21/5/12

Ανεστάλη η λειτουργία της Δημοκρατικής Συμμαχίας Συστράτευση Ντ. Μπακογιάννη με ΝΔ


Ανακοινώθηκε επισήμως η συστράτευση της Ντόρας Μπακογιάννη με τη ΝΔ. Κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεών της με τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως «μπροστά στον κίνδυνο για την Ελλάδα πρέπει να παραμερίσουμε τις διαφορές μας» και έκανε γνωστό πως στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.
Μεταξύ άλλων σημείωσε πως «πρέπει να αντιταχθούμε στις δυνάμεις του λαϊκισμού είτε είναι δεξιόστροφες, είτε αριστερόστροφες ... Καλώ όλους τους πολίτες να συστρατευθούν μαζί μας σε αυτήν την κρίσιμη μάχη για την Ελλάδα και το μέλλον της».

Υπογράμμισε παράλληλα ότι χρέος όλων είναι να συγκροτήσουν ένα ισχυρό πολιτικό μέτωπο των δυνάμεων που θέλουν την Ελλάδα μέλος της ευρωζώνης, που μπορούν να παρουσιάσουν ένα αποτελεσματικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και το οποίο, θα εκφράσει τους ανθρώπους της παραγωγής και του μόχθου.

Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα να ενωθούν στην κατεύθυνση αυτή και άλλες δυνάμεις, καλώντας όλους όσοι στήριξαν τη Δημοκρατική Συμμαχία στις τελευταίες εκλογές και όσους «βρίσκονται σε όμορους χώρους να συστρατευθούν μαζί μας».

Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για στιγμή που η Ελλάδα αντιμετωπίζει «μέγιστους κινδύνους και απειλές» προσθέτοντας πως η ΝΔ ζήτησε τη συγκρότηση «ενός μεγάλου πατριωτικού μετώπου για την Ευρώπη ... για να μην παρασυρθεί η χώρα από το λαϊκισμό» και να μην οδηγηθεί η χώρα «στη χρεοκοπία και εκτός ευρώ».

«Όσοι πιστεύουμε στο ευρωπαϊκό μέλλον είμαστε ενωμένοι πέρα από τις διαφορές τους παρελθόντος» πρόσθεσε και επιτέθηκε για άλλη μία φορά στο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως «βγάζει τη χώρα από το ευρώ και τη βυθίζει σε πρωτόγνωρη κρίση». Ακόμη τον κατηγόρησε για αλαζονεία, υποστηρίζοντας ότι δεν πήρε το μήνυμα που έστειλε ο ελληνικός λαός στις 6 Μαΐου.

Καταλήγοντας καλωσόρισε την κ. Μπακογιάννη και τόνισε πως «το στοίχημα της ενότητας δεν τελειώνει εδώ», αφήνοντας αιχμές κατά του ΛΑΟΣ, χωρίς να τον κατονομάσει: «Ορισμένες ηγεσίες αντιμετώπισαν την πρόσκλησή μας με μικροκομματικές εμμονές» ανέφερε.

Όπως είχε ήδη γίνει γνωστό το πολιτικό συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του κόμματος, προκειμένου να καταστεί εφικτή η κοινή κάθοδος του κόμματος με τη ΝΔ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Πρόκειται για απαραίτητη κίνηση ώστε να μην υπάρχει κανένα τυπικό κόλλημα στη χορήγηση του μπόνους των 50 εδρών που προβλέπει ο εκλογικός νόμος για το κόμμα που θα έρθει πρώτο στις εκλογές.

Πάντως, ο ευρωβουλευτής της Συμμαχίας των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη Θόδωρος Σκυλακάκης ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τη Δημοκρατική Συμμαχία δηλώνοντας την αντίθεσή του στην απόφαση της Ντόρας Μπακογιάννη να συνεργασθεί με τη ΝΔ [Βλέπε άρθρο] .
http://www.naftemporiki.gr/

10 σχόλια:

  1. Ντόρα,Ανατολάκης,Άδωνις,Βορίδης,και πάει λέγοντας.

    Κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα.

    Και μετά θα φταίει ο λαϊκισμός του Σύριζα αν βγεί πρώτο κόμμα.

