17/4/11

Eλλάδα: Για να έρθει η πραγματική αλλαγή, πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα μας,

 Ιδιαίτερη αναφορά στην οικονομική κρίση, αλλά και στην έξοδο από αυτή έκανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, από το Μεσολόγγι, όπου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 185η επέτειο από την ηρωική έξοδο των "Ελεύθερων Πολιορκημένων".

 «Για να έρθει η πραγματική αλλαγή, πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα μας... Όχι να ενοχοποιηθούμε, ούτε να θυματοποιηθούμε. Να συνειδητοποιήσουμε ότι εθνικό είναι το αληθές, όπως είπε ο μεγάλος μας ποιητής (Διονύσιος Σολωμός), ακόμη και αν πρόκειται για μια αλήθεια άβολη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την αντιφώνησή του προς τον δήμαρχο Μεσολογγίου, Πάνο Κατσούλη, στο επίσημο γεύμα.

 «Πολλά δεν εξαρτώνται από εμάς, αλλά από τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι ηγεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάποια, όμως, αποτελούν αποκλειστικά δική μας υποχρέωση», τόνισε ο κ. Παπούλιας και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον εκσυγχρονισμό του κράτους, την εξυγίανση των δημοσιονομικών, την καταπολέμηση της μαύρης οικονομίας, την εμπέδωση κανόνων διαφάνειας, ισονομίας και ισοπολιτείας, την αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτείας.

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει αλλαγές, που λίγο καιρό πριν φαίνονταν αδιανόητες. Κάποιες από αυτές τις χαρακτήρισε «οδυνηρές ή άδικες» και κάποιες άλλες «αναγκαίες και δίκαιες.»

«Ας αναλογιστούμε, αν έχουμε προσφέρει το μέγιστο των δυνατοτήτων μας στον τόπο μας, αν είμαστε κοντά σε εκείνους τους ελεύθερους ανθρώπους που έβαλαν πάνω από τη ζωή τους την «Ιερή Πόλη» του Μεσολογγίου, την πατρίδα όλων μας», επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ έδωσε έμφαση στη συλλογικότητα επαναλαμβάνοντας ότι «είναι ώρα, για όλους μας, να κοιταχτούμε στον καθρέφτη. Δεν αρκεί απλώς ο καταλογισμός ευθυνών στους απέναντι ή η καταγγελία για τα σκουπίδια του γείτονα, όταν και το δικό μας σπίτι όζει.»

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της εξόδου έγιναν κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, λόγω της βροχής. Το πρωί εψάλη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και στη συνέχεια ξεκίνησε η πομπή προς τον κήπο των Ηρώων, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στον τύμβο των Ηρώων.http://www.e-typos.com/

34 σχόλια:

  1. «Για να έρθει η πραγματική αλλαγή, πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα μας......αυτό, μεταξύ άλλων πολλών , είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Μεσολόγγι . Παρακολούθησα την παρέλαση και παρατήρησα πως κυριαρχούσανε δύο κατηγορίες παρελαυνόντων Συλλόγων !
    Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και οι Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι.
    Για να καταλάβω την διαφορά ανέτρεξα σε διάφορες πηγές οι οποίες αποδίδουν στο ρήμα εκπολιτίζω τις ακόλουθες έννοιες:
    -μεταφέρω τα επιτεύγματα ενός (θεωρούμενου) πιο ανεπτυγμένου πολιτισμού σε έναν λαό που θεωρείται απολίτιστος ή καθυστερημένος
    -μετατρέπω κάποιον άγριο σε πολιτισμένο
    Αυτό, ακριβώς, είχα και εγώ στο μυαλό μου!
    Μάλιστα πρέπει να ομολογήσω πως το φαινόμενο αυτό, γιατί περί φαινόμενου πρόκειται, κάποιοι να θεωρούν τους συγχωριανούς τους , τους συμπατριώτες έχοντες ανάγκη «εκπολιτισμού» κυριαρχεί σε όλη την Ελλάδα.
    Τα καταστατικά αυτών των συλλόγων, των "Εκπολιτιστικών" συντάσσονται από νομικούς εγκρίνονται από δικαστικούς και στις πλείστες περιπτώσεις έχουν μέλη, αν δεν πρωτοστατούν, καθηγητές δάσκαλοι και πολίτες από κάθε επιστημονικό κλάδο.
    Τι είδους «Κουλτούρα» κρύβεται πίσω από τέτοιες «προχειρότητες» ? Είναι άραγε ακίνδυνες και χωρίς συνέπειες ή είναι η βάση μιας «επιδερμικής» στάσης πολιτισμού που την ξεπερνάμε αβασάνιστα όπως τόσα άλλα?
    Κατά τα άλλα η παρέλαση ήτανε άψογη και έδειξε πως υπάρχει μια Ελλάδα που τιμά την ιστορία της και θυμάται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο αξιότιμος Κύριος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας πότε έκανε το παραμικρό από αυτά που κηρύττει σήμερα? Που να προλάβει! Όλο έτρεχε να λέει ΝΑΙ σε ότι ήθελαν οι Ευρωπαίοι. Αυτός μας έτυχε, τι να κάνουμε! Πάει πακέτο με τον αμερικανό που έχουμε για Προθυπουργό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσωπικά με έχει μπερδέψει ο κύριος Πρόεδρος. Μήπως επηρεάστηκε από τον Ομπάμα; Για ποια αλλαγή μας μιλάει; Μήπως για την αλλαγή στην «αλλαγή» που έφερε το ΠΑΣΟΚ από το 1981 (εκσυγχρονισμό του κράτους, καταπολέμηση της μαύρης οικονομίας, εμπέδωση κανόνων διαφάνειας, ισονομίας και ισοπολιτείας και την αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτείας); Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, επειδή το εμπόδιζε η συντηρητική «πατριδοκτόνος» Νέα Δημοκρατία (που απέτυχε στη δική της αλλαγή), δεν κατάφερε αυτά το 30 χρόνια να κάνει την αλλαγή, χρειάζεται ακόμη μισό αιώνα για να το πετύχει.
    Είναι ώρα για τον κύριο Πρόεδρο να κοιταχθεί στον καθρέφτη. Δεν αρκεί μόνο να μέμφεται τον λαό που προτίμησε τον καναπέ από την κάλπη στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές. Πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του γιατί υπήρξε ενεργό μέλος του παρηκμασμένου πολιτικού κατεστημένου, δηλαδή της πολιτικής ελίτ που αποδίδοντας το «μέγιστο των δυνατοτήτων» της οδήγησε την πατρίδα μας στην καταστροφή. Επίσης για να προστατεύσει το θεσμικό του ρόλο θα πρέπει άμεσα να απαντήσει στις πρόσφατες καταγγελίες μερίδας ακαδημαϊκών (Κώστα Μπέη και Γιώργο Κασιμάτη) και να δικαιολογήσει τις υπογραφές που έβαλε στο «αντισυνταγματικό Μνημόνιο».
    Εκτός εάν έχουμε ήδη φθάσει στην εποχή όπου τα περισσότερα «δεν εξαρτώνται από εμάς, αλλά από τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι ηγεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ή και κάποιοι άλλοι, πλην του ελληνικού λαού. Εάν ισχύει αυτό τότε το καλύτερο που μπορεί να κάνει ο κύριος Πρόεδρος είναι να παραιτηθεί. Τι να κάνουμε. Ορισμένες φορές η αλήθεια είναι «άβολη».

