15/4/11

Επιστρέφουμε στη βία και νοθεία του 1996;

Αυτή είναι η διαπίστωση σημαντικών αναλυτών της αλβανικής πολιτικής ζωής  γενικότερα και ειδικότερα  της  εκλογικής συμπεριφοράς των κομμάτων τις τελευταίες μέρες. Πρωτοσέλιδα σε εφημερίδες, πρώτη είδηση στα κανάλια. Η βία που προέρχεται κυρίως από την κυβέρνηση του Μπερίσα, οι οργανωμένοι βόρειοι κατά των οπαδών του Σ.Κ., οι διαπλεκόμενοι μικροί και μεγάλοι του Μέτα, οι στρατευμένοι υπάλληλοι  κάθε κρατικής υπηρεσίας.

Την περασμένη Κυριακή ο αρχηγός των ειδικών δυνάμεων συγκρούστηκε δημόσια με τον εκτελώντα  χρέη υπουργού Δημόσιας Τάξης ( ο υπουργός είναι στο κυνήγι της ψήφου στα Τίρανα) επειδή αρνήθηκε την εμπλοκή των ειδικών δυνάμεων σε προεκλογικά επεισόδια στα Τίρανα.  Χθες ορεσίβιοι από τις περιοχές του Μπερίσα συγκρούστηκαν με οπαδούς της αντιπολίτευσης απλά για ένα προεκλογικό περίπτερο.  Άνθρωποι του LSI μαχαίρωσαν οπαδό του Ράμα στα Τίρανα…

Ο αμερικανός πρέσβης  «απειλεί» πως  οι ΗΠΑ, η ΕΕ, ο ΟΑΣΕ επιβλέπουν από κοντά αυτές τις εκλογές και ο τρόπος πως θα γίνουν θα είναι ο δρόμος προς την ΕΕ. Η γερμανίδα πρέσβειρα ανησυχεί για τα έκτροπα των τελευταίων ημερών, όλος ο διεθνής παράγοντας είναι επί ποδός.

Χθες ο αυτουργός του όλου κλίματος σε τηλεοπτική εκπομπή δεν έκανε σχόλιο. Ούτε για το σκάνδαλο με τις ειδικές δυνάμεις, ούτε για τα έκτροπα που προκαλούν οι συμπατριώτες του, ούτε για την άμεση εμπλοκή του κράτους (αστυνομίας βασικά) στην προσπάθεια εκβιασμού και εκφοβισμού, ούτε για τις φήμες πως αμέσως μετά τις εκλογές θα ακολουθήσει «τσουνάμι» συλλήψεων κρατικών λειτουργών.

Όλα στην εξυπηρέτηση  του μπερισικού κράτους: εκφοβισμοί, απειλές, λεκτική και πραγματική βία…
 http://www.deropoli.com

4 σχόλια:

  1. "Η βία που προέρχεται κυρίως από την κυβέρνηση του Χ, [...] οι στρατευμένοι υπάλληλοι κάθε κρατικής υπηρεσίας.

    "Όλα στην εξυπηρέτηση του Χ κράτους: εκφοβισμοί, απειλές, λεκτική και πραγματική βία…"

    Αυτή η συμπεριφορά, και ακόμα χειρότερη αλλά -προς το παρόν- πιο εκλεπτυσμένη, ίσως να εμφανίζεται και αλλού: αν ο στόχος είναι η εξυπηρέτηση οιασδήποτε μορφής καθεστώτος το οποίο ούτε θεμελιώνεται -έμπρακτα- στη λαϊκή κυριαρχία ούτε ασκεί εξουσία υπέρ του Λαού και του Έθνους ούτε ασκείται όπως ορίζει το Σύνταγμα, όταν βλέπει ντετερμινιστικά το τέλος του, ακόμα και αν αυθυποβάλλεται εθελοτυφλώντας, αντιδρά ακριβώς με αυτό τον τρόπο.

    Ministre plénipotentiaire

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμα σταματήσει η Μαφία, οι έμποροι όπλων, ναρκωτικών, λευκή σαρκός, εθνικιστών και ουαχαμπιστών να κυβερνά το συγκεκριμένο Χ κράτος, αναρωτιέμαι τι θα απομείνει για να από μια πιο "εκλεπτυμένη" μορφή κυβέρνησης. Τέτοια Χ,Ψ,Ζ κράτη δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα πιό ακραία καθεστώτα της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής. Περαστικά αρκεί να μην υποβαθμιστεί περαιτέρω η ΕΕ. Αν θέλατε πραγματική Δημοκρατία θα είχατε στραφεί προς δημοκρατικότερες συμμαχίες αλλά συναγελάζεστε με τους Λύκους και ντετερμινιστικά θα δρέψετε τους καρπούς της σποράς σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 15 Απριλίου 2011 1:17 μ.μ.

    Προφανώς δεν έγινε αντιληπτό ότι δεν αναφέρομαι στην Αλβανία αλλά σε κάποια άλλη χώρα, στην οποία ασκείται ίδια ακριβώς τυπολογίας εξουσία.

    Θα παρακαλούσα για προσεκτικότερη μελέτη των κειμένων μου πριν τύχουν αβάσιμου λιθοβολισμού.

    Ministre plénipotentiaire

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ministre plénipotentiaire
    15 Απριλίου 2011 3:40 μ.μ.

    "Αυτή η συμπεριφορά, και ακόμα χειρότερη αλλά -προς το παρόν- πιο εκλεπτυσμένη, ίσως να εμφανίζεται και αλλού:"
    ........................
    Προσεκτική ανάγνωση 1)
    και αλλού?????? Εκτός από ????

    Προσεκτική ανάγνωση 2)
    Και το άρθρο εκτός από εσένα αναφέρεται στην Αλβανία.

    Προσεκτική ανάγνωση 3)
    Αυτά που έγραψα είναι φωτογραφικά για όσους δυσκολεύονται στην ανάγνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.