    Ρε Αντώνη,παραδέξου επιτέλους ότι ΔΕΝ θέλεις να κυβερνήσεις,γιατί υπάρχουν και άνθρωποι με αγνές προθέσεις που σε πιστεύουν.

    Δεν απευθύνεστε σε λάχανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος είδε πετεινό κλωσσού
    δέκα πουλιά να σέρνει
    μανταρινιά με τους ανθούς
    φασούλια φορτωμένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρήστος Χατζησαββίδης (7:56μμ): "Κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα."

    Χρήστο, μη τούς λες Άγιο Παντελεήμονα ρε συ. Γιατί θα πάει στο τέλος καμμιά Χρυσή Αυγή και θα τούς κάνει εγέρθητους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αποκλειεται να ειναι σε τετοιο βαθμο ηλιθιος ο σαμαρας. Εδω συμβαινει κατι αλλο. Οπως δειχνουν τα πραγματα αυτοι που πατροναρουν το πολιτικο συστημα στην Ελλαδα, αποφασισαν αλλαγη στη ηγεσια της νεας(;) δημοκρατιας(;). Αυτο που προκαλει εντυπωση ειναι ο κυνισμος και η απαξια με την οποια βλεπουν τους φιλους, οπαδους και ψηφοφορους των κομματων. Νοιωθω τοση αηδια. Ενα τοσο σαπιο πολιτικο κατεστημενο με τοσο σαπιους ανθρωπους απο πισω, πρεπει να διαλυθει και να παμε για αλλα. Δεν μπορει να γινει καμια βελτιωση... καμια ψηφος σε πασοκ και νδ (το κκε δεν το αναφερω διοτι το θεωρω αυτονοητο). Η ψηφος μας σε αυτους, στην πραγματικοτητα ειναι ομολογια και αποδοχη οτι ειμαστε αναλωσιμα οικοσιτα σε μαντρα παλιανθρωπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Σαμαράς ήταν μέρος του σχεδίου απο το πρώτο κιόλας μνημόνιο,και δυστυχώς υπήρξαν αρκετοί με αγνές προθέσεις που τον πίστευαν.

    Δεν είναι τυχαίο που οι καταγγελίες Καμμένου αντιμετωπίστηκαν όπως αντιμετωπίστηκαν απο τη ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ψηφίζεις τον Σαμαρά για να μην βγει η Ντόρα και λίγο αργότερα ο Σαμαράς ψηφίζει την Ντόρα και διαγράφει αυτούς που τον ψήφισαν!!!
    Η απόλυτη παράνοια.
    Υπάρχει όμως σχέδιο, δεν το κάνει τυχαία.
    Σκέφτηκε ότι αν ο Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές θα καταστραφεί η Ελλάδα, για αυτό και αυτός φώναξε την Ντόρα που είναι «ειδική» στις καταστροφές για να αποδείξει ότι αυτοί θα τα καταφέρουν καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πέρα από τα αστεία πιστεύω πως στα αλήθεια ο Σαμαράς δεν θέλει να κυβερνήσει, ίσως κάποιοι να με πουν συνομοσιολογο αλλα δεν πειράζει. Κατά τη γνώμη μου και οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοι θέλουν τον Τσίπρα, επιβάλλουν την απαξίωση στα κόμματα εξουσίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για αυτό το λόγο είναι άξιοι της μοίρας τους οι αρχηγοί τους που έσκυβαν και ακόμα σκύβουν το κεφάλι, το αποτέλεσμα είναι να έχουν γίνει σκουλήκια μετά από τόσο σκύψιμο. Βγαίνει ο Τσίπρας με διαφορα κάνει μια κυβέρνηση η οποια είναι οριακή και με συνεργασία, φεύγει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή ένωση, ακολουθεί η Ιταλία η Ισπανία και η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, παραμένουν οι υπόλοιπες χώρες. Καταρχάς, οι Γερμανοί ξεφορτώνονται όλα τα τρομερά βαρύδια και προσδένονται με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης με τις οποιες είναι και πιο κοντά πολιτιστικά, Η Ιρλανδία ξαναπερνάει ολοκληρωτικά στην επιρροή της Αγγλίας και της Αμερικής, οι Μεσογειακές χώρες αναγκάστηκα στρέφονται στην επιρροή της Αμερικής, ίσως να δούμε κάποια μορφή μεσογειακής ένωσης, στην οποια θα περιλαμβάνονται και οι Αφρικανικές χώρες της Μεσογείου και αυτές της Μέσης Ανατολής, στην οποια ένωση πιθανόν να παίζει πρωτεύοντα ρολο η Τουρκια, βεβαια αυτή η διαδικασία θα απαιτήσει κάποια χρονια. Η όλη αυτή διαδικασία θα είναι τρομερά επίπονη για τους Μεσογειακούς λαούς, οι κυβερνήσεις που θα φέρουν αυτό το βάρος είναι καταδικασμένες να εξαφανιστούν πολιτικά, οι Αμερικανοι εγκαθιδρύονται στη Μεσόγειο των κοιτασμάτων, βάζουν και τις δικες τους κυβερνήσεις, τις οποιες ο λαός θα τις επευφημεί ύστερα από όσα θα έχει τραβήξει με τις χρεοκοπίες. Εκτος από την Μεσογειακή Ένωση μιλάμε για ένα σενάριο 2 με 3 χρονια. Η Γαλλία είναι ένα ερώτημα στο τι θα κάνει, λογικά θα πάει με την μεριά που την συμφέρει οικονομικά καλύτερα, άλλωστε έχει καλές σχέσεις σχετικά με όλους οποτε.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Alexandros

