27/6/11

Στρατιωτικές επιχειρήσεις στα σύνορα

Ευρείες επιχειρήσεις διεξάγουν δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας στα σύνορα με την Τουρκία και το Λίβανο, καθώς το «κύμα» προσφύγων προς τις δύο γείτονες χώρες διογκώνεται και ο απολογισμός της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων αυξάνεται καθημερινά.[(http://www.haaretz.com)Την ίδια ώρα η εφημερίδα του Λιβάνου Al-Akhbar επικαλούμενη πηγές της απο το Ιράν αναφέρει σε δημοσίευμα της, πώς το Ιράν έχει προειδοποιήσει την Τουρκία να μην επιτρέψει σες δυνάμεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν το τουρκικό έδαφος για να επιτεθούν στη Συρία, τονίζοντας πώς σε περίπτωση που κάτι τέτοιο επιτραπεί, το Ιράν θα επιτεθεί στο τουρκικό έδαφος εναντίον των Βάσεων των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ .Έντονη τέλος είναι η ανησυχία της Τουρκίας για  το αν ο Συριακός στρατός χρησιμοποιήσει την στρατιωτική του ισχύ εναντίον των Κούρδων της Συρίας κάτι το οποίο θα προκαλέσει μαζική φυγή του κουρδικού πληθυσμού προς την Τουρκία]

Ευρείες επιχειρήσεις διεξάγουν δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας στα σύνορα με την Τουρκία και το Λίβανο, καθώς το «κύμα» προσφύγων προς τις δύο γείτονες χώρες διογκώνεται και ο απολογισμός της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων αυξάνεται καθημερινά. Στρατιώτες, υποστηριζόμενοι από άρματα μάχης και οχήματα μεταφοράς προσωπικού, εισέβαλαν χθες στο χωριό αλ-Νάτζια, στα σύνορα με την Τουρκία, ενώ ενισχύονται οι δυνάμεις ασφαλείας στη γειτονική πόλη Τζισρ αλ-Σουγκούρ.

Στο νότο, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εντείνονται στην πόλη Κουσέιρ, κοντά στα σύνορα με το Λίβανο - εκεί όπου τρεις πολίτες σκοτώθηκαν από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας. Εκατοντάδες κάτοικοι της Κουσέιρ εγκατέλειπαν την πόλη το Σαββατοκύριακο, την ώρα που έντονα πυρά ακούγονταν και από τη γειτονική πόλη Χομς.

Διαδηλωσεις- η κατάσταση στη Συρία συνεχώς επιδεινώνεται
Οι κηδείες δεκάδων διαδηλωτών που σκοτώθηκαν την Παρασκευή μετατράπηκαν χθες σε αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους στην Κισούα (15 χλμ. νότια της Δαμασκού) από πυρά στρατιωτών.

Οι Σύριοι εγκαταλείπουν πλέον μαζικά τη χώρα, αναζητώντας καταφύγιο στις γειτονικές χώρες.
Τουλάχιστον 12.000 πρόσφυγες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία, ενώ μόνο την Παρασκευή είχαν περάσει στο Λίβανο περίπου 1.000 Σύριοι.http://www.imerisia.gr

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.