2/4/11

Η τουρκική «φασιστόσφαιρα»

Του Guy Perrierανταποκριτής της Λε Μοντ στη Κωνσταντινούπολη

Όπως το εξηγήσε πλήρως ο Pierre Haski σε ένα άρθρο του για την φασιστόσφαιρα, μικρές ομάδες επιρροής κρύβονται πίσω από το Διαδίκτυο και την ανωνυμία του για τη διεξαγωγή εκστρατειών εκφοβισμού και απειλών, να διαδώσουν την βρώμικη προπαγάνδα τους χωρις μεγάλο κίνδυνο. 

Πολλαπλασιάζοντας τις αντιδράσεις στα φόρουμ ή σε σχόλια άρθρων, μονοπωλοντας τον λόγο και δυσφήμηζοντας αυτού των άλλων, ορισμένοι μάγκοφασίστες δίνουν την εντύπωση ότι αντιπροσωπεύουν τη γνώμη της πλειοψηφίας. 
Ακριβώς για να κατανοήσουμε αυτό το τέχνασμα, να διαβάσετε τις απαντήσεις σε δημοσιεύματα σχετικά με θέματα όπως το Ισλάμ, τη μετανάστευση ή την Τουρκία ...

Γρήγορα μπορεί κανείς να συνειδητοποιήσει ότι τα ίδια στερεότυπα, «η Τουρκία δεν είναι Ευρώπη», «το κοσμικό κράτος απειλείται από τους ισλαμιστές», τα ίδια στερεότυπα επιστρέφουν συχνά στις ίδιες διευθύνσεις IP.
Fdesouche.com είναι μία από τις ιστοσελίδες που διαμορφώνουν την εικονική κίνηση.

Το ίδιο φαινόμενο έχει αναπτυχθεί στις ιστοσελίδες ενημέρωσης και φόρουμ σχετικά με την Τουρκία. 

Στη Γαλλία, αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες, σκοτεινές υπερεθνικιστικές ιστοσελίδες βάζουν το εαυτό τους ως λογοκριτές του Διαδικτύου. 

Οι στόχοι τους είναι οι δημοσιογράφοι, διανοούμενοι, συγγραφείς, ακαδημαϊκοί, που τολμούν να επικρίνουν ή να αντιμιλήσουν στο τουρκικό κράτος, κατά κύριο λόγο για την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων του 1915, αλλά και για την πολιτική του έναντι της κουρδικής μειονότητας, της Κύπρου ή των οπαδών των Αλεβιτών. 

Θα ήταν μακρύ και κουραστικό να κάνουμε τον κατάλογο αυτών που έχουν αντιμετωπίσει την επίθεση των πειρατών. 
Λόγω της προβολής του παρόντος μπλογκ, (Στο νήμα του Βόσπορου, μπλογκ του ανταποκριτή της Λε Μόντ στην Κωνσταντινούπολη)υπόκειται τακτικά σε επιθέσεις, αλλά είναι δεν είναι το μόνο. 

Η εφημερίδα Nouvel Observateur, ένα συνέδριο σχετικά με την Τουρκία στο Πανεπιστήμιο όλων των γνώσεων, το περιοδικό Νέα της Αρμενίας ...

Εξτρεμιστικές ιστοσελίδες, όπως η «Turquie News», έχουν ένα πολύ μικρό κοινό, αλλά η επιχείρησή παρενόχλησης τους είναι αμείλικτη. 

Είναι ο λόγος ύπαρξης τους. 
Φόρουμ, επιστολές προς τους συντάκτες, επιστολές αναγνωστών, απειλές αγωγής ... Η φασιστόσφαιρα δεν σταματά με τίποτα. 
Η «Turquie News» δεν αρκείται να τροφοδοτήσει την σελίδα της με δυσφημημένες πηγές,  χωρίς να ζητήσει την έγκριση τους, προφανές αδίκημα εις βάρος του Τύπου.
Μερικές φορές ξαναγράφει τα άρθρα, τα περνάει από το εθνικιστικό μίξερ, τα μετατρέπει και τα παρουσιάζει ως άρθρα από φημισμένους συγγραφείς. 
Η χονδρότατη χειραγώγηση έχει αναμφίβολα προκαλέσει σύγχυση στους απρόσεκτους αναγνώστες.

Στη Γαλλία υπάρχει καμιά δωδεκάδα τέτοιων ιστοσελίδων, μπλογκ, ενώσεις ... Υπάρχουν συχνά τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιες αναφορές. 

Η «Turquie News», η ένωση «προσέγγισης της Τουρκίας», «Turkses», «το κεφάλι του Τούρκου», κτλ ... αποτελούν το ίδιο δίκτυο για να χειρίζονται τη δυσφήμηση και εξύβριση με πραγματική τεχνογνωσία.

Μοναδικός σκοπός τους είναι να καταλαμβάνουν τον χώρο του τουρκικού ζητήματος, και να εκφωνήσουν έναν λόγο  προπαγάνδας, που φαίνεται να είναι μια είδηση, συστηματικά σε αντίθεση με όλους εκείνους που προσφέρουν τίμια πληροφόρηση. 

Μετά τη γέννηση του παρόντος μπλογκ, «Στο νήμα του Βόσπορου», εμφανίστηκε αμέσως ένα άλλο με το όνομα «Κατά μήκος του Βοσπόρου» ...

Η ένωση «Ευρωπαϊκή Τουρκία» είχε υποστεί μια επίθεση πριν από τρία χρόνια από χάκερς, πριν να διεισδύσουν ορισμένοι από αυτούς τους προπαγανδιστές ... Από τότε, έγινε καθάρισμα.

Αυτό το οργανωμένο σύστημα θέτει ορισμένα ερωτήματα. 
Ποιος χειρίζεται αυτούς τους δύο-τρείς εθνικιστές ακτιβιστές και γιατί; 

Υποστηρίζει οικονομικά η τουρκική κυβέρνηση αυτή την αναχρονιστική εκστρατεία παραπληροφόρησης; 
Το πιο σημαντικό, γιατί η τουρκική διασπορά δείχνει να είναι τόσο αδιαπέραστη στις ουσιαστικές συζητήσεις που κεντρίζουν την τουρκική κοινωνία και την μετατρέπει;

Αυτή η κινητοποίηση των τουρκικών κοινοτήτων ξεκίνησε κυρίως για να αντιταχθούν στις αρμενικές ενώσεις, οι οποίες, στη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, κάνουν εκστρατεία για την αναγνώριση της γενοκτονίας. 