    Μην το πεις όλο. Τώρα που άνοιξες την όρεξη, το βιβλίο θα πουλήσει :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Nativist


    Λες να το επιχειρήσω, εγώ μπορεί να πέσω και πουθενά mesa αν σκεφτείς ότι άλλοι πουλάνε βιβλία που γράφονται για αλλα ηλιακά συστήματα.....στην καλύτερη των περιπτώσεων:).

    Πάντως, σοβαρά, βλέπω ένα τέτοιο ενδεχόμενο σχετικά πιθανό, όταν ήμουν 12 χρόνο ο Πατέρας μου μου έφερε δώρο ένα βιβλίο, τη μεγάλη σκακιέρα του Μπρζεζίνσι, πατέρας να σου πετύχει :), βεβαια το βιβλίο το διάβασα και δεύτερη φορα γιατί τότε δεν κατάλαβα και παρα πολλά, πάντως από όσα κατάλαβα είναι, πως η Αμερική θεωρεί την ΕΕ εχθρό, από που βγαίνει ότι είμαστε και ήμασταν, ως Ευρωπαίοι, σύμμαχοι ένας Θεός ξέρει, κάνει τα πάντα για να αποδυναμώσει και να διαλύσει αν είναι δυνατόν την ΕΕ, αλλα με τέτοιον τρόπο ώστε να την ελέγχει και να αποτρέψει τον έλεγχο της από τη Russia αρχικά και την Κίνα εν συνεχεια. Τώρα που βρέθηκε ότι η ανατολική Μεσόγειος είναι πολύ πλούσια σε κοιτάσματα ενεργειακού ενδιαφέροντος, οι Αμερικανοι θέλουν να τα εκμεταλλευτούν αυτοί και αυτά αποτελούν έναν ακόμα λόγο για να ξεμπερδέψουν με την ΕΕ στη σημερινή της μορφή τουλάχιστον, άλλωστε αν η Ευρώπη εξαρτάται ενεργειακά από τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου, τα οποια θα ελέγχονται από το Israel, την Κύπρο και την Ελλάδα και την Τουρκια ίσως, οι οποιες θα είναι όλες Αμερικανοκρατούμενες χώρες, όλη η Ευρώπη θα ελέγχεται από την Αμερική και η Επιρροή της Russias θα μειωθεί δραστικά! και κάτι τελευταίο, ο Μπρζεζίνσκι έχει πλακα είναι σαν τον Νοστράδαμο, την περισσότερη πλακα έχει ένα βιβλίο που έγραψε το 2007 λίγο πριν τον Obama, όπου περιέγραφε τι είδους Πρόεδρο πρέπει να αποκτήσει η Αμερική και ουσιαστικά φωτογράφιζε τον προεκλογικό τουλάχιστον Obama! Γενικά πάντως πέφτει μέσα στις προβλέψεις του........:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.