    Ένας αντιπαραγωγικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είδα τό ελικόπτερο νά κατεβάζει τόν Πρόεδρο τής Δημοκρατίας στό οχυρό Ρούπελ!
    Ρίγη συγκίνησης διαπέρασαν τό σώμα μου,όταν παρουσίασαν όπλα οι οπλίτες!
    Κάπου εκεί αιωρείτο καί η ψυχή τών ηρώων τού οχυρού!
    Αιώνιοι φύλακες τών "Θερμοπυλών"!
    Κάπου εκεί αθέατη καί η Ψυχή τού προγόνου μου,χαμογελούσε από αγαλλίαση!Επιτέλους ήλθαν,δέν πεθάναμε!Μνήμη!Αναμνηση!Χρέος!
    Ο Κήπος τών Ηρώων γιόρτασε,γιατί ενώθηκαν στήν γιορτή οι ζωντανοί καί οι πεθαμένοι Ήρωες!
    "Μεσολόγγι,ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ"
    ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

    Γράφει ο Κολοκοτρώνης στήν Δημηγορία του προς τούς μαθητές:
    " . . .Εις αυτήν τήν δυστυχισμένη κατάσταση μερικοί από τούς φυγάδες(Έλληνες)γραμματισμένους εμετάφραζαν καί έστελναν εις τήν Ελλάδα βιβλία.Καί εις αυτούς πρέπει νά χρωστάμε ευγνωμοσύνη,διότι ευθύς οπού κανένας άνθρωπος από τό λαό εμάνθανεν τά κοινά γράμματα,εδιάβαζεν αυτά τά βιβλία,καί έβλεπε ποίους είχαμε
    π ρ ο γ ό ν ο υ ς,τί έκαμε ο Θεμιστοκλής*,ο Αριστείδης,καί άλλοι πολλοί παλαιοί μας,καί εβλέπαμε καί εις ποίαν κατάσταση ευρισκόμεθα τότε . . ."

    *Ο Κολοκοτρώνης γνώριζε τούς προγόνους μας καί τόν μεγάλο Πολιτισμό τών Ελλήνων!Τά μάρμαρα!
    Οι σύγχρονοι αστυνομικοί καί μάλιστα αξιωματικοί,δέν τόν γνωρίζουν;
    Καί δέρνουν ανυπεράσπιστους φιλήσυχους Πολίτες,πού υποστήριζαν τά "μάρμαρα"τών προγόνων μας στό Θησείο;
    Αίσχος!
    Αιδώς!
    Καταισχύνη!
    Όταν τό είδα σήμερα περί ώραν 2300 ημέρα Κυριακή ,σέ Τ/Ο σταθμο εξαγριώθηκα . . .τόσο πολύ,μά τόσο πολύ,γιατί αυτά τά όργανα Τάξεως,όποιες εντολές καί νά εκτελούσαν,έπρεπε νά είναι "Άγγελοι"όταν πλησιάζουν αρχαιολογικούς χώρους,γιά τούς οποίους έχυσαν το αίμα τους ο "Γέρος"καί ο Νικηταράς!!!κ.ά.....
    Ντρέπομαι πού υπηρέτησα στίς ε
    Ειδικές Δυνάμεις!(1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών,και Γ'Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών τό '74)!!!
    Εάν δέν τιμωρηθεί παραδειγματικά ο Αξιωματικός τής Αστυνομίας ,θά φέρουν τό ανάθεμα όσων Ελλήνων είναι σκεπτόμενοι καί ελευθερόψυχοι,οι αρμόδιοι τής Κυβέρνησης.
    Εάν είμουν εκεί δέν ξέρω πώς θά ενεργούσα!Μήν μάς πατάτε . . .τήν ελληνοσύνη μας!Ως εδώ,ΆΛΤ!

    ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αλλαγή της κουτούρας πρνάει απ΄ΕΔΩ!! με μια υπογραφή στο ..
    Σκύρος- σκάνδαλο Μ.Μ Λαύρας, http://www.gopetition.com/petition/44615.html

    Ο καθείς και τα έργα του, “συν Αθηνά και χείρα κίνει”

    ορίστε η μήνυση ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ και του Μνημονίου στη Χαλκίδαhttp://zoidosia.blogspot.com/p/blog-page_21.html

    Και μη ξεχνάμε, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. βρήκαν τον κοινό τους Δήμαρχο! (ή διαπλεκόμενο τους?)
    http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/26863

    Αν όντως ΚΑΙ ο Πάγκαλος έχει βοσκοτόπια, όπως κι άλλοι βουλευτές,
    http://journal-arpaxtes-2008.blogspot.com/2010/12/kontra-tv.html προσέξτε το σημείο (1΄30")
    ΤΟΤΕ ΕΞΗΓΕΙΤΕ και το ΓΙΑΤΙ σχετικό μήνυμα που του έστειλα για παρέμβασή του, σαν αντιπρόεδρος της βουλής, ξέπεσε στον κάλαθο των αχρήστων!Αλλά και εξηγείτε γιατί αυτή η απέραντη σιωπή για της εξέλιξη της Εισαγγελικής εντολής ΕΡΕΥΝΑΣ κι απόδοσης ευθυνών για το σκάνδαλο της Μ.Μ. Λαύρας στη Σκύρο!


    http://www.antinews.gr/2009/07/21/9144/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να μην ξεχάσουμε ΠΟΤΕ ότι ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Στεφανόπουλος κάλεσε στις τελετές του Μεσολογγίου το 2004 τους Κύπριους να ψηφίσουν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν! Για ξέρουμε ποιος είναι τι. Είπε: "Καλώ τους Κυπρίους να ψηφίσουν με την λογική και όχι με το συναίσθημα" Ο νοών νοείτω. Αναρωτιέμαι τι πήγε να κάνει στο Μεσολόγγι; Εκεί που προτίμησαν να κάνουν τρελλή έξοδο παρά να λογικευτούν και να παραδοθούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η μεγάλη αξία τής Ιστορικής Μνήμης!
    Σήμερα πού η σύγχρονη κοινωνία βάλλεται από τίς "αγορές"καί τούς υλιστικούς αριθμούς,ήλθε στο Φώς ένα μ ν η μ ε ί ο ύψιστης καί ανεκτίμητης
    α ρ χ α ι ο λ ο γ ι κ ή ς αξίας!
    Τού μεγάλου Ελληνικού Πολιτισμού,ο Βωμός τών" Δυώδεκα θεών",στό Μοναστηράκι ενδιάμεσα μέ τό Θησείο,κάτω από τής γραμμές τού Ηλεκτρ.Σιδηροδρόμου!
    Σημείο μηδέν(0),μετρησις τών αποστάσεων από τήν Πόλιν τών Αθηναίων,όπως αναφέρει ο Ηρόδοτος,καί μάλιστα τής Πίσας,δίπλα από τό ιερό τής Ολυμπίας ,"Πισάτις χώρα".
    "έστι δέ οδός ες Ηλίου πόλιν θαλάσσης άνω ιόντι παραπλησίη τό μήκος τής ές Αθηναίων οδώ τή από δυώδεκα θεών τού βωμού φερούση ές τε Πίσαν*καί επί τόν νηόν τού Διός τού Ολυμπίου,σμικρόν τι τό διάφορον εύροι τις άν λογιζόμενος τών οδών τουτέων,τό μή ίσας μήκος είναι ού πλέον πεντεκαίδεκα σταδίων,η μέν γάρ ες Πίσαν εξ Αθηνέων καταδεί πεντεκαίδεκα σταδίων {ως}μή είναι πεντακοσίων καί χιλίων,η δέ ές Ηλίου πόλιν από θαλάσσης πληροί ές τόν αριθμόν τούτον".(ΕΥΤΕΡΠΗ,7.1-2,ΗΡΟΔΟΤΟΥ)"
    {Υπάρχει θαλάσσιος δρόμος,γιά όποιον κινείται πρός νότον,καί η απόσταση έως τήν πόλιν τού Ηλίου(Απόλλωνος),είναι περίπου όση η απόσταση,από τήν πόλιν τών Αθηνέων,τού δρόμου πού οδηγεί μέχρι τής πόλεως τής Πίσας,από τού "βωμού τών δώδεκα θεών"μέχρι τού ναού τού Ολυμπίου Διός(στήν Ολυμπία)....."

