21/8/12

Ο/Η asepites τα πήρε στο κρανίο με τους δημοσίους υπαλλήλους...

Σχόλιο στην ανάρτηση "Nα απολύσουν πρώτα τους συγγενείς των πολιτικών που "τρύπωσαν" στο δημόσιο και μετά να προχωρήσουν σε άλλες απολύσεις"
Ο/Η asepites είπε...
1) Προς elpasa->Η απόλυση δ.υ. θα μείωνε την κρίση ΣΕ ΤΕΡΆΣΤΙΟ ΒΑΘΜΟ,ας μη διαστρέφουμε την πραγματικότητα.Οι δ.υ.(ΚΑΙ αυτοί που πρέπει να παραμείνουν ΚΑΙ οι 400.000-500.000 παραπανήσιοι που πρέπει να φύγουν ΧΤΕΣ πληρώνονται από τον ιδιωτικό τομέα.Από τον ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ καθε υπαλληλου,ελευθερου επαγγελματία,επιχειρηματία του ι.τ.Ακόμη από τον φόρο ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ όλων των παραπάνω και τέλος από τους φόρους στη ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ/ΔΑΠΑΝΗ(οι έμμεσοι φόροι δηλαδή βλέπε ΦΠΑ) που πάλιιιιιιιι προέρχονται από τον ι.τ.
Με την ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑΧΥΤΑΤΗ ΑΠΟΛΥΣΗ των 400.000-500.000 δ.υ.(δηλαδή τους μισούς από τους υπάρχοντες) κατεθείαν θα μικρύνει το άχρηστο κράτος μας στα φυσιολογικά του επίπεδα και πλέον δε θα πληρώνουμε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ τους μέχρι τώρα εξοντοτικούς φόρους αλλά ΚΑΤΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ και έτσι τα λεφτά που δεν θα τα δίνουμε στους ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΟΥΣ Δ.Υ. θα τα ρίχνουμε ΕΜΕΙΣ στην αγορά σαν κατανάλωση ή επένδυση.πιό απλά δεν μπορώ να το πω.

Επίσης εγώ νταβαντήδες στα δουλεμένα μου λεφτά δε χρειάζομαι.Τα δικά μου λεφτά να μου τα κλέβει το κράτος για να πληρώνει ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ και ΠΑΡΑΠΑΝΗΣΙΟΥΣ δεν-το-δέχομαι.Μπράβο στους Υδραίους παλήκαρους που δείχνουν το δρόμο.

Υ.Γ.Είναι παραπάνω από 1.000.000 ΟΣΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ από το δημόσιο και δεν είναι μόνο όσοι έχουν ΣΥΜΒΑΣΗ δημοσίου υπαλλήλου.Είναι και όσοι έχουν συμβάσεις αορίστου,ορισμένου χρόνου,αναπληρωτές,ωρομίσθιοι,συμβάσεις έργου και δε συμαζεύεται που δεν τους πληρώνει ούτε ο Σάββας ούτε εγώ ούτε ο Ακρίτας αλλά το κράτος δηλαδή ΟΛΟΙ εμείς τα ΚΟΡΟΙΔΑ(με αρχικορόιδο ΕΜΕΝΑ).Αλλά αυτά "κάποτε".Τώρα τέλος.

Υ.Γ.2Και φυσικά και όσοι απατεώνες και λαμόγια λυμαίνονται τον ι.τ. και πρόστιμα να πληρώσουν και φυλακή να πάνε.Ομως ΠΟΙΟΙ ήταν υπεύθηνοι για να πληρώνουν ΟΛΟΙ του ι.τ. τους φόρους τους,τις ασφαλιστικές εισφορές των υπαλλήλων τους κλπ;;;Οι ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ του ικα,εφοριων,τελωνειων,υπουργείου οικονομικών κλπ .Τι μεγαλύτερη απόδειξη από αυτήν ότι και για τα (όποια) χάλια του ι.τ. ευθήνεται 100% το ΕΠΙΟΡΚΟ,ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΟ,ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ Δ.Τ.;;;

2)Προς skal->πολύ σωστά για όσους μπήκαν χωρίς ΑΣΕΠ αλλά όχι από το 2000 και μετά αλλά από το 1994 που ψηφίστηκε ο νόμος Πεπονή.ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.Θέλετε και κάτι ακόμα πιο δίκαιο;Μόνο όσοι μπήκαν με ΓΡΑΠΤΟ διαγωνισμό από το 1994 και μετά να παραμείνουν.Διαφωνεί κανείς;

3)Προς Χρήστος Χατζησαββίδης->Συμφωνώ μαζί σου,το ίδιο λέω και εγώ με πιο "απλοική" γραφή μπορώ για να το καταλάβουν όλοι.

4)Προς Ο/Η έλλην φορολογούμενος->100% για το όποιο χάλι του ι.τ. φταίνε οι ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟΙ,ΕΠΙΟΡΚΟΙ,ΑΝΙΚΑΝΟΙ,ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΟΙ υπάλληλοι του δ.τ.

5)Προς elapsa->Το ότι τους προσέλαβαν η νδ,το πασοκ καθώς και οι αριστεροί/ακροαριστεροί κκε/συριζα το έκαναν τότε ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΜΑΣ.Τώρα θα τους απολύσουν θέλουν δε θέλουν γιατί δε πληρώνονται με μπλε πράσινα ή κόκκινα € αλλά με τα δικά μας και εμείς πλέον ξυπνήσαμε.Και συγνώμη κιόλας αλλά οι ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΟΙ,ΕΠΙΟΡΚΟΙ δ.υ. κανένα € δε ρίχνουν πίσω στην αγορά.Κανένα δικό τους € ΑΛΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ € ΤΟΥ Ι.Τ. 