Αντιμέτωποι με τις κατηγορίες και τις ομιλίες κάποιων αμέριστων Αρμενίων, τα στρατιωτάκια του τουρκικού εθνικισμού θέλουν επίσης να ακουστούν τα επιχειρήματά τους, αναδεύοντας κάθε φορά την απειλή του Asala (Armenian Secret Army for the Liberation of Armenia), που όμως εξαφανίστηκε από το τοπίο εδώ και πολύ καιρό.
Εξασφαλισμένος διάλογος μεταξύ κωφών...

Όμως, η τουρκική φασιστόσφαιρα, δείχνοντας το πιο απεχθές πρόσωπο της, είναι ανίκανη να κατανοήσει ότι ενεργεί ενάντια στα συμφέροντα που ισχυρίζεται ότι υπερασπίζεται.
Κάνοντας την απολογία μιας ρατσιστικής Τουρκίας, εθνικιστής, αντικουρδικής, αντιαρμενικής, και στηριγμένο στα ιστορικά ταμπού της, με μια λέξη, μια οπισθοδρομική Τουρκία, αυτό το κίνημα είναι το καλύτερο εχθρό της Τουρκίας σήμερα.

LeMonde.fr              8.3.2011 

39 σχόλια:

  1. Μόλις σήμερα είδα στο blog σας πάνω δεξιά την διαφήμιση της Vodafone και νόμισα ότι η πρωταπριλιά ...συνεχίζεται...

    Για να μην ξεχνιόμαστε :
    1ο) Η Vodafone υπέκλεψε συνομιλίες του πρώην Έλληνα πρωθυπουργού - όποιος κι αν ήταν αυτός -, και...
    2ο) ...πριν λίγο καιρό σε διαφήμισή της προπαγάνισε την ανεξαρτησία της Κρήτης.

    Το σκεφτήκατε καλά πριν βάλετε την διαφήμισή της;
    Και για να μιλάω αντρίκια και καθαρά :
    στα δικά μου μάτια, μετά από αυτό, καθίσταται το blog αναξιόπιστο...

    Νίκος Βασιλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν συμβαίνουν μόνο στην Τουρκία αυτά - έτσι δεν είναι Χρύσανθε;

    Ο Φρουρός της Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι το θέμα του άρθρου απλώς επιβεβαιώνει, αυτό που όλοι λέμε εδώ και πολύ καιρό.
    Το Διαδίκτυο αποτελεί πλέον το νέο πεδίο των εικονικών μαχών που στόχο έχουν την επίδραση στους εγκεφάλους των αναγνωστών.
    Είναι μέρος μιας ψυχολογικής στρατηγικής τακτικής, για την οποία αποκλείω να μην έχει γνώση το βαθύ αλλά και το επίσημο Τουρκικό Κράτος.
    Αν αυτά τα κάνουν στις δυτικές χώρες, φανταστείτε τι θα γίνεται εδώ στην ελληνική μπλογκόσφαιρα.
    Σε πόσα σχόλια, ακόμη και στον Ινφογνώμονα, φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν σκοπίμως να επηρεάσουν την ελληνική γνώμη, να διασπείρουν την ηττοπάθεια, και να διασπάσουν την αντιτουρκική συλλογικότητα των Ελλήνων.
    Όμως για να μην ξεχνιόμαστε, τα ίδια και πιο "επιστημονικά", μιας και οι Τούρκοι είναι μπουνταλάδες, κάνουν και οι Ισραηλινοί με την ανύστακτη προπαγάνδα που επιχειρούν υπέρ των θέσεων της χώρας τους στο εξωτερικό. Η πληροφορία αυτή μάλιστα έκανε τον γύρο του διαδικτύου προ ολίγου καιρού. Συμβαίνει άλλωστε και εδώ στο ιστολόγιο να γνωρίζουμε κάποιους από αυτούς τους εν υπηρεσία Εβραίους σχολιαστές.
    Πολύ πιθανόν να κάνουμε και εμείς το ίδιο στο εξωτερικό υπέρ των δικών μας συμφερόντων.
    Όπως και αν έχει, τα πάντα σχεδόν έχουν μεταφερθεί πια στην οθόνη ενός υπολογιστή, ακόμη και οι ίδιοι οι πόλεμοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαχαμίκος ή Χασκί2 Απριλίου 2011 στις 11:11 μ.μ.

    Ο Χασκί έγραψε κατ' εντολήν των προϊσταμέμων και ομοϊδεατών του.
    Διαβάστε με προσοχή την τελευταία παράγραφο με ποιούς συνεργάσθη.
    Δεν σχολιάζω το ποιόν των ιδιοκτητών της Libération.

    Με λίγα λόγια μας έγραψε τι είναι εκείνο που κάνει νιάου-νιάου στα κεραμμύδια.
    Τον Χασκί περιμέναμε.


    Haski started his career in 1974 as a journalist for the Agence France-Presse (AFP), and was its correspondent in South Africa from 1976 to 1980. He then joined the staff of the daily Libération in 1981. At first responsible of the Africa section, he then was charged of its diplomatic section between 1988 and 1993. Haski went on a number of international assignments, corresponding from South Africa, Jerusalem (1993–1995), and China (2000–2005), and serving as head of the foreign correspondent division from 1995 to 2000. He was stationed in Beijing from 2000 through 2005, during which he posted a blog on the newspaper's website, Mon Journal de Chine ("My Journal from China"), which access was blocked by the Chinese authorities. During his time in China, he came across the diary of a schoolgirl in a remote province, which he edited and published in the West as The Diary of Ma Yan. From January 2006 to 2007, he was deputy chief-editor of Libération.

    In the turmoil of the crisis at Libération, he resigned from his functions in 2007 and co-founded, in March 2007, the Internet newspaper Rue 89, along with Arnaud Aubron, Michel Lévy-Provençal, Laurent Mauriac, Nicole Pénicaut and Pascal Riché. In September 2007, he also worked for Europe 1 radio.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο φρουρός της πρεσβείας, ποιά πρεσβεία εννοεί πως φρουρεί; του Ναϊρόμπι;
    Και ο Χρύσανθος, είναι ο "Ζήκος" το παραπαίδι του κυρ Παντελή;

    Έχε γούστο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Νίκο Βασιλάκη
    Εγώ πάντως πάντα είχα και έχω Κοσμοτε.
    Μεταβίβασα την παρατήρηση σου στον Σάββα, επειδή είμαι καθ'όλο αναρμόδιος για την επίλυση του θέματος.
    Κράτα όμως λίγα μπόσικα για την αναξιοπιστία μας....