    *Πίσα,αρχαια πόλη κοντά στό ιερό τής Ολυμπίας,μέ ένδοξο Μυκηναικό παρελθόν,παρά τόν Αλφειό ποταμό τής Αρκαδίας.Βασιλιάς της υπήρξε ο Οινόμαος!Πρίν τήν επάνοδο τών Δωριέων,οι Αρκάδες Αχαιοί,εξουσίαζαν τόν χώρο τού ιερού τής Ολυμίας,καί λάτρευαν τήν θεά Γαάι(Γά,Γή!) . . .
    "Επικούρειος Απόλλων,ναός στίς Βάσσες Αρκαδίας,μνημείον παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς,πού αφέθηκε στήν φθορά τού χρόνου...λόγω οικονομικής δυσκολίας!
    ΕΛΕΟΣ!

    Πολύβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Ταχίρ Παπούλιας ήταν ένας Αλβανός Οπλαρχηγός που συμμετείχε στην εκστρατεία των Τούρκων στην Δυτική Ελλάδα εναντίον των Ελλήνων!
    (Ψάξτε το)

    Ο απόγονος του τώρα προϊσταται με ταρατατζούμ και ταρατατζάμ στον εορτασμό της Εξόδου της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τους αγαπητούς διαχειριστές, για ποιο λόγο στην ανάρτηση για τον βωμό των 12 θεών δεν υπάρχει η δυνατότητα δημοσίευσης σχολίου;

    Σημειωτέον δε, ότι υπήρχαν ήδη 3 σχόλια και ένα δικό μου, εν συνόλω 4 δηλαδή, τα οποία δεν εμφανίζονται!

    Μάλλον τα έφαγε η μαρμάγκα!!
    Πάντως δεν είναι και ό,τι καλύτερο να αφιερώνεις 10 λεπτά για να γράψεις ένα σχόλιο και αυτό να μην αναρτάται!
    Αν υπάρχει κάποια απάντηση για αυτό, θα χαιρόμουν ιδιαίτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΠΕΛΛΗΣ
    18 Απριλίου 2011 10:02 π.μ.
    ..Ο Ταχίρ Παπούλιας ήταν ένας Αλβανός Οπλαρχηγός ..Ο απόγονος του τώρα προϊσταται με ταρατατζούμ και ταρατατζάμ...

    Ποιος διαβολος νομιζειςοτι εισαι και τι παριστανεις που σε ενοχλησε και ο Προεδρος της Ελληνικης Δημοκρατιας επειδη ανεφερε οτι για να αλλαξουν τα πραγματα πρεπει στην Ελλαδα να αλλαξωμε κολτουρα.
    Φυσικα δεν απευθυνονταν σε ατομα του δικου σου φυραματος αλλα στο συνολο των υπολοιπων Ελληνων που καταλαβαν τι εννοουσε ο Προεδρος.
    Και ο Οδυσσεας Ανδρουτσος οπλαρχηγος του Αλη Πασσα ητανε.Εχεις να πεις τιποτα και για αυτον????????/ Οξω απο 'δω ρε γελοιοι ανθεληνες.Αρκετα ρε αρχιβλακα.Ξου απο 'δω.Κριτη των παντων, γελοιε τυπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο υποτιθέμενος ανώτατος άρχοντας της Ελλάδας, ο οποίος εδέχθει από την προκάτοχο του τα περί απώλειας της εθνικής μας κυριαρχίας, μας προτρέπει να αλλάξουμε και την κουλτούρα μας.
    Να την αλλάξουμε και να ασπαστούμε τι Κε πρόεδρα???? την κουλτούρα των γερμανών? των αμερικάνων? των άγγλων? των μάο μάο?????
    Ποια κουλτούρα σας βολεύει Κε πρόεδρα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απελλή
    μόλις είδα ότι εκτροχιάζεται η κατάσταση, έβαλα πρόβλεψη να μην επιτρέπεται η ανάρτηση σχολίων.
    Έπρεπε να το έχω κάνει από την αρχή.
    Έτσι δεν θα κρύβονταν και τα σχόλιά σου, τα οποία πάντως είναι εκεί, αποθηκευμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αρχελαος

    Δεν νομίζεις ότι είναι σχήμα οξύμωρο να κατηγορεί ένας υβριστής σαν εσένα κάποιον άλλο συνσχολιαστή ως -κριτή-;

    Δεν είναι ανάγκη να το κάνουμε πάλι γήπεδο εδώ μέσα.

    ΥΓ
    Που χάθηκε ρε παιδιά ο Τζίμης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κατά αρχήν προς τον ευγενικό Σάββα

    τα οποία πάντως είναι εκεί, αποθηκευμένα.

    -------------------
    Αγαπητέ Σάββα, εντάξει είναι αποθηκευμένα, αλλά επί της ουσίας δεν προσφέρει τίποτα αυτό.
    Πάντως, μέχρι και το δικό μου σχόλιο τα πράγματα ήταν ακόμη ομαλά.
    Δεν ξέρω τι έγινε μετά. Τέλος πάντων εσύ ξέρεις και σε ευχαριστώ που απάντησες.

    ------------------

    Προς ξεφωνισμένη παλιόγρια!

    1. Αυτός ο Πρόεδρος δεν είναι δικός μου Πρόεδρος και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ για πολλούς-πολλούς ακόμη Έλληνες!

