ευθύνες για την κατάληψη τζωρτζ; Άσε, μην επιμένεις γιατί κανας θυρωρός θα την πληρώσει και θα πεινάσει η οικογένειά του. Και πρόσεξε μη σκίσετε και κανά καλτσόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.