26/4/11

Τουρκία: Ναυπηγικό πρόγραμμα-μαμούθ με ιαπωνική συνεργασία

Πιστώσεις αλλά και σχέδια για την κατασκευή πλοίων μεταφοράς φορτίων θα παράσχει στην Τουρκία η ιαπωνική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Dow Jones Newswires, στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου προγράμματος της Τουρκίας να κατασκευάσει 100 τέτοια πλοία μέσα στην επόμενη πενταετία.


Οι δύο πλευρές αναμένεται ν α υπογράψουν σχετικό Μνημόνιο Κατανόησης στις αρχές του επόμενου μήνα. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, είναι η πρώτη φορά που η ιαπωνική κυβέρνηση αποφασίζει να παράσχει τεχνογνωσία σε μεγάλης κλίμακας ναυπηγικό πρόγραμμα άλλης χώρας και από τη συνεργασία αυτή φιλοδοξεί να ενισχύσει τις εξαγωγές μηχανολογικού εξοπλισμού και κινητήρων.

Οι ιαπωνικές πιστώσεις θα προέλθουν από την Japan Bank for International Cooperation.

Το συνολικό κόστος του τουρκικού προγράμματος, για τη ναυπήγηση 100 πλοίων μεταφοράς φορτίου βασισμένων στο ίδιο κατασκευαστικό σχέδιο, υπολογίζεται σε 800 εκατ. δολάρια.


Πηγή:www.capital.gr

5 σχόλια:

  1. κακά μαντάτα για τους έλληνες εφοπλιστές

    αλλά και για την εξωτερική πολιτική καθώς ένα ατού στις διαπραγματεύσεις για τις θάλασσες (ΑΟΖ κλπ) είναι πως είμαστε παγκόσμια υπερδύναμη στη ναυτιλία.

    σε λίγο ένα τάνκερ θα στοιχίζει όσο ένα βυτιοφόρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ξερεις τι ελπιζω ανωθι φιλε ; να τα σκατωσουν με τα τσαλιμια τους και τα διπλοτριπλοπαζαρα και να τους παρουμε την παραγγελια για ενα κομματι ψωμι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ ένα βλέπω: Η Τουρκία προχωρά, ενώ η Ελλάδα μένει απελπιστικά πίσω. Έχει ήδη φύγει πολύ μπροστά σε όλους τους τομείς. Πριν 40 χρόνια ακόμη, καμαρώναμε πόσο προηγμένοι ήμασταν σε σχέση με τους "μπουνταλάδες" γείτονές μας. Έκτοτε, ήλθαν τα πάνω κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενώ εμείς μας(τους) έδωσαν οι κινέζοι χαμηλότοκο δάνειο πέντε δίς για να πάνε να τα φτιάξουν εκεί, δυστυχώς χάσαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου Γιώργο πορδηπουργάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.