    2. Αυτός ο Πρόεδρος του Ψευτορωμαίικου είναι Πρόεδρος ελαχίστων πλέον Ελλήνων (και Εβραίων) εξεχόντως βολεμένων, πουλημένων και προσκυνημένων στον Γιαχβέ της Μούντις και της Γκόλντμαν Ζακς και στην Σάρα και την Μάρα του κακού συναπαντήματος σας!

    3. Αμφισβητείς τα ιστορικά στοιχεία περί Ταχίρ Παπούλια;
    Μην το κάνεις. Θα εκτεθείς!!

    4. Δεν είμαι κριτής των πάντων, αλλά μόνο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ.
    Τούτο σημαίνει, όπως σου το έχω ξαναπεί Εβραιομασόνε, ότι θα σου αλλάζω τα φώτα όποτε θα μου δίνεις δικαίωμα!

    5. Μην γίνεσαι "ελληνικότερος" των Ελλήνων, δεν περνάει το κόλπο.

    6. Η κουλτούρα που πρέπει να αλλάξει δεν θα σου αρέσει, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να πάρεις πόδι με κλωτσιά από την Ελλάδα!
    Αυτό που χρειαζόμαστε είναι αλλαγή κουλτούρας στην ψήφιση των πολιτικών! Μόνο τότε θα απαλλαγόμασταν από Προέδρους τύπου Παπούλια.

    7. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να ψηφίζεται απευθείας από τον Λαό.

    8. Όχι μόνο ο Ανδρούτσος, αλλά και ο Καραϊσκάκης, ο Μπότσαρης και άλλοι ήταν στην υπηρεσία του Αλή Πασά! Άρα τι εννοείς με αυτό;
    Ο Ταχίρ Παπούλιας ήταν ΑΛΒΑΝΟΣ ή όχι;
    Πολέμησε εναντίον των Ελλήνων ή όχι;

    Άντε τώρα παλιόγερε!
    Μάζεψε το πεσμένο σου "καναρίνι" και γύρνα στην τρύπα σου!
    Και άσε τις πατριωτικές ατάκες γιατί Εβραίος με φουστανέλλα μόνο γέλιο προκαλεί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. o παπουλιας αποδεικτικε αναξιος του της θεσης του.
    με λυπη το λεω.
    αναξιος διοτι το μνημονιο ειναι αντισυνταγματικο και αυτος ως προεδρος της δημοκρατιας ειχε ευθυνη να υπερασπισει το συνταγμα.
    δεν θελω να ειμαι απολυτως,τα γεγονοτα ομως αυτο δειχνουν.

    Α.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απελι
    Κατα αρχας κατα την συνηθεια σου πρωτα εγλειψες τον διαχειριστη και μετα επεσες στο γνωστο σου υβρεολογιο.Θα πρεπει καποτε οι διαχειριστες να σου τονισουν οτι πρεπει να αρχισεις να κανεις σχολια πραγμα που εισαι ανικανος να κανεις και μετα οτι τις βρισιες σου να τις απευθυνεις στο χριστεπωνυμο σκυλολογι σου που ειναι ιδιο μαζι σου γιατι απεναντι μου δεν εισαι ουτε μια τριχα απο τα αρ.....α μου.Αν το καταλαβεις αυτο θα σου λυθουν τα περισσοτερα απο τα προβληματα σου σκουριασμενο κονσερβοκουτι που μονο για κλωτσιες εισαι φασισταριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καιρός ήταν να δείξεις το πραγματικό σου πρόσωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Που χάθηκε ρε παιδιά ο Τζίμης;
    18 Απριλίου 2011 11:54 π.μ.

    Εδω ειμαι και παρακολουθω τα παντα
    απο την πρεσβεια οπου εχω το μπαρ και πουλαω γιαουρτια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Είδα τό ελικόπτερο νά κατεβάζει τόν Πρόεδρο τής Δημοκρατίας στό οχυρό Ρούπελ!
    Ρίγη συγκίνησης διαπέρασαν τό σώμα μου,όταν παρουσίασαν όπλα οι οπλίτες!
    Κάπου εκεί αιωρείτο καί η ψυχή τών ηρώων τού οχυρού!Αιώνιοι φύλακες τών "Θερμοπυλών"!
    ΑΡΚΑΣ
    18 Απριλίου 2011 12:36 π.μ.

    Σε συγχαιρω ΕΛΛΗΝΑ για το σχολιο σου.Διοτι ο εκαστοτε Προεδρος της Δημοκρατιας ασχετα απο που προερχεται απο την στιγμη που θα εκλεγει σαν τετοιος εκπροσωπει συνολο το Εθνος και πρεπει να τον σεβομαστε απο την στιγμη που θα ονομαστει Προεδρος Δημοκρατιας.Δεν ειναι μονο ο σεβασμος σε ενα Προεδρο αλλα σεβασμος προς τους Θεσμους της Ελλαδας και στην ιδια την Ελλαδα.Διαφορετικα διαρηγνιεται
    η ιδια η ενοτητα του συστηματος που λεγεται Ελληνικο Εθνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ...Αυτό που χρειαζόμαστε είναι αλλαγή κουλτούρας στην ψήφιση των πολιτικών...
    απελις

    Για την δικη σου κολτουρα-καρικατουρα αναφερθηκε ο προεδρος.
    Ασε τους πολιτικους γιατι αυτοι ειναι επιλεγμενοι στα δικα σου προτυπα για να σε εκφρασουν.Τι να σου φερουν εσενα ηλιθιε,κανενα ελβετο η σκανδιναυο.Βλεπουν ποιος εισαι και αντιστοιχα βρωμοσκυλα σαν την μαπα σου προωθουνε.Κοιταξου στον καθρεφτη.Η τους εχεις σπασει ολους για να μη σου δειχνουν τα χαλια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. δεν εισαι ουτε μια τριχα απο τα αρ.....α μου.