    @ Απελλή
    Ναι οι Τούρκοι είναι μπουνταλάδες άκομψοι και ακόμη σόκαραν τον αξιοπρεπή ανταποκριτή της Μόντ. Καλά είναι να το μάθουν και αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εξαιρετικο το αρθρο δεν λεω, μονο που κατι του λειπει.
    Νομιζω οτι αν ο αρθογραφος διπλα στις εννοιες "τουρκια" και "τουρκικο κρατος" εβαζε "ισραηλογιαφκα" ή "ισραελοφωλια"
    (συγνωμη ρε εβραιοι μη σας τα ξανα-εξηγω) το αρθρο του θα ηταν πληρες.
    Εκτος και ειχε διατεταγμενες εντολες, τι να γραψη και τι οχι, απο αυτους που υπογραφουν τα εμβασματα του μισθου του.
    Και επειδη η επαναλλειψις ειναι "μητηρ μαθησεως" ξανα-αναρτω.

    ___________________________

    Εβραίοι χρήστες του Διαδυκτίου, που πληρώνονται για να διαδίδουν καί να υποστηρίζουν την Ισραηλινή προπαγάνδα!!!!!

    Από τον Jonathan Cook.

    Η παθιασμένη υποστήριξη του Ισραήλ εκφραζόμενη στην αρχή' «αντιμίλησε τους» (Talkback) και τμήματα από σχόλια ιστοσελίδων, στο ίντερνετ σε blogs, σε συζητήσεις στο Facebook και αλλού μπορεί να μην είναι η πραγματικότητα όπως θέλουν (οι Εβραίοι) να φαίνεται. Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ φέρεται να στρατολογεί ειδικές μυστικές ομάδες των οποίων το έργο θα είναι να «σερφάρουν» στο διαδίκτυο 24 ώρες την ημέρα και να διαδίδουν θετικά νέα για το Ισραήλ. Νεαροί Εβραίοι με γνώσεις στους υπολογιστές και στο ίντερνετ, κυρίως νέο-αποφοιτήσαντες από πανεπιστήμια, αλλά και νέο-αποστρατευθέντες από το στρατό του Ισραήλ και έχοντες γνώσεις ξένων γλωσσών, προσλαμβάνονται από την κυβέρνηση του Ισραήλ, να πλασάρουν εαυτούς σαν απλούς surfers ενώ στην ουσία υιοθετούν απόλυτα την γραμμή της κυβέρνησης του Ισραήλ, σχετικά με τη γενοκτονία που εξελίσσεται μπρος στα μάτια μας, στη Μέση Ανατολή.
    Η ύπαρξη μιας «διαδυκτιακής ομάδας πολέμου στο internet" ήρθε στο φως όταν εντάχθηκε στον προϋπολογισμό του υπουργείου εξωτερικών του Ισραηλ του τρέχοντος έτους. Περίπου 150.000 δολάρια έχουν προβλεφθεί, για το πρώτο στάδιο της ανάπτυξης (της ιδέας αυτής), με αναμενόμενη αυξημένη χρηματοδότηση για το επόμενο έτος.
    Ο Shturman, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος προπαγάνδας, (hasbara στα εβραίικα), του υπουργείου, παραδέχθηκε η ομάδα του θα εργάζεται με απόλυτη μυστικότητα.
    "Οι δικοί μας δεν θα λενε: "Γεια σας, είμαι από το τμήμα προπαγάνδας/ hasbara του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών και θέλω να σας πω το εξής".... «Ούτε θα παρουσιάζουν εαυτούς σαν ισραηλινούς ή Εβραίους», είπε. -"Θα μιλάνε σαν ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ιστολογίων και ως απλοί πολίτες, και θα σχολιάζουν με σχόλια που θα φαίνονται προσωπικά, αλλά θα πρέπει (τα σχόλια τους) να βασίζονται σε μια έτοιμη λίστα με τα μηνύματα που θα έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Εξωτερικών".
    Περίπου 50.000 ακτιβιστές αναφέρθηκε να έχουν κατεβάσει ένα πρόγραμμα που ονομάζεται 'Μεγάφωνο' που στέλνει ένα σήμα στους μεταξύ των υπολογιστές, όταν ένα άρθρο δημοσιεύεται κάνοντας κριτική στο Ισραήλ. - (Όταν συμβεί κάτι τέτοιο) Οι Εβραίοι πρέπει να βομβαρδίζουν το 'ύποπτο χώρο' του Ίντερνετ με παρατηρήσεις τους και σχόλια, που υποστηρίζουν το Ισραήλ...

    Όλο το άρθρο εδώ:

    http://avragioz.blogspot.com/2009/10/blog-post_8553.html

    Δειτε επισης και το υπ' αριθμον 2 ΥΓ. μου.
    Λετε να μη τα ξερη αυτα που αναφερω εγω ενας απλος πολιτης σχετικα με το "Εγχειριδιο της Χασμπαρα" ο δημοσιογραφος Χασκι;
    Αλλα και η μιση αληθεια ειναι μια μορφη προπαγανδας για ....ηλιθιους.




    Όμαδεον
    Λωριδα της Γαζας
    σκλαβωμενη απο εβραιους
    γενοκτονους εθνοκτονους
    Παλαιστινη


    ΥΓ. 1
    Ανοιξτε και δειτε.
    http://www.ifamericansknew.org/
    Αν ηξεραν και οι Ελληνες!
    Μιλαμε για εγκληματιες.

    ΥΓ. 2
    Το εγχειριδιο "Χασμπαρα" που χρησιμοποιουν οι οβριοι (κρατηστε το σε σκληρο δισκο γιατι θα το αποσυρουν) με ετοιμες απαντησεις φτιαγμενες απο το "ΥΠΕΞ" τους για τα εγκληματα της εβραιογιαφκας τους!!
    Ανοιξτε το πρωτο συνδεσμο (pdf) και απολαυστε "κοσερικια" προπαγανδα!
    http://whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/wujshasbara.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Όμως για να μην ξεχνιόμαστε, τα ίδια και πιο "επιστημονικά", μιας και οι Τούρκοι είναι μπουνταλάδες, κάνουν και οι Ισραηλινοί με την ανύστακτη προπαγάνδα που επιχειρούν υπέρ των θέσεων της χώρας τους στο εξωτερικό. Η πληροφορία αυτή μάλιστα έκανε τον γύρο του διαδικτύου προ ολίγου καιρού. Συμβαίνει άλλωστε και εδώ στο ιστολόγιο να γνωρίζουμε κάποιους από αυτούς τους εν υπηρεσία Εβραίους σχολιαστές."
    2 Απριλίου 2011 9:05 μ.μ.

