24/1/11

Boυλγαρία: Κοινές περιπολίες Ελλήνων και Βουλγάρων αστυνομικών, στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας

Kοινές περιπολίες Eλλήνων αστυνομικών με Βούλγαρους συναδέλφους τους μέσα στο Βουλγαρικό έδαφος εγκαινιάζονται αύριο στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας.Για το λόγο αυτό μεταβαίνει στο βουλγαρικό θέρετρο ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Γιάννης Ραχοβίτσας ο οποίος θα συναντηθεί με τον Βούλγαρο ομόλογό του.


Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αυτό γίνεται για πρώτη φορά στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας και ήδη βρίσκονται από τις 16 Ιανουαρίου στο Μπανσκο δύο Έλληνες αστυνομικοί που θα περιπολούν από κοινού με Βούλγαρους συναδέλφους τους.Η συνεργασία αυτή αφορά στη διευκόλυνση και στην ασφαλή διαμονή ελλήνων τουριστών καθώς και για την πρόληψη και αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν στην Ε.Ε. μπορούν να γίνονται κοινές περιπολίες και επιχειρήσεις μεταξύ όμορων ευρωπαϊκών χωρών σε βάθος 10 χλμ ένθεν και ένθεν της συνοριακής γραμμής. Ωστόσο αυτή η συμφωνία με τη Βουλγαρία διευρύνει το χώρο ανάπτυξης της κοινής δράσης.

10 σχόλια:

  1. ΑΥΤΟ ΚΙΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανεκδοτο . . . . .

    Εδω ειναι τα δικα μας συνορα σουροτο, παμε να ανοιξουμε τρυπες και στους Βουλγαρους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πρόβλημα των λαθρομεταναστών αποτελεί τον "δούρειο ίππο" και αν δεν το ελέγξουμε είναι προγραμματισμένο να μας διαλύσει ως έθνος και ως κράτος, σε συνδυασμό ενδεχομένως με έναν σύντομο ελληνοτουρκικό πόλεμο περίπου το 2012 (η ημερομηνία αποτελεί τεκμηριωμένη εικασία).

    Αλλά έχει πολλές προεκτάσεις:

    1) Όλοι βλέπουμε τις τελευταίες μέρες την προππγάνδα που εκτυλίσσεται από τηλεοράσεως για το δράμα των ματαναστών κατά τα ειωθότα.

    2) Μετά τις "κορώνες" περί ελέγχου του προβλήματος από την κυβέρνηση και τη νέα δημοτική αρχή στην Αθήνα, οι "πυρήνες" που υποκινούν και ελέγχουν τον χώρο των λαθρομεταναστών περνούν στην αντεπίθεση (θα παρακαλούσα να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες για την κατάληψη του νέου κτιρίου της Νομικής Σχολής Αθηνών από νεοφερμένους λαθρομετανάστες - υπάρχει πολυδιάσπαση προφανώς μεταξύ αυτών που υπάρχουν ήδη εδώ - υπό την κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ).

    3) Έχουν ενδιαφέρον οι "πληροφορίες" που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για οργανωμένο σχέδιο πίσω από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2007 και τα "δεκεμβριανά" του 2008 που οδήγησαν στην πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή (φαίνεται ενοχλούσαν ο Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και το βέτο κατά της FYROM - η κυβέρνηση ΓΑΠ είναι πιο "προβλέψιμη"), πληροφορίες που φέρονται να "βρέθηκαν" στον σκληρό δίσκο του Χριστοφοράκου (SIEMENS).

    1) Είναι σίγουρο ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο πίσω από τα δεκεμβριανά του 2008, φέρεται μάλιστα να υπήρχε και κέντρο διοίκησης (κατηύθυναν τις ορδές με SMS από τους server του Πολυτεχνείου - αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είχαν και δορυφορική εικόνα από τα τοπογραφικά συστήματα).

    2) Οι περιθωριακοί (αναρχικοί, αριστεριστές) φαίνεται να σχετίζονται με τους εναλλακτικούς ("οικολόγοι", "ανθρωπιστές" κλπ.), με συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους (ΣΥΡΙΖΑ, Καμίνης, Μπιρμπίλη κλπ.), αλλά και με εφοπλιστές (τζαμί στο Βοτανικό μαζί με το γήπεδο, πανό του Αλεξάκη στις εξέδρες των γηπέδων, χούλιγκαν που δρουν μαζί με τους αναρχικούς στα πλαίσια μιας "διαφωτιστικής" προσπάθειας από τους αριστερούς χώρους) και αν αληθεύουν τα παραπάνω για τον σκληρό δίσκο του Χριστοφοράκου και με πολυεθνικές εταιρείες.