    -------------------------

    Χαχαχαχαχαχαχα!

    Έχεις και "από τέτοια" ρε, μαραμένε Αρχέλαε;;;

    Χαχαχαχαχα!!

    Και εγώ που νόμιζα ότι είχες ξαλαφρώσει πια από τα "βάρη" του "καναρινιού" σου!

    Να είσαι καλά που με έκανες και γέλασα!!

    Βάλτα τώρα μέσα στο γουδί και χτύπα τα με το γουδοχέρι να κάνεις σκορδαλιά!!!



    ΥΓ: Όπως φέρεσαι σου φέρονται.

    1. Στο κάτω-κάτω εσύ απειλούσες τον Ινφογνώμονα ότι θα φύγεις και ΔΕΝ έφυγες!

    2.Εσύ έλεγες πως θα ξεγραφτείς από συνδρομητής της Ποντιακής Γνώμης, εκβιάζοντας.

    3. Εσύ προκαλείς συνεχώς όπως στην ανάρτηση για τα επεισόδια με την διάλεξη του Καθηγητή, όπου κατηγορούσες άδικα τους Χριστιανούς και όταν στην είπαν πολλοί σχολιαστές άρχισες τις ύβρεις ύπουλο θρασίμι!

    Και γενικά είσαι μια θλιβερή και ανίατη περίπτωση γεροντομαλάκα!!

    ---------------

    Δεν νομίζεις ότι είναι σχήμα οξύμωρο να κατηγορεί ένας υβριστής σαν εσένα κάποιον άλλο συνσχολιαστή ως -κριτή-;

    Δεν είναι ανάγκη να το κάνουμε πάλι γήπεδο εδώ μέσα.

    ΥΓ
    Που χάθηκε ρε παιδιά ο Τζίμης;

    18 Απριλίου 2011 11:54 π.μ.
    ----------------

    Αγαπητέ Χρήστο,
    όπως βλέπεις δεν μας χρώσταγαν μόνο, αλλά ήθελαν να μας πάρουν και το βόδι!

    Αλήθεια τι να γίνεται ο Τζίμης;

    Τζίμηηηηηη!!!!

    Σε αποζητά ο Αρχ@δί-λαος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "...επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ έδωσε έμφαση στη συλλογικότητα επαναλαμβάνοντας ότι «είναι ώρα, για όλους μας, να κοιταχτούμε στον καθρέφτη. Δεν αρκεί απλώς ο καταλογισμός ευθυνών στους απέναντι ή η καταγγελία για τα σκουπίδια του γείτονα, όταν και το δικό μας σπίτι όζει.»"

    Πολύ σωστά κύριε Πρόεδρε. Και επειδή το "άρχειν δια του παραδείγματος" είναι ο καλύτερος τρόπος, δεν δανείζετε πρώτος εσείς το κράτος αγοράζοντας κανένα ομόλογο; Λογικά θα πρέπει να έχετε αρκετά χρήματα, αφού και παλιότερα είχατε δανείσει όταν υπήρξε ανάγκη (για εκείνο το κωλόσπιτο, θυμάστε;). Κοιταχτείτε λοιπόν στον καθρέφτη και ξεκινήστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 18 Απριλίου 2011 3:22 μ.μ.

    Εχεις αποτρελαθει τελειως.Ξεχασες που ειχες γινει ενα με τον ανωνυμο σαν και σενα οχλο οπως γεματος καμαρι εγραψες σαν πολεμικος ρεπορτερ αμεσως μετα,και κυνηγουσες ρε ψευτοπαληκαρα και εκ του ασφαλους μαζι με αλλους 20 ανωνυμους σαν και εσενα εναν ανθρωπο,τον βουλευτη Χατζηδακη, και τον σαπισατε σε βρυσιες και ξυλο.Και δεν πληρωσες τιποτα γιατι μεχρι τωρα καποιοι σε θελουν ακομα ανωνυμο,πραγμα που ευκολα καταρρεει γιατι τα γραπτα σου με τις πραξεις σου υπαρχουν και τα στοιχεια σου βρισκονται ευκολωτερα.
    Αντε να χαθεις.Στου κρεμμασμενου το σπιτι δεν μιλανε για σχοινι γιατι θα πεσει το σπιτι να σε πλακωσει.Παντως δεν θα στο κανω εγω αυτο,ουτε αυτο το αξιζεις.Διαπιστωνω ομως οτι οταν καποιοι στο παρελθον μου ελεγαν"αυτοι οι ανθρωποι θα πουνε το ψωμι ψωμακι και θα πηδιουνται οι γυναικες τους για 5 ευρω" και εγω αντιδρουσα, πρεπει να αναλυσω ξανα τωρα πλεον τα λεγομενα τους .Αξιος ο μισθος σας και θα ελθω στο..."μνημοσυνο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας "εκλέγεται" από τα κόμματα και δεν εκλέγεται κατευθείαν από τον λαό, πάει, τελείωσε το παραμύθι!