    ΑΠΕΛΛΗ μην τους ξεβρακώνεις έτσι στη μέση της Πανεμιστημίου γιατί μπορεί να πάνε μέσα για προσβολή της δημοσίας αιδούς.
    Τουλάχιστον άφησε τους το σκουφί τους ώστε να μπορέσουν αν χρειαστεί να επικαλεσθούν θρησκευτικούς λόγους για το ξεβράκωμα τους.
    Εξ άλλου τι ξέρουν οι μπάτσοι από εβραιογιορτές.


    Ό άϋπνος Φρουρός της
    ισραελο-Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αρχιζουν να ξυπνανε μερικοι.


    - Η δράση της ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ εναντίον της Ελλάδας και του Ελληνισμού
    http://blog.antibaro.gr/2009/04/375

    - Ηλεκτρονικός πόλεμος κατά της Ελλάδας από τον τουρκικό στρατό
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/11/blog-post_4942.html

    - Probe reveals Ergenekon’s information warfare sites
    http://www.todayszaman.com/tz-web/detaylar.do?load=detay&link=166027

    - Ianus, "The fourth coup d'état : Ergenekon, youtube, ataturk"
    http://www.danielpipes.org/comments/163881

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Νίκο Βασιλάκη
    τις διαφημίσεις τις βάζει η γκούκλε, στην οποία ανήκει το δημιουργικό μέρος και η φιλοξενία του ιστολογίου, δεν τις βάζουμε εμείς.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ 2 Απριλίου 2011 11:28 μ.μ.

    Σχετικά με το "Ο Φρουρός της Πρεσβείας", υπενθυμίζω ότι είναι απλά ένα καλλιτεχνικό ψευδώνυμο που μου το έδωσε κάποιος εντελώς άσχετος με την έννοια της πληροφορίας - περιττό να αναφέρω πού δουλεύει... Είναι, όντως, φανταχτερό: εγώ να δεις πόσο γέλασα με την ασχετοσύνη του εν λόγω ειδικού - μετά βέβαια με έπιασε η κατάθλιψη αναλογιζόμενος τη θέση του...

    Έλεος πια, πόσες φορές θα το πω...

    Ο Φρουρός της Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Φρουρός της Πρεσβείας
    3 Απριλίου 2011 9:44 π.μ.

    -----------------

    Φρουρέ!

    Μάλλον ακόμη "προβληματίζεις" πολλούς!
    Επειδή δεν έχουν καταλάβει ποιος είσαι και τι πρεσβεύεις, θα τους βοηθούσες πολύ αν γινόσουν πιο σαφής....
    Όπως καταλαβαίνεις η λέξη "Πρεσβεία" στον Ινφογνώμονα είναι κατοχυρωμένη με πατέντα και υποδηλώνει μια συγκεκριμένη εθνική ταυτότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Α-

    «Πολλαπλασιάζοντας τις αντιδράσεις στα φόρουμ ή σε σχόλια άρθρων, μονοπωλοντας τον λόγο και δυσφημίζοντας αυτού των άλλων, ορισμένοι μαγκοφασίστες δίνουν την εντύπωση ότι αντιπροσωπεύουν τη γνώμη της πλειοψηφίας...»

    Έχουν άραγε αναρωτηθεί ποτέ οι μαγκοφασίστες αυτοί, αν οι σκοποί που υπηρετούν παίζοντας αυτόν τον εξευτελιστικό ρόλο, τελικά στρέφονται εναντίον των εαυτών τους ;

    Εντολοδόχοι οι ίδιοι μιας τακτικής προπαγάνδας, άρα τακτικής βασισμένης σε ψέμματα, ως άλλα υπάκουα δουλάκια των υψηλόβαθμων εντολέων τους, χάνουν την αξιοπρέπειά τους καταφεύγοντας σε υβριστικές ασυναρτησίες χαμηλότατου επιπέδου, παραληρηματικό ασύντακτο και ανορθόγραφο πολλές φορές λόγο στερούμενο επιχειρημάτων, και τελικά ρεζιλεύουν τον εαυτό τους προκειμένου να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των υψηλά ιστάμενών τους και των ιδεολογιών του ψεύδους και της βίας, που στρέφονται εναντίον όλων των λαών. Του επεκτατικού ισλαμοφασισμού, του τοκογλυφικού σιωνισμού, του ανθρωποφαγικού καπιταλισμού.

    Αναρωτήθηκαν ποτέ οι τούρκοι εκτελεστές αυτών των εντολών, αν έδινε δεκάρα τσακιστή ο κεμάλ για τις ορδές των φανατισμένων απεσταλμένων του, για αυτούς που μαύρισαν την ψυχή τους και υποβίβασαν τους εαυτούς τους σε κτήνη προκειμένου ο κάθε κεμάλ να εξυπηρετεί τα δικά του περίεργα συμφέροντα και να ικανοποιεί την άβυσσο της ψυχοπαθολογίας του ; Απόδειξη της πρόθεσης αυτής τα σημερινά λόγια του θλιβερού αχμέτ, ο οποίος με περηφάνεια είπε ότι δεν θα είχε πρόβλημα να «θυσιάσει» άλλους 100.000 τούρκους, για τα δικά του παρόμοια συμφέροντα, και αυτός...

    «Δίνουν την εντύπωση ότι αντιπροσωπεύουν τη γνώμη της πλειοψηφίας»... Για λίγο όμως... Γιατί ποια αλήθεια που να συνηγορεί υπέρ τους έχουν να υπερασπίζονται οι τούρκοι στα ιστολόγια του εξωτερικού ; Την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ή αυτής των Αρμενίων ; Τις ατελείωτες σφαγές στην Σμύρνη, τους διωγμούς στην Πόλη, τα παιχνίδια τους στην Θράκη, την κατοχή στην Κύπρο, τις απειλές, την αλαζονεία, τις φαντασιώσεις τους σχετικά με το Αιγαίο ; Έχει πήλινα πόδια το ψέμα. Σπάει κάποια στιγμή. Όσο το υπερασπίζονται, δεν θα προχωρήσουν ποτέ στο μέλλον, γιατί αντίθετα με αυτούς, οι υπόλοιποι λαοί ξέρουν, γνωρίζουν, θυμούνται, και μαθαίνουν όλο και περισσότερα καθημερινά.

