10/8/12

Ο Αλέξης Τσίπρας αργυρό μετάλλιο των 10 πιο επικίνδυνων πολιτικών


(Boursier.com) - Η γερμανική εφημερίδα Der Spiegel μόλις κατάταξε τους δέκα πιο επικίνδυνες πολιτικές προσωπικότητες της Ευρώπης! 

Οι Γερμανοί προφανώς έχουν τα μάτια τους κολλημένα στην Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα... Έτσι, ο Βαυαρός Υπουργός Οικονομικών Markus Söder, ο οποίος δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση μέχρι το τέλος του έτους, κερδίζει το βραβείο του πιο επικίνδυνου πολιτικού της Ευρώπης.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ηγέτης του ελληνικού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθεί από κοντά, χωρίς ιδιαίτερη έκπληξη, για την άρνησή του να εφαρμόσει τα ελληνικά μέτρα λιτότητας. Ο Ιταλός Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι τρίτος στη κατάταξη, καίγοντας χωρίς ευγένεια τη... Μαρίν Λεπέν. Οι αντίστοιχες θέσεις τους υπέρ της επιστροφής στα παλιά εθνικά νομίσματα δεν εκτιμούνται ιδιαίτερα πέρα από το Ρήνο.

(Le Vif.be) Ο Geert Wilders, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και η Μαρίν Λεπέν είναι στην κορυφή των 10 πιο επικίνδυνων πολιτικών στην Ευρώπη. Κατατάσσονται επίσης, ο Viktor Orban, ο Nigel Farage και ο Αλέξης Τσίπρας «χάρη» στην αντι-ευρωπαϊκή πολιτική τους.

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel έχει κατατάξει το «top 10» των πιο επικίνδυνών πολιτικών της Ευρώπης. Μέσω αυτής της κατάταξης, η εφημερίδα επιθυμεί να ανταποκριθεί στον όλο και περισσότερο  επιθετικό τόνο που επικρατεί στον ευρωπαϊκό δημόσιο διάλογο. Η προκλητική ρητορική του Markus Söder, Βαυαρού Υπουργού Οικονομικών ο οποίος δήλωσε ότι «η Ευρώπη πρέπει να βγάλει τα δόντια της, η Γερμανία δεν μπορεί πλέον να είναι ο μόνιμος χορηγός των Ελλήνων» είναι κραυγαλέο παράδειγμα αυτής της αναβίωσης, σύμφωνα με το Spiegel. Ο Γκουίντο Βεστερβέλε, υπουργός Εξωτερικών επισήμανε τη προσοχή ενάντια σε τέτοιου είδους δηλώσεων. «Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και να μην καταδικάσουμε την Ευρώπη μέσω λέξεων». Ο Βίλντερς του PVV, του ολλανδικού λαϊκίστικου αντι-ισλαμικόυ κόμματος, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι του Popolo della Liberta (πρώην Forza Italia) και η Μαρίν Λεπέν του ΕΜ εκφώνησαν όλοι αντι-ευρωπαϊκούς λόγους  κατά τη διάρκεια των διαφόρων προεκλογικών εκστρατειών τους.

Ο Βίλντερς είναι το μοντέλο για όλους τους αντιευρωπαίους λαϊκιστικές

Για το Spiegel, ο Βίλντερς είναι το πρότυπο για όλους εκείνους που διεκδικούν να ανήκουν στον αντι-ευρωπαϊκό λαϊκισμό. Ο βίαιος τόνος του Βίλντερς θα οφειλόταν, σύμφωνα με το Spiegel, στο φόβο μιας αποτυχίας στις επόμενες εκλογές. Απόδειξη, το νέο σλόγκαν του PVV. Με το σλόγκαν «Οι Βρυξέλλες τους, η Ολλανδία μας», το κόμμα θέλει να επαναφέρει το φιορίνι και να αποχωρίσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακόμη και η Λεπέν λέει ότι της λείπει το φράγκο.

Από την ακροδεξιά έως την άκρα αριστερά

Σε αυτή τη λίστα βρίσκουμε ένα ευρύ πολιτικό φάσμα, αφού πηγαίνουμε από την άκρα αριστερά έως την άκρα δεξιά. Στη δεξιά και την άκρα δεξιά, βρίσκονται ο Μπερλουσκόνι, ο Βίλντερς και η Λεπέν. Αλλά και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, ο Heinz-Christian Strache (ο αρχηγός του αυστριακού κόμματος της Ελευθερίας), ο Alexander Dobrindt (πρόεδρος του βαυαρικού συντηρητικόυ κόμματος), ο Nigel Farage (ηγέτης του αγγλικού κόμματος της ανεξαρτησίας) και ο Timo Soini (Πρόεδρος του φινλανδικού αντι-ευρωπαϊκού κόμματος). Από την άλλη πλευρά του φάσματος, στο αριστερό άκρο βρίσκουμε τον Αλέξη Τσίπρα του ελληνικού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ. 

Τop 10: 

1.
Markus Söder 
2.
Alexis Tsipras 
3.
Silvio Berlusconi 
4.
Marine Le Pen 
5.
Timo Soini 
6.
Alexander Dobrindt 
7.
Nigel Farage 
8.
Heinz-Christian Strache 
9.
Geert Wilders 
10.
Viktor Orbán


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.