7/10/12

Θες να διαμορφώσεις τη μεταναστατευτική πολιτική;

Από φέτος στο ελληνικό κοινοβούλιο ακούγονται οι πιο αποκλίνουσες απόψεις σχετικά με το θέμα της μετανάστευσης, λόγω και της εισόδου της Χρυσής Αυγής: από τον χαρακτηρισμό της παράνομης μετανάστευσης ως κακουργηματικής πράξης έως και την ελληνοποίηση των μεταναστών. Βέβαια, όπως στα περισσότερα θέματα, δεν γνωρίζω κατά πόσο πιστά υπηρετούνται οι θέσεις των ίδιων των πολιτών στη βουλή.

Εδώ και δύο χρόνια λειτουργεί μια online πλατφόρμα επ’ ονόματι «Puzzled by Policy» η οποία φέρνει την πολιτική για το μεταναστευτικό ζήτημα κοντά στους πολίτες δίνοντας έτσι την ευκαιρία μέσα από διαδικτυακά εργαλεία να επηρεάσουν την μεταναστευτική πολιτική των χωρών τους. Μέσα από το Puzzled by Policy widget μπορούμε δούμε αν οι απόψεις μας ταιριάζουν αντίστοιχα με αυτές που επικρατούν στη χώρα μας, με αυτές των φίλους μας και φυσικά αυτές που υιοθετεί το κάθε κόμμα και η κυβέρνηση.
Για την ιστορία, η πλατφόρμα «Puzzled by Policy» έχει διάρκεια 3 ετών και αποτελεί μία κοινοπραξία 12 μελών από 9 Ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), με συντονιστή το Εθνικό Πανεπιστήμιο Ιρλανδίας(National University of Ireland, Galway – Digital Enterprise Research Institute). Για την Ελλάδα που είναι μία από τις 4 επιλεγμένες χώρες (οι άλλες είναι Ιταλία, Ισπανία και  Ουγγαρία) συμμετέχουν -μεταξύ άλλων- ο Δήμος Αθηναίων και η Γενική Γραμματεία για την έρευνα και την τεχνολογία.
Στην διεύθυνση της πλατφόρμας μπορεί κανείς να συμπληρώσει έναν profiler και να προσανατολιστεί στον σχηματικό χάρτη γύρω από το μεταναστευτικό. Δοκιμάστε το..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.