    Και για ποιους τούρκους το κάνουν αυτό ; Για αυτούς που απομένουν όταν αφαιρεθούν οι πληθυσμοί των Κούρδων, των Αλεβιτών, των Ελλήνων που παραμένουν μεταμφιεσμένοι στην Τουρκία και των λοιπών μειονοτήτων ; Όταν ξυπνήσει το ψυχικό κύτταρο αυτών των ανθρώπων, τι θα απομείνει από το «έθνος» των τούρκων ; Ποιον προσπαθούν να πείσουν στο εξωτερικό της χώρας, όταν δεν μπορούν να είναι πειστικοί στο εσωτερικό της ;
    (συνεχίζω..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Β-

    Το νευρικό σύστημα της ανθρωπότητας, το διαδίκτυο, δεν αφήνει πολλά περιθώρια ψεύδους, για όποιον θέλει να ψάξει τα πράγματα όλο και περισσότερες αλήθειες αποκαλύπτονται καθημερινά. Οι λαοί είναι σε μια κατάσταση αφύπνισης σήμερα, και επιμένω ότι η κληρονομιά των Ελλήνων, η αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και σκέψη, όπως μοναδικά μπορεί να ορίσει τα πολιτικά συστήματα αλλά και την μεταφυσική σκέψη των ανθρώπων προς όφελος των λαών, δεν είναι κτήμα των Ελλήνων, δικό μας μόνο, αλλά ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα, σε όλους τους λαούς, και στους Τούρκους, και στους Εβραίους, σε όλους.

    Αν καταργηθούν οι ιδεολογίες του μίσους, του κέρδους και της βίας, οι λαοί μόνο όφελος θα έχουν, αντίθετα με την θλιβερή μειοψηφία που τους – και μας – κυβερνά σήμερα, η οποία είναι και η μόνη που απειλείται από αυτήν την προοπτική. Γι’ αυτό και οι ίδιοι οι μαγκοφασίστες θύματα της ανατροφής, της ιδεολογίας και των εντολέων τους είναι, και όσο γρηγορότερα το καταλάβουν, τόσο το καλύτερο γι’ αυτούς.

    Σε κάθε περίπτωση εμείς οι Έλληνες δεν προτιθέμεθα να λυγίσουμε εύκολα. Είναι άσχημα τα πράγματα σήμερα για εμάς, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, όμως, ότι κι αν έχουν βάλει στο μάτι οι σκοτεινοί της Γης, τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας, την γεωπολιτική της θέση, την Αλήθεια που κρύβεται στον Ελληνισμό - έστω κι αν πέτυχαν με δόλο να την κρύψουν από αρκετούς Έλληνες - δεν θα μας το πάρουν χωρίς μάχη σκληρή, χωρίς αντίσταση, χωρίς ατσάλινη αντίδραση !

    Όσο μας πολεμούν, μόνο Πόλεμο θα έχουν να περιμένουν. Στο διαδίκτυο, στο Αιγαίο, στο σύμπαν το ίδιο ! Μόνο απώλειες έχουν να περιμένουν, ας το καταλάβουν καλά αυτό. Η Ελληνική Ιστορία το διδάσκει αυτό, και σε εμάς αλλά και σε εκείνους, χωρίς περιστροφές και αμφιβολίες, αυτή που τους απειλεί τόσο πολύ, και προσπαθούν τόσο απελπισμένα να αλλοιώσουν. Χωρίς επιτυχία.

    Και κάποιες υπενθυμίσεις από Ευρωπαίους πολιτικούς :

    http://olympia.gr/2010/10/30/%CE%BF-nigel-farage-%CE%AD%CE%BE%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1/

    (στο 2ο αναρτημένο βίντεο, το 1ο στον χώρο των σχολίων, φαίνεται καθαρά η λογοκρισία της φασιστόσφαιρας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκεί απλά κλείνουν τα μικρόφωνα!)
    &

    http://olympia.gr/2010/12/06/%CE%BF-%CE%B1%CF%85%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%AD%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF/

    Και μία τελευταία υπενθύμιση,
    Αφιερωμένη σε όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες :

    http://www.youtube.com/watch?v=Qe4_U9gfCFI&feature=related

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία και την διαφωτιστική ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ευχαριστώ για τις εξηγήσεις.

    Μόνο μια τελευταία παρατήρηση :
    αφού έγραψα το μήνυμά μου και μετά η διαφήμιση εξαφανίστηκε.
    Δεν θέλω να είμαι κακόπιστος - μπορεί να είναι τυχαίο.

    Νίκος Βασιλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ 2 Απριλίου 2011 11:56 μ.μ.

    Κι εσύ την ίδια δουλειά κάνεις, για άλλους. Κι εσύ πληρώνεσαι για να αναρτάς άρθρα (που γράφουν άλλοι) και μάλιστα το συγκεκριμένο το έχεις αναρτήσει με διάφορα ψευδώνυμα πάνω από 50 φορές.

    Οι Ισραηλινοί έχουν και κάποια πρωτοτυπία. Τα τσιράκια των μουλάδων καμμία! Κρίμα στα ριάλια που σου δίνουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ ΑΠΕΛΛΗΣ

    Επειδή πολύς ντόρος έχει γίνει για ένα όνομα, παρόλο που έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν σημαίνει τίποτα, από τώρα το αλλάζω για να μην σας δημιουργούνται αυτές οι απορίες: θα βάλω ένα άλλο στην τύχη:
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/03/blog-post_9114.html?showComment=1301324152054#c4567408875412980268

    Επιμένω ότι το σημαντικό είναι αυτά που γράφω και όχι ποιός είμαι. Αν αυτά που γράφω δεν εξυπηρετούσαν το εθνικό συμφέρον, αν ήταν χαμηλού επιπέδου ή οτιδήποτε άλλο τέτοιας τυπολογίας, δεν θα είχε σημασία το όνομα αλλά το περιεχόμενο. Γιαυτό τον λόγο χαίρομαι που το επίκεντρο είναι κάτι τόσο ασήμαντο.

    ΥΓ1. Δεν ξέρω ποιός έχει τα πνευματικά δικαιώματα και ποιά Πρεσβεία εννοείς, αλλά εγώ είμαι Έλληνας - και μόνο αυτό. Δεν ανήκω σε κανένα απολύτως πολιτικό φορέα και, για να σταματήσει η οποιδήποτε υπόνοια που έχουν πετάξει μερικοί, η μόνη μου σχέση με κάποια γνωστή υπηρεσία είναι ο Μάκης. Ήμαρτον πια, δεν μπορεί κανείς να είναι μόνο πατριώτης και τίποτα άλλο, σκοτεινό ή περίπλοκο;
    (Συγγνώμη Χρύσανθε που είπα αυτή τη λέξη και σε έκανα να γελάσεις πάλι - τί να κάνουμε, υπάρχουν και τέτοιοι).

    ΥΓ2. Θα κερδίζαμε σαν χώρα πολύ περισσότερα εάν δίναμε προσοχή στο μήνυμα παρά στον αγγελιοφόρο. Απλά το μήνυμα θέλει σκέψη και, επειδή κάποιοι προβληματίζονται ότι έτσι θα φανεί το επεξεργαστικό τους έλλειμα, προτιμούν να το ρίχνουν σε συζήτηση καφενείου.

