9/10/12

Μια βραδιά περηφάνιας για τους Πόντιους


Μια βραδιά περηφάνιας για τους Πόντιους
Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, είναι σημαντικό το ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ψάχνουν να βρουν τη φωτεινή πλευρά των πραγμάτων.
Και όχι μόνο τη βρίσκουν αλλά και την αναδεικνύουν. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η παρουσία του Κώστα Γαβρά στο Πανελλαδικό φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο στο κλειστό του ΟΑΚΑ. 
Ο Κώστας Γαβράς, ίσως ο μεγαλύτερος έλληνας σκηνοθέτης, που έχει βάλει την υπογραφή του στο «Ζ» μία από τις καλύτερες πολικές ταινίες όλων των εποχών, όχι μόνο έχει αναλάβει την σκηνοθεσία της βραδιάς αλλά θα παρουσιάσει και το ντοκιμαντέρ του για την ιστορία του Πόντου.
Αυτή η βραδιά θα είναι μια βραδιά περηφάνιας για τους Πόντιους, που έχουν ζήσει και μεγαλώσει μέσα από τα τεράστια προβλήματα , τις δυσκολίες τις απώλειες και τις θυσίες. Το πως κατάφεραν να επιβιώσουν, θα μας το παρουσιάσουν μέσα από τα «90 χρόνια Πυρρίχιος δρόμος» που είναι και το κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ.
Εκτός από τον Κώστα Γαβρά, οι έκτακτες εμφανίσεις του Γιώργου Νταλάρα και της Σοφίας Παπάζογλου η παρουσίαση της εκδήλωσης από τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Πόπη Τσαπανίδου (όλες οι συμμετοχές είναι εθελοντικές), δείχνουν ότι η προσπάθεια είναι προσεγμένη και αξίζει να αγκαλιαστεί από τον κόσμο.
Και είναι αυτά τα μηνύματα της αγωνιστικότητας και της αισιοδοξίας που θέλουν να περάσουν οι διοργανωτές, που πρέπει να μας ενώνουν και να μας εμπνέουν, δείχνοντας ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση και να βγούμε πιο δυνατοί από αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.