11/6/11

Γιορτή για την κατάληψη της Θράκης από τους Τούρκους!


Διοργανώνεται σε ελληνικό έδαφος, από τους μουσουλμάνους της Θράκης γιορτή για την κατάληψη της Θράκης από τους Οθωμανούς...
Picture 0 for Γιορτή για την κατάληψη της Θράκης από τους Τούρκους!
Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Να διοργανώνεται σε ελληνικό έδαφος, από τους μουσουλμάνους της Θράκης (διάβασε: τουρκικό Προξενείο) γιορτή για την κατάληψη της Θράκης από τους Οθωμανούς. Κάτι ανάλογο δηλαδή, αν διοργανώνουμε κι εμείς εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη, για την Εθνεγερσία του 1821! Αύριο λοιπόν, 12 Ιουνίου, θα τελεστούν τα «40 Κουρμπάνια».

Όπως γράφουν στην ιστοσελίδα τους «burasibatitrakya» (TourkikaNea) «Ο οθωμανικός στρατός μετά την κατάληψη της Αδριανούπολης και του Διδυμοτείχου συνέχισε την πορεία του προς τα δυτικά, και στην περιοχή Τανριντάγ υπήρξαν σφοδρές συγκρούσεις. Οι Τούρκοι επιδρομείς είχαν επικεφαλής τους 40 στρατιώτες από την περιοχή του Χορασάν, είχαν εκατοντάδες θύματα-μάρτυρες αλλά τελικά κέρδισαν μεγάλες νίκες και κατέκτησαν την περιοχή.

» Αυτή η σύγκρουση λοιπόν λέγεται «40 Πολεμιστές» επειδή σε αυτήν πέθαναν οι 40 πολεμιστές που είχαν έρθει από το Χορασάν. Ο εορτασμός λοιπόν της νίκης των 40 πολεμιστών λεγόταν «Γιορτή των Πολεμιστών», «Θυσία Πολεμιστών» και τέλος στις μέρες μας «40 Κουρμπάνια».
» Με βάση την παράδοση τα «40 Κουρμπάνια» αιώνες τώρα γιορτάζονταν κατά την πρώτη Πέμπτη και 40 μέρες από το Χιντρελλέζ (6- Μαΐου). Στις μέρες μας όμως για να είναι μεγαλύτερη η συμμετοχή μεταφέρθηκε την Κυριακή».

Υποθέτουμε, ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα προτείνει στο φίλο του Νταβούτογλου, να διοργανώσουμε κι εμείς μια εκδήλωση στην Τουρκία, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, με παρέλαση φουστανελοφόρων. Για να υπάρχει αμοιβαιότητα.http://voria.gr/

11 σχόλια:

  1. Otan lew oti oi Elladites einai pseuto-ellines den me pisteuan.

    Na h apodeiksh.

    Pontios apo Kaukaso!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντιόν μην ανοίξει το στόμα του κάποιος Ελλαδίτης όπως εγώ και δεν σε ξεπλένει ούτε ο Νιαγάρας!τι θα γίνει κύριοι διαχειριστές με τον φυλετισμό ορισμένων;θα συνεχιστούν τέτοια γελοία σχόλια!γιατί και οι Ελλαδίτες θα μπορούσαν να απαντήσουν και να πούμε και εμείς πολλά και διάφορα για γνησιότητες κτλ κτλ και ποιος πολέμησε που και τέτοια φαιδρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. προς 12 Ιουνίου 2011 2:59 μ.μ.:


    άντε στον Καύκασο,λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. sapphire, gia pes mas ti tha mporousan na poun oi Elladites???

    Oti autous pou psifezete katathetoun stefania stous tourkous. Autoi pou lene oti tin simaia tin pire o aeras.

    Oti kalutera na paraxwrisoume kapoia edafh ellinika stous tourkous gia na koimomaste isuxoi.

    Kai kati teleutaio. To 92-93 otan egine polemos stin Ampxazia, oi ellines pou zousan ekei itan egklovismenoi kai thelane voitheia.

    Eseis opws panta koimosastan. Eprepe oi Pontioi na vgoun kai na fwnazoun stous dromous tis Athinas gia na steilete eseis 2 karavia na tous swsete.