    ΥΓ3. Ο "προβληματισμός" πολλών δεν προέρχεται από το ποιός είμαι και τί πρεσβεύω αλλά από το ό,τι λέω αλήθειες οι οποίες είναι πολύ απλές αλλά και πολύ σκληρές μαζί. Επειδή έχουμε συνηθίσει να ακούμε ευφημισμούς ή διπλωματικές (προς το φιλοτομαριστικές) κουβέντες, ο λόγος μου ξενίζει. Τί να κάνουμε, έτσι είμαι: όποιος έχει στομάχι ας ακούσει και ας σκεφτεί τί μπορεί να πάρει από αυτά που λέω - όποιος θέλει, ας ψάξει γλύφτες αλλού.

    νέο ψευδώνυμο λοιπόν:
    Ministre plénipotentiaire
    (πω, πω, τί έχω ν'ακούσω από τους λυσσασμένους φίλους του Χρύσανθου...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑΕΛΛΗ καλά το υποψιαζόμουν εγώ.
    "Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός".
    Σε ζητάνε στα δωμάτια
    3 Απριλίου 2011 2:48 μ.μ. 3 Απριλίου 2011 2:52 μ.μ. για μαθήματα
    συντακτικού και ορθογραφίας.


    Ο τα Πάντα Παρτηρών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Ρίκα Κ

    Να ένα ξεχωριστό σχόλιο μέσα στο θέμα.
    Σ' ευχαριστώ θερμά και επειδή περιέχει πρωτότυπα στοιχεία που μας ενδιαφέρουν όλους, θα το αναρτήσω.
    Δεν πιστεύω να έχεις αντίρρηση.

    Μες στην Άγια Σοφιά θα βρεθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Κριστιάν

    Κι εγώ σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
    Ότι αποφασίσεις έχεις το ΟΚ από εμένα. Διατηρώ απόλυτη εμπιστοσύνη στον κ. Skal, τον Ινφογνώμονα, και όλους εσάς, γι’ αυτό και εδώ μόνο επιλέγω να σχολιάζω ότι με ενδιαφέρει αλλά και ότι με ενοχλεί, αν και εσχάτως κάποιοι/ες ενοχλούνται ιδιαίτερα από αυτό. Τους ευχαριστώ για την προσοχή που μου δείχνουν και τον χρόνο που μου αφιερώνουν, και τους εύχομαι περαστικά.

    Ραντεβού στην Άγια Σοφιά.
    Σε χαιρετώ, Ρίκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανωνυμε εβραιε υποστηρικτη και θιασωτη δολοφονων γυναικοπαιδων.
    (3 Απριλίου 2011 4:44 μ.μ.)
    Βλεπω οτι δεν διαβαζεις με ΠΡΟΣΟΧΗ τις αναρτησεις μου.
    Γραφω στο προτερο σχολιο μου:
    Και επειδη η επαναλλειψις ειναι "μητηρ μαθησεως" ξανα-αναρτω.
    Δεν αναρτω για σενα το 50 και 100 φορες ξανα-αναρτημενο κειμενο.
    Εσυ τα ξερεις αυτα και ο ρολος σου ειναι αν μπορεις να τα κατσουλοχωσης γιατι αυτη ειναι η αληθεια και ως γνωστον η αληθεια ειναι ο υπ' αριθμον ενα εχθρος των Φαρισαιων και Υποκριτων σαν και του λογου σου.

    Το αναρτω για νεους επισκεπτες (οπως ας πουμε ο/η Ρικα Κ.) που πιθανως δεν σας ξερουν τι μαγκοφασιτοκουμασια ειστε παριστανοντας τους "φιλελληνες και τους δημοκρατες" ενω στην ουσια ειστε οι αρχοντες του σκοτους και του αιματος, Ολοκαυτωνοντας γυναικοπαιδα στην Παλαιστινη με τα λεφτα των Ευρωπαιων και των Αμερικανων ενω παραλληλα με νομους που ουτε η χουντα δεν τολμησε να νομοθετηση προσπαθειτε να φιμωσετε την Φωνη του Δικαιου και της Ανθρωπιας για να συνεχισετε ανενοχλητοι τα εγκληματα σας.
    Ειστε αιωσφοροι κανονικοι δηλαδη.
    Καταλαβες ποια η διαφορα;

    Το αναρτω δε παντα ως Όμαδεον.
    Αν καποιος αλλος το αντιγραφει και το μεταφερει καπου αλλου ποσως με ενδιαφερει.
    Το αρθρο δεν ειναι ιδιοκτησια μου και ειναι γραμμενο απο τον δημοσιογραφο Τζοναθαν Κουκ ο οποιος ζει και εργαζεται στην Ναζαρετ της υποδουλης Παλαιστινης και ο οποιος αναφερει εγκυρα στοιχεια απο την "κυβερνηση" της ισραελογιαφκας σας. Δηλαδη αποκαλυπτει τον εμμισθο ρολο σας ανα την υφηλιο και γιαυτο μεσα απο τοσους σχολιαστες στην αναρτηση ΜΟΝΟ ΕΣΥ "ανωνυμε" νοιαστηκες να πεταχτης σαν ...να μην πω τι.
    Σταματα πια να κρυβεσαι εισαι στους παντες εδω μεσα τουλαχιστον ενας γνωστος αρουραιος.

    Πισω στην σκοτεινη και ρυπαρη τρυπα σου τωρα.




    Όμαδεον
    Λωριδα της Γαζας
    σκλαβωμενη απο εβραιους
    γενοκτονους εθνοκτονους
    Παλαιστινη


    ΥΓ. 1
    Ανοιξτε και δειτε.
    http://www.ifamericansknew.org/
    Αν ηξεραν και οι Ελληνες!
    Μιλαμε για ΤΟΥΣ εγκληματιες.

    ΥΓ. 2
    Το εγχειριδιο "Χασμπαρα" που χρησιμοποιουν οι οβριοι (κρατηστε το σε σκληρο δισκο γιατι θα το αποσυρουν) με ετοιμες απαντησεις φτιαγμενες απο το "ΥΠΕΞ" τους για τα εγκληματα της εβραιογιαφκας τους!!
    Ανοιξτε το πρωτο συνδεσμο (pdf) και απολαυστε "κοσερικια" προπαγανδα!
    http://whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/wujshasbara.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. νέο ψευδώνυμο λοιπόν:
    Ministre plénipotentiaire

    3 Απριλίου 2011 4:59 μ.μ.

    -----------------

    Τι να σου πω....εγώ προτιμούσα πάντως το πρώτο...είχε μια δυναμικότητα...το Ministre plénipotentiaire πολύ γραφειοκρατικό μου φαίνεται!