3 σχόλια:

  1. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

    Να φορολογήσει το κεφάλαιο και την πλουτοκρατία και να μειώσει τις στρατιωτικές δαπάνες,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα όπως τα προτείνεις. Λες δηλαδή να αφαιρέσουμε 400-500.000 μισθούς από μια μισοπεθαμένη αγορά που αιμορραγεί κάθε μέρα όλο και περισσότερο.
    Είναι ότι χειρότερο στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Για φαντάσου επιπλέον 500.000 ανέργους μέσα σε 15 μέρες.
    Γίνεται δεκτό μόνο σε συνθήκες ανάπτυξεις και οχι σε συνθήκες υφεσεις.

    Υ.Γ. Διάβασε αν θέλεις: http://www.epirusinfo.com/?p=32609#more-32609

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να το ισχυριστούν οι-όσοι εξ αυτών είναι-επίορκοι εφοριακοί,τελωνειακοί,υπάλληλοι ποδεοδομιών,ικα,δήμων,περιφερειών κλπ θα καταλάβουμε το λόγο που το λένε(ματαίως βεβαίως βεβαίως).ΕΣΥ όμως #εξ ευωνύμων# γιατί άθελα σου παίρνεις το μέρος τους;

    Να το ισχυριστούν όσοι έχουν μπεί με μέσο στο δημόσιο χωρίς να καλύπτουν καμία απολύτως ανάγκη ή να έχουν μπει με πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά θα καταλάβουμε το λόγο που το λένε.ΕΣΥ όμως #εξ ευωνύμων# γιατί άθελα σου παίρνεις το μέρος τους;

    Τη νέα "ληστεία" των φόρων μας φαντάζομαι την μάθαμε:4.700 εκπαιδευτικοί απέχουν από τα καθήκοντα τους λόγω ψυχολογικών προβλημάτων αλλά πληρώνονται ωσαν να μη συμβαίνει τίποτε.ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ να είστε σίγουροι.Το ποτάμι πίσω δε γυρνά.Ειδικά για όσους από εμας/εσάς έχουμε παιδιά αυτό θα αποτελέσει casus beli.

    Φυσικά έχουμε και όσους συναλάσονταν με το παρασιτικό δημόσιο(βλέπε μουφα συντάξεις,επιδόματα και 1002 άλλα) και πλέον βλέπουν ότι έρχεται και η δική τους "μέρα της κρίσης".Ερχεται και άργησε θα προσθέσω.

    Δεν γνωρίζεις ότι το "κεφάλαιο" φορολογείται;Όσοι έχουν εταιρείες νομικής μορφής Α.Ε. ή Ε.Π.Ε(φαντάζομαι αυτές τις μεγάλες εννοείς γιατί "κεφάλαιο" έχουν και όσοι ανοίγουν μια ατομική επιχείρηση ή μια ο.ε ή ε.ε εκτός και αν πρέπει όλοι μας να είμαστε υπάλληλοι του δ.τ. και του ι.τ.) έχουν φόρο 45% τουλάχιστον καθώς και 55% και 80% προκαταβολή φόρου.Πόσο πρέπει να φορολογηθεί δηλαδή,δώσε μας τα φώτα σου.Με την ίδια λογική ένας υπάλληλος του ι.τ. με ετήσιο μισθό 12.000€ και πληρώνει φόρο(Φ.Μ.Υ.) 700€ σωστά;Πως θα σου φαινόταν αν έπρεπε να πληρώνει και αυτός ένα 45% δηλαδή κάπου 5.000€.Ξέρεις αυτό το παραμύθι φορολόγησης του "κεφαλαίου" δεν πιάνει πλέον.Να μας έλεγες τους βεβαιωμένους φόρους που δεν έχουν πληρώσει κάποιες μεγάλες εταιρείες θα σου απαντούσα ότι και πάλι οι δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε 100%.Όχι όλοι φυσικά αλλά όσοι ήταν είτε ΕΠΙΟΡΚΟΙ είτε ΑΝΙΚΑΝΟΙ και αφήναν φόρους και πρόστιμα να λυμνάζουν.

    Λες για στρατιωτικές δαπάνες.Πάλι όμως μιλάς αφηρημένα και όχι μόνο εσύ αλλά και παρα πολλοί συμπολίτες μας στο διαδίκτυο.Δεν υπάρχουν εκεί περιθώρια.Ξέρεις τι ελάχιστο πλέον % των συνολικών δαπανών του αχρηστου κράτους μας είναι οι στρατιωτικές δαπάνες;Επειδή έχει απαντηθεί πολλάκις ψάξτο σε παρακαλώ.

    Το διάβασα armadillo.Η ειδιοποιός διαφορά όμως είναι ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΨΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΟΡΚΩΝ,ΑΝΙΚΑΝΩΝ,ΒΥΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ από την "αγορά".Φαντάσου εμένα τον asepites(κράτος) να δίνω χαρτζηλίκι στο asepitaki(ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΟΙ δ.υ.) μου και αυτό το ξοδέυει σε ανθυγειηνά γαριδάκια,τσίχλες κλπ.Κόβοντας του το δε θα λείψει ούτε ένα € από την αγορά γιατί πλέον ΕΓΩ θα αγοράζω για τον...κανακάρη μου υγειινές τροφές(βλέπε ανάπτυξη,επένδυση,υγειής κατανάλωση)

    Όσο για το "asepitaki";Ε ας φροντίσει από και στο εξης να βγάζει το χαρτζηλίκι του ΜΟΝΟ ΤΟΥ.Θέλει δε θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.