    3) Οι φωτιές του 2007 είναι σίγουρο ότι ήταν οργανωμένο σχέδιο (το κέντρο επιχειρήσεων του υπουργείου δημοσίας τάξεως παρακολουθούσε δορυφορικά τις εστίες να ανάβουν κατά μήκος των δρόμων ανά δεκάλεπτο/τέταρτο εκεί που σταματούσαν τα αυτοκίνηταή δίκυκλα που τις έβαζαν.

    4) Αυτό που εμένα με τρομάζει περισσότερο είναι ότι (όσο τραβηγνμένο και αν είναι...) η παραλία της Ηλείας είναι πεδίο απόβασης του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα (λόγω της μεγάλης αμμουδιάς μήκους 80 χιλιομέτρων - είχε επιλεγεί για απόβαση στο 2ο παγκόσμιο πόλεμο αλλά τελικά έγοινε στη Σικελία - ήταν πεδίο αποβατικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ τη δεκαετία του 60 - ο εθνικός δρόμος έχει κατά σημεία προδιαγραφές που επιτρέπουν την αποπροσγείωση μικρών αεροσκαφών και ελικοπτέρων) κάτι που για μένα παραπέμπει σε σενάρια Γιουγκοσλαβίας (αν χτυπήσουμε τους "εξεγερμένους" θα καταδικαστούμε και θα έλθει "ειρηνευτική δύναμη" να τους σώσει). Το μόνο εμπόδιο για μια στρατιωτική επιχείριση θα ήταν το πυκνό δάσος που υπήρχε (δεν υπάρχει πλέον) από πάνω.

    Ελπίζω όλα αυτά να είναι μόνο επιστημονική φαντασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοίτα φίλε μου, από τη στιγμή που βγήκε ο Γιωργάκης πρωθυπουργός και έχουν λάβει χώρα όλα αυτά που βιώνουμε τα τελευταία 10 χρόνια, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί ούτε να χαρακτηριστεί επιστημονική φαντασία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καιρό είχα να ακούσω(διαβάσω) τέτοια ανοήσία..... μάλλον για τα "εκτός εδρας" γίνεται η φασαρία.... Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δύο αστυνομικοί;;;;Μιλάμε για δύναμη πυρός...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Tην αποψη μου εκφραζω και τιποτα αλλο:
    Το προβλημα με τους λαθρομεταναστες εχει τριπλη "υφη":
    1.Επεδιωξαν την προσελευση τους οι γνωστοι ντοπιοι παραγοντες -βλεπε
    παυλοπουλας- για καθαρα "ανθρωπιστικους" και παγκοσμιοποιητικους λογους-βλεπε τσεπη-.
    2.Ετι περαιτερω διασπαση εθνικης συνοχης-χαριν της ειρηνοποιου παγκοσμιοποιησης-.
    3.Με δολιο προτροπη και υποκινηση εκ μερους των τουρκων -στα πλαισια
    του νεο-οθωμανικου "νταβουντογλισμου"-.

    Εμενα και οι τρεις μου φαινονται υποπτες κουτοκαρικατουρες.
    Ενα ομως μαλλον φαινεται ως νεο γεγονος:H συμπραξη οχι μονο του ορθοδοξου τοξου αλλα ολου του δυτικου τοξου απεναντι σαυτην την
    υφερπουσα μουσουλμανικη απειλη.
    Εκτος κιαν η Νταβουτογλεια θεωρια
    κριθει χρησιμη για την διασπαση της Ρωσιας,οποτε την βαψαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έπιασε ο Ραχοβίτσας όλους τους λάθρο στον Έβρο και στα νησιά και τώρα θα πάει να ...σώσει και την Βουλγαρία!!!
    Άντε και εις ανώτερα ο αντιστράτηγος,
    στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά η ειρωνία μερικών εδώ για το καθετί είναι άστα να πάνε, αποκρουστική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επί των ημερών του ραχοβίτσα στην διωξη ναρκωτικών, η πρέζα μειώθηκε ή διπλασιαστηκε;
    Το ίδιο έχει γίνει και με την λαθρομεταναστευση τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.