    -------------------

    @ Ο τα Πάντα Παρτηρών

    3 Απριλίου 2011 5:12 μ.μ.

    -----------------

    (;;;;;;!!!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΠΕΛΛΗ απλώς
    απ τα γραπτά εισχωρείς στο μυαλό του του/της συγγραφέα.



    Ο τα Πάντα Παρατηρών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. So, the new is Ministre Plénipotentiaire?
    Why you didn't leave it like it was before? Simple and plain?
    Christo Voulgaris, London, UK?

    Σε πιστεύαμε κι έτσι.
    Ενώ τώρα μας μπερδεύεις.



    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σοβαρα , Ομαντεοναρα ;

    >>...Το αναρτω για νεους επισκεπτες (οπως ας πουμε ο/η Ρικα Κ.) που πιθανως δεν σας ξερουν τι μαγκοφασιτοκουμασια ειστε παριστανοντας τους "φιλελληνες και τους δημοκρατες" ενω στην ουσια ειστε οι αρχοντες του σκοτους και του αιματος, Ολοκαυτωνοντας γυναικοπαιδα στην Παλαιστινη με τα λεφτα των Ευρωπαιων και των Αμερικανων ενω παραλληλα με νομους που ουτε η χουντα δεν τολμησε να νομοθετηση προσπαθειτε να φιμωσετε την Φωνη του Δικαιου και της Ανθρωπιας για να συνεχισετε ανενοχλητοι τα εγκληματα σας.
    Ειστε αιωσφοροι κανονικοι δηλαδη.
    Καταλαβες ποια η διαφορα;
    Το αναρτω δε παντα ως Όμαδεον...<<

    Εισαι γνωστος για το ποσο ευκολα ξεχνας και ψευδεσαι !

    Χαιρετισματα !

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ ΑΠΕΛΛΗΣ, Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ

    Δεν είστε ευχαριστημένοι με τίποτα! Και Βρασίδας να ήταν το καινούριο, πάλι κάτι θα βρίσκατε να γκρινιάξετε!

    Αν και όντως ακούγεται λίγο γραφειοκρατικό...

    ΥΓ. ΑΜΑΝ πια με τον Χρήστο Βούλγαρη και κάθε άλλο με τον οποίο προσπαθείτε να με ταυτοποιήσετε! Τί κόλλημα είναι αυτό;

    Ministre Plénipotentiaire

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ομαδεον
    Το αναρτω για νεους επισκεπτες (οπως ας πουμε ο/η Ρικα Κ.) που πιθανως δεν σας ξερουν τι μαγκοφασιτοκουμασια ειστε
    3 Απριλίου 2011 8:11 μ.μ.

    Μη την φωτογραφιζεις τοσο κοντα σου γιατι θα την καψεις.Ακου τι σου λεω.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΥΓ. ΑΜΑΝ πια με τον Χρήστο Βούλγαρη και κάθε άλλο με τον οποίο προσπαθείτε να με ταυτοποιήσετε! Τί κόλλημα είναι αυτό;

    Ministre Plénipotentiaire
    4 Απριλίου 2011 8:00 π.μ.

    Και να ξερεις οτι οι της επαρχιας κατοικουντες και αναλογα συμπεριφερομενοι πετροβολανε για να κατεβασουν καρπους και να ντερλικωσουν μονο τα δεντρα τους που εχουν καρπους,τα αλλα τα προσπερναν αδιαφορα.Θα το καταλαβεις με τον καιρο εδω μεσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΑΠΕΛΛΗ απλώς
    απ τα γραπτά εισχωρείς στο μυαλό του του/της συγγραφέα.



    Ο τα Πάντα Παρατηρών

    3 Απριλίου 2011 10:48 μ.μ.

    -------------------

    Γενικά είναι σωστό αυτό που λες!
    Όμως στην προκειμένη περίπτωση, που κολλάει;
    Το κείμενο της Ρίκας δεν λέει τίποτα περισσότερο από πράγματα αναμενόμενα και αυτονόητα.
    Εσύ που είσαι ο παρατηρητής, τι ακριβώς παρατήρησες;
    Για να καταλάβω δηλαδή...

    -----------------
    Ministre Plénipotentiaire

    @ 4 Απριλίου 2011 8:00 π.μ.

    Δεν είστε ευχαριστημένοι με τίποτα! Και Βρασίδας να ήταν το καινούριο, πάλι κάτι θα βρίσκατε να γκρινιάξετε!

    ------------------

    Φρουρέ, μη μας το κάνεις αυτό! Όχι!!
    Δεν μας φτάνει ο Αρχέλαος και ο Χαρίλαος, θα έχουμε και Βρασίδα τώρα;
    Μην τσιμπάς, μια χαρά ήταν το πρώτο σου όνομα, άσε τον Σαμουήλ να λέει!
    Όπως λες, το περιεχόμενο των γραφομένων σου μας ενδιαφέρει, τουλάχιστον εμένα!

    "ΥΓ. ΑΜΑΝ πια με τον Χρήστο Βούλγαρη και κάθε άλλο με τον οποίο προσπαθείτε να με ταυτοποιήσετε! Τί κόλλημα είναι αυτό;"

    Συμφωνώ!!!
    Και επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά προς Σαμουήλ και άλλους φίλους. Ο Βούλγαρης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ της γνωστής σπείρας και σίγουρα δεν είναι ο Φρουρός!
    Ο Βούλγαρης έχει μια ανεπανάληπτη, μοναδική και τελείως προσωπική γραφή, που δε γίνεται να μπερδευτεί με κάποιου άλλου (καλώς ή κακώς)!

    Όμως Φρουρέ, έχε το νου σου σε κάποιες "φιλικές" υπβολιμιαίες φωνές όπως ο-η 4 Απριλίου 2011 9:20 π.μ., που έχουν βγει για "στρατολόγηση" και νέες συμμαχίες!!!
    Είναι φανερό ότι ο ίδιος-α ανήκει στην κατηγορία των άκαρπων και δίχως ενδιαφέρον δέντρων ή στην καλύτερη περίπτωση εκείνων που κάποια "παλιόπαιδα" τους ρημάξανε ήδη τους τζούφιους καρπούς!!!