    Θα είναι πάντα υπόλογος σε αυτούς που τον "εξέλεξαν" και στα συμφέροντα που εξυπηρετούν και όχι απέναντι στον ίδιο τον λαό που θα πήγαινε μέχρι την κάλπη για πάρτη του!
    Άλλη, προσωπική σχέση θα είχε σε αυτή την περίπτωση!
    Αυτός όμως είναι υπάλληλος, όπως και οι προηγούμενοι και μάλιστα κακός για τον λαό και την χώρα!

    Τι ψάχνουμε να βρούμε τώρα;
    Τις μαλακίες του αρχ%δι-λαου που μιλάει για "εκλογή" Προέδρου και για θεσμούς ανευ ουσίας και περιεχομένου;

    Λίγα δάκρυα, λίγες κλάψες, λίγος "πατριωτισμός" και "φίλες και φίλοι" αντί για Έλληνες-Ελληνίδες και αντάμα στη συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα με Ιερώνυμο και σία και όλα ωραία και καλά;

    Ο 18 Απριλίου 2011 11:18 π.μ.


    Πολύ σωστά επισημαίνει πως:

    "ο οποίος εδέχθει από την προκάτοχο του τα περί απώλειας της εθνικής μας κυριαρχίας"


    Αυτό δεν τα λέει όλα;;;

    Και ο Πιγκουϊνος το θέτει ακόμη πιο σωστά όταν γράφει:

    "δεν δανείζετε πρώτος εσείς το κράτος αγοράζοντας κανένα ομόλογο;"


    Λοιπόν κύριε Πρόεδρε, όταν πρωτοστάτησες στον λεγόμενο "Έρανο για την Σωτηρία της Ελλάδας" μαζί με τον Πετσάλνικο και ερχόντουσαν τα σχολεία να καταθέσουν τα χαρτζηλίκια των μαθητών, έκανες ΕΣΥ κάποια κίνηση προς στην τσέπη για να προσφέρεις και εσύ το κάτι τι σου;
    Αν το έκανες και δεν το είπαν τα ΜΜΕ πολύ κακώς τότε!!
    Διότι θα ήσουν ένα ζωντανό, λαμπρό παράδειγμα για το φιλότιμο του μέσου Έλληνα που υβρίζει ο Αρχ@δι-λαος.
    Για να μην ακούγεται όμως τίποτα τέτοιο κ. Πρόεδρε, μάλλον στο τζάμπα πας να την βγάλεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ
    Μπά, άσε φίλε μου μην ελπίζουμε σε τέτοια, δεν θα τα δούμε.
    Αλλες εποχές ήταν εκείνες που γεννούσαν τους ήρωες του Μεσολογγίου.
    Τώρα είμαστε στην εποχή της "επικοινωνίας" και μόνο...
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΑΠΕΛΛΗ
    Να απαντησεις στο σχολιο μου που σε κατηγορω ευθεως για ΑΝΑΝΔΡΟ τραμπουκο και να αφησεις τις γαργαρες.
    Το σχολιο μου
    18 Απριλίου 2011 4:49 μ.μ.

    Αρχελαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τα έχεις πει και τα έχεις ξαναπεί βλάκα!
    Πουθενά δεν έγραψα ότι έκανα αυτό που λες, ότι χειροδίκησα δηλαδή.

    Είσαι ένας ρουφιάνος της πλάκας, αλλά με στενοχωρεί που τέτοιες άγιες μέρες με αναγκάζεις να σε μπινελικώνω!!

    Για αυτό σας προτείνω ανακωχή Εβραίε, να γιορτάσουμε και εμείς οι Χριστιανοί με ησυχία και κατάνυξη την Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση και μετά την Τρίτη του Πάσχα τα ξαναλέμε!

    (εκτός βεβαίως και αν προκύψει στο ενδιάμεσο κάτι ιδιαίτερα σοβαρό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κύριοι παραφέρεστε. Απελλή ξέφυγες. Κι ο Αρχέλαος ξέφυγε αλλά εσύ άρχισες πρώτος.
    Εν πάση περιπτώσει, με τέτοιου είδους "αντιπαραθέσεις", χάνει το μπλογκ. Δεν μας έφταναν τα παιδιά του Νταβούτ εδώ, (οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι ιμάμηδες), μπήκαν και βωμολοχίες... έ, δε λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Απελλη
    Δεν υπαρχει ανακωχη.Αυτα για νηστειες και αλλα παραμυθια για ραμαζανια και ανακωχες αλλου.Τρωγε και πεινε για να αντεξεις και ασε
    τα νηστισιμα για τις γριες.Τι πας να κανεις και ποιον να κοροιδεψεις για να...αγιασεις φαρισαιε αισχρολογε γελοιε υποκριτη ιμαμη.
    Βλεπεις τον Αρχελαο να ζηταει ανακωχη οχι βεβαια.Εσυ θελεις πασχαλιατικα να μας αφησεις χωρις το σηριαλ που δημιουργησες φασιστομουτρο.Μακαρι να εχετε πολλες συνεχειες προς απολαυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Απελλη

    Ασε τον Γιωργο να λεει.Την μαχη εγω
    την καθοριζω και ας μη το καταλαβες.Προ ολιγου ο Σαββας ανηρτησε ενα βιντεο του Ρασουλη και με επιρρεασε=Το "αχ Ελλαδα σαγαπω".Λογια γεματα ουσια και επικαιροτητα.
    Την εχεις την ΑΝΑΚΩΧΗ που μου ζητησες και για τον σκοπο που περιεγραψες.
    Αρχελαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Απελλή ξέφυγες. Κι ο Αρχέλαος ξέφυγε αλλά εσύ άρχισες πρώτος.