    Ntroph sas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είσαι ηλίθιος άνθρωπέ μου;εδώ και 100 περίπου χρόνια πάνω από τους μισούς πολιτικούς είναι Πόντιοι και Μικρασιάτες με τα λόμπυ τους κτλ κτλ,μιλάς περί γνησιότητας καταγωγής και εκεί θα μπορούσα να πω πολλά αφού προφανώς εσύ έτσι κρίνεις τον Έλληνα.Το ότι κάποιοι πολιτικοί έκαναν λάθη αυτό εμένα προσωπικά που έχω ελλαδική καταγωγή δεν με απαξιώνει και δεν με υποτιμά καθόλου!είμαι δε υπερήφανος για την καταγωγή μου γιατί οι πρόγονοί μου πανηλίθιε πολέμησαν σε όλους του πολέμους και το '12 με '22 πολεμούσαν οι προπάπποι μου άθλιε Ουιγούρε επί δέκα χρόνια για να απελευθερώσουν τον αλύτρωτο ελληνισμό,την ώρα που στην Μικρά Ασία οι εκεί Έλληνες δεν κούνησαν δάχτυλο,χαρακτηριστικό ότι στην εθελοντική στρατολόγηση που έγινε κατατάχτηκαν μόλις 15000 οι οποίοι υπηρέτησαν σε γραφεία μέσα στη Σμύρνη!Και μετά από τόσα χρόνια έρχεται ένας ηλίθιος σαν κι εσένα και με δόλιο τρόπο προσπαθεί να δημιουργήσει ζητήματα ανύπαρκτα και επειδή είναι κομπλεξικός να φτιάξει ένα σύνολο προκειμένου να ξεσπά σε αυτό λέγοντας ότι μαλακία του κατέβει!
    Θα ήσουν απλώς ένας γελοίος προβοκάτορας ή ένας κομπλεξικός αν δεν παρατηρούσα ότι υπάρχουν πολλοί τελευταία που θέλουν με τον τρόπο αυτό να διχάσουν τον ελληνισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επίσης πραγματικά αφού μας μισείς τόσο και όπως λες δεν είμαστε το ίδιο με σένα τον ανώτερο (είσαι τίγκα στον ρατσισμό!) γιατί δεν φεύγεις από 'δω;ε;να πας πίσω στην ωραία και ανώτερη Γεωργία...Επίσης αφού οι ανώτεροι όπως λες ασιάτες Έλληνες (Ίωνες και Πόντιοι κτλ) αποτελούν ουσιαστικά εδώ και 100 χρόνια το μισό του πληθυσμού και το μισό των πολιτικών γιατί αφού επαναλαμβάνω είστε τόσο ανώτεροι εσείς οι ασιάτες γιατί δεν έγινε η Ελλάδα παράδεισος;γιατί υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα που λες;
    Καλά τώρα να σου πω για έννοιες όπως είναι γελοίο να κατηγοριοποιείς και να φτιάχνεις ένα φαντασιακό σύνολο "Ελλαδιτών" στο οποίο να φορτώνεις τα μύρια όσα,δεν νομίζω πως έχει αξία γιατί αν δεν είσαι προβοκάτορας,που μάλλον αυτό είσαι,πρέπει να είσαι τελείως ντουγάνι που λένε και οι φίλοι μας οι Χαλκιδικιώτες...
    Φυσικά και δεν θα υπήρχε λόγος να ασχολούμουνα με έναν σαν κι εσένα αν δεν παρατηρούσα ότι διάφοροι περίεργοι προσπαθούν να ανακινήσουν τέτοια γελοία θέματα σήμερα με σκοπό την διαίρερση του ελληνισμού και δεύτερον μήπως υπάρχουν κι άλλοι με τις ανόητες απόψεις σου οπότε καλά είναι να δουν κι αυτοί τα γραφόμενά μου!
    Επίσης μάθε να γράφεις ελληνικά Ουιγούρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. sapphire, polla egrapses alla stin ousia tipota.

    Prwta apo ola den eimai stin Ellada, efuga edw kai xronia. Kai opws edeikse poli kala ekana, den metaniwnw katholou.

    Eidika me auta pou ginontai simera xairomai polu pou afisa tin xwra auth. Endoksi kai eulogimenh xwra einai alla oi tourko-alvanoi san kai esena tin metetrepsan se kolash.

    Enas fusiologikos anthrwpos den mporei na zei me anamesa sas. H prepei na exei polu gera neura i prepei na einai trelos.

    Telika opws edeikse eisaste xeiroteroi apo tous tourkous. Oi "xazoi" oi tourkoi tin pane tin xwra tous mprosta kai eseis tin gonatisate tin Ellada.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ωραία αφού έφυγες Ουιγούρε τι θες και μας πρήζεις;τα περί Τούρκων άστε καλύτερα δεν είδες τι θα ακολουθήσει εκεί και τι έχουν ξεπουλήσει και τι τους έχει απομείνει...επίσης φαίνεται ο έκδηλος φιλοτουρκισμός σου που υπάρχει σε πάρα πολλούς ασιατικής καταγωγής!αυτή ήταν η τελευταία φορά που σου απαντώ,την επόμενη ας το πράξουν Πόντιοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. DION,


    άντε στον Καύκασο,αφού δεν σου αρέσει η Ελλάδα και οι Ελλαδίτες!

    Οι Πόντιοι ντρέπονται για ΄σενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ellada mia xara einai, kapoioi Elladites den aresoun, eidika autoi pou anoigoun to stoma tous kai lene vlakeies.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το θράσος κι η βλακεία σου δεν έχουν όρια.Ίσως να 'σαι και κανένα 12χρονο...
    Κοίτα τουλάχιστον να φτιάξεις τα ελληνικά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.