    Οι συκιές πάντως εξαιρούνται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ευχαριστω πολυ τον αγσπητο Απελλη για τα καλα του λογια.ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ δεν ξερω τον ministre Plénipotentiaire η οποιοδηποτε αλλον απο τους σχολιαστες εδω περα και εξαλλου εδψ περα δεν ειναι ιστοσελιδα γνωριμιων και οποιοσηποτε συνεχιζει αυτιο το παραμθακι περα απο οτι με ξεκαρδιζει στα γελια/με κανει να ανμφιβαλλω για την διανοητικη του υγεια αναλογα με την περιπτωση το μονο που καταφερνει ειναι να εκθετει τον ευατο του.Αν αυτο θελει τι να πω ορισμενοι ανθρωποι δεν διαφερουν απο τα λεμιγκ και απο οτι φαινεται ειναι οι χειροτεροι εχθροι του εαυτου τους καθως θελουν να διασυρονται/αυτολαταστρεγονται εγω παντως δεν ανκω δοξα τω Θεω σε αυτην την κατηγορια...
    ΠΡΟΣ ΑΞΙΟΤΙΜΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ Τα σχολια μου εδω και καμποσο καιρο συνοδευονται και με μια φωτογραφια "δια το γνησιον της υπογραφης".Οτιδηποτε σχολιο υποβαλεται στο ονομα μου ΧΩΡΙΣ την φωτοφραφια μου ΔΕΝ ειναι δικο μου και δεον οπως ΜΗ δημοσιευται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ο Βούλγαρης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ της γνωστής σπείρας και σίγουρα δεν είναι ο Φρουρός!
    apelis

    tous exis olous fakelomenous apelie
    kiriolektika zis mesa sto anxos mi sou xefigi kanenas.Megalo vitsio kai auto to diko sou re paidi mou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ 5 Απριλίου 2011 9:49 π.μ.

    tous exis olous fakelomenous apelie
    kiriolektika zis mesa sto anxos mi sou xefigi kanenas.Megalo vitsio kai auto to diko sou re paidi mou.

    -------------------------

    Αγαπητή,

    Κανένα άγχος!
    Πράγματι δεν μου ξεφεύγει κανένας, από αυτούς τουλάχιστον που υποπίπτουν στην αντίληψη μου, αλλά μην νομίζεις ότι καταβάλλω και καμία ιδιαίτερη προσπάθεια για αυτό!

    Το αστείο είναι, ότι ορισμένοι βλέπουν τον φάκελο ανοιχτό και μπαίνουν μόνοι τους μέσα!
    Μια μικρούλα λέξη, ένας απλός υπαινιγμός είναι αρκετά για να καταλάβω τις προθέσεις του και την "ταυτότητα" του γράφοντος.

    Ακόμη, είμαι σε θέση να καταλάβω και ποιος κρύβεται πίσω από την ανωνυμία ή πίσω από παραπλανητικά γκρίκλις, καλή ώρα!!
    Ο λόγος του καθενός αφήνει συγκεκριμένα ίχνη, σαν το δακτυλικό αποτύπωμα για όσους είναι παρατηρητικοί.
    Και εγώ, δόξα τω θεώ, είμαι εκ φύσεως παρατηρητικός. Για αυτό να προσέχετε!

    Εσύ τώρα μη χολοσκάς που είπα ότι ο Βούλγαρης δεν ανήκει στην γνωστή Εβραιοσπείρα. Είναι πολύς καιρός τώρα που το λέω και στους άλλους φίλους, ώσπου βγήκε και ο ίδιος και το αποσαφήνησε.
    Και να, τσουπ εσύ, σαν το σαλιγκάρι μετά από την βροχή!Τυχαίο; Δεν νομίζω!

    Το μοναδικό μου βίτσιο πάντως είναι να ξεσκεπάζω τους μασκαράδες και τους χαμαιλέοντες!

    ΟΚ, 4 Απριλίου 2011 9:20 π.μ.;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. 5 Απριλίου 2011 11:27 π.μ.

    Απελλη
    Σου περασε ποτε απο τον μικρο νου που διαθετεις οτι τα ιχνη μπορει να αφηνονται και σκοπιμα απο καποιους πολυ πιο εξυπνους απο εσενα για να σε οδηγησουν στην βρισια και φθορα σου μεσω πατημασιων συγκεκριμμενων.Δεν ηθελα να στο πω αλλα βλεπω οτι και τα συγκεκριμμενα και σκοπιμα ιχνη πατας και κοκορευεσαι,δηλαδη βλακας εις το διπλασιο.Για ξανασκεψου ποσο αθωος εισαι στην πραγματικοτητα και ρηξε λιγο τον τουπε σου γιατι με τον αθωο δεν βγαινει γελιο ενω βγαινει αφθονο με τον βλακα που κοκορευεται χωρις και να καταλαβαινει.
    Πιστευω να σου προσεφερα καποια εξυπηρετηση με την αναλυση αυτη βοηθωντας την μελλοντικη σου καριερρα σαν σχολιαστης του ινφογνωμονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Εγω συμφωνώ με τον πάντα αναλυτικό Αρχέλαο.
    5 Απριλίου 2011 1:53 μ.μ.
    Ministre Plénipotentiaire σου λεω!


    Φοιτητής ακτινολογικού και ραδιουργείας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ 5 Απριλίου 2011 4:25 μ.μ.

    Καλή η προσπάθεια κύριε/κυρία προβοκάτορα, αλλά παραμένει θλιβερή.

    Ministre plénipotentiaire

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Εγώ μόνο Χρήστο διαβάζω.....
    και Σιδηρούντιο.


    Φοιτητής ακτινολογικού και ραδιουργείας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @ 5 Απριλίου 2011 1:53 μ.μ.

    Αρχέλαε!!

    Άσπονδε "φίλε" μου!!!

    Πόσο αθώος εγώ και πόσο ένοχος εσύ!

    Ταυτόχρονα και πόσο ανόητος ώστε να παραδέχεσαι έμμεσα ότι μπορεί και να παρουσιάζεσαι ως Βούλγαρης, πράγμα που σίγουρα κάνεις με άλλα ονόματα!

    Όσο ταλέντο πάντως και να έχεις, δεν σε έχω ικανό να μπορείς να εμφανίσεις με πειστικό τρόπο πέρα από 2-3 κλώνους της αθλιότητας σου!

    Πόσο μάλλον τον Βούλγαρη που είναι περίπτωση πολυσύνθετη και θα απαιτούσε πολύ κόπο στο να αποδίδεται με διάρκεια και συνέπεια ο συγκεκριμένος του χαρακτήρας!!

    Δεν είσαι δα και ο .....Φαντομάς!!
    Ένας μικρός χαμαιλέων είσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. 5 Απριλίου 2011 9:56 μ.μ.

    βρε βλακοειδες ο ανθρωπος να σε βοηθησει προσπαθησε για να μη εκτιθεσαι συνεχεια και εσυ τον βριζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. 5 Απριλίου 2011 9:56 μ.μ.

    Ποτε μη λες "ποτε" για τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.