    19 Απριλίου 2011 2:04 π.μ.
    -----------------------


    Αγαπητέ φίλε-ή

    Το σχόλιο σου δεν είναι δα και ένα μνημείο αντικειμενικότητας!
    Ούτε είναι δύσκολο να ανατρέξεις στην αρχή των σχολίων για να διαπιστώσεις ποιος άρχισε πρώτος και τι!
    Έλεος δηλαδή!!!

    Ο ΑΠΕΛΛΗΣ 18 Απριλίου 2011 10:02 π.μ.
    έγραψε ΜΟΝΟ για τον Πρόεδρο,

    ενώ ο ΑΡΧΕΛΑΟΣ 18 Απριλίου 2011 11:16 π.μ. απάντησε στον ΑΠΕΛΛΗ επί του προσωπικού!!

    Κάνω λάθος φίλε μου;

    -----------------------

    Τώρα για τα υπόλοιπα (Γιώργος και σία)

    Αρχέλαε,

    Μάζεψε τους για λίγες ημέρες. Δεν είναι ανάγκη να έχουμε όλοι κάποια αίσθηση τιμής, είναι όμως ανάγκη να την αναγνωρίζουμε σε άλλους όταν υπάρχει και όταν μπορούμε!

    Δεν νομίζω ότι διαφωνείς σε αυτό!

    Η πρόταση ανακωχής είναι ειλικρινής, αλλά ο "Γιωργάκης" θέλει μπάχαλο και σήριαλ από τον "ιμάμη", εμένα δηλαδή!!

    Πες του και εσύ ότι μπορεί να είναι Εβραίος, αυτό δεν είναι a priori κακό, ή νεοπαγανιστής ή άθεος, όμως είναι κακό το ότι έχει μάθει να μη σέβεται την καλή πρόθεση ενός "αντιπάλου".

    ΥΓ: Το "αχ Ελλαδα σαγαπω".

    Σου απάντησα ήδη σε εκείνη την ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Απελλη

    δεν χρειαζεται τιποτα απο αυτα που
    εγραψες.αν δεν υπαρξει φωτια οσο πετρελαιο και να ρηξει καποιος τιποτα δεν θα αναψει.εσυ στο μελλον να προσεχεις τα παιχνιδια με τον αναπτηρα σου και φωτια δεν θα αναψει.ο καθενας εχει δικαιωμα να εκφραστει και να τυχει του σεβασμου των υπολοιπων οπως και ενος σχολιου με σεβασμο στον συνομιλητη του.ειτε ο σχολιαστης ειναι εβραιος [που εγω θελω να πιστευω οτι δεν βλεπω και κανενα εβραιο και μακαρι να εβλεπα γιατι ειναι φοβεροι στην συζητηση και ολοι με καλη θεληση κατι θα αυξαναμε στις γνωσεις μας] ητε ειναι βουδιστης ητε μογγολος ητε απο την ανταρκτικη εγω με μεγαλη μου χαρα θα ανοιγα αυτια και ματια και θα προσπαθουσα να επεκτεινω τις γνωσεις μου και οχι να τον τελειωσω.το "διαφορετικο" παντα το ακους και το προσεχεις γιατι απο αυτο θα παρεις το "αλλο" διοτι οι δικοι σου σου λενε αυτα που ηδη ξερεις.
    Ποτε μη φοβηθουμε το "αλλο" και να μαθουμε να το ακουμε με προσοχη αλλα και σεβασμο οπως απαιτουμε και για εμας.Εξ αλλου η πολιτισμικοτητα και η διαφορετικοτητα των ομαδων εθνοτικων και θρησκευτικων δεν ειναι απορριψιμη ακομα ουτε απο τα ατομα που χειριζονται τις τυχες των ανθρωπων μας αρεσει η οχι δεν αλλαζει αυτο.Εμεις ολους θα τους ακουμε,με ολους θα συζηταμε,απο ολους θα παιρνωμε αλλα θα και δινωμε,ολους τους σεβομαστε απαιτωντας το ιδιο για εμας,ναι απαιτωντας το ιδιο,και απλωνουμε το ματι στον οριζοντα να δουμε τι ερχεται και τι απο αυτο που ερχεται μπορουμε να βελτιωσουμε.Περιχαρακωμενοι στο ορυγμα μας και ακινητοι πολεμους δεν κερδιζουμε διοτι αυτη η θεση ειναι μονο αμυντικη και η ελλαδα πρεπει να περασει σε συμμετοχες αφηνοντας πισω την παθητικη της σταση.Ολα με προσοχη και γνωση χωρις παθη και ασκοπα ξοδεματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δεν πειράζει. Φροντίζει για... σήριαλ ο ΑΝΤ1. Μεγάη Εβδομάδα παίζει κανονικά το Τούρκικο και το διαφημίζει κάργα. Οπότε δεν χρειαζόμαστε σήριαλς. Έχουμε ΤΟ σήριαλ.... Καλό Πάσχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.